Spaime roşii cusute cu aţă albă

17 aprilie 2010 at 15:47 182 comentarii

De câtva timp, orice proiect de bârlog pus în practică devine proiectil cu efect  invers. Fonfleul cu proiectul iohannis a marcat începutul sfârşitului.  Devenită moşia unei falange de derbedei care au apucat şobolăneşte la putere şi resurse, România iese treptat, din anestezie. Plebea, în mare parte, s-a  săturat de făcături, de încâlciturile „legale” ale fărădelegii, de rolul pe care e silită să-l joace în acest spectacol dezolant. Mai ales de când, oroare, asasinul care defilează, sfidător, cu capul  tăiat al dreptăţii pe tavă, se vede a fi chiar Justiţia! Cinismul  protectoarei în robă a corupţiei n-are limite. După eşecul prostănakului&crinului chucky&comp, vulnerabilităţile apărute produc îngrijorări tot mai serioase în reţea. Din decembrie anul trecut pocinoagele se ţin lanţ! …Precum vieţuitoarele care presimt cutremurul, încă din întâi februarie a.c. dl.voiculescu, fost şef şi client al avocatei alice cea care a pus cenesasul la podea  pentru a-şi salva muşteriul, dăduse alarma! Odată cu apelul la unitatea de acţiune a pesede-penele-pece lansase şi avertismentul: „dacă acest lucru nu se va întâmpla si Opozitia va rămâne ezitantă si relativ divizată, nimic nu va putea opri diviziile ANI, CNSAS si DNA să transforme România într-un viguros si vajnic regim monopartidist. Că prea vorbim multi neîntrebaţi în tara asta…”E adevărat, cenesasul dinescului şi al altora de aceeaşi „probitate politico-morală” de acolo îşi depăşise rolul de deconspirare făcând posibil acest atac şi creind precedentul  de care se abuzează acum! Fila de carneţel roşu cusut cu aţă albă al bloggerului felix, însă, părea să anunţe un nou seism generator de spaime. Curată premoniţie motănească, dacă socotim că abia în martie antologicele conversaţii ale „neîntrebaţilor” din stenograme cu don voicu aveau să ajungă la cunoştinţa prostimii („ce necaz”)! După CNSAS, cu acelaşi „brevet” al „genialei alice” această zeiţă a săndeilor oropsiţi, urmează „divizia ANI”; o lovitură, indirectă dată şi temutei divizii DNA. De fapt, o mişcare proastă, forţată de teamă. Sub imperiul fricii, „aliaţii” fac greşeală după greşeală. Cusute cu aţă albă, spaimele din carneţelul roşu nu mai produc „proiecte”, ci, cel mult, proiectile cu efect invers.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , .

Formule politice: cu joker, sau fără? Charlie Chaplin

182 comentarii Add your own

 • 1. Andrzej  |  17 aprilie 2010 la 17:56

  Buna ziua Nora si celorlati !

  …”Plebea s-a săturat de făcături, de încâlciturile “legale” ale fărădelegii, de rolul pe care e silită să-l joace în acest spectacol dezolant. ”

  Dezolant spectacol insa plebea nu se satura sa se dea in spectacole periculoase manipulata pervers de lideri sindicali care acum isi joaca o carte impotranta in impostura lor.
  Pe sticlele mogulilor sunem amenintati cu greve generale si proteste declansate de asistatii de lux ai Romaniei , bugetarii.

  Nimeni nu pare a pricepe ca vita care trage in jug este pe cale de a-si da duhul pe ogorul pe tarlaua intelenita a economiei romanesti.
  Mai putin de doua milioane de oameni trudesc onest fara sa ceara nici macar plata orelor suplimentare corect lucrate- cei din insectorul privat inca mai produ.
  In sectorul privat nu exista sindicate iar oamenii nu-si doresc un intermediar care sa lemedieze interesele, fiindca nu e nevoie, singura lege care regleaza relatia patron -angajat fiind fiind cea a pietii.

  Cine are nevoie atunci de greve si revolte si impotriva cui, acelor care cara in spate o majoritate bolnava si lenevita de promisiuni mincinoase? Da!

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 18:27

  Andrzej, salut! Corectă observaţie, barosanii sindicatelor încă dispun de o masă de manevră, adica de o parte din ceea ce se cheamă plebe. N-as spune majoritate, insa. Si cred ca si in sectorul bugetar sunt, in ciuda nemultumirilor inerente intr-o asemenea perioada, oameni cu scaun la cap care nu se lasa amăgiti de asemenea indivizi.

  Apreciază

 • 3. Andrzej  |  17 aprilie 2010 la 19:16

  Nora , bashtanii sindicatelor dovediti a fi de fapt niste oportunisti aflati de multe ori la limita legii prin afacerile pe care le gestioneaza direct sau interpusi dispun de o masa de manevra pe care o manipuleaza NUMAi in functie de intresele lor imediate dictate de multe ori de nterese politice care , iata acum au devenit vizibile.
  Pacat ca inca lucratorii nu se trezesc si buimaciti de o medie ticalosita vor fi victime nefericite(si noi alaturi de ei)ai unor interese diferite interesului general.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 19:20

  Andrzej, asa este, dar daca in ciuda manevrelor mediei ticăloase ajunse la apogeu in decembrie anul trecut, vreo 5 milioane de romani au vazut bine despre ce e vorba, cred ca acum numarul lor e mult mai mare.

  Apreciază

 • 5. orangeskorpion  |  17 aprilie 2010 la 19:43

  salve,

  Eu astept de multa vreme DECLARATIA DE AVERE a bastanilor recte liderii de sindicat…

  este un lider de sindicat, nu stiu cum il cheama, dar este mare mahar de lider de bullshit, care

  pe de o parte instiga bugetarii la greva,

  iar pe de alta parte are nevasta directoare intr-un minister….

  frumos, nu???

  cu sacii in caruta….etc….

  poate ONG-urile vor reusi sa impuna necesitatea declararii averii liderilor de sindicat dupa ce ANI isi va reveni din coma indusa de ticalosii CCR – parveniti, matusalemici, cu constiinta complet anesteziata

  Apreciază

 • 6. orangeskorpion  |  17 aprilie 2010 la 19:50

  salve, nora, again si andrezj si cei ce vor intra in gradina…

  mi-am luat un pedometru, un mic aparat care contorizeaza pasii parcursi intr-o zi….calculeaza caloriile consumate si iti arata km parcursi…

  ei, afla ca am plecat cu perechea la plimbare in parcul Herastrau, ocolit lacul, vazut lebede negre si albe, mingiiat caluti, ponei, alaturi de copiii veniti in parc, admirat explozia primaverii cu 2 perechi de ochi, pauni colorati dar si complet albi, o splendoare inaripata….

  flori, magnolii, pomi intr-o explozie florala totala,
  lume multa pe strazi, in parc,

  copii pe role,
  biciclisti,
  veverite care vin pina la tine la palma intinsa cu generozitate, curioase si apoi sperioase….

  ciini zbenguindu-se in iarba cruda si proaspata

  flori, liniste, relaxare totala

  dar si un portofel devalizat gasit intr-o tufa mai laturalnica de drum, cu carduri de banca, dar fara bani si fara carte de identitate, fara vreun indiciu privind proprietarul doar ca este femeie …dupa un colt de ambalaj de vopsea (par blond)
  🙂
  …..

  oameni, oameni de toate felurile……

  si…………………25.000 de pasi facuti

  🙂

  p.s. luni ma voi duce la banca cu cardurile, acolo pot lasa cardurile….si abonamentul lunar de ratb….

  Apreciază

 • 7. Andrzej  |  17 aprilie 2010 la 19:56

  Nora mi-e greu sa cuantific acum dupa cinci luni de criza, dar mai ales dupa prestatia modesta a guvernului care ar mai cota celor care inca mai au incredere in PDL.
  Acum 5 luni presedintele a castigat aptoape de limita, azi situatia e sensibil alta. Norocul sta acum in bulibaseala tragicomica in care opozitia se balaceste.
  Pererea mea este ca nici presedintele nu mai are aceiasi cota de popularitate care acum cinci luni l-a inscunat.

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 19:56

  skorpion, servus, da’ stiu ca esti plimbaret! Bravo! Minunata ambianta de primavara datatoare de energie!.. .Cati km inseamna 25000 pasi? 🙂

  Pe de alta parte portofelul devalizat dte duce cu gandul la un episod tare intunecat petrecut prin zona aceea atat de frumoasa
  🙄

  Apreciază

 • 9. orangeskorpion  |  17 aprilie 2010 la 20:00

  nora,

  cca 8 – 8.5 km

  da, in mod special, am relevat si portofelul, ca sa subliniez ca viata nu este doar roz, cum mi se pare mie uneori….
  si ca lumea este plina de ticalosi
  :mrgreen:
  🙂

  si noi ne gindeam la diverse scene privind modul in care i-a fost furat femeii portofelul (destul de mare ca marime)

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 20:08

  Andrzej, inteleg ce spui, dar ceeace cred eu că face diferenta de perceptie publică a lucrurilor, nu se refera neaparat la cuantificarea capitalului politic al lui Basescu (oricum nu mai contează) ci la felul in care percepeam in decembrie esecul lui geoana si felul in care apare acum, ca o salvare pur si simplu! ( Of, ce nenorocire ar fi fost pe capul tarii asteia…) ca urmare a tot ce s-a petrecut si s-a aflat in acest rastimp. Indepartarea lui Basescu de pedele, spune si asta foarte mult referitor la relationarile oculte si primejdia prin care am trecut si de care n-am scapat cu totul, desi sansele retelei au scazut cu fiecare pas pe care l-au facut. Inclusiv cu cel de acum cu ANI.

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 20:10

  skorpion, concluzia:

  sa nu te abati pe acolo decat ziua
  sa n-ai bani decat de tramvai sau metro
  sa fii in grup sau insotit, oricum

  8,5 km? waw! 🙄

  Apreciază

 • 12. Andrzej  |  17 aprilie 2010 la 20:12

  Salut Skorpy frumoasa plimbare, si cu aventuri.
  Cred ca daca mi-as atasa si eu un un pedometru te-as face sa te inverzesti de ciuda, dar la mine tine de meserie. Nu sunt postas, dar umblu mult pe jos.

  Apreciază

 • 13. orangeskorpion  |  17 aprilie 2010 la 20:12

  corect!

  🙂

  Apreciază

 • 14. clemycali  |  17 aprilie 2010 la 20:12

  Buna seara, buna seara.
  @nora, intr-adevar oamenii fac greseala peste greseala. Sa speram ca de la astea o sa li se infunde.
  @skorpion, bravo tie. Am si eu un padometru din asta dar nu reusesc sa-l fac sa functioneze 🙂

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 20:14

  clemy, servus! La plimbare cu pedometrul, interesant! 🙂

  Apreciază

 • 16. orangeskorpion  |  17 aprilie 2010 la 20:15

  Andrzej,

  🙂

  tzine cont ca nu am fost singur….

  Apreciază

 • 17. orangeskorpion  |  17 aprilie 2010 la 20:19

  clemy,
  inseamna ca este ………….defect!

  🙂

  Apreciază

 • 18. Andrzej  |  17 aprilie 2010 la 20:20

  DA Nora acum 5 luni am avut o sansa care iata pare sa dea o speranta, culmea aceasta vine din dezamagirile zilnice. Din pacate speranta noastra e constant erodata tocmai de cei care acum ar terbui sa construiasca facand dintr-o bucurie de-o noapte o victorie adevarata.

  Apreciază

 • 19. Andrzej  |  17 aprilie 2010 la 20:22

  Skorpy scuze atunci voi inmulti distanta cu doi…..

  Apreciază

 • 20. clemycali  |  17 aprilie 2010 la 20:22

  @skorpion, tot ce se poate 🙂

  Apreciază

 • 21. orangeskorpion  |  17 aprilie 2010 la 20:23

  Andrzej,

  si totusi eu cred ca tagma ticalosilor post-decembristi se afla pe tobogan la vale

  avalansa dezvaluirilor incepute pe hotnews cu convorbirile telefonice,

  caracatitza pe care o banuiam, dar acum avem confirmarea,

  arestarea lui costiniu chiar daca pentru 1-2 nopti,

  acum ticalosia celor 7 din 9 magistrati de la CCR si publicarea averilor lor tot pe hotnews,

  nu face decit sa-mi confirme ca sintem pe drumul cel bun

  I hope so!
  🙂

  Apreciază

 • 22. clemycali  |  17 aprilie 2010 la 20:28

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 20:31

  andrzej, nu putem vorbi acum de rasturnarea lucrurilor, nici de schimbarea la care tot visam-că va fi mâine, dar, cu siguranta, sunt înghesuiti; asta-i face sa actioneze pripit, nu mai au incredere „in forta clanului” nici macar unii in ceilalti. Despre cat de idiot au actionat multi de acolo se poate vorbi mult mai multt si probabil se va vorbi. 🙂

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 20:33

  clemy, salut noua voce din gradina, Francisco Araiz, am remarcat-o si mai devreme. Frumoasă arie! 🙂

  Apreciază

 • 25. clemycali  |  17 aprilie 2010 la 20:34

  @nora, am promis ca am sa pun cateva clipuri cu Araiza si am sa si scriu cateva vorbe despre el. Un tenor de foarte buna calitate care a avut marele ghinion de a fi contemporan cu Pavarotti si Domingo.

  Apreciază

 • 26. clemycali  |  17 aprilie 2010 la 20:35

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 20:37

  clemy, habar n-am avut de el pana acum

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 20:56

  Batranei necăjiti:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/magistrati-incompatibili-892517.html

  Apreciază

 • 29. Andrzej  |  17 aprilie 2010 la 20:59

  Nora, Skorpy, nici eu nu mi-am imaginat o rasturnare(am treit aceasta iluzie acum 20 de ani), insa speram si sper inca intr-o miscare constant evolutiva spre normalitate, care iata este mereu incetinita pana aproape de zadarnicie de insi care daca au fost normali si onesti incet se rinocerizeaza.

  Apreciază

 • 30. clemycali  |  17 aprilie 2010 la 21:07

  Apreciază

 • 31. Creanga  |  17 aprilie 2010 la 21:08

  Sara buna gradinarese & gradinari!

  Cu ata alba-i cusuta
  Minciuna de picior scurta
  Bizonii se trezesc incet
  Cand n-are bani de pachet
  S-o educa prin alte tari
  Si-o schimba rele purtari
  Sobolanii tin cu dintii
  Sunt ereditari ca printii
  Soricioaica noi le punem
  Ciuma rosie infrangem

  Apreciază

 • 32. clemycali  |  17 aprilie 2010 la 21:08

  Apreciază

 • 33. clemycali  |  17 aprilie 2010 la 21:10

  Apreciază

 • 34. clemycali  |  17 aprilie 2010 la 21:12

  Apreciază

 • 35. Creanga  |  17 aprilie 2010 la 21:12

  Skorpy

  Cu dracie la picioare
  Skorpi iese la plimbare
  Da ocoale la Herastrau
  Cu sotie si-un dulau
  Se uita la pedometru
  Ooo, inca un kilometru
  Pasi si pasi a tot facut
  Lebede, magnolii a vazut
  Ce sa zic? o frumusete
  Intr-o tara de tristete
  Si un portofel a gasit
  De niste ochiosi sutit
  Duce cardurile inapoi
  Cu dolari ori euroi
  Nene, nu esti skorpion
  Ca prea esti domn de domn

  Apreciază

 • 36. orangeskorpion  |  17 aprilie 2010 la 21:17

  problema este: cum sa scapi de acesti brontozauri periculosi (dar nu numai ei) fara sa folosesti mitraliera sau un glonte in ceafa ca-n China ?????

  chiar ca te apuca sila!

  Apreciază

 • 37. clemycali  |  17 aprilie 2010 la 21:18

  @skorpion, asta este o dilema cu care se confrunta toate democratiile emergente.

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 21:20

  creangă, ai sintetizat in doua versuri o multime de de-mersuri 🙂

  Apreciază

 • 39. orangeskorpion  |  17 aprilie 2010 la 21:21

  creanga,
  nu sint domn de domn, ci un mare ticalos neobrazat

  :mrgreen:

  p.s. asta-i confidential doar pentru tine!
  🙂

  Apreciază

 • 40. Creanga  |  17 aprilie 2010 la 21:21

  Ups, N-au bani de pachet, fireste, cine nu-i om nu greseste

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 21:22

  andrzej „sper inca intr-o miscare constant evolutiva” asta speram sa se mentina aceasta evolutie, in ciuda previzibilelor piedici

  Apreciază

 • 42. orangeskorpion  |  17 aprilie 2010 la 21:22

  nora,

  #38

  vezi, ca faci si tu versuri, se pare ca boala asta a lui creanga se ia…..

  🙂

  flecirari…

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 21:23

  clemy, Francisco Arayza e compatibil cu muzica lui Donizetti, observ, i se potriveste 🙂

  Apreciază

 • 44. orangeskorpion  |  17 aprilie 2010 la 21:24

  da, speram si tot speram……

  daca cineva – in anul 1990 – mi-ar fi spus care va fi evolutia noastra ca tara in urmatorii 20 de ani, cred ca-l impuscam atunci pe loc, nu l-as fi crezut absolut deloc, dar absolut deloc….

  si iata acum dupa 20 de ani unde ne aflam…

  si proasta aia de speranta ne tot gidila…..

  🙂

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 21:24

  skorpion, pe unde trece creanga apare un dor de ghiersuiala 🙂

  Apreciază

 • 46. Andrzej  |  17 aprilie 2010 la 21:34

  Nora eu sunt dezamagit si nu- mi pot reprima acest sentiment. Am trait cu incredere victoria de acum 5 luni impreuna si spreram ca incet lucrurile se vor inscrie pe un fagas bun. Recunosc am o fire mai putin dispusa la asteptare calma si cumpatata, dar si pentru un om calm cred ca ultimile evenimente nu au darul de a-i spori calmul sau optimismul. Am nevoie de un minim motiv sa cred ca lucrurile se vor urni in directia buna. Nimic nu face sa cred ca si in situatia in care sunt sau vor fi inghesuiti apologeti si soldatii raului nu vor incerca mereu sa contraatace si iata din pacate castiga fara prea multa lupta ceeace a fost castigat cu lupta si sange.Pacat!
  Pentru mine viitorul nu este zugravit in culori azurii.Pacat!

  Apreciază

 • 47. orangeskorpion  |  17 aprilie 2010 la 21:39

  va ofer Pavarotti cu IL Canto + un videoclip atit de omenesc si cald….

  ***************

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 21:43

  andrzej, eu cred că, la fel ca si in sanatate, e important sa vezi plusul, sansa, mai degraba decat minusul si nesansa! Asta nu-nseamna sa nu fii constient de toata starea de lucruri ci sa acorzi puterea credintei si sperantei, binelui pe care să-l aduci in evidenta si sa-l sustii in orice forme il gasesti. Am convingerea ca rezultatul oricarui proces, asemenea celui de insanatosire depinde hotarâtor de aceasta vointa mentala.

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 21:44

  clemy, multzam, e superb 🙂

  Apreciază

 • 50. Creanga  |  17 aprilie 2010 la 21:46

  Eu, intr-o biata poezie
  Oglindesc asta gradinarie
  Uneori poate reusesc
  Alteori poate gresesc
  Dar daca ati zambit
  Se cheama ca-s fericit
  Iar daca veti si rima
  Se cheama ca stiti de gluma

  Skorpy
  Nu e confidential, garantat
  Toata tara a aflat
  Sa stii ca eu nu ma bag
  C-altfel ponoasele trag
  N-am cum sa fiu arbitru
  Ca de fel imi sunt cam hatru
  Si cand plang juma zambesc
  Cand sunt trist tot mai glumesc
  Noi sa fim tot sanatosi
  Si cand om ajunge mosi

  Apreciază

 • 51. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 21:50

  creanga: 🙂 🙂

  Apreciază

 • 52. orangeskorpion  |  17 aprilie 2010 la 21:50

  creanga,

  sigur ca zimbim,
  chiar ne plac versurile tale si mesajele pe care le transmiti prin ele…

  🙂

  Apreciază

 • 53. Băşcăliosul  |  17 aprilie 2010 la 22:01

  „Cusute cu aţă albă, spaimele din carneţelul roşu nu mai produc “proiecte”, cel mult proiectile penibile cu efect invers.”

  Nora,
  Nu mă simt în stare să comentez nimic după o asemenea frază de tras linia. Mi-e teamă să nu-i ating vreun cuvinţel sau ceva din sensul exprimat. Altfel spus, m-ai lăsat fără cuvinte.

  Apreciază

 • 55. Fini  |  17 aprilie 2010 la 22:07

  BUNĂ SEARA ! 🙂

  Trupa Gotan Project a anunţat că va veni în România pe 25 iunie pentru un concert la Sala Palatului.
  Gotan Project – reinventatorii tango-ului. Ei adaugă elemente electronice tango-ului argentinian. Grupul parisian este format din trei muzicieni : Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff şi Christoph Muller.

  Apreciază

 • 56. Fini  |  17 aprilie 2010 la 22:08

  Apreciază

 • 57. Fini  |  17 aprilie 2010 la 22:09

  Apreciază

 • 58. Fini  |  17 aprilie 2010 la 22:11

  „La Revanche Del Tango” este titlul unui album Gotan Project.

  Apreciază

 • 59. Fini  |  17 aprilie 2010 la 22:12

  Apreciază

 • 60. Fini  |  17 aprilie 2010 la 22:14

  Off Gotan Project : o secvenţă din filmul „Tango”.

  Apreciază

 • 61. Fini  |  17 aprilie 2010 la 22:16

  Trec la citit.

  Apreciază

 • 62. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 22:27

  fini, servus! 🙂

  O seara speciala, cu tangouri unul si unul!

  Apreciază

 • 63. clemycali  |  17 aprilie 2010 la 23:26

  Scuze ptr absenta. Am avut ceva lucruri de rezolvat.
  @skorpion, superb clipul cu Pavarotti. Ramane in opinia mea vocea secoluli trecut.
  @nora, am citit stirea. Sa o vedem intrupata intai si pe urma mai discutam. Ca guvernul se misca cam in ritmul viforos al melcului.
  @fini, tangourile sunt pe sufletul meu 🙂

  Apreciază

 • 64. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 23:32

  Bascaliosul, 53, multzam 🙂

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 23:37

  clemy, daca stirea asta (adusa de skorpion) va deveni realitate, va avea un mare impact asupra procesului electoral pe viitor; precum si asupra interesului romanilor de pretutindeni pentru tara.

  Apreciază

 • 66. tibi  |  17 aprilie 2010 la 23:37

  Noapte buna

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 23:38

  noapte buna, tibi!

  Apreciază

 • 68. clemycali  |  17 aprilie 2010 la 23:42

  @nora, categoric ptr ca procentul romanilor din strainatate care sunt implicati in procesul electoral este extrem de redus. Si nu e vorba doar de romanii din Canada si SUA dar si de cei aflati in Italia, Spania, germania sau mai stiu eu pe unde. Votul prin corespondenta ar face ca numarul voturilor din diaspora sa se dubleze, daca nu cumva si mai mult. Cu consecintele electorale de rigoare.

  Apreciază

 • 69. clemycali  |  17 aprilie 2010 la 23:42

  @tibi, noapte buna.

  Apreciază

 • 70. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 23:48

  clemy, un om, un roman care voteaza ramane interesat, vreau sa cred, de ce se-ntampla acasa; asta ar fi efectul asociat,presupun.

  Apreciază

 • 71. Creanga  |  17 aprilie 2010 la 23:55

  Acum vin de la la dulap
  Am scos vechiul meu frac
  De molii inca nu-i mancat
  E numa bun de dansat
  Acus vine Fini cantand
  Fac plecaciune la ea razand:
  -Doamna, acordati un dans
  Un tango plin de suspans?

  Apreciază

 • 72. clemycali  |  17 aprilie 2010 la 23:55

  @nora, categoric asa este. Dar am de adus un amendament. Sunt oameni care raman interesati de ce se intampla in tara dar care nu se pot deplasa la sectiile de votare. E vorba in primul rand de distante aici. Eu trebuie sa merg in jur de 6 ore cu masina (dus-intors, plus/minus o ora in functie de trafic) ca sa votez. Dar ce fac romanii rataciti in Utah sau Alaska (si sunt destui), ce fac cei care sunt prin Dakote, Nebraska, Indiana? Trebuie sa se deplaseze cu masina pana la Detroit sau la Chicago. E departe. Nu mai punem la socoteala si faptul ca votul are loc mai intotdeauna in noiembrie sau decembrie. Deci e iarna, e frig, ploaie, lapovita. Ptr mine e ok. Arar ploua in California dar in alte parti ale SUA si in Canada vremea nu este chiar atat de ingaduitoare.
  Lasarea pe dianafara procesului electoral a diasporei a fost un act interesat poltic. Diaspora este mult mai inclinata sa voteze cu dreapta decat regiuni intinse din Romania iar PSD si Iliescu nu au avut niciodata nici un interes sa schimbe radical balanta de putere prin cooptarea diasporei.

  Apreciază

 • 73. noradamian  |  17 aprilie 2010 la 23:59

  creanga, esti pregatit de un tango la miezonoptica? Excelent! Pe aici toata lumea e in frac si rochii de seara 😆

  Apreciază

 • 74. Fini  |  18 aprilie 2010 la 00:00

  Apreciază

 • 75. Fini  |  18 aprilie 2010 la 00:01

  Apreciază

 • 76. noradamian  |  18 aprilie 2010 la 00:01

  clemy, sigur! De aceea masura asta odata intrata in functie va schimba multe aspecte care acum par intepenite. 🙂

  Apreciază

 • 77. clemycali  |  18 aprilie 2010 la 00:02

  @wow, fini, ce surpriza placuta. Anca Parghel!!!

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  18 aprilie 2010 la 00:02

  fini, anca parghel, surpriza de miezonoptica! 🙂

  Apreciază

 • 79. Fini  |  18 aprilie 2010 la 00:03

  Apreciază

 • 80. Fini  |  18 aprilie 2010 la 00:05

  Creangă, 🙂

  te-am trecut în carneţel.
  După Nora şi Clemy urmez eu la tango. Să văd cum ne descurcăm !

  Apreciază

 • 81. Fini  |  18 aprilie 2010 la 00:08

  Clemy, Nora,

  nu-i aşa că-i formidabilă Anca ?!

  Apreciază

 • 82. clemycali  |  18 aprilie 2010 la 00:09

  @fini, Anca Parghel este unica si absolut formidabila.

  Apreciază

 • 83. Fini  |  18 aprilie 2010 la 00:10

  Creangă,

  sunt în aşteptarea unui cântecel. Strecoară printre versuri senine şi un cântecel, te rog.

  Apreciază

 • 84. noradamian  |  18 aprilie 2010 la 00:15

  fini, anca are un geniu al interpretarii unicat! O bijuterie a muzicii noastre.

  Apreciază

 • 85. Fini  |  18 aprilie 2010 la 00:15

  Feelings,
  Nothing more than feelings,
  Trying to forget my
  Feelings of love.
  Teardrops
  Rolling down on my face,
  Trying to forget my
  Feelings of love.
  Feelings,
  splinoo? npkll k
  For all my life I’ll feel it.
  I wish I’ve never met you, girl
  You’ll never come again.
  Feelings,
  splinoo? npkll k
  Wo-o-o feelings,
  Wo-o-o, feel you again in my arms.
  Feelings,
  splinoo? npkll k
  Feelings like I’ve never lost you
  And feelings like I’ll never have you
  Again in my heart.
  Feelings,
  splinoo? npkll k
  For all my life I’ll feel it.
  I wish I’ve never met you, girl
  You’ll never come again.
  Feelings,
  splinoo? npkll k
  Feelings like I’ve never lost you
  And feelings like I’ll never have you
  Again in my life.
  Feelings,
  splinoo? npkll k
  Wo-o-o feelings,
  Wo-o-o, feelings again in my arms.
  Feelings

  Apreciază

 • 86. noradamian  |  18 aprilie 2010 la 00:21

  fini, nimic mai mult decat feelings! … Frumos text! Şi foarte potrivit cu felul ei de a fi

  🙂

  Apreciază

 • 87. noradamian  |  18 aprilie 2010 la 00:21

  Noapte buna, fini,

  somn usor tuturor!

  🙂

  Apreciază

 • 88. clemycali  |  18 aprilie 2010 la 00:25

  Noapte buna nora.

  Apreciază

 • 89. Fini  |  18 aprilie 2010 la 00:27

  Fetelor,

  cred că ies din Grădină spunându-vă VISE FRUMOASE !

  Apreciază

 • 90. Creanga  |  18 aprilie 2010 la 00:30

  Fini
  Traista mea e goala
  A fost sparta de o cioara
  Aaaa, gata cu ast bal
  Azi e doliu national

  Noapte buna doamne si domni!

  Apreciază

 • 91. Fini  |  18 aprilie 2010 la 00:41

  Creangă,

  NOAPTE BUNĂ !

  Dau cu puşca pupă ciaoră.
  Cumpără-ţi altă traistă
  şi o vioară.

  Apreciază

 • 92. clemycali  |  18 aprilie 2010 la 00:46

  @noapte buna creanga, noapte buna fini 🙂

  Apreciază

 • 93. Fini  |  18 aprilie 2010 la 06:51

  NEAŢA ! 🙂

  PRIMĂVARA
  Lucian Blaga

  A cunoaşte. A iubi.
  Încă-odată, iar şi iară,
  a cunoaşte-nseamnă iarnă,
  a iubi e primăvară.

  A iubi – aceasta vine
  tare de departe-n mine.
  A iubi – aceasta vine
  tare de departe-n tine.

  A cunoaşte. A iubi.
  Care-i drumul, ce te-ndeamnă?
  A cunoaşte – ce-nseamnă?
  A iubi – de ce ţi-e teamă
  printre flori şi-n mare iarbă?

  Printre flori şi-n mare iarbă,
  patimă fără păcate
  ne răstoarnă-n infinit
  cu rumoare şi ardoare
  de albine rencarnate.

  Înc-odată, iar şi iară
  a iubi e primăvară.

  Apreciază

 • 94. Fini  |  18 aprilie 2010 la 06:52

  Apreciază

 • 95. Fini  |  18 aprilie 2010 la 07:51

  Apreciază

 • 96. Salomea  |  18 aprilie 2010 la 07:59

  Buna dimineata
  Fini
  Ultimele doua clipuri sunt foarte frumoase,Debussy si Vivaldi si mi-au placut mult probabil pentru ca nu sunt piese „grele” de muzica clasica. Eu,din pacate,nu am avut parte de educatie muzicala,in domeniul clasic.
  Ti se cuvin deci multumiri speciale pentru contributia ta.
  Eu as putea contribui cel mult cu muzica usoara israeliana si asta dupa ce voi invinge obstacole tehnice.
  La revedere

  Apreciază

 • 97. Fini  |  18 aprilie 2010 la 09:39

  Salomee,

  muzica se cere doar ascultată cu ceva răbdare. Asta e tot. Lămuriri în domeniu ne dă internetul. Caut clipuri care să desfăşoare imagini cât mai sugestive pentru muzică şi din nefericire le găsesc greu. Multe sunt de prost gust şi de o calitate îndoielnică.
  O ZI BUNĂ îţi doresc

  Apreciază

 • 98. clemycali  |  18 aprilie 2010 la 09:56

  Neata fini. Intr-adevar, internetul ne ofera enorm de multe informatii si sunt de acord ca muzica doar se cere ascultata.

  Apreciază

 • 99. Fini  |  18 aprilie 2010 la 10:04

  Salomee,

  rezolvă-ţi problemele tehnice şi vino cu muzică uşoară israeliană, sunt curioasă.
  Eu în afară de informaţiile destul de subţiri, dobândite la istoria muzicii, referitoare la muzica la evrei nu prea am în traistă. A mai abordat şi Teophil tema. Caută la „I Read About…” că merită.
  Fiul meu mi-a artas atenţia asupra muzicii klezmer, care tot ascultând-o a început să-mi placă.

  Apreciază

 • 100. Fini  |  18 aprilie 2010 la 10:09

  Clemy,

  tu ce faci ? Nu dormi la ora asta? 🙄

  Cucă-te te rog. 🙂 Uite şi o muzică de adormit fetiţele :

  VISE FRUMOASE

  Apreciază

 • 101. clemycali  |  18 aprilie 2010 la 10:11

  @fini, cred ca trebuie sa inceapa Marele premiu de F1 al Chinei la TV si incercam sa stau treaza. 🙂 Dar cred ca ma las pagubasa si plec la culcare.

  Apreciază

 • 102. clemycali  |  18 aprilie 2010 la 10:13

  Dar nu inainte de a posta ptr ascultat cand aveti chef Eroica.

  Apreciază

 • 103. clemycali  |  18 aprilie 2010 la 10:14

  Apreciază

 • 104. clemycali  |  18 aprilie 2010 la 10:18

  Apreciază

 • 105. Fini  |  18 aprilie 2010 la 10:19

  Clemy,

  am uitat! Trec să urmăresc, am înţeles că Vetel placă din Poll-position.
  Pune-ţi scobitori la ochi. 😆

  Apreciază

 • 106. Fini  |  18 aprilie 2010 la 10:20

  Mulţumesc pentru Karajan.

  Apreciază

 • 107. clemycali  |  18 aprilie 2010 la 10:23

  @fini, cu placere.

  Apreciază

 • 108. val  |  18 aprilie 2010 la 12:27

  „Devenită moşia unei falange de derbedei care au apucat şobolăneşte la putere şi resurse, România iese treptat, din anestezie. Plebea, în mare parte, s-a săturat de făcături, de încâlciturile “legale” ale fărădelegii, de rolul pe care e silită să-l joace în acest spectacol dezolant.”

  O caracterizare perfecta a realitatii aiuritoare din Romania. Dar exista o iesire adevarata, reala?
  Ce iesire vezi, Nora?

  Apreciază

 • 109. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2010 la 12:50

  Salutare la toată lumea!
  Val,
  Ieşirea în decor ar fi o soluţie toretică.
  Una practică: scoaterea în decor.

  Apreciază

 • 110. Dora  |  18 aprilie 2010 la 13:34

  nora&all salutare!

  am ajuns si la voi in gradina ,ca tare multe am avut pe cap in aceste zile.

  Nora ,bine zici de sandeii cu „carnetel rosu” care tot inscriu „proiectile” in loc de proiecte.Si tot atat de adevarat este ca au si vor avea efect de bumerang>b>/.

  Apreciază

 • 111. Dora  |  18 aprilie 2010 la 13:56

  N-am incetat nici o clipa se evaluez situatia din perspectiva istorica ,generala si nationala,bazandu-ma pe experienta trecutului.

  Progresul nu poate fi niciodata oprit,cel mult incetinit cand se manifesta gasti de sandei corupti si infricosati ca numai pot face potlogarii dupa plac.

  Amintiti-va de socialistii resapati care n-au lasat puterea din mana pana in /96,au revenit 4 ani,dar timpul papashelor tot expirat ramane.Iesirea temporar din coma nu inseamna ca vei trai vesnic si ai scapat de finisul fatal.

  Pana la urma,eu am convingerea ca in evolutia societatii nu poti salta etapele cerute de insasi evolutia fireasca a lucrurilor.Romania a fost intrerupta in evolutia sa capitalista fireasca de tavalugul bolsevic ,urmat de nationalismul socialist.Cu sincope -date de rezistenta neocomunista – incearca sa-si urmeze evolutia. Si asa va fi.

  Apreciază

 • 112. Dora  |  18 aprilie 2010 la 13:59

  val,

  ceea ce am spus mai sus:evolutia,progresul nu poate fi oprit ,doar intarziat.

  Si un copil nascut cu forcepsul tot va trai normal ,numai sa aiba o mama responsabila. 🙂

  Apreciază

 • 113. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2010 la 14:18

  Mama lor… responsabilă !?

  Apreciază

 • 114. val  |  18 aprilie 2010 la 14:19

  Bascaliosul, Dora, sunteti siguri, sa va faceti iluzii?

  Apreciază

 • 115. Dora  |  18 aprilie 2010 la 14:22

  Bascaliosul,te salut cu drag!

  Eu nu vreau nici un decor: imi ajunge scena teatrala unde imaginatia poate s-o ia si razna .In viata reala vreau scena deschisa si transparenta.Ma intelegi? …stiu ca poti! 😆

  Apreciază

 • 116. Dora  |  18 aprilie 2010 la 14:27

  Pt.prietenii nostri polonezi,dascali de elita.

  Apreciază

 • 117. val  |  18 aprilie 2010 la 14:29

  sau va faceti iluzii

  Apreciază

 • 118. Dora  |  18 aprilie 2010 la 14:30

  Ei n-au vrut sa fie niciodata sclavi.

  Apreciază

 • 119. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2010 la 14:38

  Val,
  Cine mai este sigur de ceva în ziua de azi? Nu se ştie. Eu cred în legea naturală a compensaţiei „din cauza echilibrului”. Unde se întrece măsura, vine o zi şi face din destul o motivaţie pe cinste.

  Dora,
  Decorul a fost inventat pentru decongestionarea circulaţiei. Imaginează-ţi ziua menţionată pentru Val, cu motivaţia pe cinste! Ştiu că poţi.

  Apreciază

 • 120. Dora  |  18 aprilie 2010 la 14:42

  Ma iertati ca sunt emotiva si vad uneori realitatea si sub acest aspect tragic.Da’ma stiti,optimismul ma ma ocoleste niciodata.Si eu port in mine ceea ce spune Alain ca,fiecare om poarta forma intreaga a conditiei umane/……..

  of,of! de ce mi-a disparut o cugetare proprie?

  nora,ce se intampla?

  Apreciază

 • 121. Dora  |  18 aprilie 2010 la 14:55

  Si-a revenit platforma:-i-a fost mila de mine.

  Am vrut sa mai adaug ca,eu nu vreau sa ies din societate in niciun caz,voi fi entuziasmata cand face ceva pt.societate(si nu neaparat pt.mine personal) si-i voi fi recunoscatoare, ca exista, cu urcusurile si coborasurile sale.Este societatea mea de care sunt si eu responsabila si pe care incerc, cu puterile mele , s-o fac mai respirabila si mai accesibila.Pe dusmanii mei care se opun evolutiei normale nu-i iert niciodata. 😆

  Apreciază

 • 122. Dora  |  18 aprilie 2010 la 15:28

  bFini ,
  :lol;

  imi place ce ai postat aseara.Poezie si muzica sufleteasca! 😆

  Apreciază

 • 123. Dora  |  18 aprilie 2010 la 15:55

  Nu stiu cum se face ,cand vin eu in gradina altii o tulesc.

  Intelegeti-ma, si timpul meu e dramuit si nu va pot pandi i permanenta. 🙂

  Apreciază

 • 124. Dora  |  18 aprilie 2010 la 15:58

  Inca o mostra de adeziune sufleteasca cu polonezii.

  Apreciază

 • 125. Dora  |  18 aprilie 2010 la 16:04

  si asta aproape de intimitatea mea

  Apreciază

 • 126. Dora  |  18 aprilie 2010 la 16:06

  Desi am repetat clipurile sunt in interpretari diferite.Voi alegeti! 🙂

  Apreciază

 • 127. Dora  |  18 aprilie 2010 la 16:13

  Apreciază

 • 128. Dora  |  18 aprilie 2010 la 16:19

  Polonia insangerata

  Apreciază

 • 129. Fini  |  18 aprilie 2010 la 21:57

  BUNĂ SEARA ! 🙂

  Norei i-a căzut net-ul pe la prânz. Sper s-o revăd curând.

  Apreciază

 • 130. Fini  |  18 aprilie 2010 la 22:00

  Dora,

  îmi pare bine că ţi-au plăcut clipurile mele. 🙂
  Am intrat abia acum în Grădină. Puţin mai târziu voi asculta muzica ta. Majoritatea pieselor le cunosc dar nu în interpretările pe care ni le-ai adus.

  Apreciază

 • 131. Fini  |  18 aprilie 2010 la 22:04

  BRAHMS între speranţă şi angoasă.

  Apreciază

 • 132. Fini  |  18 aprilie 2010 la 22:06

  Apreciază

 • 133. Dora  |  18 aprilie 2010 la 22:24

  Fini,

  Brahms te poate purta prin toate starile sufletesti posibile.Depinde de tine daca esti pregati sa-l asculti cu inima.TKS 😆

  Apreciază

 • 134. Creanga  |  18 aprilie 2010 la 22:34

  Buna seara!

  Nora a ramas fara net
  Sper sa aiba curent
  Avem grija de gradina
  Pan’ s-o face lumina
  Dora, Fini Mr Bi
  Bine ca va intalnii
  Val, bine ai revenit
  N-ai si tu un ciripit?
  Shalom dna Solomeea
  Sunteti sora cu Andreea?

  Apreciază

 • 135. clemycali  |  18 aprilie 2010 la 22:41

  Buna seara, buna seara.
  Fetelor acum am picat si eu acasa de la biserica. Trebuie sa incep sa ascult muzicile pe care le-ati postat.
  @dora, nu trebuie sa te rusinezi ca esti emotiva. Esti mai sensibila. Eu nu vad nimic rau in asta. Dimpotriva.
  @creanga, super de super poezea 🙂

  Apreciază

 • 136. Fini  |  18 aprilie 2010 la 22:45

  Dora,

  Brahms nu poate fi ascultat decât cu inima. Toată creaţia lui este o confesiune, o zbatere între o speranţă neobosită şi angoasa unei mari iubiri neîmplinită.
  Poate ai dreptate, nu întotdeauna îl poţi asculta. Dacă nu eşti pregătit nu înţelegi nimic şi pierzi mult.

  Apreciază

 • 137. Fini  |  18 aprilie 2010 la 22:47

  Creangă,

  🙂 🙂

  Aştept, aştept !

  Apreciază

 • 138. Creanga  |  18 aprilie 2010 la 22:54

  Fini
  Si eu astept, astept
  Duc mana la piept
  Fac rapid o plecaciune
  Si dansam in stagiune 😀 😀 😀

  Clemy
  Hihihihi, rimeaza si tu
  Hai te rog, nu spune nu
  Primul pas este mai greu
  Dar apoi… ce de rime valeleuuu

  Mr Bi
  Ma lasi singur intre fete?
  Vino ca a tale plete!
  Ori cumva esti chelios
  De-ti spune Bascalios?

  Apreciază

 • 139. orangeskorpion  |  18 aprilie 2010 la 23:05

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-tumoarea-institutionala-892596.html

  Apreciază

 • 140. Fini  |  18 aprilie 2010 la 23:06

  Creangă,

  nu vreau dans ! Vreau să te ascult. Mă mai laşi mult să aştept ?

  Apreciază

 • 141. clemycali  |  18 aprilie 2010 la 23:08

  @creanga, sunt dezolata. dealtfel am mai spus pe aici: n-am fost in stare niciodata sa leg doua rime asa ca iti las tie onoarea de a ne tine in priza cu versurile.

  Apreciază

 • 142. clemycali  |  18 aprilie 2010 la 23:11

  @skorpion, salut. Am citit articolul. Corect si pertinent si subscriu in totalitate la tot ce s-a scris acolo. Repet ce am mai spus: Constitutia trebuie amplu revizuita ptr ca in momentul de fata este nefunctionala. A ne opri doar la parlamentul unicameral ar fi o greseala imensa.

  Apreciază

 • 143. Fini  |  18 aprilie 2010 la 23:11

  Skorpi,

  salve !
  Mircea Mihăieş iar pune degetul pe rană.

  Apreciază

 • 144. Creanga  |  18 aprilie 2010 la 23:13

  Fini ai de asteptat pana dimineata
  Voi coase traista mea cea creatza
  Nu mai vin cu cocosi ragusiti
  Ca de mine ‘o sa va radeti’
  Etteee si skorpionul
  Vine sa tina isonul
  Clemy am sa va tin in priza
  Tu mai baga o vocaliza

  Apreciază

 • 145. Fini  |  18 aprilie 2010 la 23:17

  Clemy,

  chiar şi Contituţia care este aşa chioară, şchioapă dacă ar fi respectată ar fi bine. Judecătorii împart dreptatea după cum li se pune musca pe chelie. Ce să mai spun de CC?!

  Apreciază

 • 146. Fini  |  18 aprilie 2010 la 23:24

  Clemy,

  ai văzut cursa? A fost destul de spectaculoasă desfăşurându-se pe ploaie.

  Apreciază

 • 147. clemycali  |  18 aprilie 2010 la 23:25

  @fini, intru totul adevarat. Dar articolul din EZ ne cere, pe buna dreptate, sa incetam a considera Consitutia drept Sfanta Evanghelie.

  Apreciază

 • 148. clemycali  |  18 aprilie 2010 la 23:26

  @fini, am adormit pe la turul 20 daca imi aduc aminte bine. Toate eforturile mele de a sta treaza pana la sfarsit au fost de pomana.

  Apreciază

 • 149. Fini  |  18 aprilie 2010 la 23:43

  Clemy,

  aproape jumătate ai văzut.
  Lasă că-l vei vedea pe cel din Barcelona.

  Apreciază

 • 150. Creanga  |  18 aprilie 2010 la 23:48

  Fini & Clemy

  Doua fete asa dragute
  Va uitati la masinute?
  Brummm, brum, pana de cauciuc
  Steagu’ nu il mai apuc
  In Romania.. pacat de comentator
  Daca-i tot mustaciosul cel chior
  Mai bine canalul mut
  Pe straini sa ii ascult

  Apreciază

 • 151. Fini  |  19 aprilie 2010 la 00:00

  Apreciază

 • 152. Fini  |  19 aprilie 2010 la 00:01

  NOAPTE BUNĂ ! 🙂

  Apreciază

 • 153. Fini  |  19 aprilie 2010 la 00:04

  Creangă,

  am alergie la individul ăsta. L-aş pune pe mut, dar fără zgomotul motoarelor nu prea mai are farmec.

  Apreciază

 • 154. Creanga  |  19 aprilie 2010 la 00:07

  Noapte buna! azi e maine
  Gradina e pe maini bune
  Nora, sa-ti repari netul
  Cu clestele sau patentul
  Dormiti bine, sa visati!
  Ce-i frumos sa adunati
  Ne-auzim de dimineata!
  Cand am sa aduc o rata

  Apreciază

 • 155. Creanga  |  19 aprilie 2010 la 00:11

  Fini
  Incearca pe la straini
  Nem tudom ai sa suspini
  Fir-ar mustata sa-i fie!
  Mereu spune o prostie
  Asta nu-i vitezoman
  Cre’ca este mitoman
  Are si el un rost
  Avem si noi… un PROST

  Apreciază

 • 156. Băşcăliosul  |  19 aprilie 2010 la 00:18

  Clemy,
  Ceea ce spui despre ce ” trebuie” legat de constituţie e OK.
  Ce este posibil, însă, în această privinţă, e partea cu buba.
  Atât timp cât revizuirea este posibilă numai cu 2/3 din nr. parlamentarilor, iar nesimţirea parlamentară este întinsă peste mai mult de 1/3 şi intră cu picioarele în cele 2/3, avem de-a face cu o problemă extrem de complicată. Deja asta echivalează şi cu o probabilitate foarte mică de a obţine revizuirea pt reducerea nr. parlamentarilor la 300 într-o cămăruţă. Măcar asta de s-ar realiza, cum-necum, ar fi un pas încurajator şi spre o ulterioară revizuire (alta) pentru alte reparaţii substanţiale. Trocul potenţial propus de fariseii democraţiei PSD+PNL, reducem nr. la 300 , dar eliminăm povara cetăţenilor pentru alegerile senatului şi preşedintelui este tot o probă de nesimţire sfidătoare, când ei nici nu au postura în care să-şi mai permită să pună condiţii „care-pe care, pt a nu se schimba nimic”.

  Creangă,
  N-am nicio chelie, nu fi aşa optimist! Te asigur că „Băşcăliosul” nu-mi spune nimeni. Eu m-am „botezat” din proprie iniţiativă.
  (nu, nu asta era de spus in cealaltă chestiune)

  Apreciază

 • 157. Fini  |  19 aprilie 2010 la 00:18

  Creangă,

  italienii inchid pe perioada cursei şi canale nemţeşti nu am. Eu rămân cu un PROST. 😆
  Mă duc acum la snooker.Poate ia Hendry o bătaie de să-i cânte apa-n cap de la cel mai slab cotat jucător.

  Apreciază

 • 158. Băşcăliosul  |  19 aprilie 2010 la 00:30

  Clemy,
  Reducerea nr. de parlamentari la 300 (cu menţinerea ambelor camere) se poate realiza numai prin legea electorală. La o eventuală revizuire eu aş introduce această limită maximă şi în constitutie, pentru a fi sigur că ne se revine prea uşor la aproape 500. Numărul mare la actualul nivel de conştiinţă parlamentară este un dezastru, un garant al iresponsabilităţii, ca diferenţa dintre o clasă de 20 elevi ascultători de nevoie şi alta de 60-70 unde nici prezenţa nu se face.

  Apreciază

 • 159. Creanga  |  19 aprilie 2010 la 00:42

  Mr Bi, stiu ca esti serios
  Nicidecum un bascalios
  Eu glumeam, ma gandeam la bască (băscălie)
  Mai fierbi cam mult parcă
  O sa am si eu rabdare
  Si n-am sa te-ntep tare
  Dar, te rog! nu ma-ncioca
  Altflel te-oi spune la soacra

  Fini
  Snookareste pan’ la zi
  Cand tacul va adormi
  Doua fire doua paie
  Hendry n-o sa ia bataie

  Apreciază

 • 160. Băşcăliosul  |  19 aprilie 2010 la 00:44

  Nu am mai spus că de fapt majoritatea necesară revizuirii este de 2/3 în fiecare cameră în parte, dar , dacă apar texte votate diferit în cele două camere, se încearcă o mediere printr-o comisie comună, şi dacă nu se ajunge la un acord plenul celor două camere are nevoie de o majoritate de 3/4 pentru adoptarea unei forme finale.

  Apreciază

 • 161. Creanga  |  19 aprilie 2010 la 01:13

  Mr Bi
  Cred ca deja m-am prins
  Cand orgoliul ti-am atins
  Nu conteaza ce-i pe cap
  Ci de ai ceva in dovleac
  Mneata ai destul de mult
  Si imi place sa te ascult
  Eu scriu cam dezordonat
  Si cum esti cam pendant
  Nu vezi semne de punctuatie
  Si intri in fibrilatie
  De diacritice nu mai zic
  Nu le-am ştiut de mic
  Vai de mine, doar un liceu
  C-am avut capul cam greu
  De fac si greseli gramaticale
  O sa fie mare jale
  La sah sigur ma bati
  Dar la table… iti dau marti

  Apreciază

 • 162. Fini  |  19 aprilie 2010 la 07:03

  NEAŢA ! 🙂

  Apreciază

 • 163. Creanga  |  19 aprilie 2010 la 07:10

  Neatza!

  Toata noaptea am cusut
  Multe gauri a avut
  Traista este fermecataaaa
  Mult se lasa asteptataaaa

  Apreciază

 • 164. Fini  |  19 aprilie 2010 la 08:10

  Creangă, 🙂

  Mare pişicher mai eşti !
  În oala seacă mă găteşti
  Mătănii ţi-am bătut
  pentr-un cântec cunoscut.
  Încă unu’ şi încă unu’
  Noaptea pe la unu’.

  Ai abilităţi de Casandră. A câştigat Hendry, după o revenire pe care nu am mai întrezărit-o. Hendry e tăticul snookerului.

  Apreciază

 • 165. Salomea  |  19 aprilie 2010 la 08:27

  Buna dimineata, tuturor
  Numai acum , in zori am trecut peste postari, aseara a inceput la noi ziua comemorativa pentru militarii si civilii care au cazut ,in apararea tarii, de la 1948 si pina azi, in total,22680 de eroi.Azi toata ziua,au loc ceremonii de comemorare si deseara se trece la festivitatile zilei independetei, care are loc maine. Se trece de la tristete si doliu adinc la sarbatoare si bucurie,la picnicuri la iarba verde (si daca lipseste iarba e bun sirestaurantul)
  De ziua Independentei ne salutam cu „Sarbatori fericite” exact ca la sarbatorile religioase.

  Clemy si Fini
  Multumesc pentru Brahms,pina la urma imi voi gasi drumul spre clasici. Niciodata nu-i prea tirziu.Nu?

  D-lui Creanga,
  Shalom, shalom
  Sa dea Domnul sa fie deja shalom (pace}
  Sora nu am ,nici pe Andreea nici alta
  Dar sper ca am prieteni si prietene,acolo in departari.
  Tara natala nu se uita nici dupa foarte multi ani.
  O zi buna tuturor

  Apreciază

 • 166. Salomea  |  19 aprilie 2010 la 08:47

  Dora,
  Nabuco, corul sclavilor, esplendid, si este in sfirsit ceva ce cunosc bine. In curand Nabuco, opera, va fi prezentata in aer liber la poalele muntelui Massada (munte legat si el de o poveste deosebita deeroism).
  Aceasta montare deosebita,cu sute de actori, apartine operei israeliene,cu ocazia celebrarii a 25 deani de la infiintare.

  Apreciază

 • 167. Fini  |  19 aprilie 2010 la 09:02

  Salomee, 🙂

  să ai o săptămână bună.
  Dacă ajungi la clasici este un mare câştig pentru suflet.
  Oricând te pot ajuta cu drag. Cere adresa mea de la Nora.

  Poţi să-mi spui cine va dirija spectacolul cu „Nabuco” ? Dar solişii se ştiu?
  Poate ştie şi Clemy. Ea trăieşte opera, eu o gust doar. 😆
  Cred că va fi impresionant un astfel de spectacol mamut.

  Apreciază

 • 168. Fini  |  19 aprilie 2010 la 10:12

  Apreciază

 • 169. Salomea  |  19 aprilie 2010 la 10:44

  Fini,
  Dirijorul este Daniel Oren {cred ca e cunoscut si chiar foarte talentat)
  Nabuco–Sergey Murzaev
  Zaccaria–Paata Burchuladze
  Abigaille–Dimitra Theodossiou
  Fanena–Rachel Frenkel
  High priest–Carlo Striulli
  Corul operei israeliene si orchestra simfonica din Israel

  Apreciază

 • 170. noradamian  |  19 aprilie 2010 la 11:43

  Salut prieteni, bine va regasesc in gradina!
  🙂
  Dora, foarte faina si potrivita selectia ta ca şI comenturile tale de ieri- n-am putut raspunde, cum stii, n-am avut acces pe net

  Apreciază

 • 171. noradamian  |  19 aprilie 2010 la 11:45

  Val, urmărind zi de zi mersul lucrurilor, in aspectele importante, se observă reducerea drastică a credibilitatii celor care au tinut Romania în haos, minciuna si paragina. De la aceasta premiza plus existenta, acum, a unui nucleu de oameni credibili din structurile puterii decisi sa nu lase lucrurile sa continue in acest fel, putem sa avem si sperante mai concrete decat pana acum. Iar toate astea isi au o explicatie mai profunda in ce spune Bascaliosul la 119

  Apreciază

 • 172. noradamian  |  19 aprilie 2010 la 11:46

  Bascaliosul, tocmai m-am intalnit cu tine, in gand, cu mare bucurie, la 119
  🙂

  Crenguta, e vremea infloririi tale, se vede! Frumos
  🙂

  Apreciază

 • 173. noradamian  |  19 aprilie 2010 la 11:48

  Fini, imi place Bhrams dar şi Anca Parghel, minunate alegeri, esti mereu imprevizibila si inspirata
  🙂

  Apreciază

 • 174. noradamian  |  19 aprilie 2010 la 11:52

  Clemy, Skorpion, presupun ca se ia in calcul si schimbarea Constitutiei odata cu modificarea legislativului. Se vede dupa agitatia frânarilor, in frunte cu inca, presedintele senatului, acel ciudatel jalnic care era cat pe ce sa ne fie presedinte

  Apreciază

 • 175. noradamian  |  19 aprilie 2010 la 11:56

  Salome, cred ca „Nabuco” montat la Massada va fi ceva cu totul tulburator. La maretia si frumusetea operei se adauga incarcatura emotionala, autenticitatea acelui loc marcat de eroism si sacrificiu

  Apreciază

 • 176. Salomea  |  19 aprilie 2010 la 12:02

  Fini
  Daca scrii pe Google ”Nabucco at Masada” ajungi la mai multe detalii

  Apreciază

 • 177. noradamian  |  19 aprilie 2010 la 12:07

  Postare noua

  🙂

  Apreciază

 • 178. Fini  |  19 aprilie 2010 la 12:12

  Nora, 🙂

  bine că-ţi văd iarăşi năsucul !
  Fără imprevizibilul ăsta cei apropiaţi mie s-ar plictisi. Nimic nu mă scoate din minţi ca plictisiţii şi acriţii. 😆
  In ce priveşte celălalt calificativ, m-aş bucura să fie aşa. Totul este că aici mă simt bine şi încerc să aduc un pic de frumos, măcar la început şi sfârşit de zi.

  Apreciază

 • 179. noradamian  |  19 aprilie 2010 la 12:15

  fini, servus! Ma bucur tare 😆

  Apreciază

 • 180. Salomea  |  19 aprilie 2010 la 12:16

  Nora ,servus
  N-am vazut adineaori ca te-ai referit si tu la Nabuco. SI eu cred ca va fi un spectacol maret. Din pacate eu nu voi printre spectatori.De altfel amauzit ca nu mai sunt bilete. Poate vom fi norocosi si se va da ceva si la televizor.
  By

  Apreciază

 • 181. Fini  |  19 aprilie 2010 la 12:19

  Salomeee, voi încerca dupămasă.
  Daniel Oren a fost copilul de suflet al lui Leonard Bernstein. O carte de vizită formidabilă pentru viitorul spectacol, mai ales că parcă în 1994 a mai dirijat Nabucco. De data acesta cu siguranţă va fi o culme a maturităţii sale dirijorale.
  Mulţumesc pentru indrumare. Peste câteva ore voi fi mai liberă şi voi putea savura.

  Apreciază

 • 182. noradamian  |  19 aprilie 2010 la 12:24

  Salomea, sigur ca vom gasi, probabil si pe youtube. Dar ma gandeam ce mult aduce-n plus, atmosfera speciala a locului pentru norocosii spectatori.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 930.627 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 1.449 de urmăritori

Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 930.627 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Feed-uri


%d blogeri au apreciat: