Mişcarea populară: şansa înnoirii

18 septembrie 2011 at 09:51 119 comentarii

Există suficiente date care arată că „Mişcarea Populară” n-a apărut spontan, ci în urma unei pregătiri observabilă mai cu seamă din aprilie de când Ioana Băsescu a depus cererea de înregistrare a la OSIM; lucru constatat -cu acreală :)zilele trecute şi de pedelistul Berceanu. La scurt timp după aceea, dl. Lăzăroiu abandona postul de consilier prezidenţial preluându-l pe cel de ministru al muncii. Din primăvară-până-n toamnă. Dacă punem pe tabla de joc şi recomandarea şefului statului din urmă cu două săptămâni în urmă, la Şcoala de Vară a PDL de închidere a dosarului Rompetrol „cu datorii cu tot”, lucrurile devin şi mai clare. Din păcate, primit cu ostilitate transpartinică evidentă, proiectul de „Lege a asistenţei sociale” care încununează activitatea de ministru a d-lui Lăzăroiu, rămâne în custodia ministrei Sulfina. Va fi trecut sau nu prin răspunere ministerială, nu se ştie, dar tergiversarea unui asemenea act, de o importanţă covârşitoare pentru etica şi echitatea vieţii social-economice ar fi teribil de păguboasă. Pentru stat ca şi pentru populaţie. Despre toate astea şi alte chestiuni legate de noul proiect se va mai vorbi de bună seamă de aici, desigur mai mult în sens politicianist în termeni de aritmetică electorală, acum, dar, sper eu, şi în termeni politici. Pentru că naşterea unei asemenea mişcări în acest moment deschide, fără-ndoială, şi şansa unei relansări politice de cu totul altă valoare decât ce am avut până acum.
********

Dacă va deveni o mişcare de curăţare şi înnoire a mucegăitei clase politice autohtone, demersul politic care prinde contur acuma va avea o misiune uriaşă. Din fericire, dincolo de bâlbe şi nereuşite, câteva realizări ale guvernului actual, să pomenim, doar în treacăt, de reforma ministrului Funeriu, de renegocierea contractului cu firma Bechtel de către Boagiu, de evaluarea, riguros făcută de dl.Lăzăroiu, găunosului sistem de asistenţă socială, plus noua lege care aşteaptă undă verde, toate sunt elemente preţioase pe care se poate construi, odată cu renovarea politică, un stat viabil, în condiţiile actuale, pe centru-dreapta, fără echivoc. O şansă, de fapt, într-un moment cum nu se poate mai tulbure, e suficient să privim ce se petrece acum în ţări europene până nu demult modele de civilizaţie care par a alerga pe cărări înfundate. De 20 de ani, guvernele occidentale au reuşit să ascundă precaritatea crescândă a claselor de mijloc. Statele Unite şi Marea Britanie subvenţionează salariile mici prin intermediul sistemului fiscal. Danemarca, Germania şi Olanda şi-au orientat politica socială spre un sistem de încurajare a întoarcerii la muncă, pentru a atenua cu orice preţ statisticile şomajului. În Franţa, Italia şi Spania, guvernul susţine indirect tinerii vărsând pensii părinţilor care îşi întreţin copiii la şomaj. Guvernele din ţările dezvoltate au făcut un pact cu diavolul. Acest sistem nu se putea menţine pentru totdeauna. Şi tocmai a plesnit. (http://www.presseurop.eu/ro/content/article/953741-tinerii-precari-la-ordinea-zilei)

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , .

Poveşti nemuritoare Abramburocraţia

119 comentarii Add your own

 • 1. skorpion  |  18 septembrie 2011 la 10:36

  interesant, interesant,

  Oare inainte de a inscrie Miscarea Populara la OSIM (aprilie), ea cind a fost infiintata, stii tu, nora?
  februarie-martie 2011 sau chiar mai devreme

  aprilie 2011 – deja exista juridic M.P.
  mai 2011 – lazaroiu out of cotroceni
  iunie 2011 – lazaroiu in guvern
  septembrie 2011 – lazaroiu out din guvern
  septembrie 2011 – basescu …..discurs ciudat despre datoriile rompetrol (patriciu)
  septembrie 2011 – mihail neamtu renunta la slujba lui de la iicmer
  si ne pune rabdarea la incercare (vezi http://www.mihailneamtu.ro)

  ceva se coace,
  tinerii de 30-40 de ani sint entuziasmati de ce urmeaza a se naste….
  adica miscarea populara (nu numai cu numele).
  cine vor fi promotorii?
  Mihail Neamtu? Sebastian Lazaroiu?
  interesant, nu?

  Monica Macovei unde ramine?
  o sumedenie de intrebari!
  🙂

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  18 septembrie 2011 la 10:52

  Ziua bună 🙂 Skorpion, stiu si eu ca si tine de miscarea asta, din aprilie de când a apărut stirea cu inscrierea. Nu părea ceva care să conteze în viitorul apropiat. Paşii care au urmat, însă, dovedesc că exista un plan. Chiar dacă s-au petrecut si vor mai fi şi lucruri neprevăzute. De pildă, dacă proiectul noii legi a asistenţei sociale n-ar fi boicotat, inclusiv de un segment bine-stiut din PDL, Lăzăroiu mai rămânea ministru încă un timp, cred. Sunt si alte lucruri care se-nscriu în ideea înoirii. Cartea despre „Scoala dreptei” lansată tot acum de Cristian Pătrăsconiu, pozitia de „cronicar” a ceea ce se-ntâmplă important si cu valoare constructivă pentru societate, declarată de Aligică pe Contributors…

  Apreciază

 • 3. skorpion  |  18 septembrie 2011 la 11:02

  stiam ca MP a Ioanei Basescu nu este doar un simplu moft,
  stiam ca tatal este in spatele fiicei, dar nu stiam cind MP va iesi la suprafata. Cert este ca nici acum nu a iesit MP in mod oficial, ci a inceput vintul sa bata si morile de vint sint puse in functiune
  🙂
  cum ai spus si tu, inclusiv blogosfera

  Apreciază

 • 4. skorpion  |  18 septembrie 2011 la 11:18

  Proiectul de la Roşia Montană este proiectat pentru cinci părţi pe milion cianuri. Exact la nivelul la care este cea mai modernă exploatare auriferă din lume probabil, cea din Suedia, care are acest nivel de poluare, de cinci părţi pe milion. Am văzut specialişti care spun că în cafea sunt şase părţi pe milion cianuri. Eu o să îi invit, când începe exploatarea, dacă va începe, să fie primii care beau apă separată din iazul de la Roşia Montană să ne demonstreze că apa nu are cianuri la nivel toxic.

  Traian Basescu

  Apreciază

 • 6. Andrei  |  18 septembrie 2011 la 12:10

  Servus Nora,
  Articol excelent ca de fiecare data. S-a deschis (sau ni s-a deschis) o fereastra de oportunitate. Unii vor profita de ea, altii vor astepta cu interes, in timp ce o mare parte o vor vedea abia dupa ce trece. Depinde de noi in care categorie alegem sa fim. 🙂

  Apreciază

 • 7. luminita  |  18 septembrie 2011 la 14:12

  Salut, Nora!
  salve, gradinari!
  o sa trec peste partea cu laudatio, ca te-am „periat” deja la Theophyle si nu vreau sa vina tanarul imberb de stanga sa ma traga de observatie,( ca 😆 coditze n-am.)
  Chestiunea arzatoare este cea cu inchegarea miscarii populare, sau cum s-o numi ea intr-un final ( mie nu imi prea surade numele asta, dar nici Alba ca Zapada -ACZ- chiar deloc.)
  In fine, ce vreau sa zic e ca imperioasa necesitate a nasterii unei structuri politice noi a fost demult exprimata si indelung dezbatuta in blogosfera romaneasca de atitudine civica.
  Dar asa cum se intampla la noi, se discuta mult se incing spiritele, se contrazic unii cu altii si altii ei pe ei, unii aplauda, altii sparg geamurile cu pietre insa nimeni nu are initiativa de a inchega un nucleu in jurul caruia sa graviteze ideile dimpreuna cu oamenii carora le apartin ele, ideile adicatelea. 😉
  Lazaroiu a dat si el niste semnale, in stilul lui de sociolog care se-ntinde la povesti, uneori chiar mai mult decat il tine plapuma si mai mult decat poate rabda stimabilul esantion reprezentativ care se credea, chipurile, subiectul unei cercetari sociologice serioase.
  Apoi a fost cooptat in guvern si credeam ca se va opri din crosetat caciulitze pentru pitici, dar el nu si nu – ziua muncea la guvern iar noaptea croseta caciulitze….
  Acum eu zic ca ar cam fi momentul sa lase dreaqu andrelele si sa spuna raspicat daca are de gand sa construiasca o cazemata politica, un meterez, o baricada …ceva, ca sa stim si noi pe ce ne bazam, sa ne pregatim arbaletele, sa ne cumparam pixuri noi si sa trecem la treaba.
  Sau nu.
  😯

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  18 septembrie 2011 la 14:51

  Andrei, multzam 🙂 Problema e să se folosească repede şi cu cap această oportunitate. În orice schimbare, exact cum spui, sunt câţiva în fruntea plutonului, alţii care-i urmează relativ repede şi destui care opun rezistenţă. Dar, mai ales sociologii, stiu acest lucru.

  Apreciază

 • 9. Andrei  |  18 septembrie 2011 la 14:54

  Nora subscriu la cele spuse si completez, cu voia ta, cu un articol nou: http://www.imondo.ro/blog/?p=3930 🙂

  Sper sa ajute.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  18 septembrie 2011 la 14:58

  Lumi, 🙂 ne-nţelegem din priviri 🙂 Din fericire povestile de noapte care l-au tulburat atât de profund pe oltean de era să-şi taie mustaţa la nervi, nu l-au oprit pe ministru să facă în trei luni treabă cât n-au făcut ăia dinainte în câţiva ani. Iar povestile nu sunt chiar povesti dacă se va pune pe crosetat tot atât de serios, la miscarea asta… Până nu trece entuziasmul 🙂

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  18 septembrie 2011 la 14:58

  Andrei multzam, mă si duc 🙂
  …Da, completează perfect prima parte, merita sharat 🙂

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  18 septembrie 2011 la 15:54

  skorpion, 4, ceva nu e-n regulă, totusi, cu felul în care reia si refrenele RMGC şi le decianurează pe ale opozanţilor proiectului… 🙄

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  18 septembrie 2011 la 16:05

  😦 Skorpion, mizeria, se pare, va continua: Un lac cât 120 de stadioane de fotbal!! Aici poţi afla si detalii: http://lacoltulstrazii.wordpress.com/2011/09/18/lacul-de-cianuri-traian-basescu/

  Apreciază

 • 14. Andrei  |  18 septembrie 2011 la 16:07

  Nora, multumesc.
  Problema lui Traian Basescu cu Rosia Montana este ca este influentat de ce i se spune de la BNR. Pe de o parte i se spune ca avem nevoie de aur la un pret mare (e posibil ca bula speculativa pe gold sa se sparga in curand, deci acum e momentul exploatarii) si pe de alta parte i se arata fantoma somajului (Theophyle a scis azi despre asta). In acesti termeni Rosia Montana da bine, insa raportat la consecinte nu cred ca e un lucru bun.

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  18 septembrie 2011 la 16:08

  Andrei, articolul de mai sus mi se pare realist si trist 🙄

  Apreciază

 • 16. Andrei  |  18 septembrie 2011 la 16:25

  De acord, asa este. Si, din pacate, nu traim vremuri roze.

  Apreciază

 • 17. luminita  |  18 septembrie 2011 la 17:22

  Nora,
  multumesc pentru raspuns.
  Nu ma pot abtine, cu riscul de a fi catalogata drept misogina, sa nu spun ca Sulfina nu s-a facut remarcata prin nimic special, in afara de un jenibil stil de a apara , din cand in cand si foarte rar, „printzipiile” portocalii pe sticla tembelizoarelor si ca nici in precedentul mandat de la Mediu n-a facut nici o mare branza.
  Sa il inlocuiesti pe Lazaroiu cu aceasta Sulfina e ca si cum ai vrea sa pui bariera reformei adevarate in ministerul muncii.
  O bila neagra ii acord lui Boc pentru nominalizarea Sulfinei.
  Chiar daca nu inteleg deocamdata resorturile care l-au determinat pe Boc sa isi iasa din pepeni atat de rapid incat sa il „ejaculeze” pe Lazaroiu din guvern exact cand incizase puroiul Asistentei Sociale patologice romanesti,
  si chiar daca aceste resorturi ar insemna ca l-a eliberat pe Lazaroiu de o responsabilitate guvernamentala pentru a-l lasa liber la manetele unei noi constructii politice,
  chiar si asa zic,

  eu tot ii dau o mare bila neagra lui Boc si il consider expirat si incapabil de a-si construi o echipa guvernamentala cu oameni de soi.
  Boc ar fi trebuit demult sa remanieze guvernul, renuntand la dinozaurii incapabili de reforma,
  iar Basescu ar fi trebuit la randul lui sa il remanieze pe Boc imediat ce a constatat ca nu renunta la dinozaurii incapabili .

  Apreciază

 • 18. clemycali  |  18 septembrie 2011 la 17:50

  Buna ziua catre seara !
  Interesante obesrvatii nora. Cu majoritatea sunt intru totul de acord dar in privinta Rosiei Montane nu am inca o opinie coerenta.
  @luminita, nu stiu ce manervra poate face Basescu prin care sa treaca prin Parlament un nou Guvern. Ca sa nu mai spunem ca momentul a cam fost pierdut ptr ca nici macar o remaniere guvernamentala consistenta nu a fost facuta. Problema se afla in interiorul PDL unde dinozaurienii se intorc.

  Apreciază

 • 19. luminita  |  18 septembrie 2011 la 18:20

  clemy,
  nu neaparat Basescu trebuia sa poata face ceva.
  Dar Boc, asa cum imediat l-a demis pe Lazaroiu pentru delict de opinie , la fel de bine se putea debarasa si de alti ministri din guvern, pe motive de incompetentza si inabilitate in reformarea ministerului.
  Ce, cu Lazaroiu a trebuit sa ceara aprobarea Parlamentului?
  De ce nu a procedat la fel si cu Tabara, ca sa dau doar un exemplu ?
  numai pentru ca nu a crosetat si el caciulitze la pitici ?

  Apreciază

 • 20. dictaturajustitiei  |  18 septembrie 2011 la 19:32

  Bună seara !

  Dacă de obicei sunt de acord cu cam tot ce spune președintele Băsescu faptul că se implică în proiectul RM mă nedumerește.

  Cât despre articol, Nora , cu titlu cu tot , mi-a plăcut. Oricât l-aș susține pe președintele țării, PDL-ul mă nemulțumește pe zi ce trece.
  Nu-mi place purtarea membrilor săi de partid, care nu se deosebește cu nimic, dar chiar cu nimic de cei din PSD când premier era musiu Năstase sau de liberalii lui Tăriceanu, și care a devenit brutală și obraznică. Nu mă refer la ieșirile publice ale greilor partidului ci la cea a celor de la nivel județean.

  Avem nevoie de un nou partid, mișcare populară sau cum s-o numii , nu doar schimbare de siglă ci și de o altă atitudine. M-am săturat să văd că sunt promovate toate hahalerele doar pentru că au carnet și au conspirat bine.

  Apreciază

 • 21. tibi  |  18 septembrie 2011 la 20:31

  „””Despre toate astea şi alte chestiuni legate de noul proiect se va mai vorbi de bună seamă …”””

  Se va vorbi si se va scrie la infinit.Cum s-ar putea oare ca pe langa infinitele analize despre cum a fost,cum este si cum va fi sa incercam sa si facem ceva concret? De exemplu:

  Coruptia generalizata si imoralitatea crunta a fruntasilor politici si a conducatorilor unitatilor de stat este cauza. Solutia este impunerea treptatata de conducatori onesti in fruntea unitatilor de stat.Ocazia proxima pentru a demara un proces de identificare si impunere treptata de conducatori onesti o reprezinta localele din 2012.
  Eu as avea convingerea ca un candidat credibil la o functie de primar sau de presedinte de CJ este o persoana onesta daca ar asuma public ca daca va fi ales va respecta urmatoarele idei:
  1). -va posta zilnic si detailat pe site-ul institutiei absolut toate cheltuielile zilei precedente ( atat cu toate achizitile de materiale,servicii si investitii cat si toate cheltuielile cu personalul)
  2).-in cazul in care institutia a pierdut irevocabil un proces va face in max. doua luni toate demersurile pentru recuperarea tuturor prejudiciilor de la toti cei vinovati
  3).-va demisiona daca nu materializeaza cele doua idei de mai sus
  Aceste idei nu contravin legislatiei si materializarea lor nu necesita cheltuieli.Aceste idei sunt si puternic populiste ( in sens corect) si asumarea publica si intens mediatizata a lor de catre un candidat ar trezi interesul,simpatia si sprijinul atat al cetatenilor dezamagiti, nehotariti cat si a celor indiferenti. Materializarea lor ar fi un puternic exemplu despre un alt mod de a castiga alegerile si despre un alt mod de a face politica si administratie.Poate ca treptat un intreg partid ar asuma public aceste idei si ar candida cu angajamentul ca daca ajunge la putere va nominaliza conducatori in fruntea unitatilor de stat care sa materializeze aceste idei.

  Eu sunt hotarat sa trimit sute de emailuri la sute de candidati la functii de primari in municipii si la candidati de presedinti de CJ-e in care sa le prezint aceste idei si sa le propun sa le asume public.
  Desigur ca daca aceste idei ar fi propuse in numele unui grup organizat in acest scop ar putea avea efecte sensibil crescute.Desigur ca as dori constituirea unui astfel de grup care sa faca presiuni inca de acum asupra posibilor candidati la functii de primari si de presedinti de CJ sa analizeze aceste idei si sa le asume public.

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  18 septembrie 2011 la 22:00

  Seara bună, prieteni, acum ajunsei si eu acasă 🙂 Luminiţa ai pus punctul pe i! Pedeleii, în marea lor parte, deopotrivă cu uslaşii, nu vor schimbare, nu vor legea asistenţei si nici pe Lăzăroiu. Nu-l vor nici pe Funeriu, alt dusman care le distruge fabricile de diplome si industria plagiatului, adică „învăţământul”, de mirare că încă nu l-au „ejaculat” şi pe el

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  18 septembrie 2011 la 22:02

  Clemy, mi-e teamă că subiectul RMontana o să îndepărteze persoane cu notorietate-n creştere de care e o imensă nevoie, mă gândesc la Monica Macovei şi că ar putea produce schisme chiar si-n noua miscare.

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  18 septembrie 2011 la 22:03

  Carmen, cu un succes politic datorat aproape exclusiv lui Băsescu pedelistii n-au evoluat politic, ci cu puţine excepţii, apartin aceleiasi specii de dinozauri ca si uslasii. Ca si tine sunt sătulă de specia asta care a umplut mai toată sandramaua politicii autohtone.

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  18 septembrie 2011 la 22:06

  Tibi, bune propuneri simple, benefice şi concrete. Îmi place ideea ta de a trimite e-mailuri acestor personaje, chiar ar trebui „să conspirăm” şi să facem mai mulţi acelasi lucru. O iniţiativă civică pe care o vor lua în seamă în mod natural, oamenii politici de înaltă ţinută civică ( câţi din ăstia s-or mai găsi, însă 🙄 ) sau alţii, mai dedaţi la ciuguleală, adică cei pe care-i vedem în mod curent că ajung în asemenea funcţii, de teama justiţiei.

  Apreciază

 • 26. skorpion  |  18 septembrie 2011 la 22:12

  nora, vezi ca am comentat ca prostu-n sat la cealalta postare
  🙂

  scuzi

  Apreciază

 • 27. skorpion  |  18 septembrie 2011 la 22:29

  VANGHELIE

  „Am o parere foarte buna de domnul Paleologu. Eu il respect foarte mult pe domnul Paleologu. Si cred, ca politician, dar ca un intelectual de remarca, cred ca poate sa fie alaturi de acest consiliu. Si sa vorbeasca romaneste. L-am vazut la televizor ca vorbeste romaneste. Si asta e nevoie.
  :mrgreen:

  Nu am nevoie de un pesedist care nu stie sa vorbeasca romaneste si nu are chef si crede ca lucrurile sunt decat aranjamente” , a spus Vanghelie

  😛

  Apreciază

 • 28. tibi  |  18 septembrie 2011 la 22:40

  „”…propuneri simple, benefice şi concrete. „”

  Pai,propunerea cea mai importanta ar fi sa constituim un grup de persoane care sa doreasca sa se implice intr-o actiune de presiune asupra potentialilor si viitorilor candidati la functii de primari si presedinti de CJ-e ca sa accepte si sa asume public niste angajamente (acele pe are le-am enuntat sau altele). Ma gandesc la un grup care sa isi stabileasca acest obiectiv ,sa stabileasca cateva reguli si sunt in cautare de amatori sa se implice in asa ceva.

  Apreciază

 • 29. skorpion  |  18 septembrie 2011 la 23:27

  un articol frumos, doar vine luni, nu?

  Tom Gallagher

  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/atlantism-romanesc-in-vremuri-de-cumpana-238099.html#top_articol

  Apreciază

 • 30. Theophyle  |  19 septembrie 2011 la 17:32

  Braking News!!!

  S-a intors HULTANUL!

  http://karikaturapolitika.wordpress.com/

  Apreciază

 • 31. lastnightmusic  |  19 septembrie 2011 la 18:23

  Intradevar !!! Bine a revenit !

  Apreciază

 • 32. Sare'n Ochi  |  19 septembrie 2011 la 20:14

  sper sa se treaca dincolo de vorbe. eu sunt pregatit sa ajut.
  numai sa nu-mi rasara din umbra sinistre figuri…

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  20 septembrie 2011 la 00:02

  Seara bună 🙂

  Tibi, de acord, continuă ce ai început, te susţin 🙂
  Theophyle, plăcută surpriză, mă bucur, prietenii la nevoie se cunosc 🙂
  Skorpion, săptămâna-ncle cu TG. Si-ncepe bine: bun articolul 🙂
  Lnm, bine ai revenit: strângem rândurile 🙂
  Sare, da: ajutăm si ne ajutăm. Cu un dram de solidaritate sănătoasă se poate face o treabă bună
  🙂

  Apreciază

 • 34. skorpion  |  20 septembrie 2011 la 00:07

  Nora,

  happy birthday to youuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  20 septembrie 2011 la 00:12

  Skorpion, thank youuuuuuuuuuuuu 😀

  Apreciază

 • 36. luminita  |  20 septembrie 2011 la 09:34

  Noooooooooraaaaaaaaa,
  si eu te iubeeeeeeeeeesc…………..

  Apreciază

 • […] Mişcarea populară: şansa înnoirii. Dacă va deveni o mişcare de curăţare şi înnoire a mucegăitei clase politice autohtone, demersul politic care prinde contur acuma va avea o misiune uriaşă. Din fericire, dincolo de bâlbe şi nereuşite, câteva realizări ale guvernului actual, să pomenim, doar în treacăt, de reforma ministrului Funeriu, de renegocierea contractului cu firma Bechtel de către Boagiu, de evaluarea, riguros făcută de dl.Lăzăroiu, găunosului sistem de asistenţă socială, plus noua lege care aşteaptă undă verde, toate sunt elemente preţioase pe care se poate construi, odată cu renovarea politică, un stat viabil, în condiţiile actuale, pe centru-dreapta, fără echivoc. […]

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  20 septembrie 2011 la 15:21

  Ziua bună, prieteni 🙂

  Nora călătoreşte, grădina se odihneste:
  …Dar nu prea mult: revin la-nceput de octombrie:
  de ziua recoltei 🙂

  Să fiţi cuminţi

  🙂

  Apreciază

 • 39. Blue  |  20 septembrie 2011 la 20:03

  Nora, am impresia că de fapt am intrat într-o perioadă ciudată politic.
  Cred că vom vedea că urmează nişte reaşezări.
  Am senzaţia că această Mişcare Populară este un fel de prim pas spre un pol popular (cred că am văzut pe undeva expresia asta). Polul popular la rândul lui, este posidil să fie doar o etapă anterioară apariţiei unui Partid Popular.
  Am zis reaşezări, deoarece schimbări par a se peterece cam peste tot. Există zvonuri despre încercarea de a se crea o alianţă care să aibă ca piloni principali, partidul lui Diaconescu ş PC-ul care se simte luat de fraier în USL. Va fi o alianţă ciudată. Între un partid care se pretinde conservator şi unul comunisoid-bolşevic. Dar, dacă ne gândim cine sunt cei doi lideri …
  Că am pomenit de USL, această alianţă nu prea cred că are viitor. Doctrinar PSD şi PNL sunt incompatibile. Un eventual eşec la locale va face să explodeze. Oalele sparte le va plăti Antonescu în solidar cu PNL (e posibil să aibă soarta PNŢcd, de asemenea Ponta şi cei din spatele lui (Iliescu, Năstase, etc) vor ajunge să dispară ca forţă în PSD.
  Pe de altă parte, este posibil să disparădin Parlament formaţiunile maghiare.

  Apreciază

 • 40. lastnightmusic  |  20 septembrie 2011 la 21:27

  Apreciază

 • 41. oldhashu  |  20 septembrie 2011 la 22:35

  Seara bună, dragilor! 🙂

  Printre treburile în gospodărie, un guturai poate deveni șansa de a mai sta în fața calculatorului, alminteri cum s-o fentez pe zbirul de Mme Old ?!

  Mi-a amintesc de interviurile in care Base era intrebat ce va face după Cotroceni. Raspunsul era invariabil: «Plec pe mare!»
  N-am crezut nici o clipă că va ieși din politică și va lăsa tot ce a construit pe mâna celor pe care i-a păstorit.
  Dovada este actiunea demarată în prezent prin care își pregătește un „echipaj de rezervă” pentru perioada post Cotroceni.
  Că barca PDL nu mai are sprinteneala inițială sub greutatea atâtor burți de brontozauri…

  Puteți spune cum se va numi secundul său?
  Dar nostromul (seful de echipaj) ?
  Că despre căpitan, nu există dubii… 😀

  Iată mai jos prima parte a povestii mele de călătorie prin țară care mă tinu un timp departe de voi, dragilor:

  http://oldhashu.wordpress.com/2011/09/20/un-carcotas-in-maramures-i/

  Apreciază

 • 42. skorpion  |  20 septembrie 2011 la 23:19

  salve, old

  fiindca este responsabil, basescu pregateste echipa pentru perioada post-Basescu.

  asa ar trebui sa procedeze un politician adevarat!

  nu ghicesc secundul, nostromul, capitanul…
  🙂

  p.s. ai povestit foarte frumos calatoria ta in tara, astept continuarea
  🙂

  Apreciază

 • 43. Andrei  |  21 septembrie 2011 la 00:20

  Muuuulti ani traiaaaaaaascaaaaaa,
  Muuuulti ani traiaaaaaaascaaaaa,
  Laaaaa multiiiiiiiii aaaaaani!

  Servus Nora,
  multi ani cu sanatate, trafic consistent pe blog, prieteni multi in „Gradina de hartie”, bunastare, relatii de calitate si cat mai multe bucurii. Inca o data,

  La multi ani!

  Apreciază

 • 44. filadel  |  21 septembrie 2011 la 09:12

  La mulți ani Nora! O grădină veșnic verde! 🙂

  Apreciază

 • 45. oldhashu  |  21 septembrie 2011 la 09:44

  La mulți ani, Nora! 🙂

  O dedicație pentru tine din partea unui bătrân care a început să se uite tot mai des în urmă:

  Apreciază

 • 46. oldhashu  |  21 septembrie 2011 la 09:50

  Skorpy, salut! 🙂

  Căpitanul e usor de ghicit, e făcut pentru postul ăsta…

  Ma bucur că ți-a placut, urmează episodul doi în curând…

  Apreciază

 • 47. Maria  |  21 septembrie 2011 la 11:07

  La mulţi ani frumoşi, înfloritori şi luminoşi, Nora!

  Nu ştiu ce bucurie ţi-aş putea face astăzi, pe măsura sufletului tău şi a bucuriilor descoperite în minunatul tău spaţiu de când am poposit în el. 🙂 Mă gândesc la ceva ce nu este chiar nou şi surprinzător, a mai trecut în zbor pe deasupra Grădinii, dar fără să-şi arate chipul, ţi-a plăcut mult, iar eu m-am tot codit să-l aduc cu totul aici, din tot felul de aprehensiuni şi…

  Când i-am dat drumul m-am gândit la tine şi la cei ce iubesc acest oraş, o oază superbă de continuă inspiraţie. Înregistrarea este dintr-un concert care a avut loc la Sibiu în 2007, la sala Thalia.

  La mulţi ani, încă o dată!

  Apreciază

 • 48. Viq  |  21 septembrie 2011 la 11:26

  La multi ani,
  gradinareasa cuminte !

  Apreciază

 • 49. skorpion  |  21 septembrie 2011 la 12:14

  pentru Nora si nu numai,
  pentru toti iubitori ai lui ZORBA

  http://manneli.com/movies/fun/GreekFest.html

  Apreciază

 • 50. Tiberiu Orasanu  |  21 septembrie 2011 la 15:00

  La Mulţi Ani, Dragă nora, La Mulţi Ani! fericiţi şi împliniţi alături de familie şi de prieteni!

  Apreciază

 • 51. theo  |  21 septembrie 2011 la 16:53

  nora,

  la multzi ani!

  sänätate si inplinirea dorintzelor.

  skorpi, a postat ceva, la 49

  eu am plins cand l-am vizionat, si altora le este dor

  de tzara, obiceiurile lor, de muzicä, de oameni.

  Apreciază

 • 52. andrzej  |  21 septembrie 2011 la 20:05

  Salut!
  A trecut vacanta, a venit si prima zi mai racorosa din septembrie, copacii si campurile incep usor sa o dea in ruginiu….
  Mai luam o geca peste tricou sau camasa si in curand(se anunta o iarna timpurie si nabadaioasa, zic meteorologii) va veni iarna. .Facand un tur al pietelor vad ca legumele au tot preturi de trufandale dupa un an fabulos(zic specialistii!). Ma si gandesc la conservele de iarna ca la articole de lux…
  Deja sindicalistii zoriti de la spate de interese de partid sau personale anunta “ample miscari revendicative”(oare ce vor sa revendice?)….
  Una peste alta politicienii au facut ce stiu ei mai bine si vazand ca se apropie funia de par, fac la fel ca si pana acum:promit.
  Eu unul sunt ceva mai nelinistit decat eram acum un an, vazand ca economia nu creste ci scade. Ma uit la santierele abandonate in tot orasul(Bucuresti), vad(si stiu ca mucitorii cauta de lucru , iar cei care lucreaza sunt platiti din trei in trei luni) si ca nimic nu se misca, totul a inghetat inca de acum din septembrie .
  …, Nu sunt bani zic toti si ridica din uneri unii a neputinta, altii din indiferenta.
  Eu unul mi-am luat prima portia de recesiune anul trecut in mai cand patronul a dat afara 40% din personal iar celr ramasi le-a fost diminuat salariul cu 25% , evident fiind obligati sa preluam si sarcinile celor disponibilizati.
  Tot anul trecut am muncit ca un nauc , incat la sfarsitul anului am intrat in spital.
  Speram ca anul acesta vom depasi criza si efectele ei, dar iata ca abea acum criza isi arata coltii mai feroce .
  Acum in prag de iarna stau si ma intreb ce se va intampla, mult mai ingrijorat decat acum un an.

  Apreciază

 • 53. andrzej  |  21 septembrie 2011 la 20:14

  Cer scuze, dar cam deprimat am uitat.
  La multi ani doamna!

  Apreciază

 • 54. Tiberiu Orasanu  |  21 septembrie 2011 la 21:27

  Salut
  Preşedintele la TRV 1

  Apreciază

 • 55. tibi  |  21 septembrie 2011 la 22:26

  „”Tibi, de acord, continuă ce ai început, te susţin …”

  Voi solicita o sustinere efectiv implicativa si nu doar o sustinere morala.

  Apreciază

 • 56. dictaturajustitiei  |  21 septembrie 2011 la 22:37

  Bună seara !

  Doamne, ce mă bucur că am intrat în Grădină ! La mulți ani !

  Să ne trăiești, să fii veșnic tânără, fericită și să ai parte doar de bucurii !

  Apreciază

 • 58. oldhashu  |  22 septembrie 2011 la 12:01

  Bună dimineata! 🙂

  Liniște p’aci!!! 😀

  La mine, pentru cei curioși, partea a doua a serialului de călătorie în Maramu’:

  http://oldhashu.wordpress.com/2011/09/22/un-carcotas-in-maramures-2/

  Apreciază

 • 59. skorpion  |  22 septembrie 2011 la 14:32

  cred ca in maxim 10 ani aici vor aparea mii de casute, case, vile, viloaie, blocuri, bloculete.

  ideea este ca un cap limpede sa impuna de pe acum un anumit tip de constructie, astfel incit sa arate ca zona tiroleza, case numai din lemn cu maxim 2 etaje, altfel o sa fie o varza balcanica totala

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/transalpina-soseaua-dintre-nori-946369.html

  Apreciază

 • 60. skorpion  |  22 septembrie 2011 la 23:22

  septembrie

  Nana Mouskouri & Harry Belafonte

  Apreciază

 • 61. skorpion  |  22 septembrie 2011 la 23:25

  4 decembrie – Nana Mouskouri – Sala Palatului / Bucuresti
  🙂

  Apreciază

 • 62. dictaturajustitiei  |  23 septembrie 2011 la 10:44

  Bună dimineața !
  Liniște pe aici !!! Vorba lui Scorpy, unde sunteți ?
  Eu vă transmit cu drag salutările mele.

  Apreciază

 • 63. oldhashu  |  23 septembrie 2011 la 13:12

  Bună ziua, DJ! 🙂

  Suntem la aruncat cu pietre în Pirat și ai lui pe blog la… ghici! 😉

  Nu ne mai plac că ne-au dezamăgit, ne-au mințit și-o să-i votăm pe ăilalți ca să știm că ne-am făcut-o cu mâna noastră și nu ne trebuie penicilină! :mrgreen:

  Apreciază

 • 64. tibi  |  23 septembrie 2011 la 17:51

  Pe http://www.blogary.ro/2011/09/cum-ar-arata-scheletul-albei-ca-zapada-daca-ar-fi-gasit se naste o posibila solutie.

  Apreciază

 • 65. skorpion  |  23 septembrie 2011 la 22:23

  buna seara,

  eventualii profesori care citesc blogul sa nu se supere pe bancurile de mai jos, dar unele sint simpatice foc, nu am mai facut nici o selectie.

  😛

  Weekend placut

  Bancuri
  1.Un student e la examen si nu prea stie. Profesorul ii zice : – Macar stii ce-i aia examen ?
  – Da, este atunci cand doi oameni inteligenti vorbesc intre ei.
  – Si daca unul dintre ei este idiot?
  – Celalalt nu ia examenul.

  2. La un examen de fizica. Profesorul foarte prost dispus. Intra prima studenta.
  – Duduie, e vara, sunteti intr-un compartiment de tren si va este foarte cald. Ce faceti?
  Studenta foarte bucuroasa de simplitatea intrebarii raspunde : – Deschid fereastra. – Perfect, va rog sa calculati viteza cu care intra curentul de aer in compartiment, temperatura de afara si presiunea atmosferica.
  – ?!?
  Pica examenul. A doua studenta pateste la fel. Intra si a treia studenta, care intre timp aflase despre ce era vorba.
  – Duduie, e vara, sunteti in tren, in compartiment, si va e foarte cald. Ce faceti ?
  – Imi dau jos bluza.
  – Dar totusi va e cald.
  – Imi dau jos fusta.
  – Inca va e foarte cald.
  – Imi dau jos sutienul, chilotii, tot, raman goala.
  – Si daca inca va mai este cald ?
  – Dom’profesor, si sa stiu ca ma f…. cu tot trenul, dar fereastra aia tot nu o deschid !

  3. Un grup de cercetători scriu o carte, de 300 de pagini, un compendiu de fizică cuprinzând toate cunoştinţele din domeniu. Se hotărăsc să facă un sondaj ca să afle în cât timp o vor învăţa studenţii. Merg mai întâi la francezi şi ăştia zic că o învaţă în 4 luni ! Apoi merg în Germania şi nemţii spun că o învaţă în 2 luni ! Şi în final ajung în România, într-un cămin studenţesc unde toţi erau beţi morţi ! Îl trezesc pe unul şi îl întreabă : „În cât timp reuşeşti să înveţi toată cartea asta ?” şi studentul nostru : „BUUEEEYYYY, SCULAREA ! MÂINE AVEM EXAMEN !!!!”

  5.La o restanta toti studentii asteptau in amfiteatru si la un moment dat intra profesorul…
  – Intrebare de nota 10…Cum ma cheama ???
  …liniste…
  – Atunci o intrebare de nota 5…La ce materie dati azi restanta ???
  …liniste…la care o voce de undeva din spate…
  – Scarba vrea sa ne pice !!!

  7.Profesoara : Copii, ce ne da porcul ?
  Un elev : Carne !
  Profesoara : Bravo ! Copii, ce ne da gaina ?
  Un alt elev : Carne si oua !
  Profesoara : Bravo ! Copii, ce ne da vaca ?
  Un al treilea elev : Teme pentru acasa !

  8.Noapte, inainte de examen. In apartamentul profului suna telefonul pe la 3 noaptea. Cu o voce iritata acesta raspunde : – Da !
  – Dormi ?
  – Bineinteles ca dorm !
  – …si noi invatam, ‘tu-tzi mortii ma-tii !…

  9.Un student se duce la cantina si singurul loc liber este langa un profesor. Neavand ce face, se aseaza acolo. Profesorul spune : – Porcul nu-i este prieten porumbelului.
  Studentul raspunde : – Bine, atunci eu am zburat.
  Enervat la culme, la examen, profesorul ii pune studentului cele mai grele intrebari, dar acesta raspunde la toate. In cele din urma, profeorul il intreaba : – Vezi pe drum un sac de minte si unul de bani. Pe care il iei ?
  – Pe cel cu bani.
  – Eu l-as lua pe cel cu minte.
  – Fiecare cu ce n-are…

  10.Profesorul, furios de-a dreptul, ii scrie pe lucrare “BOU”. Studentul merge la el si ii spune :
  – Domnule profesor, v-ati semnat, dar nu ati trecut nota !!!!!

  11.Un student ia nota 4 la examenul Logica si ii propune profesorului :
  – Daca va pun o intrebare logica si nu-mi raspundeti imi mariti nota ?
  – Profesorul : Da !
  – Ce este ilogic dar legal, logic dar ilegal si totodata ilogic si ilegal ?
  Se gandeste profesorul…. nu stiu, si ii mareste nota.
  Studentul raspunde : – Ca dvs. aveti 60 de ani si sunteti casatorit cu una de 24 – este ilogic dar legal ; ca sotia dvs. are un amant de varsta ei – este logic dar ilegal ; ca dvs. ii mariti nota amantului sotiei – este si ilogic si ilegal.

  13. „Directorul unui internat îi previne pe băieţi :
  – Dacă dă dracu’ şi-l prind pe unul din voi în dormitorul fetelor, îl amendez cu 10 Euro, a doua oară îl ard cu 20 de Euro şi a treia oară cu 40 Euro ! Din spate, o voce timidă :
  – Dom’ director, da’ un abonament cât costă ?”

  15. Se spune că s-a petrecut la Politehnica din Bucureşti. Studenţii aveau examen, dar, nemergând la cursuri nici măcar nu-şi cunoşteau profa. Un grup de studenţi aşteptau şi ei… Vine o tipă faină cu un şal în jurul gâtului, iar unul din studenţi zice :
  – Iată vine un sol de pace c-o năframă-n vârf de băţ. Şi toţi se prăpădesc de râs.
  Se uită tipa atent la ei şi intră în sală.. Studentul în faptă :
  – Waw ! Am pus-o ! E profa. Sigur mă pică. Dar îşi încearcă totuşi norocul şi intră în sală. Când să tragă biletu’ cu subiectu’, profa întreabă :
  – Tu eşti Mircea ?
  – Eu sunt doamnă. Dau acum sau vin la toamnă ?!

  16.Profesorul : “Cine a fost primul om care a ajuns pe Luna ?”
  Gigel : “Un somalez care s-a jucat cu elasticul de la chiloti…”

  19.Elevii unei clase au fost fotografiati, iar diriginta lor incerca sa-i convinga sa cumpere pozele :
  − Ganditi-va, copii, ce dragut va fi atunci cand veti fi mari si va veti uita la fotografii spunand : „Uite-o pe Oana – acum e avocat” sau „Uite-l pe Mihai – acum e doctor”…
  Din clasa se aude o voce: − Uite-o pe diriga – acum e moarta !!!

  21.Profesorul de matematica Grigore Moisil, la o ora de matematica. Dupa ce a citit prostiile pe care le-a debitat unul dintre studenti intr-o lucrare, il cheama pe studentul respectiv la el, il pupa pe frunte si zice:
  – Tu poti sa te lauzi la toata lumea ca profesorul Grigore Moisil te-a pupat in fund, ca asta nu-i cap!

  Apreciază

 • 66. clemycali  |  24 septembrie 2011 la 17:58

  Buna seara, buna seara.
  Imi cer scuze si imi torn cenusa in cap, si apoi, cu intarziere, ma alatur tuturor celor care i-au urat La multi ani gazdei noastre.

  Apreciază

 • 67. clemycali  |  24 septembrie 2011 la 21:59

  Revin cu o intrebare pe care o pun in atentia votului gradinii. Ptr saptamana viitoare am cateva propuneri muzicale: Boema de Puccini (Netrebko, Villazon), Traviata de Verdi (Fleming, Villazon) sau Don Pasquale de Donizetti (Florez, Raimondi). In functie de voturile voastre am sa postez respectiva opera.

  Apreciază

 • 68. skorpion  |  24 septembrie 2011 la 22:01

  buna seara,

  clemy,
  cred ca urmatoarea saptamina Nora nu va fi in gradina, probabil ca va aparea la inceputul lunii octombrie,
  am inteles ca si fini lipseste temporar…

  daca vrei sa stii parerea mea, eu as opta pentru Traviata, dar stai sa vezi ce mai apare din partea altora

  🙂

  Apreciază

 • 69. clemycali  |  24 septembrie 2011 la 22:15

  @skorpy, nu stiam. Asta si din cauza ca la ora la care eu reusesc sa navighez mai in voie pe internet voi sunteti deja la somnic.

  Apreciază

 • 70. skorpion  |  24 septembrie 2011 la 23:24

  Clemy,
  citeste la #38

  Apreciază

 • 71. skorpion  |  25 septembrie 2011 la 10:15

  Maria Tanase – 25 septembrie

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/maria-tanase-povestea-adevarata-a-uneia-dintre-cele-mai-mari-romance-946940.html

  Apreciază

 • 72. skorpion  |  25 septembrie 2011 la 10:15

  Apreciază

 • 73. oldhashu  |  25 septembrie 2011 la 17:26

  Salut dragilor! 🙂

  Acum cincinzeci și cinci de ani, pe scena Căminului cultural din satul meu de sub munte, am fost mai mult decât spectatorul uimit al unui moment fără seamăn pentru mine, un țânc mucos adus de tata la spectacolul Mariei Tănase – Vocea aceea care mai în fiecare zi venea pe fire de undeva de departe s-a întrupat într-o Doamnă pe care puteam s-o văd și s-o ating și care, văzând uimirea mea fără margini, m-a luat în brațe și așa „încărcată”, a interpretat parcă numa’ pentru mine un cântecel copilăresc «Mi-o zîs mama că mi-o da», după care m-a înapoiat tatei, întrebându-l: «Ce-i dați să mănânce, că atârnă cât un mâț?»
  Și chiar cam atât atârnam după o hepatită epidemică care m-a marcat ani buni după aceea…
  Acum, după atâta timp, nu credeam ce dureros poate rezona in mine acea amintire și un alt cântec de al Doamnei:

  Apreciază

 • 75. skorpion  |  26 septembrie 2011 la 22:17

  26 septembrie

  http://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/09/26/politeia-adera-la-noua-republica/#comment-165081

  Apreciază

 • 76. skorpion  |  27 septembrie 2011 la 14:45

  continuare:

  27 septembrie 2011

  http://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/09/27/la-inceput-a-fost-cuvantul/#comment-165261

  Apreciază

 • 77. skorpion  |  27 septembrie 2011 la 21:49

  Grecia
  Dincolo de disperare, elenii râd în infern

  http://www.presseurop.eu/ro/content/article/996891-dincolo-de-disperare-elenii-rad-infern

  Apreciază

 • 78. Un tanar de stanga  |  28 septembrie 2011 la 00:42

  n0rmaI ar trebui sa treaca Ia munca

  Apreciază

 • 79. Sare'n Ochi  |  28 septembrie 2011 la 15:09

  deocamdata nu mai incap sabiile de atatea teci.
  natura umana isi spune cuvantul – sper sa se depaseasca faza asta a „eu am spus-o primul”.

  Apreciază

 • 80. clemycali  |  28 septembrie 2011 la 19:53

  Apreciază

 • 81. skorpion  |  28 septembrie 2011 la 21:47

  multumesc, clemy,
  unul din ariile care imi plac f. mult!

  pentru @Nora cind s-o intoarce (si nu numai)
  28 septembrie
  http://www.nouarepublica.ro/

  Apreciază

 • 82. skorpion  |  28 septembrie 2011 la 21:47

  una din ariile…scuze

  Apreciază

 • 83. Creanga  |  29 septembrie 2011 la 08:08

  Ziua buna gradinari!
  Cam lipsii, acum am de recuperat, nu ma trageti de urechi, am urat Norei cele cuvenite la momentul potrivit (cel putin aici inca era 20) cu ceva ajutor de la Skorpi si yahoo.
  In rest, sa vedem ce Miscari mai urmeaza, eu unul am ales sa ma misc din tara.

  Apreciază

 • 84. oldhashu  |  29 septembrie 2011 la 11:21

  Salut, grădinari! 🙂

  Bun venit, Rămurică, te-a adus dorul de acasă?!

  Pentru cei dornici de un pic de relache, episodul 3 al expeditiei în maramureș:

  http://oldhashu.wordpress.com/2011/09/28/un-carcotas-in-maramures-3

  Apreciază

 • 86. Sare'n Ochi  |  30 septembrie 2011 la 20:12


  🙂 sa nu zici ca ramai neinformata…

  Apreciază

 • 87. noradamian  |  30 septembrie 2011 la 21:21

  Maria, Filadel,Andrei, Luminiţa, Skorpion, Blue. Oldhasu, Viq, Tibi, Theo,Andrzej, Carmen DJ, Clemy, Tog, Tds, Creangă, Sare-n ochi ,
  prieteni,

  vă salut cu drag 🙂

  Apreciază

 • 88. skorpion  |  30 septembrie 2011 la 21:28

  salve, Nora,
  bine ai revenit,
  odihnita, frumoasa si voinica?
  🙂

  vezi ca ti-am lasat noi diverse linkuri, s-au intimplat niste chestii interesante in lipsa ta si plina de optimism..

  recupereaza-le si spune-ne ce parerea ai>

  Apreciază

 • 89. noradamian  |  30 septembrie 2011 la 21:34

  Skorpion, salve 🙂
  Mda, mai ceva decât am fost vreodată 😆

  Multzam, o iau cu-ncetul ca să nu mă sperii 😆
  Mai durează puţin până intru-n atmosferă 🙂

  Apreciază

 • 90. skorpion  |  30 septembrie 2011 la 21:38

  copacel, copacel, NOra,

  ia-o-ncet….
  vezi ca am pus si data cind a aparut cite ceva, poti sa le iei de sus asa cum ti-am dat eu , tog, tds cite un link….

  Apreciază

 • 91. skorpion  |  30 septembrie 2011 la 21:40

  http://www.imondo.ro/blog/?p=4045

  Apreciază

 • 92. noradamian  |  30 septembrie 2011 la 21:41

  Skorpion,65, 😆 acuma simt că am aterizat acasă 😆

  Apreciază

 • 93. noradamian  |  30 septembrie 2011 la 21:43

  …După porţia de râs trec la link-uri serioase 🙂

  Apreciază

 • 94. skorpion  |  30 septembrie 2011 la 21:44

  nora,

  😆

  vezi ca la # 91 am trecut opiniile celor care s-au inscris in Noua Republica, ideea este ca dupa emisiunea lui Mihail Neamtu de joi seara (parca) de la B1TV faorte multi s-au inscris..

  sa vedem mai departe, ca au inceput rozatoarele sa dea tircoale N.R.
  :mrgreen:

  Apreciază

 • 95. noradamian  |  30 septembrie 2011 la 21:45

  Da, mai întâi vreau să vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase, pentru dedicaţii şi felicitări! I loving you, my friends

  Clemy, excelente propuneri, pune-le , te rog, în „operă” 🙂

  Apreciază

 • 96. noradamian  |  30 septembrie 2011 la 21:46

  skorpion, asta chiar că e noutate, 🙂

  Apreciază

 • 97. skorpion  |  30 septembrie 2011 la 22:28

  emisiunea de la b1tv care i-a convins pe multi sa se ~inscrie~in N.R.

  Apreciază

 • 98. noradamian  |  30 septembrie 2011 la 23:08

  Skorpion, TKS 🙂 Acum zece zile când am anunţat că revin de „Ziua Recoltei”, nu bănuiam că spun un adevăr 🙄 🙂

  Apreciază

 • 99. skorpion  |  30 septembrie 2011 la 23:11

  nora,

  cred ca in ultimele 100 de minute ai incercat sa recuperezi informatiile si evenimentele care au avut loc in lipsa ta…parca a venit tavalugul peste tine, nu-i asa?
  asa te simti acum, ]

  🙂

  Apreciază

 • 100. noradamian  |  30 septembrie 2011 la 23:16

  Skorpion, exact!! 🙂

  Ştiri, o avalansă de noutăţi, dar si un suflu de optimism neobisnuit, în fine ceva remarcabil si demn de susţinut… 🙂

  Apreciază

 • 101. noradamian  |  30 septembrie 2011 la 23:17

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 102. filadel  |  30 septembrie 2011 la 23:18

  Nora

  Bine-ai revenit! Ia-o-ncet nute lua după Skorpi cel vijelios! 😆
  Chiar îmi făceam griji.

  Apreciază

 • 103. noradamian  |  30 septembrie 2011 la 23:20

  Fila, salut, da, am cam ameţit în seara asta, dar îmi revin 😆

  Apreciază

 • 104. filadel  |  30 septembrie 2011 la 23:34

  Noapte bună! Stai liniștită. Nu s-a întîmplat nimic neobișnuit. Numai lucruri normale într-o țară normală.

  Apreciază

 • 105. skorpion  |  30 septembrie 2011 la 23:43

  filadel,

  Ro tara normala??

  glumesti!!!!!!!!!!!!

  poate de acum incolo, adica in vreo 20 de ani sa devina step by step o tzara normala

  🙂

  Apreciază

 • 106. filadel  |  30 septembrie 2011 la 23:44

  Skorpi

  te-ai prins, șmekerule, de inversiune. 😆 Chiar te-am provocat.

  Apreciază

 • 107. noradamian  |  30 septembrie 2011 la 23:59

  🙂 Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 108. skorpion  |  1 octombrie 2011 la 00:13

  ότι όμορφο τραγούδι

  ce cintec frumos……

  🙂

  καληνύχτα = noapte buna

  Apreciază

 • 109. filadel  |  1 octombrie 2011 la 00:19

  😆

  Apreciază

 • 110. noradamian  |  1 octombrie 2011 la 19:51

  Seara bună 🙂

  Postare nouă

  Apreciază

 • 111. My Homepage  |  15 ianuarie 2012 la 09:21

  … [Trackback]…

  […] Read More: noradamian.wordpress.com/2011/09/18/miscarea-populara-sansa-inoirii/ […]…

  Apreciază

 • 112. best self help books  |  14 februarie 2012 la 20:08

  … [Trackback]…

  […] Read More here: noradamian.wordpress.com/2011/09/18/miscarea-populara-sansa-inoirii/ […]…

  Apreciază

 • 113. Sztabki złota is really greatproduct  |  1 martie 2012 la 13:42

  …For further Information click here…

  […]I am now not sure where you are getting your info, however good topic.[…]…

  Apreciază

 • 114. Sztabki złota is really greatproduct  |  2 martie 2012 la 15:13

  …Take a look for more Information on that topic…

  […] What host are you the use of? Can I am getting your associate link for your host? I desire my website loaded up as fast as yours lol[…]…

  Apreciază

 • 115. taxi olsztyn  |  5 martie 2012 la 10:58

  …Visitor recommendations…

  […]Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for?[…]…

  Apreciază

 • 116. games  |  11 martie 2012 la 07:04

  … [Trackback]…

  […] There you will find 66931 more Infos: noradamian.wordpress.com/2011/09/18/miscarea-populara-sansa-inoirii/ […]…

  Apreciază

 • 117. free games  |  16 martie 2012 la 15:50

  … [Trackback]…

  […] Read More: noradamian.wordpress.com/2011/09/18/miscarea-populara-sansa-inoirii/ […]…

  Apreciază

 • 118. Video  |  17 martie 2012 la 02:45

  … [Trackback]…

  […] Read More: noradamian.wordpress.com/2011/09/18/miscarea-populara-sansa-inoirii/ […]…

  Apreciază

 • 119. food manufacturing recruitment  |  30 martie 2012 la 03:13

  … [Trackback]…

  […] Read More here: noradamian.wordpress.com/2011/09/18/miscarea-populara-sansa-inoirii/ […]…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 931.497 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 1.449 de urmăritori

Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 931.497 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Feed-uri


%d blogeri au apreciat: