Politica, între asumare şi somare

7 martie 2011 at 12:02 195 comentarii

Contrar cutumei politice autohtone, Traian Băsescu nu şi-a făcut din funcţia sa în stat, umbrelă. Altfel nu renunţa la imunitate în toiul unei dezlănţuite ofensive împotriva sa a clasei prădăcioşilor şi nici n-ar fi promovat-o pe incasabila Monica Macovei la Justiţie. Din păcate, locatarii subteranelor politico-financiare au reuşit mai tot ce-au vrut: ruperea Alianţei, îndepărtarea Monicăi Macovei, suspendarea preşedintelui şi o degradare a climatului public pe termen lung. Statul de drept se isprăvise înainte de a se naşte. Totuşi, de ceva vreme, încep să se vadă efectele temeliei judiciare puse atunci de Macovei. Sistemul dă semne că începe să se primenească, că e capabil de autoreglare. Asta-nseamnă că statul de drept nu-i departe de a se pune pe picioare. Dar nu-i departe nici de recădere în starea dinainte de DNA Şi ANI. Asemenea imaginaţiei unui bolnav imprudent care crede că poate răstoarna munţii când simte că-i scade febra, o insuficientă evaluare a forţei adverse poate folosi reţelelor politice de gang întorcând mai rău, boala. Asumarea unei reforme a sistemului din postura de ministru al justiţiei înseamnă altceva decât a soma în întregul lui un partid aflat în stare de corupţie avansată, de pe poziţia de simplu membru. (Asta o putem face noi, electoratul, care suntem datori să punem presiune pe cei pe care i-am ales şi ne-au tras clapa). Nu vorbesc de nevoia imperioasă de curăţenie ci de strategia prin care s-ar putea schimba o stare de fapt. Oricum, mica grupare reformistă nu pare a deţine încă, abilităţile anticipative şi strategice de leadership pentru partidul domnilor berceanu&comp. O deschidere de pe o poziţie de forţă acolo n-are şanse de reuşită. Nu va avea nici în mai. Chiar dacă preşedintele e în mod cert de partea lor (dovadă pirueta lui Boc) victoria morală a Monicăi Macovei e inoperantă dacă nu devine şi victorie politică. Din partidul celor trei bevebişti (fără a-l socoti şi pe TRU) dacă-l cerni cu sita Macovei, nu rămâne mai nimic. Cristian Preda ar trebui să-şi dea seama că nici pentru cinci milioane de haine, domnii bevebişti nu-şi vor da cămeşile de pe ei (mai ales că, la nevoie, pot oricând să facă schimb de costume cu domnii uselişti).

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Diferenţe Ce şi cum

195 comentarii Add your own

 • 1. Creanga  |  7 martie 2011 la 13:48

  Ziua buna,
  Excelenta postare
  PeDeLeul la asomare
  Nu simte cand a murit
  S-a dus far’ un grohait
  Reformistii n-au fost diplomati
  Iar fesenistii intre ei frati
  Ce-a fost portocala s-a uscat
  Inc-o sansa s-a ratat

  Apreciază

 • 2. skorpion  |  7 martie 2011 la 13:57

  corect!

  cu sita MMacovei nu ramine nimic…
  din pacate..

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  7 martie 2011 la 13:59

  Creangă, salut şi multzam 🙂 Ai intuit perfect: iniţial pusesem titlul exact aşa: „asumare şi asomare” dar am zis că nici măcar MM nu-i poate opri din grohăit, de cum să-i scoată din cocină.

  Dar măcar să-şi dea seama căo fermă ca aceea nu prea e de reformat.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  7 martie 2011 la 14:01

  skorpion, servus, din păcate, o intreprindere mult prea nepotrivită cu starea reală de acolo are toate datele să fie sortită esecului

  Apreciază

 • 5. Creanga  |  7 martie 2011 la 14:15

  Nora,
  Si totusi se misca, din porc o sa facem chisca, trebuie cautat unul de lapte, fara par si far’ pacate.

  http://dexonline.ro/definitie/chișcă

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  7 martie 2011 la 14:29

  Creangă, 😆

  Vorbind serios, însă, tocmai utopia purismului e una din cauzele nereformării societăţii, a faptului că mereu dăm cu capu-n gard!
  Altfel spus, a induce convingerea că într-o societate măcinată de fel de fel de boale poate exista o formaţiune perfect sterilizată e ceva tot atât de neconstructiv ca si de a socoti nereformabilă, societatea.

  Apreciază

 • 7. Creanga  |  7 martie 2011 la 14:41

  Da Nora, trebuie pas cu pas, batalie dupa batalie, dar timpul nu mai are rabdare, cel putin pentru unii. Eu unul ma intreb ce as putea face mai mult.

  Apreciază

 • 8. skorpion  |  7 martie 2011 la 14:46

  Nora,

  este clar ca Ro nu va fi niciodata o tara de tip occidental,

  un om de tip MMacovei a fost/este/va fi o exceptie ….

  si cu exceptiile astea minoritare nu se construieste nimic.

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  7 martie 2011 la 14:46

  Creangă, văzând şi făcând. Susţinându-i pe cei care au dovedit că ţin la naţia asta, au făcut si-ncearcă să facă si acum tot ce le stă în putere, dar nu fără să le observăm şi comentăm greselile.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  7 martie 2011 la 14:53

  Skorpion, Macovei e o excepţie si o persoană căreia ţara asta îi datorează enorm. Dar asta nu-nseamnă s-o încurajăm într-o intreprindere perdantă, pe de o parte din pricina nerealismului ei ( o iniţativă imposibil de aplicat practic într-un mediu ostil, nereformabil în proporţie de 80% cel puţin şi-n care nu deţine nici o putere). Spre deosebire de clasa politică, însă, România nu va fi ea o ţară tocmai occdentală, dar NU e nereformabilă.

  Apreciază

 • 11. skorpion  |  7 martie 2011 la 15:00

  Nora,

  nu inteleg:
  de ce sa n-o incurajam pe MMacovei?

  de ce crezi ca intreprinderea ei este 100 la 100 perdanta???

  din contra, consider ca daca numarul celor care o sustin este urias, MMacovei ar avea succes….eventual din postura de lider al unui nou partid.

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  7 martie 2011 la 15:06

  skorpion, vorbesc strict despre ce pot să facă ei, micul lor grup, în pedele. Acolo nu votezi tu si eu si alţii ca noi! Postarea de mai sus tocmai asta încearcă să spună.

  Apreciază

 • 13. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 15:36

  Saluttare! Cu scuzele de rigoare:
  Noile direcţii şi sensuri din statutul pedelistului.
  *
  Motto-pedelist: Când picajul ne prinde şi se simte atât de bine, trebuie să fim proşti să mai schimbăm ceva.
  *
  1. Stimaţi colegi de pedelism, cu populaţia nu mai ţine. Ne-a mai rămas doar calea să ne minţim între noi. Dau cuvântul domnului secretar general al partidului, Vasiliiiică Buldoaaaagă.

  2. Stimaţi colegi, declar deschisă campania de prefăcătorie a statutului în consiliul naţional aranjat. Avem deja un statut tare, iar dovada stă în inaplicarea lui, ca să vedeţi şi ce deşteptăciune revarsă din capul meu mare cât o baniţă. De aceea vă propun şi vom opera schimbări superficiale de profunzime, adică esenţiale în atingerea scopului de evitare a oricăror efecte noi. Alde noi, oamenii care am dus greul cu pedeleul ştim cel mai bine de ce nu are nevoie partidul pentru a se menţine în forma actuală de alunecare. Vă propun să câştigăm timpul şi să nu mai supunem la vot propunerea mea, întrucât ştiu câţi suntem angrenaţi la tras şforile preschimbărilor anunţate. Invit la reţinere gărgăunii şi păsăricile, în calitatea lor de membri ai provizoratului de partid. Voi n-aveţi de unde să ştiţi mai bine decât mine şi nu-i adevărat că prezumţia de nevinovăţie ţine exclusiv de instrumentarul de lucru al pocurorilor şi judecătorilor. Sarcina probei este strâns legată de sediul partidului.
  Reţineţi! Decât să se descopere că pedeleul merge mai bine fără cei ca mine, mai degrabă ne uşurăm în flux continuu, până alegem în comun dintre două luntri: ori linia umilitoare de plutire, ori demnitatea decăderii pe gânduri, în semn de nerecunoaştere a eşecului.
  Oricum, vom rămâne demni cu învăţătura de minte de la comandantul nostru de navă: nu ne părăsim scufundarea! Mai bine contribui la ea, alături de ceilalţi colegi cu greutate şi respect faţă de legea atracţiei universale.

  4. Acum are cuvântul domnul care sună partidul a doagă, secretarul general Vasilică Buldoagă.

  5. Ce dracu’ domne, nu vă e rusine? Afacerea de partid şi penalistul de partid sunt sensurile existenţei partidului pe aceeaşi direcţie. Dacă despărţim afacerile de partid şi de instrumentul penalist de lucru, înseamnă să închidem prăvălia şi să ne declarăm perdanţi din oficiu, adică să ne negăm existenţa.
  Partidul e-n toate… afacerile susţinute, declanşate, urmărite si în final decontate, or decontarea se înfăptuieşte prin calitatea penalistului garantat de partid şi prin cantitatea de voturi furate datorită banilor asiguraţi de penalişti. Nu vă e ruşine să vă legaţi şi voi de ei, când deja noi suntem destui legaţi ombilical de toţi penaliştii care aduc şi duc greul partidului pe riscul lor şi pe trombonul nostru?

  În loc să le încurajăm activitatea infracţională în scop de jaf naţional comun şi să le redăm încrederea în somnul justiţiei de protecţie, v-aţi găsit câţiva neserioşi să-i ameninţaţi cu pregătiri de spălat putina partidului, de-o să mai râmânem doar cu o brânză bună în burduf de buldog rău, cel mai angrenat în conceptul materialismului penalist al colecţionarului de credite pentru orice. Am condus campaniile electorale precedente cu preţul corect, ştiu cel mai bine costurile şi procesul tehnologic de fabricaţie a voturilor pe kilogramul de euroi, necesare asamblării mandatelor de primar, consilier şi parlamentar.

  Procurorii din vremea lui Ceaşcă habar n-au cum ne aducem şi ne ducem greul pe umerii noştri, penalişti cu greutate. Dacă ştiau, ne prindeau până acum şi am fi avut parte de alegeri corecte şi nefolositoare niciunui partid cu pretenţii de preamărire. Stimaţi colegi penalişti, nu vă luaţi după gurile rele şi nu vă descurajaţi, fiindcă altă şansă nu avem, decât hoţia electorală cu bani furaţi în timpul mandatelor! Noi vom veghea la siguranţa noastră, prin menţinerea a două stadii de progres şi civilizaţie… „decât staţionare tot pe loc” :
  a) superficialitatea şi inaplicarea legii penal-electorale;
  b) adormirea sistemului judiciar prin asomare cu prafuri de linişte, inclusiv prin colaborare cu consensul emanaţilor din opoziţie, întrucât, la vremuri noi, interesul frăţiei de cruce, după sângele vărsat în revoluţia confiscării, nu-i apă de ploaie.

  E adevărat că am mai avut şi scăpări de câte un Solomon sau Gutăi, fiecare pădure de penali are uscături şi accidente forestiere, dar ne-am străduit să arătăm că ne-a Păsat şi ne va păsa mai tare odată cu apropierea de alegeri, fiindcă fără hoţie ne facem de băşcălie.
  Cât timp am păzit democraţia finanţării pe rupte, eu am ştiut întotdeauna să împart cu împăcăciune între capră şi varză, de aceea sunt cel mai apreciat buldog de toate culorile; pentru operativitatea trecerilor de pârleaz fără coială, direct cu mine în frunte, veţi avea un drac pe punte.

  6. Întrucât partidul nostru încurajează diversitatea opiniilor şi ideile reformatoare, îi dau cuvântul domnului secretar general al partidului într-o doagă, Vasilică Buldoagă.

  7. Stimaţi actuali şi viitori foşti colegi. Ce dracu’ domne, voi aveţi idee ce înseamnă să te pui rău cu ginerele? Numai eu ştiu ce cadouri de nuntă şi de perspectivă am promis în calitate de socru mic şi rău, câte contracte din bani publici mai am de asigurat pentru întregirea famigliei, dacă şi numai dacă lucreaz tridimensional, pe trei direcţii de partid şi de stat la măcelărie, cu trei famiglii transpartinice, tri-distributiv, un adevărat trifoi cu câte foi şi feţe are nevoie siguranţa naţională a ciolanului de partid.
  Sunt greu de fudulie, rar: buldogul tritesticular.

  Apreciază

 • 14. skorpion  |  7 martie 2011 la 15:36

  chiar in PDL sa fie doar 3 oameni care sa gindeasca ca noi???

  or mai fi totusi unii…ma intreb de roberta anastase, presedinta cam deputatilor, sulfina barbu, mai poti da alte exemple??

  ca greu imi vin in minte niste nume care sa se alieze cu MM & co.

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  7 martie 2011 la 15:42

  Ziua bună din nou! 🙂

  Bsk, din păcate buldogul are cele mai mari sanse de a se aseza pe tronul pedelist! O victorie previzibilă şi de pret pentru pedelimea coruptă. Dincolo de gardul partidului, însă, în ţară, nu va avea mai mult succes decât a avut în alegerile pentru primăria capitalei.

  Apreciază

 • 16. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 15:43

  Singura formă de reabilitare acceptată de partid şi principiul corespunzător de lucru:
  reabilitarea termică, după „iarna nu-i ca vara”.

  Cine şi cum a susţinut în statut această măsură a adevărului?
  Membrii cu vechime şi pretenţii au zis la unison: „Veţi simţi diferenţa când o să ne apuce căldurile”.

  Un grup de îngrijoraţi i-a întrebat: „Da’ voi nu veţi simţi diferenţa?”
  Răspunsul le-a fost dat cu o sinceritate debordantă:
  „Noi nu simţim nici măcar indiferenţa”.

  Apreciază

 • 17. Creanga  |  7 martie 2011 la 15:45

  Salutare B
  Nene, esti tare, ai cam pus de o postare.

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  7 martie 2011 la 15:48

  Skorpion, după criteriile de integritate ale MM, Băsescu ar fi trebuit dat afară din partid imediat după „plângerea” cu flota (asta chiar dacă era o făcătură folosită ca armă politică). Chestiune care se poate întâmpla si acum cu oricine.

  Apreciază

 • 19. skorpion  |  7 martie 2011 la 15:56

  nora,

  din cite am citit eu, suspendarea din partid vine doar dupa ce ai ajuns in justitie!
  nu mai devreme…

  Apreciază

 • 20. Fini  |  7 martie 2011 la 16:00

  Reformismul în PDL mimat anterior de liderii de organizaţii s-a dovedit sâmbătă a fi o farsă. Baronii locali, tot mai puternici, încolonaţi în spatele unui Blaga cu discursul său virulent, mă fac să-mi dau seama că PDL-ul refuză cu ostilitate schimbarea, modernizarea.
  Asistăm la un scenariu aproape identic cu cel din PSD când grupul reformiştilor clujeni, tot trei, a fost contestat, înlăturat şi marginalizat, Aceeaşi piesă cu distribuţie diefrită.

  Apreciază

 • 21. Creanga  |  7 martie 2011 la 16:00

  Corectez, nene, esti tare, o sa-ti spun Baragiale.
  Skorpi,
  A trecut raceala?

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  7 martie 2011 la 16:01

  Skorpion, da, de la intrarea în procedurile de cercetare. O mulţime de procurori fiind si acum în tabăra pivnicerilor şi a madamei costiniu, adică a săndeilor, îţi dai seama ce poate-nsemna asta în cazul unuia considerat de ei indezirabil politic.Ar fi existat ceva şanse, poate, dacă, propunerea de suspendare automată a unor cercetaţi judiciar s-ar fi limitat la absolut necesara scoatere din funcţii, nu şi la eliminarea automată din partid a membrilor învinuiţi.

  Apreciază

 • 23. Creanga  |  7 martie 2011 la 16:02

  Salve Fini,
  Am dat amandoi din plisc, la ora saispe fix.

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  7 martie 2011 la 16:04

  Fini, asa e. Numai că cu tot tonul lor mai european, cei treireformisti din pesede îl susţin acuma pe ponta.

  Apreciază

 • 25. skorpion  |  7 martie 2011 la 16:05

  nora,


  Colegiul Director al PDL a decis, vineri seara, sa respinga propunerea de modificare a statutului potrivit careia membrii PDL trimisi in judecata sunt suspendati automat din partid.

  oricum PDL si-a taiat craca….

  daca in 2008 tinerii din familia mea nu au votat cu pdl din motive de eba…in 2012 nici parintii lor nu vor mai vota pdl.

  Apreciază

 • 26. Fini  |  7 martie 2011 la 16:06

  Creangă, 🙂

  te salut. Ciripit concomitent pe două voci.

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  7 martie 2011 la 16:07

  Skorpion, da, si nici alti părinţi si copii. Nici chiar părinţii copiilor mei 🙂

  Apreciază

 • 28. skorpion  |  7 martie 2011 la 16:08

  creanga,
  multumesc de intrebare…nu prea
  am dormit in week-end 48 de ore aproape non stop pe motiv de raceala crunta…nu pot nici sa fumez….groaznic
  🙂

  Apreciază

 • 29. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 16:08

  Nora,
  Cu argumente acceptabile, se poate susţine caracterul exagerat al măsurii suspendării din partid, odată cu trimiterea în judecată, dar cu totul altă rezonanţă au ineficienţa oricăror alte motive de suspendare (dintr-un statut voit inaplicabil) şi campania ultimului Consiliu Naţional al PDL „Salvaţi şi încurajaţi mişcarea de fond a penalilor!”

  Apreciază

 • 30. Creanga  |  7 martie 2011 la 16:09

  Fini, Skorpi, Nora,
  Cine n-are copii… sa-si faca. 🙂

  Apreciază

 • 31. Fini  |  7 martie 2011 la 16:11

  Nora,
  24

  Ponta nu e Gioană .

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  7 martie 2011 la 16:14

  Bsk, de acord. Nu-s avocatul diavolului, nici ca exerciţiu retoric. Numai că asa, curentul majoritar care oricum era şi va fi împotrivă, a găsit si justificarea de care aveau nevoie de fapt pentru susţinerea penalilor 😉

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  7 martie 2011 la 16:16

  Fini, sunt diferiti, dar tot din aluat iliescean…

  Apreciază

 • 34. Fini  |  7 martie 2011 la 16:20

  Creangă,
  30

  parc-ai fi ăla cu „Învăţaţi, învăţaţi. învăţaţi”. Muncă grea, o fac toate popoarele.

  Apreciază

 • 35. Creanga  |  7 martie 2011 la 16:26

  Skorpi,
  Sa te faci bine. Bag seama ca s-a transmis de la B. Fini a fost racita acum o luna, Nora si ea candva, oare urmez eu?

  Fini,
  Cine are prea multi poa’ sa vanda, decat sa tina casa flamanda.

  Apreciază

 • 36. noradamian  |  7 martie 2011 la 16:27

  Există două unghiuri din care este privită încercarea reformistilor, de fapt:
  1. aceea a inaplicabilităţii sale acolo, chiar dacă greii vor mima că „primesc pe ici pe colo dar să nu se schimbe nimic” cu efect de intensificare a ostilităţii faţă de cei Macovei&comp (varianta pesimistă adică realistă)
  2. o acceptare a statutului după o periere serioasă a criteriilor în general si a celor deranjante direct, în special, ar însemna totusi, o victorie pentru reformisti şi o premiză a curăţirii partidului d-lui Boc sau a cui va fi preşedinte (varianta optimistă, iluzorie, după mine, dar bine ar fi să mă-nsel.)

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  7 martie 2011 la 16:28

  Aoleo, crengulin, o ţinem tot într-o rotaţie gripală, înseamnă 🙂

  Multă sănătate, skorpion!!

  Apreciază

 • 38. Creanga  |  7 martie 2011 la 16:37

  Fini, Nora,
  Gradina de gripati, mai buna decat aia de crizati. Aaa, si babutza Luminiei era racita. Ea umbla creanga pe Politeia, intre timp Theophyle a schimbat codul si a tinut-o la usa, bine ca macar nu ploua.

  Si acum? mai le batem obra.. adica soricul sau cautam purcelul de lapte?

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  7 martie 2011 la 16:41

  creangă, noi pârlim soricul ălora grasi cu buldogul în frunte 😆

  dar cei trei ar trebui să se gândească serios si la o variantă de rezervă 🙄

  Apreciază

 • 40. Creanga  |  7 martie 2011 la 16:51

  Gata Nora, s-a facut. Cu juma de gura mai bodoganim la soricari iar cu cealalta dam vorba in sat pentru achizitie. Eu ma apuc de sapat la fundatie, sper sa nu racesc si eu intre timp. 🙂

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  7 martie 2011 la 16:53

  creangă, OK! Ţin-te bine 🙂

  Apreciază

 • 42. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 16:56

  Skorpi,
  Aşa se mai întâmplă când îi doreşti altuia însănătoşire grabnică sau cu aceeaşi uşurinţă din urarea „Să trăieşti 200 de ani!”. 🙂
  Sănătate!

  Nora 36,
  1. Ai o aptitudine ieşită din comun să scoţi la suprafaţă părţile favorabile şi ascunse ale adevărului bănuit de tine sau de căutat în mintea autorilor suspectaţi de mutări anticipate, laborioase, cu bătaie lungă. De cele mai multe ori, însă, surprinde supraestimarea, cel puţin a recepţionerului… de la care se aşteptă reacţii pe măsură.
  2. Optimismul e admirabil, chiar condiţia necesară pentru reuşita mobilizării, ca atitudine pozitivă. Dacă ar fi şi suficientă, toate s-ar rezolva brici. Deocamdată stăm mai bine la carici. 🙂

  Apreciază

 • 43. Creanga  |  7 martie 2011 la 16:58

  Aiho, aiho, suntem gradinari mishto, sapam, sapam cu spor pentru al tarii viitor.

  Apreciază

 • 44. Creanga  |  7 martie 2011 la 17:00

  Cred ca mai merge un sapam, suna mai bine: sapam, sapam, sapam cu spor, pentru al tarii viitor. M

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  7 martie 2011 la 17:11

  Bsk, multzam cred că si tu ai aptitudinea asta 🙂
  prin natura mea sunt optimistă, dar nu într-atât încât să socotesc o alternativa cu sanse minime ca fiind oportună. Dar, repet, m-as bucura să gresesc.

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  7 martie 2011 la 17:13

  Creangă, săpăm, săpăm, da’ mai dăm si după dăunători, mai curăţăm uscăturile 😀

  Apreciază

 • 47. Creanga  |  7 martie 2011 la 17:24

  Sapa frate, sapa, sapa, pana cand vei da de apa, nici atunci sa nu te-opresti, tre’ fantana sa largesti, apoi tre’ s-o ingrijesti, c-altfel apa imputesti, cata grija o sa ai, atata pe gat o sa dai.

  Apreciază

 • 48. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 18:21

  Printre împieliţaţi şi voinici cu şorici, TRU şi-a dat în petec măsura şoricarului dispus să miroasă şi să guste mai de aproape adevăratele valenţe ale politicii, începând de la coada Buldogului Vasilică.
  Gâdil-o, gâdil-o, n-o lăsa, TRU-badur de candida!

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  7 martie 2011 la 18:23

  Bsk, asa e: TRU, sau încă o probă de dezvertebrare: (o metamorfoză începută nu chiar de ieri-alaltăieri) 😉
  http://www.ziare.com/traian-ungureanu/pdl/tru-pretul-unei-constiinte-1080020

  Apreciază

 • 50. Galeata cu pixeli  |  7 martie 2011 la 18:26

  Cererea celor trei reformisti e de bun-simt. De la cercetarile DNA pana la trimiterea in judecata e un interval ce tine luni de zile, poate ani. Insa, indata ce DNA si procurorii depun dosarele la Judecatorie si formuleaza acuzatiile, nu exista absolut niciun motiv ca respectivii deminatri sa mai beneficieze de imunitate sau sustinere politica.

  Politic, masurile de integritate ar fi fost un castig enorm pentru un PDL atat de slab cotat in sondaje.

  Apreciază

 • 51. Galeata cu pixeli  |  7 martie 2011 la 18:34

  In mod paradoxal, regulile Macovei nu ar fi afectat atat marii corupti, pe care ii apara Parlamentul, ci pletora de primari si primarei , sefii de consilii judetene si consilierii de la ora la cel mai mic catun. Adica numeroasa armata de partid ce subtiaza, la propriu, bugetele locale, caramida cu caramida, bordura cu bordura, contract cu contract, samd.

  Apreciază

 • 52. luminita  |  7 martie 2011 la 18:35

  Salut , popor !
  Bre, Creanga, azi m-a pus naiba sa-mi fac cont pe feisbuc si acum nu-mi mai gasesc profilul . Si prietenii se inghesuie la usa sa-mi vada pozele iar io , ca emigrantu’ fugit de-acasa din pricini de Boc si Base , n-am nicio poza din profil, bre.
  Si nici din fatza.

  Apreciază

 • 53. ela  |  7 martie 2011 la 18:36

  Buna seara,buna seara!
  vorbiti de gripa? tare-i greu cu ea!

  Apreciază

 • 54. luminita  |  7 martie 2011 la 18:37

  Bre, asa ceva n-am mai vazut , si la Nora intru la spam????????
  Da’ ce-aveti, bre, cu emigrantii?
  Vi s-a pus pata pe noi? 🙄
  Va spun lu’ Buldogul , sa va inchida blogu’.

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  7 martie 2011 la 18:38

  Gcpixeli, salut! Făr-ndoială, dar nu într-un sistem judiciar încă nestabilizat suficient în zona statului de drept, lucru pe care MM îl stie pe propria ei piele ( a avut parte de altfel de reclamaţii!!) si unde procurorii care aparţin unor grupări mafiote pot jongla în fel şi chip cu acuzele. De altfel Băsescu arăta chiar azi cum stă Romania cu o bună parte din procurori:
  http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-exista-procurori-care-blocheaza-dosare-am-informatia-nu-am-probe-1079998
  Buldogul e mult mai interesat de a se menţine la putere si la bucate, decât să ţină partidul sus. Grupul bevebe are suficiente bube ca să se teamă de o reformare în adevăratul sens al termenului.

  Apreciază

 • 56. luminita  |  7 martie 2011 la 18:38

  Noooooooooooraaaaaaaaaaaaaaa
  sunt la spaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmm

  Apreciază

 • 57. noradamian  |  7 martie 2011 la 18:39

  Ela, salut, cercul gripaţilorvăd că se extinde, da’ i venim noi de hac!
  Multă sănătate 🙂

  Apreciază

 • 58. luminita  |  7 martie 2011 la 18:40

  HHeeeeeeeeeeeeeeeeeelllllllllllllllllllllllpppppppppppppppppppp
  Sunt la SPAM

  Apreciază

 • 59. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 18:41

  Nora,
  Lui TRU i-aş mai zice-o pe aia dreaptă:
  -Şi cât te-am iubit, lepră!

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  7 martie 2011 la 18:46

  Gcpixeli, categoric! Iar asta e si motivul pentru care criteriile MM nu vor avea trecere nici sus nici în teritoriu. Iar scoaterea din posturile de ministri, primari etc (pentru a proteja funcţiile de abuzuri) e altceva decât suspendarea din partid.
  Şi, că veni vorba, niciunde în Europa, cel puţin, după câte stiu, nu se practică suspendarea automată din partid.
  Din funcţii, însă da, fără excepţie.

  Apreciază

 • 61. Galeata cu pixeli  |  7 martie 2011 la 18:46

  Salutare, Nora! In cazul asta, trebuie sa te temi si de ultimul dintre tablagii, daca nu-i place ca il privesti, te baga in duba, si de acolo, prin morisca institutiilor, te trezesti ca ai de ispasit 20 de ani de puscarie.

  Problema acestor instututora e ca sunt numiti politic, si cand tot ce misca in tara asta e numit politic, dai omului politic o putere enorma. Iar cand acesta stie ca are o putere enorma, face ce vrea. Singura lui problema e sa-l protejeze partidul, ca sa n-aiba insomnii.

  Deci treaba se deruleaza cumva invers: ia-i omului politic propteaua de partid, deci imunitatea si sprijinului, si el va fi mai putin dispus sa faca prostii si sa porneasca astfel, cercul vicios al coruptiei la toate nivelele.

  Apreciază

 • 62. ela  |  7 martie 2011 la 18:52

  Si totusi,cred ca respingerea brutala a propunerii reformistilor tot va produce discutii si unduiri in teritoriu.
  Castigul mic,e adevarat,este ca s-a pus problema.Poate, cu mai multa diplomatie, vor reusi sa o puna din nou pe tapet la congres.

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  7 martie 2011 la 18:55

  Bsk, am avut o postare, acum câteva săptămâni, am uitat titlul, în care l-am focalizat 🙂 Era după ce , pe madame Blogary, am dat de un articol semnat TRU, dedicat lui Blaga pe care-l numea „centrul de greutate al PDL”. Asta se petrecea înainte de „revoluţia”cu poliţailor care, -n cap cu ponta asaltaseră cotroceniul prin toamnă. Mi-am zis atunci că marele TRU, o să aibe ceva procese de constiinţă, că „n-o să mai apară un timp si o să-i fie o insuportabilă rusine” precum zicea autorul unui celebru apel. :mrgreen:

  Apreciază

 • 64. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 18:56

  În sfâşit, o dată şi odată, ca niciodată, eşantionul reprezentativ al celor cu răcitul degeaba şi de pomină, prin grădină, deconspiră o pandemie ascunsă de bolnavul minister al sănătăţii.

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  7 martie 2011 la 18:57

  Ela, un câstig moral, nu si unul politic. Iar fără câstigul politic vom vocifera în continuare pe bloguri ascultându-ne noi pe noi. 😉

  Apreciază

 • 66. ela  |  7 martie 2011 la 18:58

  L-am recitit si eu astazi, e de la sfarsitul anului trecut; omul asta nu si-a schimbat pozitia,noi am gresit ca l-am supraapreciat.

  Apreciază

 • 67. Galeata cu pixeli  |  7 martie 2011 la 19:00

  Din punctul meu de vedere, disputa din PDL a devenit exemplara: cetateanul versus licheaua politica, oricare ar fi tribul careia ii apartine. Doar la vot se poate rezolva problema, prin inventarea rapida a unei alternative.

  Apreciază

 • 68. noradamian  |  7 martie 2011 la 19:00

  Ela, dacă există segmente care au o tresăltare de constiinţă prin teritoriu, poate vor prefera un alt partid. Sub înţeleapta conducere a buldogului si gărzilor sale, PDL-uL va deveni un mic partid totalitar.

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  7 martie 2011 la 19:03

  Gcpixeli, astea-s exact argumentele nevoii rapide de alternativă. Nu perfectă, nu albă ca aceea din povestea cu pitici, ci una care să adune electoratul care nu se mai regăseste prin niciuna din găstile astea de furăciosi.

  Apreciază

 • 70. luminita  |  7 martie 2011 la 19:06

  Test .
  Sunt la SPAM.
  Stau de-o ora . Mi se termina gigabaitii. Stop.
  Diaspora e cu voi.
  Iubim patria.
  Puneti pe sigla PDL acest avertisment:
  BULDOG RAU !

  Apreciază

 • 71. ela  |  7 martie 2011 la 19:07

  Astăzi la Nașul, Zece TV, ora 20.00h,O dezbatere despre confruntarea politică PDL-USL, dar și despre reformiști versus conservatori. Cu Radu Moraru, Mihai Neamtu, Mircea Toader, Diana Tușa,

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  7 martie 2011 la 19:07

  Ella, am trecut peste motănelile lui TRU pe lângă Eba, peste lobby-ul făcut alături de adina lui crin pentru proiectul cu cianuri de la Rosia Montana ( dar am scris un articol critic atunci) dar peste articolul cu dedicaţie la buldog, n-am mai putut trece. Am fost siderată.

  Apreciază

 • 73. noradamian  |  7 martie 2011 la 19:10

  Ela, multam, pentru Mihail Neamţu, în special, o să mă uit. E printre puţinii care nu m-a dezamăgit.

  Apreciază

 • 74. ela  |  7 martie 2011 la 19:10

  Da,Nora ,castigul este discutia deja inceputa. S-au format centre de cristalizare a ideii in capsorul amatorilor de intrat in politica.

  Apreciază

 • 75. noradamian  |  7 martie 2011 la 19:11

  Să sperăm, Ela. Ăsta ar fi un mare câstig! 🙂

  Apreciază

 • 76. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 19:12

  Nora 59,
  Îmi amintesc de cum a dat-o cotită TRU, legat de centrul de greutate al buldogului, dar cred că s-a întâmplat după ieşirea javrelor în masă şi demisia ispravnicului cu coada între miliţieni şi jandarmi, ceea ce amplifică partea curioasă a leprei.

  Apreciază

 • 77. Galeata cu pixeli  |  7 martie 2011 la 19:13

  Sa nu-l subestimam pe TRU, o fi incercand sa-i atace prin invaluire si sa devina un al doilea Sir Thomas Moore. Sper sa nu sfarseasca la fel. 😀

  Apreciază

 • 78. ela  |  7 martie 2011 la 19:13

  Mi-a luat ceva vreme azi de dimineata pana mi-am amintit unde il citisem si la-m recitit cu alti ochi.

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  7 martie 2011 la 19:14

  Bsk. 60, pentru gripa ministerului, deocamdată, nu-s leacuri.

  Apreciază

 • 80. ela  |  7 martie 2011 la 19:14

  Despre articolul ala vorbim,bascaliosule!

  Apreciază

 • 81. noradamian  |  7 martie 2011 la 19:16

  Gcpixeli, sau un cal troian în tabăra bvebistilor 😀

  Apreciază

 • 82. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 19:18

  Nora, ar exista o explicaţie.
  TRU a mers pe interpretarea că Traian Băsescu joacă la două capete, adică simulează dorinţa de transformare a mentalităţii pedeliste prin susţinerea reformiştilor.
  Eu nu exclud această variantă, ba o urmăresc cu atenţie şi încă nu bag mâna în foc… nici pentru mine.

  Apreciază

 • 84. Theophyle  |  7 martie 2011 la 19:20

  salut @nora 🙂
  scote-o pe @lumi de la spamul tau. saraca nu poate sa te salute 🙂

  Apreciază

 • 85. Galeata cu pixeli  |  7 martie 2011 la 19:22

  Nora, arestezi lumea? 🙂

  Apreciază

 • 86. noradamian  |  7 martie 2011 la 19:22

  Bsk, 71, poate eu am datat gresit în mintea mea articolul dedicat vamesului di tutii vamesi, sperând, inconstient, că n-a ajuns chiar atât de pedelizat (adică de pesedizat si chiar uselesizat :roll)

  Apreciază

 • 87. noradamian  |  7 martie 2011 la 19:23

  Theophyle, salut! Ce noroc pe Lumi că are un prieten să-i sară în ajutor 🙂 Mă duc iute

  Apreciază

 • 88. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 19:24

  Ela 78.
  Articolul indicat de tine e din 18 oct. 2010, iar ieşirea javrelor în masă a avut loc pe 24 septembrie. (după doar 3 zile a demisionat buldoaga )

  Apreciază

 • 89. ela  |  7 martie 2011 la 19:26

  scuuuze.nu e cu intentie! gripa.Nu mi-am luat fisoflexul de seara 🙂

  Apreciază

 • 90. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 19:27

  Nora 81,
  Nu-i bai; dimpotrivă, repet, e mai mare trăsnaia lui TRU şi mai binevenită observaţia ta.

  Apreciază

 • 91. noradamian  |  7 martie 2011 la 19:32

  Lumi, dragă, le-am dat drumul la toate, nu stiu de ce nu apar!!! 🙄

  Apreciază

 • 92. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 19:33

  Erata: Nora 83 (în loc de 71; a fost 71 , dar s-a schimbat ulterior)

  Apreciază

 • 93. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 19:34

  Să se facă Lumi-na!

  Apreciază

 • 94. Creanga  |  7 martie 2011 la 19:37

  Gradina de raceala
  Vorbeste de pedeleala
  Nora scutul a activat
  Lumi la usa a rabdat

  Apreciază

 • 95. noradamian  |  7 martie 2011 la 19:43

  Lumi, 54 😆 pliiz, nu ne spune la buldogu, bine c-am reparat-o!
  Da’ eu cred că e din vina megabitzilor de la masinăria ta 😀

  Apreciază

 • 96. noradamian  |  7 martie 2011 la 19:45

  creangă, la 52 te asteaptă un mesaj! 🙂

  Apreciază

 • 97. skorpion  |  7 martie 2011 la 19:47

  NORA,

  ti-am trimis email, l-ai citit?
  urgenta maxima – lumi – spam

  😛

  Apreciază

 • 98. Creanga  |  7 martie 2011 la 19:52

  Nora,
  Vazui, vazui, ce stiu eu de faisbuc? nu am si nu cred ca imi fac.
  Dom’le au venit puscasii marini(Theophyle) skorpi sare din pat cu ventuzele pe spate sa salveze pe Lumi, ce mai, ca-n filme.
  Lumi stai si respira
  Bine ca te gasira

  Apreciază

 • 99. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 19:52

  Ela 89,
  N-ai de ce. Astea nu-s de pus la sufletel. Sănătate, da, din plin! 🙂

  Apreciază

 • 100. Creanga  |  7 martie 2011 la 19:55

  TRU nu este de pa strada mea, nu l-am citit, asa ca ma abtin, si el un om.
  Cine ia suta pleaca pe Siret cu pluta.

  Apreciază

 • 101. Fini  |  7 martie 2011 la 19:55

  Suta!

  Apreciază

 • 102. Fini  |  7 martie 2011 la 19:57

  Creangă, 😆

  azi nu-i a bună cu noi. 😆

  Apreciază

 • 103. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 19:57

  Lumi-Lumi 52!
  Dacă n-ai poze din faţă şi profil, nu-i bai. Arată-le că n-ai nicio parte de lepădat! 🙂

  Apreciază

 • 104. Creanga  |  7 martie 2011 la 19:59

  Haha, se pare ca eu am inhatat-o, sunt bun, sa o impartim frateste, fiecare cate un pol.
  Skorpi: stare de urgenta, necesitate, chematii smurdul, 911, televiziunea, dl dan, etc.

  Apreciază

 • 105. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 20:00

  Ura! 105!

  Apreciază

 • 106. Creanga  |  7 martie 2011 la 20:01

  Pai asa Fini, ma trimiti singur cu pluta, cred ca ai sarit in ultimul moment in apa. 🙂 vezi sa nu racesti din nou.
  Profil termopan ori poate cornier.

  Apreciază

 • 107. skorpion  |  7 martie 2011 la 20:14

  ura, 107
  😛

  ma faceti sa rid si ma dor muschii de cit am tusit si stranutat zilele astea…in viata mea nu am fost atit de racit…

  nu stiam ca asta se ia si prin blog
  :mrgreen:

  Apreciază

 • 108. a  |  7 martie 2011 la 20:16

  scuze că intervin aici
  voiam doar să vă anunţ că pe Politeia s-a instaurat dictatura 🙂
  am fost pus la moderare (unii care îi vizitează blogul îşi vor da seama de inconsistenţa acestei măsuri aberante)

  Apreciază

 • 109. noradamian  |  7 martie 2011 la 20:20

  a 108, asta este o problemă de rezolvat personal, nu e frumos s-o transferi, sorry.

  Apreciază

 • 110. Creanga  |  7 martie 2011 la 20:21

  @a
  Ai batut la usa gresita, mai incearca.

  Oame si oameni buni, noapte buna!

  Apreciază

 • 111. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 20:26

  @a 108
  Hai, zi-ne, să ştim una şi bună!
  Eşti un pârâcios sau o pârâcioasă?

  Apreciază

 • 112. ela  |  7 martie 2011 la 20:30

  Doamna educatoare,mi-a luat gigel jucariia!

  Apreciază

 • 113. Creanga  |  7 martie 2011 la 20:34

  Tanti mama lu gradina, mi-a luat Gigel masina.

  Apreciază

 • 114. skorpion  |  7 martie 2011 la 20:38

  numai atit stiti?

  Apreciază

 • 115. noradamian  |  7 martie 2011 la 20:40

  Ioooi, am nimerit în grădină sau în grădiniţă? 🙂

  Apreciază

 • 116. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 20:47

  E aproape ca-n bancul despre gradele de comparatie ale adjectivelor, într-o clasă, la solicitarea profesoarei.
  Costel: „frumos, mai frumos, cel mai frumos”
  Ionel: „tare, mai tare, cel mai tare”
  Ildiko: „grădină, grădiniţă, ioi!”

  Apreciază

 • 117. noradamian  |  7 martie 2011 la 20:48

  Un bal de binefacere, aici, încântător! 🙂

  Apreciază

 • 118. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 21:02

  Concurenţa ouălor de la Cornu, cu paşii nenumăraţi:

  Apreciază

 • 119. luminita  |  7 martie 2011 la 21:03

  Sunt sau nu mai sunt in arest ?
  aceasta-i intrebarea de test.

  Apreciază

 • 120. skorpion  |  7 martie 2011 la 21:05

  solidaritate:

  exista solidaritate in ticalosii,
  vezi psd
  dar exista solidaritate si in idei generoase,
  vezi solidaritatea cu MMACOVEI

  Apreciază

 • 121. skorpion  |  7 martie 2011 la 21:06

  NU esti, lumi,

  te-am dezarestat noi
  😛

  Apreciază

 • 122. noradamian  |  7 martie 2011 la 21:07

  Luminiţa, spune cine te supără că te apără Nora.
  Chiar si de platformă ne luăm, dacă-şi permite abuzuri 🙂

  Apreciază

 • 123. luminita  |  7 martie 2011 la 21:10

  Creanga , esti de coma , auzi la el „skorpi cu ventuzele pe spate”…..
  hihihi…. de cand sunt in Austria n-am ras niciodata asa cu pofta ca acum, citindu-va.
  Si Bascaliosul cu umorul lui de magistru….
  Pacat de „a” ca n-a citit noua sigla PDL si inca mai crede in fosti ambasadori dedulciti la bomboane de brucseles …..
  „Nu intrati ! Buldog RAU ! Exclus inTRUsii .”
  Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu .

  Apreciază

 • 124. luminita  |  7 martie 2011 la 21:14

  skorpi,
  ti-am multumit pt ajutor pe mail.
  Esti un prieten de nadejde.
  Iar de Nora ce sa mai zic, pentru ea mi-am facut cont si pe feisbuc azi , pacat ca nu mai stiu pe unde-i usa sa mai intru.

  Apreciază

 • 125. skorpion  |  7 martie 2011 la 21:24

  asta stire nasoala

  Franta este mahmura in acest inceput de saptamana, dupa ce ziarul Le Parisien a publicat un sondaj de opinie. Cifrele sint clare : Marine Le Pen, candidata Frontului National, partid de extrema dreapta, se situeaza pe primul loc in optiunile de vot privind alegerile prezidentiale, cu 23 la suta

  Apreciază

 • 126. noradamian  |  7 martie 2011 la 21:29

  Lumi, dai click pe facebook aici, vezi că găsesti sus adresa si după ce ajungi acolo dai click din nou pe fb sus în stânga si te duce la pagina ta.

  Apreciază

 • 127. luminita  |  7 martie 2011 la 21:38

  Nora,
  adica eu am o pagina desi nu mi-am facut-o singura?
  mai bine de creanga ca nu s-a-nscris.
  MI-am complicat existenta.

  Apreciază

 • 128. noradamian  |  7 martie 2011 la 21:47

  lumi, sigur că ai! Oricine se-nscrie acolo( adică-şi face cont) are o pagină a lui cu o adresă unică. Şi eu am bâjbâit la-nceput, mi-am făcut si al doilea cont fiindcă nu-l găseam pe primul si acum nu stiu cum să-mi adun prietenii la aceeasi adresă 😉 😀

  Apreciază

 • 129. Fini  |  7 martie 2011 la 22:00

  MAURICE RAVEL 7 martie 1875

  Apreciază

 • 130. Fini  |  7 martie 2011 la 22:01

  Apreciază

 • 131. Fini  |  7 martie 2011 la 22:03

  Apreciază

 • 132. Fini  |  7 martie 2011 la 22:04

  Apreciază

 • 133. Fini  |  7 martie 2011 la 22:05

  Apreciază

 • 134. noradamian  |  7 martie 2011 la 22:07

  Fini, saluuut! Ravel se potriveste bine , ne aduce armonie şi bunăvoinţă 🙂

  Apreciază

 • 135. Fini  |  7 martie 2011 la 22:09

  Nora, 🙂

  servus!
  Platforma merge în seara asta ca ochii mortului.

  Apreciază

 • 136. noradamian  |  7 martie 2011 la 22:14

  Fini, las’ că o dovedim noi 🙂

  Apreciază

 • 137. Băşcăliosul  |  7 martie 2011 la 22:23

  Ar fi o explicaţie. 🙂
  Platforma se lasă atrasă cu mofturi în trecerea spre ziua cu 24 de ceasuri grele. 🙂

  Apreciază

 • 138. noradamian  |  7 martie 2011 la 22:30

  Fini, 132, e tare reusit! Îmi aduc aminte si de Plisetskaia, memorabil dans 🙂

  Apreciază

 • 139. noradamian  |  7 martie 2011 la 22:51

  Bine că m-am luat cu vorba si nu m-am uitat la emisiune: 😉
  Mihail Neamtu
  M-am intors naucit de la o emisiune in care un deputat PSD a facut comparatia urmatoare: romanii trebuie sa stie sa-l admire pe Ion Iliescu asa cum americanii il admira acum pe Ronald Reagan („uitind raul, tinind binele”). Am ramas consternat, aproape fără replică… Semănînd cu zor pe asemenea hectare de amnezie, USL (în care liberalii nu mai suflă o vorbuliţă despre anticomunism) va culege multe victorii…

  Apreciază

 • 140. Fini  |  7 martie 2011 la 22:53

  Nora,

  Jorge Donn a fost un balerin formidabil, s-ar putea ca într-o seară să-l aduc cu câteva clipuri.

  Apreciază

 • 141. Fini  |  7 martie 2011 la 22:55

  Nora,
  139

  perle.

  Apreciază

 • 142. noradamian  |  7 martie 2011 la 22:59

  Fini,ipocrizia penalilor a trecut de orice limită.

  Si mie-mi face figuri platforma 😉

  Apreciază

 • 143. noradamian  |  7 martie 2011 la 23:00

  Fini, să-l aduci pe JD, e ceva rarissim!

  🙂

  Apreciază

 • 144. noradamian  |  7 martie 2011 la 23:01

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 145. Fini  |  7 martie 2011 la 23:02

  Nora,
  142

  mi-e că am început să ne obişnuim cu apucăturile lor precum caprele Irinucăi cu râia.

  Apreciază

 • 146. Fini  |  7 martie 2011 la 23:03

  Noapte bună, tuturor. 🙂

  Apreciază

 • 147. Băşcăliosul  |  8 martie 2011 la 00:01

  Mame, doamne, domniţe şi domnişoare,

  La mulţi ani, să fiţi sănătoase, admirate şi iubite, să aveţi de toate şi, în surplus, orice vă binedispune din ce vă doriţi sau ar fi în stare să vă surprindă! 🙂

  Apreciază

 • 148. Creanga  |  8 martie 2011 la 04:50

  Neatza,
  De ziua ta gradino
  In dat ti-am adus o poezea
  Si crede-ma gradino
  Un dar mai frumos nu se putea

  La multi ani fetelor, sa ne iubiti si besteliti cand mai gresim.

  Apreciază

 • 149. noradamian  |  8 martie 2011 la 08:40

  Ziua bună şi veselă 🙂

  Bsk. multzam, mă-nscriu cu grăbire la toate bunătăţile ce vin din urarea ta, nu cumva să se isprăvească 😀

  Apreciază

 • 150. noradamian  |  8 martie 2011 la 08:41

  Fini, 145, ne-o scăpa, sper, Cel de Sus de râiosi, înainte să ne obisnuim de tot 🙄

  Apreciază

 • 151. noradamian  |  8 martie 2011 la 08:42

  Creangă, dear, am plantat poezeaua, a si-nflorit imediat 😆

  Apreciază

 • 152. luminita  |  8 martie 2011 la 09:06

  „neata!
  din categoria „he, he, he, ce-mi plac glumele mele ” :http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-la-bilantul-parchetului-general-batalia-cu-evaziunea-fiscala-trebuie-sa-continue-t.html

  Apreciază

 • 153. luminita  |  8 martie 2011 la 09:12

  ….si o autodedicatiehttp://www.youtube.com/watch?v=KHgoeN4kvxo

  Apreciază

 • 154. luminita  |  8 martie 2011 la 09:14

  Apreciază

 • 155. Creanga  |  8 martie 2011 la 09:15

  Nora,
  Sunt cam in departare, si n-am putut da o floare, desigur era dar nu dat, am gresit c-am scris repede si imediat.
  Cand eram la generala, sub indrumarea dnei invatatoare pregateam mamicilor cate un cadou. Imi aduc si acum aminte de cosuletul facut din sapun Crizantema. Sigur nu era Cheia, ala era colturos, Crizantema era rotunjit. Am infipt bolduri in el iar de bolduri niste panglici roz, ceva floricele si toarta, pana la urma a iesit un cosulet. Din cate imi aduc aminte era cam frumos, a tronat cativa ani in sufragerie, cred ca mai mult a lucrat dna Filip la el, daca era facut de mine, sigur ar fi iesit cam stramb ca si felicitarile.

  Apreciază

 • 156. luminita  |  8 martie 2011 la 09:15

  O zi frumoasa , mai ales fetelor !
  Baietilor-multumiri pentru urari!

  Apreciază

 • 157. luminita  |  8 martie 2011 la 09:19

  Creanga, daca nu sunt indiscreta 😳 cam la ce departare esti, bre?
  Adicatelea, postezi de din afara sau dinauntrul piciorului de plai? 🙄

  Apreciază

 • 158. Creanga  |  8 martie 2011 la 09:20

  Lumi, Lumi
  Pana sa ma gandesc eu sa scriu, deja ai canta si dansat.
  De ziua ta Luminito
  In dar ti-am adus yagersnitzel
  Si crede-ma Luminto
  Ca e doar carne de vitel

  Apreciază

 • 159. luminita  |  8 martie 2011 la 09:25

  @151,
  „În 2-3 ani să nu mai avem niciun – cum îl cheamă pe ăsta cu frate-miu… – Bercea Mondial. Să nu mai auzim de un cap de-ăsta care le rezolvă el pe toate”

  marinelu’ are simtu’ umorului,bre , ca doar nu degeaba l-a pus el de enshpe ori premier pe Boc:

  Apreciază

 • 160. Creanga  |  8 martie 2011 la 09:29

  Lumi,
  Pe langa.

  Apreciază

 • 161. luminita  |  8 martie 2011 la 09:35

  Creanga,
  inca una si ma duc ,
  yagersnitzel rimeaza cu Luminel .
  Merge si dintr-un vitel dar mai bun e din purcel , cum a zis Aristotel :
  :cea mai cool carne de pasare tot porcu’ e !” si asa a ramas in istorie Aristotelul care este . Sau care sunt …..sa-l intrebam pe Vanghelie ca el le are cu hermeneutica lu’ Froid….astaaaa…Freund.
  hihihi!
  ma duc sa-i mai dau o cafea babutzei, ca doarme-n scaun.

  Apreciază

 • 162. skorpion  |  8 martie 2011 la 11:10

  Tu, femeie
  de Mariana Eftimie Kabbout

  Cântatã e femeia si-a fost de când e lumea

  Regina multor versuri ce scrise-au fost de multi

  E floarea ce rãsare pe unde treci, bãrbate,

  Si te îndeamnã-n soaptã iubirea sã-i asculti

  Ascunde-ti fericirea în trupul ei suav

  Scufundã-te-n adâncul din ochii ei albastri

  Si uitã-ti azi fiinta în inima-i de aur

  Ce-ti va pãstra sãrutul chiar dincolo de astri

  Iubitã esti, femeie, de suflete rebele

  Ce-ascund în ei bãrbatii mereu ca niste prunci

  Nevoie au de tine, esti drumul lor spre stele,

  Deschis mereu în noaptea de-acum si de atunci

  Pe buzele-ti prea roze sãruturi dulci valseazã

  Împrãstiind ecouri spre ochi ce te privesc

  Tu stii sã ierti, femeie, greseli ce sting destine,

  Dorindu-ti nu mai mult decât un te iubesc.

  De ce plâng trandafirii atunci când esti departe ?

  De ce dispare visul fãrã a ta scânteie ?

  Luminã si culoare dai vietii care trece,

  Nimic n-ar exista, de n-ai fi tu, femeie!

  LA MULTI ANI, TUTUROR DOAMNELOR SI DOMNISOARELOR!

  Apreciază

 • 163. oldhashu  |  8 martie 2011 la 11:30

  La Mulți Ani tuturor jumătăților noastre – bobocei, inflorite sau „împlinite”! 😀
  Până și Raiul n-ar fi avut nici un haz, populat doar cu Adam. 😉

  Apreciază

 • 164. dora  |  8 martie 2011 la 12:08

  Apreciază

 • 165. luminita  |  8 martie 2011 la 12:14

  Apreciază

 • 166. andrzej  |  8 martie 2011 la 13:34

  Omagii sincere doamnelor si domnisoarelor care dau sens si tinta vietii noastre.
  La multi ani!

  Apreciază

 • 167. noradamian  |  8 martie 2011 la 14:29

  Salut din nou prieteni,multumim frumos! Fini, Bsk, Creangă, Luminiţa, Dora, Skorpion, Oldhasu, Andrzej, tare plăcute-s vorbele şi atenţiile voastre muzicale, merg la suflet 😀

  Apreciază

 • 168. Un tanar de stanga  |  8 martie 2011 la 16:25

  La multi ani doamnelor

  Apreciază

 • 169. dora  |  8 martie 2011 la 17:50

  Apreciază

 • 170. dora  |  8 martie 2011 la 17:53

  Versuri ce ar trebui sa puna pe ganduri….pe foarte multi.

  Apreciază

 • 171. clemycali  |  8 martie 2011 la 18:24

  Buna seara, buna seara si La multi ani doamnelor si domnisoarelor care citesc acest blog.
  Multumesc tuturor care ne-au felicitat si au pus muzica si versuri minunate. Pupici si imbratisari tuturor.

  Apreciază

 • 172. Arizonianul  |  8 martie 2011 la 20:55

  Pentru mine, nu există ziua femeii. A fost o găselniţă a comuniştilor care cu a mână mângăiau (aşa zisa zi a femeii) dar cu cealălaltă le pălmuiau, considerându-le, fără un pic de respect pentru dormitorul lor ca un fel de vaci fătătoare de sclavii de care ei aveau nevoie.
  Consider că ziua femeii trebuie să fie oricând în mintea bărbaţilor, care trebuie ca să le respecte pentru că ele DAU viaţă şi predau copiilor ştafeta unui neam: limba ţării, tradiţiile şi cei 7 ani de acasă.
  Totuşi, Nora te rog, pune cadoul meu tuturor ochilor frumoşi ai celor doamne care citesc aceste rânduri: acel trandafir galben, atât de iubit de soaţa mea…
  Mulţumesc.

  Apreciază

 • 173. noradamian  |  8 martie 2011 la 21:30

  Seara bună 🙂

  Multzam TDS, Dora, again, TDS, Nick, Clemy, pentru flori, muzici şi gânduri bune. Abia acum am ajuns si mă bucur s- ascult una, alta 🙂

  Apreciază

 • 174. noradamian  |  8 martie 2011 la 21:34

  Arizona, superbă grădina ta cu citrice şi trandafiri, multzam pentru clip! Îmi lipseste, însă, programul de pus fotografii aici, tare rău îmi pare, trandafirului galben i-ar fi stat perfect si aici, în grădină

  Apreciază

 • 175. Fini  |  8 martie 2011 la 21:55

  Mulţumesc tuturor urătorilor pentru vorbele frumoase. 🙂

  Apreciază

 • 176. clemycali  |  8 martie 2011 la 21:58

  Apreciază

 • 177. Fini  |  8 martie 2011 la 22:00

  Doresc doamnelor trecătoare prin Grădină ca la fiecare început de martie să rostească ceva asemănător cu gândurile Otiliei Cazimir

  MARTIE

  E-atata primavara-n noi, iubite!
  Si-n toti fiorii care tremura-n natura,
  Si-n zambetul ce-ti flutura pe gura
  Se-mbratiseaza visurile noastre tainuite…

  Ridica-ti ochii… in adanca stralucire
  A-ncremenit o horhota de nor subtire
  Si-acum isi mistuie-n albastru forma fina
  Si nu ramane-n marea de lumina
  Decat un punct ce-n aer se ridica –
  Sagetatorul zbor de randunica.

  In iarba cruda-si joaca umbrele subtiri
  Mladite verzi si lungi de trandafiri.
  Pluteste-n atmosfera linistita
  Parfumul vag de floare nenflorita –
  Ca liliecii isi ridica-n soare
  Boboci marunti, ciorchine zambitoare,
  Iar din corole albe si fragile
  Se-nalta, greu, parfumul de zabile.

  Mi-e sufletul imprastiat in toata firea…
  Sub ochii umezi care-mi cauta privirea,
  Se-mbata ca o floare pe tulpina
  De roua, de parfum si de lumina.

  Apreciază

 • 178. Fini  |  8 martie 2011 la 22:01

  Apreciază

 • 179. noradamian  |  8 martie 2011 la 22:07

  clemy, fini, inspirată selecţie 🙂

  Apreciază

 • 180. clemycali  |  8 martie 2011 la 22:09

  Apreciază

 • 181. clemycali  |  8 martie 2011 la 22:10

  @nora, incerc sa ma relaxez intre clase. Ma bucur ca iti place ce am postat.
  @fini, Callas a fost inegalabila.

  Apreciază

 • 182. clemycali  |  8 martie 2011 la 22:16

  Apreciază

 • 183. noradamian  |  8 martie 2011 la 22:17

  clemy, Florez cântând Rossini, un dar special pentru o zi specială 🙂

  Apreciază

 • 184. clemycali  |  8 martie 2011 la 22:21

  @nora, probabil cel mai bun tenor rossinian al tuturor timpurilor.

  Apreciază

 • 185. Fini  |  8 martie 2011 la 22:24

  Apreciază

 • 186. noradamian  |  8 martie 2011 la 22:29

  Fini, clemy, trandafirul e pentru noi 🙂

  Apreciază

 • 187. Fini  |  8 martie 2011 la 22:40

  Dacă-i galben e pentru doamna lui Nick 🙂

  Apreciază

 • 188. Fini  |  8 martie 2011 la 22:41

  Apreciază

 • 189. Fini  |  8 martie 2011 la 23:09

  Somn uşor, tuturor. 🙂

  Apreciază

 • 190. noradamian  |  8 martie 2011 la 23:26

  Fini, multzam! Noapte bună
  Tuturor, vise plăcute 🙂

  Apreciază

 • 191. baricada  |  9 martie 2011 la 01:20

  Nora, la mulţi ani pentru o DOAMNĂ a blogosferei!.. Energie şi perseverenţă îţi urez!

  Apreciază

 • 192. Creanga  |  9 martie 2011 la 07:15

  Neaţa,
  Ia mai toarna-un paharel
  Sa ne cherchelim nitel
  Pan’ la paşpatru de pahare
  O sa cazi din picioare, măi, măiiiii

  Apreciază

 • 193. noradamian  |  9 martie 2011 la 11:00

  Baricada, multzam! Ceea ce îţi doresc şi ţie la rândul meu 🙂

  Apreciază

 • 194. noradamian  |  9 martie 2011 la 11:02

  Crengulin, salut! Tu faci chef de dimineaţă? 🙄 😆

  Apreciază

 • 195. noradamian  |  9 martie 2011 la 11:02

  Postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 931.965 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 1.448 de urmăritori

Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 931.965 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Feed-uri


%d blogeri au apreciat: