Cazul Panait, standard de lucru în „Cooperativa Avântul”(22)

30 octombrie 2013 at 20:18 123 comentarii

    2      3      4      5    6         8        10    11    12   13   14   15    16    17   18   19  20  21   22  23

Postat de Bască ilie în „Grădina Publică” 

Postat de Bască ilie în „Grădina publică”

41. Un acoperiș blindat de imunitate penală, medico-legală, pentru IML.
Sub cerul acoperit, la începutul anului curent, a apărut pe piața publică o inițiativă legislativă a Guvernului Ponta, transpusă în reclamă de dezbătut prin intermediul Ministerului de Interne: „Proiect de Lege privind organizarea și funcționarea instituțiilor de medicină legală”. Vă supun atenției numai textul art. 9,  ca noutate.
*
Art. 9. – (1) Personalul de specialitate cu pregătire superioară, încadrat în instituțiile de medicină legală, nu poate fi supus unei anchete judiciare, în legătură cu conținutul științific al actelor medico-legale întocmite în calitate de expert oficial, decât cu avizul Consiliului superior de medicină legală, după obținerea avizului Comisiei superioare de medicină legală asupra documentului medico-legal care a determinat cercetarea judiciară.
(2) Instituirea măsurilor preventive în cazul personalului de specialitate cu pregătire superioară încadrat în instituțiile medico-legale trebuie comunicată de îndată Consiliului superior de medicină legală, de organul judiciar care a dispus măsura respectivă.
*
Carevasăzică, experții oficiali de medicină legală se cer mai presus de orice, scutiți de orice anchetă judiciară, intangibili înaintea oricărei intenții a Ministerului Public de începere a urmăririi penale, acoperiți sub adăpostul asigurat de două comisii formate din colegi de breaslă și supraveghetori de nădejde. Protejați cu sfială sau cu rândul? Și de ce să fie anunțat de îndată Consiliul superior de instituirea unor măsuri preventive? Să sară de îndată cu ele în sus și în ajutor. Numai atât înțelege proiectantul diabolic din egalitatea cetățenilor în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări (art. 16 alin. 1 și 2 din Constituție). După cum sună dispozițiile art. 9 din această făcătură legislativă, când se autosesizează sau este sesizat de comiterea unor fapte de natură penală (legate chiar de actele medico-legale întocmite de un expert oficial, desemnat de IML), procurorul nu-și mai poate „desfășura activitatea potrivit principiului legalităţii”, așa cum prevede Constituția la art. 132 alin 1. Dintr-o inițiativă cu acoperiș, contrară drepturilor și libertăților fundamentale, survolează cauza imunității penale pentru o categorie socio-psihopatologică, săltată mai presus de lege. Siguranța supraînălțată cu capul în nori îmi amintește imediat de torționarul metodist, Tudor Stănică, renumit după motodele de tortură botezate cu propriul nume și pentru încasarea la zi postdecembristă a drepturilor de autor. Una din formulele lui filosofice de amenințare a oamenilor torturați: Deasupra mea nu e decît cerul”.
Strigător la cer este tratamentul inegal în fața legii, aplicat oamenilor care n-au avut în viață șansa să devină medici legiști sau torționari. Un proiectant de poduri pe calea ferată, de exemplu, răspunde penal fără condiționarea de vreun aviz prealabil, dacă greșește un coeficient de siguranță; eroarea rezistenței la rupere cade pe o bârnă subdimensionată și răstoarnă trenul plin cu victime. Șoferul, în timpul practicării profesiei, din neatenție sau altă cauză, intră pe unde n-are ce să caute decât pușcăria amplasată sub cerul liber. Ambii sunt urmăririți penal, fără frână sau ajutoare legislative. Ăsta-i ghinion de inegalitate în fața legii, pentru că ambii n-au de ce și de la cine să primească șpagă contra prestației lor din timpul serviciului. Ca să nu mai pierdem timpul, ne mai lipsește o lege penală egală pentru toți gradații, fără discriminare: „să nu înceapă nicio acțiune penală, decât cu aprobare comună de la mama, tata, frați, surori, bunici, străbunici, nepoți, veri… până la gradul al IV-lea de rudenie”. Unde șpagă nu e, familia ar avea o nedumerire mare, cât scuza de a nu-și permite acordul-aviz: „Fără să fi primit șpagă, cine mai crede azi în vinovăția neamului?”.
Un medic legist, însă, dispune de o paletă largă de infracțiuni contracost în nomenclatorul prestațiilor de serviciu: grație unui act medico-legal măsluit, fie de constatare, fie raport de expertiză, se poate  înălța, ca un zmeu, un infractor medico-legal în toată splendoarea, pentru fals în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor ș.a. până la favorizarea infractorului, ori scutit de executarea pedepsei cu închisoarea, ori salvat timpuriu de la condamnare; legistul are teren prolific să-și organizeze și un concurs… de infracțiuni, cel puțin pentru luare de mită; luat la ochi de organul de cercetare penală, în compensație de la alt organ, cu vedere spre marea corupție: ochiul dracului. Depinde cu ce unitate de măsură se implică un procuror onest și performant: un medic legist – băgat până peste cap în opera de premeditare organizatorică – are șanse cu vârf și îndesat să fie acuzat/condamnat pentru complicitate la infracțiunea de omor deosebit de grav; exact pentru participarea planificată de standardul de lucru la nivel înalt, asigurarea liniștii post-criminale, prin estomparea sau ștergerea urmelor și ascunderea adevărului despre crima pregătită minuțios. Cu atîtea resurse nebănuite, de unde siguranță fără complicitatea biunivocă legisto-legislativă? Conform proiectatului vis de organizare criminală, expertul medico-legal se pricopsește cu o comisie în plus de filtrare, protecție și pază penale, cu două trepte de siguranță, adică art. 9 îi permite procurorului să aibă mână liberă, pentru administrarea probelor în cadrul urmăririi penale, abia atunci când ambele adunări din IML (consiliul și comisia) ar acorda avizul, simultan. Nici parlamentarii, miniștrii și magistrații n-au așa un coeficient de siguranță cu al doilea filtru. Greu de admis acordarea unui asemenea aviz dintr-o singură adunătură medico-legală. Două… depășesc imaginația cu tupeul sfidătoar și chiar apucăturile legislative ale preventivului Năstase, lăudat în episodul trecut pentru binemeritatul titlu de cel mai bun premier. De ce și cum a fost pusă la cale cu atîta determinare o asemenea depășire de performanță? Ce recomandă acest proiect de lege cu art. 9 ?

42. Ce să fie, ce să fie? „Eu”. Eu am vrut să întreb: cin’ să fie, cin’ să fie? Cine se simte atît de îndatorat experților din medicina legală și suspectat pe nedrept de ignoranță legislativă? Adică o face pe niznaiu mut de când i-a căzut cu tronc, în august 2001, bubuitura amintită în episodul trecut. Articolul 9 ar naște monstruleți sacri în evoluția speciei, mai blindați decît a reușit predecesorul Năstase. Cine ar îndrăzni să-l depășească pe Tartorul-minune în lucrături diabolice, atât de tandru ascunse sub detaliul proiectat 9 într-un număr de Bălăceanca a lui Obregia de la Belu? Micul Lucifer! Și-a proiectat de la începutul anului aplicarea metodei standard de lucru, regăsită la tipar în proiectul legii Roșia Montană: cu un ochi de-al lui, o mâna de-a altuia, cu un vot în Guvern și restul în Parlament. De unde datoria asta umilitoare față de IML-ul săritor (ca eternul Ilici: „la bine, dar mai ales la greu”), dacă nu-i din minuțioasa organizare de toamnă pentru primăvara anului 2002? Ca prin minune, lucifericul neomascul Alpha știe exact unde să pompeze legislativ: acolo unde, tot ca prin minune, s-a volatilizat substanța toxică strecurată cu abilitate în corpul lui Cristian Panait, înainte să se arunce de pe terasă. Cu mult înainte, de când era normal să aibă un comportament anormal, odată ce este explicabil de la „substanța Z” și se coroborează cu semnele clinice vizibile din avion, dar scăpate din vedere premeditată de proiectații montruleți ai IML-ului. Asta nu-i toată strategia din capul micului Lucifer. Avem motive să asociem planul lui de bătaie cu pornirea restaurației PSD-iste în Parchetul General, deconspirată de săritura pripită la gâtul procurorilor Papici și Alexandru, din secția a II-a DNA. L-a înfierbântat revenirea standardului de lucru la ideea tentantă a vărsării de sânge, după lista neagră și tradiționala ștergere a urmelor cu mîna medico-legală, garantată de la A la Z. Retragerea intempestivă a trupelor de asalt guvernate de neo-masculul Alpha a fost impusă de revenirea americanilor într-un grup de comando și avertisment pe capul micului premier. Visul american s-a transformat pentru restauratorii trecutului 2001-2004 într-un coșmar, prevăzut de mama înțelepciunii din vremea micului pionier: „Phiii, câtă dreptate are mama!” (ep. 20, pe lângă prima poză; exagerările dau semne clinice de revenire la realitate)
Nu ar rezista în picioare tertipul, previzibil, cu pasa responsabilității premierului către Ministerul de Interne al lui Stroe, așa-zisul inițiator al proiectului de lege dedicată IML. Veți vedea cum au mai încearcat Stroe și acoperiții lui să justifice asemenea emblematice inițiative legislative pe domeniul medico-legal: (altă ordonanță de guvern, la inițiativa internistului dr. Stroe) pe scurt, probleme de natură financiară și de operativitate, legate de actele medico-legale necesare în anchete judiciare. Se vede din același avion că astea n-au nicio undă de legătură cu grosimea blindajului urmărit în proiectul de lege cu articolul Bălăceanca 9. Nota de fundamentare a modificărilor din Ordonanța de Guvern nr. 1/2000 a fost semnată de Stroe, Mona Pivniceru (ministrul justiției) și Eugen Nicolaescu (ministrul sănătății). N-au altă încărcare cu sarcini de guvernare și se împerechează de-aiurea bolile interne cu sănătatea; la fel de simplu se putea propune modificarea ordonanței numai la inițiativa contabilului Eugen al sănătății, întrucît domeniul medico-legal ține de bucătăria internă a Ministerului Sănătății și nu se rezumă la formalitățile de decontare a actelor medico-legale. Tot din avion se văd, în proiectul de lege nouă cu 9, comisiile stabilite prin Ordin al Ministrului Sănătății, or astea împlică obligatoriu acest minister în redactarea proiectului de lege după mofturi și cerințe, așa cum același minister sănătos nu lipsește nici în cazul ordonanței; cu alte cuvinte, în tandem cu ministerul sănătății, oricum nu ministerul Stroe ar fi titular sau singurul inițiator legislativ în materie medico-legală, ci Guvernul Ponta. Stroe nu are ce să caute pe lângă IML, inclusiv în proiectul de lege. Micul Lucifer nu se poate fofila de la responsabilitatea aprobării proiectului în Guvernul inițiator, la fel ca-n strîmbăturile asimetrice de-a alba-neagra din proiectul legii Roșia Montană. În fine, chiar dacă o mână criminală și acoperită a avut misiunea să infiltreze articolul 9 în proiectul de lege medico-legală, nu are cum să fie străină de mâna semnatarului aprobării proiectului în Guvern; necesită automat un acord prealabil cu micul premier. Mai de-a dreptul, mâna criminală ar fi totuna… o mînă spală pe alta și ambele tencuiesc obrazul, gros. Vom mai vedea cu ce. [două mici reclame publicitare pentru Ministerul de Interne aici   şi aici (proiectul este mai dificil de găsit acum pe site-ul guvernului). Îl aveți pe site-ul IML (click-uri pe: „legislație”-„1.Legislație medico-legală (PDF) ”- „Full Text PDF” și „here”) sau tot la IML direct aici. (dacă vă place proiectul, ar fi indicat să-l salvați înainte să dispară, ca să nu mă catalogați mai tîrziu drept mincinos). Nota de fundamentare menționată aici. Articolul 9 deconspiră legea nouă, proiectat(ă) pentru un neo-eșafod, confort sporit. Micul inițiator-legiuitor, Lucifer, până se va fi lecuit de legi din astea – cu dedicație specială – are destule motive să adopte IML-ul prin metode specifice sau să-i adapteze renumele, rebotezat după propriile aspirații – ca de la Naș la fin – în proiectul legii cu pricina de la Bălăceanca: „Institutul Național de Medicină Criminală Legală”. La acest nivel performant, standardul de lucru ne va obișnui cu tot felul de lucrături. Mâine-poimâine, IML ne va dovedi expertiza în inițiativă legislativă prin compensație și similitudine pe alt domeniu: „Proiect de boli interne și organe pentru Ministerul Războiului pe timp de pace”. Așadar, ne mai rămâne să vrem o țară… ca afară să fie scoși pușcăriașii, alături de alți făptuitori periculoși, cu drepturi de (co)autor în crima organizată sau individualizată, salvați de la condamnare cu aceeași tiparniță de acte medico-legale, în timp ce restul neamului să se resimtă sub Squadra azzura, altfel spus, să se simtă – sub același cer liber de afară, azzorel – ca într-o pușcărie de maximă siguranță națională.

PS.
„Fie-vă mâinile întotdeauna ocupate, fie-vă picioarele mereu rapide; s-aveți parte de o fundație solidă, când bate vântul în rafale schimbătoare (!)”… și vă provoacă în vorbe sfidătoare, primiți mesajul în sensul eficient! Oportun și necesar:
„Întăriți-vă statul în picioare!”  aici

Episoadele anterioare aici  şi aici 

Reclame

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Ţara mistreţilor cu colţi de aur Domnu’ Tender în slujba independenţei energetice a României

123 comentarii Add your own

 • 1. theo  |  30 octombrie 2013 la 21:54

  ESTE INPRESIONANT, dar sincer acum dupä tot spectacolul zilnic a lichelei mitomane, face parte din decor.
  cu tupeu, nerusinare, falsitate si capabil ca si altzi sä provoace o crimä, s-au sä o facä singur.
  o lume a minciunii neo comuniste, puse pe cäpätuit
  cu orce pretz.

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  30 octombrie 2013 la 22:21

  Seara bună şi aici! Theo, totuşi, o astfel de „rânduială”, în care tâlhăria poate fi legalizată de făptaşi, nu poate rezista.

  Apreciază

 • 3. theo  |  30 octombrie 2013 la 22:36

  dragä Nora ,
  ,eu sunt f. optimistä,dar nu väd o reactzie a catorva oameni intregi la cap care sä revolte, ce se asteaptä. ??

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  30 octombrie 2013 la 22:56

  Theo dragă, nu pot să te contrazic, slăbiciunea opoziţiei e mai mult decât dezamăgitoare. Doar justiţia, parţial, mai ţine statul pe linia de plutire. După mai puţin de 2 ani de uselism nemulţumirile se tot adună şi vor creste enorm în următoarele luni. Oricât de rău ar fi, însă, tâlhărimea nu mai poate întoarce istoria.

  Apreciază

 • 5. theo  |  31 octombrie 2013 la 20:50

  BUNÄ SEARA IN GRÄDINITZÄ

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  1 noiembrie 2013 la 00:25

  Somn usor! 🙂

  Apreciază

 • 7. theo  |  1 noiembrie 2013 la 19:51

  bunä seara,
  Ponta a inebunit, stiam cä este bolnav, dar acum este
  total blem-blem, cand dädea declaratzii a cäzut un microfon
  ,devinä este Bäsescu.
  obsesia Bäsescu il va ucide.Panait il urmäreste,

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  1 noiembrie 2013 la 20:11

  Salut! 🙂 Dragă Theo, si voicu cătălin îşi manifestase exact aceeasi obsesie în convorbirile cu costiniu, locic si jipa, apărute în stenograme.

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  1 noiembrie 2013 la 20:13

  Am plecat la film ( a-nceput festivalul filmului francez la Sibiu)

  O seară plăcută celor ce daţi pe aici 🙂

  Apreciază

 • 10. theo  |  1 noiembrie 2013 la 20:22

  felicitäri celor din Sibiu, l-au primit pe licheaua PONTA cum meritä.

  Apreciază

 • 11. theo  |  1 noiembrie 2013 la 20:23

  vizionare pläcutä.

  Apreciază

 • 12. Duzini de „D”-uri dedicate | Hipertensiv  |  2 noiembrie 2013 la 00:11

  […] Descântec diafan, Dăruind dragoste de dascăl, Delicateţe, Deschisă, Didactica dialogului, Destructurând despotismul decrepiţilor. Dator ? Da […]

  Apreciază

 • 13. tucu2  |  2 noiembrie 2013 la 10:22

  Nora,
  Felicitari Sibiului pentru primirea facuta lui Ponta.
  Protestul nu a mai fost unul amestecat si neproductiv ci bine tintit , corect si la obiect.
  Este diferenta dintre miticii de Bucuresti , care fac dintr o manifestatie o saorma cu de toate si oamenii care stiu ce vor.

  Apreciază

 • 14. lastnightmusic  |  2 noiembrie 2013 la 10:57

  Tucule tata,
  In calitatea mea de Mitic de Bucuresti nu pot fi decit ofensat de ce spui tu.
  tintit ? corect ? la obiect ?
  Acolo au fost doar 30 de persoane din Ardealul noost care au protestat contra Rosia Montana. Aveau rosii in mana si spuneau: mai bine rosii sanatoase decat gogonea stricata (cine e rosu rosie ? si cine e gogonea ? 🙂 )

  Tot ca mitic intreb: acolo excroci nu aveti ? mincinosi ? pedofili ? sau tot miticii sunt de vina
  Hai sa o lasam moarta
  TDS Miticul 🙂

  Apreciază

 • 15. lastnightmusic  |  2 noiembrie 2013 la 11:14

  Ma surprinde ca postarea de acum 3 zile !!! Cazul Panait (22) atat de miezoasa nu are comentariile pe care le merita. E bine ca exista macar pt istorie si pt vizitatorii din viitor

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  2 noiembrie 2013 la 11:22

  Salut! Tucule, am auzit că ponta a iesit din clădire pe usa din spate şi că mulţi sibieni, neparticipanţi direct, s-au distrat copios pe seama curajului premierului. Bine ar fi să iasă şi de la guvern în acelasi fel.
  🙂

  Altfel, miticismul e un curent care bântuie peste tot în ţară chiar dacă „Ardealul nost” îi mai opune o oarecare rezistenţă. Dacă-n capitala capitalistă a ţării miticismul are peste 7 grade richter, să zicem, la Sibiu, că-i provincie şi capitală cultural-ecologistă, are maxim 4.

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  2 noiembrie 2013 la 11:25

  Lnm, le asteptăm pe ale tale. Sunt sigură că-s miezoase.

  În rest, cum zici, e un document care rămâne, indiferent de comentarii.

  Apreciază

 • 18. neax  |  2 noiembrie 2013 la 11:32

  Bună ziua,

  Lastnight, păi nu prea ai ce comenta. Eu am pus linkul la Kamikaze, să mai vadă şi alţii.
  Apropo de Ada Milea, a reuşit să plece de la o capodoperă (Nasul, de Gogol) şi să facă o metacapodoperă. Căutaţi CD-ul. Fragmentele de pe net (de ex. http://www.youtube.com/watch?v=A3A7Bwo_Dyk) sunt palide.

  Apreciază

 • 19. tucu2  |  2 noiembrie 2013 la 11:39

  @Last
  Te saluta tot un Mitica de Bucuresti -Mitica veritabil nascut linga sina de tranvai.
  Totusi cu toata urecghea mea de Mitica ascultind pe cei 30 de rataciti din Sibiu am inteles clar ce vor >
  In cazul miilor de manifestanti din Bucuresti insa nici acum nu prea inteleg ce vor desi am avut placerea sa l ascult chiar pe liderul lor.
  Am constatat insa altceva.
  Acum multi ani Mitica bucuresteanul era un tip simpatic politicos hazliu si lipsit de incrincenare.
  Noul Mitica insa este obraznic , needucat si mai ales coplesit de propria lui importanta.
  Pacat.

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  2 noiembrie 2013 la 11:44

  Nea, salut, asa e! Un comentariu la o postare pus de cineva (un ziarist din Maramures), era prin 2010, spunea că la textele de excepţie nu prea ai ce aduce-n plus. Cu referire la chestiuni de substanţă.

  Am văzut link-ul din kamikaze! 🙂 Şi link-ul cu „Nasul” Adei Milea 🙂

  Apreciază

 • 21. lastnightmusic  |  2 noiembrie 2013 la 11:47

  Tucu20 Deci esti un Mitica caruia cind vorbeste cu ardelenii ii ponegreste pe ai lui. Sa fi sanatos 🙂 E si asta un stil de viata 🙂
  Stiu un ungur care intors din Oltenia le povestea ungurilor lui cum il ridicau in slavi oltenii si cum se vorbeau de rau intre ei oltenii.

  Apreciază

 • 22. lastnightmusic  |  2 noiembrie 2013 la 12:00

  Nora17 – capitalista ecologica a Romaniei 🙂
  Ardealul vost, se opune poate in gand ca daca ma uit cum au votat rezistentii tai ma apuca plansul.
  In rest in puscariile din ardeal e plin de delicventi ardeleni. (Sa nu imi spui ca delicventii din inchisorile voastre sunt toti mitici )
  Miticismul e dezvoltat in Japonia cu un Richter de peste 8 si lipseste cu desavarsire in Haiti plin de ardeleni cu capitala ecologist-culturala la Port au Prince

  E bine ca rezistati macar prin cultura. Cu festivalul filmului francez. 🙂 Acu 2 saptamani era si la Lisabona

  Apreciază

 • 23. lastnightmusic  |  2 noiembrie 2013 la 12:05

  ” la textele de excepţie nu prea ai ce aduce-n plus.” 🙂 🙂
  Tomnai la textele de exceptie poti sa scrii despre ele, De exemplu Shakespeare ….
  Adevarul este ca guralivii politici incep sa se fereasca sa mai comenteze pe aia dreapta. de frica sa nu le cada o caramida in cap la anul cand gasca va da peste gura la guralivi 🙂
  Pot da n exemple de testoase active blogaristic si nu numai care intra in carapace si se baga in frunze 🙂

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  2 noiembrie 2013 la 12:42

  Lnm,una din hibele tipic-miticiste provocatoare de arţag demolator e recursul la greseli trecute. N-ai fost de partea cui trebuia (sau a cui am zis noi că trebuia) anul trecut? Nu mai ai dreptul să te destepţi! Cine a votat rău, musai să rămâie prost ca să se poată face diferenţa. N-are dreptul la altă şansă. Dacă nu face ciocul mic, şi-l prindem că acu’ vrea altceva, îi dăm cu chestia asta-n cap până-nţelege că n-are ce căuta între constructorii capitalismului democratic în ţara asta!
  (Refrenul inchizitor din anii ’90: „ce ai făcut, bă, în ultimii 5 ani?” a devenit „ce ai făcut, bă, anu’ trecut când noi apăram statul de drept?”)

  Mama mea era bucuresteancă şi dintotdeauna am iubit Bucureştiul pe care-l stiu din povestile ei, cu miticii lui (de-atunci!) cu tot! Fraţii mei sunt şi ei acolo dar ar vrea oricând să vie-ncoace imaginându-şi că e un spaţiu mai respirabil.La fel şi rude şi prieteni.Ce-i drept aici n-a prea prins neo-miticismul dar e departe de a fi un loc ideal. Am avut, de altfel, opinii critice referitoare la aspecte politice locale.

  Complăcându-se într-o mistocăreală ieftină (lipsită, sorry, de simţul umorului) neo-miticismul se automistocăreşte, de fapt, fără să-şi dea seama. E un gen de comportament plin de sine în extindere, incapabil să vadă că (îşi)face rău. Din fericire, sunt încă destui imuni. Inclusiv bucureşteni.

  Apreciază

 • 25. lastnightmusic  |  2 noiembrie 2013 la 14:06

  @Nora
  miticii sunt ca si evreii provocatori sau ca si oltenii provocatori neo- sau clasic- . asa e ?
  Toti barbatii sunt x iar toate femeile sunt Y ? da ?
  soacrele la fel ? daca e soacra de fata e X daca e soacra de baiat e Y. da ?
  Discriminarea asta de la baza e lucrul cel mai rau .

  Astept sa imi spui hibe tipic-evreiesti sau hibe tipic oltenesti.

  Toti care trag in evrei spun intii, la indigou : Eu am prieteni evrei sau nevasta are un bunic evreu si dupa aia trage-i nene lui Itzic sau lui Nea Marin sau lui Joska sau lui mitica
  Acum vorbesti de neomiticism ? dar despre neoevreism neo oltenism nu vorbesti ?

  Astept ziua cand toti fratii tai , rudele prietenii si Tucu2 🙂 s-au mutat la Sibiu sa respire aerul ecocultural si sa imi spui si mie. 🙂

  Mistocareala ieftina este partea nereusita a spiritului viu spumos al bucuresteanului. La pachet personal accept si mistocareli ieftine decit o seriozitate fals austriaca de garnizoana KuK cu batz lung bagat in dos. Noi astia miticii ne plictisim dupa 6 zile de Viena si nu tinem sa o revizitam in sezonul urmator.
  Cu tiganii cum e ? Cum sunt tiganii vostri din ardeal raportat la tiganii miticisti de aici ?
  Un partz tras in ardeal miroase mai frumos decat unul tras in vechiul regat (E o parafraza din Picket fences )
  Ce mai face Sabin ala saturat de vechiul regat ? 🙂

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  2 noiembrie 2013 la 14:35

  Lnm, extensiile tale pârţoase ( „neo-oltenisme” etc) îţi aparţin. Te poţi iscăli cu ele. Strădania ta de a face argumente din „hidrocarburi” de tipul glumiţelor lui ponta, confirmă la fix dorinţa ta ( voioasă) de a demola constructiv. Go on…

  Apreciază

 • 27. lastnightmusic  |  2 noiembrie 2013 la 14:51

  @Nora #27, cred ca poti intelege mai mult de atat :
  1) Notiunea miticism este folosita de ardelenii sovini. Si e folosita intre ei, multi ani in secret. Bucuresteanul nu ii spune celuilat: esti un mitica, nici englezul nici moldoveanul . Doar ardelenii il folosesc discriminator si pur peiorativ
  2) E similar cu cuvantul jidan si cel bozgor (cuvinte pline de ura). este pur discriminator si peiorativ. Nu vei intilni un evreu sau un ungur sa spuna asta nici in gluma.
  ….
  El provine de la Caragiale cred si extins la bucuresteni sau regateni de ardeleni. Daca aveam un Caragiale in Ardeal probabil ca am fi avut similaritati. Dar si Caragiale daca ne uitam bine, cand a vrut sa scape, nu s-a oprit in Ardeal ci tocmai la Berlin. :)Asa suntem si noi bucurestenii. Cand ne saturam plecam departe

  Sincer cred ca acest cuvant sa il folositi acolo cand nu suntem si noi miticii de fata. alfel ne simtim discriminati si ofensati la gramada. Noi, evreii si biciclistii …
  In rest totul e ok
  🙂

  Apreciază

 • 28. noradamian  |  2 noiembrie 2013 la 15:30

  A spune că miticismul actual e dezagreabil ar fi o deviere sovină e un mod şovin de a generaliza care ar putea servi de model unui activist ecomarxist. (scuze) E ca si cum a-i încerca analogii forţate între spiritul muşcător al lui Caragiale (care-şi simpatiza „miticii”, totuşi) cu antisemitismul şi antioltenismul ( Brrr) Contorsiuni de felul ăsta n-au nici în clin nici în mânecă cu lipsa de apreciere, normală, faţă de un comportament social supărător. Deranjant şi pentru mulţi neatinşi de miticism,de acolo.Ar putea provoca însă, ceva umori unor indivizi şovini, fie că-s unguri, evrei ori bucuresteni, ardeleni, olteni ori biciclisti. Noroc cu bancurile pe criterii etnice.

  Apreciază

 • 29. lastnightmusic  |  2 noiembrie 2013 la 16:31

  @nora , tu imi esti tare simpatica , dar vreau sa iti spun ca atunci cand sunt de fata ardelenii se feresc sa pronunte cuvantul mitici din curtoazie.
  miticismul este o notiune pur ardeleneasca si este in absolut toate cazurile dispretuitor si fara absolut nici o urma de simpatie.a adresa celor Bucuresti/vechiul regat Numai de rau este vorba cind cineva din ardeal vorbeste de mitici (ai tu exemple contrare ?)
  Asta am vrut sa spun restul sunt vorbe goale. Ce naiba 🙂 🙂

  Apreciază

 • 30. skorpion  |  2 noiembrie 2013 la 16:47

  Neata,

  (Refrenul inchizitor din anii ’90: “ce ai făcut, bă, în ultimii 5 ani?” a devenit “ce ai făcut, bă, anu’ trecut când noi apăram statul de drept?”)

  simpaticii mei,
  Nora,
  total gresit! Nu despre asta este vorba!!!
  🙂

  Apreciază

 • 31. fini  |  2 noiembrie 2013 la 16:47

  Nora te salut de acasa! 🙂

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  2 noiembrie 2013 la 16:49

  Lnm, ştii bine cam cum e cu curtoazia-n ziua de azi, de toate părţile dar mai ales de la „mitici” (nu de la bucuresteni en-gros, nota bene!) n-as vrea să demonstrez asta citând din comenturile tale anterioare.
  Da’ nu insist fiindcă bag seamă că nu mai ai argumente, ce naiba!
  🙂

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  2 noiembrie 2013 la 16:50

  Fini, bine te-ai întors! 🙂

  Apreciază

 • 34. skorpion  |  2 noiembrie 2013 la 16:51

  …….e recursul la greseli trecute. N-ai fost de partea cui trebuia (sau a cui am zis noi că trebuia) anul trecut? Nu mai ai dreptul să te destepţi! Cine a votat rău, musai să rămâie prost ca să se poată face diferenţa. N-are dreptul la altă şansă. Dacă nu face ciocul mic, şi-l prindem că acu’ vrea altceva, îi dăm cu chestia asta-n cap până-nţelege că n-are ce căuta între constructorii capitalismului democratic în ţara asta!

  – ai cumva impresia ca s-au desteptat?
  – ai cumva impresia ca vor alta sansa?
  – ai cumva impresia ca doresc constructia capitalismului democratic?

  poate 10%, in rest sint in continuare manipulabili si manipulati si nu gindesc cu propriul lor creier, desi au senzatia ca o fac
  🙂

  deci nu este vorba, de ce anul trecut nu au fost treji, ci este vorba ca nici acum nu stiu ce si cum…
  cred ca intre timp te-ai prins si tu!
  🙂

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  2 noiembrie 2013 la 16:53

  Skorpion, e vorba că cu atitudini de-astea procentul ăla de 70 la sută are toate sansele să rămână asa. Ori să scadă prea puţin. Asta s-ar traduce cu „pierd eu, pierzi tu, pierdem toţi, dar măcar rămânem cu satisfacţia c-avem pe cine învinovăţi!

  Apreciază

 • 36. Nea  |  2 noiembrie 2013 la 16:54

  Miticismul a fost lansat de Caragiale, ardelean doar prin structură şi rigoare, balcanic prin origine şi vioiciune.
  La piaţă, ce fel de brânză cumperi, de la sibieni sau de la femeia din satul de lângă Bucureşti?

  Apreciază

 • 37. fini  |  2 noiembrie 2013 la 17:00

  Nasc si la Sibiu oamen!i
  @ 11 draga Theo
  @ 14 Parafrazez pe Miron Cosin ( Pentru tucu2 la liceu se invata):
  „Nasc şi la Moldova oameni…”

  As vrea sa cred ca acesti tineri chiar stiu ce vreau.

  Apreciază

 • 38. skorpion  |  2 noiembrie 2013 la 17:03

  că cu atitudini de-astea ………..ce fel de atitudini?
  nu inteleg, detaliaza, please…

  atit am inteles, ca astfel de atitudini fac ca procentele uslinoase sa ramina la cota 70% si nu altceva….
  corect?
  🙂

  Apreciază

 • 39. fini  |  2 noiembrie 2013 la 17:04

  Basca,
  citesc si cred tot ce spui. Mi-e greu sa comentez, nu am expertiza.

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  2 noiembrie 2013 la 17:07

  Nea, două propoziţii, ambele lămuritoare. De altfel, Caragiale a si explicat motivul retragerii sale la Berlin. 🙄

  Apreciază

 • 41. fini  |  2 noiembrie 2013 la 17:07

  Skorpi,
  @ 39

  mi-e tema ca ai bagat degetul in rana! 70%!!!!!!!!!!!! incredibil !

  Apreciază

 • 42. fini  |  2 noiembrie 2013 la 17:10

  Miticismul, ce „subect”!

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  2 noiembrie 2013 la 17:12

  Skorpion, sigur că nu-s unicele cauze, dar dacă cei mai evoluaţi dintr-un colectiv ( să presupunem) îi dezavuează public pe ceilalţi, o fac constant, la grămadă,cu maxim dispreţ, nu le lasă loc de întors celor capabili să evolueze. În scor electoral asta se traduce în pierdere si iar pierdere. Fatalitate, nu?

  Apreciază

 • 44. skorpion  |  2 noiembrie 2013 la 17:19

  nora,
  corect tot ce ai scris la #44, dar cine pe cine dispretuieste, cine pe cine nu lasa sa evolueze, pentru ca eu nu am constatat nici dispret, nici lipsa spatiului de miscare?!

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  2 noiembrie 2013 la 17:24

  skorpion, nu vreau să arăt cu degetul pe nimeni. Pentru că expresiile ( atitudinile) astea superior- demotivatoare sunt mai frecvente ca „bună ziua”. În virtual, mai ales, Cei care circulă pe acolo le pot recunoaste. Dacă vor.

  Apreciază

 • 46. lastnightmusic  |  2 noiembrie 2013 la 17:25

  @nora hehehe unde ai observat tu ca nu mai am argumente … dar vad ca o tii gaia matzu 🙂
  Ardelenii cand vorbesc de mitici = bucuresteni= rau , nu exista mitici si non mitici la Bucuresti
  Ti-am zis ca sa intelegi ca pe un blog national nu prinde prea bine chestia cu miticii
  @Nea
  @37
  Asta cu sibienii e chiar o excrocherie
  Fa socoteala: In fiecare sector din Bucuresti si in fiecare piata exista magazine cu produse Sibiu iar in piata e plin de sibieni. In fiecare oras exista astfel de unitati si sibieni in piete.
  Se pare ca Sibiul este gol. iar stanele sunt goale . Mii de ciobani si mii sibieni sunt in toata tara vanzand branze de Sibiu ?? !!!!
  Au aparut si excrocii de Bucovina care deschid lanturi de produse neaoshe si toxice.
  ..
  Da … sunt sigur ca Sibianca care imi vinde branza de sibiu nu e de loc sibianca ci de pe langa Bucuresti cu broboada de la artizanat.

  ..
  Personal nu maninc branza de Sibiu. Eu mananc branza de capra. Si aia cu moderatie 🙂

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  2 noiembrie 2013 la 17:27

  Bune argumente! Mai bune ca brânza de capră în maţu-gaia 😀

  Apreciază

 • 49. lastnightmusic  |  2 noiembrie 2013 la 18:09

  @Nea
  Si ca sa punem capat si la Caragiale (riguros ca un ardelean zici tu ). El a creat o schita cu Miticisme iar domnii ardeleni (cei sovini bineinteles ) au marsat pe ele.

  Acum, Caragiale are si un personaj colosal ardelean: Marius Chicos Rostogan cu tot latinismul, nemtzismul si kezaro-kraismul lui cu mintea lui ingusta si mic ticaloasa.
  Ei bine nici un bucurestean nu si-a pus problema sa ii porecleasca pe ardeleni Rostogani, sau chicoshei 🙂

  Apreciază

 • 50. skorpion  |  2 noiembrie 2013 la 18:20

  @lnm,
  nu cred ca ardelenii i-au poreclit pe bucuresteni mitici!
  sau, probabil, ca s-au referit la sensul de: referitor la mit; fabulos, fantastic, legendar.
  :mrgreen:

  Apreciază

 • 51. lastnightmusic  |  2 noiembrie 2013 la 18:22

  Mai degraba asa @skorpy 🙂 🙂

  Apreciază

 • 52. fini  |  2 noiembrie 2013 la 21:14

  Sara buna, tuturor! 🙂

  Noiembrie !

  VARA DE NOIEMBRIE – Lucian Blaga

  Iubito-mbogăţeşte-ţi cântăreţul,
  mută-mi cu mâna ta în suflet lacul,
  şi ce mai vezi, văpaia şi îngheţul,
  dumbrava, cerbii, trestia şi veacul.
  Cum stăm în faţa toamnei, muţi,
  sporeşte-mi inima cu-o ardere, cu-n gând.
  Solar e tâlcul ce tu ştii oricând
  atâtor lucruri să-mprumuţi.

  O, lumea, dacă nu-i o amăgire,
  ne este un senin veşmânt.
  Că eşti cuvânt, că eşti pământ,
  nu te dezbraci de ea nicicând.
  O, lumea e albastră haină,
  în care ne cuprindem, strânşi în taină,
  ca vara sângelui să nu se piardă,
  ca vraja basmului mereu să ardă.

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  2 noiembrie 2013 la 21:42

  Fini, e încă un pic de vară în noiembrie, , de-adevăratelea 🙂 Iar când se va lăsa frigul, peste câteva zile, se va muta în suflete.Ca în poezia şi-n fado-ul minunat pe care l-ai adus aici.

  Apreciază

 • 54. fini  |  2 noiembrie 2013 la 22:24

  Nora,
  @ 54

  bine v-am gasit! 🙂

  Peste cateva zile va ploua stupid………..

  George Topârceanu
  NOIEMBRIE

  Plouă stupid…
  Cerul îşi scutură
  Ca dintr-o ciutură
  Frigul lichid.

  Cârduri de ciori –
  Neagră pecingine,
  Flori de funingine
  Zboară sub nori…

  Plouă perfid.
  Şi-n doză minimă
  Picură-n inimă
  Neant acid.

  Plouă de sus…
  Toamna ironică
  Îmi scrie-o cronică
  Cât un Larousse.

  (O Halim?, –
  Pentru că nu cere
  Nici introducere,
  Nici „va urma”…)

  Plouă placid:
  A…e…i…o…u…ă…
  Dacă continuă,
  Mă sinucid!

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  2 noiembrie 2013 la 22:48

  Fini, ce drăguţ! Uite asa, stupid şi perfid ,noiembrie poate fi făcut simpatic si candid :)Are si Guns N’ Roses un rol fain aici 🙂

  Apreciază

 • 56. noradamian  |  2 noiembrie 2013 la 22:52

  Noapte bună, fini!

  Somn usor, tuturor 🙂

  Apreciază

 • 57. fini  |  2 noiembrie 2013 la 23:17

  Noapte buna, tuturor! 🙂

  Apreciază

 • 58. theo  |  2 noiembrie 2013 la 23:20

  BUNÄ;
  UITE CUM ACEST MANECHIN DE PAIE TÄRICEANU,
  se insoarä azi a 5-a oarä; SCHIMBÄ NEVESTELE CA PE:::::::::::::::IN ACEST „OM ” nu trebuie avut incredere.

  NOAPTE BUNÄ:

  Apreciază

 • 59. fini  |  2 noiembrie 2013 la 23:25

  Theo,
  @ 59

  le schimba ca pe caldari ! 😆 😆

  De grija lui nu pot sa dooooorm! Doamneeeee, ce ma fac?!

  Apreciază

 • 60. theo  |  2 noiembrie 2013 la 23:43

  vai nu este frumos, ar trebuii sä te intereseze,
  butaforia asta de „DOMN ” este o rusine, joacä pe
  dreapta cu stangul si legat de mafiotzi
  la varsta lui putea sä cäsätoreascä färä tam-tam,
  totul o spoialä de nivel, este la fel ca manelistii.

  Apreciază

 • 61. fini  |  3 noiembrie 2013 la 00:07

  Theo,

  las-o-n colo de „domnie”. Eu, daca ar vrea ei, as lua sarba inainte si as juca pana mi-ar iesi sufletul „camasa miresii”.

  Apreciază

 • 62. fini  |  3 noiembrie 2013 la 00:15

  Un week-end fain, tuturor! 🙂

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  3 noiembrie 2013 la 09:38

  Ziua bună, theo, fini, prieteni! Un weekend vesel vă doresc si eu!

  🙂

  Apreciază

 • 64. fini  |  3 noiembrie 2013 la 09:49

  Neata tuturor! 🙂

  Cafea venetiana

  Apreciază

 • 65. skorpion  |  3 noiembrie 2013 la 10:15

  Florin Toma:

  „Am reuşit ce nu credea nimeni că o să reuşim: să dezvelim o placă memorială pentru Constantin Brâncoveanu şi fiii săi, care au pierit în închisoare la Istanbul”…

  „Cum au pierit, nefericitule? S-au stins cumva de bătrâneţe, precum leii în grădina zoologică? Au contractat variolă de la paznici şi au mierlit-o? A încurcat administraţia registrele şi au fost uitaţi acolo vreme de 100 de ani? Ştii tu cum au ieşit oare din viaţă şi au intrat în istorie (ceea ce cu tine nu se va întâmpla în veci!…mă refer la intrare) cei cinci martiri ai boierimii noastre, panaramă culturală ce eşti? Lichea semidoctă, ştii măcar că era în ziua de 15 august 1714, pe o arşiţă umedă şi grăsimoasă – spun cronicarii – cum numai acolo, în Cornul de Aur mai există? Cunoşti tu, canalie iletrată, te-ai interesat şi tu, măcar aşa, de-un pamplezir, secătură ignară, ai pus şi tu mâna, de curiozitate, hahaleră agramată, pe o carte sau pe un consilier, ca să nu te faci încă o dată de cacao… deci, nu mai insist, ai aflat şi tu, ca un act de cultură generală, dacă nu ca informaţie utilă unui demnitar ce tocmai urmează să facă un gest reparatoriu, ai aflat, deci, măcar cum îi chema pe coconii Brâncoveanului? Dacă nu, te ajut eu: Constantin, Ştefan, Radu şi Matei. Sau (dar asta n-aveai cum s-o afli din parcurile şi gările pariziene pe unde te-ai delectat tu ori din răsuflarea fierbinte, din ceafă, a mentorului tău, căruia numai la asta nu-i stătea gândul în momentele acelea!) ştii tu că, odată cu ei toţi, a fost executat şi sfetnicul domnitorului, Ianache Văcărescu?…Dar, gata, că ne-am cam aprins şi facem pojar!…

  miercuri, aşa, pe la chindie, când orice îi pică bine românului harnic, vesel şi nechefuit, premierul – vizitând un târg de produse agricole (cam ca Ceauşescu, aşa!

  „Să facem campanie că, acum, porcii avem voie să-i exportăm în China, să mâncăm noi mai multă vită(…). Ca să-i schimbăm pe români de pe porc pe vită nu-i uşor, să ştiţi!”.

  Citiţi mai mult: E dolce, vita! – VOCILE DREPTEI > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/e-dolce-vita-1065402.html#ixzz2jZDSMu4W

  Apreciază

 • 66. fini  |  3 noiembrie 2013 la 10:26

  Despre mitici . Cu m mic. Aşa sunt numiti bucureştenii mai ales de catre cei din Ardeal. Termenul este categoric peiorativ iar Dictionarul explicativ al limbii române îl şi defineşte pe mitică. Ardelenii de au scris DEX-ul au pus în dreptul substantivului comun mitică explicaţia – persoană superficială şi neserioasă. În zilele noastre am observat că mitică este atribuit tot mai des regăţenilor, celor de dincoace de munţi, deşi acum 100 de ani Caragiale, părintele substantivului comun mitică îl definea puţin altfel: „Mitică este bucureşteanul par excellence. Şi fiindcă Bucureştii sunt un mic Paris, şi Mitică, se-nţelege, este un mic parizian. El nu e nici tânăr, nici bătrân, nici frumos, nici urât, nici prea-prea, nici foarte-foarte; e un băiat potrivit în toate; dar ceea ce-l distinge, ceea ce-l face să aibă un caracter marcat este spiritul lui original şi inventiv. Mitică este omul care pentru fiecare ocaziune a vieţii găseşte un cuvânt de spirit la moment, şi pentru asta simpaticul parizian al orientului este foarte căutat şi plăcut în societate.” Aţi văzut! Ce e atât de rău să fii mitică?
  Toată lumea ştie că bucureştenii sunt „mitici“, veşnic grăbiţi şi slabi de nervi, dar mai ales şmecheri şi înfumuraţi. Că moldovenii sunt doar nişte „sârme“ leneşe, beţive şi sărace, puse pe căpătuială. Că oltenii sunt „prăzari“ descurcăreţi, dar mai degrabă ‘oţi. Şi că ardelenii dau pe-afară de mândri ce sunt că-s ardeleni, doar că-s prea lenţi ca să-şi dea seama la timp că exagerează.

  Mai dainuie rivalitatile Romaniei Mari desi comunismul a cam reusit sa niveleze diferentele culturale dintre cele trei provincii.
  Există o superioritate specifică locuitorilor capitalei, este ea sau nu este justificată? Invers, există sau nu un complex al provincialului în faţa locuitorilor capitalei?

  Sunt de peste munti, traiesc in Regat dar nu am folosit niciodata termenul „mitici”.

  Apreciază

 • 67. skorpion  |  3 noiembrie 2013 la 10:30

  nici eu
  🙂

  ma refer la asta:
  Sunt de peste munti, traiesc in Regat dar nu am folosit niciodata termenul “mitici”.

  si nu suport bascalia bucuresteanului a la ponta si inca vreun milion doua sute de mii, restul pina la 2 milioane nu este bascalios
  🙂

  Apreciază

 • 68. theo  |  3 noiembrie 2013 la 11:03

  bunä,
  skorpy, eu sunt bucuresteancä, dar zoaie ca Ponta
  s-au format din oastea bolsevicä, adusi s-au venitzi
  pt. partid. licheaua Ponta este un gunoi pervers.
  bucurestiul a avut si are, oameni cultivatzi si bine crescutzi.

  Apreciază

 • 69. theo  |  3 noiembrie 2013 la 11:07

  de mitici nu am stiut, am auzit acum catziva ani,
  dela voi.stiam de regätzeni.

  Apreciază

 • 70. theo  |  3 noiembrie 2013 la 11:14

  dragä fini,
  desi a cantat cocosul bätran cä se insoarä,
  s-a ferit de fotografi, se pare au participat persoane
  care nu trebuiau väzute cu el, (se vorbeste.)
  säracul cocos bätran. a fost si cu ramona bädescu
  a fost prin in compania ei in italia, atunci era insurat.
  nu a luat-o de nevastä, dar i-a aprobat un restaurat le heresträu si un post la tv MAFIOTZII– nici o diferentä intre el
  si berlusconi.

  Apreciază

 • 71. theo  |  3 noiembrie 2013 la 11:21

  LIVIU Avram , nu poate fi crezut cä stie tot de C Panait,
  cä Ponta licheaua mitomanä nu este vinovat.
  in 2003 chiar erau in relatzii f. bune, probabil Avram
  a cäutat sä-l ajute, s-au nu a ajuns la actele incriminatorii.
  niciodatä nu potzi spune asa sigur nu a fost…….. decat
  cand esti pärtinitor.
  dar ii dau crezare in totalitate lui Bascä.

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  3 noiembrie 2013 la 12:16

  Theo, servus! Intervenţia pe nepusă masă a lui Liviu Avram mi se pare şi mie, niţel curioasă 🙄

  Skorpion, 66: dur! Dur si realist.

  Apreciază

 • 73. noradamian  |  3 noiembrie 2013 la 12:46

  Fini, 67. Nu etichetez nici etnii, nici comunităţi şi nici nu folosesc porecle peiorative (am oroare de asta). Agreez satira ( o practic 🙂 însă fără generalizare, în sensul sublinierii unui comportament social negativ. Adus fiind aici în niste comentarii pertinente, normal c-am identificat cele două sensuri- cel lansat de Caragiale (care, repet, chiar dacă râdea de personaje scoţându-le magistral, defectele în evidenţă, îşi simpatiza personajele ) şi cel actual pe care-l întreţin, că recunosc ori nu, nişte mitici actuali („şmecheri şi înfumuraţi” cum explică dexul ) adică unii care, de la distanţă, par a semăna cu oprescu, prigoană şi cu o serie întreagă de personaje publice. Dacă unii se identifică cu genul si reacţionează exact în tonul unui „mitică” actual, e treaba lor.

  Vorba aia: „De ce trag clopotele, Mitică”? 🙂

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  3 noiembrie 2013 la 12:48

  postare nouă

  Apreciază

 • 75. lastnightmusic  |  3 noiembrie 2013 la 13:32

  Nora,
  E ok,
  singura problema este ca ar trebui cand te referi la Oprescu, Prigoana Johannis (intra si el aici ? e si el un neomitic ? – ca si el e smecher si infumurat 🙂 ) sa ii denumesti altfel ca si categorie : nu mitici, sau neomitici pt ca acest cuvant este deja capturat de ardelenii sovini.
  Te rog eu spune-le: ipotenuze sau cronkobauri sau inventeaza alt nume.

  Apreciază

 • 76. noradamian  |  3 noiembrie 2013 la 13:47

  Lnm, să pui semnul egal între satirizarea unui comportament.- pe care personajele enumerate de tine şi multe altele le manifestă din plin (pe iohannis l-am încondeiat nu odată mai ceva ca pe oprescu că-i mai aproape, da’ poate ţi-a scăpat) şi xenofobie sovinism şi rasism e o stratagemă „miticească” sută la sută: nu ţine 😀

  Apreciază

 • 77. ion  |  3 noiembrie 2013 la 14:08

  Salutare tuturor
  O definiţie a miticismului/Mitica o ofera Pompiliu Constantinescu ”: “Ce este Mitică şi miticismul? Este o categorie morală a micului burghez din capitală. Mitică este « deşteptul » naţional prin excelenţă, spiritul superficial care se pricepe în orice domenii: în finanţe, în arte, în politică, emiţând « opinii », toate foarte « categorice » , chiar când sunt numai şugubeţe. Mitică este sociabil prin definiţie, căci îşi debitează vorba printre amici, la cafenea şi berărie, entuziasmat de câteva pahare şi incitat de întreruperi şi replici adverse, este familiar cu toată lumea şi demn când îl atingi în amorul propriu (…) Flecar până la manie, iubitor de farse până la puerilitate, tembel până la saţietate, abil în lucrurile mărunte, duşman al serviabilităţii dar amator al favoritismului cu profit personal, Mitică este un mic egoist care vrea să trăiască în turmă şi cât mai comod”.
  Referitor la ”miticii” lui I.L. Caragiale, consider ca ei seamănă ca două picături de apă, pustiul lor sufletesc este acelaşi, instituind astfel lipsa identităţii şi imposibilitatea dialogului. ”Mitica a lui Caragiale încearcă să-şi asume noi identităţi, nereuşind, fiindcă de cele mai multe ori celelalte personaje sunt aidoma lui.

  Apreciază

 • 78. noradamian  |  3 noiembrie 2013 la 14:13

  Salut, Ion! Corectă caracterizare.

  Apreciază

 • 79. ion  |  3 noiembrie 2013 la 14:25

  Buna Nora,
  Asa cum grecii au construit mitologia Olimpului, romanii, prin pana lui Caragiale au construit mitologia derizoriului sau ”moftologia”

  Apreciază

 • 80. noradamian  |  3 noiembrie 2013 la 14:27

  Caragiale fiind la origine, tot grec 🙂

  Apreciază

 • 81. ion  |  3 noiembrie 2013 la 14:32

  Deci tot genetica e de vina.

  Apreciază

 • 82. lastnightmusic  |  3 noiembrie 2013 la 14:43

  @nora
  eu spun ca stratagemele tale sunt Chicos Rostoganesti suta in suta ? 🙂
  Cand esti speculativa in afirmatii si in volutele compozitiei spune cineva ca esti miticista ? 🙂
  Ba tine Nora draga 🙂 Rasismul si xenofobia nu se manifesta doar cind e vorba de negrii evrei si tigani.
  Esti constienta de importanta pe care o dau evreii negationismului de orice nuanta ? Si aici e la fel. Nici mie nu imi convine ca 2 milioane de oameni sa fie tratati in deradere doar pt ca locuiesc in Bucuresti sau in vechiul regat.

  Cu Iohannis spuneam asa: La smecherii tai din Ardeal le spui mitici ?

  Ardeleanul obisnuit cand spune mitic se refera si la Oprescu si la Patapievici. Tu zici ca atunci cand spui mitic te referi doar Oprescu.
  @ion e corect ce spune ion. Dar eu va explic ca ardeleanul nu se refera la bucuresteanul smecher x ci la faptul ca bucuresteanul daca respira aerul de acolo e smecher oricum deci e mitic.

  Apreciază

 • 83. ion  |  3 noiembrie 2013 la 14:58

  Salut Last,
  Spui ”ca ardeleanul nu se refera la bucuresteanul smecher x ci la faptul ca bucuresteanul daca respira aerul de acolo e smecher oricum deci e mitic.”
  Cred ca ardeleanu in acest caz adopta o forma de ironie socratică.
  Tot asa cum bucuresteanul cand vorbeste de banatean il catalogheaza ca fiind bogat si zgarcit.

  Apreciază

 • 84. lastnightmusic  |  3 noiembrie 2013 la 15:28

  salut ion
  Chiar citesti grabit 🙂 confundand termenii
  daca ai analiza exact ai vedea ca nimeni bucurestean sau tulcean nu da un nume „harpagon” si toata lumea intelege ca e vorba de un banatean. cum e vorba cu „miticii”

  Sunt banatenii bogati ? am vazut clanul carpanilor din timisoara care au primit prin retrocedare un spital.
  Sunt ardelenii ironici ?
  Sunt ardelenii socratici ? adica sed si cujeta ?
  Am auzit ieri pe neax spunand ca ardelenii sunt rigurosi . Asa e ?

  Mie imi e greu sa caracterizez intr-un cuvant pe oamenii din blocul meu iar voi aveti capacitatea asta generalizatoare care ma umple de invidie 🙂

  Apreciază

 • 85. ion  |  3 noiembrie 2013 la 15:57

  Last poate am citit superficial ceea ce ai scris dar cred ca esti in eroare cand spui ”ca nimeni bucurestean sau …..’
  De ce? Pentru ca pentru bucuresteni restul locuitorilor din tara sunt caracterizati intr-un singur cuvant ”provincial”In acest sens cuvintul ”mitic”poate fi considerat o ironie socratica.

  Apreciază

 • 86. lastnightmusic  |  3 noiembrie 2013 la 16:15

  @Ion – Provincie (din latină provincia) este o noțiune provenită din terminologia administrativă romană, care se referă la un teritoriu situat în afara capitalei, cu anumite trăsături specifice – wiki –

  asta este exprimarea si nu ai ce ii face.
  ….
  Pe de alta parte:
  Nu vad sa existe un complex de inferioritate/superioritate din asta. dar daca el exista nu ii inteleg pe cei ce il practica capitalisti/provinciotzi. 🙂 E chiar o prostie.
  Personal nu imi place prea mult Bucurestiul. Dar jobul meu nu ar putea avea suficienti clienti intr-un alt oras. E singura explicatie. Caci daca as fi in provincie internetul poate inlocui evenimentele culturale care sa zicem ca au mai mare densitate in Bucuresti. De cumparat poti cumpara si online, Iar de dansat se poate oriunde (In 2002 am stat o saptamana la Sibiu craciun-revelion si era acolo un club de dans trance dat drumul cam cand si la NYork era la moda Trance. Atata doar ca la Sibiu pe la ora 1 dimineata se inchidea orice mustarie 🙂 )

  Apreciază

 • 87. noradamian  |  3 noiembrie 2013 la 16:15

  Lnm, aberezi! Te provoci singur, îmi atribui aiurea tot felul de chestii, poate ai niste complexe sorry, atunci e de-nţeles.

  Cât despre înfierarea cu mânie retorică a generalizărilor referitoare la tipologii (sunt şi altele dar nu mă mai obosesc să le găsesc)îndreapt-o dacă poţi (că tot te-ai aprins) spre textul 78, impardonabil de vreme ce nu precizează la câte milioane de mitici se referă.

  …”Mitică este « deşteptul » naţional prin excelenţă, spiritul superficial care se pricepe în orice domenii: în finanţe, în arte, în politică, emiţând « opinii », toate foarte « categorice » , chiar când sunt numai şugubeţe. Mitică este sociabil prin definiţie, căci îşi debitează vorba printre amici, la cafenea şi berărie, entuziasmat de câteva pahare şi incitat de întreruperi şi replici adverse, este familiar cu toată lumea şi demn când îl atingi în amorul propriu (…) Flecar până la manie, iubitor de farse până la puerilitate, tembel până la saţietate, abil în lucrurile mărunte, duşman al serviabilităţii dar amator al favoritismului cu profit personal, Mitică este un mic egoist care vrea să trăiască în turmă şi cât mai comod”.
  Referitor la ”miticii” lui I.L. Caragiale, consider ca ei seamănă ca două picături de apă, pustiul lor sufletesc este acelaşi, instituind astfel lipsa identităţii şi imposibilitatea dialogului”.

  ps. nu te consider încadrabil aici, desi parc-ai vrea cu tot dinadinsul să fii.

  Apreciază

 • 88. lastnightmusic  |  3 noiembrie 2013 la 16:35

  Nora
  Aberez ? ma provoc ? , iti atribui aiurea ? am complexe ? minie retorica ?
  ce faci Nora ? 🙂 te enervezi pe persoana ?

  Repet Nora. Cand un ardelean obisnuit se refera la mitici se refera la toti bucurestenii in bloc si nu la desteptul national (fie ca e in Timisoara Zalau sau Bacau ci din Bucuresti)
  ..
  Apropo de mine, ca sa stii draga 🙂 . Cand i-am aparat cu zel pe homosexuali , sau pe femei sau pe ElenaUdrea nu eram nici homosexual , nici femeie nici EU 🙂
  De aceea vei intelege ca aparand bucurestenii ca entitate globala de discriminat nu resimt cu durere ca as fi mitic sau mitica sau sf mitica blajinu’

  Ce naiba discutam concepte 🙂 nu zicem : ba tu esti ala/aia ! 🙂

  Apreciază

 • 89. ion  |  3 noiembrie 2013 la 16:39

  Last 88, acum incerci sa ironizezi romantic?

  Apreciază

 • 90. ion  |  3 noiembrie 2013 la 16:46

  Scuze Last 87 nu 88.

  Apreciază

 • 91. lastnightmusic  |  3 noiembrie 2013 la 17:00

  #90 Ion, chiar nu ironizez de loc. Ce naiba mai Ion 🙂 Nu te-a ironizat nimeni azi si crezi ca o fac eu ? 🙂 Nicidecum. Am spus ce cred si ce simt.
  Apropo de ce am zis dincolo azi dimineata, ca „nu e recomandabil/nu suntem pregatiti sa avem pe dreapta sef sau presedinte de dreapta un profesor universitar” – Ce zici de asta dom prof ?

  Apreciază

 • 92. ion  |  3 noiembrie 2013 la 18:08

  Last, nu am crezut ca ma ironizezi nici un moment, dar cand te-am intrebat daca aplici ironia romantica aveam in minte spusele lui Kierkegaard “prin raport cu liberul nostru arbitru infinit, toate lucrurile se aneantizează în haosul ironiei”.
  Referitor la alegerea unui prof univ recte intelectual la carma republicii eu sunt adeptul lui Benda care critica implicarea intelectualilor în jocul politic,considerand prin aceasta abdica de la jocul dezinteresat al spiritului.

  Apreciază

 • 93. lastnightmusic  |  3 noiembrie 2013 la 18:41

  Pretios esti @ioane 🙂
  Cu Kierkegaard cred ca ai agatat multe ardelence in studentie 🙂 cind nu exista google.
  CARAGIALE-Note de curs
  saituldeliteratura.files.wordpress.com/…/caragiale-note…‎Translate this page
  Dar, notează pe de altă parte Kierkegaard “prin raport cu liberul nostru arbitru infinit, toate lucrurile se aneantizează în haosul ironiei”. Interesantă în cea mai …

  Eu citesc acum despre radicalii liberi care fug dupa electron. 🙂 Ceva mai aproape de jobul tau.
  ….

  Apreciază

 • 94. fini  |  3 noiembrie 2013 la 19:26

  Theo draga,
  @ 71

  nu mi-am bagat nasul in cearsafurile nimanui niciodata. Blehhhhhh!

  Apreciază

 • 95. fini  |  3 noiembrie 2013 la 19:30

  Mananc de o viata de om pita regateneasca si ma intreb la sfarsitul fiecarei zile daca am meritat-o.
  Celor care vorbesc peiorativ despre cei din jurul meu le doresc „pofta mare!” la cozonacul ardelenesc.

  Apreciază

 • 96. fini  |  3 noiembrie 2013 la 19:32

  Cozonacul ardelenesc si Kirkegaard, vaca si cravata.

  Apreciază

 • 97. Creanga  |  3 noiembrie 2013 la 21:59

  Hai cu suta!

  Apreciază

 • 98. lastnightmusic  |  3 noiembrie 2013 la 22:09

  Ti-am ridicat-o la fileu Creanga …. si trage-i suta 🙂

  Apreciază

 • 99. theo  |  3 noiembrie 2013 la 22:14

  Hitler a fost austriac.

  Apreciază

 • 100. theo  |  3 noiembrie 2013 la 22:20

  nu stiu cum se poate discuta in acelas mod si timp,
  de Orescu-o lichea bätranä si un intelectual delicat Patapievici.SUNT 2 PERSOANE CU TOTUL DIFERITE

  Apreciază

 • 101. lastnightmusic  |  3 noiembrie 2013 la 22:29

  Da theo
  Oprescu si Patapievici sunt amandoi bucuresteni. E singura legatura intre ei.
  Ardeleanul de la Vintzu de sus ala ecologicul cu slana si pita cand se refera la mitici se refera la toti bucurestenii. El nu face diferenta intre Oprescu si Patapievici. Sunt doar niste bucuresteni din Sodoma si Gomora adica din Bucuresti.
  exemplul 2
  Si Einstein si Silberman (strangulatorul in serie ) sunt evrei. Cine ii injura pe evrei nu face diferenta intre cei doi
  Clar ?
  …………….
  Hitler s-a nascut la granita cu Germania si trebuie sa acceptam ca fiind cancelar al Reichului e German
  Tot asa cum Sarkozy e francez si cum Simona Halep e romanca 🙂

  Apreciază

 • 102. theo  |  3 noiembrie 2013 la 23:13

  hai , nu-i bägäm pe totzi intr-o oalä, strä- strä-sträbunici mei,
  erau din medias si cisnädie, dar nu-mi amintesc la bunicii mei .alunecäri de comportament si nici
  nu am auzit de sträbunici asa ceva. deci nu conteazä locul,
  omul este om oriunde.
  nu vreau sä cred cä bucurestiul a ajuns asa o cloacä,
  mai am cateva rude acolo si multzi prieteni, vreau sä cred au rämas si räman aceias minunatzi oameni

  Apreciază

 • 103. noradamian  |  3 noiembrie 2013 la 23:30

  Lnm, ai intrat în delir! Ai depăsit frenetic si miticismul! Ai mustăcioară, deja, Ja vohl 😆 (desi parcă-ţi plăceau legionarii) Te-am lăsat anume să continui recitalul că prea te-ai iscălit frumos! Acum poţi păpa niste cozonac ardelenesc, poate te calmezi 😆

  Apreciază

 • 104. noradamian  |  3 noiembrie 2013 la 23:32

  Theo, asa e: în orice cloacă se găsesc şi oameni minunaţi.

  Apreciază

 • 105. noradamian  |  3 noiembrie 2013 la 23:37

  La mulţi ani d-le presedinte Băsescu! Pe D-tră nu-i nevoie să vă apere nimeni! 🙂

  Apreciază

 • 106. noradamian  |  3 noiembrie 2013 la 23:39

  Exact acum un an, pe vremea asta, eram la „Gallery” cu niste bucuresteni faini, bloggeri, împreună cu Monica Macovei! O noapte minunată în care încă mai speram în dreapta…

  Noapte bună tuturor. Inclusiv miticilor. Şi piticilor din creiere înfierbântate 🙂

  Apreciază

 • 107. theo  |  4 noiembrie 2013 la 00:01

  La multzi ani d-le Presedinte BÄSESCU!!!

  Apreciază

 • 108. lastnightmusic  |  4 noiembrie 2013 la 00:15

  Theo 103
  Bucurestiul la fel ca si localitatea din Bavaria in care locuiesti este formata si din oameni buni si din pedofili si din biciclisti

  Deci din oameni diferiti. Si Oprescu si Patapievici respira acelasi aer
  Daca cei din Caracal spun ca Bucurestiul e o cloaca iar bucurestenii spun ca caracalenii sunt idioti sa nu ii crezi.
  Eu nu pot sa cred ca femeile blonde sunt proaste
  Suntem de un provincialism ingrozitor daca spunem ca Cisnadie e bun iar Carei e rau.

  Apreciază

 • 109. theo  |  4 noiembrie 2013 la 00:18

  LAST,
  tu faci teoria pisici.
  nimeni nu spune,acolo sunt oamenii mai buni.
  noapte bunä.

  Apreciază

 • 110. noradamian  |  4 noiembrie 2013 la 00:29

  …o „prostie” reală (am memorie bună!) la multele prostii vânturate aiurea de tine. Îţi răspund eu, fiindcă mi-ai tot pronunţat numele. Acuzele de şovinism şi de dublă măsură sunt exact din categoria „hoţul care strigă hoţii”! Rezolvă-ţi contradicţiile singurel ori caută un consilier, eu nu te pot ajuta, sunt ani de când am renunţat la jobul de consilier. În rest, cum spuneam… 🙂

  Apreciază

 • 111. noradamian  |  4 noiembrie 2013 la 01:22

  Exact de la subiectul cu poneiul roz, stimate domn, ai ajuns, discutând cu arizonianul (fie iertat) la aprecierile acelea pe care le ţin minte ( cred că stiu si articolul) Vezi că si tu ai, totuşi, memorie bună? Patapievici îmi place dar nu fac icoană din el. Apăruse în Dilema un articol al unui critic de artă timisorean care nu căzuse pe spate admirând estetica expoziţiei respective de la Berlin. Nu-mi plăcuse nici mie dar discuţia fiind politizată, ai venit exact cu ce spui si acum „ai ceva împotriva lui Patapievici?” Nu, n-am si n-am avut. Am ceva împotriva judecăţilor estetice cu criterii de veterinari. 🙂 Plus că apelezi la aceeasi tehnică pe care ai folosit-o si mai devreme: o observaţie critică la adresa unui idol e egală cu o apreciere obligatorie a contrarului lui. Bleah! Nu cred că e nevoie de amintit postările în care-l analizam pe marga… https://noradamian.wordpress.com/2011/01/12/paiul-barna-si-fondul-forestier/

  Apreciază

 • 112. skorpion  |  4 noiembrie 2013 la 08:44

  neata,

  nu pot sa cred ca @nora il face legionar pe @tds si mai si vede mustacioara hitlerista la el..jawohl, chiar asa?!
  taman la @tds?
  (da, @arizona era, dar tds nu este)
  nu cred ca nora este sovina cu toti bucurestenii, cu toti regatenii…si-apoi, sa fim sinceri, bucurestenii mai merita sa fie dispretuiti chiar de cei care locuiesc acolo si nu sint ca in comportament ca bucurestenii ”clasici” (obraznici, mistocari, tupeisti, lacomi, etc),
  nimeni nu-i perfect: nici ardeleanul, nici moldoveanul, nici regateanul si, mai ales, nici omul_mozaic bucuresteanul..
  dar, din pacate, este un cal mult sarit aici, nefiind poneiul roz…

  Apreciază

 • 113. fini  |  4 noiembrie 2013 la 10:12

  ARIZONA a fost unul din „ingerii cu aripile frante” cu manie protelara de comunisti, dat afara din facultate. In tara nu s-a mai putut reabilita.

  În țările cu regimuri comuniste, anul 1956 a fost caracterizat prin mișcări anticomuniste de masă, În România, mișcările anticomuniste au fost organizate de studenți și din acest punct de vedere centrele universitare cele mai active au fost Timișoara, Cluj, București, Iași și Târgu Mureș. Mișcările anticomuniste studențești au fost brutal reprimate de autoritățile regimului comunist iar numeroși studenți protestatari au fost arestați sau excluși din facultăți. Mulți dintre ei și-au văzut cariera distrusă sau, numai după o lungă perioadă de timp, au reușit să găsească alte modalități de a se realiza. Cu toate că nu au reușit să determine o schimbare de regim, mișcările studențești din 1956 au arătat că inclusiv în România exista un puternic curent împotriva comunismului și un tineret dispus să facă sacrificii pentru exprimarea punctului său de vedere. Acestia NU au fost legionari.
  Last este aproximativ cu douazeci de ani mai „tanar” decat Nick, s-au simpatizat si sau respectat reciproc. Dialogurile lor au fost elevate si pertinente, o delectare sa le citesti.

  ARIZONA a fost un mare roman pana la ultima lui suflare.

  Am uitat dictonul „De morti numai de bine” sau nici nu am auzit de el?

  Numai pe Iliescu si Tapalaga i-am mai auzit zdranganind zurgalaii marotei legionare.

  Apreciază

 • 114. noradamian  |  4 noiembrie 2013 la 11:04

  Dragilor, salut! Nu-i vorba de nici o marotă! Iar Arizona mi-a fost si mie foarte drag. În lipsă de inspiraţii pentru „comentarii miezoase”, amicul Lnm a bălmăjit în fel şi chip ca să nu lase grădina „cheală”. Poate v-au plăcut aberaţiile alea „nazy” în care tot pomenea de „Nora” sau nici nu le-aţi citit. Tâmpeniile astea mi-au amintit de o discuţie reală, ceva mai elevată, în care eu m-am delimitat de niste preferinţe pe care niciodată nu le-am avut dar pe care, de altfel, le-au avut mulţi români, inclusiv mari oameni de cultură în perioada interbelică. Asta n-a schimbat şi nu schimbă cu nimic din respectul faţă de ei. Ca si faţă de Arizona. Ca să-l citez pe Lnm, era o discuţie despre concepte. Nu despre morţi. Îmi pare rău că amicul Lnm, printr-o „monumentală trăncăneală” cum zicea criticul Iorgulescu referitor la miticii lui Caragiale, a transformat „conceptele” într-o hărţuială penibilă la adresa mea.

  Şi, ca să-nchei, am oroare de stilul ăsta (folosit de clovnii naţionalisti gen Funar si Vadim) de a vorbi în numele poporului. În cazul de faţă al bucurestenilor, pentru a-i apăra. Toată ideologia comunistă s-a bazat pe inventat „dusmani” Ca aplicaţie( utilă!) aici, am fost identificată datorită perspicacităţii lui Lnm, ca dusman universal. …Cine de cine şi pe cine să-i apere? Vai! Nu i-a atacat nimeni. Nici pe legionari, nici pe bucuresteni nici pe Patapievici. Decât în mintea cuiva pus pe provocări. A conului Leonida faţă-n faţă cu reacţiunea (Marius Chicos Rostogan zice :lol:)

  Apreciază

 • 115. theo  |  4 noiembrie 2013 la 11:51

  bunä,
  NICK POPESCU,(arizona) a iubit si suferit pt. Romania.
  un om minunat,cultivat cu o inimä mare, care din päcate
  ultimele luni fuctziona numai cateva procente.am mai comunicat
  uneori. un om drag. dumnezeu sä-l odihneascä.

  Apreciază

 • 116. lastnightmusic  |  4 noiembrie 2013 la 14:42

  Nora spune gata!! „dăi si luptă, neicusorule” …da-n altă parte!

  Apreciază

 • 117. oldhashu  |  4 noiembrie 2013 la 19:08

  Sara bună, dragilor! 🙂

  O ștersei de la Copac unde se initia o mică dihonie spre oaza de liniște de aci unde, culmea, îl găsii pe amicul mitic @lnm băgat la mijloc! 🙂
  @lnm, asa-i când boxezi cu prea mulți de odat’ – uiti unde tre’ să punctezi și unde să fentezi, numa’! Da’ ăsta-i jocu’ tău, joacă-l pân’ la cap…
  @nora, uneori „miticul” @lnm mai scapă hățurile, da’ nu-l lua, ardeleneste, in serios! Este el tânăr de stânga pe cât sunt eu!!!
  …și la fel de serios pe cât sunt eu de glumeț în momentu’ ăsta cu conturile pe roșu si o groază de scadențe generate de ambiția mea tâmpită de «fermier de oraș» :mrgreen:
  Un lucru îl avem comun – amândoi bucureșteni! Si parcă și din sect 6! 🙂
  Ba încă ceva, urlă în amândoi disperarea că «dreapta» este un vis tot mai greu de înfăptuit și că ultimei piese de artilerie a acesteia i se va termina muniția în 2014!

  Apreciază

 • 118. theo  |  4 noiembrie 2013 la 23:00

  TURCESCU a fäcut o scurtä retrospectivä din viatza politicä
  a presedintelui T Bäsescu, f. drägut

  f. frumos din partea jurnalistului R Turcescu.

  Apreciază

 • 119. Hantzy  |  5 noiembrie 2013 la 11:31

  Ca-n tenebrele de prin cotloanele luminate ale legislatiei romanesti se pot dosi criminali sau gainari, nu mai mira pe nimeni. Corola de minuni, atat din subsolul abracadabrant al isteriei justitiare, cat si de sub astrul emitent de ultraviolente paranoice, reuseste miraculos sa le ofere adapost si protectie magistrala. Iar daca Al Capone da Primaverii fu totusi ascuns privirilor pentru o gainarie, in vreme ce acuzatii grele isi asteapta inca randul, iata ca cerberi bascaliosi ai magistraturii romanesti ne dezvaluie conspirativ reguli in neregula de legislatie circumstantiala.
  Haida-deee! Un specialist ramane specialist, iar caritasul acoperirilor legislative e inca mai mare consumator de resurse decat „beneficiul” obtinut. TREBUIE sa existe undeva un high-end al expertizei in orice domeniu, un varf care, exact ca in magistratura, sa aiba dreptul la decizie ce nu mai poate fi suspectata, cel putin nu in lipsa unui aviz de competenta macar similara. Sub acest aspect, perioada macovista e inca mai blamabila, procurorii fiind atunci declarati un fel de semizei ai justitiei dambovitene, tributari si ei „paradigmei marinarului”, cel ce crede ca fara el nu se poate. Culmea e ca are chiar si dreptate, in sensul ca orice job exista doar pentru ca este necesar. Orice job!

  Apreciază

 • 120. noradamian  |  5 noiembrie 2013 la 14:34

  OldH, salut! Am încercat să-l înţeleg (gândindu-mă c-o mai iau unii razna aşa, din senin, când au necazuri) Da’ nimic nu justifică tirul cu răstălmăciri mizerabile aruncat pe-aicea.

  Apreciază

 • 121. noradamian  |  5 noiembrie 2013 la 14:35

  Theo n-am văzut, dar mă bucur.

  Şi da, Arizona era un tip sincer şi sufletist care îşi iubea cu adevărat, ţara. Când cineva îşi permitea măgării pe aici(rareori, e drept) era primul care sărea să-l pună la punct. Ne respectam, era un interlocutor de bună credinţă, şi chiar dacă uneori aveam păreri diferite, nu umbla cu cioace slabe.

  Apreciază

 • […] Episoadele anterioare, aici: 1      2      3      4      5    6     7      8     9    10    11    12   13   14   15    16    17   18   19 22 […]

  Apreciază

 • […] 1      2      3      4      5    6     7      8     9    10    11    12   13   14   15    16    17   18   19  20  21   22 […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 900,523 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.361 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 900,523 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: