Se caută vinovatul

15 mai 2013 at 19:52 32 comentarii

Motorul guvernării usele merge -deja de un an- exclusiv pe seama benzinei-premium lăsată de guvernele precedente. Şi asta, sub paravanul vorbelor! Minciuni şi laude în timp ce totul se dărâmă-n jur. Slăbiciunea de a fi preferat minciuna unor adevăruri neconvenabile spuse deschis se plăteşte scump! E tot mai limpede că, de vreme ce n-au făcut nimic folositor pentru ţară şi electorat în perioada de graţie (şi nici nu se vede c-ar fi capabili de altceva!) din anul de miere (contrafăcută!)  am intrat deja în cel de fiere: Oltchim, CFR, Arpechim,  Posta Romana, minerii…

Iar acapararea justiţiei, scopul fundamental al acestei căruţe politice care merge dând înapoi, al acestui vehicul varanian pe care scrie cu rugină, Ford-Dacia de Luxe, continuă să-i ţină la un loc.  În plus, asocierea unui segment consistent de dreptaci în ofensiva antiBăsescu e mai mult decât ar fi îndrăznit varanienii să viseze pe vremea suspendării! De vină pentru procurorii nedemni propuşi şefi de parchete nu-i premierul care i-a propus, nici cei din sistem care le-au dat girul ci e  Băsescu, cine altul! Acum că am lămurit chestia asta, se pune o întrebare: a fost sau n-a fost concurs pentru numirea procurorilor în 2005? A ajuns atunci, Daniel Morar preşedinte la DNA prin concurs? …Răspunsul nu-i secret dar mulţi se fac  acum că nu ştiu. Nu i-a deranjat politizarea când erau “ai noştri” la putere! Iar politizarea seamănă- a naibii de bine, cu un joc de noroc: azi câştigi şi iei tot, mâine poţi pierde  mai mult decât ai câştigat! Dacă încă n-am ajuns acolo e chiar datorită “ruşinoasei coabitări! Şi asta-i enervant! Ca şi popularitatea în creştere a preşedintelui! După cât de iraţionale, de contondente  sunt intervenţiile d-lor, nu poţi să nu te gândeşti că aceste personaje furioase îşi apără, de fapt, propriile interese.

Dragoş Paul Aligică: inteleg acum este ca ceea ce i se reproseaza este fie
(a) ca nu a provocat o noua criza politica si poate constitutionala refuzand serviturile si compromisurile coabitarii (impuse de electorat in intelepciunea sa); fie
(b) că nu isi da demisia. Mie mi-e usor sa zic hai frate la razboi, criza sau demisie cu tot ce urmeaza, fara sa gandesc inainte ce si cum dar poate ca el a gandit, nu stiu… Chiar asa: are cineva facut un scenariu cu ce ar insemna economic, polici etc o noua criza majora sau bulversarea produsa de o demisie?

Când auzi -repetată, psiho-mantra ”Daniel Morar înlăturat brutal”,  o gogonată reluată vehement ca o chemare  sub arme, ca un text sacru de pe un bileţel scris şi distribuit de vreun grăjdan „de dreapta” pentru un rol  din piesa politico-oengistă anti-băsistă te întrebi: de unde încrâncenarea asta? Şi de ce „încrâncenaţii ăştia” sunt, în general, cei care fac alergie la auzul „Mişcării Populare”? …Fericiţi să găsească vreo elenă ori alta, vreun pont de bârfit-  orice, marfă să fie?  …Prinde?

Prinde cum să nu! E destul să-i vezi pe unii cum luptă pentru demascarea piticilor de la MP,  pe alţii care se vaită cât au suferit ei fiindcă l-au susţinut pe preşedinte.

Pe scenă, în plan secund, figuranţii: neguţători, artişti, curtezane, oşteni cu sau fără armată,  gură cască. Oameni din popor. Popor revoluţionar! Din FB-land…

PS. Aşteptăm ca, în lipsă de proiecte şi soluţii, oengiştii  să ocupe carosabilul…

Reclame

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , .

Capitoliul sub asediul justiţiarilor Raţiune şi (ne)simţire

32 comentarii Add your own

 • 1. skorpion  |  15 mai 2013 la 21:52

  salve,
  da, Nora, ai dat un punct de vedere….
  dar am dat si o raita in FB_land
  🙂
  lumea este derutata, revoltata, indignata, intelegatoare,
  se leapada de TB, sint dezamagiti de TB,
  il accepta in continuare…
  a inghitit 4 porci in seara asta TB, fel si fel de opinii,
  nu a avut incotro

  recunosc ca nici eu nu inteleg pe de-a-ntregul gindirea, strategia lui TB.
  Acelasi TB, care anul trecut a fost efectiv maturat de ponta in data de 25 iunie 2012, cind acesta a zburat peste capul CCR la Bruxelles,
  acelasi TB azi il trimite pe acelasi ponta la bruxelles pe 22 mai…

  Azi TB a spus ca are incredere in ponta si de aceea il trimite la bruxelles, este acelasi ponta care pe 3 iulie 2012 a declansat lovitura de stat parlamentara……

  mai intelege cineva ceva?

  spre deosebire de multi altii, eu astept,
  inca nu il judec pe TB,
  nu ma lepad de el
  😛
  nu inca
  🙂

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  15 mai 2013 la 22:06

  Seara bună 🙂 Skorpion, m-am asteptat la asta, încă dinainte să scriu postarea. Nu era greu de prevăzut. Cum fac de obicei, m-am pus eu în situaţie şi făcând asta n-am găsit c-ar exista o alternativă care să nu ne arunce-n haos- la ce se-ntâmplă acum! De aceea apreciez la superlativ raţionamentul onest al lui DPA. Pe de altă parte, cum am mai anunţat de curând, a cam sosit momentul să pun punct jurnalului meu politic.

  Apreciază

 • 3. skorpion  |  15 mai 2013 la 22:08

  De ce vrei sa pui punct jurnalului politic, cind abia incepe balul!?
  un bal extrem de interesant, la care putini vor mai dansa cu TB.
  cel putin o vreme…
  apoi, peste un timp, multi viteji se vor arata
  🙂

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  15 mai 2013 la 22:42

  Mi se pare mie sau DNA-ul nu pare intimidat de numirea lui Niţu? 🙂

  Fiindcă adineaori am citit ceva asemănător si despre mazăre…

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  15 mai 2013 la 22:44

  Skorpion, uite un pasaj mai cuprinzător din ce spune DPA (poate l-ai văzut pe FB)

  Dargoş Paul Aligică:
  Inteleg ca iar trebuia sa faca Basescu ceea ce nu vrea sa faca si nu poate sa faca:
  a. un partid intreg
  b. o miscare politica intreaga
  c. o clasa politica intreaga
  d. o intreaga elita nationala
  e. un intreg corp electoral
  f. un intreg popor.

  N-am urmarit atent dar nu pot sa inteleg care e logica.

  Care e baza politica pur cantitativa pe care ii se cere sa opereze? Matematica, numerele sunt cele care sunt. Aveti alte numere?

  Cu ce baza politica si cu ce consecinte ii cerem sa opereze?
  I-am trimis la ultimele alegeri un desant electoral in ajutor? NU.
  Am iesit masiv in strada sa sustinem aia si aialalta? NU
  Am iesit ne-masiv in strada sa sustiem aia si aialalta. NU. Nici macar. Au fost 5 oameni. CINCI la demonstratia de la Cotroceni.

  Timp de 10 ani a demonstrat ca poate sa lupte importiva Cartelului daca are conditiile minime. Sa-i dam macar atat credit.

  Chiar asa: Trimite pe unu de unul singur ca se lupte cu hoardele si apoi indigneaza-te ca nu invinge sau nu se sinucide (asta daca nu l-au omorat aia printr-un miracol).

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  15 mai 2013 la 23:04

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 9. fini  |  15 mai 2013 la 23:21

  Seara buna, tuturor! 🙂

  MIKE OLDFIELD – 60 de ani

  Apreciază

 • 10. fini  |  15 mai 2013 la 23:23

  Apreciază

 • 11. fini  |  15 mai 2013 la 23:24

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  15 mai 2013 la 23:31

  Multzam pentru Mike Oldfield, Fini, superbe piesele alese!
  Muntele Saint-Michel pare magic…

  Somn usor 🙂

  Apreciază

 • 13. fini  |  16 mai 2013 la 00:07

  Nora,
  @ 12

  cu multa placere. 🙂

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  16 mai 2013 la 00:20

  Cu piesa asta specială, de miezonoptica, putem merge la culcare!

  Vise frumoase, Fini 🙂

  Good night, my friends!

  Apreciază

 • 15. Mih  |  16 mai 2013 la 07:10

  Buna dimineata!
  O cafea pt prieteni

  Apreciază

 • 16. nostradamus  |  16 mai 2013 la 09:25

  ”… cum am mai anunţat de curând, a cam sosit momentul să pun punct jurnalului meu politic.”

  … mda , se pare că liniştea – aia – se aşterne peste tot … toţi şi toate . A mai fost , ştim cum e – şi n-am murit . Asta-i cel mai important. Privind în urmă – eu cel puţin – am dus’o mai bine . Sau poate doar credeam . Şi totuşi . Dacă pun în balanţă timpurile alea ( liniştite ) şi vremurile astea … cu ai noştri … A fost mai bine . Atunci . De ce ?! Nu ( vreau să ) discut economie , finanţe , interprinderi vândute pe un leu şi pe speranţele şi durerea fraierilor ce-alt’dată prosperau în întrecerea socialistă , etc … Ştiu , ştim cu toţii ( cred ) ce-a însemnat Creditul cu buletinul , sau micul înstrupţat cu mult bicarbonat servit de Piaţa imobiliară ! Mi-a ieşit pe nas în următorii patru ani … Bla , bla bla … Cunosc . Şi sunt convinsă că şi tu . M-am întins prea mult .

  Revin . De ce-a fost mai bine atunci ? Pentru că atunci n’am pus suflet . Mi-am văzut de viaţa mea , şi-am făcut , am încercat să fac , tot ce pot să-mi fie mai bine . Când iubeşti , pui suflet … doreşti , speri … Şi-ntr’o zi pare că totul se năruie … doare al naibii de tare . O înţeleg şi pe . Dar fuck , viaţa merge-nainte ! Nu cred că ne – mai – putem întoarce înapoi ! Iar acum … pare că toată lumea se află-n postura fetiţei ce-şi doreşte o rochiţă nouă de Paşti . N’o interesează şi nu’i pasă de unde şi cum … sau de se poate . E vreun părinte ( oricare ) în stare să poată refuza aşa o dorinţă ?


  So , LINIŞTE SĂ FIE !
  Şi nu ştiu ce’o să faci . Sper să-ţi fie bine . Mult mai bine . Însă ştiu cu siguranţă cât de mult îmi vor lipsi introspecţiile tale cu iz de jurnal politic ( nefericită exprimare ; nu cred că politica a mirosit vreodată bine . Jurnalul tău DA ! ) …

  Mulţumesc !

  Apreciază

 • 17. Nea  |  16 mai 2013 la 11:39

  Skorpion 1, cred că nu e acelaşi Ponta din 2012. E unul căruia i s-a explicat logic, nemţeşte, că e prea tânăr ca s-o ia pe panta lui căcărău şi a lui Felix. Că, dacă e cuminte şi nu omoară România de dragul unor puşcăriabili, ne facem că am uitat că l-a omorât pe Panait. Şi care a făcut eforturi să fie mult mai puţin ponta decât se întrezărea anul trecut.

  Apreciază

 • 18. Nea  |  16 mai 2013 la 11:41

  Nora 2, pui pariu cu mine, eu zic că n-o să poţi?

  Apreciază

 • 19. fini  |  16 mai 2013 la 14:54

  Premierul copy-paste este tanar si nelinistit. Il deranjeaza tinerii cu doctorate „pe bune”.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/corpul-de-control-al-primului-ministru-i-a-reclamat-la-dna-pe-fostii-ministri-daniel-funer-1037643.html

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  16 mai 2013 la 15:10

  Ziua bună, prieteni 🙂 Nostradamus, tnks! Poate că, după o perioadă de indecizie şi reflecţie, dacă voi găsi motivaţia necesară, o să continui. Nu neapărat la fel ca şi până acum. Acu’ câteva zile blogul a împlinit 5 ani de existenţă dar anul ăsta nu „l-am aniversat”.

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  16 mai 2013 la 15:15

  Nea, chiar am o ciornă care se leagă de postarea de faţă, poate o s-o pun „ca să scap de ea”. Aşa că nu pun pariu 🙂 Cum spuneam mai sus, îmi rezerv un timp de reflecţie, sper să nu fie prea lung ca să-mi treacă cheful de scris…

  În toţi anii ăstia am căutat să nu mă dezic de mine. În general, cu unele mici greşeli ( pe care le-am recunoscut şi asumat) am reuşit 🙂

  Apreciază

 • 22. noradamian  |  16 mai 2013 la 15:18

  Fini, o să mai fie chestii de astea, e de asteptat! În cazul ăsta e răzbunare clară pentru că Funeriu i-a demonstrat impostura şi plagiatura. Sper să nu reusească. Evident că şi de asta ar fi de vină tot Băse chiar dacă colaborarea lui cu Funeriu e una exemplară.

  Apreciază

 • 23. fini  |  16 mai 2013 la 19:18

  Sara buna, la dumneavoastra! 🙂

  Ultimul ultimatum si gata! (Premierul catre PNL)

  „Eu astept in continuare pana luni, cand avem USL, sa existe o delimitare clara, nu asa, sa nu mai faci. Pai nu i-a mai spus odata dl Rosca Stanescu sa nu mai faca. Ce, suntem la scoala? Altfel, imi pare rau, dar nu cred ca putem sa gasim o solutie pozitiva”, a adaugat premierul.”

  Mamaaaaaaa, se ascut sabiile!

  Apreciază

 • 24. fini  |  16 mai 2013 la 19:20

  Basescu e vinovat.

  Apreciază

 • 26. fini  |  16 mai 2013 la 21:24

  Astazi se pare ca monologhez. 😥

  Adevaratul „Dans al sabiilor”

  Apreciază

 • 27. fini  |  16 mai 2013 la 21:26

  Iata si varianta Vanessei Mae:

  Apreciază

 • 28. fini  |  16 mai 2013 la 21:36

  Adesea ascult cu placere varianta Vanessei Mae la melodia grupului The Beatles „Because”

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  16 mai 2013 la 21:57

  Seara bună! 🙂 Azi e sărbătoarea jazzului în Sibiu, concertează trupe si orchestre de mare calibru. Mă rezum la spectacolul zilnic Drum Kitchen Berlin din aer Piaţa Mare 🙂

  Fini, servus, tocmai am revenit, văd că e una din serile linistite din grădină, semn fie de oboseală (ceeace simt si eu!) fie de dezacord cu postarea ( chestiune la care, într-un fel, m-am asteptat)

  Şi, 25, bine zis: „Băsescu e vinovat”! 😀

  Apreciază

 • 30. noradamian  |  16 mai 2013 la 21:59

  Săbiile din Sabre Dance în interpretarea lui Aram Haciaturian ca si a Vanessei Mae sună minunat 🙂

  Îmi place si mie „Because” în varianta interpretativă a Vanessei! Faină selecţia din seara asta,
  danke Fini 🙂

  Apreciază

 • 31. noradamian  |  16 mai 2013 la 23:16

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  17 mai 2013 la 13:44

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 899,904 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.359 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 899,904 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: