Dorel şi Dinel

8 aprilie 2011 at 15:12 82 comentarii

Ce vrea Dorel? Păi nu prea multe dacă nu socotim cele standard, adică o muiere, un apartament de la stat şi un salariu ca toată lumea, indiferent dacă lucrează sau se face că lucrează. Băiat de gaşcă şi modest, lui Dorel, acu’ c-a ajuns sănătos în floarea vârstei, nu-i trebuie alte angarale. Nici copii n-ar prea fi vrut, dar, na, asta-i de musai ca de voie bună, cum se spune. Bine, măcar, că a scăpat de acareturile de la ţară, pământ bun, lucrat, cât vezi cu ochii, hăt, până la râu. Casă, gospodărie, de muncă, nu te joci. Dacă bătrânii s-au dus, însă, gata! Aşa a apucat şi el la un mic capital doar al lui, ceva bănuţi numa’ buni de berică şi ţigări. Şi de câte un chef cu băieţii după meci în care, ori câştigă, ori pierde, steaua, băuta-i băută. Chiar dacă şomează, locuinţa-i durere şi copiii umblă lela, ca vai de ei, încă se mai descurcă. Problema-i sus, de la o conducere de ageamii ce s-aştepţi, se vaită Dorel între două bancuri: vai de ea agricultură cu pământ pârloagă. Noroc cu ce vine din Turcia, Ungaria, de la alţii, cât om avea cu ce să cumpărăm. Că ajutor, nema, alocaţia copiilor, praf în ochi, ca să nu mai vorbim că şi ei cresc cu o viteză
*****
Destul de asemănător, genetic vorbind, cu Dorel, dar dăruit şi cu alte talente, Dinel n-a avut nevoie de pomana statului, din moment ce, cu tupeu miliţienesc şi iuţeală de şuţ, a găsit cum să fraudeze-n voie tot ce i-a ieşit în drum vreme de un deceniu, cu îngăduinţa familială a celor aflaţi de veghe la paza bunurilor naţiei. De la înălţimea de preşedinte al colosului SIF Oltenia unde au fost adunate făcutele dinainte de ’89 de milioane de anonimi (sigur, nu de dragul lor), la banca BIR-ului, ea însăşi o şmecheră asociere cu cele sfinte, la Transgaz, o comoară industrială, achiziţionată, şi asta, cam ca şi ale sale, nimic nu i-a scăpat fostului miliţian. Prin urmare, ca şi alţi bişniţari-aspiratori de nemuncite ajunşi elite, Dinel n-a avut nevoie să vândă averi şi moşteniri (excepţie echipa FC Craiova vândută pe 5 milioane de euro) ci a investit el însuşi în sute de hectare de pământ mănos. Nu pentru a face agricultură ci pentru un pios muzeu al comunismului, un spaţiu de reculegere, tămâiere şi omagiere a răposatului dictator şi a moştenirii lăsate de el. Ceva după chipul şi asemănarea lui şi a nenumăraţilor dorei şi dinei. Şi a altora, mai irinei…

Reclame

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , .

Rotula şi burlanul Aventuri în China (3, 4)

82 comentarii Add your own

 • 1. luminita  |  8 aprilie 2011 la 16:43

  Iata ce comenteaza Dorel la un articol privind fuga lui Dinel:
  „Dinelll este genialllllllllll isi bate jocc de toti………….fel icitari Dinel Nutu Staicu ! te-ai pishat pe toti………””

  Dupa care Dorel se vede nevoit sa le explice cu majuscule fraierilor care l-ar fi vrut arestat pe Dinel propria lui filozofie de viatza :
  „GURA FRAIERILOR,VA E NECAZ CA A SCAPAT???NU DEGEABA AVEA DIPLOMA DE ”DOCTOR IN STIINTE” HA,HA HA BRAVO NUTULE,I-AI FACUT PE FRAIERI;SI APROPO CARE NU STITI DACA E PLECAT IN AMERICA DE SUD ASA CUM SE AUDE,SI DIN ”GRESEALA” E IN MEXIC,LA REVEDERE PROSTILOR,AIA NU EXTRADEAZA SI NU PUN IN APLICARE NICI UN MANDAT FIE EL EUROPEAN SAU INTERNATIONAL DE ARESTARE,INDIFERENT CE PERSOANA DIN LUME ESTE LA EI IN TARA,ARE PROTECTIE TOTALA.HA.HA.HA,VA SPUNE NEA DINEL PA,PA.”

  Apreciază

 • 2. skorpion  |  8 aprilie 2011 la 16:55

  salut,

  habar nu am avut ca staicu dinel a facut un muzeu pt ceasca.
  abia ieri am aflat..

  in 21 de ani nu am fost in stare sa facem un muzeu despre ororile comunismului, in schimb cel care a inflorit gratie lui ceasca chiar si postmortem ceasca ii ridica un muzeu…..din bani furati, normal…
  sa inteleg ca staicu dinel nutu ii este profund recunoscator lui ceasca??? este posibil!

  p.s. copiii mei au vizitat iarna trecuta muzeul Terorii din Budapesta. Excelente impresii….despre comunism, dar si fascism…

  Apreciază

 • 3. dictaturajustitiei  |  8 aprilie 2011 la 18:12

  Bună!
  Excelent articolul, excelentă paralela!
  Lăsaţi-mă să beau o cafeluţă ,ca să fiu mai combativă.

  PS Mă întreb, unde o fi muzeul ? După cum v-am mai destăinuit , eu sunt din Craiova. Când am văzut la ştiri despre fostul miliţian, mi-am amintit de faptul că, în timp ce eu stăteam noaptea la televizor şi vedeam mascaradele de procese, şi-au bătut joc de noi comuniştii lui Ilici, vecini de-ai mei se duceau chiar şi în China după marfă.

  La un moment dat, tatăl unui fost copil meditat de mine la matematică pentru a intra la liceu, când se intra şi cu nota 2, mi-a spus că ar trebui să renunţ la meseria de profesor şi să mă angajez la fiul său, cel meditat de mine, pentru că mi-ar da salariu mai mare. Avea deja două sau trei restaurante în Craiova şi două maşini. !!!

  Apreciază

 • 4. luminita  |  8 aprilie 2011 la 19:00

  Salut, dictatura!
  ti-am lasat un biletzel la postarea precedenta. 😆
  Se pare ca fostului tau elev i-a folosit la ceva matematica.
  A invatat sa numere banii.

  Apreciază

 • 5. Creanga  |  8 aprilie 2011 la 20:09

  Sara buna,
  Durerea poate o sa treaca, daca baga o cinzeaca. Dorel este suparat, nevasta l-a cam lasat, a luat si plozii cu ea, acum el ce-o mai bea?N-ai copiii si sotie, la carciuma nu-i mai dau pe hartie, de alocatie s-a lins pe bot, munca-i grea si-l doare-n cot. Cum a ramas far’ un leu sta cu ochii in teveu. Dom’le nimic nu creste in tara, cam tot aducem de afara, pe vremea lu’ Ceasca era mai bine, udatura pan’ ma 3.14sam pe mine, acum singur tre’ sa te descurci, nu mai poti dormi in papuci. A adormit visand vremuri apuse, cu ciuma armatei ruse, haraso popor rusnca, ne-a urcat iar in copac.
  Pe plaja cu un cuztu, sta militianul Nutzu, Dinel inainte a fost, a schimbat cand sa intram in post. Acum politia il da in cautare, in tara si peste hotare, l-or gasi cand parlamentarii vor zbura, la Buzau ori altundeva.

  Apreciază

 • 6. Creanga  |  8 aprilie 2011 la 20:17

  Eu va spun noapte buna! Merg sa urlu la luna.

  Apreciază

 • 7. dictaturajustitiei  |  8 aprilie 2011 la 20:22

  Dragă Luminiţa,
  Din familia mea, ramura de olteni, cei mai săraci suntem noi, un văr inginer şi eu profesoară. Noi eram cei care, mai învăţam şi mai citeam şi altceva decât buchea cărţii.

  Ceilalţi , sunt toţi patroni acum iar, dacă nu ar fi fost decembrie însângerat, tot mai bine ar fi fost pentru ei care ar fi fost gestionari în comerţul socialist de stat..

  Dacă ne-a plăcut şcoala!

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  8 aprilie 2011 la 20:24

  Seara bună! Creangă, bine sintetizat, dorel nu se-ndeamnă la lucrat, la muzeul lui Dinel i-ar sta bine exponat .

  …Si nu uita, că luna nu e a ta 🙂

  Lumi, bazinul electoral al famijliei lui dinel, aceleia uslinoase, e format din alde dorel. Asa că normal să-l admire postacul respectiv. 🙂

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  8 aprilie 2011 la 20:27

  skorpion, muzeul dinelului, o kitchiorărie care a fost prezentată cu tam-tam la vremea inaugurării. Normal că e mai important decât a ne afla si respecta martirii şi eroii.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  8 aprilie 2011 la 20:38

  DJ, în varianta prezentată de mine (că sunt şi multe altele) Dorel e unul pe care chiar îl ştiu şi pe el şi pe copiii lui care cerseau de mâncare. I-am ajutat, bineînţeles, cu copiii mai si povesteam, stiam că maică-sa vagabondează si tat-su n-are de lucru. Într-o zi, în timp ce le dădeam un pacheţel, cel mare, un băiat de vreo 14 ani, îmi spune că se isprăvise şi cu dusul la ţară, tat-su vânduse tot de acolo. N-aveau adesea nici pâine, că zile-ntregi nu dădea pe acasă. Băiatul sperase până-n ultimul moment că o să se mute toţi acolo: îi plăcea să lucreze la câmp, să ţină animale, dar taică-su avea alte plăceri.

  Apreciază

 • 11. clemycali  |  8 aprilie 2011 la 20:57

  Buna seara, buna seara.
  Excelenta comparatia. Trista tara in care instanta se face ca ploua si lasa sa scape bine mersi un hot patent.

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  8 aprilie 2011 la 20:59

  clemy, servus! Da, un hoţ patent ajutat să scape, ca si alţii înaintea lui 😦

  Apreciază

 • 13. Fini  |  8 aprilie 2011 la 20:59

  Bună seara ! 🙂

  Apreciază

 • 14. Fini  |  8 aprilie 2011 la 21:00

  Centenar EMIL CIORAN

  CIORAN ŞI MUZICA

  – „Muzica joacă rolul unui argument incontestabil, al unui „prieten” îndepărtat, care, cu o anumită regularitate, se întoarce, parcă, pentru a-l însoţi cu pioşenie în nopţile de insomnie şi de dezagregare interioară.”

  – „Muzica, mai mult decât toate celelalte arte, pretinde o astfel de tensiune şi o inspiraţie atât de adâncă, încât e inexplicabil cum cineva, după asemenea momente, mai poate distinge ceva. Dacă în lume ar exista o consecvenţă imanentă şi fatală, ar trebui ca toţi marii compozitori să se sinucidă la un moment suprem al vieţii lor sau dacă nu să înnebunească.” (Pe culmile disperării)

  – „Cel ce iubeşte mistica, muzica şi poezia este neapărat o natură erotică, un voluptuos rafinat şi care, negăsind satisfacţie deplină în iubire recurge la delicii ce depăşesc viaţa.” (Amurgul gândurilor

  – ” Tot ce nu-i muzical e aparenţă, eroare sau păcat.” (Amurgul gândurilor)

  – ” Cine iubeşte cu adevărat muzica nu caută în ea un adăpost, ci un nobil dezastru. Întocmai ca gândurile, muzica se instalează în golurile vitale. Pe măsură ce roade din viaţă, absolutul înaintează. Nu e revelator că-n infinitul muzicii şi-n infinitul morţii se topeşte totul în noi, că materia îşi pierde marginile, că ne sfărâmăm graniţele pentru a oferi întinderi năpădirii sonore şi mortale. Fiecare purtăm, în grade diferite, o nostalgie a haosului care se exprimă în dragoste de muzică. Nu-i aceasta universul în starea pură a virtualităţii?” (Amurgul gândurilor)

  – „Muzica este tot – minus lumea.” (Amurgul gândurilor)

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  8 aprilie 2011 la 21:01

  Fini, servus 🙂

  Apreciază

 • 16. Fini  |  8 aprilie 2011 la 21:02

  ” O reflecţie trebuie să aibă intervenţia de arhitectură în dezmembrările noastre muzicale….”

  ” Nimic nu m-a ajutat, nimic. Şi de n-aş fi avut la îndemână largo-ul din concertul pentru două viori de Bach, de câte ori nu m-aş fi isprăvit ?….” (Îndreptar pătimaş)

  Apreciază

 • 17. clemycali  |  8 aprilie 2011 la 21:02

  @nora, asa e. Trist, foarte trist.
  @salut fini, ai venit la timp ptr un concert cu muzica de Haydn. 🙂

  Apreciază

 • 18. clemycali  |  8 aprilie 2011 la 21:03

  Apreciază

 • 19. Fini  |  8 aprilie 2011 la 21:04

  ” Muzica este timp sonor. ”

  ” Wagner pare a fi stors toată esenţa sonoră a umbrei. ”

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  8 aprilie 2011 la 21:04

  Multzam Fini, multzam, Clemy 🙂

  Apreciază

 • 21. clemycali  |  8 aprilie 2011 la 21:05

  Apreciază

 • 22. Fini  |  8 aprilie 2011 la 21:05

  ” Cine nu s-a simţit nul, vid sau aproximativ în faţa freneziei beethoveniene, n-a înţeles nimic din această muzică. Pe care ar trebui s-o distrugem pentru a mai avea dreptul la orgoliu.”

  ” Sunt atâtea posibilităţi de a muri în muzica lăuntrică, încât nu-mi voi mai găsi sfârşitul….”

  Apreciază

 • 23. clemycali  |  8 aprilie 2011 la 21:06

  Nu stiu de ce nu apare cu videoclip pe blog. E ciudat. 😦

  Apreciază

 • 24. clemycali  |  8 aprilie 2011 la 21:07

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  8 aprilie 2011 la 21:07

  Fini, strălucitoare, profunde, reflecţiile lui Cioran despre muzică 🙂

  Apreciază

 • 26. Fini  |  8 aprilie 2011 la 21:08

  „Muzica ne arată cam ce ar fi timpul în cer.” (Amurgul gândurilor)

  ” Nu iubeşti muzica decât pe litoralul vieţii. Cu Wagner asişti atunci la o ceremonie a clarobscurului, la o cosmogonie a sufletului, iar cu Mozart la florile Paradisului visând alte ceruri. ”

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  8 aprilie 2011 la 21:10

  Clemy, curios, mai ales că acelasi clip pus pe pagina ta de Facebook a mers fără probleme 🙄

  Apreciază

 • 28. Fini  |  8 aprilie 2011 la 21:10

  Nora, 🙂
  25

  Cioran cântase în adolescenţă la vioară, după care s-a „refugiat” în lecturi şi nu a mai pus mâna niciodată pe vioară. Muzica poate a fost o renunţare fără de care nu ar mai fă existat „fenomenul” Cioran.

  Apreciază

 • 29. clemycali  |  8 aprilie 2011 la 21:11

  Apreciază

 • 30. clemycali  |  8 aprilie 2011 la 21:12

  @nora, stiu, tocmai de asta mi se pare ciudat. 😦

  Apreciază

 • 31. Fini  |  8 aprilie 2011 la 21:12

  Compozitorii preferaţi ai lui Cioran au fost: Bach, Beethoven, Wagner şi Mozart.

  Apreciază

 • 32. dictaturajustitiei  |  8 aprilie 2011 la 21:12

  Dragă Nora,

  am să spun ceva banal, viaţa bate filmul sau imaginaţia . Ţara noastră dar, bănuiesc că şi altele, este plină de astfel de exemple. E trist !
  Unii părinţi sunt iresponsabili.

  Dragă Luminiţa,
  mi-ai recomandat un articol al tânărului Cristian Gava. L-am citit şi am citit şi comentariile celorlalţi.

  Cred că acest tânăr provine dintr-o familie de intelectuali şi el a învăţat şi citit foarte mult. Are o inteligenţă mult superioară şi din acest motiv este un neadaptat şi ,în acelaşi timp, este neînţeles de către marea majoritate a celor care preferă tabloidizarea vieţii noastre cotidiene.

  Pe mine mă deranjează ce se întâmplă la tv pentru că , elevii mei preferă, în locul unui subiect serios, o astfel de emisiune. Eu schimb canalul. C” est la vie!

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  8 aprilie 2011 la 21:13

  Fini, n-am stiut, dar mă gândesc aflând asta, că simţirea lui muzicală exersată atunci a contribuit la stilul lui atât de armonios… 🙂

  Apreciază

 • 34. Fini  |  8 aprilie 2011 la 21:17

  Salut Clemy ! 🙂

  „Surpriza” în întregime !

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  8 aprilie 2011 la 21:17

  DJ, cred că dascălilor de calitate, asa cum te văd pe tine, le vine din ce în ce mai greu să concureze în munca lor cu influenţele toxice ale mediei şi mediului asupra minţilor şi sufletelor tinere. Mai ales când şi părinţii lor sunt de acelaşi soi cu Dorel ori Dinel 😉

  Apreciază

 • 36. Fini  |  8 aprilie 2011 la 21:24

  Nora,

  a fost deosebit de sensibil.

  Pentru cine are niţel timp nu este o pierdere de timp ascultarea Convorbirilor lui Horia – Roman Patapievici având ca temă „Cioran şi muzica”.

  Apreciază

 • 37. clemycali  |  8 aprilie 2011 la 21:25

  @fini, intr-adevar. Dar neplacuta ptr ca ilustratia clipurilor era facuta cu tablorui ale neoclasicismului francez. Se potrivesc cu muzica eleganta a lui Haydn.

  Apreciază

 • 38. Fini  |  8 aprilie 2011 la 21:26

  Apreciază

 • 39. clemycali  |  8 aprilie 2011 la 21:27

  @dj, daca te consoleaza pot sa-ti spun ca nici in SUA lucrurile nu stau foarte bine. Eu ma ingrozesc in fiecare zi cand vad „produsele” invatamantului general din America.

  Apreciază

 • 40. Fini  |  8 aprilie 2011 la 21:32

  Clemy,

  „Surpriza” şi la propriu şi la figurat a fost concepută de Haydn pentru a ironiza pe nobilii care în timpul concertului picoteau.
  Pe vremea aceea auditoriul era foarte restrâns ca număr. Şi tot pe vremea aceea un compozitor de anvergura lui Haydn era tratat ca orice servitor. El nu putea să intre în palatul lui Esterhazy decât pe la intrarea servitorilor.

  Apreciază

 • 41. clemycali  |  8 aprilie 2011 la 21:35

  @fini, intr-adevar. Si cu Mozart s-a intamplat acelasi lucru. Nu intamplator Mozart si Haydn au fost buni prieteni. O amicitie rara in lumea muzicii.

  Apreciază

 • 42. clemycali  |  8 aprilie 2011 la 21:35

  Apreciază

 • 43. Fini  |  8 aprilie 2011 la 21:36

  Apreciază

 • 44. Un tanar de stanga  |  8 aprilie 2011 la 21:36

  Salut 🙂
  Universitatea e un pic mai buna in Amerika. Nu ca sunt eu un produs al ei…. 🙂 dar e mai buna

  Apreciază

 • 45. clemycali  |  8 aprilie 2011 la 21:40

  UTS, este mai buna ptr cei care reusesc sa o termine. ptr ca diferenta intre liceu si universitate la americani este uriasa dupa cum ai avut ocazia sa observi. Nu m-am uitat pe ultimele statistici dar din cate imi amintesc 50% din studentii care intra ca freshman (anul I) intr-o universitate serioasa nu reusesc sa termine.

  Apreciază

 • 46. Fini  |  8 aprilie 2011 la 21:43

  Clemy,

  relaţia Haydn – Mozart a fost cea de părinte – fiu, profesor- învăţăcel. Mozart îl numea „papa Haydn”.
  Haydn a fost întotdeauna un supus slujitor al nobilului care-l plătea, pe când Mozart a fost un răsfăţat al curţilor regale şi princiare europene vreme îndelungată; desigur şi el a fost dependent de subvenţiile unor nobili.
  Nici lui Beethoven nu i-a mers mai bine.

  Apreciază

 • 47. clemycali  |  8 aprilie 2011 la 21:45

  @fini, asa este. Si tot Haydn recunostea in corespondenta proprie ca ar fi dorit sa aiba geniul lui Mozart. Nu pot sa ma abtin si nu il compar pe Haydn cu Donizetti care a recunoscut printre primii geniul compozistic al lui Verdi si i-a promovat operele la opera imperiala de la Viena al carui director era.

  Apreciază

 • 48. Un tanar de stanga  |  8 aprilie 2011 la 21:49

  In mod normal universitatea e facuta in america astfel incit daca muncesti o termini fara probleme. Nu e pentru genii ci pentru cei ce se straduiesc. Geniile intra la alte categorii. Uite, am in fata manuale de la mine de la facultate: analiza matematica, chimie si sunt atit de bine facute si intuitive incit par mai simple ca manualele de liceu desi nu sunt

  Apreciază

 • 49. Fini  |  8 aprilie 2011 la 21:53

  He, He !

  Clemy ne-a adus „Keiser” cvartet. Partea a doua începe cu melodia imnului Germaniei, din textul căruia astăzi este scos versul „Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt” .
  Haydn este de fapt compozitorul imnului Germaniei

  „Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt”

  Apreciază

 • 50. Fini  |  8 aprilie 2011 la 21:54

  Apreciază

 • 51. Un tanar de stanga  |  8 aprilie 2011 la 22:07

  si… 45 clemy… acolo poti sa faci 2 ani de facultate sa zicem si revii peste 20 ani sa continui de unde ai lasat scoala. Asta e intradevar fascinant.

  Apreciază

 • 52. Un tanar de stanga  |  8 aprilie 2011 la 22:08

  buna Fini… 🙂 mai pune

  Apreciază

 • 53. Fini  |  8 aprilie 2011 la 22:15

  UTS salutiru ! 🙂

  Ce să mai aduc? Vrei Cioran în continuare sau „Kaiser” Cvartet?

  Mulţumesc pentru link-ul cu jazz. Am intrat un pic .

  Apreciază

 • 54. Fini  |  8 aprilie 2011 la 22:18

  UTS,

  pe TVR 2 la orele 23 e emisiunea lui Florian Lungu „Unora le place…”

  Apreciază

 • 55. Un tanar de stanga  |  8 aprilie 2011 la 22:31

  … da stiu : emisiunea : Gentlemen prefer Blondes 🙂

  Apreciază

 • 56. Un tanar de stanga  |  8 aprilie 2011 la 22:36

  Pina la ora 23 din seria UTSpecials : Va introduc un necunoscut pentru plaiurile noastre:
  Hermeto Pascoal compozitor si instrumentist la numeroase instrumente atipice. E un tip remarcabil.E haios cu barba alba cintind la ceainice, acordeon, pian flaut . E muzica in stare pura. Este foarte cunoscut in Brazilia si de loc in Romania
  A cintat cu Miles Davis, Airto Moreira, Flora Purim

  O piesa la intimplare are 10 minute dar merita

  Apreciază

 • 57. Fini  |  8 aprilie 2011 la 22:45

  UTS,

  o ascult după Florian Lungu. Cred că o să fie de „Noapte bună !

  Apreciază

 • 58. Fini  |  8 aprilie 2011 la 22:50

  Incă o comemorare:

  Francois Villon 580 n. 1431

  BALLADE DES DAMES DU TEMPS JADIS
  François Villon

  Dites moi ou, n’en quel pays
  Est Flora la belle Romaine,
  Archipiades, né Thaïs
  Qui fut sa cousine germaine,
  Écho parlant quand bruit on maine
  Dessus rivière ou sus estant
  Qui beaulté ot trop plus qu’humaine.
  Mais ou sont les neiges d’antan?
  Qui beaulté ot trop plus qu’humaine.
  Mais ou sont les neiges d’antan?

  Ou est très sage Hélloïs,
  Pour qui chastré fut et puis moine
  Pierre Esbaillart a Saint Denis?
  Pour son amour ot ceste essoyne.
  Semblablement, ou est royne
  Qui commanda que buridan
  Fut geté en ung sac en Saine?
  Mais ou sont les neiges d’antan?
  Fut geté en ung sac en Saine?
  Mais ou sont les neiges d’antan?

  La royne blanche comme lis
  Qui chantoit a voix de seraine,
  Berte au grand pié, Bietris, Alis
  Haremburgis qui tient le Maine,
  Et Jehanne la bonne Lorraine
  Qu’Englois brûlèrent a Rouan;
  Ou sont ils, ou Vierge souveraine?
  Mais ou sont les neiges d’antan?
  Ou sont ils, ou Vierge souveraine?
  Mais ou sont les neiges d’antan?

  Prince, n’enquérez de sepmaine
  Ou elles sont, ne de cet an,
  Qu’a ce refrain ne vous remaine:
  Mais ou sont les neiges d’antan?

  Apreciază

 • 59. Fini  |  8 aprilie 2011 la 22:51

  Apreciază

 • 60. Fini  |  8 aprilie 2011 la 22:53

  Apreciază

 • 61. Fini  |  8 aprilie 2011 la 22:57

  Aceeaşi „Ballade des pendus” în viziunea lui Lep Ferre.

  Noapte bună, tuturor. 🙂

  Apreciază

 • 62. noradamian  |  8 aprilie 2011 la 23:03

  Clemy, Fini, Tds, multzam pentru cele frumoase citite si ascultate-n seara asta 🙂

  somn usor celor ce se culcă
  noapte frumoasă tuturor
  🙂

  Apreciază

 • 63. Fini  |  9 aprilie 2011 la 00:22

  Miezonoptica on-topic.

  http://www.gds.ro/Actualitate/2011-04-08/Staicu%20a%20facut%20mat%20Justitia

  Apreciază

 • 64. clemycali  |  9 aprilie 2011 la 04:31

  Scuze ptr absenta. Am avut treburi de rezolvat dar nu vreau sa raman datoare cu niste completari.
  @URS, in mare parte ai dreptate despre manualele americane de colegiu. Problema nu se pune in termeni de materie foarte grea ci vine din faptul ca volumul de munca este mult crescut fata de ce se intampla in liceu. Ce vad eu in fiecare zi este tragic: oameni care nu au obisnuinta de a-si face lectiile cu regularitate, care urasc sa citeasca (ptr ca nu sunt in stare de multe ori sa citeasca mai mult de o pagina A4 pe zi) si care nu sunt in stare sa ia notite ptr ca nu stiu sa scrie cursiv. Astea sunt probleme care nu pot fi corectate la colegiu. Iar geniile isi gasesc locul in marile universitati unde se face cercetgare serioasa,
  @fini, tocmai de aceea am postat Kaiserul lui Haydn. Multa lume nu stie ce asculta. Imnul Germaniei nu e singurul caz. Acelasi lucru este valabil si ptr imnul Italiei. Am sa caut vaianta din opera si am sa-l posgtez ptr ca, aici trebuie sa recunosc cu umilinta, nu-mi mai amintesc daca este unul din corurile din Vecerniile Siciliene sau din Batalia de la Legnano.

  Apreciază

 • 65. Fini  |  9 aprilie 2011 la 07:29

  Clemy, 🙂
  64

  pentru că tot am început discuţia mă gândesc că nu e rău să „povestesc” puţin despre istoria acestui imn, pentru că este o „istorie”.

  Muzica este compusa de Haydn in 1797 ca omagiu de ziua de nastere a imparatului austriac Francisc al II-lea si intitulat „Gott erhalte Franz den Kaiser”. Din 1806 cand s-a dizolval Sfantul Imperiul Roman împăratul Franz a continuat domnia ca imparat al Austriei si „Gott erhalte Franz den Kaiser” devine imnul imperiului Austro-Ungar pana la dizolvare in 1918.Haydn a folosit melodia si in miscarea a doua a „Kaiserquartett” scris ptr. coarde (cea pe care am postat-o aseară la 50 ).
  In 1841 August Heinrich Hoffmann von Fallersleben scrie versurile care au fost considerate revolutionare (1848 nu era deloc departe). Cantecul initial se numea ‘Das Lied der Deutschen’; este aici un link cu versurile scrise chiar de von Fallersleben: http://en.wikipedia.or/wiki/File:Deutschlandlied.jpg. Era de fapt un cantec care indemna la unitatea germanilor din multele provincii pe vremea cand Gernmania nici macar nu exista ca stat…
  Acum doar strofa a treia este considerata imnul de stat al Germaniei- prima de ex face aluzie la frontierele vechi ale teritoriilor in care traiau germani: Maas (in Belgia) si Memel (cred ca in actuala Belarus sau Ucraina) : „Von der Maas bis an die Memel ” . Culmea este ca a fost folosita drept cantec de pahar prin secolul 19 (se zice)- vezi strofa a doua.

  Deutsche Frauen, deutsche Treue,
  Deutscher Wein und deutscher Sang
  Sollen in der Welt behalten
  Ihren alten schönen Klang,
  Uns zu edler Tat begeistern
  Unser ganzes Leben lang.
  |: Deutsche Frauen, deutsche Treue,
  Deutscher Wein und deutscher Sang! 😐

  Apreciază

 • 66. Fini  |  9 aprilie 2011 la 07:33

  NEAŢA !

  O zi cu soare tuturor ! 🙂

  Cu gândul încă la Cioran bem o cafea în Cartierul Latin.

  Apreciază

 • 67. Fini  |  9 aprilie 2011 la 07:35

  Iată şi ziarul:

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8483880-culmile-nepasarii.htm

  Apreciază

 • 68. Fini  |  9 aprilie 2011 la 07:41

  Şi un nescafe.

  Apreciază

 • 69. Un tanar de stanga  |  9 aprilie 2011 la 09:11

  ziarul se cheama Gandul 🙂

  Apreciază

 • 70. clemycali  |  9 aprilie 2011 la 09:34

  Buna dimineata tuturor.
  @fini, interesanta istorie pe care recunosc ca nu o stiam. Asa ca multumesc din suflet.
  @UTS, eu nu regret disparitia Gandului. Din contra cred ca asitam la igienizarea presei romanesti. 🙂

  Apreciază

 • 71. Un tanar de stanga  |  9 aprilie 2011 la 09:53

  buna clemi
  De fapt nu e o igienizare ci o disparitie a printului care este benefica la noi pierderii monopolului citorva in exprimarea punctului de vedere: vezi CTP, Tuca , etc etc – care a facut rau pe ani de zile

  Apreciază

 • 72. Un tanar de stanga  |  9 aprilie 2011 la 09:57

  gato barbieri – compozitor, si interpret la Ultimul tangou la Paris
  Live in ……Cartierul Latin

  Apreciază

 • 73. Fini  |  9 aprilie 2011 la 10:30

  69. Un tanar de stanga | aprilie 9, 2011 la am 09:11

  ziarul se cheama Gandul 🙂

  Care ziar? Care Gândul? 🙄

  Cred că iar mă tragi de codiţe c-aşa-ţi vine ţie ! Îmi iau jucărele şi-am plecat.

  Apreciază

 • 74. Un tanar de stanga  |  9 aprilie 2011 la 10:33

  Eu m-am bucurat ca nu mai apar creierii lui CTP pe hirtie … si tu cu coditele 🙂 Poti sa ma tragi si tu pe mine pt ca sunt pletos

  Apreciază

 • 75. Un tanar de stanga  |  9 aprilie 2011 la 10:38

  Michelle e numele i sotiei sale. Moartea ei l-a facut sa intrerupa activitatea in anii 80 pina in 90

  Apreciază

 • 76. Băşcăliosul  |  9 aprilie 2011 la 10:43

  Saluttare!
  Îngrijorarea noastră din cauza infractorilor este nefondată.
  Avem Dorel, pleacă Dinel, vine Popel.
  Numărul lor de-aici nu se schimbă, nimeni nu câştigă; ei doar transformă locul natal în ţara tuturor posibilităţilor.

  Apreciază

 • 77. Creanga  |  9 aprilie 2011 la 11:06

  Lume, lume, bună dimineaţa, Dorel îşi scutura matreaţa, corbul Staicu şi-a luat zborul, miliţienii i-or duce dorul.

  Apreciază

 • 78. Un tanar de stanga  |  9 aprilie 2011 la 11:06

  sal B
  tot asa cu Dinulescu, fraudatorul bankoopului, care a venit inapoi in tara in scaun cu rotile si a murit a doua zi dupa ce a ajuns aici.

  Eu banuiesc-si nu numai eu – ca muribundul care a venit nu era Dinulescu, ci unul pt care s-a platit sa moara aici. iar Dinulescu e bine mersi, papa milioane .

  Apreciază

 • 79. Băşcăliosul  |  9 aprilie 2011 la 12:47

  Apare câte sumă, probabil preţul corect, de la care începe să merite schimbul de experienţă: bani contra un pic de puşcărie.
  Când poţi să evadezi înainte de a-ţi vedea confortul din spatele gratiilor, n-ai altceva de făcut decât să te bucuri de suma investită în tine însuţi, dar nu se ştie până când.

  Preţul devine de-a drepul atrăgător când puşcăria se dă cu suspendare sau chiar achitare. Nu te mai deranjezi să spargi graniţa decât în vacanţele libertăţii depline. Tot justiţia o rezolvă şi pe asta. Să ne trăiască!

  Apreciază

 • 80. noradamian  |  9 aprilie 2011 la 13:04

  Ziua bună, prieteni!

  🙂

  Postare nouă

  Apreciază

 • 81. Un tanar de stanga  |  9 aprilie 2011 la 13:07

  nu e rau nici sa eviti tubulatura si sa nimeresti direct in Brazilia, Paraguay, Venezuela unde nu e extradare sau pe o insula caraiba. 🙂

  Apreciază

 • 82. Fini  |  9 aprilie 2011 la 19:46

  UTS,
  74

  nu l-am tras de plete nici pe fi-miu.

  Io am priceput altceva. Mi-am amintit de o caricatură a unui francez intitulată „Unde dai şi unde crapă! ” şi desigur că am râs copios. 😆 😆

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 899,905 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.359 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 899,905 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: