Tweets, mein Konig

27 Octombrie 2011 at 12:32 85 comentarii

Ein Mann, ein Wort, spune neamţul! Ein Rege, ein Discurs, s-ar putea parafraza  zicerea nemţească. Ein Politician, ein Ciolan, s-ar traduce pe parlamentăreşte. Deocamdată,  studiile  istoriografice contradictorii  nu sunt în măsură să ne lămurească în ce măsură cuvintele  speech-ului regal al fostului suveran sunt probate de atitudini şi fapte. Până la lămuririle obiective, dacă vor veni vreodată, suntem tot în zodia politizării. Nu-i de mirare deci, că din  mormanul de  aprecieri pozitive la adresa discursului, cele superlativizate vin, cum altfel, din linia întâi a USL!  Din atâta belşug de simpatie dezinteresată pentru unseren Rege, victimă tragică a istoriei şi a lui Băsescu, măcar cu un oscior speră să se aleagă şi ei. Nu contează că, imediat după eveniment, la chestionarea presei privind deschiderea spre monarhie, răspunsurile dumnealor au picat îngheţate ca salariile şi pensiile pe vreme de criză: exclus! (cu excepţia notabilă a d-lui Tăriceanu care se vede probabil, premier peste parcul de maşini Citroen într-o viitoare monarhie).  În fine, aleşilor le-a plăcut discursul şi pentru limbajul elegant, care i-ar  ajuta la o adică,  să sară peste aroganţele şi trivialismele din recuzită şi  să-şi renoveze discursurile lemnoase  pentru aplauze furtunoase. Dar, ce să vezi,  nu trecu nici o zi, şi  fraza cheie admirată prin presă se dovedi a fi o veche ciripitură amerindiană găsită într-o carte de acum aproape două veacuri a unui celebru ornitolog, despre păsările din America de Nord.  Ciripită de un informator imprudent sau de un duda impertinent, ca idee regală originală,  gubărită ca pupăza din tei de vândut în târg, păcăli totuşi, discursul, cu ceva penaj de  operă bufă.

În filmul „La Loi c’est la loi” comedie  de cinematecă,  un poliţai onest şi  respectat cetăţean al comunităţii îşi pierde identitatea  din pricina unei încurcături şi e declarat apatrid. Disperat, poliţaiul, jucat de Fernandel, ia calea munţilor, nu înainte de a-i spune nevestii cu  vocea sfâşiată de durere, câteva cuvinte tulburătoare. Unde le-ai citit? Întreabă consoarta,  gata să plângă. Pe o scrumieră

Anunțuri

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Monarhia stă cu mitocănia la masă Faceţi loc,să sune goarna, trec cavalerii de carton…

85 comentarii Add your own

 • 1. monica  |  27 Octombrie 2011 la 15:01

  Buna, Nora si felicitari pt toate postarile din ultima vreme!
  Cred ca stii ca nu am nimic de-aface cu monarhia,fie ea si constitutionala 🙂 , dar nici nu pot sa-i blamez pe cei care cred intr-o astfel de forma de guvernare.Nu am gasit imperioas necesar discursul din Parlament al regelui,dar ca orice cetatean civilizat l-am acceptat si l-am urmarit.
  Dincolo de discurs am ramas, insa, cu un gust amar privind la mascarada pesedisto-securista, productie tzoparlaneasca de camin cultural in glodul unui sat uitat de Dumnezeu,nu pt ca tzoapele politichiei ro, n- au avut macar bunul simt sa invete a se comporta la nivelul unui eveniment ce se dorea a rupe gura targului si a ”lumii civilizate” din care se credeau ei ca fac parte,ci pt ca insasi Casa Regala de Romania a dat prilejul derularii unui circ ,care a avut(cu toate masurile luate si pregatirile facute) actori de rang inferior.
  Daca pe bietul rege,la 90 de ani,slab,garbovit ,cu o fata impietrita,fara nici o urma de bucurie care sa razbata spre gurile cascate ale auditoriului il mai intzeleg , pe fiica lui, pincipesa Margareta ,chiar n-o inteleg,odata ce si-a expus iubitul si augustul tata,numai si pentru cateva momente (penibilitatea gesturilor lui Ilici si Zgonea),la rasul targului. Pe maria sa(fara palarie) , printzul consort,papusarul acestei mascarade fara sare si piper,il pot,iata, scoate cu indulgenta din ”jocul” de shah, pe care lasa sa se inteleaga ca-l joaca impreuna cu cine stie ce serviciu secret,pt inlaturarea presedintelui in functiune si a formei actuale de guvernare; dar, inca o data, o declar iresponsabila pe Principesa de expunerea negativa si deranjul gratuit facut institutiei monarhice ,pe banii capatati de la Statul Roman, ca sa ce? Intr-un moment in care tara este in mari nevoi,intr-un moment cand intreaga Europa fierbe 🙄
  L-au serbat pe bietul batran, ca si cand ar fi fost regina-mama a Angliei, Intr-un regat administrat de Margaret Thatcher ,aducand in prin plan ,nu varsta lui memorabila,cum a facut Curtea Regala a UK , ci aportul la propashirea neamului ro, la”dragostea lui de neam si tzara”,sub intreaga palarie, de asta data, a celor care l-au ”azvarlit fortuit” in afara granitzelor acum 65 ani si apoi l-au fugarit pe autostrada ceausista ,cand dorea de fapt sa se reculeaga la capataiul stramosilor.Cum sa fie veridici acesti actori?Si regia proasta si punerea in scena ireala si jocul mizerabil. Asta nu intzeleg eu, dincolo de porcaria ”princiara” de a vedea -o la spectacolul de la Opera, tot ascunzandu-si breteaua de la sutienul la vedere 😉 , cat de mare poate fi dorinta acestei fiice, care trece si peste dragostea de tata (neputincios) , incalca si legea salica a monarhilor ,isi lasa si ”printzu” sa candideze pt Republica,numai ca sa fie intr-un TRON iluzoriu ? Eu cred ca, nu ! Si am rabdare :))))

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  27 Octombrie 2011 la 15:59

  Monica, salut si multzam! Excelent, comentariu, aduce, dintr-un unghi mai direct şi mai analitic, exact nedumeririle şi motivele dezamăgirii noastre ca si ale multor concetăţeni, legate de relaţiile şi ambiţiile distructive ale cuplului duda 😉

  Apreciază

 • 3. Sare'n Ochi  |  27 Octombrie 2011 la 19:14

  o seara placuta Nora, gradinari!

  Apreciază

 • 4. Galeata cu pixeli  |  27 Octombrie 2011 la 19:50

  I-o fi zis acasa Majestatea sa, lui Duda, vreo doua de la obraz, dupa ziua de ieri? Eu sigur i-as fi zis, daca n-as fi uitat 🙂

  Apreciază

 • 5. oldhashu  |  27 Octombrie 2011 la 20:19

  Bună seara, dragilor! 🙂

  @Nora, ferice de partenerul tău! 😀 😀 😀
  Totdeauna spui atât de multe și valoroase cu atât de putine vorbe?!

  @ monica, excelent coment! 🙂

  @Sare, o imagine cât o mie de cuvinte! 🙂

  @ Găleata, poate ceva de genul:
  «Margarita(s) ante tuus, porco!»

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  27 Octombrie 2011 la 20:47

  Seara bună, prieteni 🙂

  Sare, o imagine pe care nici un Photosop n-are cu s-o schimbe 😉 🙂

  Gcpixeli, margareta l-a pupat, duda l-a felicitat, nu-i normal să fi uitat ? 😀

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  27 Octombrie 2011 la 20:49

  Oldh, da, bănuiesc că, în acest sens, sunt cam „zgârcită”. Dar nu cred că-mi reuseste tot mereu 😀

  …”cat de mare poate fi dorinta acestei fiice, care trece si peste dragostea de tata (neputincios) , incalca si legea salica a monarhilor ,isi lasa si ”printzu” sa candideze pt Republica,numai ca sa fie intr-un TRON iluzoriu ?”
  da, Old, excelent comentariul Monicăi…

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  27 Octombrie 2011 la 22:52

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 9. skorpion  |  27 Octombrie 2011 la 23:47

  Sara Montiel cu trabuc la 81 de ani
  🙂

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  28 Octombrie 2011 la 00:12

  „Ion Iliescu si Adrian Nastase au fost, joi seara, invitatii Gabrielei Vranceanu Firea la „Stirea Zilei” (Antena 3), in cadrul emisiunii cei doi lideri social-democrati elogiind discursul sustinut marti de Regele Mihai in Parlament, cu ocazia implinirii varstei de 90 de ani. „Mesajul Regelui in Parlament a avut o substanta serioasa, e plin de semnificatii (…) este un document dens si sintetic”, a declarat Iliescu. „E extraordinar! Imi dati voie sa citez? (…) Regele a lasat esenta unei experiente de viata”, a spus Nastase.”
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-10544893-iliescu-nastase-elogiaza-antena-3-discursul-regelui-mihai.htm

  Până unde poate merge ipocrizia??? 🙄

  Apreciază

 • 11. oldhashu  |  28 Octombrie 2011 la 01:22

  Skorpy, salut! 🙂

  Și uite cum arăta la 31 de ani cu un trandafir intre dinți:

  Păi cum să n-o ia razna bietul Maurice Ronet, uitându-și datoria lui de ofițer în armata lui Napoleon! 😉

  Apreciază

 • 12. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 10:38

  #11
  Nora,

  orice este bun daca loveste in Basescu,
  ipocrizie, demagogie curata, scirba totala

  +

  articol bun

  http://www.ziare.com/monica-macovei/pdl/cum-s-o-pierdem-pe-monica-macovei-1130090

  oldH,
  ce vremuri…..eram copilandri

  Apreciază

 • 13. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 10:39

  test

  Apreciază

 • 14. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 10:39

  test 2

  Apreciază

 • 15. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 10:40

  imi place mult rima

  politician – ciolan

  Apreciază

 • 16. monica  |  28 Octombrie 2011 la 10:57

  Multumesc,Nora,@oldhashu, pentru aprecieri :);O ”compunere”,acolea,sper ca e scrisa fara ”morga” unui ”taliban portokakiu ” manipulat , ci cu sentimentul cetateanului simplu, sincer deziluzionat !

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  28 Octombrie 2011 la 11:10

  Ziua bună 🙂

  Skorpion, Monica, dacă lăudătorii regelui de azi ar fi trecut în Constituţia lui Iorgovan & comp, monarhia ca alternativă la republică, atunci, as fi optat cu bucurie, pentru monarhie.
  Felul în care au devenit anexele lui Duda, însă, şi toată conduita lor ulterioară, mai ales după ce s-au văzut cu sacii-n căruţă,e stupefiant! Nici un discurs nu mai poate bate afilierea politică a regalei familii exact la grupările de pradă care distrug România. Coposu s-ar învârti în groapă.

  Apreciază

 • 18. monica  |  28 Octombrie 2011 la 11:10

  N-a trebuit sa astept prea mult 😀

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-operatiunea-iubiti-regele-951586.html#ixzz1c3iUJIk8

  Casa Regala a plecat fara sa dea vreo dezmintzire !

  Apreciază

 • 19. noradamian  |  28 Octombrie 2011 la 11:14

  OldH, Skorpion, 12, 13, nu si Dichiseanu era pe atunci în rol,
  cu prazu-n dinţi? 🙄

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  28 Octombrie 2011 la 11:15

  Wow, Monica, interesantă stire, final de telenovelă
  Mă gândesc cum s-o fi simţit bietul rege văzându-se lăudat de Iliescu si Năstase la Antena. Laude perfect asortate cu cele de la Moscova apărute în „Izvestia”.

  Apreciază

 • 21. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 11:17

  Nicoleta Savin scrie despre izvestia despre care v-am pomenit aici in urma cu citeva zile…

  are dreptate

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  28 Octombrie 2011 la 11:20

  Skorpion, gând la gând

  Apreciază

 • 23. monica  |  28 Octombrie 2011 la 11:21

  O populatie, in majoritatea ei fara proiect,o populatie careia ii place sa se balaceasca in ashteptare,a picarii pleshtii din Ceruri !O populatie trista, fara bucuria de a trai in curatenie morala, ci intr-o ipocrizie bolnavicioasa,ce mai,o schizoidie generala !

  Apreciază

 • 24. monica  |  28 Octombrie 2011 la 11:32

  Poate ca Izvestia s-a folosit de momentul „regal”, nu stiu,dar supararea mea ramane valabila : nu „baietii”de la servicii sunt de vina ,ci singura pe care o gasesc vinovata de acest „moment istoric” este Principessa .Ea ,daca emite pretentii,ar trebui sa-si urmeze ratziunea si nu inima 🙄 Sau la „romanica” merge ,oricum?

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  28 Octombrie 2011 la 11:41

  Monica, mi s-a părut tare curios şi faptul că, lăudând discursul regal, o serie de editorialisti, buni, s-au lăsat furaţi de discurs&imaginea idealizată atunci, a regelui-victimă, asa cum îl vedeam în anii ’90, au intrat în jocul malefic al lui ilici-2011şi, uitând de urâciunile acelea au pasat vinovăţia asupra lui Băsescu. Dacă ei pot fi ghidaţi mental de usele, făcându-le jocul schizoid, ce să mai astepti de la populaţie? 😉
  Da, Margareta s-a dovedit a fi exact persoana de care aveau nevoie ca să croiască această mizerabilă istorie.

  Apreciază

 • 26. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 11:52

  Monica,

  cred ca populatia are mai mult discernamint decit clasa politica in special cea uslinoasa…care doar pe atac asupra lui BAsescu mizeaza

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  28 Octombrie 2011 la 11:54

  … Primăvara 2009, când, agăţat de fusta principesei si cu tabloul socrului regal devenit accesoriu electoral, Duda se voia preşedinte :

  https://noradamian.wordpress.com/2009/04/23/anotimpul-florilor-mutante/

  Apreciază

 • 28. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 12:10

  ramin la parerea mea relativ cinica si anume:

  – principesa Margareta la 46 de ani inca nu era maritata
  – tatal si mama ei voiau s-o faca totusi fericita
  – totodata Casa Regala voia sa recapete macar partial fostele proprietati

  – tabara lui ilici voia de ochii lumii (externe) sa repare relatiile urite cu ex-regele Mihai
  – au ales varianta de a-l baga pe duda (tatal lui duda = fost fesenist si prieten cu iliescu) in patul principesei.
  – duda avea experienta deja, in decembrie 1989 gasindu-se in sertarul fostului secretar PCR din Iasi dovada ca deja colaborase cu securitate.

  si au reusit sa fericeasca:
  – pe principesa
  – Casa Regala
  – si pe fostii comunisti, bolsevici, fesenisti care, iata, azi in anul de gratie 2011 sint de minuta cu regele Mihai.

  p.s.
  singurul lucru pozitiv in aceasta afacere, ca a fost o afacere reciproc avantajoasa, este faptul ca regele Mihai cu ajutorul valetului (aghiotantului) său a reusit sa ocoleasca mâna intinsa si slinoasa a tziparului iliescu in data de 25. octombrie 2011.
  si asta in vazul tuturor…

  dovada: ca ex regele Mihai totusi nu l-a iertat in totalitate pe ilici.

  Apreciază

 • 29. monica  |  28 Octombrie 2011 la 12:41

  Scorpi,
  am vazut pe Fb un minisondaj in privinta formei de guvernamant,iar ce-am vazut acolo m-a determinat sa scriu ce-am scris.Incolo de acord cu tine pana la intamplarea cu mana intinsa de Ilici. Sa fii sigur ca Maria Sa ar fi raspuns intinderii de mana ,cum de altfel a facut-o si dupa,cu Zgonea.Incerc sa-i dau circumstante,dar…. Principesa ,odata vazandu-si visul inplinit,lasandu-se maritata cu fishtece moldovean,ar fi trebuit, ca fiica intzeleapta in fata senectutii tatalui,sa-si vada de imparatia ei cu responsabilitatea stirpei regale din care facea parte si nu ca orice femeiusca din hi life-ul autohton.
  Va rog sa ma iertati,ca nu raspund imediat,dar sunt cu nepotii 🙂 ,in pauze mai intru aici

  Apreciază

 • 30. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 12:45

  Monica,

  si ce ai vazut in acel minisondaj?
  🙂

  Apreciază

 • 31. theo  |  28 Octombrie 2011 la 12:47

  uite cä incet , incet, apar bugetarii milionari dela primäria sibiului. oamenii care manä in manä cu primarul, au fardat un pic sibiul, iar in spate däräpanäturi si mucegai.

  poate se v-a intra mai adanc in situatzia primäriei sibiului, tocätoare de bani, cu adanci rädäcini in lumea interlopilor si mafiotzilor, asa spun multzi sibieni, poate e adevärat??

  Apreciază

 • 32. theo  |  28 Octombrie 2011 la 12:49

  marghioala, avea o reputatzie f. proastä, nu numai varsta,

  ar fii dat-o si lui putin.

  Apreciază

 • 33. monica  |  28 Octombrie 2011 la 12:50

  70% monarhie 🙄

  Apreciază

 • 34. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 12:55

  monica,

  chiar nostim rezultatul

  70%

  oricum sa nu uitam ca Ro are citeva milioane de votanti
  🙂

  in caz de ceva….

  acum pe acel minisondaj a fost un vot emotional

  Apreciază

 • 35. theo  |  28 Octombrie 2011 la 14:15

  INTRE CINE SI CINE A FÄCUT SONDAJUL?????

  si geonel era presedinte 1 orä.

  romanii nu stiu ce se ascunde, sub poleiala fostei monarhii,

  securisti si mult mucegai,

  oamenii simplii ; se duc usor, dar nu stiu, parangheliile

  sunt fäcute cu banii lor. RIDICOL:

  Apreciază

 • 36. theo  |  28 Octombrie 2011 la 14:19

  despre fetele fostului r. S-AU SCRIS LUCRURI DE TOATÄ JENA,
  in special de marghioala, camila a fost ingerasi pe langä ea.

  Apreciază

 • 37. monica  |  28 Octombrie 2011 la 15:20

  Da,@Scorpy,ai dreptate in ceea ce priveste nr repondentilor,totusi,sondajul era facut in zona care l-a sustinut pe Presedinte.Chiar radeam cu un amic de-acolo care are o lista impresionanta de prieteni,cand ,ca la un semn,toti regalistii si-au schimbat avatarurile cu figura lui Mihai a.i. omul a fost nevoit sa-i stearga din lista :)) Sper ca te-ai distrat aseara ,la comentariul lui Base ,in privinta celor 3 delegatii ale PNȚ 😉 TB(aprox) : ”- pe dreapta a ramas un spatiu pe care PDL nu il poate acoperi integral.”Trebuie sa recunosc ca e actual curentul monarhist iar PNTCD-ul poate castiga pe acest front.”. :))))

  Apreciază

 • 38. Nea  |  28 Octombrie 2011 la 21:18

  Bună seara, oameni buni.

  Unde voi vedeţi o problemă, eu văd o oportunitate. Vă daţi seama ce posibilităţi şi ce câmp de manevră i se oferă lui Băsescu prin reflexul condiţionat „băsescu câh”?
  Ar fi destul ca Băsescu să-l laude pe pe Pontănac sau pe Crin şi i-a scos din orice joc politic.
  Ar fi destul să-i înjure pe Macovei, Boc sau alte figuri urâte de USL şi poporul uselist ar deveni fanul acelora.
  Şi tot aşa. Mi-e şi frică.

  Apreciază

 • 39. Maria  |  28 Octombrie 2011 la 22:37

  Bonsoir! 🙂

  Skorpion, neaşteptată şi plăcută surpriză. Marie Laforet, Juliette Greco, Francoise Hardy, Mireille Mathieu sunt interpretele mele preferate din spatiul muzical francez al anilor ’70-’80.
  Prima piesă… de mult o căutam. Am audiat-o în primii ani de viaţă, graţie unei surori iubitoare de muzică foarte bună – şi ar mai fi de spus că sora mea are cu vreo 18 anişori mai mult decât mine, aşa că acestea erau cântecele de leagăn cu care mă alinta ca să adorm mai repede. Plus un mix eclatant de Adamo, Jimi Hendrix, Joe Dassin, Petula Clark şi mulţi alţi interpreţi care nu-mi mai vin în minte acum. Mulţumesc mult!

  Apreciază

 • 40. theo  |  28 Octombrie 2011 la 22:39

  monarhia e un spectacol vechi, demodat, cu figuri de cearä,

  nimeni si nimic nu-i invie. cu atat mai mult, cu cat ies la ivealä, escrocheriile si furtul de tablouri a fam regale,
  sigur prin interpusi, jocuri murdare, mincinoase, inscenäri ieftine.
  cand il aud pe pitziponcul de pavelescu, mä enervez,

  hei trezirea, monarhia e o manä de parazitzi, nu au venit

  cu averi, au consumat, s-au educat, cu banii romanilor.

  sunt escroci, trädätori si perversii.

  uitatzi-vä in alte tzäri, sunt o rusine ce ascund in castelele lor.

  Apreciază

 • 41. Maria  |  28 Octombrie 2011 la 22:41

  Piesa preferată 🙂

  Apreciază

 • 42. Maria  |  28 Octombrie 2011 la 22:52

  Ici, Marie chante … la version francaise de la chanson ,,Paint in Black” – cover apres Rolling Stones:

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  28 Octombrie 2011 la 22:58

  Seara bună, prieteni 🙂

  Nea, nu te speria, reflexul ăsta poate lua întorsături neasteptate la schimbarea condiţiilor 🙂

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  28 Octombrie 2011 la 22:59

  Skorpion, Maria, multzam pentru Marie Laforet 🙂 Superbă voce, prezenţă 🙂

  Apreciază

 • 45. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 23:00

  @Maria,
  sincer ma bucur daca voi v-ati bucurat de redescoperirea mea gratie dlui Vlaston..

  🙂

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  28 Octombrie 2011 la 23:03

  Theo, s-a mai auzit si pe aici de standardele morale ale unor prinţi si prinţese 🙂 unele seamănă cu a copiilor de bani gata de pe la noi. 🙄

  Apreciază

 • 47. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 23:04

  tulai, Maria,
  ce fain este cintecul de la #45

  😛

  Apreciază

 • 48. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 23:05

  provocare:

  v-ar fi placut ca printul Charles sa fie regele Ro?
  🙂

  Apreciază

 • 49. Maria  |  28 Octombrie 2011 la 23:13

  Nora, cu drag! 🙂 Skorpion a fost cel ce a declanşat motoraşul amintirilor la fel de dragi. 🙂

  Apreciază

 • 50. Maria  |  28 Octombrie 2011 la 23:18

  Skorpion, mă bucur oricum de regăsirea acestei piese. 🙂 Sora mea nu-i acum lângă mine, dar îi trimit link-ul pe mail. Şi versiunea lui Joe Cocker îmi sună foarte cunoscut. Când aveam doar câteva luni, mă punea într-un cărucior landou şi pleca cu mine în fiecare sâmbătă seara pe la prietenii din ultimul an de liceu. Îţi dai seama ce bine dormeam pe ritmurile astea frenetice. 😀

  Piesa după Rolling Stones e demenţială, aşa-i!! 🙂 Mai apare pe Youtube cu titlul ,,Marie douceur, Marie colere”. O nebunie!

  Apreciază

 • 51. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 23:26

  daca nu-s @fini & clemy pe aici va mai dau eu muzica
  🙂

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  28 Octombrie 2011 la 23:26

  Skorpion, 51, prinţul Charles e fermecat de istoria, frumuseţile naturale, si patrimoniale, de civilizaţia rurală si are iniţiative bune, utile si generoase în aceste direcţii. Cum declară că se trage din Vlad Ţepeş ar avea şi o oarecare legitimitate… 😆

  Apreciază

 • 53. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 23:27

  jaj, ioi, nora
  🙂

  legat de printul Charles

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  28 Octombrie 2011 la 23:27

  Ooo, altă piesă faină! Danke 🙂

  Apreciază

 • 55. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 23:37

  Apreciază

 • 56. noradamian  |  28 Octombrie 2011 la 23:45

  Skorpion, TKS 🙂 piesă bună, imagini dramatice… Impresionant

  Apreciază

 • 57. noradamian  |  28 Octombrie 2011 la 23:46

  Noapte plăcută, prieteni 🙂

  Apreciază

 • 58. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 23:47

  nora,
  am speriat-o pe maria?

  inca una si ma duc
  😛

  cintecul asta imi place foarte mult (inclusiv datorita textului)

  Apreciază

 • 59. skorpion  |  28 Octombrie 2011 la 23:47

  gute Nacht, all

  si miine e o zi
  🙂

  Apreciază

 • 60. Maria  |  29 Octombrie 2011 la 00:39

  Skorpion, nu m-am speriat. 🙂 Am audiat ultimele piese. Au trecut ani de când n-am mai ascultat Meat Loaf. Îmi place mult duetul cu Patricia Russo (cred că ea e şi în al doilea clip, cel inspirat din motivul frumoasei şi al bestiei). Ultima melodie e tristă, caldă şi frumoasă. Dacă mai aduci în Grădină balade rock, precum şi piese cu tentă hard, să ştii că mă abonez la tine. 🙂

  Noapte bună tuturor!

  Apreciază

 • 61. Arizonianul  |  29 Octombrie 2011 la 02:42

  Aţi pomenit aici de prinţul Charles… Alt clăpăug! Ce mă face însă ca să intru în ciorba regală, este că prinţul Charles habar n-are pe unde este vericul Mişu -deşi distanţa dintre ei este de sub 150km…
  Nu tu vizită protocolară, nu tu atenţie: nimic.
  Asta nu vă spune la cam ce dimensiuni minuscule este regele Mişu, în ochii celui care ar putea fi rege al Angliei?

  Apreciază

 • 62. skorpion  |  29 Octombrie 2011 la 11:00

  neata, Maria,
  ma bucur ca ti-a placut meat loaf
  si
  danke pentru caii superbi din videoclipul rolling stones-ilor
  🙂

  ce splendid si elegant este animalul CALUL !!!!

  Apreciază

 • 63. Sare'n Ochi  |  29 Octombrie 2011 la 12:06

  o zi buna tuturor! Nora, gradinari!
  intre criza si impozitarea muncii, raul cel mai mic ramane criza:
  http://sareinochi.com/2011/10/29/vampirii-din-jugulara-contului-curent-al-investitorilor/ 🙂

  Apreciază

 • 64. Maria  |  29 Octombrie 2011 la 14:14

  Bună ziua! 🙂

  Skorpion, cu mult drag! 🙂 Există tot acolo, în versiunile recomandate pe Youtube, o întreagă imagotecă cu aceste splendide animale. Ştiu cât de mult iubeşti caii şi îţi împărtăşesc admiraţia şi adoraţia. Mai rar asemenea nobile animale!

  Meat loaf îmi place de mulţi ani, în ciuda căderilor valorice în perioade mai nefaste de creaţie, datorate, probabil, unui deficit de inspiraţie. Clipul celei de-a doua piese, ,,I Would Do Anything for Love”, mi s-a părut întotdeauna contrariant din punctul de vedere al concepţiei artistice. Sigur că nu aştept ca o producţie contemporană să se plieze perfect pe paradigma unei naraţiuni fabuloase cum este basmul, dar totuşi… E şocantă apariţia celor trei bacante iubăreţe foc şi tot aşa de frumoase, care o iniţiază pe interpretă sau nu ştiu ce-i fac acolo, că nu se vede prea bine în videoclip. Apoi finalul e de toate milioanele. Când ne aşteptăm ca bestia să se transfigureze, să treacă printr-un purificator proces de metanoia, iaca basnă că ne trezim tot cu Meat loaf în faţa fetei, la fel de ,,seducător” ca în rolul bestiei. Când eram mai tinerică şi am vizionat prima dată videoclipul nu ştiam cum arată solistul şi aşteptam cu sufletul la gură ca, sub vraja vocii îngereşti feminine, să răsară prinţul în splendoarea bărbăţiei sale. Şi-a apărut. 😀
  M-am cam lungit. 🙂 Ideea e că, oricât de stranii sunt asemenea realizări vizuale, nu ştirbesc cu nimic frumuseţea piesei şi plăcerea audiţiei.

  Apreciază

 • 65. monica  |  29 Octombrie 2011 la 14:56

  Buna ziua,tuturor !
  Sper sa va placa

  Nora,multumesc !
  Maria,imi pare bine ca te citesc,din nou ! Ti-am simtit lipsa,nu numai aici 😉

  Apreciază

 • 66. monica  |  29 Octombrie 2011 la 15:03

  cred ca am facut o greseala la incarcarea videoclipului ,scuze !inca o data 🙂

  Apreciază

 • 67. Maria  |  29 Octombrie 2011 la 15:19

  Monica, big like pentru Diana Krall! Mulţumesc mult pentru interludiul pe ritmuri de jazz. Te citesc cu multă plăcere aici, dar vizitez şi blogul tău de la răscrucea unor secole tare interesante. 🙂
  Dincolo m-am cam ofilit; am uneori impresia că mi s-a terminat timpul alocat în trecut comunicării senine şi netimorate de presiunea unor proiecte urgente. Dar trec toate şi sper ca împlinirile să fie pe măsură şi să le împart cu prietenii de suflet şi de idei. Mai e şi un soi de gust amar, imposibil de reprimat. Poate că o fi blestemata asta de sensibilitate a mea, dar m-a întristat să vad acolo cum oameni buni, cu inima curată, primesc palme din pricina unor paraşute. Sau cum oameni de calitate se pot pierde în lumea mică a unor paraşute. Iaca, am spus-o. Acum iar o să primesc palme din pricina paraşutelor. Dar ştii ceva? Nu-mi mai pasă. 🙂

  Apreciază

 • 68. Maria  |  29 Octombrie 2011 la 15:22

  Monica, nu-i nicio greşeală. 🙂 Dacă doreşti să se vadă şi videoclipul aici, selectează numai url-ul din bara de sus şi lipeşte-l în căsuţa de comentarii.

  Apreciază

 • 69. monica  |  29 Octombrie 2011 la 16:02

  Te sarut ,Maria,importanta era auditia.Si mie mi-a placut muzica ce ati ascultat-o aseara si am vrut sa va recompensez urechile si cu alt gen. Ma bucur ca ti-a placut.In rest,m-am imunizat,ceea ce nu-ti pot recomanda ,eu, o pensionatra ! butonul delete este bun in multe cazuri 😉 ,dar sunt sigura ca ai luat decizia cea mai buna pt tine.S per sa ne dai de veste cand proiectul tau major va fi adunat si aplauzele finale,nu de alta ,dar o cupa de shampanie virtuala, nu strica nimanui :))

  Apreciază

 • 70. Maria  |  29 Octombrie 2011 la 16:59

  Monica, da, pentru mine se arată acum că a fost o decizie înţeleaptă. Mi-e gândul la o mână de oameni la care ţin mult – voi vă număraţi printre ei -, pentru care ar fi meritat cu prisosinţă să nu dau click pe ,,deaactivated”. Nu ştiu cum e mai bine… E bine că mi-am regăsit timpul de a citi şi de a scrie mai intens, de a mai scotoci şi prin alte cufere cu comori de pe internet, chiar şi în umbra liniştii. Sigur că vă voi da vestea! Cu poze, sper şi cu înregistrări. Şampania aş prefera să n-o ofer doar virtual. :)) Nu renunţ la ideea publicării cărţii şi, evident, la lansarea ei… 🙂
  Mă bucur mult că ţi-a plăcut muzica de aseară. 🙂

  Apreciază

 • 71. skorpion  |  29 Octombrie 2011 la 19:00

  @maria,

  ce frumos ai scris despre meat loaf.
  recunosc ca am fost contrariat si eu intr-o oarecare masura de videoclip, dar a prevalat cintecul care a si ramas in amintire…

  asteptam sampania si cartea – virtuale, of course,

  🙂

  monica,
  thanks pentru Diana Krall – gratie tie am cunoscut-o azi.
  🙂

  gazda se plimba pe dealuri, nu?
  ferice de ea, pentru ca are dealurile la picioarele ei
  🙂

  Apreciază

 • 72. monica  |  29 Octombrie 2011 la 19:34

  @ Scorpy,ma bucur ca ti-a mers la suflet,ca si mie ,de altfel !ia sa va uitati aici peste ce am dat .

  Apreciază

 • 73. skorpion  |  29 Octombrie 2011 la 20:02

  splendid, monica
  🙂

  Apreciază

 • 74. Maria  |  29 Octombrie 2011 la 20:13

  Skorpion, nu-i nevoie să fii mare critic de artă cinematografică pentru a-ţi da seama că, după un incipit promiţător, viziunea regizorală se răsuceşte cu 180 de grade, se rupe ceva din ritm şi te întrebi cu consternare: ,,Ce Dumnezeu se întâmplă aici?” Muzica rămâne artă adevărată, restul e kitsch. Am mai văzut asemenea creaţii – ,,Moulin Rouge” este unul dintre exemple, la alt nivel – , dar nu cred că modelul mai prinde la publicul actual.

  Dacă tu doreşti doar virtual cartea şi şampania… fie! :)Numai că sunt programate abia în 2012, aşa că mai avem vreme să cântăm şi nişte colinde împreună, apoi să sorcovim prin Grădină, să ne dăm cu săniuţa pe dealurile cu duhuri blânde… :))

  Apreciază

 • 75. skorpion  |  29 Octombrie 2011 la 20:15

  da, maria, ai dreptate, kitsch – acesta este cuvintul!

  iar in privinta sampaniei am rabdare, mai ales ca timpul goneste precum …………caii!
  🙂

  Apreciază

 • 76. Maria  |  29 Octombrie 2011 la 20:15

  Monica, 🙂

  Şi mă opresc aici cu ce-mi trece prin minte, că altfel mă trimite Nora la cules de bureţi tomnatici pe dealurile Oradiei. 🙂

  Apreciază

 • 77. Maria  |  29 Octombrie 2011 la 20:17

  Skorpion, tempus fugit! 🙂

  Apreciază

 • 78. clemycali  |  29 Octombrie 2011 la 20:17

  Buna seara, buna seara. Cu intarziere ptr ca am fost ocupata peste cap. Excelenta postare si minunate muzici.Mutam, multam, multam. 🙂

  Apreciază

 • 79. monica  |  29 Octombrie 2011 la 20:34

  @Maria, :))
  Scorpy m-a inspirat ,cand se intreba unde-i Nora !!!!

  Apreciază

 • 80. noradamian  |  29 Octombrie 2011 la 22:52

  Maria, Monica, Clemy, Skorpion,
  prieteni, seara-noapte bună 🙂
  Am mai dat odată pe aici mai devreme, în viteză,dar abia acum, însfârsit, ajung să mă bucur de muzicile aduse de voi, de link-uri, ca si de promisiunea de publicare a ceva interesant ( miroase a sampanie :)) Multzam 🙂

  Da, e faină toamna asta la Sibiu ( Cisnădioara, Răsinari, Şura Mare) puţin vântoasă, dar viu colorată, deloc melancolică 🙂

  Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 81. noradamian  |  29 Octombrie 2011 la 23:37

  Apreciază

 • 82. Hantzy  |  30 Octombrie 2011 la 09:50

  Eu am fost din alte motive dezamagit de discurs. Am sperat, desi nu stiu nici eu foarte bine de ce, intr-o dare de seama a fostului rege sau macar o motivatie pentru semnatura din decembrie ’47.
  Paragraful despre coroana regala, cel mai amplu dintre toata, mi-a provocat, mie – republican convins, dureri de masele. In schimb, simplitatea telegrafica, cu care a tratat rolul institutillor democratice, merita aplaudata.
  Cimilitura din incheiere, desi parca o mai auzisem, nu m-a deranjat. Nu e rolul oratorului sa gaseasca de fiecare data noi parabole. Esential e sa le dea tarie si loc.

  Observ insa ca problema majora e „parteneriatul” maiestatii cu USL. Sunt insa convins ca nonagenarul Mihai de Romania ar fi vorbit de la vreun pupitru, si daca ar fi fost invitat, nu de opozitie, ci de coalitia guvernamentala sau chiar de administratia prezidentiala. Ideea insa nu le putea veni decat celor far’de lider … sau cu prea multi …

  Apreciază

 • 83. noradamian  |  30 Octombrie 2011 la 11:35

  Hantzy, salut, corectă apreciere. Cimilitura merge bine ca parabolă, numai că fără ghilimele si fără indicarea sursei, oratorul lasă să se-nţeleagă că-i aparţine. Un amănunt deloc nobil. Care se potriveste, însă, cu ideea invitaţiei respective clocite-n capul „celor făr’ de lider”…

  Apreciază

 • 84. noradamian  |  30 Octombrie 2011 la 14:43

  postare nouă

  Apreciază

 • 85. Creanga  |  31 Octombrie 2011 la 04:34

  Ziua buna!
  La nr 12, in videoclipul daruit de Oldhashu, doamna tine in dinti o garoafa, nu un trandafir, cel putin eu asa am vazut.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 890,755 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.359 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

Member of The Internet Defense League

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 890,755 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: