„Am facut corect multe lucruri” interviu dat în Deutsche Welle de ministrul economiei Rainer Bruderle

23 ianuarie 2011 at 23:13 57 comentarii

Economia germana a cunoscut un boom si a crescut cu 3,6 procente mindre in anul trecut. Va continua să urce? Cum? Intrebari adresate ministrului federal al economiei Rainer Bruderle.

DW-WORLD.DE: Domnule Bruderle, la 20 de ani de la unificarea germana, in perioada, probabil, a celei mai mari crize financiare de la 1929 incoace, Germania experimenteaza o minune economica?
Rainer Brüderle: Am facut multe lucruri in mod corect. Avem oameni foarte harnici, foarte angajati. Avem in urma noastra un proces urias de restructurare a economiei germane, am avut la momentul potrivit paleta de produse potrivite. Germania este comerciantul lumii. Bunuri de investitii, vehicule, masini – tot ce era nevoie. Iar firmele noastre au depus eforturi mari, s-au straduit si au luptat pentru comenzi. Si in interiorul tarii in intreprinderi avem raporturi rationale. Firmele ni s-au alaturat, sindicatele au fost foarte moderate si politica guvernamentala a dat roade.
DW-WORLD.DE: 2010 a fost un an incredibil de bun, anul acesta arata bine, anul viitor arata decent. Este avintul durabil?
Rainer Brüderle: Da, este durabil, intrucit am reusit din nou, sa ajungem pe un traseu de crestere stabila. In schimb – trebuie sa facem eforturi, sa putem activa resurse umane. In cel mai scurt timp vom ajunge la o lipsa de specialisti. Si noi avem o demografie proasta: avem per femeie 1,2 copii, am avea nevoie de 2,2 copii – privit statistic. Asta arata, ca avem o tendinta de scadere a populatiei. Si de aceea trebuie sa mobilizam ceea ce avem in tara. Avem 20% oameni tineri – adeseori cu un fundal migrator – dar care nu au educatie. Acest lucru trebuie imbunatatit, de asemenea si lipsa lor de cunostinte de limba germana. Ar trebui sa cointeresam, în plus, şi femeile pentru profesii profesional-tehnice.
În prezent mai exista o schimbare de paradigma: inainte multi sefi de personal gindeau atunci, cind se faceau reduceri de personal, ca primii concediati sa fie cei „asa de la 55 in sus” . Acum vom ruga angajatele si angajatii mai in virsta sa fie alaturi de noi, de bunavoie, pentru mai mult timp, intrucit avem urgenta nevoie de ei. Dar toate acestea nu vor fi suficiente. Deja in Germania avem un deficit de 36.000 de ingineri, 65.000 de specialisti in IT. De aceea Germania va avea nevoie de o bucata de „calitate de imigrare”.
DW-WORLD.DE: Este oare Germania, din punctul dvs de vedere, atractiva pentru imigranti si lucratori calificati, pentru ingineri, pentru specialistii IT, pentru medici?
Rainer Brüderle:Eu cred ca da, dar noi, desigur, trebuie sa-i convingem pe oameni asupra acestui lucru. Este da, pentru ca Germania este o tara care totusi per ansamblu functioneaza bine si in care domina relatii stabile. Si, in Germania se cistiga tot mai bine. Trebuie de asemenea sa recunoastem cit mai repede si fara complicatii diplomele straine. Deci, imi doresc ca taximetristul cu diploma de inginer sa apartina trecutului, el trebuie sa lucreze doar ca inginer.
DW-WORLD.DE:Situatia economica este buna, dar pindesc pericole din multe locuri, de exemplu umbrela de salvare Euro. Va este teama, ca noi nu numai ca va trebui sa giram pentru Grecia, Irlanda, poate chiar Portugalia, dar sa si garantam, sa fim si raspunzatori?
Rainer Brüderle: Sintem in faza, in care pactul de stabilitate si de crestere trebuie intarit. Acest pact a fost decis atunci cu introducerea Euro, pentru a securiza si pe aceasta cale stabilitatea valutei. Doar am promis oamenilor din Germania, ca noua moneda Euro va fi la fel de stabila cum a fost marca germana. Iar o moneda stabila este importanta si din punct de vedere social. Cea mai mare nedreptate social-politica este inflatia, doarece cei mici – cei cu economii, cu venituri si averi mici – vor fi cei mai loviti. De aceea avem nevoie de o moneda stabila. Cauza adinca a crizei din Grecia este, intr-un fel, capacitatea redusa a competitivitatii economiei grecesti. Deci ei trebuie sa devina mai competitivi.
DW-WORLD.DE: Politic este de necontestat, probabil, ca Europa trebuie sa fie solidara in aceste vremuri grele. Acest lucru n-ar trebui comunicat, imediat, germanilor, care in acest caz se simt in postura de „casier”?
Rainer Brüderle: Intre timp toti, nu numai germanii, au inteles. Nu exista drum de intoarcere, moneda Euro trebuie pastrata. Dezvoltarea europeana trebuie intarita, dar trebuie s-o facem corect. Pentru ca noi sa putem tine pasul cu noile spatii economice mondiale, sa putem pastra prosperitatea noastra si sa faptuim ocuparea integrala a fortei de munca, care in Germania este din nou posibila. Acest lucru necesita deja discutii mai grele si decizii. Dar in cazul subiectelor de substanta de dragul pacii nu trebuie sa luam pozitii „moi” gresite.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14780516,00.html
-interviu tradus de un prieten al grădinii

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Guvernule! Alice vrea la revoluţie

57 comentarii Add your own

 • 1. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 00:18

  Si un cu totul alt mod de a face politică,al personajelor amintite aici:

  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/vis-de-glorie-214282.html

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 00:20

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 3. skorpion  |  24 ianuarie 2011 la 00:57

  Mircea Mihaies despre Zoe Petre:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-blazonul-patat-de-muste-919045.html

  Apreciază

 • 4. skorpion  |  24 ianuarie 2011 la 07:24

  neata,

  Germania incepe sa-i aprecieze si pe cei avind de la 55 de ani in sus dupa ce in urma cu vreo 10-15 ani a fost un val mare de dati afara….oameni in putere, experimentati au zburat pur si simplu.
  Acum Germaniei ii pare rau, ii recheama, unii nu se mai intorc.

  in Romania am auzit citeva cazuri, ca daca ai 40 de ani esti prea batrin sa mai fi angajat.

  Apreciază

 • 5. skorpion  |  24 ianuarie 2011 la 07:34

  sa mai fii

  Apreciază

 • 6. theo  |  24 ianuarie 2011 la 11:33

  DL: MIHÄIESI; EXCELENT ARTICOL- IN EVZ

  Apreciază

 • 7. theo  |  24 ianuarie 2011 la 11:35

  EU AM ESIT LA PENSIE LA 64 de ani, acum 4 ani

  acum la noi se poate pensiona, numai la 65 de ani-

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 12:07

  Salut! 🙂 Skorpion, alte probleme, alte soluţii! Pentru aceia care nu vor să ia aminte la situaţia din lume şi din ţară, ca si cum lumea se-nvârte în jurul intereselor lor personale şi de cartel politic, problemele se transformă în primejdii şi chiar în dezastre.
  Atitudinea responsabilă a politicienilor si sindicatelor de acolo, total opusă cu aceea de la noi, e principala explicaţie a „minunii” economice de care vorbeste ministrul Bruderle.

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 12:15

  Theo, servus 🙂 da, din păcate, madam zoe si prietenii ei politici dumneaei sunt din cu totul alt aluat decât persoanele cu responsabilităţi publice din Germania.
  …Diferenţa de optică indusă de politic face ca si schimbarea limitei de pensionare din Germania să fie privită de voi cu înţelegere si responsabilitate civică

  Apreciază

 • 10. Băşcăliosul  |  24 ianuarie 2011 la 13:39

  Saluttare!
  Theo,
  Sănătate în mulţi ani!
  Să ai parte de pensie, de acum încolo, cel puţin cât beneficiază la noi un pensionat special la vârstă fragedă şi cu performanţă într-o longevitate de speriat… Unirea, bugetul şi urmaşii.

  Apreciază

 • 11. Băşcăliosul  |  24 ianuarie 2011 la 14:14

  Bocitoare, muncit…oare?
  Solmnă eşafodare!

  *
  La unirea dintre dobitoace,
  Îşi ling rănile din timp de pace,
  Schelălăie, târâte prin nămeţi,
  Vai, bocitoarele cu epoleţi !

  Baba „Demna”-armia română,
  Rezervată, vrea să ţină-n mână
  O retragere în munţi… de bani,
  Într-o rezistenţă de şnapani.

  Se simte atrasă de suplicii
  Şi muma pădurii de servicii
  Seculare, umbre conservate,
  Bocitoarele supergradate.

  La comanda unică-ntr-o doagă,
  Milorzi în Miliţia miloagă
  Se adună-n bătături din palme,
  Ura… bocitoarelor de arme!

  Destul aţi tras în noi la tărăboi,
  Pe loc repaus şi daţi înapoi,
  Din curaj… în pas de rezervare,
  Brava pensie de bocitoare!

  Apreciază

 • 12. Băşcăliosul  |  24 ianuarie 2011 la 14:26

  Şi la noi s-au împărţit nemţeşte, între ei şi în neştire, pensii şi alte venituri sub acoperire.

  Apreciază

 • 13. Băşcăliosul  |  24 ianuarie 2011 la 14:27

  Contraserviciul pensiilor recompensatorii… de serviciu.

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 15:52

  Băscăliosul, salut 🙂 ! Spre confirmare, pensiile bravei noastre armatei populare, revoluţionare, de popor şi naţie iubitoare, arată după vechea calculare (lămuritoare, dar nu pentru bocitoare)cu cifre, asa:

  http://www.mediafax.ro/social/adevarul-statistic-al-pensiilor-speciale-de-la-interne-armata-si-securitate-3-din-pensionari-consuma-10-din-bugetul-total-7913442/

  Apreciază

 • 15. Băşcăliosul  |  24 ianuarie 2011 la 18:14

  Nora,
  După materialul indicat de tine, revin în medie 4.200 euroi – anual – pe cap de bocitoare eroină naţională.
  După linkul de la subsol („adevrul statistic al pensiilor…”), ce să mai spunem de judecători + procurori ?
  Le revin de 5,5 ori mai mult pe cap, adică în medie câte 23.000 euroi anual.

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 18:49

  Băscăliosu, mă-ntreb ce-nseamnă pentru toţi ăstia , popor, etică, echitate, etc 🙄

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8236126-generalul-ion-panaitescu-foarte-multe-cazuri-arhivele-statele-plata-disparut-cum-vor-recalcula-pensiile-militarilor.htm

  Apreciază

 • 17. Băşcăliosul  |  24 ianuarie 2011 la 19:00

  Pentru contribuţia eroică la implozia sistemului judiciar, tagma pensionaţilor cu robe şi roabe speciale meritau mai mulţi bani. Serviciul lor a garantat continuitatea programului leprelor naţionale, condiţie necesară, suficientă şi de nepreţuit… în spiritul principiului revoluţionar al confiscării.

  Apreciază

 • 18. Creanga  |  24 ianuarie 2011 la 19:03

  Buna seara!
  Despre nemti numai de bine.
  Sa spunem ca intr-un blocsunti 30 de apartamente, 4-5 vecini sunt mai harnici, restul cam puturosi sau hoti. Aia 4- sau 5 harnici ii imprumuta pe aia mai amarati, deh, sunt vecini si sa nu arate blocul lor aiurea. Intr-o zi vecinii aia harnici se satura sa tot imprumute pe cheflii isi vind apartamenul si isi cumpara casa. Asa si Germania, o sa isi cam ia talpasita din blocul UE, parerea mea.

  Apreciază

 • 19. Băşcăliosul  |  24 ianuarie 2011 la 19:06

  Salut, Creangă, bine ai revenit!
  Nora,
  Au avut interes să distrugă documentele oficiale prin acţiuni penale, acum prescrise.

  Apreciază

 • 20. Creanga  |  24 ianuarie 2011 la 19:23

  Salutare B!
  Imi pare bine sa te regasesc, vad ca ai facut carare prin zapada inaintea mea.

  Apreciază

 • 21. Băşcăliosul  |  24 ianuarie 2011 la 19:30

  Pârtiuţă în grădină, pentru cine o să vină.

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 19:40

  Da , BSK. ca să fie si mai clar pentru toată lumea că ei sunt stăpânii care luptă contra „dictaturii”, toţi distrugătorii şi jefuitorii s-au răsplătit din plin pentru „faptele de glorie” 😉

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 19:42

  Creangă, salut 🙂 De data asta, chiar dacă se laudă, discursul optimist şi echilibrat al neamţului e mult diferit faţă de stilul „Deutschland uber alles” de acum câteva luni, când trecuseră la atacuri etniciste prin tabloide, specialităţi gustate cu deosebită plăcere de cretinătatea mistocarilor dâmboviţeni.

  Apreciază

 • 24. filadel  |  24 ianuarie 2011 la 20:20

  Salve tuturor!

  pentru mine Germania rămîne un mister neelucidat. Cum de numai lor li se întîmplă alea bune și la alții nu? Grea dilemă … și veche! 🙂

  Și-acum gata cu rîsul și distracția că nu mai pot înghiți rușinea trăită azi ca orice simplu cetățean în fața spectacolului imens de ipocrizie la care ne-au făcut părtași cadrele comuniste ale armatei RSR.

  Cum mai putem, noi românii, să arătăm cu degetul cerșetorii români împrăștiați prin toată lumea cînd în propria noastră curte avem din cei de lux, cu căciuli de astrahan și grade pe umăr??

  Asta-i altă dilemă.

  Apreciază

 • 25. skorpion  |  24 ianuarie 2011 la 20:27

  salve si bonsoir,

  multumesc pentru pirtiuta, mr. B,
  salve, Creanga,
  salve, all!

  mediocritatea, lenea, duplicitatea, lichelismul..sint extrem de vocale, strigatoare la cer, urlatoare de maimute si se aud hat departe.

  mie nu-mi iese din cap, ca pensiile militarilor sint totusi foarte mari, foarte foarte multi civili cu anii munciti de pina la 35-40 de ani au pensii rusinos de mici…..

  nu-mi iese nicicum din cap, ce tara nedreapta s-a cladit in acesti 21 de ani, nu a fost prea dreapta nici inainte, dar acum prapastia dintre lenesi si muncitori s-a adincit,

  in sensul ca cel lenes are pensie mai mare…

  in sfera privata rareori salariile ating suma de 3000 lei, muncind pe brinci, iar ei – pensionarii militari – pensionari si cind au fost angajati in romania socialista/comunista/ceausista/fara sa faca nimic, nu tu razboaie…iata ca acum sed acasa si papa banii pe care ii dam noi, cei care muncim….

  nu-ti vine sa-ti bagi picioarele in viata romaneasca????

  Apreciază

 • 26. skorpion  |  24 ianuarie 2011 la 20:35


  Psihologia maselor

  Un profesor de economie de la un colegiu a declarat ca nu a picat
  vreodata pe cineva la examen, dar odata a picat o grupa intreaga.

  Acea clasa a insistat ca socialismul este functional si ca nimeni nu ar
  trebui sa fie sarac si nimeni bogat, toata lumea EGALA!

  Profesorul le-a spus, „OK, vom face in grupa aceasta un experiment
  asuprasocialismului.
  Se va face media tuturor notelor, si fiecare va primi aceeasi
  nota, astfel incat niciunul nu va pica si niciunul nu va primi nota 10.”

  Dupa primul test, notele au fost adunate si impartite la numarul de studenti,
  si
  toti au primit un 8.
  Studentii care au studiat intens au fost suparati, dar cei care au invatat
  mai putin au fost bucurosi peste masura.

  Cum cel de-al doilea test se apropia, studentii care studiasera putin au
  invatat si mai putin, iar cei care studiasera mai intens si-au spus ca si
  ei vor o „pomana”, asa incat si ei au studiat mai putin.

  Media celui de-al doilea test a fost 6! Nimeni nu mai era fericit.

  Cand a fost dat al treilea test, media notelor a fost 4 .
  Notele nu au fost crescatoare deoarece au aparut certurile, acuzatiile,
  ura si nimeni nu a vrut sa invete pentru beneficiul altuia.

  Spre marea surpriza a tuturor studentilor, toti au picat. Profesorul le-a
  spus ca socialismul va pica in final deoarece, atunci cand recompensa
  este mare, efortul pentru a avea succes este, de asemenea, mare. Dar cand
  statul nu mai acorda acea recompensa, nimeni nu va incerca sau va vrea sa
  aiba succes.

  Nu putea fi o explicatie mai simpla.

  Iata un scurt paragraf care sintetizeaza totul:

  „Nu se poate legifera ca saracul sa fie liber, iar bogatul in afara
  libertatii. Ceea ce primeste o persoana, fara a fi muncit pentru aceasta,
  trebuie produs de cineva, care, la randul ei, nu primeste pentru ceea ce a
  muncit.

  Statul nu poate da cuiva ceva, fara sa fi luat mai inainte de la altcineva.
  Cand jumatate din populatie vede ca poate sa nu munceasca, pentru ca
  cealalta jumatate va avea grija de ea si cand jumatatea care a muncit
  realizeaza ca nu are sens sa mai munceasca, pentru ca altii sunt
  beneficiarii muncii lor, atunci, prietene, acesta este sfarsitul oricarei
  natiuni.

  Nu poti multiplica bogatia divizand-o.”

  =================

  Apreciază

 • 27. Băşcăliosul  |  24 ianuarie 2011 la 20:46

  Skorpi,
  Ai reprodus excelent principiul încurajării lichelismului răsplătit pentru efectul distructiv-ireversibil.

  Apreciază

 • 28. Creanga  |  24 ianuarie 2011 la 20:58

  Salutare Skorpi!
  Unii nu mai invata, altii isi pun traista in bat si pleaca din tara.
  Vara asta o sa emigrez
  Departe, departe de tara
  Vreme multa sa ma adaptez
  Chiar de-s furat macar sunt afara

  Apreciază

 • 29. Nea  |  24 ianuarie 2011 la 21:00

  Cum zisei (transcrisei) şi dincolo, pe Blogary:

  Leonida: Zău… Al doilea, că fieştecare cetăţean ia câte o leafă bună pe lună, toţi într-o egalitate.
  … pensia e başca, o am dupe legea a veche, e dreptul meu.
  Efimiţa: Dacă n-o mai plăti nimenea bir, soro, de unde or să aibă cetăţenii leafă?
  Leonida: Treaba statului, domnule, el ce grije are? pentru ce-l avem pe el? e datoria lui să-ngrijească să aibe oamenii lefurile la vreme…
  Efimiţa: Aşa da… vezi, mie nu-mi dădea prin gând.

  Apreciază

 • 30. Nea  |  24 ianuarie 2011 la 21:01

  Asta, ca o continuare la lecţia Skorpionului

  Apreciază

 • 31. skorpion  |  24 ianuarie 2011 la 21:03

  creanga,

  cred, ca ai luat o decizie inteleapta.
  dupa 21 de ani de sperante peticite, batjocorite, umilite, eu nu cred ca ne vom mai redresa prea repede.
  Poate cind chinejii vor fi majoritari in romania
  🙂

  nu cred ca se poate construi ceva durabil, in mod onest pentru toata tara, o mina de lacuste dicteaza asa cum faceau si pe vremea comunistilor, dar si inapoi….

  vezi Cuza!

  si tare mi-este teama ca haita felix, crin, ponta, iliescu, patriciu, adi4case & co vor pune laba pe romania in perioada urmatoare….aluatul uman in proportie majoritara, se pare, ca este pregatita sa reprimeasca jugul pesedist…

  as vrea sa ma insel

  Apreciază

 • 32. Creanga  |  24 ianuarie 2011 la 21:09

  Skorpi
  Asa era melodia, eu am adaptat-o, Vama vecehe: vara asta o sa te parasescccc, de ciuda, de ciuda, de ciudaaa. Nu stiu pentru ca sa zic daca eu plec sau nu.
  Cand sunt prea multi lui ajung sa se sfasie intre ei, inacaiera-i doamne!

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 21:12

  seara bună, din nou 🙂 ! Filadel, corectă întrebare ai pus, ar trebui s-o audă tot boborul: „Cum mai putem, noi românii, să arătăm cu degetul cerșetorii români împrăștiați prin toată lumea cînd în propria noastră curte avem din cei de lux, cu căciuli de astrahan și grade pe umăr??”

  Apreciază

 • 34. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 21:13

  skorpion, aş vrea să te-nseli, sper să ne înselăm, că acum chiar că se văd prost lucrurile 😉

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 21:15

  crenguţă, să-ţi fie soarta bună si prietenii să nu-ţi lipsească. Noi rămânem de pază.
  🙂

  Apreciază

 • 36. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 21:18

  nea, cu ce de-a ploşniţe barosane ieşiră acum la vedere de prin crăpăturile statului, leonida si efimiţa erau modeşti…

  Apreciază

 • 37. skorpion  |  24 ianuarie 2011 la 21:18

  aluatul uman este pregatit..

  Apreciază

 • 38. Creanga  |  24 ianuarie 2011 la 21:20

  Nora,
  Sara buna!
  Se poate vota si prin corespondenta, ‘propitatea’ imi ramane, voi mai plati taxe, am sa fiu roman dar fara stresul din Romania.
  Desigur ca prea multi lupi nu lui.

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 21:21

  skorpion, după articolul lui Galagher din RL, şansele de bine pentru România şacalilor sunt tare mici. Dar cine ştie… 🙄

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 21:22

  Crenguţă, atunci e bine! De altfel planeta a devenit asa de mică 🙂

  Apreciază

 • 41. skorpion  |  24 ianuarie 2011 la 21:23

  nora,

  culmea, ca eu am inteles exact invers articolul lui gallagher,
  🙂
  ca haita ar avea sanse mai mari decit romania tacuta si onesta….
  si nu contenesc sa zic ca exista si partea buna, onesta, harnica, bla,bla,bla…

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 21:26

  Da, asa crede el, ca haita ar avea sanse mai mari (asa pare acum) decit romania tacuta si onesta nu asta am spus?

  Apreciază

 • 43. Nea  |  24 ianuarie 2011 la 21:28

  Hai să facem un exerciţiu de imaginaţie.
  Dacă ar fi fost tv pe vremea lor, la ce posturi s-ar fi uitat c. Leonida şi Efimiţa?
  Cu ce partid ar vota strănepoţii lor?
  Ce meserii ar avea?

  Apreciază

 • 44. Creanga  |  24 ianuarie 2011 la 21:32

  Skorpion,
  Tot vorbim de nemti, niste impresii calde.
  Austrieci si nemti,intri la metrou si compostezi ‘beletu’ daca vrei, nu sunt porti, grilaje sau alte daravele. La unguri la fel dar mai stau si niste baieti la intrare si controleaza, probabil ca nu au incredere in oameni. In Romania stii prea bine cum e, in Anglia compostezi si la intrare si la iesire se deschide usa, in Franta parca doar la intrare.
  Unde vroiam sa ajung, nemtii au corectitudinea in sange, probabil la inceput a fost impusa.

  Apreciază

 • 45. Creanga  |  24 ianuarie 2011 la 21:35

  Salutare Nea!
  1 la Otv
  2 PSD
  3 amploaiati, functionari adica

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 21:35

  Nea, 😆
  Să-ncercăm:

  OTV şi antenele pe primul loc. Cred că ar fi fost fani DD si Mircea Badea
  alianţa varanului( nu reţin cum se cheamă) pare croită pentru ei.
  Cu meseriile, nu-s ce să zic. Oricum, ar fi bine cotaţi în multe grupări de „intelectuali 😆

  Apreciază

 • 47. Nea  |  24 ianuarie 2011 la 21:47

  Falş.
  El, la Antena 3/Realitatea
  Ea, dacă ar avea alt tv şi altă cameră, la Fashion, Discovery travel.
  Dacă nu, tot ca el, să nu se supere.

  El la PNL, că e duşmanul reacţiunii.
  Ea – nu ştiu, poate fără de partid.

  Nepoţii:
  dacă au fată,
  fata fetei fetei lor se va face politician, chiar nu contează la ce partid
  băiatul fetei fetei – profesor de istorie
  băiatul băiatului fetei – buticar

  Dacă au băiat, toţi descendenţii, indiferent de sex, vor fi funcţionari la stat.

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 21:48

  Nea, te cred 😆

  Apreciază

 • 49. skorpion  |  24 ianuarie 2011 la 21:49

  Creanga,

  la nemti a fost impusa de Bismarck!!!

  si, totusi, si la nemti se simte o oarecare decadere ….imi spun prietenii de acolo. Nemtii nascuti in timpul razboiului si imediat dupa sint cei care au reconstruit germania (desigur + plan marshall), dar tot ei se pling de proprii lor copii invatati sa aiba absolut totul….
  probabil ca tot parintii sint de vina ca si-au crescut prost copiii
  🙂

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 21:50

  Chiar ştiu niste exemple vii, se potrivesc perfect 😆

  Apreciază

 • 51. skorpion  |  24 ianuarie 2011 la 21:52

  nora,

  chestie de interpretare a propozitiei: după articolul lui Galagher din RL, şansele de bine pentru România şacalilor sunt tare mici.

  deci este vorba de Romania sacalilor,
  sansele de bine pentru acesti sacali sint tare mici.

  eu asa am inteles,

  🙂

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 21:56

  Skorpion,da, se poate interpreta si asa, dar uite că in România din stăpânirea sacalilor, mai există si un bobor …

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 21:56

  postare nouă

  Apreciază

 • 54. skorpion  |  24 ianuarie 2011 la 22:09

  nora,
  eu propozitia scrisa de tine asa am interpretat-o, sic.
  🙂

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 22:18

  skorpion, am priceput! Prefer interpretarea ta 🙂

  Apreciază

 • 56. skorpion  |  24 ianuarie 2011 la 22:19

  is cam cicalitor in seara asta, nu???

  scuzi!

  Apreciază

 • 57. noradamian  |  24 ianuarie 2011 la 22:20

  skorpion, ţţţţ, normal, după ce vii de pe plantaţie 😆

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 928.953 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 1.450 de urmăritori

Follow Drumul spre Mirhinia on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 928.953 hits
Follow Drumul spre Mirhinia on WordPress.com

Feed-uri


%d blogeri au apreciat: