Opoziţie vândută, cumpăr premier. Rog seriozitate.

26 octombrie 2010 at 23:45 94 comentarii

După ce ceauşismul a făcut din dezbinarea socială un succes „major”, urmaşii lui au ridicat-o la nivel de război cotidian. După ce colaboraţionismul-securist organizat prin frică şi opresiune atinsese, sub paravanul regimului comunist, un prag patologic, astăzi, colaboraţionismul instituţional-infracţional în libertate i-ar da clase. Viaţa publică a cucerit nemaiatinse culmi de  insalubritate civică cu atâţia noi înscrişi în slujba vechilor urâciuni. Printre ei, foşti dizidenţi şi jurnalişti la Europa Liberă dar şi tineri crescuţi în deplină libertate. Un potenţial de intoxicare, de degradare psiho-socială care depăşeşte puterile carbonifere ale lui ilici din anii ’90. Prin ei boala a evoluat galopant ajungând acum, la apogeu. În ciuda bunei credinţe şi a eforturilor sale de netăgăduit pentru a reaşeza societatea  în parametri economici raţionali, premierul Boc, singurul care a demarat, într-adevăr o transformare a cadrului economico-social, n-are suficientă putere şi susţinere pentru a face câte ar mai fi de făcut. Cu întârzieri şi destule greşeli a trecut totuşi, aproape miraculos, stacheta, ceva mai înaltă decât înălţimea sa, cu bolovanul crizei şi recesiunii legat de un picior şi cu opoziţia trăgându-l de celălalt. De apreciat că a reuşit şi atât, dacă  luăm în considerare şi păcatul politic originar: împins din start, de „centrul de greutate al pedeleului”, dl Boc a subscris ca şi înaintaşii săi, la păguboasa „tradiţie” a politizării generalizate a instituţiilor. Pentru alegătorii lucizi, asta a însemnat ca şi-n alte dăţi, „răul cel mai mic”. Răul cel mai mic însă, poate oricând permite un rău mult mai mare.  Posibil şi acum. Este fisura prin care opoziţia încearcă să-şi facă loc cu  promisiuni acoperitoare de vechi dosare şi de noi prăzi. O opoziţie flămândă care caută figurant pentru rol de premier. Unul  care să semene cu „Icoana-Grivco”? …Ori cu Ghiţă? „A-se-soft! Haide Vîntu fă-le rost!”

Din lipsă de timp, repostez acest articol din toamna anului trecut. Şi pentru că am impresia că această „cumpărătură” le va crea crize dureroase de digestie reciprocă, cu efecte inevitabile, uslaşilor.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Berghebulea Down. Sindromul confiscării democraţiei

94 comentarii Add your own

 • 1. skorpion  |  27 octombrie 2010 la 07:15

  neata ,

  excelenta postare !
  si frumos scris.

  dar am citeva intrebari:
  care este valoarea adaugata a pdl?
  unde este fisura pomenita de tine?
  ceva imi scapa, nu-mi dau seama la ce te referi…

  mi-a placut si titlul, este f. inspirat
  🙂

  Apreciază

 • 2. skorpion  |  27 octombrie 2010 la 07:17

  sa vedem azi ce se va intimpla.
  eu intru pe plantatie, stiind ca este guvernul Boc,
  dar nu stiu ce va mai fi in Bu dupa amiaza tirziu.
  sper ca nu va fi caft….

  Apreciază

 • 3. skorpion  |  27 octombrie 2010 la 07:21

  O mama statea in bucatarie in timp ce fiul ei se juca cu trenuletul in living. La un moment dat, mama aude trenul oprindu-se si pe fiul ei spunand: „Toti pasagerii care coborati, duceti-va la mama dracului. Toti ceilalti care mergeti mai departe stati in p..a mamii voastre linistiti pe scaune ca pleaca trenu’!”.

  Mama stupefiata merge in living si ii spune:

  „In casa asta nu se foloseste asemenea limbaj! Acum, treci in camera ta si nu iesi de acolo 2 ore. De-abia apoi te poti juca cu trenuletul, din nou, dar numai daca nu vei mai folosi asemenea limbaj.”

  Dupa 2 ore, copilul se intoarce din camera si incepe sa se joace cu trenuletul. In curand, trenul se opreste la urmatoarea statie maica-sa il aude spunand: „Toti pasagerii care trebuie sa coboare, va rog nu uitati sa va luati toate bagajele. Pentru cei care urcati, va rugam sa asezati bagajele la locurile special destinate. Va reamintim ca nu se fumeaza in compartimente. Va dorim o calatorie placuta si relaxanta alaturi de noi.”

  In timp ce mama incepe sa zambeasca multumita, fiul adauga: „…iar cei care v-ati enervat pentru cele doua ore de intarziere … puteti s-o trimiteti in p..a ma-sii pe aia din bucatarie… „

  Apreciază

 • […] Du-te aici pentru a vedea anuntul original : Opoziţie vândută, cumpăr premier. Rog seriozitate. « Gradina de hartie […]

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  27 octombrie 2010 la 11:43

  Ziua bună 🙂

  skorpion, multzam de aprecieri. 🙂 …E o aluzie la un recent articol al lui TRU apărut şi pe Blogary, în care-i aduce osanale lui Blaga-„centrul de greutate” al pdl ( mare dezamăgire, nu-i prima!)
  Merge şi fără trimiterea asta, poate o să renunţ la paranteza respectivă. „Păcatul politic originar”, preluat din comunism, se referă la politizarea administraţiei până la cele mai mărunte posturi cu „oameni de ai nostri”. De la „fisura asta”pleacă izvoarele corupţiei şi incompetenţei.Neputinţa de a transforma cu adevărat cadrul politico-social.

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  27 octombrie 2010 la 11:49

  Sk. 3, 😆 😆 😆

  O zi linistită pe plantaţie!

  Apreciază

 • 8. tiberiuorasanu  |  27 octombrie 2010 la 14:42

  Ziua bună ALL !

  Excepţională postare nora !

  Mă gîndesc pur şi simplu cu groază la faptul că, actuala opoziţie poate deveni următoarea putere, CU SPRIJIN POPULAR ! Prin vot !

  Că „manifestaţia” de astăzi, va fi un previzibil eşec.

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  27 octombrie 2010 la 15:53

  tibi, servus, multumesc! 🙂
  Dezgustătoare, grotescă parodie făcută pentru uzul barosanilor politico-sindicali cu dosare de corupţie într-o ţară care acum 20 de ani a pierdut enorm pe toate planurile după asemenea mizerii. Degeaba scot în faţă prostime manevrată şi cumpărată ca pe niste scuturi vii, sunt proşti grămadă, efectul va fi invers decât socotesc ei…

  Apreciază

 • 10. Galeata cu pixeli  |  27 octombrie 2010 la 16:10

  M-am uitat cateva minute la luarile de cuvant din parlament. De ani de zile nu m-am mai uitat la asa ceva. Se sparie gandul la cata demagogie ieftina, da` ieftina rau, am auzit acolo.

  Nu stiu ce sa zic, ori am devenit eu prea versat, ori astia sunt absolutamente tampiti daca isi imagineaza ca astfel de discursuri pot fi rostite. 🙂

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  27 octombrie 2010 la 16:21

  G.c. pixeli, salut, prostia şi fudulia +tupeul de mârlan al cârlanului, nu mai pot face „ordine” ca-n vremurile de glorie ale lui ilici 😀

  Apreciază

 • 13. Galeata cu pixeli  |  27 octombrie 2010 la 18:14

  Nora, dam o bere. Nu de dragu’ lui Boc, ci de bucurie ca dementii mai au de asteptat pana pun mana pe ciolan. 🙂

  Apreciază

 • 14. clemycali  |  27 octombrie 2010 la 19:50

  Buna seara, buna seara.
  Bun articol. Cat despre motiune am motive de mandrie: nu am proorocit eu ca o sa cada?

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  27 octombrie 2010 la 19:52

  Gcpixeli, cu toată inima. Ar fi fost catastrofal să-l vedem pe ponta &vanghelie etc. relansându-şi mentorii politici, capii reţelelor şi boşii sindicatelor. Nu m-aş supăra acum. însă, dacă Guvernul Boc, integral sau parţial, ar lăsa loc (după ce trece şi legea educaţiei,salarizării şi a pensiilor revotate) prin voinţa coaliţiei şi a lui Băsescu, unei echipe mai dinamice şi mai performante.

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  27 octombrie 2010 la 19:53

  clemy, servus, felicitări! Ai un simţ special al logicii evenimentelor 🙂

  Apreciază

 • 17. clemycali  |  27 octombrie 2010 la 20:33

  @nora, salut. Am avantajul distantei si al neimplicarii directe in anumite evenimente. Asa ca le inteleg mai bine. Probabil ca daca as fi trait in Romania aveam alta optica.
  Sunt datoare cu un raspuns la o intrebare de ieri legata de Spontini. Omul nu a fost mexican.Gaspare Spontini a fost italian dar a trait o mare parte a vietii la Paris si este considerat practic compozitor francez. Este creditat cu inventarea melodramei operatice.

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  27 octombrie 2010 la 21:50

  clemy, servus! Da, ai detaşarea necesară dar şi o pricepere în a deosebi ce e mai important si a găsi firul logic al evenimentelor.

  Multumesc pentru lămuriri 🙂

  Apreciază

 • 19. skorpion  |  27 octombrie 2010 la 23:04

  salut,

  abia de o ora ma tot documentez ce s-a intimplat astazi pe strazi….
  am aflat si despre picarea motiunii, veste buna, inclusiv ca putzifrici ponta a fost huiduit de bucuresteni…

  exista doua lumi, mai multe lumi diferite in Ro….

  la mine a fost……………liniste si munca si stress si iarasi munca…..

  mergem mai departe !!!!

  a demain!
  🙂

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  27 octombrie 2010 la 23:11

  skorpion, seara bună şi

  gute Nacht

  A demain 🙂

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  28 octombrie 2010 la 00:20

  Ce să mai zici?? Greu de crezut 🙄

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/lazaroiu-ponta-a-renuntat-la-13-voturi-pe-care-le-avea-marti-de-teama-sa-nu-treaca-motiunea-203933.html

  Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat pentru NewsIn că liderul PSD Victor Ponta, care anunţa cu o zi în urmă că-i lipsesc patru voturi pentru a trece moţiunea de cenzură, s-a speriat probabil de perspectiva în care Guvernul chiar va cădea şi a renunţat la 13 voturi strânse. “Rezultatul votului la moţiune era previzibil având în vedere cât de puţin şi-au dorit liderii PSD şi PNL să preia guvernarea în vremuri de criză“, a opinat consilierul lui Traian Băsescu.

  Lăzăroiu a apreciat, pe de altă parte, că spectacolul politic iniţiat de opoziţie a fost “grotesc”. Mi se pare cinic să cari oameni săraci şi nemulţumiţi cu autobuzele la Bucureşti convingându-i că în felul ăsta va cădea Guvernul, cand tu de fapt nici nu îţi doreşti să cadă Guvernul. Dl. Ponta a declarat ieri (n.r.-marţi) că mai avea nevoie de patru voturi ca să treacă moţiunea. Deci convinsese 20 de parlamentari din arcul puterii să voteze moţiunea. Eu chiar cred ce a spus ieri. Totuşi, azi a avut doar 7 voturi în plus. Probabil s-a speriat că va trece moţiunea şi a renunţat la 13 dintre ele. Dacă nu eşti pregătit să guvernezi, mai bine mai astepţi”, a spus Sebastian Lăzăroiu.

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  28 octombrie 2010 la 00:20

  Tuturor, somn usor 🙂

  Apreciază

 • 24. skorpion  |  28 octombrie 2010 la 21:07

  http://businessday.ro/10/2010/miliardarii-nostri-sunt-mai-bogati-decat-ai-lor/

  salve, gradina!

  ca va?

  comment ca va?
  🙂

  Apreciază

 • 25. clemycali  |  28 octombrie 2010 la 21:44

  Buna seara, buna seara intre clase 🙂

  Apreciază

 • 26. clemycali  |  28 octombrie 2010 la 21:45

  Apreciază

 • 27. clemycali  |  28 octombrie 2010 la 21:50

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  28 octombrie 2010 la 21:57

  Skorpion, clemy, prieteni,
  Salut!

  Clemy, superb duet! Mai cu seamă că se simţea nevoie de ceva vesel, de dezmorţire 🙂

  Apreciază

 • 29. Fini  |  28 octombrie 2010 la 22:00

  FRUNZA

  George Călinescu

  Din frunzele ce-n geam
  Azi s-au lovit într-una,
  Căzând sub pom morman,
  Ţi-am pus în carte una,

  Bătând în roşiatic,
  Ca un ţesut domnesc,
  Cu fire de jăratic
  Ce încă mai sclipesc.

  E moale ca atlazul,
  Şi ca o gură mută
  Ce străbătând obrazul
  Pe pleoape te sărută.

  Precum într-un ghioc
  Asculţi al mării hohot,
  În foaia mea de foc
  Cad frunzele cu şoşot.

  Auzi foşnirea lină,
  Suspinul lor uşor,
  Atunci când prin grădină
  Le-mpinge un picior.

  Sau când le-alungă vântul
  Pe drumuri şi-n oraşe,
  Cântând pe tot pământul
  Preludii uriaşe.

  O, Til, ţi-am pus în carte
  O frunză de atlaz,
  Prin care de departe
  Te mângâi pe obraz.

  Apreciază

 • 30. skorpion  |  28 octombrie 2010 la 22:00

  clemy ne incinta in pauza ei!

  ce fata buna!
  🙂

  Apreciază

 • 31. noradamian  |  28 octombrie 2010 la 22:00

  Skorpion, bogaţii nostri sunt mai lacomi decât ai lor… 🙄

  Apreciază

 • 32. skorpion  |  28 octombrie 2010 la 22:01

  fini,
  frumoasa poezie, dar cine este Til???

  Apreciază

 • 33. skorpion  |  28 octombrie 2010 la 22:02

  nora,

  bogatashii or fi mai lacomi, iar justitia chioara, bleaga, impotenta si corupta..

  ca banuiesc ca si la ei ar fura bogatasii, dar legile tarii se aplica mult, mult mai drastic, nu crezi?

  Apreciază

 • 34. Fini  |  28 octombrie 2010 la 22:02

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  28 octombrie 2010 la 22:04

  fini, servus! George Călinescu, poet, ceva special!
  Numai vorbesc de Maisky cântând preludiul de Chopin … 🙂

  Apreciază

 • 36. Fini  |  28 octombrie 2010 la 22:05

  Skorpi salve!

  Probabil o nălucă pe care a întâlnit-o Călinescu

  Apreciază

 • 37. skorpion  |  28 octombrie 2010 la 22:06

  fini,

  dragutz raspuns,
  🙂

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  28 octombrie 2010 la 22:07

  fini, Maysky excelează în piesele romantice. I se potrivesc 🙂

  Apreciază

 • 39. Fini  |  28 octombrie 2010 la 22:09

  Nora servus. 🙂

  E o poezie frumoasă de tomnă mai puţin melacolică sau tristă.

  Apreciază

 • 40. skorpion  |  28 octombrie 2010 la 22:13

  mi se pare o porcarie asta, daca este adevarat, dar nu inteleg rostul interzicerii…

  Adio medicina naturista: UE va interzice medicamentele homeopate

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  28 octombrie 2010 la 22:14

  fini, da, îmi place, are o prospeţime aproape „scolărească” 🙂 :

  „Din frunzele ce-n geam
  Azi s-au lovit într-una,
  Căzând sub pom morman,
  Ţi-am pus în carte una”

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  28 octombrie 2010 la 22:15

  skorpion, si mie! 😦

  Apreciază

 • 43. Fini  |  28 octombrie 2010 la 22:23

  Nora,

  i se potrivesc, dar să nu uităm nervul pătimaş aproape cu care interpretează „Fire dance” de Manuel de Falla, cea de ieri.
  Într-un interviu a spus că are o deosebită aplecare pentru repertoriul spaniol.

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  28 octombrie 2010 la 22:30

  fini, da, interpretarea cântecului catalan o demonstrează 🙂

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  28 octombrie 2010 la 23:22

  Noapte bună tuturor!

  🙂

  Apreciază

 • 46. Fini  |  28 octombrie 2010 la 23:28

  SOMN UŞOR tuturor 🙂

  Apreciază

 • 47. Fini  |  28 octombrie 2010 la 23:45

  Apreciază

 • 48. Fini  |  28 octombrie 2010 la 23:46

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  28 octombrie 2010 la 23:52

  fini, mă bucur că am mai zăbovit… Superbe piese, mai ales ultimele bluess-uri
  Acuma mă pot duce la culcare

  ( Mâine am multe de rezolvat, sper să nu plouă :))

  🙂

  Apreciază

 • 50. clemycali  |  29 octombrie 2010 la 19:08

  Buna seara, buna seara.
  Ce liniste domneste si in gradina si la copac.

  Apreciază

 • 51. clemycali  |  29 octombrie 2010 la 19:19

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  29 octombrie 2010 la 19:47

  Seara bună!

  Clemy,câteodată e nevoie de meditaţie si de relaxare.
  Muzica, în general, şi JDV în special, ajută şi la asta 🙂

  Apreciază

 • 53. skorpion  |  29 octombrie 2010 la 19:59

  A căzut o frunză-n calea ta

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  29 octombrie 2010 la 20:38

  Skorpion, servus! Danke! E a doua frunză pe care o primesc azi. Mai devreme am mai primit una, de arţar de la un prieten care spunea că merge ca pasaport, buletin etc in Canada. I-am promis că o să verific 😀

  Apreciază

 • 55. skorpion  |  29 octombrie 2010 la 20:41

  🙂

  sa verifici, Nora, sa verifici….

  Apreciază

 • 56. skorpion  |  29 octombrie 2010 la 20:46

  Nora,

  am ascultat citeva cintece de Tatiana Stepa.
  Le stii?
  frumoase….si triste!

  Apreciază

 • 57. noradamian  |  29 octombrie 2010 la 20:49

  skorpion, da, cânta minunat Tatiana Stepa! Tare tristă soarta ei 😉

  Apreciază

 • 58. skorpion  |  29 octombrie 2010 la 20:51

  via email de la un prieten

  Sunetele din jur si noi

  Un indian american era impreuna cu prietenul sau in centrul New York-ului. Era ora amiezii iar strazile erau pline de oameni.
  Masini claxonand, taximetre ce luau curbele cu viteza, sirene ce se apropiau sau se departau, toate aceste sunete ale orasului parca te asurzeau.

  Dintr-o data indianul a spus:

  – Am auzit un greiere.
  – N-ai cum sa auzi un greiere in tot vacarmul asta! i-a spus
  prietenul lui.
  – Sunt sigur, am auzit un greiere! a insistat indianul.
  – Asta-i o nebunie! a raspuns prietenul.

  Indianul a ascultat cu atentie un moment dupa care a trecut
  strada spre o zona unde se aflau cativa copaci. A cautat
  imprejur, sub ramuri si a gasit micul greiere. Prietenul sau a
  ramas uimit.

  – E incredibil! Trebuie sa ai un auz supraomenesc!

  – Nu, a spus indianul. Urechile mele nu sunt diferite de ale
  tale. Totul depinde de ce asculti cu ele.

  – Dar nu se poate! a continuat prietenul. Eu n-as putea auzi un greiere in acest zgomot!

  – Depinde de ceea ce este important pentru tine. a venit imediat raspunsul. Da-mi voie sa-ti arat.

  A bagat mana in buzunar si a scos cateva monede pe care le-a lasat sa cada discret pe asfaltul trotuarului. Atunci, cu tot zgomotul asurzitor al orasului, au remarcat ca toti oamenii de pe o raza de 5 metri au intors capul privind in jur daca nu cumva banii cazuti erau ai lor.

  – Intelegi ce am vrut sa spun? a continuat indianul. Totul
  depinde de ceea ce este important pentru tine./

  Ascultind zi de zi la televizor gilceava, crimele, tragediile,
  URECHEA CARE ESTE PRELUNGIREA CREIERULUI NOSTRU se formeaza pe tot ce este urit, rau.

  Ni se impregneaza FRICA!

  Devenim neputinciosi, tematori ( de avion, de frig, de vint, de
  mincare, de oamenii de linga noi, de sentimentele noastre SI NU
  STIM DE UNDE, CIND SI CUM.

  UITE ASA: ascultind asa zisele informatii, care de fapt
  sunt praf in urechile fraierilor! Dupa care spunem: e greu,
  oamenii sunt rai, traim intr-o lume nesigura, urita, nu mai am
  incredere in nimeni, etc.

  Intre timp greierii cinta, frunzele fosnesc, apele curg si noi
  nu le auzim.
  Viata este frumoasa si merita traita! Hraneste-ti sufletul
  ascultind tot ce te unge la suflet, nu ce te raneste! Avem
  sufletul sa il hranim, sa il curatam, sa avem grija de el.
  *
  *

  va place?
  🙂

  Apreciază

 • 59. Fini  |  29 octombrie 2010 la 21:00

  Salve Grădină! 😥

  Uite ce fac ăştia…………………

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/transilvania/cea-mai-veche-linie-de-cale-ferata-din-romania-va-fi-desfiintata-203241.html

  Sunt tristă şi revoltată. Am bătut locurile acelea cu piciorul, am călătorit şi cu trenul. E un ţinut de vis, la puţini kilometri de locul meu de baştină. Este un fel de disoluţie la propriu şi la figurat.

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  29 octombrie 2010 la 21:04

  Skorpion, phiii, ce frumos!
  Ar merge bine ca postare de sine statatoare in „biblioteca din chiosc”

  🙂

  Fini, servus, mă duc să citesc 🙄

  Apreciază

 • 61. Fini  |  29 octombrie 2010 la 21:08

  Skorpi,

  după comentariul tău frumos am trosnit eu cu vestea mea, îmi pare rău.
  Cui să spun? Spun şi eu prietenilor, că altfel îmi creşte guşă.

  Apreciază

 • 62. noradamian  |  29 octombrie 2010 la 21:11

  fini, nu se poate!! Niste netrebnici care distrug valori inestimabile de patromoniu fără să dea socoteală 😦

  Apreciază

 • 63. skorpion  |  29 octombrie 2010 la 21:14

  Fini,

  este cumplit de trist,
  te inteleg perfect….

  dar parca de 20 de ani (dupa alte distrugeri de alti 50 de ani) s-a distrus intr-o veselie, prostie, cum s-o spune.

  daca in alte tari civilizate, primariile, guvernele, societatea civila nu stiu cum sa prezerve istoria, ca despre asta este vorba,

  in Romania se merge pe adunare de avere prin distrugere
  (vezi baile herculane, felix, bucurestiul plin de plombe blocuri sticla beton alaturi de vile boieresti, bloc turn la nici 10 metri de catedrala sf. iosif).

  tone de iresponsabilite,
  nesimtire,
  lacomie……

  si????

  nimic!

  citeam si despre niste tuneluri, fini,
  ai trecut prin ele?
  ne dai o descriere???

  Apreciază

 • 64. Fini  |  29 octombrie 2010 la 21:17

  Îţi vine să spui ca Eminescu:

  „Vai de biet Român săracul!
  Îndărăt tot dă ca racul,
  Nici îi merge, nici se-ndeamnă
  Nici îi este toamna toamnă,
  …………………………………….”

  Apreciază

 • 65. Fini  |  29 octombrie 2010 la 21:37

  Skorpi,

  călătorind cu trenul trebuie să treci prin ele.
  Doamne feri eşti cumplit! Ce să descriu la un tunbel! 🙄 E negură în ele şi dacă eşti cu cine-ţi place lângă tine te poţi şi pupa că nu te vede ăl de peste drum.
  Dar lasă că ceva tot mi-am amintit. Pe vremea cânt am fost şi eu mică am fost cu ai mei într-o excursie pe acolo. Trenul era tras de o locomotivă cu abur, domnişoara Goe a scos capul pe fereastră la intrarea în tunel, când am ieşit din tunel am avut sub pleoape zgură de-mi curgeu larimi peste faţa cănită de parcă aş fi fost în prag de Hallowen.

  Apreciază

 • 66. noradamian  |  29 octombrie 2010 la 21:44

  fini, 😆 😆

  Apreciază

 • 67. skorpion  |  29 octombrie 2010 la 21:45

  fini,

  esti mortala!
  🙂

  ultimul comentariu are 2 parti:
  – prima cu pupatul;
  – a doua cu amintirile.

  eu pe alea le-am vrut, nu cu pupatul, ca cu pupatul in tunel sint si niste bancuri superbe

  🙂

  Apreciază

 • 68. noradamian  |  29 octombrie 2010 la 21:45

  …Haios clip 😀

  Apreciază

 • 69. Fini  |  29 octombrie 2010 la 21:46

  Nora,

  Skorpi mă provoacă. 😳

  Apreciază

 • 70. skorpion  |  29 octombrie 2010 la 21:48

  sint un provocator,
  huoooo!

  🙂

  Apreciază

 • 71. Fini  |  29 octombrie 2010 la 21:50

  Skorpi,
  @ 67

  parcă ai face un comentariu pentru treapta -ntâia. Că şi merită. Am mâncat la litere pe săturate.
  Ţâi care parte-ţi plaşi?

  Apreciază

 • 72. skorpion  |  29 octombrie 2010 la 21:51

  fini, ghici!

  s-ar putea sa ai surprize, surprize…
  🙂

  Apreciază

 • 73. Fini  |  29 octombrie 2010 la 21:53

  Skorpi
  @ 70

  😆 😆 😆

  Apreciază

 • 74. skorpion  |  29 octombrie 2010 la 21:54

  fini,

  nici macar nu sint in treapta a II.a????
  🙂

  Apreciază

 • 75. Fini  |  29 octombrie 2010 la 21:56

  Dacă şpeculez un pic cred că aia cu zgura-n ochi s-ar putea să nu -ţi facă, cu ochiul.

  Apreciază

 • 76. Fini  |  29 octombrie 2010 la 21:58

  Skorpi,
  ai rămas repetent?

  Apreciază

 • 77. skorpion  |  29 octombrie 2010 la 21:58

  titlul postarii spune asa: „Rog seriozitate”

  asa ca mi-a placut partea cu zgura
  sic!
  🙂

  Apreciază

 • 78. skorpion  |  29 octombrie 2010 la 21:58

  de 3 ori !
  ma crezi?

  Apreciază

 • 79. Fini  |  29 octombrie 2010 la 22:01

  CA O GREŞELĂ-N CARE-AM STAT
  Constanta Buzea –

  Ca o greseala-n care-am stat
  Toamna-n gradina, toamna pe deal,
  Toamna pe ses,
  Toata lumina prinde rugina, frunzele ies
  Sa se-nfasoare pe rasuflare si pe vedere
  Într-o cadere de culoare fara putere.

  Ea ne ajuta, sufletul nostru e împacat,
  Vara e muta ca o greseala-n care-am stat.
  Cum suntem azi, am fost si ieri, altii, tot altii,
  Marea ne uita, uita-ne muntii, înaltii.

  Fie ca stam de-aci-nainte puri în lumina,
  Frunzele aduc înspre pamânt urme de vina.
  Totusi ce pret necugetat se pregateste
  Pentru livezi si pentru vii, pentru nadejde.

  Penru un cer înca senin, pentru schimbare,
  Pentru toti sâmburii care devin lacre de soare?

  Apreciază

 • 80. Fini  |  29 octombrie 2010 la 22:04

  TOAMNĂ

  George Lesnea

  Liniştea pe câmpuri cu lumina paşte,
  Codrii-au scos capacul raclelor cu moaşte

  Toţi purtăm cernite straie de ‘ntristare,
  Parcă ne-am întoarce de la ‘nmormântare.

  Sfâşâind nădejdea către el întoarsă,
  Cerul dupa dealuri obrintela-şi varsă.

  Tâlhăreste intra în cuvinte ceaţa,
  Clipele schiloade duc în cârje viaţa.

  Prin desişuri vântul toarnă ziua ‘n ciururi,
  Peste toate par’că e-amin de- apururi.

  Fâlfâind din stoluri gândul morţii vine,
  Fiecare umblă rătăcit de sine.

  Pe ogoare toamna lung zăbranic ară,
  Rănile troiţei sângeră pe ţară.

  Apreciază

 • 81. Fini  |  29 octombrie 2010 la 22:21

  Vivaldi a scris câte un sonet pentru fiecare anotimp din ciclul „Anotimpurile”.
  Toamna:

  L’Autunno

  Celebra il Vilanel con balli e Canti
  Del felice raccolto il bel piacere
  E del liquor de Bacco accesi tanti
  Finiscono col Sonno il lor godere
  Fà ch’ ogn’ uno tralasci e balli e canti
  L’ aria che temperata dà piacere,
  E la Staggion ch’ invita tanti e tanti
  D’ un dolcissimo Sonno al bel godere.
  I cacciator alla nov’ alba à caccia
  Con corni, Schioppi, e canni escono fuore
  Fugge la belua, e Seguono la traccia;
  Già Sbigottita, e lassa al gran rumore
  De’ Schioppi e canni, ferita minaccia
  Languida di fuggir, mà oppressa muore.

  Allegro
  Celebrates the peasant, with songs and dances,
  The pleasure of a bountiful harvest.
  And fired up by Bacchus’ liquor, many end their revelry in sleep.

  Adagio molto
  Everyone is made to forget their cares and to sing and dance
  By the air which is tempered with pleasure
  And (by) the season that invites so many, many
  Out of their sweetest slumber to fine enjoyment

  Allegreto
  The hunters emerge at the new dawn,
  And with horns and dogs and guns depart upon their hunting
  The beast flees and they follow its trail;
  Terrified and tired of the great noise
  Of guns and dogs, the beast, wounded, threatens
  Languidly to flee, but harried, dies.

  Apreciază

 • 82. noradamian  |  29 octombrie 2010 la 22:41

  fini, tare frumoasă e lumea poetică şi muzicală a toamnei în care ne duci tu 🙂

  Apreciază

 • 83. noradamian  |  29 octombrie 2010 la 22:43

  … tare frumos chiar şi-n toamna tristă din versurile lui George Ţărnea…

  Apreciază

 • 84. Fini  |  29 octombrie 2010 la 22:55

  Nora,

  a lui Arghezi este şi mai tristă. Totuşi, ce frumos e Arghezi!

  TOAMNA
  Tudor Arghezi

  Străbatem iarăş parcul, la pas, ca mai nainte.
  Cărările-nvelite-s cu palide-oseminte.
  Aceeaş bancă-n frunze ne-aşteaptă la fântâni.
  Doi îngeri duc beteala fântânilor pe mâini.

  Ne-am aşezat alături şi braţu-i m-a cuprins.
  Un luminiş în mine părea că s-ar fi stins.
  Mă-ndrept încet spre mine şi sufletul mi-l caut
  Ca orbul, ca să cânte, sparturile pe flaut.

  Vreau să-mi ridic privirea şi vreau să-i mângâi ochii…
  Privirea întârzie pe panglicile rochii.
  Vreau degetui uşure şi-l iau să i-l dezmierd…
  Orice vroiesc rămâne indeplinit pe sfert.

  Dar ce nu pot pricepe ea pricepu, de plânge?
  Apusul işi întoarce cirezile prin sânge.
  O! mă ridic, pe suflet s-o strâng şi s-o sărut –
  Dar braţele, din umeri, le simt că mi-au căzut.

  Şi de-am venit ca-n timpuri, a fost ca, inc-o dată
  S-aplec la sărutare o frunte vinovată
  Să-nvingem iarăş vremea dintr-o-ntărire nouă
  Şi să-nviem adâncul izvoarelor de rouă.

  Şi cum scoboară noaptea, al’dată aşteptată,
  Îmi pare veche luna — şi steaua ce se-arată,
  Ca un parete de-arme, cu care-aş fi vânat.
  Şi fără glas, cu luna, şi noi ne-am ridicat.

  Apreciază

 • 85. noradamian  |  29 octombrie 2010 la 22:59

  fini, da, o tristeţe care se potriveşte cu melancolia luminoasă din valsul lui Sibelius

  Apreciază

 • 86. skorpion  |  29 octombrie 2010 la 23:16

  fini,

  I love Sibelius – Valse Triste
  danke

  Apreciază

 • 87. Fini  |  29 octombrie 2010 la 23:18

  Cu drag 🙂

  Apreciază

 • 88. noradamian  |  29 octombrie 2010 la 23:23

  sk., fini, sunt frântă, am alergat azi ca la maraton 🙂

  O frumoasă poveste muzicală, fără cuvinte aici:

  Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 89. noradamian  |  29 octombrie 2010 la 23:24

  Apreciază

 • 90. skorpion  |  29 octombrie 2010 la 23:26

  somn ushor, nora,

  ma retrag si eu copacel-copacel…mai ascult ultimul cintecel

  gute Nacht

  Apreciază

 • 91. Fini  |  30 octombrie 2010 la 00:00

  Apreciază

 • 92. Fini  |  30 octombrie 2010 la 00:02

  VISE FRUMOASE tuturor 🙂

  Apreciază

 • 93. Kandace  |  7 decembrie 2010 la 15:15

  Took me time to read all the responses, but I truly liked the post. It proved to be very handy to me and I am sure to all the commenters here! It’s consistently awesome when you can not only be informed, but also entertained! I’m sure you had fun writing this article. My best wishes, Kandace.

  Apreciază

 • 94. beautiful widgets apk  |  19 august 2011 la 08:14

  I like Your Article about Opoziţie vândută, cumpăr premier. Rog seriozitate. Gradina de hartie Perfect just what I was looking for! .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 931.926 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 1.448 de urmăritori

Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 931.926 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Feed-uri


%d blogeri au apreciat: