Agitaţie

25 septembrie 2010 at 11:07 9 comentarii

Dincolo de orice „bun simţ”, recentele manifestări, dovezi clare de ereditate politică, merită văzute îndeaproape. La fel cum vulcanologi profesionişti nu se dau înapoi de a ajunge aproape de craterul în erupţie, politologii şi sociologii adevăraţi (nicio confuzie cu comedianţii de pe sticlă numiţi „analişti”) au ce să observe examinând nervozitatea exacerbată a magmei media ieşită din adâncuri şi clocotul subteran al intereselor de clan care aruncă-n afară nori sufocanţi de cenuşă sindicalistă. Şi pe cei doi puppets eşuaţi într-o obsesie.  Fiecare cu dublu discurs, amândoi cu aceleaşi dorinţe. Cu cei doi, unul pe stânga (tusea) altul pe dreapta (junghiul) politica post decembristă românească a atins dead-line-ul istoric: îşi  mănâncă coada! Tot ce spun arată fără dubiu, prezenţa genelor paterne la ambele progenituri şi la cel din stânga şi la cel din dreapta. Şi prin tot ce fac aceste exemplare, ambele născute în mediu controlat, crescute în captivitatea corupţiei politice de top, minciunăria din rezervaţia postcomunismului autohton devine mai vizibilă  decât oricând. Chiar şi profanii pot distinge trăsăturile comune de „familie”.  Şi că, prin ei,  maimuţăreala a ajuns să se manifeste aproape la fel de „original” precum în politica carboniferă din anii ’90 a lui ilici, genitorul de democraţie  mioritic-dâmboviţeană. Paradoxal, însă, momentul pare a fi favorabil pentru schimbare dar nu cea pe care o forţează aliaţii. Probabil că de asta se tem.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Tabere Coana Reacţiunea faţă cu Revoluţiunea

9 comentarii Add your own

 • 1. Agitaţie - Ziarul toateBlogurile.ro  |  25 septembrie 2010 la 11:14

  […] Agitaţie Sat Sep 25, 2010 11:07 am Dincolo de orice “bun simţ”, recentele manifestări, dovezi clare de ereditate politică, merită studiate îndeaproape. La fel cum vulcanologi profesionişti nu se dau înapoi de a ajunge aproape de craterul în erupţie, politologii şi sociologii adevăraţi (nicio confuzie cu comedianţii media numiţi “analişti”) au ce să observe examinând nervozitatea exacerbată a magmei media ieşită din […] […]

  Apreciază

 • 2. Platon  |  25 septembrie 2010 la 16:27

  un articol excelent cu comentarii pe masura :
  http://blogary.ro/2010/09/cu-josul-in-suflet/

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  25 septembrie 2010 la 16:35

  Platon, da, exact despre asta e vorba, concret acolo…

  ca si aici :
  http://www.adevarul.ro/liviu_avram-editorial/A_crapat_Omerta_7_340835917.html

  Apreciază

 • 4. dora  |  25 septembrie 2010 la 19:37

  nora,

  topicul tau e excelent,scris cu vocatia de jurnalista autentica……de scriitoare ,ce sa mai spun? Probeaza fiece cuvintel,fiece fraza.

  Am ajuns sa ma sfiesc de simplitatea interventiilor mele.
  Nu am altceva in compensatie decat sa te provoc la o partida de sah. 😆

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  25 septembrie 2010 la 19:52

  dora, servus, multzam frumos! Accept provocarea! 😆

  ps. Imi pare rau ca, din pricina unor probleme personale, in ultimul timp nu sunt la fel de prezenta ca-n alte dăţi in gradina. Dar sunt pe aproape si ma bucur tare cand dau de voi pe aici 🙂

  Apreciază

 • 6. dora  |  25 septembrie 2010 la 21:18

  nora,

  tot probleme mai personale(nu negative) mai „condensate” ma oresc sa fiu activa pe blogurile mele preferate.

  Unii cu manifestatii,altii cu grijile de familie si obligatiile administrative ale casei. 🙂

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  25 septembrie 2010 la 21:36

  dora, sunt si perioade de astea, ce sa-i faci! Dar o sa le trecem…

  🙂

  Apreciază

 • 8. L.R.  |  2 octombrie 2010 la 12:30

  In fisa postului la comentatorii de la antene si irealitatea este trecuta un articol interesant, si anume: isteria. Fara aceasta calitate indubitabila aducatoare de rating nu cred ca vor face angajari in curand.

  Mass-media infocate sau nu, partinitoare, rau-voitoare, ostentative…etc… dar ele functioneaza pe principii economice si nu pe principii morale.

  Unele sunt false, altele nu cu toate astea e greu sa justifici unui medic ca el trebuie platit cu 7 milioane dupa xx ani de studiu ca el va trebui sa rationalizeze 2 kg de zahar, 1 de malai, eventual haine second-hand. Justitia oarba, lupii paznici la oi, coruptia neagra a devenit alba si acceptata in unanimitate aproape.

  Traim vremuri tulburi si vor fi solutii tulbure pentru ca noi ca natie nu am gandit vreodata intr-un spirit comunitar de a iti ajuta aproapele, vecinul, ruda saraca de la tara decat doar daca exista un interes explicit.

  Tind sa cred ca acest guvern rezista maxim iarna inclusiv in special datorita caldurii, a foamei si tensiunii care se resimte in aer si nu din cauza unor canale tv care oricum si-au pierdut credibilitatea.

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  2 octombrie 2010 la 13:29

  L. R.. salut 🙂 referitor la efectele strângerii peste măsură a curelii, sunt absolut de acord cu tine. Nu stiu daca alt guvern ar fi gasit soluţii mai eficiente, dar actualul era limpede ca nu era şi nu e cel hărăzit!
  Influenţa nocivă a mediei,însă, e legată nu doar de considerente economice ci mai ales, politico-judiciare. Efectul acestei medii e cu atât mai dăunător pentru o societate ca a noastră – te citez: „noi ca natie nu am gandit vreodata intr-un spirit comunitar de a iti ajuta aproapele, vecinul, ruda saraca de la tara decat doar daca exista un interes explicit”. În plus, ofensiva opozanţilor se desfăsoară în acest fel cu mult timp înainte de criză.Explicabil dacă ne gândim că la recesiunea în care ne zbatem au contribuit din plin prin maşinăriile financiar-economice de reţea cu bilet de voie din partea unor magistraţi care continuă să-şi facă veacul în sistem. Au făcut şi fac mult rău, chiar dacă credibilitatea lor a ajuns jos de tot. Destui concetăţeni,din pricini diferite,unii din ură şi interese personaleşi de clan, alţii din revoltă ( justificată) fata de situaţia precară în care se află în acest momenti sunt pe aceeaşi lungime de undă cu exponenţii de ” top” ai devalizării statului şi, implicit, cu aceşti autori lipsiţi de scrupule ai sărăcirii generale. Profitând de situaţia actuală, sigur că vor să-şi conserve supremaţia. …Spre binele nostru? 🙄

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 930.900 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 1.451 de urmăritori

Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 930.900 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Feed-uri


%d blogeri au apreciat: