Cazul Panait, standard de lucru în „Cooperativa Avântul”(21)

24 Octombrie 2013 at 10:50 31 comentarii

    2      3      4      5    6         8        10    11    12   13   14   15    16    17   18   1 20  21   22  23

Postat de Bască ilie în „Grădina Publică” 

40. Moartea procurorului se ascunde într-o Ordonanță a Guvernului Năstase.
Până în toamna anului 2001, procurorul Cristian Panait începuse să afecteze grav sănătatea infracțională, la cele mai înalte cote, și să tulbure apele guvernate de Adrian Năstase, președintele PSD, cel mai bun premier în crearea cadrului legal optim pentru crima organizată minuțios. Vă reamintesc evenimentul marcant – aprilie 2001 – în viziunea lui Năstase, raportată la Parchetul General: „Pleacă al nostru (Ponta) și vine al nimănui (Panait), tot pentru noi”. Mai exact, prin rocada anului din luna păcălelilor, ordonanța premierului Năstase (micul Titulescu) devenea detașatul Șef al Corpului de Control al Primului Ministru, mutare urmată de instalarea procurorului Panait (23 aprilie 2001- pct. 29,  ep.17 „Experimentul Panait”) în Biroul „Anchete Speciale” din Parchetul cel mai înalt, în subordinea procurorului șef de șecție-Ilie Picioruș. Întrucât bobocii numărațí toamna sunt trecuți pe lista neagră – de cîte ori stăpânirea constată degradarea programatului grad de obediență – precipitațiile abundente de toamnă au publicat Ordonanța de Guvern nr. 57 în Monitorul Oficial nr. 536 din 01.09.2001. Ordonanța revoluției din septembrie 2001 tratează radical-revoluționar organizarea și funcționarea instituțiilor de medicină legală, prin modificarea/completarea anterioarei Ordonanțe de Guvern, 1/2000, cu același obiect. Ordonanța Năstase a răsunat comanda – din Palatul „Victoria”- cu ordinul de trecere a Dâmboviței pentru ocuparea frontului de șest din Vitan-Bîrzești nr. 9. Aici este situat trainic și dosnic Institutul Național de Medicină Legală – „Mina Minovici”. Cu patru luni în urmă, mai 2001, premierul Năstase își instalase deja iscoada de nădejde în vîrful obiectivului IML, prin interpusul ordin al ministrului sănătății, Daniela Bartos. Cu bătaie pe culmile longevității, n-au găsit „1 mai” muncitoresc decât Dan Dermengiu, pe atunci doar conferențiar, unul din vârfurile medicinei obscure.
Am motive nenumărate să iau în considerație realitatea reflectată de Alexandru Florin Stănescu, medic specialist în medicină legală din 1972, fost director-adjunct IML 1995-2000. (telefonic, emisiunea „Tucashow” din 19.06.2002, min 52): „..în primul rând sunt surprins că tocmai dl. profesor Virgil Dragomirescu, care este specialist în probleme de psihiatrie, care a scris o serie de cărți în acest domeniu, nu este deloc întrebat de dv.” (Tuca: Îmi cer scuze. Dacă aș putea să știu și eu toate persoanele care sunt abilitate sau sunt cele mai bune, aș face-o, vă dați seama.) AFS: „Din contră, asta tocmai vroiam să spun, că îl prezentanti aici pe dl conferențiar Dermengiu, care, din cîte știu eu, de când a venit în medicina legală- din 85 până în 2000 cel puțin, n-a făcut nici o primă…. („Eu l-am invitat pe dl Dermengiu în calitate de director al IML”) Da, este o funcție administrativă și cam face abuz de funcția asta...”. Dermengiu n-a „făcut nici o primă…” expertiză, dar a făcut ceva până la urmă: m-a lămurit cu valoarea lui profesionistă transparentă, după prestația lamentabilă din aceeași (e)misiune TV: a ținut să precizeze din capul locului denumirea de „analiză psihologică” în cazul Panait (nu expertiză, nu analiză post-mortem); alt invitat de marcă l-a contrazis cu denumirea consacrată „autopsie psihologică” (min 19), iar denumirea adoptată de IML a rămas de fapt alta în dosar:„analiză psihopatologică”. Din scaunul așezat la Parchetul General (în postura de comandant al procurorului de caz, copilot în „dosarul Panait”), procurorul de haz – Picioruș – transmitea către țară două reclame în banda inferioară a ecranului: una în nume personal (min 43- „Procurorul I. Picioruș: În ultimele săptămâni de viață, C. Panait a avut un comportament anormal și alta în nume instituțional (min 44- „Parchet: Analiza psihopatologică este necesară în dosarele penale în care se cercetează suicidul”). Procurorul Picioruș știa mai bine decât misionarul Dermengiu cum se numește lucrătura IML-ului, condus(ă) de același Dermengiu. A doua reclamă a lui Picioruș i-a creat directorului IML ocazia ideală să ne arate cum se fac praf/pulbere reclama și mai ales propria lui prestație medico-legală. Printre alte perle, a motivat utilitatea analizei psihologice, de plâns, cu următoarea găselniță, strigată cu un entuziasm de compătimit (min 44): Anul trecut s-au sinucis 3000 de oameni. Vă garantez, au fost medici, procurori, judecători..”). Marele director unicat al IML chiar a dovedit cât de necesare au fost și au rămas tainicele investigații medico-legale post-mortem pentru o puzderie de sinucigași dintr-un an: s-a pierdut și a pierdut primele minute din emisiune, când tot el se dăduse în spectacol și anunțase (min 3) premiera oficială a analizei psihologice în cazul fostului procuror Cristian Panait. Într-adevăr, o premieră de premieră într-o psihoaiureală de necesitate inexistentă, dovedită cu prisosință în 3000 de cazuri din precedentul an și dintotdeauna.
Fostul director adjunct al IML l-a evaluat în viu pe Dan Dermengiu, înainte să-l vadă aici la Tucashow în moarte clinico-profesională. Alexandru Florin Stănescu- „Din 1972 medic specialist medicină legală şi anatomie patologică la Institutul medico-legal Prof. Dr. Mina Minovici din Bucureşti. După 1989, medic primar, şef laborator expertiză şi Director Adjunct medical. Pensionat în anul 2000 – ab abrupto -, din dispoziţia conducerii, (exista baza legală pentru a funcţiona în medicina legală până în 2004!)”. Scurtă, dar impresionantă prezentare aici. Într-un episod următor voi da o mică explicație a motivului pentru care am scos în evidență, mai sus (cu albastru), numele prof. dr. Virgil Tiberiu Dragomirescu (1934-2006). Are o legătură cu cazul Panait.

*

 Traseul scurt al Ordonanței 1/2000 : Ord. Isărescu number one (ian 2000) a fost aprobată (cu modificări) de puterea PSD-istă, prin legea 459 (iulie 2001), apoi modificată și completată de Ord. Năstase nr. 57 (1 sept 2001) – aprobată (cu modificări) prin legea 271 (iulie 2004); din acest ultim stadiu, Ordonanța de Guvern 1/2000 nu a mai suferit (până în 2013) nicio modificare, timp de peste nouă ani. (în ordine calendaristică:  aici, aici, aici şi aici ).  Remarcați perioada bubuitoare de timp, scurt, dintre modificările din iulie 2001 (de fapt adoptate în camera deputaților în iunie 2001, urmate de medieri) și revoluția medico-legală din septembrie 2001, ordonată și aprobată în Guvern de masculul Alpha la 30 august 2001, cu două zile înainte de publicare: circa două luni!

*
Comparațiile dintre Ord. Isărescu 1/2000 (cum a fost aprobată în vara 2001) și Ord. 57/01.09.2001 (forma adoptată în 30 august 2001) ne arată ce a urmărit Năstase la sfârșitul lunii august 2001. Poate aflăm din și pentru ce cauză. (unde voi scrie „anterior” sau „înainte”, înseamnă cum era textul în Ord. 1/2000, publicată în MO în iulie 2001– așa cum a fost aprobată de puterea parlamentară PSD-istă).
Câteva articolele relevante din Ordonanța de Guvern Năstase 57/2001:
A. Ministerul sănătății și cel al justiției „asigură controlul și evaluarea activității de medicină legală”. (art 6 alin. 3) Ministrul justiției a fost adus pe picior mare și de egalitate cu ministrul sănătății. Unde-s doi, puterea crește, însă într-o progresie desăvărșită . Miniștrii acestui tandem își exercită influența peste tot unde apărea înainte (numai) ministerul sănătății, iar în anumite puncte esențiale li s-au creat puteri sporite:
B. Consiliul superior de medicină legală este o legumă ornamentală, adică nu are consistență ci rolul de mască pentru artileria grea, mobilizată pentru preconizatul război de apărare și de retragere odată cu probele incriminatoare. Acest Consiliu formal are atribuții mai mult teoretice-statistice, nu controlează și nu decide, ci propune spre aprobare celor două ministere tandem componența nominală pentru
C. Comisia superioară medico-legală și comisiile de avizare și control al actelor medico-legale (art. 13 lit. e), art.22). În toate aceste comisii, Ordonanța Năstase dispune numirea prin ordin comun al ministerelor sănătății și justiției a cîte 4 medici primari legiști, la propunerea directorului general (art 20 lit. f), art. 21 lit. b) (în forma inițială, Ord. Isărescu prevedea desemnarea a cîte 2-4 medici în aceste comisii direct de către directorul general); cu alte cuvinte, nicio comisie nu funcționează fără aprobarea tandemului și mai ales fără contraponderea asigurată de ministerele sănătății și justiției! Asta înseamnă supravegherea politică și controlul sistematic al gradului de conservare a obedienței. Nu vorbim aici de orice fel de lucrare medico-legală banală sau fără mize, ci doar de cele de importanță strategică.
D. Verificarea modului de efectuare a lucrărilor medico-legale este prevăzută în sarcina comisiilor mixte formate din medici din cadrul Ministerului Sănătății și din personal de specialitate juridică din cadrul Ministerului Justitiei. (art. 25^1). Când apar indicii despre existența unor abateri de la dispozițiile legale în efectuarea lucrărilor și numai dacă cele două ministere mumă își exprimă pornirea să-l aranjeze pe neadaptat în mâna organelor judiciare, comisia este ca și întrunită pentru executarea ordinului (art. 25^3). Când cele două ministere sunt motivate cu intenții materne, indiciile, chiar dacă apar, n-au existat niciodată.
E. Consiliul de analiză și evaluare, prevăzut de art. 25^4 din Ordonanța 57/2001, este cel mai periculos pe frontul de șest, scos la bătaie de guvernul Năstase în apărarea masculului Alpha și acoliților lui. Pe aici nu se trece! Ultima redută de siguranță națională evaluează activitatea de medicina legala și cea de control desfăsurate de comisiile mixte. Aici se ascunde bubuitura din august 2001.
Componența Consiliului de analiză și evaluare (din toamna 2001):
Ministrul justiției (Sanda Stănoiu, uneori Rodica – muma justiției împădurite cu mâna ei, specialistă în criminologie și turnătorie), ministrul sănătății (Daniela Bartos-dialog imaginar: „Dați-l pierdut mai repede pe Panait! N-are cine să ne descopere.Tot noi vom tranșa analizele și autopsia, aici, de strajă la IML! Știu de unde știu. Dacă ar fi fost doar o simplă sinucidere, acum nu mai aveam niciun motiv să mă agit. Toanto! Degeaba ți-am dat dispoziție să te asiguri că salvarea îl aduce direct la IML. Era terminat oricum, da’ mai terminați-l o dată! Vă mai prefaceți un timp cu ultima încercare de salvare și, hai, terminați treaba! Ce să-i spui mătușii? Reclamă, dacă ai unde!”- vezi ep. 1), ministrul de interne (Ioan Rus- aparent mai priceput în afacerile interne vizibile, de la Cluj, decât cele acoperite, cu centrul la București), procurorul general (Tănase Joița- un coordonator de nădejde în urmărirea și execuția lui Panait), Dan Dermengiu director general IML, pe atunci viitor fost conferențiar (în anul următor devenea profesor, iar acum se confundă cu expertul de talie europeană), directorii IML din țară, de pe lângă centrele universitare: Cluj, Iași, Timișoara, Târgu-Mureș, Craiova.
Ultima lege din cele cu linkuri înșiruite, 271/2004, de aprobare a Ordonanței 57/2001, a fost adoptată cu circa 6 luni înainte de alegerile din 2004. Modificările operate par mai multe, însă în realitate puterea pesedistă a repetat aceeași operațiune preventivă: a şters din Ordonanța Năstase peste tot unde apare autoritatea ministerului justiției în incinta IML. Probabil n-au avut o premoniție că vor pierde alegerile; poate au avut o sursă de inspirație și le-a șoptit o preMonică Macovei. Asta le mai lipsea în edificiul tabu numit IML! Poate nu va fi târziu s-o vedem și pe asta.
*
Ce bubuitură s-a produs în capul premierului Alpha-minune, în lunile iulie-august 2001, încît să-i explodeze în față Ordonanța de Guvern 57/2001? Abia trecuse două luni de când puterea PSD-istă a amendat în parlament OG 1/2000 prin modificările operate și adoptate simultan cu legea nr. 459/2001 de aprobare. Se vede din avionul Carpatair”, da, ăla copilotat de micul năzdrăvan în episodul trecut: a intervenit un factor mobilizator, stringent și nedigerabil, un element nou și incomod. Planurile periculoase au schimbat radical cerințele prevenției pe linie medico-legală pentru viitor. Poate aș fi reacționat la fel de panicat dintr-o cauză similară (nu identică; mă feresc de identități din astea) și mi-aș fi zis în gândul meu imaginar: „Chiar nu se mai poate cu Panait ăsta. Ne produce numai bubuituri păguboase. Trebuie să facem ceva, să scăpăm de el, dar mai întâi să ne aranjăm Ordonanța revoluționară, cu un ideal: să ne asigurăm retragerea și pierderea urmelor, ori toate urmele criminale duc la IML”.
Bubuitura!
Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții din Camera Deputaților a primit o anonimă, în urma căreia a întocmit un memoriu și l-a trimis la Ministerul Justiției, înregistrat sub nr. 11.276/06.09.2001. A stârnit un interes zelos pentru rezolvarea ei. Niște judecători se plângeau de abuzurile ministrului Sanda Stănoiu, pe considerentul ușurinței cu care eliberează pentru procurorii anchetatori avizele necesare, în principal „de cercetare penală împotriva unor magistrați doar pe baza unor memorii sau articole de ziar și fără o analiză prealabilă a cazurilor”. Se vede din avionul Carpatair că judecătorii anonimi din sesizare au cerut de la ministrul justiției să justifice avizul pentru fiecare caz în parte, adică toți judecătorii enumerați se știau deja cu avizul pe căciulă: ultimul pe listă, cu voia procurorului Cristian Panait, judecătoarea de la pct. 30.31.32,33 din ep.17, aceeași Valentina Tătulescu, de la Curtea de Apel București. Deputatul PSD Codrin Ștefănescu, mâna de serviciu săritoare, apropiat permanent de-al lui Adrian Năstase, a chemat-o pe Sanda Stănoiu la ordine, de ziua interpelărilor: 25.09.2001 (aici). Data înregistrării anonimei arată că evenimentul care a motivat-o coincide cu agitația de guvern de la sfârșitul lunii august 2001 (aici). În luna iulie 2001 a mai apărut un dosar suspect de interese PSD-iste, cercetat tot de Cristian Panait, cel al deputatului neasigurat cu BMW-ul autofurat, Viorel Gheorghiu; dar eu nu-l consider un personaj atât de valoros, în bucătăria PSD, încât să fi stârnit mobilizarea normativă la un asemenea nivel de expunere a Guvernului Năstase. Bubuitura din august 2001 conduce la aceeași explicație privind misiunea lui Victor Ponta în apărarea Valentinei Tătulescu, o piesă grea în angrenajul și interesele PSD. Asta nu înseamnă pentru PSD singurul motiv de acaparare a instituției medico-legale. Ordonanța 57/2001 scoate în evidență condiția necesară și probabil suficientă de stăpânire a IML cu toate forțele, întrucât a urmărit cu premeditare grosolană să șteragă toate urmele viitoare.

Ordonanța de Guvern Năstase nr. 57/2001 este mijlocul care se cere scuzat de scopul pregătirii eșafodului pentru execuția lui Cristian Panait, la pachet cu ascunderea planificată a cauzelor morții, în condiții de siguranță națională.
Exclusiv în urma adoptării acestui act normativ, s-a redimensionat toată structura de rezistență a IML și s-a marcat teritoriul istoriei recente de medicină legală, prin instituirea celui mai performant standard de lucru în lupta pentru independența politică cel puțin a PSD… în IML. Prin „cel puțin” înțeleg să mai las câteva idei pentru un moment ceva mai temeinic motivat.
Ordonanța eșafodului a urmărit să șteargă anticipat fapte criminale, urme și memorii, de la A la Z, adică de la Alpha la „substanța Z”.

PS. Iarăși m-am lăsat dus de gânduri; am o explicație: mi se mai întâmplă să prețuiesc mai tare ce consider eu că nu mă costă nimic…  aici

Episoadele anterioare AICI

Reclame

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , , .

Cântarea şi descântarea României Ţara mistreţilor cu colţi de aur

31 comentarii Add your own

 • 1. Ovidiu  |  24 Octombrie 2013 la 14:22

  Bună ziua,
  Of Doamne. Au „țesut” ca niște diavoli.
  Taika mulțumesc. În veci nu ințelegeam ce-au făcut bombonel și cu-ai lui.

  Apreciază

 • 2. theo  |  24 Octombrie 2013 la 16:14

  bunä,
  cred cä totzi dräcusorii din lume, nu puteau tzese,
  acest mecanism mafiot, sunt italienii incepätori……….desi

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  24 Octombrie 2013 la 17:12

  Ziua bună, prieteni! 🙂

  Ovidiu, abia acum se vede, ţesătura, ca din „Carpatair” un puzzle diavolesc.

  PS. Ceva mai devreme s-au făcut şi niste corecturi la niste link-uri din text, link-uri care sunt indispensabile pentru a înţelege lucrătura.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  24 Octombrie 2013 la 17:20

  Theo, da, mecanisme mafiote la care se lucrează cu metodele de şcoală securistă 🙄

  Apreciază

 • 5. Ovidiu  |  24 Octombrie 2013 la 17:42

  Mulțumesc, săru’ mâna.
  Link-urile le-am lăsat pentru diseară când am timp mai mult.

  Apreciază

 • 6. theo  |  24 Octombrie 2013 la 20:34

  am recitit si tot mi se pare ireal.
  bestiile astea securiste au numai neuroni bolnavi.

  Apreciază

 • 7. neax  |  24 Octombrie 2013 la 21:22

  Formidabilă prezentare, mulţumim. Am însă o propunere-rugăminte: dată fiind gravitatea faptelor, cred că ar fi mai bine să evitaţi stilul umoristic, care poate da aerul de pamflet, în favoarea unuia cât mai simplu. Cred că şi dumneavoastră doriţi ca aceste informaţii să ajungă cât mai departe, cu impact maxim. Sigur, că nu vă pot impune un stil sau altul, e doar o părere a mea.

  Apreciază

 • 8. lastnightmusic  |  24 Octombrie 2013 la 21:54

  Neax,
  Cine vrea sa inteleaga intelege foarte bine asa.
  Cine nu vrea, nu intelege oricat de scrobit ar fi stilul

  Apreciază

 • 9. theo  |  24 Octombrie 2013 la 22:27

  EU CHIAR SUNT CONVINSÄ; CÄ ASTA ESTE STILUM POTRIVIT; SÄ FIE BINE SI USOR ASIMILAT:exact cum este
  scris de autor.

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  25 Octombrie 2013 la 00:30

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 11. Mih  |  25 Octombrie 2013 la 09:27

  Buna dimineata!

  Am reusit sa ajung „la zi”…desi este mai degraba o luminare a „noptii”, a „intunericului”…
  Intotdeauna, lucrurile „banuite”, oricat de colosale pot parea, se dovedesc a depasi cu mult imaginarul intuitiv cand ajung sub fascicolul unui minutioas, tenace si colosal efort de „deslusire” a „firului” in si din tesatura…
  BI, chapeau!
  Nora, multumiri!

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  25 Octombrie 2013 la 17:45

  Seara bună! 🙂 Mih, multzam de aprecieri! Mereu ne imaginăm că mai rău si mai urât nu se poate! Şi mereu descoperim că se poate. Măcar acum, mulţumită lui Bsk, se vede mai clar „firul roşu”. Poate si ţesătura. neagră.

  Apreciază

 • 13. theo  |  26 Octombrie 2013 la 10:56

  bunä dimineatza,
  din descrierea lui Bsk , incepe sä se vadä nu un fir rosu,
  ci un lantz imens cu verigi din ticälosi.

  Apreciază

 • 14. Mih  |  26 Octombrie 2013 la 13:17

  🙂

  Apreciază

 • 15. theo  |  26 Octombrie 2013 la 15:06

  MIH,

  f. frumos , multzumesc.

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  26 Octombrie 2013 la 21:38

  Seara bună,Theo, Mih, prieteni, multzam! Toamna-i faină, eu, cam răcită, în rest toate merg bine 🙂

  Apreciază

 • 17. Mih  |  26 Octombrie 2013 la 22:14

  Theo, Nora (sanatate!)
  Cu placere! 🙂
  Aduc si…Penguin-ii in gradina pt ca si ei stiu sa cante foarte frumos

  Apreciază

 • 18. theo  |  26 Octombrie 2013 la 22:22

  astäzi am admirat frunzele, din copaci , din curticica mea,gägänitza de langä casä, dar cu pärere de räu a trebuit sä strang din ele, ce paletä superbä de culori, dacä le-as putea pästra pe toate ca un covor…………..asa mä ia pe mine valul.
  noapte bunä.

  Apreciază

 • 19. lastnightmusic  |  26 Octombrie 2013 la 23:29

  http://myway.pt.msn.com/album/bem_me_quer_mar_me_quer_2.aspx Nu e in alta parte pe net acest album al lui Pierre Aderne si a catorva portughezi si brazilieni ilustri – Ma iubeste, nu ma iubeste – e eterna poveste a margaretei din care rupem petalele

  Apreciază

 • 20. fini  |  27 Octombrie 2013 la 15:14

  Buna ziua tuturor! 🙂

  Apreciază

 • 21. fini  |  27 Octombrie 2013 la 15:17

  Last,

  multumesc pentru buchetelul muzical.
  Promit ca nu voi mai jumuli margarete. 😆

  Unii au asteptat sa vina octombrie.

  ASTEAPTA SA VINA OCTOMBRIE – Ana Blandiana

  Asteapta sa vina octombrie.
  Asteapta sa treaca
  Tulburea fuga de moarte
  Ascunsa in rut,
  Neroada furie a cresterii
  Si coacerea oarba.
  Asteapta pana creanga
  Se leapada de fructe
  Si fiara isi uita
  Puiul crescut.
  Ramai in cer
  Pana cand ziua
  Are curajul sa se umileasca,
  Punandu-se cu noaptea
  Spate-n spate
  Sa vada cine-i mai inalt
  Si noaptea gingasa se-apleaca
  Spre a parea
  Egale si surori.
  Nu te-apropia
  Pana te cheama
  Sange stangaci
  Ca sa cobori.
  Tu vino numai cand rasare
  Inlacrimatul soare de octombrie
  Din oul varuit cu nouri,
  Clocit in calde vesnicii,
  Pandeste cumpana din care
  Se lasa-n jos cuminte
  Atunci
  Poti, chip de om purtand,
  Sa vii!

  Apreciază

 • 22. fini  |  27 Octombrie 2013 la 15:21

  OCTOMBRIE – George Toparceanu

  Octombrie-a lasat pe dealuri
  Covoare galbene si rosii.
  Trec nouri de argint in valuri
  Si canta-a dragoste cocosii.
  Ma uit mereu la barometru
  Si ma-nfior cand scade-un pic,
  Caci soarele e tot mai mic
  In diametru.
  Dar pe sub cerul cald ca-n mai
  Trec zile albe dupa zile,
  Mai nestatornice si mai
  Subtile…
  Intarziata fara vreme
  Se plimba Toamna prin gradini
  Cu faldurii hlamidei plini
  De crizanteme.
  Si cum abia pluteste-n mers
  Ca o marchiza,
  De parca-ntregul univers
  Priveste-n urma-i cu surpriza, –
  Un liliac nedumerit
  De-alura ei de domnisoara
  S-a-ngalbenit, s-a zapacit
  Si de emotie-a-nflorit
  A doua oara…

  Apreciază

 • 23. fini  |  27 Octombrie 2013 la 15:24

  Inca una ……si-am plecat!

  Un Bacovia frumos:

  Pastel

  – Adio, pică frunza
  Şi-i galbenă ca tine, –
  Rămâi, şi nu mai plânge,
  Şi uită-mă pe mine.

  Şi s-a pornit iubita
  Şi s-a pierdut în zare –
  Iar eu în golul toamnei
  Chemam în aiurare…

  – Mai stai de mă alintă
  Cu mâna ta cea mică,
  Şi spune-mi de ce-i toamnă
  Şi frunza de ce pică…

  Apreciază

 • 24. fini  |  27 Octombrie 2013 la 15:41

  Basca,

  ramai asa cum esti.
  Multumesc pentru postare.

  Apreciază

 • 25. dictaturajustitiei  |  27 Octombrie 2013 la 20:08

  Bună seara !
  Chiar mă întrebam zilele trecute de ce nu continui …
  Ar fi fost fascinant dacă ar fi fost decât o ficțiune dar așa… e groaznic.

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  27 Octombrie 2013 la 23:07

  Seara bună, multzam pentru leacurile muzicale!

  @Mih, după mine, penguinii se simt bine-n grădină, pot canta în voie, şi-mi fac bine, cum spuneam.
  @Theo, nici un anotimp n-aduce „covoare” mai minunate decât o toamnă caldă
  @ Lnm, 19, un album preţios, de ţinut aproape în serile de iarnă

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  27 Octombrie 2013 la 23:12

  @ Fini, frumos octombrie-n versuri!
  Bsk. îţi transmite mulţumiri pentrucă ai încercat să-l aperi

  @ Carmen, într-adevăr, groaznică realitate

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  28 Octombrie 2013 la 02:09

  Noapte bună 🙂

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  28 Octombrie 2013 la 14:39

  postare nouă!

  Apreciază

 • […] PS. „Fie-vă mâinile întotdeauna ocupate, fie-vă picioarele mereu rapide; s-aveți parte de o fundație solidă, când bate vântul în rafale schimbătoare (!)”… și vă provoacă în vorbe sfidătoare, primiți mesajul în sensul eficient! Oportun și necesar: „Întăriți-vă statul în picioare!”…aici […]

  Apreciază

 • […] 7      8     9    10    11    12   13   14   15    16    17   18   19  20  21   […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 898,959 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.374 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 898,959 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: