Domnul Ponta îşi implementează decalogu’

7 iunie 2012 at 18:18 38 comentarii

Odată cu promisiunea că va dărui naţiei „cel mai cinstit guvern” afinitatea  noului premier pentru onoare şi onestitate a ajuns  la apogeu. E drept că americanii prin agenturili lor, au ajuns la o concluzie cu totul opusă, dar ce contează? Ponta este considerat ca fiind un ferm opozant al reformei efective a sistemului judiciar, se comunica în 2010 peste ocean . (…) „Indatorirea lui Ponta fata de garda veche, tineretea sa, conexiunea sa cu Nastase si provocarea de a gestiona de unul singur multiplele interese de grupuri in PSD fac ca perspectivele pentru o reforma reala in PSD sa fie foarte slabe (…)Ponta a fost ales personal in 2001 de catre Premierul Nastase sa conduca Corpul de Control al Guvernului(..) Ura sa fata de fostul Ministru al Justitie Monica Macovei, reformist muncitor si energic, fiind notorie”.  …”Şi care-i problema? Să-şi vadă americanii de Wikileaks, dacă nu vor să-i trecem pe lista de persoane nongrata” ar putea spune acum, dl. Ponta,  acest simbol al incoruptibilităţii autohtone care, în fine, poate fi apreciat public la justa lui greutate.

Ajuns (cum a ajuns) pe scaunul de premier, liderul usele e liber să-şi pună-n operă decalogu’ şi angajamentu’: “Trebuie sa oferim modele de lideri si oameni. Azi, tupeul, lacomia, banul necinstit sunt modele. Va promit ca voi fi aspru in aceasta evaluare. Avem obligatia sa aratam electoratului ca suntem altfel si asta nu se poate decat prin atitudinea noastra  Nu voi promova nonvaloarea, primitivismul, chiar daca acestea aduc voturi. Cine seamana nonvaloare, asta va culege”.

O drăcărie care depăşeşte probabil, scepticismul americanilor. Şi ce viteză! Ce ritm!!  Şi, mai ales, ce echipă! Ura noastră şi mândria: Voiculescu, Năstase, Negoiţă, Bănicioiu, Mazăre, Diaconu, etc.-  uselişti modele de cinste care implementează cu frenezie ameţitoare decalogu’ şefului, uitându-se tot mai urât la justiţia lui Băsescu şi Macovei (vorba senatorului Voicu, victimă politică a celor doi).

Reclame

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Am devenit radicală Uslineza. Mic îndreptar socio-lingvistic

38 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  7 iunie 2012 la 18:54

  Saluttare și acilea!
  „Ponta a fost ales personal in 2001 de catre Premierul Nastase sa conduca Corpul de Control al Guvernului.”

  Dacă tot ai scris asta, vreau să-i dau un răspuns lui @Mircea, comentator pe Politeia:

  http://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/06/07/revista-presei-7-iunie-o-luna-cu-cel-mai-cinstit-guvern/#comment-227282

  Apreciază

 • 2. Bască ilie  |  7 iunie 2012 la 19:03

  @Dragă Mircea
  Articolul plasat de tine (deasupra celui indicat de mine) nu a fost scris de Ioana Ene ci de Simona Marcela (Ela) Fica, director „Exploziv”. Fiindcă îmi ești simpatic, încerc să-ți arăt că puțintică atenție nu strică.
  Deci, atenție! 🙂
  Mai întâi, citește ce părere am eu despre Simona Fica la comentariul 58 (linkul de mai jos), dar și în comentariile de deasupra de la 52 la 58.
  După ce citești, revino aici, doar o vorbă să-ți mai spun! 🙂

  https://noradamian.wordpress.com/2012/05/24/cazul-panait-standard-de-lucru-in-cooperativa-avantul14/#comment-78167

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  7 iunie 2012 la 19:03

  Ziua bună! Bsk , Wikileaks au avut si ei un rol pe lumea asta 🙂

  Apreciază

 • 4. Bască ilie  |  7 iunie 2012 la 19:09

  Cu toată admirația mea pentru Simona Fica, sunt nevoit să arăt câteva inadvertențe din articolul ei.
  Prima. Ea scria așa:
  *
  „În urma disparitiei tragice a procurorului Panait, cloaca din spatele lui Ponta l-a recompensat generos, pentru crima savarsita, pe imberbul “procuror”: in acelasi an a devenit, hodoronc – tronc, sef al corpului de control al Primului-Ministru Nastase. ”
  *
  „Imediat dupa moartea lui Panait, aceste dosare (mai putin al procurorului Lele) i-au fost date lui Ponta. N-a apucat nici macar sa le rasfoiasca pentru ca, nu-I asa, a fost numit sef de control guvernamental. Si le-a facut sa dispara! Moarte, precum colegul pe care l-a impins pe fereastra cu sange rece!”
  *
  „în același an„ înseamnă 2002, dar nu era posibil nimic din ce scrie în cele 2 fraze extrase- „în urma dispariției„ sau „imediat după moartea„-iar explicația mea este foarte simplă și tocmai a scris-o Nora : Ponta a devenit șeful corpului de control al PM din aprilie 2001, deci încetase să mai lucreze în PG de aproape un an în urmă și am precizat asta în 2 episoade. Dacă erai atent, ai fi observat. 🙂
  Dacă vrei să te convingi, îmi vei spune tu care sunt cele 2 ep, ale mele. 🙂

  Apreciază

 • 5. Cetatean  |  7 iunie 2012 la 19:13

  Buna ziua! 🙂

  Mister B., am si eu o inclinatie asemanatoare cu cea a domniei tale, aceea de a savura mai intai impresia spectacolului, si de a comenta ulterior 🙂

  Cat despre Ponta, impresia mea e ca mai devreme au mai tarziu, cineva ii va depana (la ureche?) niste impresii din vremuri de junete 😉

  Apreciază

 • 6. Bască ilie  |  7 iunie 2012 la 19:13

  Da, Nora, citind postarea. prima mea reacție a fost să mă întreb cum naiba aceeași chestie îmi rămăsese în minte din Wikileaks, chiar mi-am actualizat-o recent, datorită lanțului de căutări:
  “Ponta este considerat ca fiind un ferm opozant al reformei efective a sistemului judiciar“,

  Apreciază

 • 7. Bască ilie  |  7 iunie 2012 la 19:14

  Salut, Cetățene!
  Înclinația asta e cam înclinată. 🙂

  Apreciază

 • 8. Cetatean  |  7 iunie 2012 la 19:17

  Nu am nici in clin nici in maneca o vreo inclinatie de a inclina, prosteste, ceva ce e in echilibru instabil 🙂

  Apreciază

 • 9. Bască ilie  |  7 iunie 2012 la 19:21

  Tot pt. @Mircea
  A doua.
  *
  „Procurorul care a dat rezolutia de incepere a urmaririi penale impotriva lui PONTA a fost, in doi timpi si trei miscari, pensionat fortat, de catre ministresa Rodica STANOIU. Un alt procuror a luat “cazul” si, la ordinele lui Botos – procurorul de casa al lui Nastase si Hrebenciuc, a falsificat toate probele astfel incat moartea procurorului Panait sa para o sinucidere.
  *
  „La ordinele lui Botos”? Nu se poate,
  Mai sus precizează corect nr. de ds 177/P/2002 („moartea violentă a procurorului Panait”), or acest dosar a fost clasat în august 2002, mai exact la 21.08.2002. La acea dată Ilie Botos lucra la Cluj, în Parchetul Militar. Abia din 1.09.2002 a apărut în București la PNA, apoi ca adjunct al PNA din 18.09.2002. A fost Procuror General de la 30.08.2003.
  *
  „prim procuror militar al acestui parchet la data de 1.07.1999, funcție pe care a deținut-o până la data de 1.09.2002, când a fost încadrat procuror la Parchetul Național Anticorupție. În perioada 18.09.2002-30.08.2003 a deținut funcția de Procuror general adjunct al Parchetului Național Anticorupție. A devenit Procuror General al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiție la 30.08.2003, fiind numit prin Decret al Președintelui României, trecând în rezervă din cariera militară cu gradul de general.”

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Ilie_Boto%C8%99

  Apreciază

 • 10. Bască ilie  |  7 iunie 2012 la 19:45

  A treia. (pe asta nu o probez, doar o spun ca s-o reții pt mai târziu)
  Ela susține că Panait i-ar fi spus mătușii imediat după cădere „Cainele asta de Ponta m-a omorat!”
  *
  În cererea de deschidere a unei noi anchete- din 6.12.2002- Eleni Dumitru nu spune așa ceva, ci , așa cum am arătat în ep.16, Cristian era inconștient (nu a recunoscut-o pe mătușa lui).
  Cristian Panait, i-a spus mătușii sale Câinele de Ponta m-a aranjat, dar pe data de 29.03.2002, vineri, adică a doua zi după întoarcerea de la Oradea, după ce a revenit acasă de la serviciu.
  Atunci a înțeles de ce nu-l lasă în pace cei care au hotărât să-l înlăture cu orice preț. (atunci i-a spus mai multe mătușii, încă nearătate de mine până acum)
  În episodul în care am amintit de un articol în engleză despre cererea mătușii depusă la CSJ și respinsă de PG, eu am prezentat doar forma tradusă pentru a reieși cum suna știrea din presa de atunci (rară pe acest subiect) „Acest hoț Ponta m-a nenorocit”.
  În cererea scrisă de ea, repet, a scris „Câinele de Ponta m-a aranjat” (nu omorât) și cu 12 zile în urmă față de cum susține Ela Fica.
  *
  Cât privește substanța Z, reținută de tine dintr-un comentariu de la ep. 16, trebuie să te decizi- cu grijă- pe care variantă îți vei concentra atenția. 🙂

  Apreciază

 • 11. Bască ilie  |  7 iunie 2012 la 19:49

  Gata!
  Acum putem să revenim la câinele Ponta. 🙂
  Mai aveam doar o vorbă să mai tac, dar e destul deocamdată.

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  7 iunie 2012 la 19:51

  Bsk. în general, între o cercetare riguroasă (aşa cum e făcută în cele 16 episoade ale serialului) si percepţia publică difuză, rezultată prin amestec de diverse informaţii sunt si diferenţe. Important ar fi să se facă o investigare oficială care să meargă pe firul lucrurilor. Dar cine s-o mai facă?

  Apreciază

 • 13. skorpion  |  7 iunie 2012 la 19:52

  salve,

  1. tot ce spune ponta este total neadevarat in fapte, total opus.
  demagogie de tip comunist!

  2. repet, am mai spus-o, ponta nu a nominalizat absolut nici un ministru, secretar de stat etc din propria documentare si initiativa. Toti i-au fost pusi pe tava de altii ca adrian nastase, voiculescu, taticul iliescu etc. Ponta nu a propus decit eventual vreo fina sau vreun finutz.

  si daca este asa, atunci singura explicatie ar fi ca moartea tragica numita sinucidere a lui Cristian Panait este de fapt un omor grav si despre acest lucru stiu apropiatii lui ponta. De aceea intre vorbele lui ponta, ”guvern impecabil instaurat in 30 de secunde” si faptele reale guvern pus in vreo 10 zile cu exceptia nominalizarii aluia mic a lui felix – continind pe linga nulitati absolute, persoane despre care ponta nu avea habar, ma duce la concluzia ca daaaa, este adevarata implicarea lui ponta in moartea lui Cristian Panait.

  o haita de ticalosi il tine in sah pe ticalosul che-guevarist ponta.

  3. nora, ai verificat laditza?
  🙂

  Apreciază

 • 14. Cetatean  |  7 iunie 2012 la 19:53

  Cainele Ponta latra admirativ la gainile de la Cornu. Aflat in turneu prin Transilvania, a dat ca exemplu de lucru bun… contractul cu Bechtel 🙂

  Apreciază

 • 15. Cetatean  |  7 iunie 2012 la 19:56

  Skorpi, „o haita de ticalosi il tine in sah pe ticalosul che-guevarist ponta”.

  Cum poti tine in sah un individ atit de avid de putere ca Ponta? I-o dai prea repede, prea pe sub mana si prea…devreme. Sau il trimiti la …cursuri care nu prea se pupa cu CV-ul oficial 🙂

  Apreciază

 • 16. Bască ilie  |  7 iunie 2012 la 20:01

  Nora 12
  Cu uslamiștii la putere nu ne facem nicio iluzie de cercetare reală a cazului Panait. Îți dai seama ce șanse zero s-au fructificat cu Laura Codruța Kovesi la conducerea PG, în ciuda trecutelor încercări ale MM. Poate doar imprescribilitatea răspunderii penale să aibă un cuvânt de spus într-o bună zi.

  Apreciază

 • 17. skorpion  |  7 iunie 2012 la 20:01

  @cetatean,

  haita de ticalosi nu poate accede la functia de prim-ministru, nici macar la cea de ministru. si atunci are nevoie de ponta, care sa execute ordinele primite, inclusiv salvarea lui nastase de puscarie.

  deci in sensul asta am spus ca il tin in sah, ponta isi face poftele, latra la luna, inclusiv masinuta electrica, dar in acelasi timp face ce ii ordona haita nastase-felix-iliescu & fostii_secu, vezi corlatean a fost numit de nastase….etc.

  ponta nu s-a abatut nici un mm de la ordine, dovada cazul ISC & numirea lui grajdan si tot circul….

  Apreciază

 • 18. Daniel Francesco  |  7 iunie 2012 la 20:06

  Prin fortarea reintoarcerii la o epoca gen Nastase, hiperactivul Ponta e pe cale sa devina odios chiar inainte a ajunge la alegerile parlamentare. Se crede puternic, imun, bine aparat pe flancurile media – unde si-a cumparat taceri vinovate – si a comis si comite greseli.

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  7 iunie 2012 la 20:15

  @Daniel Francesco
  Mă întreb constant când și cum își va rupe gâtul Ponta, sau, mă rog, laba. 🙂

  Apreciază

 • 20. skorpion  |  7 iunie 2012 la 20:16

  eu vreau gitul
  🙂

  Apreciază

 • 21. Bască ilie  |  7 iunie 2012 la 20:22

  Marfă este destulă, după preferințe. 🙂

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  7 iunie 2012 la 20:22

  Cel mai cinstit guvern, cel mai liber premier! Mai liber si decât geoană… 🙄

  Apreciază

 • 23. skorpion  |  7 iunie 2012 la 20:24

  cel mai impecabil premier, lady Pippi Di dixit
  😛

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  7 iunie 2012 la 20:30

  Da, s-a dat de-a berbeleacu’ madam Pi, dar sper, că măcar, de când au început să curgă, în avalansă, prostiile, să se fi abţinut…

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  7 iunie 2012 la 20:31

  Acuma deja stiam asta de la Bsk, dar bine c-au scris-o si ei 🙂

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  7 iunie 2012 la 20:35

  Nora 26
  Se aseamănă, dar nu se potrivește. 🙂
  Cetățean a menționat art. 69.

  Apreciază

 • 28. Daniel Francesco  |  7 iunie 2012 la 20:36

  @Basca Ilie,
  Asteptam, cu rabdare(a) treci si marea. Lumea pare inerta, dar a inceput sa inteleaga din ce aluat sunt uslasii.

  Apreciază

 • 29. Bască ilie  |  7 iunie 2012 la 20:40

  @Daniel
  Va veni și ziua aia, n-am îndoială… și nici răbdare. 🙂

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  7 iunie 2012 la 20:53

  Ion Iliescu: Nu mai alerg cum alergam la 70 de ani, la ultima campanie electorala. Desi nu arat, am o varsta, totusi.
  *
  Eu propun să ne arate. 🙂

  Apreciază

 • 31. noradamian  |  7 iunie 2012 la 20:56

  Bsk, 😆 numa’ el crede că n-arată

  Apreciază

 • 32. Cetatean  |  7 iunie 2012 la 21:00

  Subscriu la propunerea lui Mister B. si imi arat eu disponibilitatea de a-i arata doamnei Nina ce bunatati se fac din grau fiert.

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  7 iunie 2012 la 21:11

  Eu mă simt rău când aud chestii din astea. De data asta nu. 🙂

  Apreciază

 • 34. Bască ilie  |  7 iunie 2012 la 21:17

  Gogol a mai dat un gol. 🙂
  Marian Vanghelie la mitingul USL:
  Sectorul 3 nu are nevoie de Robert Negoita.

  Apreciază

 • 35. Cetatean  |  7 iunie 2012 la 22:08

  Cea mai …ejectat-o si de data asta 😉

  Apreciază

 • 36. noradamian  |  7 iunie 2012 la 23:48

  Noapte bună, prieteni 🙂

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  8 iunie 2012 la 00:01

  Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  8 iunie 2012 la 13:49

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 899,895 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.359 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 899,895 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: