Cazul Panait, standard de lucru în „Cooperativa Avântul”(6)

10 Aprilie 2012 at 17:40 98 comentarii

Postat de Bască ilie în „Grădina publică”

7. Start şi… Bran!

Alexandru Pantea, fost procuror și ofițer acoperit al Securității, la numai 3 ani de la absolvirea Facultății de Drept a fost trimis la specializare la școala Securității de la Bran.  Avea doar 25 de ani. A rămas ofiţer acoperit până în 1994. Printre cele declarate în martie 2008 pentru RL:  „Mă mir că până acum nu au fost făcute publice aceste informaţii pentru a se realiza cu adevarat reformarea Justiției„. Normal ar fi sa se publice numele tuturor procurorilor care au urmat şcolile Securității. Aceste informaţii sunt trecute cu sigurantă în dosarele profesionale ale procurorilor. Acum aceste dosare sunt in custodia CSM. Dac-ar fi publice, informaţiile n-ar permite şantajarea procurorilor, care şi acum, probabil,  primesc ordine de la serviciile secrete, aşa cum primeam şi eu când eram procuror”

La analiza anuală a CSM din februarie 2008, Traian Băsescu declarase că 25% dintre magistrati sunt fosti colaboratori ai Securitatii. aici  Lidia Bărbulescu, membrul pesedist al CSM, adusă în 2001 la Instanța Supremă, avansată în 2003 la vicepreşedinte a CSJ şi apoi în CSM de apropiata ei cunoştinţă întâmplătoare,  Rodica Sanda Stănoiu , a sărit ca arsă în apărarea onoarei celor 25% de ascunşi în mapele profesionale de la CSM. Cine urma una din şcolile Securității de la Bran, Băneasa sau Brănești  trebuia să fie învoit, retribuit în lipsă, primit înapoi, evidenţiat, promovat și încondiat în mapa profesională. Fiecare absolvent de şcoală era luat în primire de vreo 2 ofițeri ai Securității, iar pe parcursul anilor  primea dispoziții de pus în executare în aşa fel încât să arate ce a învățat, de exemplu, la Bran. Între 1989 și 1994 ofiţerii erau aceiaşi, cu o singură deosebire: nu se mai numeau „ ai Securităţii”.  De interes şi util pentru societatea românească ar fi să-i ştim pe absolvenţii de la Bran aflați în funcţie după 1990 şi mai ales în prezent. Cum arhiva școlii de la Bran este la SRI, România Liberă a solicitat numele absolvenţilor. Purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru, a răspuns politicos- SRI nu dă astfel de informaţii- dar a recunoscut că, în prezent, la scoala de la Bran sunt instruiţi doar ofițerii SRI. Nu rezultă la ce-i trebuie SRI-ului aşa un flux continuu într-o capacitate limitată şi nici cum  lucrează absolvenţii, numai între ei, cu ofiţeri de legătură tot de-ai lor, mai ales că SIE este arondat şcolii din Brăneşti.

Eu mai sper să se facă publice măcar numele absolvenților şcolilor astea după 1998, ca să fiu sigur că Năstase nu a avut alte intervenții săritoare pentru formarea lui Ponta. Poate i-a făcut rost de timpul acoperitor, că prea lipsea de la locul de muncă, şi o recomandare călduroasă pentru şcoală mai selectă, cum ar fi asta de la Bran. Dacă nu vrea să ne divulge numelel ofițerilor de legătură, poate ne spune cum şi de cine a fost urmărit Cristian Panait, cine şi cu ce  l-a amenințat şi şantajat.

8. Ochiul și Ureche
În 1991, un membru de onoare al turnătorilor, Mircea Ionescu Quintus- Ministru al Justiției la acea vreme- a înfiinţat Serviciul Independent de Protecţie şi Anticorupţie (SIPA) şi a prezentat-o ca structură în cadrul Direcţiei Generale a Penitenciarelor. Această ţintă, îndreptată spre viaţa penitenciarelor, a fost una mai mult aparentă, un paravan pentru adevărata destinație a SIPA. Ministrul Justiției în mandatul 1996-2000, Valeriu Stoica, şi-a adus SIPA mai aproape de coasta lui, direct în subordine. Nu mă miră pentru un fost Secretar al organizaţiei de bază PCR din Judecătoria sectorului 5, lector la cabinetul politico- ideologic de pe lîngă Comitetul de partid al sectorului 5, absolvent al Universității politice de conducere, capabil în multe planuri politice, ideologice, judiciare și universitare în perioada 1981-1989. E profilul ideal al trimisului PCR în sistem, dar omul e liniştit pentru că arhiva SIPA, strânsă până în 2000, a fost distrusă şi s-au şters toate urmele.

Mandatul PSD, decembrie 2000-2004,  avea alte intenţii și realizări. Din ianuarie 2001, Ministrul Justiției Rodica Stănoiu a valorificat potențialul SIPA la nivel de performanţă. Numai pentru asta, şi-a adus în conducerea acestui serviciu un om de încredere şi valoare inestimabilă: Marian Ureche, fost general de Securitate. A condus SIPA între ianuarie 2001-noiembrie 2003. A fost specialist în poliţie politică,  dovedit ulterior de CNSAS şi confirmat în instanţa Curţii de Apel Bucureşti, după o altă încercare de salvare la  CCR (-decizia nr. 62 din 22.03.2005).  aici  Acest individ de o sinceritate deborantă a recunoscut într-o audire la CNSAS că este ofițerul de Securitate apărut în dosarul de urmărire al lui Ioan Petru Culianu. (după ce a Petru Culianu a fost ucis, Ureche a avut o ascensiune profesională ieșită din comun). O surpriză, dacă mai putem s-o numim așa, ar fi apariția ulterioară tot la CNSAS a aceluiaşi Marian Ureche în dosarul de informatoare al doamnei ministru al justiției: ca ofițer de securitate,  a recrutat-o pe Rodica Stănoiu după 1980 și a înregistrat-o cu numele de cod „Paula”.  Arhiva SIPA din anii 2001-2004 este sigilată și pusă la conservare, după ce Monica Macovei a desființat acest serviciu. Cătălin Predoiu manifestă un interes sporit: a oscilat între reînființarea serviciului și topirea arhivei.  aici  Monica Macovei a motivat măsura desființării: „fiindcă SIPA a fost folosit mai ales în perioada cabinetului Năstase ca instrument politic.”

Anunțuri

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , .

Cazul Panait, standard de lucru în „Cooperativa Avântul”(5) Cei trei boschetari plus maimuţoiul miştocar

98 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 18:57

  Saluttare!
  Ce poză clară! 🙂
  Marian Ureche a primit decizia CNSAS nr. 44 din 29.03.2004:
  „În activitatea desfăşurată în calitatea sa de ofiţer cu diferite grade,
  între anii 1965 – 1984, se regăsesc elemente de poliţie politică aşa cum sunt definite de art. 5 alin. 1 şi 2 din Legea 187/1999″,

  Contestaţia împotriva acestei decizii a fost respinsă prin Decizia Colegiului CNSAS din 4.05.2004.

  Ureche s-a luptat din răsputeri să scape de eticheta „poliție politică” și nu a reușit. Probele au fost evidente.
  De reținut este modul cum a fost depistat: din întîmplare, adică nu în urma unui dosar ajuns în CNSAS ci pe baza aparițiilor lui prin dosarele altora. Altfel ar fi rămas protejat până azi. Tipul nu concepea să cadă ca musca-n lapte, se considera intangibil și a ținut să ajungă în ultima înceracre la CCR.

  Apreciază

 • 2. dictaturajustitiei  |  10 Aprilie 2012 la 19:05

  Bună !
  Mr. Bsk, tot ce scrii este deosebit de interesant dar cu articolul acesta m-ai făcut să am frisoane.
  Înțeleg abia acum, mult mai bine, ce îi unește pe mulți procurori, judecători și chiar foști milițieni actuali polițiști din DNA.

  Apreciază

 • 3. luminita  |  10 Aprilie 2012 la 19:16

  Salut aparitia episodului 6!

  Apreciază

 • 4. dora  |  10 Aprilie 2012 la 19:19

  BSK,
  utila informatie ne-ai dat.Institutiile colcaie de fosti si actuali securisti ce se apara santajandu-se reciproc.
  Sunt convinsa ca procurorul Panait a fost coleg cu Ponta la noua scoala a „securitatii „de la Bran.A vrut sa vorbeasca si i s-a inghis gura,definitiv.

  Apreciază

 • 5. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 19:50

  Dora, salut!
  Este posibil ce spui. Din postura asta nu mai ieși teafăr.
  Oricum, problema rămâne moartea unui tânăr, procuror sau oricine ar fi fost. Cristian Panait i-a vorbit mătușii despre urmărirea lui și a telefonului, depre presiuni pentru a-l scoate nebun, iar dosarul morții lui s-a încheiat simultan cu NUP pentru o presupusă luare de mită, deci un posibil șantaj.

  Apreciază

 • 6. clemycali  |  10 Aprilie 2012 la 19:51

  Buna seara, buna seara. Fascinant si cutremurator serial mr.B. Vorbim de o retea formata din oamenii proveniti din vechea Securitate si linia a doua a activului PCR care domina magistratura romaneasca. Oamenii astia au tot interesul sa se apere intre ei si sa ascunda cat mai mult mizeria din sistem.
  @dora, sunt convinsa de acest lucru. Si inca ceva, Panait se apropiase mult prea mult si de alte zone „calde”, de dosare grele in care erau implicate nume mari. Acum va trebui sa vedem cat de aproape s-a aflat Ponta de Panait si, mai ales, cat de decisiv a fost rolul lui in sfarsitul celui din urma.

  Apreciază

 • 7. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 19:55

  Salut, DJ!
  La SIPA din subordinea Paulei-Sanda s-au comandat urmăririle.
  De asta nu-i răspundea lui Cristian la telefon: știa că soarta lui este pecetluită, știa tot ce se întâmplă și urmează. L-a lăsat din brațe.

  Apreciază

 • 8. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 20:05

  Salut, Clemy!
  Da, Panait a afirmat că alții sunt procurorii care ar trebui arestați, nu Alexandru Lele. Avea notate pe 15 ciorne, atenție!-toate sau o parte pregătite dinainte să plece la Oradea- date pe care urma să le verifice și apoi le tăia treptat cu pastă roșie, după cum nu se verificau în timpul discuției cu Lele (de câteva ore, înainte de a merge pe la 18 la percheziție). Printre acele date notate, erau nume de persoane și firme din Oradea.

  Apreciază

 • 9. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 20:11

  Astăzi se împlinesc exact 10 ani de la tragicul eveniment.
  Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  Apreciază

 • 10. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 20:18

  Nora,
  Nu poți să ștergi linkurile (și subtitlutile lor) și să le pui din nou la urmă pe toate trei?

  Apreciază

 • 11. maya  |  10 Aprilie 2012 la 20:30

  Buna seara si buna sa va fie inima!
  😆
  Doamne,Doamne sa-l odihneasca in pace!
  Adevarul ii va aduce linistea vesnica!

  Apreciază

 • 12. skorpion  |  10 Aprilie 2012 la 20:35

  buna seara, all

  din anii mentionati in articol
  1991
  1994
  1996-2000
  2001-2003

  rezulta ca securitatea a supravietuit fantastic de bine in semi-obscuritate & semi(i)legalitate pina………..poate……….chiar in zilele noastre!!!

  fosta RFG a procedat foarte bine cu procurorii, judecatorii din fosta RDG: i-a dat pe toti afara, ma rog, pe cei care aveau legaturi cu STASI si asta in urma cu vreo 20 de ani.

  la noi inca mai colcaie legaturile vinovate dintre procurori/judecatori – oameni politici – mari oameni de afaceri (inclusiv de carton) – oameni din mass media intr-o vesela caracatita incercind tot de peste 22 de ani sa stranguleze Ro spre binele lor material absolut

  Apreciază

 • 13. skorpion  |  10 Aprilie 2012 la 20:36

  Cristian Panait
  Requiescat in pace!

  Apreciază

 • 14. skorpion  |  10 Aprilie 2012 la 20:45

  scuze pentru off-topic: un articol despre un loc fascinant

  http://www.stylereport.ro/calatorii/o-lume-sapata-in-piatra-hotel-argos-cappadocia

  vedeti si fotografiile…

  Apreciază

 • 15. clemycali  |  10 Aprilie 2012 la 20:52

  @mr.B, salut din nou. Nu stiam de lista procurorilor. cat despre firmele vizate, daca nu ma insel majoritatea erau paravane ptr prefectul de Bihor si fiul sau ai carui „parteneri de afaceri” din Ungaria si Cehia sunt si azi in puscarie ptr tot soiul de activitati mafiote.

  Apreciază

 • 16. Fini  |  10 Aprilie 2012 la 21:14

  Apreciază

 • 17. Fini  |  10 Aprilie 2012 la 21:19

  Bună seara ! 😥

  Am pregătit altceva pentru seara aceasta, dar citind noua postare şi comentariile am socotit că o rugăciune este mai potrivită. Tot am intrat în Săptămâna Patimilor.

  Apreciază

 • 18. Fini  |  10 Aprilie 2012 la 21:27

  Apreciază

 • 19. clemycali  |  10 Aprilie 2012 la 21:34

  @fini, bine te regasesc. Sunt absolut de acord cu tine in privinta extraselor muzicale.

  Apreciază

 • 20. Fini  |  10 Aprilie 2012 la 21:39

  Avem tineri frumoşi.
  Unii se sacrifică ţintind victoria, aşa cum a făcut-o Cristian Panait şi cei de la loviluţie.
  Alţii se întorc în ţară şi încearcă să schimbe roţile atelajului roşu.

  http://www.lepoint.fr/culture/un-mathematicien-don-quichotte-lutte-pour-defendre-bucarest-01-09-2011-1368846_3.php

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  10 Aprilie 2012 la 21:40

  Seara bună 🙂 Maya, Dora, Clemy, Skorpion, prieteni, de adevăr, ar fi nevoie, mai mult decât orice. O lumină proiectată în acest tunel al negurilor. Asta si face Bsk prin serialul Panait.

  Apreciază

 • 22. Fini  |  10 Aprilie 2012 la 21:43

  Clemy,

  nu ne-am văzut de mult. Te-am aşteptat. 🙂

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  10 Aprilie 2012 la 21:46

  Bsk. observ că în acei ani, total iliesceni, jurnalismul de investigaţie încă funcţiona. Ziaristilor respectivi le datorăm date si informaţii de mare valoare. Felicitări pentru felul în care ai adus la lumină date si fapte si pentru felul în care le-ai găsit logica subterană de funcţionare.

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  10 Aprilie 2012 la 21:49

  Fini, ce bulgăr de aur au bucurestenii cu acest tânăr excepţional! Am mai zis-o si o s-o mai spun: o diferenţă uriasă între el si oricare alt candidat.

  Apreciază

 • 25. clemycali  |  10 Aprilie 2012 la 21:52

  @fini, asa e. Am lipsit mult din gradina dar am avut multe necazuri pe cap.

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  10 Aprilie 2012 la 22:00

  Am intrat la audiţie! Fini, bună alegere 🙂

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  10 Aprilie 2012 la 22:00

  Bsk. te-ai uitat în ladă ? 🙂

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  10 Aprilie 2012 la 22:06

  Nu pot să nu mă gândesc ce serpărie a avut de înfruntat Monica Macovei ca ministru! Admirabil felul în care a rezistat! Cât despre aprigii ei dusmani, dintre politicieni si nu numai, neîndoielnic că se ştie cine sunt si de ce au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca s-o-ndepărteze.

  Apreciază

 • 29. Fini  |  10 Aprilie 2012 la 22:08

  Clemy,
  25

  cu nãdejdea în zile mai bune poate ne vedem mai des. 🙂

  Apreciază

 • 30. clemycali  |  10 Aprilie 2012 la 22:10

  @fini, sa ne ajute Dumnezeu 🙂

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 22:13

  Nora,
  M-am uitat. 🙂
  Am de prezentat cîteva aspecte interesante despre implicarea Monicăi Macovei în problama Panait+SIPA.

  Apoi corespondența dintre greșelile flagrante ale anchetatorilor și temerile exprimate de Panait; idem între abordarea anchetorilor și modul în care își deconspiră preocuparea lor de a mușamaliza adevărul.

  Apreciază

 • 32. Fini  |  10 Aprilie 2012 la 22:15

  Nora,
  24

  poate, poate, poate li se luminează mintea.

  Ceaikovski şi Rahmaninov sunt repere în ce priveşte Liturghia ortodoxă.
  După „Heruvic” imnul „Miluieşte-mă Dumnezeule” este o comoară, dacă pătrundem textul.

  Apreciază

 • 33. oldhashu  |  10 Aprilie 2012 la 22:22

  Mister B, sănătate! 🙂

  Infricoșătoare adevăruri ai scos la lumină!

  Dar poți spune liniștit: «Dixi et salvavi animam meam!»

  Cu speranța că va veni și „dies irae” pentru vinovați, în amintirea celui jertfit acum 10 ani:

  Apreciază

 • 34. noradamian  |  10 Aprilie 2012 la 22:24

  Fini, da, doi mari muzicieni ruşi! Minunată toată creaţia lor, inclusiv aceste bijuterii liturgice.

  Apreciază

 • 35. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 22:28

  Mr. Old, sănătate! 🙂

  Ps. Nora, ultima ladă. 🙂

  Apreciază

 • 36. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 22:41

  Să știți că asocierea dintre SIPA și cazul Panait nu apare nicăieri în presă. Este lgătura pe care am dedus-o și am văzut-o eu pe măsură ce-am aprofundat desfășurarea evenimentelor.
  Sanda Paula Stănoiu a fost mereu surprinzătoare. 🙂

  SIPA a lucrat înmandatul PSD 2001-2001cu circa 130 de angajați.
  Monica Macovei a păstrat numai 30.
  Ulterior s-a schimbat organizarea și sub MM.
  Cristi Danileț a văzut ceva din arhiva asta, dar a urmărit mai mult implicațiile sexuale ale judecătorilor și pocurorilor. A vizitat-o de 3 ori cîte 2 ore. A văzut vreo 300 de acte, n-avea timp oricum pentru peste 20.000 de dosare.

  Apreciază

 • 37. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 22:43

  mandatul 2001-2004 ( de fapt tot pe această perioadă apare arhiva întreagă) În timpul MM s-a oprit.

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  10 Aprilie 2012 la 22:48

  Bsk. asta-nseamnă un fel de arheologie. Am impresia că se mai găsesc încă, asemenea fragmente bune la reconstituirea subteranelor din palatul de justiţie 🙂

  Apreciază

 • 39. noradamian  |  10 Aprilie 2012 la 22:49

  Skorpion, 14, foarte interesant! Multzam 🙂

  Clemy, sper esti bine şi că ai trecut peste necazuri.

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  10 Aprilie 2012 la 22:51

  Old, va veni si “dies irae”, doar ei îşi imaginează că sunt deasupra oricărei judecăţi.

  Apreciază

 • 41. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 22:51

  A fost un scandal la sfîrșitul anului 2003, cînd s-a reclamat în general că SIPA a face poliție politică. Din această cauză a demisionat Marian Ureche atunci și nici Rodica Stănoiu nu a mai stat mult în funcție. Dar nu despre Panait s-a pus problema poliției politice atunci. De altfel nici eu nu am pornit cu legătura de la SIPA spre Panait ci taman invers: m-am întrebat cine i-a urmărit telefoanele și am intepretat că MM cam trebuie să știe ceva de sare așa sigură la piciorușul lui Picioruș. .

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  10 Aprilie 2012 la 22:53

  Bsk. cred că MM stie mai multe decât poate spune. Cel puţin acum. 🙄

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  10 Aprilie 2012 la 22:54

  Noapte bună, dragi prieteni 🙂

  Apreciază

 • 44. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 22:58

  Da , așa cred și eu. Arhiva conține informații clasificate, a tras cu coada ochiului și nu are voie să vorbească. Poate doar să ia atitudine. 🙂

  Somn ușor! 🙂

  Apreciază

 • 45. Fini  |  10 Aprilie 2012 la 23:11

  Old,
  33

  ai potrivit bine înfricoşătorul „Dies ira”.

  Dies irae, dies illa
  Solvet saeclum in favilla,
  Teste David cum Sibylla.

  Quantus tremor est futurus
  Quando judex est venturus
  Cuncta stricte discussurus

  Apreciază

 • 46. Fini  |  10 Aprilie 2012 la 23:22

  Incheierea la „Stabat mater” de Rossini este asemănătoare, ca atmosferă, cu „Dies ire” de Mozart..

  Apreciază

 • 47. Fini  |  10 Aprilie 2012 la 23:23

  Noapte bună, tuturor !

  Apreciază

 • 48. skorpion  |  10 Aprilie 2012 la 23:23

  ….Arhiva conține informații clasificate,….

  informatii clasificate pentru securisti???

  cred ca una din marile greseli intentionate postdecembriste este ascunderea securistilor sub plapuma informatiilor clasificate.

  din aceasta cauza exista santajul si sustinerea asta reciproca de peste 22 de ani intre oameni pe care nu mai trebuie sa-i nominalizam….

  Apreciază

 • 49. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 23:31

  Mi-l amintesc pe Năstase când propunea clasificarea informațiilor și adoptarea legii ca o măsură de progres și civilizație.
  E oarecum jenant să descoperim după mult vreme rostul lucrurilor.În timp ce ne căscam la Bombo să înțelegem cîte ceva, el ne lucra la nivel informativ. Așa mai spun despre hoțul primit în casă cu ospitalitate: în timp ce nu știm cum să-l omenim, el pândește printre gene pe ce urmează să pună mâna.

  Apreciază

 • 50. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 23:32

  nu știm cum să-l omenim mai bine

  Apreciază

 • 51. skorpion  |  10 Aprilie 2012 la 23:34

  iar acum nastase pledeaza pentru salvarea Ro de coruptie, PDL si TBasescu…
  intreaga atitudine a lui nastase (+ o droaie de politruci identici cu el si din toate partidele) imi aduce aminte de politrucii comunisti…

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 23:39

  Deocamdată, modul în care Bombo stăpânește și pactică arta șantajului este recunoscut la înalt nivel penal.
  O fi și el școlit. 🙂 E absolut firesc (vorba lui) să-și racoleze discipoli.

  Apreciază

 • 53. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 23:42

  Au nenorocit o viață nevinovată… provenită dintr-un „mediu familial modest”

  Apreciază

 • 54. skorpion  |  10 Aprilie 2012 la 23:46

  …si este absolut firesc ca in sfirsit nastase adrian sa mearga incetisor spre puscarie…

  absollut firesc si drept!

  Apreciază

 • 55. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 23:52

  Năstase a început să se panicheze de când intanța de recurs în dosarul Trofeul Calității a stabilit un prim termen de judecată mai lung și apoi l-a scurtat. Păi, problema nu e la scurtare ci la prima intenție: de ce l-a dat mai lung? (probabil cine a stabilit termenul a primit observații și s-a revenit)

  Apreciază

 • 56. skorpion  |  10 Aprilie 2012 la 23:54

  cind este termenul, ca am uitat..

  si de la cine a primit X observatii??
  🙂

  Apreciază

 • 57. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 23:55

  Dacă Predoiu topește arhiva SIPA, nu se vor mai putea găsi acolo probele presiunii exercitate asupra lui Panait.

  Apreciază

 • 58. Bască ilie  |  10 Aprilie 2012 la 23:57

  Vreau să spun că Bombo se va face topitor de arhivă SIPA imediat cum ajunge la putere. Predoiu nu prea mai are timp.

  Apreciază

 • 59. skorpion  |  10 Aprilie 2012 la 23:58

  cred ca s-a topit demult, nu mai conteaza de catre cine….
  (sau mai exista vagi ramasite …)

  Apreciază

 • 60. skorpion  |  11 Aprilie 2012 la 00:03

  gute Nacht, all

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  11 Aprilie 2012 la 00:08

  Să sperăm că măcar se va găsi o cale să se verifice, până nu vin lăcustele. Arhiva este păzită în regim special.
  Noapte bună!

  Apreciază

 • 63. depemures  |  11 Aprilie 2012 la 09:11

  Buna ziua, multumesc pentru serial; trist si cutremurator.Il voi pastra in „arhiva„. Spuneati ca „vin lacustele„… din pacate,aveti dreptate : http://www.codulzambaccian.ro/?p=356 Incredibil ! Acest individ stie ca cei ce-l judeca stiu ca-i are la mana,sau poate ca instanta va fi majoritar fara dosare la SIPA, si tocmai de aceea-i tremura gusa. Va doresc sarbatori fericite !!

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  11 Aprilie 2012 la 10:09

  Saluttare!
  @depemureș
  Incredibil ce tupeu bombastic!
  Vom vedea noi și care la școală din cele 3 mari și late l-a trimis Bombo pe Ponta. Aș înclina pentru cea din Brănești:
  -Ce-ți doresc eu SIE, dulce Românie…
  Aia de la Bran ar fi mai potrivită pentru provincie.
  Pentru bucureșteni, Ilfovul e fruncea cu Găneasa și Brănești;
  Din dialogul RL-Pantea aflăm că ofițerii SIE se formează la Brănești.
  Parcă s-ar potrivi și cu sperietura trasă de Ponta după desemnarea lui MRU. Între timp și-a mai revenit, i-a mai dat Popa-socru cu apă peste față și după ce l-a scos din leșin i-a turnat probabil o explicație salvatoare: un director SIE nu-i știe pe toți absolvenții școlii de la Brănești. 🙂
  -Bă, arhiva e păzită întotdeauna de oamenii noștii, liniștește-te! 🙂

  Ponta avea chiulul orientat spre străinătățuri, dar nu-i în regulă cu masterul lui în Catania. Tufa de Veneția sau Catania se lăuda cu asta prea marcat încă din 2002: la MariusTucă Show (într-o emisiune la scurt timp după nenorocirea din 10 aprilie 2002) Ponta, întrebat cum poate fi așa de tânăr și totuși șef al corpului de control al PM, a zis că l-a maturizat masterul din Italia. Cum naiba tocmai acel așa zis master din Catania între martie-iunie 2000 îl avea impregnat în cap după doi ani? De-atunci n-a mai fost marcat de niciun alt eveniment turistic extern? Il cred: scoala SIE umblă rău la creier de mic.

  Apreciază

 • 65. skorpion  |  11 Aprilie 2012 la 10:20

  neata,
  este chiar asa de grav sa ai scoala SIE in sec.21?

  +

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/cine-l-ar-urma-pe-mru-intr-un-nou-proiect-politic-260434.html

  +

  o zi splendida va doresc

  Apreciază

 • 66. Bască ilie  |  11 Aprilie 2012 la 10:27

  Salut, Mr. Sk!
  Mai precis, așa s-a exprimat la Tucă-show:
  -Am îmbătrânit în Sicilia si atuncea am indeplinit si condițiile de vârstă.

  Apreciază

 • 67. Bască ilie  |  11 Aprilie 2012 la 10:36

  Cînd îți moare un coleg turnat, speriat, șantajat sau determinat să se sinucidă- pe motiv de școlară nouă- e foarte grav, indiferent dacă școala e pentru SIE, SRI. Bombo sau Sanda-Paula.

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  11 Aprilie 2012 la 10:55

  Ce poate fi mai grav pentru un părinte când își crește copilul cu dragoste, speranță, dăruire, poate cu sacrificii, și să-l piardă indiferent din ce cauză, dar pentru cauza politică a unor incoștienți- sub pretextul formării, oblăduirii sau ascensiunii profesionale galopante, fiindcă așa vor mușchii lor adoptivi- indiferent că-l cheamă Bombo, Sanda, SRI sau SIE?
  Părintele nici nu știe de la ce înălțime îl pierde. .

  Apreciază

 • 69. Bască ilie  |  11 Aprilie 2012 la 11:27

  Mr. Sk
  Școala, materia, programa, Instructorii, mentalitatea, pregătirea și țintele lor sunt din secolul trecut.
  Eu sunt unul dintre părinții care nu concep să știu, să văd și să simt că se poate întîmpla la fel cu copiii noștri sau ai altora.

  Apreciază

 • 70. Bască ilie  |  11 Aprilie 2012 la 11:31

  nu concep să știe, să vadă și să simtă

  Apreciază

 • 71. noradamian  |  11 Aprilie 2012 la 11:37

  Ziua bună, prieteni 🙂 Bsk. nici eu nici mulţi alţii nu concep asa ceva, dar din păcate, sunt o mulţime de insi fie total ignoranţi, fie înrăiţi prin chiar tehnicile „scolii” respective aplicate în media, asa cum se vede cu deplin succes asupra boborului antenisto-otevist!!! Asta a ajuns un punct mai vulnerabil al actualei societăţi decât a celei iesite din întunericul ceausist. 😉

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  11 Aprilie 2012 la 11:40

  Partea sănătoasă a justiţiei reacţionează normal:

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/judecatoarele-lui-dinel-staicu-chemate-la-dna-260332.html

  Dar subteranele sunt dezolante:

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/caracatita-lui-dinel-din-lumea-justitiei-260432.html

  De citit si comentariile!

  Apreciază

 • 73. Maria  |  11 Aprilie 2012 la 12:11

  Bună ziua!

  One question,off topic:
  Voi aţi observat comments-urile cu no blank space in punctuation mood,apărute în ultima vreme prin virtual,semnate de useri diferiţi?S-a dat consemnul la ,,muşcă şi fugi”?Ori care-i faza, că nu m-am prins.Când eram copii ne jucam şi noi prostioare de-astea.

  🙂

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  11 Aprilie 2012 la 12:21

  Maria, servus, am observat, 🙄 „trupele” au fost puse-n mişcare. Au niste texte, trimise de la „serviciile de intervenţie rapidă din sediile satanice” pe care userii-roboţei doar brodează variante. De fapt chiar ei, sefii respectivi, au dezvăluit, mai an, cum se lucrează (Mitrea, Mihalache…)

  Apreciază

 • 75. Maria  |  11 Aprilie 2012 la 12:43

  Nora, probabil că au prea mult timp liber şi trebuie să-şi ocupe mâinile cu ceva. În cazul acesta, cu tastatura, dacă altceva mai bun nu au. Sunt curioasă ce variante combinatorii vor găsi când vor ieşi din etapa de infantilism virtual. Deocamdată, aşa cum am mai scris recent, în general le ies combinaţiile. Asta nu e bine deloc pentru oamenii oneşti care chiar construiesc şi creează ceva în spaţiul internautic. Ba e chiar trist, deplorabil…

  Apreciază

 • 76. skorpion  |  11 Aprilie 2012 la 18:22

  salve,
  ce parere aveti de aceasta voce de numai….8 ani

  http://www.wimp.com/girlvoice/

  Apreciază

 • 77. clemycali  |  11 Aprilie 2012 la 20:00

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  11 Aprilie 2012 la 20:33

  Seara bună prieteni 🙂 Skorpion, formidabilă pustoaica!
  Clemy, o muzică minunată, expresivă, de mare forţă sufletească.
  Ai putea s-o mai pui odată si la noua postare, e păcat să nu fie ascultată.

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  11 Aprilie 2012 la 20:37

  O să mai pun o postare, iar de mâne seară intrăm în vacanţa Sărbătorilor de Paşti. 🙂

  Apreciază

 • 80. noradamian  |  11 Aprilie 2012 la 20:47

  postare nouă

  Apreciază

 • 81. Fini  |  11 Aprilie 2012 la 20:58

  Nora,
  79

  să înţeleg că pui lacăt la Grădină?

  Apreciază

 • 82. Fini  |  11 Aprilie 2012 la 21:01

  Klemy,
  77

  mulţumersc. 🙂
  Rossini rămâne tot compozitor de operă şi în vocal-simfonic. Belcato-ul ţâşneşte.

  Apreciază

 • 83. Fini  |  11 Aprilie 2012 la 21:04

  Bună seara tuturor ! 🙂

  Apreciază

 • 84. Fini  |  11 Aprilie 2012 la 21:05

  Ce am pregătit pentru seara asta nu se potriveşte la noua postare.

  Apreciază

 • 85. Fini  |  11 Aprilie 2012 la 21:06

  MIERCUREA MARE pentru credincioşii ortodocşi.

  În grădina Ghetsemani – Vasile Voiculescu

  Iisus lupta cu soarta si nu primea paharul…
  Căzut pe brânci în iarbă, se-mpotrivea îtruna.
  Curgeau sudori de sânge pe chipu-i alb ca varul
  Si-amarnica-i strigare stârnea în slăvi furtuna.

  O mâna nendurată, tinând grozava cupă,
  Se coboara-miindu-l si i-o ducea la gură…
  Si-o sete uriasa sta sufletul sa-i rupa…
  Dar nu voia s-atingă infama băutură.

  În apa ei verzuie jucau sterlici de miere
  Si sub veninul groaznic simtea că e dulceată…
  Dar fălcile-nclestându-si, cu ultima putere
  Bătându-se cu moartea, uitase de viată!

  Deasupra fără tihnă, se frământau măslinii,
  Păreau că vor să fugă din loc, să nu-l mai vadă…
  Treceau bătăi de aripi prin vraistea grădinii
  Si uliii de seară dau roate dupa pradă.

  Apreciază

 • 86. Fini  |  11 Aprilie 2012 la 21:07

  Apreciază

 • 87. Fini  |  11 Aprilie 2012 la 21:09

  Apreciază

 • 88. Fini  |  11 Aprilie 2012 la 21:10

  Noapte bună, tuturor ! 🙂

  Apreciază

 • 89. noradamian  |  11 Aprilie 2012 la 21:15

  Fini, servus! De mâine adaptăm programul, asta am vrut să zic. Tocmai am pus o postare nouă! Cum să pun lacătul? Please, transferă videoclipurile la postarea nouă 🙂

  Apreciază

 • 90. oanaalmasan  |  9 Mai 2012 la 21:49

  Reblogged this on OanaAlmasan.

  Apreciază

 • 91. rocitizen  |  24 Mai 2012 la 01:10

  De ce nu a zis nimic Monica Macovei despre arhiva SIPA si despre toate chestiile astea cat timp a fost ministru? Sau dupa aia.

  Apreciază

 • 92. Bască ilie  |  24 Mai 2012 la 01:57

  Despre secrete de serviciu (informații clasificate) nu se poate vorbi concret, legea interzice și prevede pedepse până la 10 ani, dar se poate deduce ce vrea să spună pe ocolite, indirect.
  MM a transmis, zic eu, câteva indicii. Cât a fost ministru a încercat de 2 ori să redeschidă dosarul Panait.

  Apreciază

 • 93. Bască ilie  |  24 Mai 2012 la 02:04

  Tot MM a modificat statutul judecătorilor și procurorilor pentru interzicerea în sistemul judiciar a ofițerilor, inclusiv aciperiți, informatorilor și colaboratorilor serviciilor de informații actule, în funcțiune. CSM nu se agită cu asta, se face că plouă ori mai întreabă de complezență sau unde nu trebuie.(am scris despre asta în ep. 10)

  Apreciază

 • […] episoadele  aici: 0     1      2      3      4      5    6    7      8     9   10   11    12      13    15    16    17  […]

  Apreciază

 • […] episoadele, aici: 0     1      2      3      4      5    6    7      8     9   10   11    12  13   14  15    16    17  18   […]

  Apreciază

 • 96. dictaturajustitiei  |  19 Iulie 2012 la 14:32

  Reblogged this on Dictatura justitiei.

  Apreciază

 • […] episoadele, aici: 1      2      3      4      5    6    7      8     9   10   11    12  13  14  15    16    17  […]

  Apreciază

 • […] anterioare, aici: 1      2      3      4      5    6    7      8     9   10   11    12  13   14  15    16    17  18  […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Nora Damian Facebook nora.damian@gmail.com

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 882,685 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.287 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

Member of The Internet Defense League

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 882,685 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: