Gaudeamus

18 aprilie 2011 at 17:21 51 comentarii

Postat de Bsk. în „Grădina publică”

Se discută în dispută despre soarta a patru rectori-parlamentari. Ba comisiile juridice ale parlamentului au sărit să le apere incompatibilitatea nereperată după noua lege a educaţiei, ba se apelează la bunul-simţ prin demisie la alegere, din părţi 🙂 – din două, una! (asta după ce a intrat pe rol şi ANI, denunţându-le cu incompatibilitatea cu o motivare artistică în piaţa publică). Mi-am propus să argumentez de ce ambele versiuni interpretative sunt piste false, mai ales scamatoriile comisiilor juridice şi ameninţările ANI de adormit copiii educaţi. Soluţiile legale, directe şi eficiente sunt ignorate, dacă nu din neştiinţă aiuritoare, cu intenţie revelatoare pentru domnia ipocriziei dispreţuitoare.
1. Pistele false îi ajută pe toţi-hoţi să-şi menţină funcţiile dosite în ambele luntri şi în special locul în parlament, pierdut de peste 2 ani prin efectul legii.
Toţi cei patru rectori (doi senatori şi doi deputaţi), înainte de a-şi câştiga mandatele de parlamentar prin alegerile din noiembrie 2008, fură realeşi şi confirmaţi prin ordin al ministrului în martie 2008, pe 4 ani, la conducerea următoarelor instituţii publice: Universitatea Politehnică Bucureşti (Ecaterina Andronescu, sen. PSD), Universitatea Politehnică Timisoara (Nicolae Robu, sen. PNL), Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babes” Timisoara (Ştefan Iosif Drăgulescu, dep. PDL) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucuresti (Florian Popa, dep. PSD). Pentru că încă din prima zi de lucru în parlament legea le interzicea cumulul cu funcţia de conducere în instituţii publice, li s-a acordat un termen de opţiune pentru unul din cele două mandate în vederea eliminării incompatibilităţii. Neîndeplinirea acestei obligaţii conduce la pierderea mandatului de senator sau deputat. Depăşirea termenului înseamnă decăderea din dreptul de opţiune, adică nu mai au de ales, iar în locul lor dispune legea. De la momentul decăderii au trecut mai mult de 2 ani, dar circul penibilului continuă şi azi prin ignorarea dispoziţiilor imperative ale legii. Fără efect, apelurile în sine la obrazul grosolan al acestor rectori-parlamentari reprezintă o sfidare a justiţiei, din moment ce legea nu le mai permite să aleagă deja de peste 25 de luni! După lege, rectorii nu mai pot alege decât un igitur de fugă. Ori în jurul Casei Poporului înainte de despărţire, ori de-a dreptul un tur de forţă cu fuga la casa lor, Casa Universitarilor Impostori.
a) Pentru că ANI nu decide, nu sancţionează, doar umblă cu şopârlica incompatibilităţii, respectivilor demnitari le face un serviciu în situaţia dată. În cazul când ANI, după 2-3 luni de „studiu”, va constata o situaţie de incompatibilitate rector-parlamentar, va întocmi doar un raport de evaluare- de largă respiraţie naţională- ce devine mai târziu un simplu act de sesizare (fie a instanţei de judecată, când raportul este contestat de deputat/senator, fie a camerei din care face parte parlamentarul vizat, când raportul nu-i contestat). Sesizarea altora -abilitaţi să hotărască- nu are niciun efect imediat, dar, până la trimiterea sesizării, ANI, pârâcioasa, desfăşoară operaţiuni de pază şi protecţie prin tergiversare: termene de anunţare a suspectului de incompatibilitate (5 zile), de eventuală contestare a raportului (15 zile), iar dacă nu-i contestat, încă 6 luni pentru ca ANI să se scarpine, să cugete şi să catadicsească să facă anunţul matrimonial: după caz, senatul sau camera deputatului depistat pozitiv, cum că ar avea un instrus incompatibil. Alte câteva luni de gâdilat timpul şi banii contribuabilului privitor la spectacolul „Boala lungă mult aduce, dar până când?”. Până când aceleaşi comisii juridice (din senat sau camera deputaţilor, după provenienţa suspectului) găsesc de cuviinţă să-şi ia de la capăt cercul vicios, scăpat o dată din mână, de când şi-au dat deja cu părerea fâlfâită despre inexistenţa incompatibilităţii în proba de perechi garduri: cei doi nominalizaţi pentru „Hoţcar, da’ nu mă car din senat”, în sincron cu celalţi doi din camera deputaţilor. Nu uitaţi, acum mă refer doar la cazul fericit de improbabil, când raportul de evaluare al ANI nu ar fi contestat de parlamentarul vizat. Pot să spun mai exact „până când” se vor codi comisiile: până după Anul Nou, luna februarie. Până se agită pista falsă ANI vine vacanţa de vară iar tergiversarea necesară şi suficientă se reduce la circa 4 luni din sezonul toamnă-iarnă (în ianuarie din nou vacanţă)
b) În martie 2012 încheindu-se mandatele rectorilor, sesizările îşi pierd obiectul. Aşa că atâta timp cât se merge pe pista falsă ANI, singura grijă a parlamentarului-rector este să tragă de timp până în martie anul viitor, indiferent dacă sesizarea va ajunge să fie prelucrată în instanţă sau într-o cameră (în instanţă se tergiversează mai uşor, are şi calea eventuală a recursului). Cu mandatul de rector încheiat, nu va mai avea nicio importanţă dacă anterior a fost sau nu incompatibil ani la rând, întrucât din martie 2012 nu mai are cum să fie pus în situaţia de a alege una din două funcţii, nu are cu ce funcţie să mai fie incompatibil; rămâne senator sau deputat ca şi cum nu s-a întâmplat nimic. În lipsa unui efect juridic al hotărârii ce ar urma să se dea, fie instanţa, fie camera sesizată vor constata subit că dosarul a rămas fără obiect, iar circul pistei false se va închide fără repercusiuni (ca şi cum ar fi demisionat azi din funcţia de rector). De observat, parlamentarii-fraudatori de lege mai au o scăpare de rezervă: să demisioneze din funcţia de rector într-un târziu, dacă, prin absurd, se vor apropia de momentul finalizării cauzei lor mai devreme de martie 2012; vor pierde poate o lună-două din funcţia de conducere, dar vor avea conştiinţa curată că au mai tras nişte bani necuveniţi, au sfidat legea şi prostimea până la limita posibilităţilor. Tupeul de a persista pentru un ciolan în plus, în ciuda imposibilităţii fizice de a fi simultan în două locuri de muncă invizibilă, tot pe drum şi nicăieri, arată ce caractere le bubuie existenţa şi prestanţa de rector universitar.
*****
2. Regulamentele senatului şi al camerei dep, idem Legea 161/2003 şi Constituţia, au prevăzut deja incompatibilitatea rectorilor-parlamentari.
Cei interesaţi le ignoră şi, în locul lor, le convine să invoce articole din noua lege a educaţiei, nr.1/2011, pentru a se eschiva de la aplicarea normelor prin care se poate constata direct pierderea imediată a mandatului de parlamentar.
Asta este miza majoră a jocului de-a educaţia. Nu legea educaţiei le afectează acum mandatele de rector şi/sau senator (deputat), aflate în desfăşurare (începute în acelaşi an, 2008) ci sunt afectate de mult timp în urmă de legile în vigoare la momentul primirii ambelor mandate, în vigoare şi în prezent. Astfel, regulamentele senatului (Rs) şi al camerei deputaţilor (Rcd) au putere de lege, dispun identic la art. 177 alin 1, respectiv 196 alin. 1: „Calitatea de senator (deputat) este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de membru al Guvernului”. Acelaşi art. 177 (Rs) prevede la alin 2: „Prin funcţiile publice de autoritate incompatibile cu calitatea de senator se înţelege funcţii de conducere specifice ministerelor, celorlalte autorităţi şi instituţii publice”
Legea nr. 161/2003 (privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea coruptiei) conţine la art. 81 alin 1 şi 2 aceleaşi prevederi menţionate din Rs şi Rcd: funcţiile de conducere în instituţiile publice (cum este şi aceea de rector al unei universităţi, intituţie publică de învăţământ superior) sunt funcţii publice de autoritate şi incompatibile cu cea de senator sau deputat. De altfel, în aceste articole s-a preluat textul constituţional prevăzut în art. 71 alin 2: „Calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de membru al Guvernului”. Nimic nu-i opreşte pe mitomanii dispreţuitori din comisiile juridice să înţeleagă că se aplică textele de mai sus, iar a fi rectorul unei universităţi însemană a exercita o funcţie publică de autoritate şi incompatibilă cu una de senator sau deputat. Fuga de lege în haită i-a determinat să se privească intenţionat pe unde nu se află adevărul juridic şi util. Le-a convenit să discute despre unele articole din legea educaţiei, pentru a face trimitere la plimbare pe pista falsă, via ANI şi instanţe, când de fapt problema şi soluţia se află în ograda parlamentului.
Recunoaşterea normelor aplicabile din Rs, Rcd, Legea 161/2003 şi Constituţie înseamnă că toţi rectorii pierd automat mandatul de parlamentar.
3. La 20 februarie 2009, parlamentarii-rectori au decăzut din dreptul de a opta pentru una din cele 2 funcţii şi sunt consideraţi demisionaţi din Parlament. Senatorii şi deputaţii aleşi în nov. 2008 şi-au început mandatele din momentul validării, la 19.12.2008, or, tot de la această dată a început să curgă şi termenul de 15 de zile (4.01.2009) până la care rectorii au avut obligaţia să anunţe Biroul Permanent al camerei din care fac parte că deţin această funcţie. Sub sancţiunea decăderii din dreptul de a-şi alege una din funcţii într-un nou termen (60 de zile), depăşirea datei de 06.03.2009 (75 zile de la validare; termenele cele mai lejere) a făcut ca prin efectul legii să se considere că au optat deja pentru funcţia de conducere a universităţii şi au demisionat tacit din cea de senator sau deputat. Astea sunt dispoziţiile imperative ale art. 83 alin 1,2,3 din Legea 161/2003, idem 179 alin 1şi 2 din Rs, idem art. 200 alin. 1 şi 2.Alineatul 2: „După expirarea termenului prevăzut la alin.(1), senatorul (deputatul) care continuă să se afle într-un caz de incompatibilitate este considerat demisionat din funcţia de senator (deputat). Demisia se aduce la cunoştinţa plenului Senatului (Camerei Deputaţilor) şi se publică în M. O. al României, Partea I.
În concluzie: eventuala demisie din funcţia de rector nu schimbă cu nimic normele aplicabile şi efectul lor, în sensul pierderii mandatului de parlamentar, considerat demisionat, urmare a neîndeplinirii obligaţiilor în termenul acordat.

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Mătuşa (2) Cu sau fără gi-pi-es pe drumul energiei

51 comentarii Add your own

 • 1. skorpion  |  18 aprilie 2011 la 17:38

  Unde-i lege, nu-i tocmeala.
  corect?
  cica: daaaa!

  1. Parlamentul sa le ia banii necuveniti celor 4 parlamentari – rectori
  sau
  Ministerul Invatamintului sa le ceara banii inapoi celor 4 rectori-parlamentari.

  2. din 2 sa ramina 1;

  3. ce atita asteptare sa opteze parlamentarul-rector-smecherul???

  4. Banii INAPOI !

  mister B,
  probabil ca nu am fost f. atent, dar nu am inteles pista falsa a ANI….

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  18 aprilie 2011 la 17:42

  Ziua bună, prieteni 🙂
  Ehe, Skorpion, asa ar fi legal, moral şi normal: banii pe 25 de luni de incompatibilitate. 😉

  Apreciază

 • 3. skorpion  |  18 aprilie 2011 la 17:45

  da, nora,

  si ajutat vreun orfelinat, vreun azil de batrini cu banii astia..

  este incredibil cum in romania tanti maria are pensie 430 lei pe luna – dupa 35 de ani de munca, iar rectorul parlamentar smecher se lafaie in zeci de mii de lei (noi) pe luna…..

  si nu sint singurii;
  mai sint si alte categorii socio-profesionale, si parlamentari si avocati sau medici sau profesori in acelasi timp… cind le-o face pe toata ca lumea?
  never ever….

  doar banii ii iau ca lumea..

  o diferenta colosala intre muritorii de rind si muritorii „alesi de coana secu ”

  🙂

  Apreciază

 • 4. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2011 la 18:26

  Resuttare!
  Mister S,
  Cele două camere ale parlamentului (intenţionat cu literă mică) nu au nevoie să vină ANI cu amărâtul ăla de raport-sesizare şi să-i întrebe „Primiţi cu şopârlica incompatibilităţii?”.
  Camerele parlamentului n-au decât să respecte şi să aplice direct normele în vigoare. Monitorul Oficial atât aşteaptă de la secretarul general al camerei respective, după ce plenul este anunţat de depăşirea termenului de intrare în legalitatarte.
  ANI nu are nicio atribuţie aici, este folosită ca pretext, de parcă scrisorelele şi bezelele de la ANI ar fi singurele modalitaţi de trezire a camerelor la acţiune şi recunoaşeterea propriilor norme aplicabile.
  În problema rectorilor-parlamentari, aşteptarea indicaţiilor preţioase de la ANI înseamnă dublă tergiversare. Peste asta se poate suprapunere şi timpul de aşteptare a deciziei instanţei de judecată. Toţi se află în treabă… de tras timpul de coadă, iar treaba lor nerecunoscută taman de ei este bine plătită degeaba.
  Nu noua lege a educaţiei este incidentă aici, dar toţi se învârt în jurul ei, în timp ce spectatorii plătitori au impresia că se mişcă ceva. Mai contează şi încotro se mişcă, nu?

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  18 aprilie 2011 la 18:26

  Skorpion, da, din păcate, asta e situţia. Fiecare ins sus-pus care-şi permite să eludeze legea cu sustinereade ciracilor de acelasi soi, loveste în statul de drept, în cadrul moral, îsi bate joc de noi toţi 😦

  Apreciază

 • 6. skorpion  |  18 aprilie 2011 la 19:47

  mersi, mister B,
  asa este, nora…

  ne tirim, ne tirim de 21 de ani atit la nivel macro, cit si micro, nu-i asa???

  🙂

  Apreciază

 • 7. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2011 la 20:11

  Mister S,
  ANI şi-a prezentat versiunea motivată. Incompatibilitatea celor patru rectori o întemeiază pe articole din noua lege a educaţiei. Poţi vedea mai jos această pistă falsă. (in partea finală, unde scrie „Punctul de vedere a ANI”, cu o copie)
  Apoi, din Legea 161/2003 ei văd numai un articol referitor la termenul de 60 de zile, se prefac că celelalte nu există, subliniază „trebuie sa opteze intre această funcţie şi”, dar ignoră poblema cheie: nu mai are dreptul să opteze, nu este un drept pe termen nelimitat. Oamenii sunt la furat pe calea utilă precum frecţia la pupucul rectorului.
  In plus, în articol apare argumentul lui Horia Georgescu prin anlogie cu situaţia unui senator de Galaţi:
  „exista si precedent judiciar in aceasta materie, respectiv in cazul unui senator aflat in functie prin decizia definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Galati”.

  Află că acest senator nu are nicio o legătură cu legea nouă educaţiei şi nici cu o altă lege nouă (adică apărută după ce şi-a început mandatul de senator): e vorba de senatorul PNL Ichim Paul, ocupa funcţia de conducere într-un spital (şef secţie). Poate de acum încolo ca apărea şi noua lege a spitalului de nebuni. Au tras la fel cu toţii de timp, a fost incompatibil, dar din motivele expuse de mine în postare, şi, la fel, a rămas senator- cacealmist.
  Cu acest exemplu, Georgescu de la ANI probează contrariul a ceea ce susţine prin articolele invocate din noua legea a educaţiei. În această problemă a rectorilor, ANI se dovedeşte a fi un executant sub aceeaşi cupolă a circului scamatorilor cu fărădelegea în mână.
  *

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8333627-cum-incearca-rectorii-parlamentari-scape-incompatibilitate-raspunde-agentia-nationala-integritate-vezi-text-lista-rectorilor-incompatibili-dupa-noua-lege-educatiei.htm

  Apreciază

 • 8. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2011 la 20:23

  Despre spitalul de nebuni ai parlamentului am mai discutat noi pe aici.
  Sonatori cu acte în regulă. 🙂

  Apreciază

 • 9. luminita  |  18 aprilie 2011 la 20:58

  Salutare, gradinari si onorat autor de postare!
  (rima intentionata 😆 )
  Asadar si prin urmare, Abramburica si-nca trei confrati de-ai ei sunt de doi ani intr-o incompatibilitate aiuritoare.
  Dincolo de situatia ingrata in care s-au aflat in tot acest timp si anume exercitarea responsabilitatii de rector prin intermediul sms-urilor si a mesajelor online , deoarece datoria de alesi ii tintuia in scaunele de sparlamentari , nu-i asa, deformatia profesionala derivata din meseria nobila de dascal obligandu-i la neacumularea de absente ,
  dincolo de asta spuneam se mai afla doar casieria rectoratului sau cardul de salariu. Diminuat cu 25 %, dupa buget.
  Ca despre onoare si respect nu poate fi vorba, notiunile au fost desfiintzate prin asimilarea cu revolutia bunului simtz a campionului la chiulangita si la dat cu parerea pe sticla antenelor, Crin Antonescu.
  Cat despre modul in care Comisia juridica a Sparlamentului tergiverseaza aplicarea legii in cazul celor patru rectori sparlamentari , el face parte dintr-un ciclu rulat in 20 de ani pana la sastisirea spectatorului , pe sistemul
  „uite lebedele-n zare, io ma uit , ele dispare”

  Apreciază

 • 10. Fini  |  18 aprilie 2011 la 21:00

  Bună seara !

  Apreciază

 • 11. Fini  |  18 aprilie 2011 la 21:03

  Începe Gala Premiilor UNITER.

  Apreciază

 • 12. luminita  |  18 aprilie 2011 la 21:03

  aaaaaaa, era sa uit,
  Gaudeamus igitur !

  Apreciază

 • 13. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2011 la 21:14

  Practica iluzionismului pe piste false, salvatoare de parlamentari incompatibili, semnifică de fapt o operaţiune amplă de spălare.
  Unii spală rufe şi bani, aici se spală senatori şi deputaţi.

  Cine urmăreşte ce se întâmplă în final cu un astfel de incompatibil după ce trece prin instanţa de judecată, poate să observe efectele maşinăriei spălat, indiferent dacă instanţa a decis pro sau contra parlamentarului mizerbil:
  1. Instanţa decide că nu este incompatibil, spălatul rămâne în continuare sărac şi cinstit, în parlament şi pe funcţia auxiliară.

  2. Instanţa decide că este incompatibil, spălatul renunţă la funcţia generatoare de incompatibilitate, rămâne deputat sau senator şi îl doare în săpun dacă a încercat şi n-a mai ţinut doar spre finalul legislaturii, după ce s-a judecat destul de-a parlamentarismul cu vaca de muls în teritoriu şi muncă de stat în două luntri. Şi-apoi, cine îl obligă să fie prezent în parlament? Chiulul merge, leafa curge, are ce face în teritoriu chiar dacă nu mai deţine un timp funcţia de conducere.

  Le este aproape perpendicular ce detergent foloseşte instanţa, din moment ce nimeni nu este trântit şi expulzat din parlament. Dacă s-ar aplica măcar o dată legea, aşa cum am susţinut în postare- cu aut din parlament!- o să-i vedem cum nu mai încercă să joace la două capete, ar cădea funcţiile cumulate ca vacile din biblioteca Radio-Erevan, şi-ar face mai mult timp pentru activitatea parlamentră, întotdeauna prioritară din multiple considerente.

  Deocamdată, spălătoria senatorilor şi deputaţilor îşi face de cap… permanent, plastic, tuns, neras, un pic frezat şi puternic parfumat.

  Apreciază

 • 14. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2011 la 21:23

  Bine-ai venit, Luminiţă, mai mult seara la postare!
  (Rima-i dusă-n lumea mare, asurzită de portiţă.) 🙂

  Apreciază

 • 15. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2011 la 21:41

  Lumi,
  Ideea principală a postării susţine funcţia de rector a Ecaterinei Andronescu: numai în parlament n-are ce să mai caute, c-aşa spun regulamentul senatului (cu putere de lege), legea 161/2003 (concepută pro anticorupţie) şi constituţia.

  Cine nu poate nici măcar să identifice funcţia publică de autoritate cu cea de conducere într-o instituţie publică n-are ce să caute nici în parlament, darămite într-o comisie juridică.

  Apreciază

 • 16. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2011 la 21:50

  Prin activitatea lor multilateral dezvoltată şi preocupată, cumulatorii de funcţii ţin prea ocupate mai mult în lipsă atât locuri universitare, cât şi parlamentare, în ciuda evidenţei blocadei naţionale a acesului omenilor dispuşi să se mulţumească doar cu câte unul din ele, să onoreze şi să sfinţească locul cu prezenţa, să prestaze oi muncă oricum de altă calitate.

  Apreciază

 • 17. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2011 la 21:52

  o, ce oi la muncă şi acces nelimitat! 🙂

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  18 aprilie 2011 la 22:03

  Seara bună, prieteni 🙂
  Bsk. ieftină stratagemă: legea din 2009 ca şi cum n-ar exista, legea nouă a educaţiei combătută pe de-antregul dar mai ales că-i nedreptăţeste, nu-i asa, comisia juridică confirmă, ANI e invitată post factum să-şi dea cu părerea despre ceva legiferat
  😉

  Apreciază

 • 19. skorpion  |  18 aprilie 2011 la 22:06

  salve, mister B,
  abia acum am citit (musafiri fura si nu fura)
  🙂
  danke

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  18 aprilie 2011 la 22:06

  Lumi, bun comentariu, concluzia totală: „uite lebedele-n zare, io ma uit , ele dispare”. Acelasi nărav şi la mâncătorii de lebede ca si la mâncătorii de bani ilegali. 😉

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  18 aprilie 2011 la 22:08

  Fini, multzam de „La Romanesca”, ceva nou! 🙂

  O să văd Gala, poate, la reluare

  Apreciază

 • 22. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2011 la 22:08

  Exact, Nora!
  Ca la spitalul de nebuni agitaţi la cerebel, urmăriti de prea mullţi vizitatori dispuşi să-i aprecieze, c-aşa-i în familie. 🙂

  Apreciază

 • 23. ela  |  18 aprilie 2011 la 22:31

  Buna seara, dragi gradinari
  Pentru ca au incasat foloase necuvenite, ar trebui confiscate ambele venituri,basca o amenda sa le fie de invatatura si altora, care se tot inghesuie

  Apreciază

 • 24. skorpion  |  18 aprilie 2011 la 22:32

  corect, ela,

  este solutia cea mai buna, sa se sature si altii sa faca astfel de ilegalitati…

  Apreciază

 • 25. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2011 la 22:37

  Nora 18,
  La obseraţia ta „comisia juridică confirmă” ar fi multe de spus, nu le-am mai prins în postare din motive de spaţiu obraznic.
  Ambele comisii au confirmat în sensul nerecunoaşterii incompatibilităţii după interpretarea legii educaţiei 1/2011, dar oponiile astea ale lor n-au nicio valoare juridică.
  Comisiile doar propun proiecte de legi şi de hotărâri, proiecte de modificare şi/sau completare ale legilor în vigoare, etc.
  Numai prin validarea în plenul fiecărei camere se poate vorbi de poziţii ale camerei respective, numai plenul le adoptă cu majoritate simplă sau calificată, în funcţie de natura normelor specifice legilor ordinare sau organice.
  Datul cu părerea poate fi util la casa fiecăruia din membrii comisiilor, eventual în discuţiile cu soacra, dacă intenţionează să devină incompatibilă şi spălată în comisie.

  Apreciază

 • 26. ela  |  18 aprilie 2011 la 22:42

  @skorpi:daca o firma presteaza o activitate necuprinsa in statut, i se confisca toate incasarile si se aleg cu o amenda fiscala de nu o pot duce. Nenea astia,care vin sa formeze generatia tanara,de ce ar fi mai motati?
  Sa suporte rigorile legii de sa aibe ce povesti la 3 generatii viitoare!

  Apreciază

 • 27. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2011 la 23:06

  Dacă aveţi curiozitatea să vedeţi ce filiere de familie şi-au creat rectorii ăştia, veţi avea senzaţia benefacerilor de clan inepuiazabil, regenerabil, precum coada şopârlei.
  La câte două mandate de rectorat au adăugat influenţa parlamentară. Unul are două mandat şi jumate, ca Iliescu, penelistul a intrat în partid în vara dinaintea alegerilor din 2008, unul e însurat cu o nepoată de-a Elenei lui Ceaşcă.
  Îşi aduc neamurile ca la nună, conduc doctorate, comisii de examene. Nu ştiu când mai muncesc, dar în parlament sigur sunt prezenţi conform programului pentru care sunt plătiţi.
  Teritoriul e vast şi bine marcat.

  Apreciază

 • 28. skorpion  |  18 aprilie 2011 la 23:09

  mister B,
  greata totala….si ???
  nimic!
  pina cind?

  Apreciază

 • 29. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2011 la 23:12

  Apreciază

 • 30. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2011 la 23:49

  Recitalul parlamentalului infatil, cumulator de funcţii pe scena politică.
  Eu sunt mic, nu ştiu nimic,
  Oare sunt incompatibil?
  Plouă, deci mai stau un pic
  Şi rămân inamovibil.

  Apreciază

 • 31. Băşcăliosul  |  18 aprilie 2011 la 23:53

  Obrăznicătura infantilă a mâncat şi un „n”. Nesătulă mică ! 🙂
  Noapte bună!

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  19 aprilie 2011 la 00:25

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 33. Creanga  |  19 aprilie 2011 la 06:15

  Neatza,
  Gaudeamus igitur, se sterg cu legea la c…

  Apreciază

 • 34. Băşcăliosul  |  19 aprilie 2011 la 07:29

  Salut, Creangă!
  Ai conspectat foarte corect postarea. Aproape de adevărul juridic, ai plasat legea exact acolo unde-i este locul acum.

  Ea poate fi deplasată şi de ANI, dacă renunţă la pista falsă, adică dacă îşi shimbă argumetaţia din raportul de evaluare în sensul indicat de mine în postare.
  Altfel spus, când ANI va fi în situaţia să sesizeze instanţa de judecată cu incompatibilitatea rectorilor, să nu-şi mai întemeieze susţinerea în instanţă pe textul de lege privitor la calea senatorului/deputatului de a opta între parlament şi altă funcţie. Legea a tranşat problema în sensul că incompatibilului aparlamentar i-a rămas numai calea pierderii mandatului de senator/deputat, deoarece a decăzut din dreptul de obţiune în termen. Acest termen a fost 06.03.2009, pa şi pusi!
  Sublinierea făcută de ANI, amintită de mine mai sus odată cu linkul de pe Hotnews, privitoare la resuscitarea dreptului de opţiune, trebuie ştearsă bine de tot, nu-i binevenită o asemnea reanimare

  Cât timp ANI va susţine direct pierderea mandatului de parlamentar, iar instanţa va menţine această soluţie, va elimina nu doar incompatibilitatea rectorilor ci se vor învăţa minte toţi cei tentaţi să rişte pe 2 funcţii, mizând pe căile întinse până la limita de rupere a tergiversării.

  În acest caz ANI va fi pe pista legalităţii, iar Creangă îşi va revizui conspectul şi va recunoaşte legea la locul cuvenit, fără urme de ştersături.

  Apreciază

 • 35. Un tanar de stanga  |  19 aprilie 2011 la 07:45

  Frumaosa gaselnita si demonstratia mr. B
  Anal-listilor, jurnal-lisitilor nu le-a trecut prin cap sau s-au ferit sa o gindeasca ?

  Apreciază

 • 36. Băşcăliosul  |  19 aprilie 2011 la 07:54

  Salut, Mister TDS!
  Le-a trecut prin analele listate, inclusiv ale jurnalismului, să susţină prin tontomate sau tacit doar dreptatea lui Creangă. 🙂

  Apreciază

 • 37. Băşcăliosul  |  19 aprilie 2011 la 08:06

  Noua lege a educaţie are prevederi corecte, dar ele pot fi aplicate doar pentru cazurile viitoare de incompatibilitate, adică dacă un parlamentar preia de acum încolo o funcţie de conducere într-o universitate sau alta interzisă. Aici greşeşte ANI, fiindcă rectorii vizaţi au intrat în pâinea superalbă-universitară înainte de deveni parlamentari, sub imperiul altor legi în vigoare la momentul 19.12.2008, de la care a curs si s-a scurs de tot termenul legal de opţiune.

  Apreciază

 • 38. Băşcăliosul  |  19 aprilie 2011 la 08:23

  Presupun că eu sunt deputat, îmi trece prin cap să particip la viitoarele alegeri ale conducerilor universitare (programate deja de ministrul Funeriu, cu termenul limită 15.03.2012).
  Îmi aranjez ploile, devin rector sau prodecan de la 15 martie.
  Abia din acest moment devine incidentă prevederea din noua lege a educaţiei, referitoare la incompatibilitatea mea cu deputăţia. Abia din acest moment curge termenul de 60 de zile, din articolul în care ANI a subliniat că până la expirarea lui trebuie să aleg din două una.
  Nicicum rectorilor numiţi în martie 2008, inainte de a deveni parlamentari, nu li se pot opune noile prevederi din legea educaţiei.

  Apreciază

 • 39. Băşcăliosul  |  19 aprilie 2011 la 08:37

  Ar mai fi d complet la exemplul de mai sus că nu renunţ la funcţia de conducere universitară în termenul de 60 de zile, până la 15 mai 2012, legea mă trâteşte direct cu întreruperea mandatului de deputat pe 16 mai 2012, considerându-mă demisionat, ca şi cum am optat deja pentru funcţia de pro(stănac)decan, dar m-a pălit Alzheimer şi n-am mai apucat să anunt biroul permanet al camerei deputaţilor.

  Cum crede ANI, că oricând după (după 15 mai 2012 sau după intrarea legii educaţiei în vigoare 11.02.2010-pentru cei mai vechi la incompatibilitate) aş mai avea dreptul să aleg din două una, înseamnă că băieţii nu au proprietatea termenului de decădere (dintr-un drept).

  Apreciază

 • 40. Băşcăliosul  |  19 aprilie 2011 la 08:51

  De fapt termenul acordati nu este de 60 zile cum pretinde ANI ci de 60+15 aşa cum am arătat în postare, fiindcă parlamentarul are 15 in prima fază să declare noua funcţie de parvnit în teritoriul funcţiilor de autoritte publicăm şi apoi curg celelalte 60.
  Legea 161/2003 art. 83:
  (1) Deputatul sau senatorul care la data intrarii in vigoare a prezentului titlu se afla in una dintre incompatibilitatile prevazute de art. 81 si 82 va informa, in termen de 15 zile, Biroul permanent al Camerei din care face parte.

  (2) In termen de 60 de zile de la expirarea termenului prevazut la alin. (1), deputatul sau senatorul va opta intre mandatul de parlamentar si functia care genereaza incompatibilitatea, demisionand din una dintre functii.

  3) Dupa expirarea termenului prevazut la alin. (2), daca starea de incompatibilitate continua sa existe, deputatul sau senatorul este considerat demisionat din functia de deputat sau de senator. Demisia se aduce la cunostinta Camerei din care face parte parlamentarul. Hotararea Camerei prin care se constata demisia se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

  (4) Procedura de constatare a incompatibilitatii este cea prevazuta in Regulamentul Camerei Deputatilor si in Regulamentul Senatului.

  Apreciază

 • 41. Băşcăliosul  |  19 aprilie 2011 la 09:02

  În astea 75 de zile, ANI nici măcar nu se poate autosesiza. Cu toate astea, a ieşit cu trânbiţatul public şi motivarea incomapatibilităţi, dar nu observă cum deja se contrazice flagrant.
  ANI-ştii au invocat acest termen (de 60 zile) şi intenţia să-l respecte înainte de a-i prinde pe rectori cu mâţa-n sac.

  Păi, ei au sacul plin din 6.03.2009, ce mai aşteaptă ANI acum, tramvaiul? Contradicţia asta vine din încercarea greşită a ANI de a-i lega pe rectori de noua lege a educaţiei. ANI N-are nimic de aşteptat, decât să reclame direct că rectorii sunt deja şi de mult consideraţi demisionaţi, să-şi vadă de rectoratul lor pe cale de expirare.

  Apreciază

 • 42. Băşcăliosul  |  19 aprilie 2011 la 09:27

  Probabil băieţii de la ANI sunt superstiţioşi: nu vor să umble în sacul rectorilor, plin cu mâţe moarte din 6.03.2009, de teamă să nu le poarte ghinion, ca şi cum le-ar tăia calea, mai ales dacă sunt negre, ca banii însuşiţi pentru zile albe.
  Să-şi stuchească în sân şi le trece!

  Apreciază

 • 43. Băşcăliosul  |  19 aprilie 2011 la 09:35

  La noi se practică două feluri de muncă la negru:
  1. Când omul lucrează şi lipţeşte contractul de muncă înregistrat oficial.
  2. Când contractul există şi lipseşte omul de la muncă. Parlamentarii excelează aici, ba se mai şi laudă cu practica asta, negri de mân(dr)ie.

  Apreciază

 • 44. luminita  |  19 aprilie 2011 la 09:56

  Buna dimineatza!
  repede, repede, sa ma incadrez cu offtopicul pana in ora 10:http://www.peteava.ro/id-666688

  Apreciază

 • 45. luminita  |  19 aprilie 2011 la 09:58

  Iertaciuni preaplecate, Bascaliosule.
  Nu m-am putut abtine, mi s-a parut destul de comic pentru a vi-l arata si voua . 🙄
  O zi vesela !

  Apreciază

 • 47. skorpion  |  19 aprilie 2011 la 11:49

  Scena amenajata pentru spectacolul Andre Chenier compus de italianul Umberto Giordano este, fara, indoiala, una dintre cele mai deosebite din lume.

  http://flavorwire.com/169693/photo-gallery-the-opera-worlds-craziest-stages

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  19 aprilie 2011 la 13:02

  Ziua bună, prieteni 🙂

  Interesante lucruri pe aici, revin ceva mai târziu să le rumeg! Danke 🙂

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  19 aprilie 2011 la 13:02

  Postare nouă

  Apreciază

 • 51. Băşcăliosul  |  19 aprilie 2011 la 13:15

  Lumi 44,
  Simpatic tare căţelul!
  Şi al meu execută câteva comenzi, nu chiar la nivelul ăsta.
  Probabil clipul ţi-a stârnit dorul de căţeluşa ta de-acasă.

  Mister S,
  ANI se dă mare în autosesizări spectaculose.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 930.674 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 1.449 de urmăritori

Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 930.674 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Feed-uri


%d blogeri au apreciat: