Cazul Panait, standard de lucru în „Cooperativa Avântul”(9)

2 mai 2012 at 11:19 58 comentarii

Postat de Bască ilie în “Grădina publică”

13. Jurământul (s)acru de pe lângă fidelitatea duplicitară. 
Constituția României- Fidelitatea față de țară- art. 54, alin. (1) și (2):
1) Fidelitatea față de țară este sacră.
2) Cetăţenii cărora le sunt încredinţate funcţii publice, precum şi militarii, răspund de îndeplinirea cu credinţă a obligaţiilor ce le revin şi, în acest scop, vor depune jurământul cerut de lege.

Jurământul legat de îndeplinirea cu credință a obligațiilor, pretins de Constituție și prevăzut în câte o lege sau statut pentru mai multe categorii de funcții publice, se referă la funcționari publici, demnitari (miniștri, senatori și deputați, judecători și procurori), polițiști, militari ș.a. Art. 54 a existat în aceeași redactare și în Constituția din 1991, la art. 50, alături de dispoziția constituțională identică:respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie. Aceeași reciclare pleonastică se regăsește în jurământul de credință, expresia fidelității sacre prin definiția dată de Legea Fundamentală; prevede în toate cazurile „respectarea Constituției și a legilor țării”. După ceremonia depunerii garanției verbale din partea persoanei învestite, în schimbul funcției publice încredințate, nu-mi imaginez cum această solemnitate ar produce o revoluție emoțională în conștiința, chiar onestă de-ar fi, a demnitarului sau funcționarului public, încât să aibă o conduită ireproșabilă; cu atât mai puțin în rândul persoanelor pornite pe căpătuială sau înregimentate în crima organizată la locul de muncă. Se alege praful – cu mâna pe Biblie – din promisiunea de îndeplinire a obligațiilor.  …Cu totul altele sunt efectele jurământului de școală securistă de la Bran, Băneasa, Grădiștea sau Brănești. Acoperite, protejate și nesancționate, astfel de efecte sunt deosebit de grave, mai ales în IML și sistemul judiciar, unde nu are ce să caute printre medici, alți specialiști, judecători și procurori, nicio urmă de ofițeri acoperiti, informatori sau colaboratori ai seviciilor de informații, nici securiste, nici actuale.
14. Jurământul de școală creează dependență, naște monștri, transformă secretul într-o armă și loialitatea clandestină în focare de infracționalitate.

Din vorbele lui Alexandru Pantea, despre școala securității: „Unii dintre foștii mei colegi ar putea spune că sunt trădător pentru că mi-am încălcat jurământul făcut la intrarea în acea școală, numai că eu atunci nu am știut ce mă așteaptă, apoi n-am putut ieși din sistem de frică”. „Nu știam cum să fac să ies din sistem. Îmi era frică pentru membrii familiei. Nu aveam nici o șansă dacă reacționam
Calificarea în categoria trădătorilor – pe seama încălcării jurământului – și intenția de a găsi o cale de ieșire din sistem sunt asociate cu repercusiunile. Cu siguranță, frica pentru soarta membrilor familiei este justificată de o serie de lecții și practici convingătoare, ajunse la urechea avertizatului din surse sigure și prin „metode specifice”, cunoscute de formatorii dotați cu aptitudini dobândite și conservate în spiritul securist de școală veche. Pe lângă aceste metode pedagogice curente, cea mai eficientă sperietoare cred că este puterea exemplului: situațiile concrete, aflate sau văzute direct pe parcursul practicării meseriei de ofițer acoperit, formează o adevărată colecție de învățături de minte (inclusiv dificultatea  proscrisului de a se apăra în cadrul legal, prin aplicarea normelor legii penale). Din ce li s-a întâmplat altora din breaslă, se inoculează cel mai eficient spaima de a deveni trădător sau indezirabil asimilat cu trădătorul. La fel, Sorin Crivăț încerca disperat să  găsească o calea de ieșire din strânsoarea jurământului – „Mai multe nu pot să spun, am depus un jurământ”- apoi s-a văzut abandonat în mod surprinzător, fatal, nu înainte ca amenințarea de a avea „grijă de familie și de părinți” să fie transferată în motivul ulterior de teamă a părinților. Activitatea unui ofițer acoperit, misiuni ordonate și duse la îndeplinire (de la șantaje și colaborări cu infractori periculoși, până la comandarea unor crime colegiale) înseamnă cel puțin tăinuire și complicitate. Schimburile reciproce de secrete între membrii rețelei- vecinătatea lor de conviețuire operativă- proliferează într-o loialitate biunivocă și perfidă, sub semnul tăcerii garantate de jurământul de școală securistă. Așa s-a călit dependența de rețeaua proprie și de secretul ce se poate deveni oricând o armă- uneori letală- întoarsă împotrivă ca un bumerang. Cerc vicios al infracționalității extreme!
Maiorul de Securitate Brânda Mihai îmi spunea râzând: Lasă-l pe ăla, că il trimitem la «Radu», adica la camera cu radiatii. Ordinele de iradiere le dadeau ofiterii de Securitate ca Brânda și mai știu și de colonelul de Securitate Poiană.  Din decembrie 1989, Pantea afla de la monstrul securist, Mihai Brânda, pulsul evenimentelor:Încă din timpul Revoluției am ținut legătura și cu Chetea și apoi cu Brânda, care a spus să stau liniștit, că tot noi suntem la putere.
Apoi, am fost implicat în 25 decembrie în arestarea a patru arabi, dintre care un libian si un iranian. Aveau legitimații de la Bucuresti și se ocupau de perchezitii pe străzi. Erau de fapt dintre cei scoliți de Securitate în România. Apoi, la începutul lunii ianuarie, am venit la Bucuresti cu toate documentele CADA (Comitetul pentru Democratizarea Armatei), printre care erau si liste cu cei care au tras la Revoluție. M-am întâlnit cu Ion Iliescu, care m-a trimis la Gelu Voican Voiculescu, caruia i-am predat toate documentele. Nu știu ce s-a întamplat cu aceste documente
.

Ion Iliescu și-a consolidat puterea pe ascunderea adevărului despre așa-zisa revoluție, protejarea și promovarea criminalilor adunați în jurul lui, la fel cum l-a uns pe Mihai Brânda în funcția de șef al Corpului de control al serviciului secret din Ministerul de Interne. Din această poziție, Brânda a ordonat, la începutul anului 1994, lichidarea lui Alexandru Pantea. Acesta pierduse protecția ofițerului de legătură; informațiile cunoscute de el și cîteva vorbe scăpate unui turnător grăbit, despre Brânda, au fost suficiente să-i transforme viața în calvar. Magistrații orădeni acoperiți, în frunte cu prim-procurorul Radu Bodea, au lucrat operativ și în complictate cu comandantul adjunct al penitenciarului, alt acoperit de fișa postului.Toate ușile post-decembriste de acces în perchete și justiție, pentru tragerea la răspundere și pedepsiriea infractorilor ofițeri acoperiți, sunt ferecate.

Jurământul de școală este într-adevăr un pact cu diavolul. Reușita operației satanice este asigurată de acțiunea asupra pacientului racolat de tânăr, prematur și necopt, testat în prealabil și selectat, luat prin surprindere și constrâns să se conformeze încât nu-și permite altă opțiune la intrare și nu va găsi alternativă rezonabilă de ieșire. Până află în ce s-a băgat, orice jurământ de căință este tardiv. Desigur, nu toți au aceleași frământări: cu cât caracterul este mai josnic, cu atât se adaptează mai ușor cerințelor meseriei de ofițer acoperit și se împacă armonios cu orice fel de acțiune informativ-operativă, indiferent cât se înfige în zona infracțională. Redau un fragment din jurământul de școală securistă: Jur să fiu luptător dârz, cinstit, curajos, disciplinat și vigilent, să păstrez cu strictețe secretul militar și de stat, să păzesc cu grijă avutul militar și obștesc, să execut fără șovăire prevederile regulamentelor militare și ordinele comandanților și șefilor mei. Jur să urăsc din adâncul ființei mele pe toți dușmanii patriei și ai poporului muncitor.

În 2008, istoricul Marius Oprea a publicat Confesiunea unui absolvent al școlii securității de la Băneasa în 1975, locotenent-major Dumitru Sîrbu, fost lucrător în munca de informații până în 2004 (pensionat maior). A trecut impasibil peste semnificația jurământului de fidelitate de după 1991; în schimb, a păstrat cu sfințenie – peste istoria recentă – emoția jurământului de școală, pe un text terifiant: Era foarte emoționant acest jurământ, suna cam așa: ‘Jur să-mi apăr ființa statului’. Ce s-a intamplat după e istorie. Când jurai pe ființa statului să-ti aperi țara și să descoperi infracțiunile prevazute în Codul penal, era cu totul deosebit. (aiciÎn școala securității de la Grădiștea au beneficiat de același jurământ deosebit de pătrunzător Adrian Năstase, Mircea Dinescu, Tudor Mohora (deputat PSD, două mandate 2000-2008) și Doru Tompea (președinte PSD-Iași până în 2011); toți inoculați la vîrsta prematură optimă, 25 ani (născuți în același an 1950), în aceeași perioadă securizată de 6 luni ale anului 1975. Mircea, fă-te că nu mai ești lucrător, după ce-ai fost singurul lup-paznic, 12 ani consecutivi, la oile rătăcite prin dosarele CNSAS, întâiul revoluționar al țării, primul sosit la TV și servit pe NV! Nu vă faceți iluzii nici cu posibila lepădare al lui Ponta de satanicul Năstase: îi ține în legătură o vecinătate trainică, din care nu avea cum să lipsească renumitul procuror Ilie Picioruș. Cine știe câți sunt de toți? Nenorocirea lui Cristian Panait a fost să se nimerească în aceeași vecinătate. Pe lângă presiunea exercitată asupra lui Cristian, până la eliminare, poate vom recunoaște și forma standardizată de amenințare a membrilor familiei sale: mama Eta Panait și mătușa Eleni Dumitru. Până atunci, mai căutăm un răspuns: Oare câți sunt de toți și de ce?

PS. Nici Sfânta Biblie (Matei 6:24) nu crede în supraviețuirea fidelității duplicitare, cu un Picioruș acoperit în Procuratura securistă și cu același Picioruș în Ministerul Public, idem cu Sorin Crivăț simultan în SRI și Ministerul Economiei: Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va uri pe unul și va iubi pe celalalt; sau va ține la unul și va nesocoti pe celalalt; nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona.

Reclame

Entry filed under: 7301634. Tags: , , .

1 mai corupt ca pesede tot în pesede găseşti… Cazul Panait, standard de lucru în „Cooperativa Avântul”(10)

58 comentarii Add your own

 • 1. noradamian  |  2 mai 2012 la 14:45

  Ziua bună 🙂 Dură, temă, cu miros de şobolănime prin canale nici acum asanate. Acum o-nţeleg mai bine pe Monica Macovei când afirmase că „Ion Iliescu e piaza rea a acestei ţări!” Era într-o emisiune „Profesioniştii”, a Eugeniei Vodă, de acum câteva luni.

  Apreciază

 • 2. dictaturajustitiei  |  2 mai 2012 la 19:49

  Bună !
  Bsk, Marius Oprea care este acum coleg de alianță cu Ion Iliescu ?
  Câte compromisuri pot face politicienii doar ca să fie la putere !

  Apreciază

 • 3. Bască ilie  |  2 mai 2012 la 20:27

  Saluttare!
  DJ
  Nu văd legătura. 🙂
  Dacă ai deschis linkul recomandat, „Confesiunea” fostului locotenent-major a fost rezultatul deplasării la Botoșani a unui coleg de-al lui Marius Oprea. N-am motive să mă îndoiesc de relatarea corectă a dialogului și nu am preluat decât fraza de pomină a ofițerului pensionat: omul reținuse din jurământ ceea ce l-a marcat cel mai tare-„ființa statului” – dar jurământul nu conține așa ceva (apare îngroșat în fragmentul preluat din jurământ unde vine ființa) .
  *

  „Era foarte emoționant acest jurământ, suna cam așa: ‘Jur să-mi apăr ființa statului’. Ce s-a intamplat după e istorie. Când jurai pe ființa statului să-ti aperi țara și să descoperi infracțiunile prevazute în Codul penal, era cu totul deosebit.”
  *
  Apare îngroșat în fragmentul preluat din jurământ despre ce ființă este vorba. Numai în acestă propoziție apare „ființa”:

  „Jur să urăsc din adâncul ființei mele pe toți dușmanii patriei și ai poporului muncitor”.

  Ființa era chiar a lui, nu a statutului, dar omul, emoționat de profunzimea jurământului, a rămas marcat. 🙂

  .

  Apreciază

 • 4. dictaturajustitiei  |  2 mai 2012 la 20:42

  Bsk, ” istoricul Marius Oprea” cel care ”a publicat „Confesiunea” este membru al partidului liberal, PNL-ist de-al lui Crin Antonescu, și , ca urmare în cunoștință de cauză, este coleg cu tovarășul Iliescu.
  Asta voiam să evidențiez. Întrebarea era doar așa .. o mică glumă la adresa politicianismului …

  Toate articolele tale îmi plac deoarece sunt bine scrise dar și foarte folositoare pentru istorie.
  La vară , în vacanță, o să vreau să le recitesc pe toate.

  Apreciază

 • 5. Bască ilie  |  2 mai 2012 la 20:47

  Îți doresc o vară frumoasă. 🙂
  Am înțeles glumița ta, de asta am pus primul zâmbăreț.
  Eu am profitat de intervenția ta ca să scot amestecul direct al lui Oprea din postarea mea și să nu afli abia la vară. 🙂

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  2 mai 2012 la 20:50

  Seara bună 🙂 Carmen, asa consider si eu, postările lui Bsk din ciclul „Panait” scot la iveală un sistem clandestin care funcţionează si acum. Iar depoziţiile preluate de presă a unora care au îndrăznit să rupă legea tăcerii sunt tulburătoare.

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  2 mai 2012 la 20:58

  Că fostii secu au ajuns prin „structurile” administraţiei şi puterile statului n-avea cum să rămână secret. Dar eu socoteam că e vorba de indivizi mucegăiţi din generaţia lui dogaru-revoluţionaru- nici o clipă n-am bănuit că scolile terorii, repuse-n funcţie de ilici&comp după ’89, „au crescut” cadre noi cu aceleasi metode într-un regim democratic si cu deschidere europeană… Asta mi se pare abject!…

  Apreciază

 • 8. dictaturajustitiei  |  2 mai 2012 la 21:01

  Bsk, 😆

  Apreciază

 • 9. Bască ilie  |  2 mai 2012 la 21:05

  Nora 7
  Da, și eu am fost surprins de puterea de regenerare a acoperișului cu cadre tinere și vânjoase.

  Apreciază

 • 10. Bască ilie  |  2 mai 2012 la 21:11

  Bodea Radu, nominalizat la Bran de Alexandru Pantea, este cadru didactic de nădejde, formator și reformator cel puțin la Universitatea Oradea, unde își petrece timpul judiciar pe cumulate, și mare scriiitor de cărți de specialitate. Nu stă o clipă și are o psihologie specială în cap.
  În 2009 a publicat „Elemente de psihologie judiciară”- Ed. Universității Oradea. 🙂

  Apreciază

 • 11. Bască ilie  |  2 mai 2012 la 21:33

  Doru Tompea, cel din cvartetul scolii securității de la Grădiștea, cu Năstase, a povestit cum ajuns acolo: mai întâi a fost selectat chiar de șeful Securității Iași în anul 1975, a avut în prealabil câteva întâlniri cu el, inclusiv în parcul Copou; l-a mirosit, i-a testat capacitățile. In final s-a trezit încorporat și repartizat în acea școală, un fel de… în loc de armată. Asta este explicația pentru aceeași vârstă (toți patru născuți în 1950).
  După terminarea școlii i s-a propus să rămână acolo cadru didactic și a refuzat. Probabil ar fi avut alt parcurs dacă accepta.
  Poate ar fi interesant să aflăm dacă lui Năstase i-au făcut o propunere la fel de decentă. Aceeași scoală organiza și perfecționarea cadrelor, deci oferea mai multe ocazii pentru învățătură în timp, la niveluri diferite. 🙂

  Apreciază

 • 12. skorpion  |  2 mai 2012 la 22:01

  salut, mister B,
  citind articolele tale, plonjez oarecum in anii aceia, in special ultimul deceniu, cind ti-era frica sa vorbesti, cind il suspectai pe prietenul de linga tine, o atmosfera teribil de apasatoare, cenusie, umilitoare…

  si nora, da, sintem de acord cu asta:

  nici o clipă n-am bănuit că scolile terorii, repuse-n funcţie de ilici&comp după ’89, “au crescut” cadre noi cu aceleasi metode într-un regim democratic si cu deschidere europeană… Asta mi se pare abject!…

  si asta – probabil – ca nu se sanctioneaza mai ales ca acum a cistigat din nou securitatea in persoana varanului…

  Apreciază

 • 13. skorpion  |  2 mai 2012 la 22:15

  in atmosfera asta politica deloc prevestitoare de chestii bune,
  va propun relaxare

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  2 mai 2012 la 22:26

  Drăguţ, drăguţ de tot 🙂 Danke, Skorpion 🙂

  Apreciază

 • 15. Bască ilie  |  2 mai 2012 la 22:37

  Mr Sk
  Am citit recent într-un material neobișnuit de aplicat: în 1989 Securitate avea peste 38.000 de cadre de nădejde, acoperite si descoperite.
  Cum și unde să trimiți pe coclauri atâtea suflete de dragul „reformei” prost-decembriste?

  Apreciază

 • 16. skorpion  |  2 mai 2012 la 22:43

  mr. B,
  eu citisem in urma cu vreo 5-6 ani ca in Ro in decembrie 1989
  ar fi existat 10.000 de ofiteri de securitate + 400.000 de colaboratori, turnatori…

  Apreciază

 • 17. dictaturajustitiei  |  2 mai 2012 la 22:47

  Când mi s-a propus de către un maior de securitate să devin informatoarea lor , acesta a afirmat că la 10 oameni era un turnător. Erau de fapt doi . Ca să-i poată controla pe ambii.

  Apreciază

 • 18. skorpion  |  2 mai 2012 la 22:51

  din cifra mea rezulta ca doar 2% au fost turnatori, insa masina de propaganda si masina fricii a lasat impresia ca ar fi mai multi…

  Apreciază

 • 20. Creanga  |  2 mai 2012 la 23:01

  De la ciolan m-a dus gandul la mistret

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  2 mai 2012 la 23:01

  Carmen, Skorpion, pe asta s-au si bazat! Doar aveau datele precise! Voiculescu a si zis odată, nu reţin textual, ideea era că cu atâţia români informatori si legaţi prin fire nevăzute de fostele structuri comuniste şi securiste, n-au a se teme că scapă ţara din gheare. A fost o indignare generală atunci, dar stia varanul ce ştia… 😉

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  2 mai 2012 la 23:02

  Creangă, salut 🙂 Apucături de haită 😉

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  2 mai 2012 la 23:05

  Multzam de ” piesa mistreţilor”. Noncoformişti, tipii, dar simpatici 🙂

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  2 mai 2012 la 23:06

  🙂 „Pensionarii militari: „Noi suntem dovada vie că se poate trăi și cu foarte mulți bani!” :mrgreen:

  http://www.timesnewroman.ro

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  2 mai 2012 la 23:06

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 26. Creanga  |  2 mai 2012 la 23:11

  Noapte buna Nora! Dormi linistita, informatorii vegheaza!

  Apreciază

 • 28. Bască ilie  |  2 mai 2012 la 23:16

  În rețea ( vecinătate, cum am numit-o eu)- adică mulțimea ofițerilor acoperiți cunoscuți între ei, aflați în relații directe de lucru informativ-operativ, se urmăresc și între ei, pentru a deține controlul complet și permanent; (orice „defecțiune” se depistează rapid) darămite în rândurile informatorilor și colaboratorilor (ajutoare, mai depărtate și mai nesigure),
  Mr. Sk
  Nu controlează nimeni exactitatea acestor date acoperite. S-a anunțat numărul de 10.000 în anii precedenți, dar adevărul mai are și părțile lui ascunse, cât își permite.

  Apreciază

 • 29. skorpion  |  2 mai 2012 la 23:18

  inclin sa cred ca cifra 38.000 este mai corecta,
  ai dreptate, m-am mai gindit nitel

  @creanga,
  intr-o noapte m-am distrat teribil cu articolul de pe hotnews…
  da, au fost dementiale unele comentarii care au ajuns si la AFP, parca…
  😛
  si sa mai zica cineva ca la obida romanul nu este plin de umor savuros

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  2 mai 2012 la 23:24

  Aia de peste 38.000 ( am numărul exact până la ultima cifră) era în 1989, nu după. Nu neg reduceri ulterioare, pensionări, maziliri ș.a.

  Apreciază

 • 31. Creanga  |  2 mai 2012 la 23:28

  Bsk, nici ei nu mai stiu cati sunt. Buba e ca unii incaseaza ditai pensia.

  Apreciază

 • 32. Creanga  |  2 mai 2012 la 23:28

  Skorpi, urmeaza statuia turnatorului. 🙂

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  2 mai 2012 la 23:31

  Pe mine mă revoltă cum s-a trasat directiva iliesciană, să fie căutate potcoave de cai în cimitirul elefanților, de peste gard (înainte de 1990).

  Apreciază

 • 34. Bască ilie  |  2 mai 2012 la 23:36

  Informatorii și colaboratorii sunt mici copii de mingi pe lângă ofițerii acoperiți, împânziți peste tot, cu puteri nelimitate, scutite de control și de lege.

  Apreciază

 • 35. skorpion  |  2 mai 2012 la 23:40

  ofițerii acoperiți………………..astia au facut primele afaceri inca din negura anilor 90……
  au rupt halci intregi din fabrici, si uzine 😀
  au desfiintat, practic, intreprinderile de comert exterior si si-au tras clientii acestora in contul lor personal (fie la export, fie la import)…

  ar fi interesant de vazut averea lor
  100 miliarde euroi?
  mai mult?
  mai putin?

  Apreciază

 • 36. Bască ilie  |  2 mai 2012 la 23:48

  Înainte de 1990 securiștii nu aveau puterea de acum, fiindcă erau subordonați partidului; nu aveau gradele… de libertate din prezent. După 1989, Iliescu le-a creat toate condițiile în schimbul puterii consolidate cu și prin ei. Iliescu deține puterea ascunsă, se cunosc și se sprijină reciproc. Restul (alternanțe relative de putere) e fațadă, fleacuri.

  Apreciază

 • 37. skorpion  |  2 mai 2012 la 23:53

  ….si un pirat chior, betiv, curvar le-a zdruncinat echilibrul iliesco-securistic…
  😀

  Apreciază

 • 38. skorpion  |  3 mai 2012 la 00:09

  Cantaretul Ducu Bertzi a fost colaborator al Securitatii, pentru ca nu s-a opus solicitarii ofiterilor de la acea vreme de a-si pune garsoniera in care locuia la dispozitia acestora si nu exista dovada unor presiuni, motiveaza Curtea de Apel Bucuresti (CAB) decizia luata in acest sens, potrivit Mediafax

  Apreciază

 • 39. skorpion  |  3 mai 2012 la 00:10

  niapte buna

  Apreciază

 • 40. Bască ilie  |  3 mai 2012 la 00:13

  Da, le-a zdruncinat pe ici-colo, dar nu în părțile esențiale. 🙂 (nu și-au permis să riște mai mult) Superputerea se mai abține, dar are limitele ei de rezistență.
  Mai sunt și victime colaterale. De ex. recalcularea pensiilor militarilor și polițiștilor (Armata și Miliția, componente de bază ale represiunii epocii de aur, păstrate cu grijă părintească de Iliescu- cu excepția unor grade nesigure sau incomode, curățate în timp util) menține revolta tocmai fiindcă pensiile speciale mari au fost rase. (numeric sunt puțini, dar pretențiile sunt revoltătoare, proporționale cu gradele).
  Iliescu nu se împacă deloc cu așa o lovitură la nivel înalt.

  Apreciază

 • 41. Bască ilie  |  3 mai 2012 la 00:14

  Somn ușor!

  Apreciază

 • 42. Bască ilie  |  3 mai 2012 la 00:24

  La 40 , pensiile tăiate au afectat și Secu.

  Apreciază

 • 43. Creanga  |  3 mai 2012 la 04:41

  Alta tara acelasi stil

  http://www.24hmontreal.canoe.ca/24hmontreal/chroniques/mathieubockcote/archives/2012/05/20120502-082635.html

  À travers tout cela, l’inculture progresse. Il suffit de regarder la télévision pour voir où nous en sommes rendus. Elle ne cultive plus les goûts. Elle les stérilise. La bêtise triomphe. Dans une société qui se présente comme celle du savoir, il n’est plus grave d’être ignorant.

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  3 mai 2012 la 11:07

  Ziua bună 🙂 Prima lovitură sub centură pentru premierul aghiotant vine de la bossul grivco: varanul n-are răbdare, chestia cu guvernatul unei ţări e secundară (excepţie agricultura unde are interese enorme si unde si-a pus omul) prioritatea pentru el e suspendarea lui Băsescu. Pe care a si trasat-o, public, servitorimii guvernamentale.

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  3 mai 2012 la 11:11

  Creangă, trist articol dar adevărat! Incultura şi barbaria sunt favorizate de era digitală. Si pare că nici o scoală nu mai poate aduce cititul de carte pe primul plan. Urmările, de loc optimiste, se văd deja în toată lumea… 🙄

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  3 mai 2012 la 11:12

  Bsk, te-ai uitat în ladă? 🙂

  Apreciază

 • 47. Bască ilie  |  3 mai 2012 la 11:18

  Nu. 🙂

  Apreciază

 • 48. Bască ilie  |  3 mai 2012 la 11:19

  Acum da. N-am nimic. 🙂

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  3 mai 2012 la 11:21

  Ioooi! stai să văd si eu 🙂

  Apreciază

 • 50. theo- nona  |  3 mai 2012 la 11:30

  bunä,
  Bertzi, se vorbea de mult de colaborarea lui, asa se explicä si
  posturile sotziei lui, nu cä ar avea vre-un merit.

  se vorbesc de mai multzi, ce au jucat si „cantat ”

  MOCULESCU; SOCACIU; au fost chiar in frunte,
  BURTEA dela TVR, fam. MARCIUC.
  asa este clar ce plätesc romanii, clanurile securiste
  din TVR.

  Apreciază

 • 51. noradamian  |  3 mai 2012 la 12:41

  Salut, Theo-nona! Clanurile securiste ţin românii prizonieri pe banii lor. Corectă observaţie…

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  3 mai 2012 la 12:41

  postare nouă

  Apreciază

 • […] aici: 0     1      2      3      4      5    6    7      8     9   10   11    12      13    15    16    17  […]

  Apreciază

 • […] aici: 0     1      2      3      4      5    6    7      8     9   10   11    12  13   14  15    16    17  18   […]

  Apreciază

 • 56. dictaturajustitiei  |  19 iulie 2012 la 14:33

  Reblogged this on Dictatura justitiei.

  Apreciază

 • […] episoadele, aici: 1      2      3      4      5    6    7      8     9   10   11    12  13  14  15    16    17  […]

  Apreciază

 • […] anterioare, aici: 1      2      3      4      5    6    7      8     9   10   11    12  13   14  15    16    17  18  […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 899,967 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.359 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 899,967 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: