Culmile, asemănările şi diferenţele dintre wikifleacuri şi wikileacuri

31 Martie 2011 at 11:07 136 comentarii

Articol postat de Bsk în ” Grădina publică”

Motto: Nu ne vindem ţara, o facem turnată.

1. Bă, nu mai turnaţi în dreapta şi-n stânga!Acum se poartă numai la est şi vest.
Aţi văzut vreodată turnătorie la poli? Nici nu-mi imaginez ca o ţară să fie turnată pe doi poli. Asta-i muncă de concepţie, se cere bine răsplătită şi respectată.
2. O ţară bogată în turnători alteraţi nu poate să scape de etapa emanaţiei din transpiraţie.Ăsta-i parfumul celei mai vechi meserii, dar originalitatea îl fac de tot damful, plenipotenţiar şi pestilenţial, ca-n dimplomaţia modelelor de turnătorie.
3. Cea mai mare gogoşărie ar fi să credem că turnatul la est se produce în termeni foarte diferiţi de cel pentru vest, de parcă la estul roşu ar fi vorba de wikifleacuri, iar cu wikileacuri am avea de-a face numai în vest. Cu siguranţă, între aceste două deschideri cardinale există şi diferenţe specifice, date de turnătorii pur-sânge. Lucrători la sânge, ca orice Neaoş Vampirică de-al lui Dracula. Săritori la gâtul aproapelui şi apoi donatori transfiguraţi în resurse umane pentru E şi V.
În transfuzia de material informativ către Est, circulaţia se produce pe firul roşu, pe avioane de serviciu operativ (alimentate din resurse eoliene), pe calea escrocheriei păzite de executanţii cumpăraţi să o slujească (cu devotementul puterilor statutului), cu apărători ai penalismului instituţionalizat şi prezervat în sânge de caracatiţă cu două fălci colectoare, bombo-petrofage, cu vizite protocolare şi schimburi de experienţă, în spiritul şcolii kaghebiste – ca unsă cu untdelemn de la bunica- cu premianţi la munca patriotică a turnătorilor îmbâcsiţi doctrinar.
Către Vest se foloseşte materie brută de turnătorie similară, dar la destinaţie se procesează, filtrează, rafinează şi devine aproape incoloră. Aici produsul finit trece prin canale de influenţă urmărite cu altă mentalitate, specifică democratiei consacrate, veche dinainte de vremurile când s-a inventat ocupaţia leproasă (pentru unii mumă bolşevică, pentru alţii ciumă roşie).
Din serviciul turnătoriei nu lipsesc cei din rasa cameleonilor “number one”, circulatori cu duplicitatea pe ambele sensuri, după cum bate vântul şi abia răsuflă diplomaţia închipuită; aidoma celui dus cu dovleacul fără număr la rangul de cel mai tare din parcare, de când a sărit cel mai sus, în gol şi din scheme.
Cu noduri în gât, firul roşu se preface inexistent, lasă impresia că se ţine de wikifleacuri, doar fiindcă nu s-a găsit un Assange pe măsură răsăriteană. Activitatea turnătorilor, înglodaţi în trecutul eşaloanelor din rezerva de stat la pândă, are clasa şi ordinul de mărime învechite de flamura purpurie.
*******
4. Cea mai amuzantă reacţie faţă de wikileacurile americane mi se pare descoperirea noutăţii că nu au apărut elemente noi. Nici când s-a inventat apa caldă n-am fost aşa de amuzat ca acum, când se vede de la o poştă izvorul tămăduirii prin turnătoria patriotică şi pandemică. Stocul de noutăţi s-a epuizat sub presiunea cererii activiştilor însetaţi şi măcinaţi de boala cronică, conţinea materialul informativ de calitate internă, expusă pe piaţa turnătoriei, în imediata apropiere, pe surse, pe căi diplomatice, pe unde apucă fiecare turnător să-şi manifeste sechelele metamorfozate în dovezi de utilitate. Noutăţile adjudecate au fost transmise şi automat învechite.
N-am văzut diplomaţie decentă şi onestitate izvorâte din codoşitul colegilor sau al prietenilor. Indiferent de orientarea în sus sau în jos, spre est sau vest, eşti tot un turnător mizerabil. Turnătoria înseamnă să dai din coate şi trombon pentru un loc mai călduţ sau alte beneficii. Boală grea, de sânge: trombocitoza; după carte, este o afecţiune mieloproliferativă cronică, soldată cu creştea numarului de trombocite circulante. În traducerea mea hemogramatică: afectatul circulă ca mieluşelul şi proliferează cu trombonul la bocit şi parvenit. După cronica populară- gâtomania- te face să te simţi gâtuit de invidie şi neputinţă, sari la gât, faci gât, dai în gât. Oricum o iei, boala e transmisibilă şi incurabilă. Aşa a reuşit s-o ia şi pesedistul Georgian Pop, apoi s-a manifestat cu pornirea infantilă: „Tinerel m-am infestat”.
Cuprins de turnătoria patriotică şi pandemică, l-au apucat pandaliile şi s-a pornit să-l aranjeze pe Năstase („piatra la gâtul PSD”), agaţându-l de gâtul partidului ca pandativ de carieră. Lui Ponta i-a scos caninii şi măselele de minte (“ Numai gura e de el”), s-a aranjat colegial din Pop în popic şi din baw-baw în bowling. Indiferent dacă proscrisul trombonaut “number one” l-a trimis sau nu la turnătorie diplomatică, vârsta de nici 36 de ani a degeneratului de generaţie tânără arată stadiul de degradare morală adus de pandemia patriotică, întreţinută de turnătorii cu vechime şi preluată ca ştafetă de credinţă. Cu astfel de şcoală a vechimii patologice la îndemână, Moscova nu crede în wikifleacuri.

Anunțuri

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Mecanisme de salvare Raţe şchioape şi gâşte îndopate

136 comentarii Add your own

 • 1. noradamian  |  31 Martie 2011 la 11:38

  Ziua bună, prieteni 🙂

  Încercaţi să vă imaginaţi diplomaţi, politicieni, înalţi funcţionari ai alte naţii ( nemţi, englezi, francezi, japonezi sau chiar ruşi) făcând asemenea turnătorii ” în folosul ţării”!
  Un aspect infinit mai păgubos, mai ruşinos şi mai dăunător decât, în sine, conţinutul cablogramelor.

  Apreciază

 • 2. luminita  |  31 Martie 2011 la 12:42

  Super postare! Felicitari autorului.
  Finalul face toti banii : „Moscova nu crede in wikifleakuri”.
  Nu crede, nu crede,dar cerceteaza, as adauga eu.
  Sa aveti o zi buna.
  Azi e joia violet.

  Apreciază

 • 3. Fini  |  31 Martie 2011 la 13:13

  Am extras dintr-un fel de dicţionar al meseriilor, necesar diriginţilor pentru orientarea profesională a elevilor, următoarele:

  ” Turnătoria este o meserie grea, cu multiple variabile. Unii spun despre această meserie că e o artă cu nenumărate necunoscute.”

  Apreciază

 • 4. Fini  |  31 Martie 2011 la 13:15

  Romania in WikiLeaks

  http://www.hotnews.ro/stiri-8459052-wikileaks-romania-cateva-teme-esentiale-efectul-turnesol.htm

  Apreciază

 • 7. luminita  |  31 Martie 2011 la 14:10

  Fini, @6,
  „relatii sexuale ilicite”!!!!!!! was bedeutet?????

  Apreciază

 • 8. Fini  |  31 Martie 2011 la 14:56

  Luminoaso,

  😆 😆

  das bedeutet „viel Larm um nichts”

  Ne vedem mai încolo!

  Apreciază

 • 9. tiberiuorasanu  |  31 Martie 2011 la 14:59

  Salutare ALL
  Servus nora
  Chapeau Mr. BSK
  🙂

  „După cronica populară- gâtomania- te face să te simţi gâtuit de invidie şi neputinţă, sari la gât, faci gât, dai în gât. Oricum o iei, boala e transmisibilă şi incurabilă. ”

  Formidabilă formulare!

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  31 Martie 2011 la 16:29

  Salut, prieteni 🙂

  Fini, 3, probabil datorită acestor necunoscute ale artei turnatului, termenul e folosit si în legătură cu aspectele ascunse, primejdioase, ale societăţilor în care există asemenea practici.
  🙂

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  31 Martie 2011 la 16:31

  Lumi, o scânteioară faină finalul, îmi place c-ai remarcat, mai ales că vorbisem de filme ruseşti mai-nainte 🙂

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  31 Martie 2011 la 16:33

  Tibi, aşa e, boala e doar transformabilă, în funcţie de traseul practicanţilor vechii meserii 🙂

  Apreciază

 • 13. luminita  |  31 Martie 2011 la 16:44

  Fini, @8,
  ich bin klein, ich weiB nicht, nichts.

  Apreciază

 • 14. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 16:48

  Saluttare!
  Nora,
  Exact! Am avut şi am tot timpul în minte paliere multiple, sunt convins de similitudinea motivaţiei, practicilor şi efectelor, doar mărimea prejudiciilor diferă.
  Lumi, Tibi, mulţam!

  Apreciază

 • 15. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 16:51

  Lumi 7,
  Îţi răspund eu la întrebare, dacă mai întâi scrii că n-ai glumit. 🙂

  Apreciază

 • 16. luminita  |  31 Martie 2011 la 16:52

  Atentie, Nora,
  sunt on-topic :
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8462371-cel-mai-important-meci-din-istoria-jurnalismului-romanesc.htm

  ” Apare o intrebare necesara: genereaza interesele americanilor mai multa prosperitate decat cele ale rusilor? Doar ca aceasta intrebare este independenta de continutul Wikileaks si, in acest context, ea nu face nimic mai mult decat sa ne indeparteze de acele diamante care sunt ascunse in telegrame.

  Diamante care raman deocamdata ingropate sub cele trei straturi de fleacuri, zvonuri si filozofeli. Acolo dedesubt exista cateva capete de secrete ce pot fi identificate in telegramele publicate pana astazi. Pentru a le gasi cineva are nevoie de timp, caci nicio informatie nu tipa „uite-ma, sunt importanta!”, iar telegramele nu sunt doua-trei, ci o mie. Pentru a le intelege, cineva are nevoie de cunostinte deja dobandite in anumite zone, cele mai interesante informatii tinand de domeniul geostrategic si energetic. Pentru a le exploata pana la capat, cineva are nevoie de fler si de spirit investigativ, caci aceste informatii sunt doar capatul firului care conduce in inima secretului. Acest „cineva” este jurnalistul, telegramele Wiki fiind domeniul sau de lupta. Dar, precum orice alta breasla din Romania, si cea a jurnalistilor este deprofesionalizata. Astept insa curios ca acei jurnalisti pur-sange care lucreaza inca in Romania sa prinda capatul acestor secrete. Rezultatele ar putea fi miraculoase, dar asta doar daca lucreaza in redactii care permit miracole in stilul Watergate.

  Dreptate nu au nici cei care alatura cuvantul „fleacuri” particulei „wiki”, dar nici cei care slavesc efectul lor epocal. Telegramele americanilor contin de toate: sclipiciosenii, zvonuri dar si informatii cu mult potential. Mingea este acum in terenul breslei jurnalistilor, care de mult nu a mai avut ocazia unui meci atat de important. Si abia atunci cand aceasta breasla va decide sa nu mai faca genuflexiuni pe margine, ci sa intre in joc, abia atunci va incepe adevarata vanatoare a Graal-ului. Pana atunci, telegramele Wiki sunt doar bau-baul mic si roz al politicienilor si durerea noastra de cot.”

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  31 Martie 2011 la 16:57

  Bsk, salut, cât vom continua, ca societate, să funcţionăm după năravurile palierului de sus care contaminează totul, până la temelie, cu aceleasi motivaţii şi practici, nici nu se poate s-avem ieşire din cercul prejudiciilor, din ce în ce mai greu de suportat.

  Apreciază

 • 18. luminita  |  31 Martie 2011 la 16:59

  Bsk,
  n-am glumit, dar ma tem sa nu-mi dai un raspuns prea explicit in nuditatea lui. Adica prefer varianta in termeni juridici. 😳

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  31 Martie 2011 la 17:03

  Luminiţa, cam asa stau lucrurile! Dovadă că şi prin presă, şi pe bloguri puţini sunt cei care se ocupă serios de acest filon ( precum articolul lui Tapalagă, dar si cel de aici al lui Bsk şi mai sunt câteva) Majoritatea, însă, le folosesc exact în spiritul gâtomaniei.

  Apreciază

 • 20. dictaturajustitiei  |  31 Martie 2011 la 17:06

  Buna ziua!

  Foarte bun articolul! Bine scris! Mi-a placut. Revin cand voi reusi sa scriu cu diacritice.

  Apreciază

 • 21. luminita  |  31 Martie 2011 la 17:08

  Off topic, dar ma autopenalizez cu dOO puncte, nu puteam sa ratez stirea asta.
  Sa munciti bine!

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-a-promulgat-codul-muncii-925571.html

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  31 Martie 2011 la 17:14

  DJ, salut, şi mie! Te asteptăm 🙂

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  31 Martie 2011 la 17:18

  Luminiţa on-topic 🙂 Cineva îmi spunea mai demult că, cu cât un articol e mai bun, mai complet şi mai bine scris, cu atât e mai greu de comentat strict pe articolul respectiv( cere un oarecare efort) asa că referirile apreciative ca şi cele critice, ori care completează postarea, generează idei, sunt chiar de apreciat, în astfel de discuţii. Dar si linkurile sunt bine venite, iar of-topicul poate fi garnitura care pune în valoare, topicul

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  31 Martie 2011 la 17:19

  Lumi, 21, bună veste, o miscare care va avea efecte pozitive 🙂

  Apreciază

 • 25. Creanga  |  31 Martie 2011 la 17:45

  Salutare,
  Daca-i joi e violet
  Si domnul B de la parchet
  Chiar acum a debutat
  Si ne spune de turnat:
  http://baricada.wordpress.com/2011/03/30/wikifreaks-de-romania-cu-sifoanele-la-coada/

  Apreciază

 • 26. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 17:48

  Lumi,
  Le prind pe ambele.
  -Prin relaţiile sexuale ilicite (nelegale) ale magistraţilor îndosariaţi se pot înţelege cu minori(e) sau între persoane de acelaşi sex, condamnate de Codul penal în vigoare la acea vreme.
  Se înţelege că e vorba de dosare triate după perioadă, înainte sau după anul 2001.
  Articolul 200 C pen., de încriminare a relaţiilor dintre persoane de acelaşi sex, a fost abrogat în 2001 de… guvernul Năstase. 🙂
  1. Acest art. mai avea o condiţie pt condamnare: să producă „scandal public”, ceea ce mă face să nu cred că s-ar fi ajuns chiar până aici sau să fie vorba numai de minori.
  Mai este posibil ca aprecierea lui Danileţ privind încadrarea la „nelegale” să fie greşită (adică n-avea scandal public, dar erau ştiute şi înregistrate din intimitate; turnate cu camera ascunsă sau cu trombocitoare) sau să se refere la perioade mai vechi, când codul penal condamna fapta fără condiţia scandalului.

  2. Mai întâi verifici cum se tratează astea în legea penală din Austria şi apoi vezi dacă ai motive de îngrijorare. 🙂

  Apreciază

 • 27. luminita  |  31 Martie 2011 la 18:03

  Bsk,
  multumesc.
  Permite-mi inca un off topic, e interesant:
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/cine-este-cel-mai-generos-donator-pdl-221191.html

  Apreciază

 • 29. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 18:08

  Nora,
  Dan Tapalagă a tratat excelent mai multe aspecte; în privinţa încadrării turnătorilor are o reţinere, fiindcă se gândeşte să nu le atribuie această „calitate” celor numiţi de el „parteneri de dialog”… cu Ambasada SUA. Nici eu nu identific partenerii de dialog cu turnătorii, însă n-am vrut să las loc de confuzia că la fel poate fi şi „number one” un partener de dialog cu Moscova sau Ambasada Rusiei… doar un pic necioplit şi nici că turnarea colegilor şi prietenilor (în orice împrejurare, cu atât mai puţin la ambasada respectivă) ar fi un act diplomatic al unui simplu necioplit în trecere… cu vederea.
  Am preferat să văd diferenţa mai importantă de la sosire (destinaţie) şi mai puţin discriminatorie la plecare (turnare). 🙂

  Apreciază

 • 31. Creanga  |  31 Martie 2011 la 18:24

  B
  Eu am deschis Liberatea cand au aparut cablogramele, acolo scria ca Base bea iar cei 5 moguli conduc tara. Am intrat acolo pentru a vedea ce citeste orice Ghita ori Pandele. Am si discutat cu un nene, el doar repeta ce au zis la antena 3, Udrea si Ritzi se culca cu Basescu, Base a promis ca americanul ce l-a ucis pe Teo Peter nu va face puscarie in Romania si tot asa, adica toate intoarse impotriva lui Base. Le-au facut cum spui tu wikifleacuri si chiar au schimbat adrisantul.

  Apreciază

 • 32. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 18:25

  Lumi 27,
  Donatorul generos a depus un ban la „Caritasul” PDL, ca mulţi alţii.
  Politicienii îşi scot pârleala prin funcţii pentru ei şi apropaţii lor, influenţă sau trafic garantat de libertatea preventivă, iar oamenii de afaceri prin contracte la preţuri suprastimulative (pentru returnarea donaţiilor multilplicate ca la caritas pentru ambii: prinţ afacerist şi cerşetor politic) sau alte căi oneroase (licitaţii trucate, recepţii false de lucrări şi prestări servicii ş.a).
  De remarcat este riscul asumat de ambele părţi înainte de a şti cine câştigă (ceva din) alegerile caritabile.

  Partea gravă este că donaţiile declarate sunt cu mult mai puţin periculoase decât alte surse de finanţare a campaniilor electorale. Ce aduc donatorii e negru sub unghie.

  Apreciază

 • 33. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 18:32

  Fini 30,
  Lui Oltean şi celor ca el le-au picat fisa că e mai puţin riscant şi păgubos dacă vor da impresia că le-a venit mintea la cap.
  Dă-i mintea olteanului, cea de pe urma! Trăiască şi craiovenii. 🙂

  Apreciază

 • 34. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 18:36

  corectez: „le-a” picat fisa. Am scris le-au cu găndul să adaug şi plombele la cele picate, dar… mi-a picat fisa amnezică.

  Apreciază

 • 35. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 18:46

  Creanga,
  Timpul mai rezolvă ceva din reducerea numerică a celor ca „pertenerii tăi de diaog”; important e să nu fie majoritari, dar nici majoritarii să nu se imagineze mereu de partea adevărului absolut. Nu se ştie ce surprize oferă timpul decepţiilor. 🙂

  Apreciază

 • 36. Creanga  |  31 Martie 2011 la 19:23

  B
  Normal ca timpul va rezolva, eu departe voi pleca, de deceptii sunt satul, si de jurnalisti la mogul.

  Apreciază

 • 37. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 19:40

  Din linkul adus de Fini la poz. 6, despre discuţiile cu ambasadorul SUA, avem ocazia să facem distincţia dintre un turnator şi un partener de dialog:

  1. „Danileţ a divulgat că deşi dosarele de dinainte de 2001 au fost distruse, Ministerul de Justiţie a păstrat dosarele din 2001-2005, în două încăperi mici accesibile Ministrului de Justitţe”

  2. „Judecătorii tineri inclusiv grupul SoJust au mulţumit ambasadei pentru susţinerea unor idei de-ale lor, cum ar fi propunerea lor de a publica toate deciziile judiciare pe internet”

  Demersul al doilea este util, partenerii de dialog (tinerii judecători) au o poziţie justificată, nu-i nimic de reproşat aici.

  În cazul lui Danileţ apare o problemă. Zice că ministrul justiţiei dosea nişte dosare (din perioada 2001-2005). Înţeleg că „tânărul partener de dialog”- Danileţ- era îngrijorat de soarta judecătorilor şi procurorilor cu păcatele îndosariate.
  Să zicem că, în principiu, şi acest demers are o componentă salutară, dar DE CE ERA NECESAR SĂ-L PÂRASCĂ pe ministrul justiţiei şi după câţiva ani de atunci? Ce să-i facă ambasadorul ?
  Când putea să vadă trierea şi acele dosare păcătoase, ministrul justiţiei era Monica Macovei. (ea a iniţiat şi finalizat desfiinţarea SIPA).
  Adică eu, MM, te aduc consilerul meu, te las să-ţi bagi nasul prin dosare, vezi că rezolv ceva şi nici nu am luat acasă dosarele alea, despre care aveai mai degrabă posibilitatea să mă întrebi de ce sunt puse deoparte, iar tu MĂ TORNI?

  Dacă lui Danileţ îi era teamă că altcineva le-ar putea folosi după 2009, când a scos trombonul la interval diplomaric, am o veste bună pentru el: să le caute la CSM.

  Poate le găseşte şi, pe deasupra, înţelege ce NU ar pierdut dacă tăcea şi renunţa la TURNĂTORIE.

  Apreciază

 • 38. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 19:43

  Petcu arestat!
  Li-la, li-la, li-la!

  Apreciază

 • 39. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 19:54

  Nu mă bucur, dar nici n-aş vrea să spun vreo minciună.

  Apreciază

 • 41. luminita  |  31 Martie 2011 la 20:05

  Scz, Bsk, m-am grabit cu linku’ si apoi am vazut ca ai intaietatea. 🙂

  Apreciază

 • 42. Creanga  |  31 Martie 2011 la 20:05

  B
  Nu-i lila, e violet, Petcu doarme pe ciment.

  Apreciază

 • 43. luminita  |  31 Martie 2011 la 20:09

  Nora, 23.
  cred ca eu am fost acel cineva. 😳

  Apreciază

 • 44. dictaturajustitiei  |  31 Martie 2011 la 20:09

  Vă salut din nou.
  Mă bucur şi eu că s-a făcut măcar acest gest minor de dreptate ca să-l aresteze pe Petcu.

  Am recitit din nou şi mi-am dat seama că a fost un mod foarte original de a trata subiectul. Felicitări din tot sufletul! Nu am rumegat încă bine toate comentariile . E palpitant ce spuneţi.

  M-am gândit însă la cât de impresionată am fost când, acum aproape 30 ani, o elevă din clasa a- V-a , Zârnă Simona, numele acesta nu am să-l uit până la moarte, a venit în uşa cancelariei să-i părască pe colegii ei că au copiat la o lucrare.

  Mi-am amintit de asemenea cum directorul şcolii de centru, comunist înrăit, le cerea elevilor să-şi toarne părinţii care cumpărau mâncare în exces făcând provizii.Nu m-am putut abţine atunci, ca în mintea mea să-l asemuiesc cu naziştii ce îi îndemnau pe tinerii nemţi la delaţiune.

  Se pare, cum am mai spus , omul de tip nou a fost creeat.

  Apreciază

 • 45. luminita  |  31 Martie 2011 la 20:09

  Nora,
  si daca n-am fost io , acum sigur tot io sunt. 😆

  Apreciază

 • 46. Creanga  |  31 Martie 2011 la 20:10

  Lumi,
  Atunci hai sa sarim amandoi cu garnitura, c-amandoi suntem buni de gura.

  Apreciază

 • 47. luminita  |  31 Martie 2011 la 20:13

  Dictatura,
  de unde-ai cumparat diacriticele?
  vreau si eu.

  Apreciază

 • 48. luminita  |  31 Martie 2011 la 20:15

  Creanga,
  😆 😆 😆
  noroc ca vorbim pe rand, altfel am fi distrus wordpress-ul demult.

  Apreciază

 • 49. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 20:15

  Lumi 41,
  Nu-i bai cu ordinea ştirilor. Rezultatul e acelaşi. 🙂
  Să vezi ce tristă e Nora!

  Apreciază

 • 50. Creanga  |  31 Martie 2011 la 20:16

  Lumi,
  Din control panel, dai de language, apoi schimbi, din dreapta jos alegi ce limba vrei, sh tz sunt in in partea dreapta a tastaturi, pe unde sunt : ;

  Apreciază

 • 51. Creanga  |  31 Martie 2011 la 20:18

  Lumi,
  Hai sa ne facem de cap, sarim amandoi de pe sifonier, eu aduc umbrela, tu adu plapuma.

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  31 Martie 2011 la 20:23

  Seara bună, prieteni 🙂

  Să-nţeleg că mecanismele de salvare nu mai salvează? Că nu se mai aude sirena salvării, ci aia cu li-la ? 😆

  Apreciază

 • 53. Creanga  |  31 Martie 2011 la 20:25

  Hai soro ca nu-ti trebuie diacritice sa poti sari de pe shifonier.

  Apreciază

 • 54. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 20:26

  DJ 44
  TKS!
  Omul nou, cu trombonul modernizat, e dat de gol de apucăturile vechi.

  Apreciază

 • 55. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 20:28

  Nora 52,
  Să vină pompierii, inima să-mi stingă! 🙂

  Apreciază

 • 56. skorpion  |  31 Martie 2011 la 20:36

  bonsoir, popor,

  mister B,
  supriza mare & placere sa te citesc pe post de vioara a 1.a aici in gradina norei.

  vârsta de nici 36 de ani a degeneratului de generaţie tânără arată stadiul de degradare morală adus de pandemia patriotică, întreţinută de turnătorii cu vechime şi preluată ca ştafetă de credinţă.

  si cind te gindesti ca in 1989 avea doar 15 ani……
  15 ani, domnilor si doamnelor, si ce comportament are acum….
  nu este singurul….
  ii vad si in viata reala: mici si ticalosi turnatori pe la sefi; cred ca unii au asta in singe ..

  si mai voiam sa zic ceva, dar amanta mea imi joace feste…
  amanta avind numele Fraeulein Alzheimer….
  🙂

  Apreciază

 • 57. skorpion  |  31 Martie 2011 la 20:39

  aaa, mi-am adus aminte, sic.

  Intotdeauna am avut oarecare rezerve fata de Cristi Danilet…si vad ca nu degeaba….
  sa nu uitam cit de tantos statea in spatele lui hotlips atunci cind aceasta fiara se contra cu preZidentul….

  Apreciază

 • 58. Creanga  |  31 Martie 2011 la 20:44

  Skorpi,
  Ai grija ce-ti doresti, ca poate si tu postesti. Gradina-i in renovare, ce spui devine postare.

  Apreciază

 • 59. Creanga  |  31 Martie 2011 la 20:45

  Nu ma mai joc cu Lumi, s-a ratacit cautand diacriticele, eu imi iau sifonierul si plec.

  Apreciază

 • 60. Creanga  |  31 Martie 2011 la 20:59

  Gradina-film prezinta: Fini pe gama.

  Apreciază

 • 61. Fini  |  31 Martie 2011 la 21:00

  Nichita Stănescu 31 martie 1933

  PRIMĂVARA

  Primejdii dulci alcătuind sub gene,
  mi te iveşti istovitor de dulce
  cu sânii bulbucaţi zvâcnind să culce
  pe ei sărutul lutului, alene.

  Te stingi încet din mine, iară
  sub piept loveşte-n căldărim o minge
  şi ziua pe trotuare se prelinge,
  lăsând în urmă-i iz de primăvară.

  Alături de mocirlele uscate
  ies pomii toţi cu trunchiurile-n floare
  Hei… zi cu soare-n zare, spune-mi oare
  cam câte fete-s astăzi deflorate?

  Un orizont pierdut, cu buze roşii
  sărută-n creştet noaptea pe hotare
  Cocoarele revin din depărtare
  şi mor în primăvară ofticoşii…

  Apreciază

 • 62. Fini  |  31 Martie 2011 la 21:02

  Un mare interpret de balade, doine si melodii populare, cantate in traditia lui Anton Pann. Muzica lui Alexandru Cercel se află in arhivele Institutului de Folclor.

  Apreciază

 • 63. skorpion  |  31 Martie 2011 la 21:03

  bonsoir,

  creanga,

  eu nu am pacate, deci nu postesc
  :mrgreen:

  Apreciază

 • 64. skorpion  |  31 Martie 2011 la 21:03

  Cei doi micuţi din imagini pot lua cu uşurinţă un premiu pentru cei mai simpatici gemeni. Cei doi băieţei se „ceartă” de zor, în limba lor, ţinându-se de frigider. Ei nu poartă decât scutece şi şosete şi par să se contrazică de ceva ce numai ei ştiu.

  http://www.cancan.ro/actualitate/international/video-cei-mai-simpatici-gemeni-de-pe-net-uite-cum-se-cearta-unul-cu-celalalt-doar-cu-scutece-pe-ei-fara-sa-stie-sa-vorbeasca-156357.html

  Apreciază

 • 65. Fini  |  31 Martie 2011 la 21:05

  Ion Pillat 31 martie 1891

  PRIMĂVARA
  Ion Pillat

  Sub umbrarul foilor
  Duce drumul oilor
  Si se duce, si se pierde
  Tot pe plai cu iarba verde,
  Si se duce, si se curma
  Tot la stana langa turma,
  Si ii stie seama lui,
  Seama lui, si-a dorului.
  Grijile mocanului,
  Inima ciobanului…
  Primavara! primavara! crapa mugurii la balta,
  Salciile verzi le-ndoaie vantul cu suflare calda,
  Pe poteci sfios se-ntinde umbra noua-a foilor —
  Primavara, mama noastra, da-ne drumul oilor,
  Drumul cel pierdut pe care il mai stiu, din sat, batranii!…
  Doru-n mine infrunzeste: dorul turmii, dorul stanii.
  In zadar ma-nchid in casa si m-ascund pe dupa carti,
  Dor de duca ma ajunge, dor hain din zece parti:
  Buchiile le zapaceste, gandurile le incurca.
  Vad un gol de munte-n soare si vad turmele cum urca;
  Tot aud cum latra cainii, cum talangile raspund,
  Cand adanc ca vantu-n frunza, cand ca ape vii pe prund,
  Dupa cum coteste drumul mai departe, mai aproape,
  Spre lumina de poiana ce prin fagi razleti incape…
  Turme vechi ca muntii tarii, cu carlan si cu mioara,
  Suie plaiul si-l coboara, pentru-a catea miia oara?
  Duc cu ele de departe dorul nostru, tot aleanul
  Far’ de zare, ca Buceagul, nesfarsit, ca Baraganul.
  Duc cu ele dorul brazdei, dorul frunzelor de nuc,
  Dorul satului si-al tarii, dorul dorului il duc…
  Vin cu cantecele toate de la Nistru pan’ la Jii,

  Si se urca din poveste sau aievea, nu mai stii —
  Ungureanul si Vranceanul din balada iata-i iarasi.
  Miorita bucalaie, unde esti sa-mi fii tovaras,
  Sa pasti iarba neumblata, pe sub brazi, pe la izvoare?
  Si cu sarica pe umeri tot asteapta baciul mare
  In lumina primaverii singur, ca un zeu pagan.
  Primavara! primavara! stau cu dorul de ma-ngan.
  Crape mugurii la balta, iasa plugurile-n tara,
  Codrii vechi sa infrunzeasca, iarba noua sa rasara —
  Dar da-mi drumul care-l stie si ciobanul, si cioporul,
  Drumul oilor mi-l afla, el, ce mana drept, ca dorul,
  Sus la munti, cu fulgerare de-aur viu in soare-apune…
  Miorita, miorita, dorul turmei ma rapune!

  Apreciază

 • 66. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 21:06

  Salut Mr. S!
  Mulţumesc!
  Tinerelul nu este obligat de legea CNSAS să declare pe propria-i răspundere dacă înainte 1990 s-a dat la secu turnător-colaborator, dar are aptitudini de speriat prezentul.

  E doua codoşeală la adresa Monicăi Macovei, dezonorantă pentru Cristi Danileţ.

  Apreciază

 • 67. Fini  |  31 Martie 2011 la 21:06

  Apreciază

 • 68. Creanga  |  31 Martie 2011 la 21:13

  Frumoase poezii ne-a adus Fini.
  Skorpi, le-ai vandut deja? Vazusem si eu gemenii dadada.

  Apreciază

 • 69. Fini  |  31 Martie 2011 la 21:14

  „Toate plugurile ară” cântată de Miron Neagu şi imprimată în 1930

  Vă doresc o seară plăcută şi o „noapte bună” 🙂
  Astăzi mă retrag un picuţ mai devreme.

  Apreciază

 • 70. Creanga  |  31 Martie 2011 la 21:15

  B
  Sper ca nu te-ai suparat, ca pe langa am comentat.
  Noapte buna prieteni!

  Apreciază

 • 71. skorpion  |  31 Martie 2011 la 21:16

  @creanga,
  🙂

  re. tinerii care nu aveau nici buletin in 1989 si azi au stofa de perfecti turnatori, acitvisti de partid…

  am mai intilnit astfel de tineri si in viata reala si ma gindeam ca daca continua ceausismul de astfel de oameni m-as fi ferit…

  ei circula printre noi.

  Apreciază

 • 72. skorpion  |  31 Martie 2011 la 21:16

  singur, singur, singurel,
  yuhuuuu
  🙂

  Apreciază

 • 73. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 21:17

  Mister Skorpi 64,
  Eu m-am gândit din prima la gemenii Crinăuc şi Micul Muc.
  Dacă am greşit, înseamnă că cei doi micuţi din clip sunt gemeni cu măscăricii;

  Oricum, vorbesc aceeaşi limbă şi se străduiesc să lase impresia că ar înţelege ce îşi spun. 🙂

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  31 Martie 2011 la 21:20

  Seară de primăvară cu Nichita Stănescu, Ion Pillat si muzică veche 🙂

  Multzam frumos, Fini

  Somn usor

  🙂

  Apreciază

 • 75. skorpion  |  31 Martie 2011 la 21:20

  am musafiri, poate revin later

  Apreciază

 • 76. noradamian  |  31 Martie 2011 la 21:21

  Încerc să-nţeleg de ce vrea crengulin să sară de pe dulap 🙄

  Apreciază

 • 77. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 21:21

  Creangă 70,
  Ce-ţi veni? Nici vorbă. Somnic voinic! 🙂

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  31 Martie 2011 la 21:22

  skorpion, servus, eu am avut până acum 🙂

  Apreciază

 • 79. luminita  |  31 Martie 2011 la 21:33

  Creanga, 51,
  stai, bre, un piculetz, vrei sa-mi activez discopatia?!?!?!
  si in al doilea rand , cu plapuma nu-i cool, mai buna-i o Relaxa.
  😆 😆 😆

  Apreciază

 • 80. luminita  |  31 Martie 2011 la 21:36

  Creanga,
  stai ca mai m-am gandit un pic , ai umbrela cu senzori?

  Apreciază

 • 81. luminita  |  31 Martie 2011 la 21:44

  Na, ca am ratat prilejul ocaziei! S-a culcat in sifonier si m-a lasat fara umbrela cu senzori . 😆 😆 😆

  Apreciază

 • 82. luminita  |  31 Martie 2011 la 21:46

  Fini,
  m-ai lasat interzisa aducandu-l pe Nichita.
  Sa traiesti , ca ne trebuiesti!

  Apreciază

 • 83. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 21:47

  Noapte bună, Fini!

  Apreciază

 • 84. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 21:49

  Apreciază

 • 85. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 21:49

  Apreciază

 • 86. luminita  |  31 Martie 2011 la 21:53

  Apreciază

 • 87. luminita  |  31 Martie 2011 la 21:56

  Apreciază

 • 88. noradamian  |  31 Martie 2011 la 21:59

  Bsk, Danileţ a ajuns unde a vrut dar i s-a dus aureola de respectabilitate. De fapt nu de acum. 😉

  Apreciază

 • 89. noradamian  |  31 Martie 2011 la 21:59

  Lumi, e cam misterios, crengulin 😀

  Apreciază

 • 90. noradamian  |  31 Martie 2011 la 22:00

  Unde le mai găsiţi? Faine muzici!!! 😀

  Apreciază

 • 91. Nea  |  31 Martie 2011 la 22:04

  Nora, zici tu: Încercaţi să vă imaginaţi diplomaţi, politicieni, înalţi funcţionari ai alte naţii ( nemţi, englezi, francezi, japonezi sau chiar ruşi) făcând asemenea turnătorii ” în folosul ţării”!

  Mi-am adus un şef de serviciu personal (colonel la secu) al unui institut de cercetări unde nu te puteai angaja dacă nu erai de-ai lor şi/sau nu-i decartai aproximativ 5000 lei (= 2 salarii pe vremea lui Cească)
  Am reusit să-l ocolesc, neîndeplinind nici una dintre cele 2 condiţii. I-am dat însă un premiu de consolare, o cutie cu cafea râncedă din URSS.

  Îmi imaginez cum ar fi să te duci la şeful departamentului de resurse umane de la Institutul Planck sau de la MIT şi să-i împingi pe sub birou un pachet de cafea.

  Apreciază

 • 92. luminita  |  31 Martie 2011 la 22:05

  Apreciază

 • 93. luminita  |  31 Martie 2011 la 22:13

  Nora,90,
  nu le scoatem,
  vin singure, pe tubulatura youtubului.

  Apreciază

 • 94. noradamian  |  31 Martie 2011 la 22:17

  Nea, aşa e! Prototipul cu năravurile bine cunoscute e reprezentativ de sus până jos. De la cârnaţii lui remeş pâna la ţuica pentru seful de post si de la vila pentru petcu până la plicul pentru domnu doctor. Un mediu ideal, de altfel, pentru turnătorie.

  Apreciază

 • 95. noradamian  |  31 Martie 2011 la 22:17

  Lumi, vin pe iutub, dar trebuie să le mai si cauti, să selectezi 🙂

  Apreciază

 • 96. Băşcăliosul  |  31 Martie 2011 la 22:28

  Cu deturnare pentru TDS.
  Noapte bună!

  Apreciază

 • 97. noradamian  |  31 Martie 2011 la 22:34

  Multzam fain,

  Noapte bună, prieteni

  🙂

  Apreciază

 • 98. skorpion  |  31 Martie 2011 la 22:37

  # 86
  luminita

  super!

  Apreciază

 • 99. skorpion  |  31 Martie 2011 la 22:40

  92,luminita,
  nu stiam cintecul asta -> ce voooooce!

  Apreciază

 • 100. noradamian  |  31 Martie 2011 la 22:40

  Yep, l-am ciugulit de la Baricada:

  Apreciază

 • 101. noradamian  |  31 Martie 2011 la 22:40

  Somn usor, tuturor 🙂

  Apreciază

 • 102. skorpion  |  31 Martie 2011 la 22:41

  somnici pentru voinici,
  noapte buna!

  Apreciază

 • 103. luminita  |  31 Martie 2011 la 22:46

  Noapte buna !
  poate vine si tanarul cu ceva fain.

  Apreciază

 • 104. skorpion  |  31 Martie 2011 la 23:09

  Marius Petcu despre arestarea sa: Am facut atata bine in astia 20 de ani, nu ma asteptam la asa ceva

  bietul,
  mititelul,
  victima,

  cit bine a facut, inclusiv a sterpelit banii sindicalistilor..

  te pomenesti ca si crede!

  Apreciază

 • 105. skorpion  |  31 Martie 2011 la 23:10

  „Cred cu tarie in dreptatea mea si sper sa ma intorc cat mai repede intre ai mei”, a spus liderul sindical petcu

  crede cu tarie in „dreptatea” lui adica aceea care ii da dreptul absolut sa FURE !!!

  Apreciază

 • 106. luminita  |  31 Martie 2011 la 23:29

  ….cam asa zicea si severout luni, facandu-l pe vanghelie sa planga pe persoana fizica.

  Apreciază

 • 107. skorpion  |  31 Martie 2011 la 23:32

  lumi,

  este incredibil cum o haita micuta raportata de numarul total de locuitori ai Ro (probabil la ora actuala cca 18.5 milioane -> restul out of Romania)

  a pus laba pe o tara intreaga de 237.500 kmp cu locuitori cu tot!!!

  au devalizat valori de pina la 120 miliarde euroi, care se afla in labele imputite ale unor lacuste ca petcu & toata sleahta de lideri, politruci, oameni de afaceri de carton..

  este incredibil, dar adevarat!

  si – cred – ca si noi avem partea noastra de vina.

  noapte buna!

  Apreciază

 • 108. ela  |  31 Martie 2011 la 23:41

  skorpion,vezi ca domnisoara de la 56,nu e domnisoara, e cuplata cu unul cu acelasi nume ce-mi da tarcoale de la o vreme prin fata blocului;tot Alzheimer parca zice ca il cheama 🙂

  Apreciază

 • 109. Creanga  |  1 Aprilie 2011 la 06:00

  Neatza,
  Aveti grija azi! E 1 Aprilie, sa nu credeti nimic.

  Nora,
  Nu-s misterios, ma jucam si eu cu Lumi, pana sa se hotarasca ea am ramas inchis in sifonier, fara umbrela.

  Apreciază

 • 110. skorpion  |  1 Aprilie 2011 la 07:30

  Itzic – salariat la Seic Dupa un accident Seicul necesita transfuzie urgenta si singurul cu aceeasi grupa de sange este Itzic.
  Itzic speriat se duce la rabin si il intreaba ce sa faca.
  – Fiule da-i sange, e si el om ca si noi, faci o fapta buna, salvezi o viata…
  Isi revine Seicul si il umple pe Itzic de bogatii, masini, femei.
  Se repeta intamplarea, iar se duce Itzic la rabi, acelasi raspuns, da iar sange si cand se vindeca Seicul ii trimite cadou un buchet de flori si o sticla cu vin.
  Se mira Itzic, dar asta este!!
  Se repeta a treia oara toata intamplarea, Seicul ii trimite o scrisoare de multumire.
  Itzic foarte confuz se duce la rabin:
  – Pai bine mai rabi, prima oara averi, apoi o sticla cu vin…. ma rog, da’ acu’ pur si simplu o felicitare?? doar i-am salvat viata, a treia oara, nu??
  – Vezi mai Itzic, a inceput sa aiba sangele nostru!!

  😛

  Apreciază

 • 111. Creanga  |  1 Aprilie 2011 la 07:39

  Un arab cu o mitraliera si ceva grenade era alergat de un tanc israelian.
  Arabul se opreste o clipa, trage cu o mitraliera in tanc, tancul nu pateste nimic, arabul alearga, tancul dupa el.
  Se mai opreste o data arabul, trage cartusele din mitraliera, tancul nimic, arabul arunca mitraliera, continua sa alerge, tancul dupa el.
  Se mai opreste arabul, arunca o grenada , tancul nu are nimic, arabul alearga, tancul dupa el … Arabul arunca ultima grenada , tancul dupa el.
  Arabul nu mai are munitie, se lasa in genunchi si asteapta.
  Tancul opreste linga arab, se deschide turela si evreul intreaba:
  – Auzi, arabule, cumperi niste munitie?

  Apreciază

 • 112. Băşcăliosul  |  1 Aprilie 2011 la 07:46

  Saluttare!

  Adevărul plin-plinuţ! 🙂

  1. După ce s-a întristat şi a făcut urât , când a văzut câţi martori (972) i-a plantat DNA în dosarul „Trofeul calităţii” (fiindcă se temea că procesul va dura prea mult), Adrian Năstase s-a bucurat -ca un copil-când instanţa a aprobat recent audierea a numai 6 martori (fiindcă nu se mai teme de nimic, de-ţi vine să zici că n-a mai dat în mintea copiilor).

  2. Completul de judecată al ICCJ, de la punctul 1, nu este acelaşi care l-a scăpat ieri pe Petcu de arestul preventiv, iar judecătorul Cristina Bogdan nu face parte din acest complet şi nici nu a contrazis-o pe Viorica lui Costiniu cu opinia separată, prin care a motivat la Curtea de Apel Bucureşti menţinerea Vântului în arest.

  3. Adrian Năstase va fi achitat în toate dosarele penale: ”Zambaccian”, ”Zambaccian I”, „Trofeul calităţii”şi „Mătuşa Tamara”.

  4. Din motivul de la pct.3, este din ce în ce mai calm. De fapt nu mai are niciun alt motiv de îngrijorare.

  5. Hai, că nu se poate… să-i fie aşa de bine şi să facă mai urât! 🙂

  Apreciază

 • 113. Băşcăliosul  |  1 Aprilie 2011 la 08:01

  Cel mai bun prieten al meu e Bombonervi. 🙂

  Apreciază

 • 114. Băşcăliosul  |  1 Aprilie 2011 la 08:03

  …şi el mie. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 115. Băşcăliosul  |  1 Aprilie 2011 la 08:08

  În loc să schimbăm ora, era mai simplu să schimbăm ziua.
  Cei mai precauţi au schimbat ţara. Ce neinspiraţie, să-l piardă pe Bombonervi! 🙂

  Apreciază

 • 116. Băşcăliosul  |  1 Aprilie 2011 la 08:48

  Acum, fără glumă, aş vrea să spun ceva la subiect.
  Când am intrat în „câmpul muncii”, primul meu şef a fost un evreu, un om extraordinar.
  Primul lucru deosebit, întâlnit şi învăţat de la el, după ce m-a pus pe gânduri, a fost concepţia lui declarată şi motivată:
  este contraindicat, neproductiv şi chiar păgubos, ca un şef să meargă la superiori şi să îşi critice subalternii.
  El considera că răspunderea unui şef este solidară cu a celor din subordine, orice dificultăţi, nerealzări sau dispute se tranşază şi se spală în interior ca într-o familie unită. Când torni un subaltern, îţi pârăşti neputinţa de a-şi coordona activitatea şi oamenii din subordine. Mai rişti şi să-i pui în posturi umilitoare, să-i demoralizezi, demotivezi sau să-i îndepărtezi fără a încerca să-i dai o nouă şansă (când pâra e pe faţă), la fel cum turnătoria pe şestache se simte sau se află ulterior, deloc confortabil pentru şeful deconspirat.
  Cel mai important element al înţelegerii musai trebuie să fie rigurozitatea, stricteţea regulilor de conveţuire: regulamentul de ordine interioară (dispoziţii simple, clare, eficiente şi neapărat aplicate).
  Poftim turnare la locul de filmare!

  Apreciază

 • 117. oldhashu  |  1 Aprilie 2011 la 09:26

  Bună dimineața, dragilor! 🙂

  Un banc mai vechi, poate tinerii de pe aci l-au „sărit”…

  « Shloim in vizită la văduva camaradului său de front, Itzik, evocă momente petrecute impreuna cu cel căzut la datorie nu cu mult timp in urmă:
  – Stii, mai Rashela, eram în transee cu Itzik, vorbeam de una, de alta, de casă, de ce-o să facem după război… Și ce-i trece lu’ Itzik prin cap?!
  – Ce?
  – Un glonț uite atâta! »

  Apreciază

 • 118. baricada  |  1 Aprilie 2011 la 11:14

  Sărutări de mîini!
  Romînia Curată a început o campanie de votare a posterelor antiSeverin… Am pus afişul campaniei noastre comune… Te rugăm, dă şi tu un vot!
  http://www.romaniacurata.ro/ltcentergtltfont-colorblackgtconcurs-severin-outlt-fontgtltpgtmonument-1290.htm

  Apreciază

 • 119. noradamian  |  1 Aprilie 2011 la 11:26

  Ziua bună şi-nsorită, prieteni 🙂

  Luminiţa, chestia cu plânsul pe persoană fizică, e de ţinut minte 🙂
  Skorpion, Old, Bsk, Creangă, bune bancuri 😀
  Bsk, concepţia sefului tău, fundamentală pentru consolidarea unui colectiv e total opusă stilului bombo-zambaccian dominant în societatea noastră.

  Creangă, între timp m-am prins

  Baricada, OK!

  Apreciază

 • 120. Băşcăliosul  |  1 Aprilie 2011 la 11:38

  Am redat, la 116, doar criterii de convieţuire la locul de desfăşurare a activităţii prin prisma organizatorului, dar ele se dovedesc la fel de valabile şi din punctul fiecăruia de vedere, în toate legăturile de serviciu.
  Cel de care am amintit intervenea în apărarea noastră chiar şi atunci când aveam relaţii de serviciu directe cu superiorii (ai şefului meu şi, oricum, ai tuturor din colectivul nostru).
  Oricine se expunea la turnătorie, de orice fel şi pe orice direcţie, risca pe propria piele.
  Am aflat după 1989 şi de existenţa turnătorilor la secu, dintre colegi sau aşa-zişi „parteneri de dialog”.

  Apreciază

 • 121. Băşcăliosul  |  1 Aprilie 2011 la 11:45

  Mâncărimea de piele poate da complicaţii de multe feluri, unele cu o jupuială de toată frumuseţea şi mai ales memorabile.

  Apreciază

 • 122. Băşcăliosul  |  1 Aprilie 2011 la 11:49

  Salve, Nora!
  Din combinaţia dintre Zambaccian şi mâncărimea de piele se vede Zambuccian. 🙂

  Apreciază

 • 123. noradamian  |  1 Aprilie 2011 la 11:52

  Bsk, da, combinaţia asta mănâncă România ca râia 😉

  Apreciază

 • 124. noradamian  |  1 Aprilie 2011 la 12:50

  Postare nouă

  Apreciază

 • 125. skorpion  |  1 Aprilie 2011 la 20:12

  3. Adrian Năstase va fi achitat în toate dosarele penale: ”Zambaccian”, ”Zambaccian I”, „Trofeul calităţii”şi „Mătuşa Tamara”.

  chiar asa????????????

  esti sigur?

  (sau gluma de 1 aprilie)

  ar fi prea trist!
  😦

  Apreciază

 • 126. skorpion  |  1 Aprilie 2011 la 20:19

  #116,

  mi s-a povestit odata un caz exact opus celui povestit de tine;
  un director comercial facea exact ce a facut si seful tau, lucru care nu i-a placut absolut deloc directorului general…
  din contra directorul general considera ca directorul comercial ii acopera pe subalternii sai, adevarat, ascunde anumite activitati care priveau rezolvarea unor greseli facute de subalterni; de fapt omul rezolva problemee cu subalternii fara sa-i toarne sau fara sa se ridice in slavi …

  ba mai mult dir. general ii chema pe subordonatii directorului comercial obligindu-i sa-si toarne seful, „sa-l lucreze”, punind astfel intrebarile incit subalternii stiau ce asteapta ala mare… si normal ca subalternii se pliau pe dorintele dir. general.
  misto, nu?

  Apreciază

 • 127. Băşcăliosul  |  1 Aprilie 2011 la 20:58

  Mister S,
  126: mişto, cu rezultate inverse, de miştocăreală!
  125.
  Toate cele 5 afirmaţii ale mele au fost de păcăleală, inclusiv numele judecătoarei Cristina Bogdan. O cheamă Cristina Rotaru, în complet cu Ioana Rotaru -fost consilier al lui Daniel Morar; am combinat numele şi penumele lor; ambele ai intrat în ICCJ în toamna anului trecut, au curaj şi sunt capabile să schimbe câte ceva din faţa justiţiei, ceea ce s-a văzut şi ieri.

  Apreciază

 • 128. Băşcăliosul  |  1 Aprilie 2011 la 21:00

  Skorpi,
  Din cauza lor Bombonervi e ud.

  Apreciază

 • 129. skorpion  |  1 Aprilie 2011 la 21:01

  mister B, mister B….
  deci banuiala mea de 1 aprilie a fost corecta??
  🙂

  Apreciază

 • 130. skorpion  |  1 Aprilie 2011 la 21:02

  da, buna veste pentru bombonervi,
  nu merita sa scrii cu B.
  sper sa-l vedem odata si odata JUDECAT, ce ceapa ma-sii
  🙂

  Apreciază

 • 131. noradamian  |  1 Aprilie 2011 la 21:07

  Bsk, bănuiam eu ceva văzând că pe nicăieri nu apăruse stirea!… N-am apucat să te chestionez, văd că agerul skorpion n-a lăsat chestiunea în suspensie 😀

  Apreciază

 • 132. Băşcăliosul  |  1 Aprilie 2011 la 21:09

  Nora
  Sunt mai multe chestiuni interesante… mai ales nervoase. 🙂

  Apreciază

 • 133. noradamian  |  1 Aprilie 2011 la 21:11

  Bsk, asteptăm să ni le deconspiri 🙂

  Apreciază

 • 134. Băşcăliosul  |  1 Aprilie 2011 la 21:19

  Binînţeles! Le voi pune în conducta de irigaţie a grădinii, ca să iasă pe ţeava de curgere, în canalul de evacuare a reziduurilor ude-fleaşcă. 🙂

  Apreciază

 • 135. noradamian  |  1 Aprilie 2011 la 21:25

  Bsk. mi se pare ceva igienic 🙂

  Apreciază

 • […] mai multe vezi si: http://resboiu.wordpress.com/2011/02/23/cn-235-inarmat/ Un blog post grozav: https://noradamian.wordpress.com/2011/03/31/culmile-asemanarile-si-diferentele-dintre-wikifleacuri-si… Tags: noduri, noduri animate, noduri folositoare, pregatire 2012, supravietuire […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 896,264 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.363 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 896,264 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: