Bătălia pentru Constituţie

7 Iunie 2011 at 15:40 65 comentarii

Cui i-e frică de o nouă Constituţie?
Prea puţine din tenebroasele deal-uri ale economiei subterane cu ramificaţiile lor politice şi administrative din România au fost investigate amănunţit în aceşti ani de jaf, dar şi atâtea câte au apărut ne oferă o imagine descurajantă a imenselor dificultăţi în atingerea exigenţelor minime de stat de drept. Fauna prădătoare din groapa imundă de sub fundamentul vizibil al instituţiilor statului nu concepe să renunţe la aspiraţia de superputere-n stat! Şi, desigur, la onorabilitate! Cu cinism, fără scrupule, contează pe terenul psiho-social suficient de alterat prin îndelungatul tratament media şi pe slăbiciunile profesionale şi de caracter ale structurii de putere care-ncearcă să i se opună. Un rezultat legic-obiectiv, de fapt, dat fiind că toate astea s-au constituit printr-o constituţie, termenul însuşi, probând tragica realitate a faţadei democratice pentru o construcţie, în mare parte, de gang. Asanarea mocirlei e posibilă doar după ce altă constituţie, normală, adică neprietenoasă cu fărădelegile aleşilor şi reţelelor asociate, va produce efecte. Cred că justiţia trebuie şi ea să se supună Constituţiei şi acest lucru trebuie prevăzut în proiectul de revizuire, spunea şeful statului, miercuri în conferinţa de presă. Pentrucă în prezent judecătorii şi magistraţii nu pot fi traşi la răspundere decât pentru neglijenţă şi rea credinţă (noţiuni vagi, plăcute colegilor de breaslă, cei la fel de neglijenţi şi de rea credinţă, încât să nu existe riscuri pentru sistemul agreat de faună) şi nu pentru incompetenţă şi corupţie! Prejudiciile financiare produse cetăţenilor români plus discreditarea cadrului juridic al statului prin procesele pierdute la CEDO de juzii patriei, doar asta, şi ar fi destul pentru a conştientiza nevoia unei Constituţii care să genereze o legislaţie în slujba societăţii şi nu a mafiotismului actual, acela constituit şi protejat constituţional de vreo două decenii.
Nora

Argumentele cameleonilor nu se repetă, se agravează în forme delirante
Propunerea legislativă de revizuire a Constituției, din 2003, a fost inițiată și semnată de 327 parlamentari (peste 66%; 233 deputați și 94 senatori). Nesperat de mulți dintre ei ne onorează și acum în parlament cu prezența, obiceiurile, influența asupra coechipierilor și mai ales cu argumentele de observat în comparație cu ideile de revizuire actuale, bârfite sau apreciate, după gust. Primele două deosebiri marcante dintre anii 2003 și 2011- priviți prin posibilitatea urmăririi argumentațiilor ce vizează intențiile de revizuire- le consider a fi răspândirea internetului peste nivelul agreat de cameleonii de pretutindeni și emanația consensului într-ale revizuii din 2003, datorită potențialului redus al acelor modificări constituționale de a afecta interesele majore ale cameleonilor și acoliților lor. Acum se propun modificări de profunzime, unele tulburătoare, altele interpretate atât de tendențios încât se pot folosi ca sperietoare pentru coechipierii politici mai nevinovați și creduli, dar suficient de vulnerabili pentru a se lăsa atrași de partea adevăraților îngrijorați cu motive întemeiate. Cei direct interesați de tratamentul spaimelor proprii și ale apropiaților lor tratează cu dispreț majoritatea ideilor noi de revizuire, cu văditul scop de a o minimaliza până la blocare, pe orice cale și cu orice așa-zise contraargumente, unele schimbătoare fără noimă, după cum reflectă comparația argumentelor lor după 8 ani de la precedenta revizuire.

Bsc

Anunțuri

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

De la un duel la altul: spectacole burleşti Argumente cameleonice ale opozanţilor revizuirii

65 comentarii Add your own

 • 1. dictaturajustitiei  |  7 Iunie 2011 la 16:32

  Bună !

  Nora,bine ai revenit! Ți s-a simțit lipsa. Cel puțin mie așa mi s-a părut.

  După cum au reacționat beneficiarii fostei Constituții, am senzația că sunt destul de speriați. Adrian Năstase amenință din nou cu suspendarea președintelui. Nu are cine să-i atenționeze de faptul că
  poporul este saturat de atâta hoție ?

  Apreciază

 • 2. dictaturajustitiei  |  7 Iunie 2011 la 16:34

  Bsk, cât adevăr în :

  ,,Argumentele cameleonilor nu se repetă, se agravează în forme delirante,,

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 16:39

  Dj, 🙂 multzam. Într-adevăr, le e frică. Odată ieşiţi de sub umbrela acestei constituţii pe care si-au fabricat-o spre uzul lor, îşi pierd definitiv linistea 🙄

  Apreciază

 • 5. dictaturajustitiei  |  7 Iunie 2011 la 16:47

  Nora, am mai scris și mă mai repet.
  Este necesar să facem cunoscut proiectul și pe cale orală. Nu toți au răbdare și timp să citească pe internet.

  Televiziunile manipulează grosolan.

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 16:58

  Dj, asa e! Fiecare pe unde si cum poate. E foarte important!

  Apreciază

 • 7. Bășcăliosul  |  7 Iunie 2011 la 17:17

  Saluttare!
  DJ 5
  Am amintit amândoi azi de internet. Mă simt dator să menționez la ce anume m-am gândit în acest context. Nu la atragerea sau influențarea electorală a comentatorilor, indiferent ce opțiuni avem, ci la posibilitatea noastră de a deconspira „instrumentele neconvenționale” folosite de cei vizați de noi după o serie de criterii legate de semnificația funcției „urmăritului”: ne spunem impresiile, ce înțelege sau mai știe fiecare, schimbăm idei și poate soluții, comunicăm transparent între noi- cu speranțá că vom fi interceptați de cei implicați – pentru ca în final să-i determinăm să abandoneze direcțiile deconspirate, să încerce ceva mai credibil sau să intervină pozitiv. Cel mai mult îmi place să cred că unora le stă în gât câte un mesaj de-al nostru.

  Apreciază

 • 8. dictaturajustitiei  |  7 Iunie 2011 la 17:35

  Bsk,

  După câte am citit, sunt anumite programe care selectează automat acele texte de pe internet care conțin anumiți termeni. Când amintesc despre asta nu mă gândesc la servicii oficiale ci la cele neoficiale care sunt mai bine dotate decât cele plătite de la bugetul de stat. În mod sigur anumite bloguri sunt vizate. Că le stă în gât câte un mesaj nu mă îndoiesc.

  Zici ,,să încerce ceva mai credibil „. Mă îndoiesc. Chiar sunt uimită de raționamentele unora .

  Să vă dau un exemplu.

  Cineva povestea pe un blog despre faptul că un bătrân și-a pierdut casa fiind excrocat. Cine era de vină ? Nu o să vă vină să credeți dar de vină era Elena Udrea pentru că își cumpără poșete scumpe. !

  Apreciază

 • 9. skorpion  |  7 Iunie 2011 la 17:50

  SALUT, all,

  odata cu iesirea lui Basescu cu privire la revizuirea Constitutiei au inceput viermii din mocirla, in care ne-au bagat pe toti, sa colcaie intr-o disperare crunta. Disperarea crunta, insa, este insotita de violenta verbala abjecta, invective, ironii murdare la adresa presedintelui acestei tari, viermii apelind inclusiv la manipulari crase.

  Sint tare curios cine va invinge.
  partea buna a societatii sau partea cangrenata, agresivitatea acesteia din urma fiind bine cunoscuta.

  mai mult ca sigur ca pe linga presedinte, trebuie sa se implice categoriile sanatoase din partide, din lumea justitiei, din societatea civila. numai asa vom putea avea o noua Constitutie pentru o societate sanatoasa.

  Apreciază

 • 10. skorpion  |  7 Iunie 2011 la 17:52

  dJ,
  cazul batrinului cu vinovata de serviciu poseta elenei udrea este dovada unei prostii absolute. si nu pot sa neg ca este plina tara cu asemenea specimene proaste.

  Apreciază

 • 11. dictaturajustitiei  |  7 Iunie 2011 la 18:00

  Scorpy,

  Voi cum înțelegeți următoare postare :

  http://cristidanilet.wordpress.com/2011/06/02/modificarea-constitutiei-comisia-venetia/ ?
  Mie mi se pare că magistraților nu prea le convine revizuirea Constituției și, dacă noii membrii ai CSM-ului nu o doresc , atunci cei vechi precum domna Mona Pivniceru ce atitudine crezi că vor avea ?

  Apreciază

 • 12. Bășcăliosul  |  7 Iunie 2011 la 18:01

  Salut mr. S!
  DJ 8
  Eu cred, cum să nu? Numai Elena Udrea poate fi de vină, orice s-ar întâmpla. 🙂

  Apreciază

 • 13. skorpion  |  7 Iunie 2011 la 18:05

  dJ,
  postarea aia a lui danilet cu venetia este veche, am si discutat-o cu mister B.
  parerea mea ca noii ”reformatori” prafuiti intrati in CSM nu au interesul sa lase macar o dira dupa ei……nu au curaj, nici ambitie, ci urmaresc doar sa cistige mai multi bani.
  pacat…..

  Apreciază

 • 14. dictaturajustitiei  |  7 Iunie 2011 la 18:15

  Scorpy,

  Eu nu am apucat să văd comentariile voastre referitoare la ea. Mă bucur că am înțeles ca și voi care îmi păreți mai experimentați decât mine.

  Am citit-o chiar din ziua când a scris-o Danileț dar nu aveam cum să o aduc în discuție dacă temele erau altele. Acum mi s-a părut nimerit.

  Mare păcat! Eu am dorit din tot sufletul ca ei, cei trei mușchetari , să câștige.

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 18:17

  Hi, hi, Skorpion, Dj, uite că piaţa prostiei mai găseşte unde si ce să vândă, transferând din vinovăţiile fără număr ale lui Băsescu si pe poşetele (chioare, ori deocheate?) ale lui Udrea 😆

  Apreciază

 • 16. skorpion  |  7 Iunie 2011 la 18:19

  dJ,
  nu am comentat acolo, ci aici
  🙂

  Apreciază

 • 17. Bășcăliosul  |  7 Iunie 2011 la 18:20

  DJ 11
  Ideea cu avizul Comisiei de la Veneția nu mi se pare rea, dar la noi are o meteahnă: când avizul are observații negative, țipă toți și pretind să fie respectate; când e favorabil, nu mai țipă nimeni pentru respectarea avizului, ci numai să amintească rolul de recomandare (ce poate fi ignorată).

  Apreciază

 • 18. Bășcăliosul  |  7 Iunie 2011 la 18:22

  Mr S, despre avizul de la Veneția nu cred să mai fi discutat.

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 18:23

  Dj, până acum n-am văzut nimic relevant din partea noului CSM. Nici măcar nu par să-şi dea seama câtă lume astepta din partea lor s-aducă ceva semnificativ bun si util justiţiei… 🙄

  Apreciază

 • 20. dictaturajustitiei  |  7 Iunie 2011 la 18:23

  Scorpy,

  A înțeles unde dar am avut acasă pe fiul meu mai mare și am fost mamă de ,, duminecă”. Și de vineri și de sâmbătă.

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 19:56

  până când nu va iesi cesemeul de sub dictatura politizării, statul nostru de drept se află departe, undeva la linia orizontului:

  http://www.ziare.com/stiri/csm/inca-o-infrangere-pentru-justitie-1099645

  Apreciază

 • 22. skorpion  |  7 Iunie 2011 la 20:00

  nasol, nora, cu corina dr…pardon, dumitrescu…
  si ce poti sa faci?
  bastilia!?

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 20:07

  Skorpion, în proiectul noii Constituţii e vizată si depolitizarea cesemeului

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 20:08

  🙂 un comentariu anonim de pe hotnews (Jude Law):
  „Romania este captiva in mana fostilor securisti care impreuna cu finantele internationale au transformat-o intr-o colonie.Din cauza asta Iliescu a modelat justitia ca sa-i scape.Securisti au ajuns judecatori.Ce ironie.Si boborul credea ca s-a eliberat in Dec 89.De fapt a intrat in cea mai neagra iobagie.Mai rau ca in evul mediu.Boierii securisti au pus mana pe tot.Inclusiv justitia.Mos Ioan Roata acuma trebuie sa mearga la Bruxelles cu jalba in bat”

  Apreciază

 • 25. skorpion  |  7 Iunie 2011 la 20:11

  nora,
  #24
  nimic nou sub soarele comentatorului de la hotnews, nu-i asa?
  stim si noi foarte bine toate astea,

  depolitizarea csm-ului in stilul corina dumitrescu – no chance, din pacate…

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 20:13

  Skorpion, dac-am înţeles eu bine, o să crească reprezentarea societăţii civile …

  Apreciază

 • 27. skorpion  |  7 Iunie 2011 la 20:15

  nora, da, o sa creasca,
  dar daca vine o madama sau un domn a la corina dumitrescu – nevasta de parlamentar – ce societate civila, crezi, ca va reprezenta ea???
  la fel si cu alte propuneri…trebuie oprite persoanele care sint legate de politica, partide, etc…

  Apreciază

 • 28. Creanga  |  7 Iunie 2011 la 20:17

  Sara buna,
  Postare in duo, despre cei ce tot spun huooo! Constitutia ne protejeaza, averea ne legitimeaza.

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 20:23

  Skorpion, bătălia asta va mai continua si dacă intră altă constituţie în vigoare, dar vor creste sansele de a se face justiţie, totusi.

  Apreciază

 • 30. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 20:24

  Crengulin, salut 🙂 Poate o veni momentul să mai fie si deligitimate, pe ici pe colo…

  Apreciază

 • 31. skorpion  |  7 Iunie 2011 la 20:25

  da, nora, da, sa fim optimisti ca macar copiii nostri – din cei ramasi in Ro – sa apuce o Justitie adevarata….ca noi o tot asteptam de doar peste 21 de ani, de cea anterioara nici nu pomenesc..

  nu sint pesimist, ci doar realist…

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 20:26

  Skorpion, înfiorător de greu, dar se mai miscă lucrurile 🙂

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 20:36

  În proiectul noii Constituţii, CSM e format din 5 procurori, 5 judecători, 6 reprezentanţi ai societăţii civile. Deciziile sunt publice şi se motivează.

  Apreciază

 • 34. Creanga  |  7 Iunie 2011 la 20:39

  Nora si Skorpi,
  Incet, incet se misca, dar tot baietii destepti sunt la frisca, poporul viseaza posete ori de la PDL biciclete.

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 20:42

  Creangă, cam asa, dar ce să facem? Să ne resemnăm? Şi asa suntem consideraţi un popor fatalist 🙄

  Apreciază

 • 36. Creanga  |  7 Iunie 2011 la 20:43

  Era un articol in evz, notele la bac si Udrea. Musai sa fie in titlu Udrea, altfel nu citeste nimeni. Nu ii iau partea, dar m-am cam saturat, toata ziua buna ziua, Udrea in sus, Udrea in jos.
  Aaa! de curios am verificat si eu cv ul doamnei postat pe site-ul personal, apare ca stie engleza si franceza foarte bine, probabil a invatat intre timp.

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 20:46

  crengulin, astea-s infantilisme jurnalistice. Până la urmă dacă jupânii o mai urmăresc mult si o mediatizează-n stilul ăsta îi fac, gratis, publicitate. Toti cei care au luat sub 8 la bac o vor privi cu simpatie 🙂

  Apreciază

 • 38. Creanga  |  7 Iunie 2011 la 20:49

  Nora, eu sunt optimist, din ce in ce mai multi oameni se implica, sau cel putin asa cred eu. Din toate aceasta vorbarie trebuie sa iasa ceva (bloguri, forumuri) Cu ceva vreme in urma intrase un domn ‘Costica’ (nu mai stiu exact numele), se plangea ca nu prea intelege ce se vorbeste, poate trebuie explicat mai pe indelete, tradus din romana in romana.

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 20:54

  Creangă, tradus cu dicţionarul costico-român 🙂

  Apreciază

 • 40. Creanga  |  7 Iunie 2011 la 20:57

  In mare parte TDS are dreptate, cand gradinareasa sefa este plecata, gradinarii motaiesc pe la umbra, cand apare, care mai de care rasare.

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 21:08

  Crengulin, e reală chestiunea, asta depinde de potriveala cu interesele comentatorilor, de inspiraţie, de perioadă, treburi etc. Fiecare blog are viaţa lui şi rostul lui… Iar uneori mai e nevoie si de vacanţă 🙂

  Apreciază

 • 42. Creanga  |  7 Iunie 2011 la 21:13

  Nu stiu cum se potrivesc comentatorii, ramane de vazut cum se potriveste Constitutia cu interesele ciolanare, pana atunci merg la culcare. Seara placuta!

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  7 Iunie 2011 la 21:18

  Noapte bună, Crengulin 🙂

  Apreciază

 • 44. skorpion  |  7 Iunie 2011 la 23:19

  apropo de ce ziceam mai sus:

  Dar cat timp CSM nu va fi scos cu totul de sub control politic, ma tem ca si sa fie alcatuit numai de reprezentanti ai societatii civile tot nu va fi mai breaz ca acum, iar cea mai buna dovada am avut-o chiar luni, cand in CSM a intrat, cu binecuvantarea Senatului, Corina Dumitrescu, sotia deputatului social democrat Cristian Dumitrescu.

  Ca este sotie de politician reprezinta insa cea mai mica dintre problemele d-nei Dumitrescu. Domnia sa este, in acelasi timp, si rector al Universitatii Dimitrie Cantemir.

  http://www.ziare.com/stiri/csm/inca-o-infrangere-pentru-justitie-1099645

  Apreciază

 • 45. skorpion  |  7 Iunie 2011 la 23:19

  good night!!

  Apreciază

 • 46. luminita  |  8 Iunie 2011 la 00:32

  Nu stiu cum se face, dar de cate ori nu dau eu pe aici se incinge discutia.
  Maine sper sa nu o mai ratez.
  O noapte buna, tuturor!
  PS: vezi, tinere, ca ai avut dreptate numai 99 %?
  Eeeeeiiiiii!!!!!!!

  Apreciază

 • 47. Bășcăliosul  |  8 Iunie 2011 la 07:14

  44
  Aici avem de-a face cu interpretarea și aplicarea legii de casta legiuitoare în manieră neserioasă, așa cum de altfel și legea a fost concepută.
  Cum să validezi un membru nou în CSM deja incompatibil cu funcția de rector, când legea interzice incompatibilitatea?
  Explcația am mai amintit-o: permisivitatea exagerată concepută chiar de legiuitorii nemului, fiindcă oferă un termen de peste 2 luni în care, chipurile, să aleagă una din două. Apoi poate să înceapă circul persistenței fără scrupule pe două funcții simultan, în timp ce ANI se preface că te sperie- după alte luni bune – cu o amărâtă de evaluare, noul cesemist se preface că nu înțelege despre ce-i vorba, alege să ajunge în instanța sesizată de „sperioasa” ANI și s-o mai lungească, după posibilitățile fiecăruia de tergiversare (tertipuri procedurale, o nouă cale de atac, influență etc ) și abia după câțiva ani ajunge de unde a plecat însăși permisivitatea exagerată a legii, să aleagă că rămâne membru csm fiindcă tot se apropie sfârșitul mandatului de rector.
  Totul se putea evita cel mai simplu prin lege simplă, clară și riguroasă (concepută cu bună-credință), dar asta presupune să ai de-a face cu altă atitudine și din partea senatorilor care nu înțeleg să respingă accesul în „”noul” csm al unui candidat necorespunzător din start, inclusiv datorită legăturii cu patul conjugal al unui parlamentar hotârât să-și exercite drepturile de agoniseală și influență nelimitată.
  Hămeseala n-are limite.

  Apreciază

 • 48. Bășcăliosul  |  8 Iunie 2011 la 07:36

  Membrii „noului” csm stau ca mutu în cucuruz, doar își numără membrii lipsă, ca pe știuleți fără nicio distincție, și așteaptă să crească credibilitatea cu astfel de cooptați din mediul toxic.
  Probabil Cristina Dumitrescu va înțelege să demisioneze mai repede din funcția de rector, dar șansele de a ajunge la un nivel acceptabil de încredere în noua formulă a csm scad de la o zi la alta.
  Cine nu-i prins de microbul suficienței- după ce accede într-o funcție ca cea de membru csm- pierde rar tentația de a se molipsi, ba chiar devine previzibil de nerăbdător.

  Apreciază

 • 49. skorpion  |  8 Iunie 2011 la 07:42

  neata,

  dar de cinste nu se molipsesc niciodata?

  Apreciază

 • 50. Creanga  |  8 Iunie 2011 la 07:51

  Bună dimineaţa,
  Cică s-ar fi schimbat metoda de logare, să fac şi eu o probă.
  Lumi, poţi spune părerea şi indirect, nu doar în direct.

  Bsk,
  De ce nu îngrămădesc alţii din societatea civilă?Nu au loc de granguri ori nu prea mai are cine?

  Apreciază

 • 51. skorpion  |  8 Iunie 2011 la 07:57

  creanga,

  1. are cine, dar multi nu se baga.

  2. au loc de granguri, dar uneori puterea unora din societatea civila este strivita de grangurii cu influenta mare.
  3. scuze, ca am raspuns eu
  🙂

  Apreciază

 • 52. Bășcăliosul  |  8 Iunie 2011 la 08:01

  Salut mister Sk, mister Cr!
  Mister,Creangă, mister! E o întrecere ascunsă, dar mai sportivă decât la stadion. Dacă nu te susține o galerie ca lumea (bună), poți să alergi singur și să ieși pe locul 3.

  Apreciază

 • 53. Bășcăliosul  |  8 Iunie 2011 la 08:05

  Mr. Sk, nu-i bai. E mai complet răspunsul tău. Trebuia să precizez ce înseamnă galeria: susținere societății ciuvică (pentru propunere) și a mafiei pariurilor din senat.

  Apreciază

 • 54. Bășcăliosul  |  8 Iunie 2011 la 08:40

  Cumulul de funcții este una din cele mai păguboase lucrături pentru stat și societate, dar unul din cele mai tentante refugii pentru șpăgarii preocupați să justifice venituri cât mai aproape de valoarea averii acumulate. Cu cât ai mai multe surse de venit, cu atât poți speri că un eventual control al averii te scoate basma curată.

  PS: Scoaterea din art. 44 alin 8 a prezumției caracterului licit al averii deschide o cale pentru îmbunătățirea condițiilor de efectuare a controlului averilor, dar nu închide o serie de portițe de scăpare, folosite deja efectiv și preventiv.
  Voi descrie tot ce se leagă de acestă problemă într-o serie de postări viitoare, după cum am stabilit cu Nora, cred că vor fi motive suficiente să constatați zburdălnicia mai multor elemente și practici surprinzătoare, prezente și viitoare.
  .

  Apreciază

 • 55. Marius Delaepicentru  |  8 Iunie 2011 la 08:45

  Magistraţii umblă mereu cu veneţia-n gură. Fiecare se arată receptiv la modificarea oricărei virgule din textele de lege, dar cu o condiţie: să se aplice numai după ce el/ea va ieşi la pensie. Cum Dănileţ e încă tînăr, să nu vă aşteptaţi la altceva decît la temporizare, codeală şi sofisme din partea lui.

  Apreciază

 • 56. Marius Delaepicentru  |  8 Iunie 2011 la 08:52

  Io aş introduce în Constituţie nu numai dreptul, dar şi datoria de a munci. Cînd munca devine şi datorie, ea constituie baza morală a averii dobîndite în timpul vieţii. Cînd munca devine datorie, este mai uşor dpdv constituţional să iei la puricat averile suspect de babane, să limitezi la valori rezonabile cuantumul donaţiilor şi moştenirilor scutite de impozitul pe transfer necomercial de valoare (de sorginte tamară).

  Apreciază

 • 57. Bășcăliosul  |  8 Iunie 2011 la 09:30

  Fiecare măsură de schimbare, propusă cu bună credință și mai ales materializată în interes general, este binevenită pentru întregirea soluției de ansamblu, posibilă de obținut prin cumulul de rezolvări parțiale, fiecare bucățică după specificul sau pretențiile ei.
  Nu prea există soluții singulare cu efect vindecător total și chiar e perdantă căutarea unicității măsurii de soluționare, mai ales pe meleagurile noastre infestate cu migală. Unii folosesc, din grija de a stopa orice intenție benefică în general și nedorită de ei în particular, același truc jalnic invocând faptul că soluția x nu rezolvă problema, de parcă asta ar fi un motiv de abandon total.

  Sensul urmărit de mine în PS-ul de la 54 este tocmai de saluta o mutare și de a deschide pofta pentru următoarele, într-un cumul strict necesar… și în limita posibilităților. 🙂

  Apreciază

 • 58. luminita  |  8 Iunie 2011 la 09:56

  Mister Bsk, mister Sk, mister Cr,
  are dreptate mister M de la epicentru, munca ar trebui sa fie considerata o datorie.
  De onoare.
  Si sa nu presupuna o plata fiduciara in hartii colorate denumite bani.
  :lol:.
  Sa fie scutita de impozite si taxe.
  In general, sa fie compulsiv-voluntara dar generatoare de energie.

  Apreciază

 • 59. Bășcăliosul  |  8 Iunie 2011 la 10:13

  Mister Lumi, mai ales după certitudinea finalizării revizuirii în discuție, câte modificări ar fi să supraviețuiască din cele deja propuse în proiectul legii de revizuire nou-născut, darămite din cele de neregăsit nici în stare embrionară, ca nu mai zic de vreo fecundare.

  Apreciază

 • 60. luminita  |  8 Iunie 2011 la 12:09

  Mister Bsk,
  ca sa fim corecti stiintific si din respect pentru cercetatorii britanici cu studii aprofundate in domeniul fertilizarii in vitro, trebuie specificat ca unde fecundare nu e, de unde embrion sa fie?
  Ca si oul vrea sa se proclame a fi fost primul , dar gaina se tine tare pe pozitie si argumenteaza zilnic cotcodacindu-si intaietatea pe scara evolutiei.
  Cam asa stau lucrurile. Adica nu stau, ca se misca.

  Apreciază

 • 61. Bășcăliosul  |  8 Iunie 2011 la 12:31

  La alții lucrurile se produc mai normal. La noi, ăștia responsabili cu producția de reguli ne-o trag protejați și iaca d-aia nu iese nimic. Și-apoi tot ei strigă că la noi, pentru o speranță de viață de natură constituțională (cum ar fi revizuirea de dus din faza concepțională până la produsul modificat genetic și sănătos), ovulația ar apărea numai la 11-12 ani o dată. De altfel suntem deja amenințati, de aceiași doctori în chinurile facerii și desfacerii destinelor, că la proiectul nou-născut vor depista niște malformații congenitale de nu-l va mai recunoaște nimeni.

  Apreciază

 • 62. Bășcăliosul  |  8 Iunie 2011 la 13:11

  Altfel spus, doctorii ciomizării maternale i-au pus gând rău nou-născutului. Fătul frumos ar urma să fie lepădat înainte de a ajunge la botezul național referendar, dar ni se propune o alternativă de-o să ne fie mai mare dragul: cât îl vor ține la maternitatea parlamentară vor să-l schimbe cu altul, să ne dea în locul celui alb altul negru și să ne oblige să spunem că-i al nostru, cu acte în regulă. Dacă vom refuza să-l botezăm, se vor spăla pe mâni și vor spune: „Noi ne-am făcut datoria, da’ lumea nu l-a vrut; respectăm voința poporului”.
  E ca-n bancul cu gemenii : „Cum dracu’, unul alb și unul negru?

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  8 Iunie 2011 la 13:28

  Ziua bună şi niţel furtunoasă, prieteni 🙂
  Observ ceva critici între voi şi abia apoi privind chestiunile în discuţie. Nu-i rău 😆

  Oricum, unora le cade bine, câteodată, chiar şi o plimbare-n liniste printre tufe şi răzoare-nflorite, ori o aţipeală la umbră pe un ciripit odihnitor prin preajmă 🙂

  Apreciază

 • 64. noradamian  |  8 Iunie 2011 la 13:35

  Bsc 57 …”Nu prea există soluții singulare cu efect vindecător total și chiar e perdantă căutarea unicității măsurii de soluționare, mai ales pe meleagurile noastre infestate cu migală.”

  Remarcabilă idee

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  8 Iunie 2011 la 13:35

  Postare nouă ( continuare)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 897,605 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.375 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 897,605 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: