Proprietari şi proprietăţi

15 Aprilie 2011 at 17:12 47 comentarii

Există oameni posesivi, după cum există şi oameni iubitori. Adesea confundate, posesivitatea şi iubirea se exclud, de fapt. Când raţiunea nu reuşeşte să ţină-n limite fireşti instinctul de posesiune, iubirea e în mare suferinţă. De fapt, tot universul dominat de persoanele respective e în pericol. Efectul dezechilibrului produs de hipertrofia posesivităţii nu poate fi decât dezastruos în orice situaţie, în orice relaţie sau ansamblu relaţional şi chiar în societate. Fie că e vorba de cupluri, de prieteni, de ansamblul relaţional din colectivităţi, exacerbarea maladivă a instinctului posesiunii distruge libertatea indispensabilă liantului afectiv, închide orizonturi, în ultimă instanţă duce la depresii personale şi colective. Comunicarea, acolo unde mai există, de voie de nevoie, devine casantă sau conflictuală. Curios lucru, parcă şi gramatica dă câştig de cauză pronumelui posesivităţii: al meu, a mea, ale mele, etc. Probabil o intuiţie a grămăticului care a simţit că supremaţia posesivă a particulelor respective e cea care corespunde, de regulă, psihicului omenesc. Evident cu mari variaţii de la caz la caz. Şi, desigur, există şi excepţii. Dar niciunde nu se văd mai bine aceste lucruri decât în actuala stare a naţiunii noastre. Anihilat sau alungat de iubirea cu lacăte, gheare şi clonţuri a „familiei politice”, patriotismul autohton pare a fi atins de progerie, îmbătrânit peste noapte, fără rost şi fără speranţă. Şi, nu ştiu de ce, găsesc că dragostea asta cumplită de ţară seamănă leit cu atitudinea atotpotentului Irinel, tată şi proprietar, faţă de fiica sa.

Anunțuri

Entry filed under: 7301634, grădina cu trufe. Tags: , , , .

Politician milionar vând ieftin responsabilitate Aventuri în China (5,6,7)

47 comentarii Add your own

 • 1. Băşcăliosul  |  15 Aprilie 2011 la 17:32

  A treia pe zi, de aia, din ordinul pîrţologului Pîrvulescu!
  *
  3 bis la pârţul 1, un pic adaptat: „alegerile se pre-fac pentru satisfacerea democraţiei prin pre-montare, iluzionarea alegătorilor şi strecurarea candidaţilor din eşalonul abonaţilor reprezentativi, după ideile inestimabile „Cine pierde câştigă”, „Cine iese primul nu-i sin(g)ur pe câştig” şi „ Democraţia pofteşte, deci nici o zi fără peşte!”
  *
  Este cunoscut sensul urmărit de pârţideologul electoral prin „să fie reprezentaţi”; a plâns de nenumărate ori pe umerii celor care votează cu perdanţii (din fiecare colegiu) „ cine votează cu perdantul nu este reprezentat”; el confundă, până la identificare, reprezentarea cu candidatul votat efectiv de un alegător. În închipuirea lui, reprezentarea unui votant este posibilă numai în numele celui ştampilat pe buletinul de vot. (admite reprezentarea şi în numele partidului care l-a propus pe candidatul ştampilat).

  Cu alte cuvinte, pârţologul e obsedat de ideea subminării competiţiei electorale. Numai ordinul dat de el conteză, doar proprietatea termenilor lui primează.Astfel se diminuează rostul şi efectul alegerilor. El cerşeşte compasiune pentru votanţii perdanţilor şi câte un mandat pentru perdanţi.( plasaţi sub primul loc în colegiu). Din întrecere rezultă un câştigător în colegiu, dar din oficiu el pretinde oferirea unui mandat pentru contrabalansare: fiecare câtigător să aibă câte o tinichea de coadă, cu bune auspicii asiguratorii ale instabilităţii politice şi mai ales ale deschiderii accesului în parlament ca pe stadioane (în galerii reprezentative) .

  Numai pentru acest efect pervers al concepţiei pârţologului îmi vine să-i… beep, beep şi beep-beep!, dar cel mai tare mă deranjează artificiile lui parşive, infantilizate cu poveşti de adormit copiii. În calitate de băgăcios ordinar el intermediază adormirea, ştrangularea şi chiar dispariţia competitiei electorale.
  E ca şi cum mai mulţi pretendenţi ar merge în peţit la aceiaşi fată, iar viitoarea mamă soacră mică se bagă cu gura mare ca să facă ordine în întrecere, mai trăsnită decât împăratul roşu şi renumitele probe de triatlon. Printre aspiranţi apare un prâslea cel voinic şi tare în colegiu, rupe totul în cale şi iese pe primul loc, chiar dacă şi ceilalţi au adus mere de aur electoral în găleţi pictate cu sigla mamii lor de-acasă.
  După mine, e de neacceptat şi numai dacă soacra mare l-ar declara cîştigător pe Prâslea şi i-ar spune să-ţi ia mireasa la casa lui, dar nu înainte de a-şi face şi ea bagajele de soacră, ca să trăiască alături de însurăţei până la adânci bătrâneţi. Mirele câştigător al mandatului pe mireasă se tezeşte în coadă cu tinicheaua de soacră.
  După concepţia perversă a pârţologului- aşa cum sună goarna lui pentru toţi- el înţelege întrecerea dacă soacra se adresează tuturor pretendenţilor cu rezultatul comepetiţei:
  – „Aţi câştigat toţi mandatele pe mireasă, luaţi-o! Dacă nu puteţi pe rând, atunci toţi odată! Poftă bună!”

  Iaca- de aia!- poligamia parlamentară şi prostituţia democratică din politica românească sunt într-adevăr reprezentative, se stimulează reciproc şi proporţional prin transpunerea lor în acelaşi simulacru al competiţiei electorale de 2 decenii. De aia democraţia fariseilor îi adună laolaltă, în loc să-şi vadă toţi de o treabă cinstită cât piceperea lor indispensabilă naţiunii, susţinută incredibil de asemenea pârţologi nesimţiţi, interpuşi, parazitari şi extrm de păguboşi pentru naţia asta în ansamblul ei . Irinel sau Pîrţel, tot un drac cu unitarea de măsură peste nesătula posesie, din cauza poftelor obsedante.
  Intermediarul pârţolog se implică activ ca tranşator şi proxenet, în loc să-şi vadă cel mult de materia lui didactică vizionară şi de simulacrul supravgherii imparţiale a alegerilor (după pre-orbire, pre-destinaţie şi pre-făcătură):
  -tranşator al poligamiei mandatelor de parlamentar -toţi neaveniţii pe o mireasă (mandat într-un colegiu)
  -proxenet al democraţiei (pentru plăcerea clientelei politice, formată din abonaţi, permanetizaţi prin accesul fără competiţie, ca pe stadioane, doar prin şimpla opţiune de a-şi cumpăra biletele de intrare în parlament); peştele Pîrvulescu se zbate zilnic pentru satisfacerea poftelor democraţiei prostituţionale.
  O zi fără peşte, ne nenoroceşte!

  Concluzii parţiale:
  1. Efectul alegerilor corecte, în competiţie arbitrabilă de alegători cu pârghii reale şi dorit (efectul) de oamenii oneşti din acestă ţară se poate produce, însă după mai multe cicluri electoarale, or, noi am pierdut deja 20 de ani şi încă practicăm- tot pe loc, şi voie bună!- un sistem de vot al proxeneţilor, amestecaţi proporţional între poligamie parlamentară şi prostituţie democratică.
  2. E jalnic şi insuportabil când un pârţolog emană sofisme în piaţa publică, dar e periculos şi prea păgubos, pentu societatea încă visătoare de democraţie, când nişte rătăciţi în parlament îi creează pârţologului condiţii să-şi pună sofismele în aplicare.

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  15 Aprilie 2011 la 17:46

  Salut, prieteni 🙂

  Bsk, multzam, ai explicat aproape medical, boala şi efectele ei în societate. Culmea e că exact cei ce o îmbolnăvesc de 20 de ani, se consideră si proprietari de drept şi doctori neîncetând să ne asigure de calitatea democraţiei si instituţiilor sale ( exceptând presedinţia, fireste, fiindcă a cântat altă melodie) în timp ce o otrăvesc lent, ca-ntr-un thriller politico-social. Demokratului pârvulescu îi revine în exclusivitate, meritul de a fi preparat falsul VU, o otravă electorală cu efect pe termen lung. De cine a fost si de ce, susţinut, în această misie, nu mai explic 😦

  Apreciază

 • 3. skorpion  |  15 Aprilie 2011 la 17:52

  interesanta postare, nora,
  o parabola, nu?
  🙂

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  15 Aprilie 2011 la 17:53

  skorpion, nu stiu 🙄 O cugetare, să zicem 🙂

  Apreciază

 • 5. skorpion  |  15 Aprilie 2011 la 17:54

  mister B sau dr. B?

  🙂

  ma intreb a cui sluga este pirtologescu?!
  ca din felul cum manipuleaza ca la carte pentru cei manipulabili, trebuie sa fie sluga cuiva, dar inca nu m-am prins cine-l plateste cu bani grei..foarte grei
  patriciu oare?
  bombonel?
  geonel???
  crinel?

  Apreciază

 • 6. skorpion  |  15 Aprilie 2011 la 17:56

  mister B,

  sint prea tineri?? asta sa fie explicatia?
  sau taraganeaza din oarece teama…
  mai degraba.
  le este teama de sacalii ante & postdecembristi

  Apreciază

 • 7. Băşcăliosul  |  15 Aprilie 2011 la 18:12

  Nora,
  Comentariul promis (la rând) se leagă de postarea ta mai mult decât puteam să sper.
  Mai sper să nu te supere lăţimea mai mare decât lungimea (cum obişnuiesc să zic), dar am ţinut să fiu mai complet în privinţa efectelor unor enunţuri din capul subiectului, odată cu transpunerea lor în fapt.
  Scrutinul majoritar (VU necorcit), aplicat în timp, ar forţa şi partidele la schimbarea atiudinii faţă de electorat, inclusiv prin agitaţii interne partidului. În condiţiile actuale doar visăm frumos la conştientizarea celor… deja conştienţi de conservarea şanselor lor de a fi realeşi (graţie proporţionalităţii, salvatoare şi confortabilă, fără competiţie riguroasă).

  Apreciază

 • 8. Băşcăliosul  |  15 Aprilie 2011 la 18:17

  Mister S,
  Postara Norei nu-i parabolă, e parabolică rău de tot. Concentrează sensul existenţei împroprietăririi forţate a posesorior de toate felurile pofticioase.

  Apreciază

 • 9. Băşcăliosul  |  15 Aprilie 2011 la 18:25

  Mister S.
  La 6 te referi la noii CSM-işti, probabil.
  Au intenţii bune, dar îi trag înapoi şi unele dintre propriile lor concepţii greşite. Dacă nu realizeaza asta, mai au puţin şi se vor refugia într-un sublim abandon, acoperit cu câteva straturi iluzorii de vopsea metalizată, că-i mai lucioasă .

  Afinităţile liberale ale lui Pîrvulescu sunt stridente, dar e predispus la luntrii multiple, după cum sare banul grămadă.

  Apreciază

 • 10. skorpion  |  15 Aprilie 2011 la 19:37

  Herr B,

  da, la noi CSM-isti m-am referit.

  Apreciază

 • 11. Creanga  |  15 Aprilie 2011 la 20:40

  Sara buna di la un moldovean,
  Din dragoste o carpeste, e propitar si o iubeste, ea tot plange si il iarta chiar daca iar o s-o bata, unde da posesivul creste iar ochiul se-nvineteste.
  Tara, tara, te iubesc si as vrea sa te trezesc, dar in loc de resuscitare, cat pe-aci sa o omoare.
  Virinel se tine tara, vrea copila pan’ nu moare, mama ce l-a facut, lui un bine i-a facut, tre’ sa joace cum spune el, ca doar unu-il Irinel.

  Apreciază

 • 12. Arizonianul  |  15 Aprilie 2011 la 20:48

  1: Băşcăliosule, aici nu ai glumit: ai făcut o analiză perfectă şi al naibii de precisă a pseudo-politicii unei democraţii de tip postcomunist, unde ei, încă vor controlul societăţii, indiferent cum…
  2: Norei dar şi celor ce vizitează Gradina ei: am trimis o prezentare a unei grădini din Arizona. Întâmplarea face ca să fie chiar a noastră…
  3: Fini, cartea cu pricina, mi-a parvenit de la un amic din ţară, care a păstrat-o pentru ca urmaşii lui, să vadă cum a fost.
  Bietul de el nu are urmaşi, însă.
  4: Oldule, m-ai lăsat paf cu „Zdrobite cătuşe”le epocii de hei-rup!
  Mulţumesc frumos.
  Dacă poţi, lasă-mi adresa ta de mail la: koningtwr@gmail.com. Câteodată, am ce să trimit…
  Te-am mai rugat, dar dacă nu vrei să-mi dai adresa ta, doar spune-mi direct: nu mă supăr!
  5: Chiar acum, m-a sunat nepotul meu din Afganistan, unde îşi face al său „tour of duty”, care durează până în Septembrie. El este la Marines şi instruieşte tânăra poliţie afgană…
  Sunt tare fericit că l-am auzit… Deh: sânge din sângele meu!…

  Apreciază

 • 13. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 20:48

  Buna seara, buna seara. E suficient de tarziu ptr Rigoletto sau sa indraznesc?

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  15 Aprilie 2011 la 20:49

  Creangă,salut moldoveanule! Virinel se poartă faţă de copilă ca faţă de o marfă. Adică similar cu parveniţii care consideră că ţara le aparţine, nu că ei aparţin ţării. Cam asta e diferenţa. 🙄

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  15 Aprilie 2011 la 20:51

  Clemy, seara bună, te rog hai cu Rigoletto!! 😀 ( oarecum are tangenţă şi cu subiectul. :))

  Apreciază

 • 16. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 20:52

  Apreciază

 • 17. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 20:52

  Nu inteleg de ce nu se vad clipurile 😦 Vad ca pot triimite doar linkurile 😦

  Apreciază

 • 18. Creanga  |  15 Aprilie 2011 la 20:53

  Nora,
  Greaseala de tastare, vroiam sa spun ca se tine tare nu tara, el o face el o omoara.

  Apreciază

 • 19. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 20:53

  Apreciază

 • 20. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 20:54

  Apreciază

 • 21. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 20:55

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  15 Aprilie 2011 la 20:55

  Clemy, trimite si link-urile, stiue ce tot fac tehnicienii ăstia de la iutub? 🙄

  Creangă, da, o zicere bine cunoscută, uneori si pusă-n practică 😉

  Apreciază

 • 23. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 20:57

  Apreciază

 • 24. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 20:58

  Apreciază

 • 25. Creanga  |  15 Aprilie 2011 la 20:58

  Sa faci cum spun io, spune omul in maieu, chiar si omul cu pianul la palme isi face planul, tara cat o mai suporta oamenii de tinichea?Tot asteptam vrajitorul din Oz, sa vedem viata in roz, pan’ atunci, tot gri ramane, astea seara, poa’ si maine.

  Apreciază

 • 26. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 20:58

  Apreciază

 • 27. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 20:59

  Apreciază

 • 28. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 21:00

  Apreciază

 • 29. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 21:00

  Apreciază

 • 30. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 21:03

  Apreciază

 • 31. Băşcăliosul  |  15 Aprilie 2011 la 21:03

  Nick,
  Ţi-am văzut minunile grădinii. Mulţumesc.
  Terapie pentru ochi şi suflet.

  Cu gluma nu-i de glumit. 🙂

  Apreciază

 • 32. Creanga  |  15 Aprilie 2011 la 21:04

  Nora si gradinari, inca o vorba cunoscuta, s-aveti o seara placuta, echilibrul sa pastrati, c-altfel de belele dati!

  Apreciază

 • 33. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 21:04

  Apreciază

 • 34. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 21:07

  Apreciază

 • 35. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 21:10

  Apreciază

 • 36. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 21:11

  Apreciază

 • 37. clemycali  |  15 Aprilie 2011 la 21:32

  Vizionare placuta 🙂

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  15 Aprilie 2011 la 21:35

  No, am ceva probleme cu râşniţa, cred că la ventilator e problema, din când în când se stinge! E posibil să se repete figura si n-am niciun specialist pe aproape acum 😉

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  15 Aprilie 2011 la 21:35

  Clemy, multzam, mă grăbesc să văd câte ceva 🙂

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  15 Aprilie 2011 la 23:00

  Clemy, ai ales arii minunat interpretate, de JDF dar nu numai. Mi-am mai lăsat două si pentru mâine ( sper să nu mă lase calculatorul). Multzam.

  O zi frumoasă 🙂

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  15 Aprilie 2011 la 23:11

  122 de ani de la naşterea lui Charlie Chaplin (16 aprilie 1889)

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  15 Aprilie 2011 la 23:12

  Somn usor, tuturor 🙂

  Apreciază

 • 43. skorpion  |  15 Aprilie 2011 la 23:23

  Oamenii de ştiinţă britanici în urma cercetărilor privind efectele alcoolului asupra organismului uman, au stabilit următoarele:

  Vodka + gheaţă = afectează rinichii

  Rom + gheaţă = afectează ficatul

  Whisky + gheaţă = afectează inima

  Gin + gheaţă = afectează creierul

  Cine ar fi crezut că nenorocita aia de gheaţă poate afecta în asemenea hal organismul ?!?

  😛

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  15 Aprilie 2011 la 23:27

  Skorpion 😆

  Apreciază

 • 45. Băşcăliosul  |  15 Aprilie 2011 la 23:28

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  15 Aprilie 2011 la 23:28

  Arizonianu, paradis floral e ce am văzut eu acolo: superbă grădină!
  🙂
  Felicitări!

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  15 Aprilie 2011 la 23:29

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 897,571 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.375 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 897,571 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: