Rostul predestinat al crinului: Codul bunelor nani-ere.

18 decembrie 2011 at 18:26 42 comentarii

Postat de Bască ilie în „Grădina publică”
Ce blestem pe această țară să nu aibă de ales și să suporte un refulat din tagma neterminaților de ultimă generație! Rostul codificat, ca un dat predestinat, ne-a adus adormirea domnului cu pricina și a națiunii cu credulitatea în regula instituită de demnitarul ales prin și pentru somn, într-o veșnicie-soră cu regulamentul Senatului. Domnia chiulangiilor în Parlamentul României este dovada vie a nediscriminării între senatori și deputați, între purtătorii aceleiași imagini publice a organului suprem (rătăcit în viața parlamentară de tranziție cât o eternitate). La cea mai aeronautică înălțime, de n-ajungi nici cu cele 10 prăjini ale lui Țăndărică, planează fudula nediscriminare între demnitarul absent și prostimea parlamentară prezentă la lucrări. Aceștia din urmă nu vor fi cei dintâi; se prezintă ca niște politofreni la locul de muncă, fiindcă n-au nicio treabă, din lipsă de ocupație. Numai chiulăul este supradotat cu tot felul de ocupații și justificări, numai el nu doarme noaptea și veghează la deslușirea dispozițiilor prevăzute în legea 96/2006-statutul senatorilor și deputaților- cum ar fi art. 29- “Participarea la lucrările Camerei din care fac parte reprezintă pentru deputați și senatori o obligație legală, morală si regulamentară”; art. 30-“Sanctionarea pentru absentele nemotivate” și alte articole ce întregesc regulamentul autonomiei, în bătaie de joc, cu ochii închiși. Toate sunt predestinate și noului președinte al Senatului, ca să ne demonstreze utilitatea omului nou, prin puterea sa promițătoare de aplicare a zicalei “Buldogul latră în șoapte de noapte, caravana chiulangiului trece”. Codul bunelor nani-ere adoarme vigilența. 
Numai chiulăul incurabil este preocupat și capabil să-i explice prostimii cum vine treaba cu suferința demnitarului lăsat în voia destinului fără pontaj, fără evidența prezenței și ieșit în evidență pe nedrept, în ciuda străduințelor lui de a trece neobservat la treaba siameză cu chiulul.
Ce blestem pe Ion Iliescu să vadă ce s-a ales din crezul său politic, căzut în deșuetudine pe semi-mâna unei pușlamale peneliste din nani-era somnoliticului! Doar ca să-i rupă dreapta, poate nu-i a bună recidiva “a fost un calcul greșit”, vorba lui cea de pe urma pierderii președinției Senatului. Pe vremurile când era ministru, prim-secretar la Iași, vice-președinte al CJ Timis sau în surghiunul de la Editura Tehnică, n-ar fi îndrăznit nimeni să lipsească de la slujbă 3 zile. Disciplina de partid și ordinea socio-profesională puneau punctul pe “i” în cartea de muncă sau îl transformau pe indisciplinatul activist de partid într-un om al muncii de toată isprava, cu o singură condiție: să nu recidiveze. În timp ce viitorul președinte de țară se zbătea înainte de ’89 între viața de partid și cea de liber cugetător la ideologia socialismului materialist ca știință, profesorașul- tot de țară, proaspăt picat din repetenție în noroiul de Ştioborăni,la 7 km de asfaltul din Solești- era deja înglodat în datorii față de programul școlar. Așa cum Ion Cristoiu l-a făcut de Crinoroi cu antologica replică “Deja deveniți obraznic”, pe aceeași scară a evoluției, după doar 5 luni de stagiatură neastâmpărată, dominate de absenteism și lene acută (rarisimă chiar și la vârsta a treia), s-a trezit împroșcat cu o caracterizare de la țară. Era prima fișă de apreciere colectivă a omului nou de poimâine, valoroasă cât o recomandare bună să-l facă om… de serviciu sau cel mult curator la un muzeu tulcean, unde i-a fost de altfel predestinat să păzească o listă cu obiecte de inventar.
Boala chiulului și pokerul de noapte i-au pus cruce precoce în sânge, i-au mutilat pe viață fusul orar, i-au făcut nopțile senine ca ziua, iar ziua se face și acum ca noaptea intermitentă, binecuvântată pentru greaua încercare de recuperare fizico-psihiatrică. Din visatele ore de somn ușor, dulce și incompatibil cu orice program de lucru pe timp de zi, intermitența îl suprasolicită de câte ori datoria publică de zi nu-i permite nicio amânare, îl forțează să întrerupă somnul zilei cu puterea îndemnului ca sula-n coaste, din primul vers al imnului predestinat. Tulburarea neuro-somnambulă îl hărțuiește ca un reflector -transfocator- ca faza mare pe timp de noapte între ochi, după modelul de căutare din lagărele de concentrare la locul de muncă în folosul comunității. Din Parlamentul României, olițofrenul de noapte se lasă scăpat cu ziua, de nerecuperat printre simțurile adormite până la surescitarea stereotipică, datorită apelului său disperat la Codul bunelor nani-ere, identificat cu predestinatul Cod homeric personal.
Suntem îndreptățiți să mai scormonim puțin prin ocupațiile somnoliticului, poate aflăm, până la nani-era națională, ce face când se preface demnitar în exercițiul funcției, unde duc atrofierea simțurilor și somnul rațiunii.  
Reclame

Entry filed under: 7301634. Tags: , , .

Alternative Rostul predestinat al crinului: Codul bunelor nani-ere. (2)

42 comentarii Add your own

 • 1. noradamian  |  18 decembrie 2011 la 18:38

  Seara bună şi aici 🙂 Bsk, în ultimele sale intervenţii, cum a fost cea din emisiunea lui Cristoiu părea că s-a săturat şi de el însuşi… 🙄

  Apreciază

 • 2. Bască ilie  |  18 decembrie 2011 la 19:08

  Saluttare!
  Nora,
  Răbdarea nu este o calitate a celor ocupați cu înșelăciunea, mai ales atunci când își simt nesiguranța la limita de interferență cu… cât pe ce să reușească. 🙂

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  18 decembrie 2011 la 19:28

  Bsk, o paranoia a parvenirii care se agravează pe zi ce trece! 🙄 Până-n 2014 înebuneste de tot 😉

  Apreciază

 • 4. Bască ilie  |  18 decembrie 2011 la 19:54

  Nora,
  Până la împlinirea termenului de 3 ani, mai sunt atâți de multi metri cubi de curs pe Dunăre și metri liniari de parcurs peste obstacole, încât aspiranții închipuiți acum pentru alegerile prezidențiale au toate șansele să constate în 2014 că nu le-a ajuns toată apa trecută… pe cap pătrat de fost candidat, ca să-și spele toate păcatele adunate cu fiecare metru de dreaptă amăgire.

  Apreciază

 • 5. Bască ilie  |  18 decembrie 2011 la 20:09

  Aș întreba, de exemplu, tangențial:
  – La ce riscuri își supune somnoliticul candidatura pentru 2014, dacă USL chiar ar ajunge la guvernare în 2012?
  -Ar fi în interesul candidaturii lui la prezidențiale o guvernare dificilă a USL în 2013 și 2014?
  -Până una-alta, pe ce sistem de vot speră el să fie ales în Parlament anul viitor?
  -Ce face dacă ratează la parlamentare?

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  18 decembrie 2011 la 20:19

  Bsk, socotelile lor sunt în fiecare zi contrazise de răspunsurile posibile la aceste întrebări… 🙄

  Apreciază

 • 7. Bască ilie  |  18 decembrie 2011 la 20:28

  Mai am câteva întrebări, dar sunt mai puțin tangențiale și dau contraziceri directe mai periculoase, cel puțin pentru același personaj. N-are rost să le stric acum farmecul. 🙂

  Apreciază

 • 8. Creanga  |  18 decembrie 2011 la 20:37

  Codul bunele nani-ere, duce Crinul in alte sfere, cand se trezeste dupa-amiaza, mintea ii cam derapeaza, vede intrigi si suspendari, si le baga in cuvantari. Nuuu, nu in parlament, la antene, ca de camera se teme, chiar si el de derutat, e senator sau deputat? Art 29 il ignora, ca el este alta flora, Crinus puturosum, cu absente la duium.

  PS La postarea precedenta videoclipurile s-au incurcat.

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  18 decembrie 2011 la 20:42

  Bsk, toate la timp 🙂

  Crengulin, salut, fain portretu-n versuri a lui crinum puturosum, 🙂

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  18 decembrie 2011 la 20:56

  Crengulin, important e că sunt faine 🙂

  Apreciază

 • 11. Bască ilie  |  18 decembrie 2011 la 20:57

  Creangă,
  Un președinte al unei camere, dacă vrea, poate să se țină riguros de aplicarea sancțiunilor și reținerea banilor necuveniți pentru absențele de la lucrările în plen și comisii. Dacă n-are grețuri că le-ar veni rândul pe același motiv, lui sau colegilor de partid, are prerogative și pârghii să schimbe mentalitatea chiulului scutit de repercusiuni: parlamentarii sunt plătiți chiar dacă absentează, dar până la niște limite.
  Blaga a declarat că el se prezintă de dimineață la Senat. Poate nu are de gând vină degeaba la slujbă și să se simtă singur.

  Apreciază

 • 13. Bască ilie  |  18 decembrie 2011 la 21:07

  Nora,
  Într-un comentariu (poz. 7) la postarea ta „Alege, Mann..”, am lăsat de înțeles că-i indicat să mă mai abțin de la una-alta până ce vom vedea comasarea bătută-n cuie. Are legătură cu ce am scris deja atunci legat de sistemul de vot și posibila decepție produsă de PDL, inclusiv cu PS-ul.

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  18 decembrie 2011 la 21:09

  Bsk, am observat 🙄

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  18 decembrie 2011 la 21:14

  „Idealul pe care îl atinsesem era că am contribuit la prăbuşirea regimului totalitar comunist şi că am făcut posibilă reîntoarcerea libertăţii în ţara noastră. Dar, din păcate, a fost la scurt timp înlocuit cu iluzia calculului cinic, cu iluzia profitului rapid, cu iluzia că toate celelalte lucruri în afara câştigului material sunt de fapt iluzii. În acelaşi timp, idealurile, emanate din spiritul creativ şi din gândirea critică, au devenit o povară şi un lucru de luat în râs. Sunt de părere că exact asta ar trebui să avem în vedere data viitoare când diverse grupări politice caută voturi….”

  ( „Idealurile au devenit o povară” – EVZ Special > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ultima-scrisoare-a-lui-vaclav-havel-pentru-romani-idealurile-au-devenit-o-povara-958347.html#ixzz1gungXjND
  EVZ.ro)

  Apreciază

 • 16. Bască ilie  |  18 decembrie 2011 la 21:18

  Nora,
  Parcă ne traduce gândurile nespuse… ca să le înțelegem mai bine și să ne ofere un motiv în plus să credem în ele.

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  18 decembrie 2011 la 21:22

  Exact! …Iar pe crinum puturosum somnoliticum uite-l si aici:

  http://www.curentul.ro/2011/index.php/2011121966928/Politic/Interesele-politicianiste-ale-USL-peste-mortii-Revolutiei.html

  Apreciază

 • 18. Bască ilie  |  18 decembrie 2011 la 21:26

  La lenea lui preistorică, asemenea probe de efort îi trădează lipsa de scrupule și ambițiile nemăsurate.

  Apreciază

 • 19. Creanga  |  18 decembrie 2011 la 21:30

  Bsk,
  Cum bine se stie, legile sunt, nu se aplica. Noi ce am putea face? Sa ne contactam reprezentantii in parlament? Eu am scris pana acum deputatului meu de doua ori. Acum un an si ceva sa il intreb cum de nu poti gasi pe site -ul celor doua camere din ce colegiu provine fiecare, a trebuit sa caut pe 2-3 site-uri cu rezultatul alegerilor, adresa, samd. A doua oara acum o luna jumate pentru a-l intreba de referendum si daca a patit ceva pentru ca inainte publica raport saptamanal cu realizarile, dar de 2 luni si ceva nimic, ma gandeam ca e bolnav. NU am primit nici un raspuns la cele 2 emailuri, daca eram acum in Bucuresti, probabil ma programam la cabinetul parlamentar. Alesii isi aduc aminte de noi cand se aproprie alegerile, apoi…. pauza.

  Apreciază

 • 20. Bască ilie  |  18 decembrie 2011 la 21:58

  Creangă,
  După umila mea concepție, noi, votanții, greșim fiindcă nu știm să ne concentrăm eforturile prin cumulare, pentru a le transmite celor care nu merită să fie REaleși motivul aplicării corecției. Din acest motiv, noi nu suntem alegători ci doar votanți.
  Cât timp ei vor identifica slăbiciunea noastră de a-i realege, indiferent de comportamentul lor pe timpul mandatului, nu vom obține reacții pozitive din partea lor, iar partea păguboasă se va menține împotriva noastră un timp mult mai îndelungat decât dacă i-am fi învățat minte. Uneori, este necesar să-i arăți și propriului copil puterea sacrificiului tău nedorit, dar ales în interesul lui și al familiei, pentru viitorului lui.

  PS.Eu cred mai tare în efectul VU- aplicat în 2-3 alegeri parlamentare- decât în rotația sau continuitatea acelorași figuri de nestrămutat… timp de peste două decenii neîntrerupte.

  Apreciază

 • 21. Bască ilie  |  18 decembrie 2011 la 22:20

  În sensul celor scrise în comentariul anterior, l-am ales pe Crinăuc pentru studiu de caz și exemplu de aplicare a unei corecții prin concentrarea motivată a acelorași opțiuni, cumulate…. în colegiul lui.

  Apreciază

 • 22. Creanga  |  18 decembrie 2011 la 22:34

  Bsk,
  Noi (romanii) gresim pentru ca nu prea avem cultura politica, se mai treaca apa pe Dunare, in orice alta tara H2O si-ar fi dat demisia iar Bombo ar fi la puscarie. Dar noi, am ales parlamentari violatori sau cercetati penal. Ori profesorasi chiulangii:

  http://diacritica.wordpress.com/2009/11/26/nepolitice/

  Apreciază

 • 23. Creanga  |  18 decembrie 2011 la 22:34

  Unii au deschis ochii:

  http://www.simonatache.ro/2011/03/15/am-incredere-in-dumneavoastra-domnule-antonescu/

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  18 decembrie 2011 la 22:39

  Creangă,22, correct 😆

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  18 decembrie 2011 la 22:42

  23, supercorrect 😆

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  18 decembrie 2011 la 22:43

  noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  18 decembrie 2011 la 22:46

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 28. Creanga  |  19 decembrie 2011 la 00:44

  Noapte buna, Crinus puturosum o sa ramana!

  Apreciază

 • 29. skorpion  |  19 decembrie 2011 la 01:10

  poftim?
  eu sint crinus puturosum?
  🙂
  pentru ca am ramas aici?

  intr-adevar blaga ar trebui sa puna piciorul in prag in privinta chiulului.
  stiu ca in germania la 3 absente nemotivate esti penalizat, daca nu chiar trebuie sa parasesti parlamentul…

  Apreciază

 • 30. Maria  |  19 decembrie 2011 la 02:24

  Skorpion, crezi că eşti singur? 😀

  Apreciază

 • 31. Salomea  |  19 decembrie 2011 la 06:27

  http://www.romanialibera.ro/cultura/oameni/dupa-zece-ani-de-media-in-
  marea-britanie-romania-are-nevoie-de-oameni-ca-mine-247679.html

  Apreciază

 • 32. Creanga  |  19 decembrie 2011 la 06:27

  Skorpi & Maria
  Hai ca asta e buna. 🙂 Eu spuneam ca Antonescu tot puturos o sa ramana, salariul va incasa chiar de va absenta. Normal ca v-ati prins de miscare, in drumul vostru spre culcare, dar ati zis sa ma taxati, ca voi condica semnati. 🙂

  Apreciază

 • 33. Maria  |  19 decembrie 2011 la 07:07

  Bună dimineaţa! 🙂

  Apreciază

 • 34. skorpion  |  19 decembrie 2011 la 09:10

  @Maria, @Creanga, all

  o zi frumoasa va doresc.
  🙂

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  19 decembrie 2011 la 12:37

  Ziua bună-bună, vă doresc, prieteni 🙂

  Esenţial: http://www.evz.ro/detalii/stiri/sever-voinescu-deficitul-trebuie-interzis-precum-alcoolul-copiilor-958348.html

  Apreciază

 • 36. noradamian  |  19 decembrie 2011 la 13:22

  Salome, nu reusesc să deschid link-ul de aici, sper să dau de el. Pare interesant 🙄

  Un adevăr incontestabil:

  http://www.realitatea.net/plesu-nimeni-nu-a-riscat-in-romania-cat-a-riscat-havel_896493.html

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  19 decembrie 2011 la 13:46

  Peste o zi două, ascultăm colinzi, până atunci s-o mai aducem, încă odată pe incomparabila Cezaria Evora:

  Apreciază

 • 38. Creanga  |  19 decembrie 2011 la 14:56

  O zi buna Nora, Maria, Skorpi si alti gradinari!

  Apreciază

 • 39. skorpion  |  19 decembrie 2011 la 15:05

  haita scapa de dreptate si puscarie,
  nastase adrian achitat,
  morega + paul pacuraru – achitati,
  sile camataru eliberat,

  urmeaza remes, seres & toata haita de jefuitori ai Ro!

  frumoasa tara,
  pacat ca este locuita

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  19 decembrie 2011 la 20:07

  Salut, salut, prieteni, seară frumoasă s-aveţi 🙂

  La mine-i plină casa… 🙂

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  19 decembrie 2011 la 20:08

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 899,895 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.359 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 899,895 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: