Conferinţă motivaţională pentru reînfiinţarea revistei „Urzica”

16 ianuarie 2014 at 07:57 15 comentarii

Pamflet
**********
Bine aţi venit la conferinţa noastră!
Ca urmare a interesului de care s-a bucurat articolul   http://www.contributors.ro/dezbatere/greselile-strategice-ale-presedintelui-%E2%80%93-esecul-final-al-unui-sistem-de-valori-dezastruos/ publicat de subsemnatul, am decis să ţinem această conferinţă pentru a pune-n practică, cu sprijinul d-tră,  o serie de idei expuse acolo.

Doamnelor şi domnilor!
E jale! Priviţi ce se-ntâmplă: suntem martori în acest al patrulea cincinal al secolului 21 şi al doilea din domnia preşedintelui Băsescu la dezastrul produs de politicile dumnealui şi ale reformiştilor săi într-o ţară care avea toate şansele să-şi recapete valorile în linişte şi înţelegere. Aşadar, eșecul este al său, nu al celor care, zice-se, au făcut din România, o ţară de pradă. După cum spune şi Paul Romer, „A crisis is a terrible thing to waste”. Nu degeaba se plângea domnul Voicu-  Cătălin sau Mădălin nu contează-  că-n ţara lui Băsescu chiar şi un senator ales poate fi ridicat de pe stradă ca un infractor! Persoane care şi-au câştigat muncind cu seriozitate o poziţie de antreprenori de top se simt azi în pericol. Vă asigur că orice om cu o solidă educaţie antreprenorială din ţara asta îşi dă seama că instituţiile ţării- grav zdruncinate prin reformare în cele două mandate ale actualului preşedinte- au produs corupţia mare, mijlocie şi mică. De fapt, nemărginită!

„Dar ce alternativă există?”, veți întreba. Ei, bine, defectul acestui regim odios fiind de găsit în ADN-ul reformelor, singura soluţie e stârpirea lor. Şi a lui Băsescu! Să fie limpede pentru toată lumea că un preşedinte preocupat de centralele termice din marile oraşe, de iluminatul public, de problemele asociaţiilor de proprietari, de colectarea deşeurilor, ar fi fost mai aproape de nevoile poporului decât unul care se bagă-n mari reforme. Dar pentru asta ar trebui să aibe conştiinţă antreprenorială. Iar dacă-i era greu să priceapă, ar fi putut apela la experienţa antreprenoriatului Grivco! Ar fi  de folos prin urmare, ca aleşii să-şi concentreze mai puternic tirul asupra justiţiei. Şi asupra lui Băsescu! Cât despre corupţii care umblă cu atenţii pentru dascălii copiilor noştri şi pentru medici, funcţionarii care te servesc în funcţie de bacşiş, pot foarte bine să fie satirizaţi, în maniera noastră tradiţională, cu ocazia diferitelor evenimente, de către brigăzile artistice ale oamenilor muncii. Să reînviem  Urzica şi alte reviste populare. Să ne implicăm. Să colaborăm! Şi să înfiinţăm o fundaţie a martirilor justiţiei lui Băsescu.
******
 Vă mulţumesc pentru interesul vostru politic-antreprenorial  şi pentru  întrebări! Vă sugerez şi un slogan: Cinste lor, cinste lor, cinste antreprenorilor! …Cine să conducă fundaţia?  Păi avem cine: am contactat-o pe d-na Lucica Hoţţu Longeviv, deja lucrează la proiect. Lista martirilor, după cum ştiţi, creşte în fiecare zi. Tocmai a intrat în rândul lor şi dl. Nicuşor Constantinescu şi se pregăteşte…Aha, deci ştiţi!…În final, o surpriză pentru cei care doresc să devină colaboratori-informatori  la revista „Urzelile Antenei„: d-nii Gâdea, Badea şi echipa  lor de uneltitori vă aşteaptă la sediul Intact.
Reclame

Entry filed under: 7301634, Ficţiuni satirice. Tags: , , , , , , , , .

Constantin Noica: Eminescu sau gânduri despre omul deplin al culturii românesti Succese culturale ale miştopresei

15 comentarii Add your own

 • 1. Dan  |  16 ianuarie 2014 la 16:26

  Este aproape blasfemic să nu amintești nimic de întâiul antreprenor al țării, chiar dacă el este momentan ocupat să-și numere singur ouăle înr-o celulă de patru stele până spre vară când, cu puțin noroc, anchetatorii vor reuși să dea de căpât și geniului antreprenorial din dosarul Petrom.
  Motiv pentru care, refuz cu îndreptățită mânie proletară să îmi amestec numele cu cei ce vor să reînvie „Urzica” și rămân fidel colaborator al domnului prim ministru Victor Ponta alături de care vom continua să plagiem articole din „Licurici” pentru oficiosul nostru „Arici pontagonici”

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  16 ianuarie 2014 la 17:33

  Seara bună! 🙂 Dan, mai am si eu scăpări, greu de prins într-o ochire toată măreţia antreprenoriadei care sufocă ţara asta! Bine măcar, că a început. Că succesele întâiului antreprenor al naţiei au intrat la inventariere, urmează altele…

  Apreciază

 • 3. carat  |  16 ianuarie 2014 la 19:05

  Ce coincidenta, ieri, pornnd de la articolul :

  http://www.dw.de/valen%C5%A3ele-multiple-ale-lui-jos-b%C4%83sescu/a-17356881

  i-am trimis unei amice (arhitecta !) patimas *liberala*, urmaritoare fidela a A3, si pe care nici un argument n-a putut s-o *trezeasca* din adoratia fata de Antonescu si implicit USL, textul de mai sus transformat dupa cum urmeaza:

  „Jos Băsescu”
  Ce le rezervă românilor anul electoral 2014? Populismul pare să „dea” bine. Pare şi, uneori, este chiar mănos. Aduce voturi. E, ca atare, ca mana cerească pentru politicieni destepţi şi competenţi.

  Traian Basescu care, nefiind, în prea plinul lui intelectual, e in stare să-şi convingă electoratul cu argumente ilogice, de ne bun simţ şi cu programe realmente inutile. De aceea , pentru a atrage electoratul lui de analfabeti si semianalfabeti de partea USL este firesc sa fie luminat si indopat cu hrana scumpa ce se gaseste la îndemână.

  Deoarece in România, propaganda de dreapta serveşte electoratului o ideologie al cărui conţinut principal este: „ Alaturi de presedintele nostru pentru transformarea tarii in ROafganistan”, trebuie combatuta încontinuare cu ideologia „jos Băsescu”, în ideea, din păcate nu foarte greşită, potrivit căreia schimbarea regilor continuă şi în societatea informaţională să fie bucuria desteptilor.

  „Jos Băsescu” prezintă o grămadă de avantaje. Lozinca, multifuncţională, şi-a dovedit utilitatea într-un deceniu de aprigă luptă de clasă. Ea cere celor ce-o scandează să fie articulaţi, si etic curaţi. Apoi, acoperă, într-adevăr, multe nevoi, in primul rand pe ale omului de rand care se teme de magistraţii eliberaţi de sub tutela politică de accesul la putere al lui Traian Băsescu şi de reformele Monicăi Macovei, iniţiate cândva în vederea aderării ţării la structurile euro-asiatice.

  Le satisface şi pe cele ale fostei nomenclaturi care, împreună cu sfera agenţilor poliţiei politice şi delatorilor la Securitate, s-a simţit pusă la zid de condamnarea oficială a comunismului. Şi e balsam pe sufletul europenilor, germanilor, occidentalilor. Îi unge pe suflet pe legionari, nazişti, rasişti, homofobi şi alte categorii de fascişti, aliaţii naturali ai democratiei, pe care-i deranjează comunismul – liberal practicat de Basescu.

  „Jos Băsescu” le mai dăruieşte plăcute frisoane nostalgicilor care-şi amintesc cu oarecare duioşie de era aparentului consens naţional al lui „Jos Ceauşescu”, urmând „epocii de aur”. Lor, ca şi compatrioţilor lor, propaganda televiziunilor de partid din studiourile cărora se guverneaza în prezent, România le transmite de ani de zile un buchet de mesaje patriotice.
  Potrivit lor, asumarea, la scară naţională, a lui „Jos Băsescu” ar putea avea, acelaşi valenţe unificatoare precum „Jos Ceausescu”. I-ar suda, pe români. Ba ar putea avea chiar şi virtuţi de jertfa benevola.

  Antenele voiculesciene le spune românilor un mit real, potrivit căruia jertfirea demonicului „regim Băsescu” va fi cheia rezolvării tuturor neajunsurilor ţării. Astfel, odată cu alegerea altui preşedinte, situat la antipodul celui actual, economia s-ar îndrepta şi relansa instantaneu.
  Efecte încă şi mai benefice ar avea, lichidarea, sub toate formele ei, a „dictaturii” (lui) Băsescu. S-ar soluţiona astfel problemele grevând justiţia şi imaginea externă a ţării. S-ar înviora profitabil relaţiile cu Moscova. S-ar crea condiţiile climatice necesare să cadă o ploaie de yuani chinezesti si ruble rusesti asupra României, cum de altfel s-ar putea rupe tratatul dezonorant cu NATO si s-ar putea incheia unul extrem de favorabil si profitabil Romaniei cu Rusia, China si eventual cu Turcia lui Erdogan.

  În baza acestei doctrine, „oameni ai lui Băsescu”, în frunte cu politicieni precum Mihai Răzvan Ungureanu, Boc, Funeriu si atatia altii au trebuit sa fie urmăriţi cu veritabilă vehementa si cruzime de-a lungul anilor de propaganda USL-istă, acestia fiind, mafiotii si delatorii tarii, noii inchiaburiti, spre deosebire de marii patrioti ai acestei tari precum Voiculescu, Nastase, Vantu, Fenechiu, Dragnea, deputatul a carui nume imi scapa dar a carui profesiune este AUTO si atatia multi altii, mari iubitori de tara si natie, care au saracit impartind poporului averea lor personala mostenita din mosi stramosi in mod cinstit si transparent, si care sunt inchisi astazi sau cercetati penal in mod extrem de abuziv de dictatorul, procurorul si judecatorul Basescu. Aceeasi inacceptabila dispretuitoare aroganta si acelasi tratament dictatorial o manifesta Basescu si fata de mai marii regimului comunist, de ofiţerii de securitate şi delatorii săi, oamenii de incredere ai noului regim antidictatorial reinstalat in mod cat de poate de transparent si democratic la putere in 2012.

  Inlăturarea din funcţii şi eliminarea, in corpore, din viaţa publică a „intelectualilor lui Băsescu” ar fi izbăvitoare moral, salvatoare cultural si financiar a populatiei saracite de politica si ideologia dictatorului Basescu, ar asana şi mântui, otrăvita atmosferă naţională înveninată de oameni precum Plesu, Cartarescu, Patapievici sau Liiceanu, sau jurnalisti ca Tapalaga, Pora, Prisacariu etc si denuntata pe buna dreptate cu manie democratica la televiziunile de stat si de partid aferente, de catre intelectuali de marca precum Ciuvica, Bogdan Chireac, Rosca Stanescu, Mircea Badea dar si de alte mii de intelectuali de inalta valoare si tinuta morala impecabila, ce sunt alaturi trup si suflet de fortele binelui din Romania aflate astazi la putere.

  Inutil de subliniat că alegerea unui preşedinte care să practice, precum actualii lideri USL-işti, reforma si nu contrareforma precum a facut Basescu şi care să continue, politica de restructurare iniţiată de executivul Nastase ar avea efectele excelente, contrare celor afirmate de propaganda băsistă. Au sugerat-o americanii, au repetat-o şi europenii si se vede cu ochiul liber ce sustinere majora are Ponta et co din partea lor si cat de desconsiderat este Basescu de catre *inalta poarta*. De altfel, imoraltatea lui Basescu s-a vazut si in pozitia de *verticalitate* pe care si-a asumat-o in fata celui mai mare politician al lumii, Putin. S-a inconvoiat si s-a sfiit (cat tupeu si nesimtire !) sa acorde sprijin fatis Republicii Moldova pentru a adera la EU si nu la viitorul URSS si culmea dezechilibrului mintal (!), incearca sa faca din Romania un stat independent din punct de vedere energetic, pentru a nu mai fi obligati sa cumparam gaze si petrol la preturi uriase din Franta, Germania, Elvetia, Austria si alte tari din Europa de vest.

  Luările de poziţie de felul celor transmise după marţea neagră de diplomaţia americană, transmit un mesaj clar: actuala operaţiune pontisto-USL-istă de salvare a statului de drept intareste poziţia geostrategică a României. Concomitent, îi atrage pe investitori. Dacă regimul de dreapta al lui Basescu va continua, va sfârşi prin a dezagrega nu doar democraţia şi statul de drept, ci şi parteneriatul României cu Rusia si China, care, în fond, se bazează pe valori comune, riscand ca SUA si Occidentul sa ne cotropeasca.
  Urmările sunt lesne de prevăzut. Economia va creste ori se va însanatosi. Şomajul va scade. Marasmul moral s-ar opri, libertatea şi bunăstarea s-ar apropia si de noi, lucruri inacceptabile in viziunea iubitorilor de neam si tara adunati in jurul USL. România ar putea ajunge, din nou, la mâna unui imperialism de tip occidental.

  Pe scurt, „Jos Băsescu” a încetat de mult să fie o simplă lozincă populistă. Nici doar ideologie post-comunistă nu mai e. A devenit un substitut de religie politică şi de dogmă, de felul celor puse în circulaţie de mişcările şi regimurile democratice care au însângerat şi secolul XX şi începutul actualului mileniu. Sub semnul unor mituri extremiste de acest tip, atât libertatea cât şi independenţa românească sunt în acut pericol. De aceea este extrem de util si ar insemna sa facem un gest de real patriotism iesind cu totii in strada strigand JOS BASESCU.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  16 ianuarie 2014 la 19:49

  Carat, e o coincidenţă care, cred, se explică prin modul asemănător de a reacţiona la o situaţie absurdă. Un răspuns suprarealist la o percepţie falsă demonstrează că nu se mai mai poate comenta în limitele criticii normale 🙄 Mai ales că boala progresează şi interpretările idioate au intrat şi în zonele respectabile ale mediei. Construit pe temelia „josbăsescu” articolul din „contributors” la care fac referire în „conferinţa motivaţională”, e neobişnuit de stupid- deşi am mai văzut chestii ciudate pe acolo. Cum spui în „scrisoare”, face parte din religia politică „josbăsescu”

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  16 ianuarie 2014 la 20:05

  Pe de altă parte, ca tehnologie formativă, educaţia antreprenorială este deosebit de eficientă- dar asta n-are nimic cu religia josbăseştilor şi sacerdoţii ei.
  Am mai pomenit de semnele de rinocerizare observate ici colo pe parcursul ultimilor ani, de câtva timp au devenit tot mai vizibile, mai numeroase şi mai agresive.

  Apreciază

 • 6. Mih  |  16 ianuarie 2014 la 21:00

  Buna seara!

  Radeti voi, radeti, dar e groasa! Cu regimul asta dictatorial nu se mai poate!
  (reiau ultimul meu coment de la Copac):

  liviu pop, la B1: “parlamentul este sub asediul lui Basescu”

  Banc: “Toti copiii au pijamale cu Batman. Batman are pijama cu Chuck Norris”.
  In mod cert, Chuck Norris are pijama cu Basescu :mrgreen:

  Si pentru ca ne-a amintit un comentator ca azi Sade implineste 55 de ani:

  Apreciază

 • 7. Mih  |  16 ianuarie 2014 la 21:03

  Apreciază

 • 8. noradamian  |  16 ianuarie 2014 la 21:27

  Mih, servus! bietul parlament! 😀 Josbăsescienii ăstia terorizaţi de Băsescu îl transformă într-un mit.

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  16 ianuarie 2014 la 21:37

  Fainele, ambele clipuri, multzam, Mih! 🙂 Cum m-am apucat de o treabă amânată de prea mult timp pe care vreau s-o duc la capăt până-n primăvară, nu-s la curent cu multe chestii şi o vreme o să dau mai rar pe aici- şi-n general prin blogosferă.

  Apreciază

 • 10. neax  |  16 ianuarie 2014 la 21:46

  Mihai Politeanu:
  Mafioții americani pricepeau de ce li se întâmpla să ajungă la pușcărie: pentru că furau, omorau, făceau evaziune fiscală. Ai noștri pur și simplu nu pot pricepe cum naiba ajung ei, politicieni la putere, să fie săltați de niște părliți cu Dacie și salariu de bugetar. De aici și pseudo-dramele polițiste de telenovelă: unu se’mpușcă în fular, altul e fugărit de poliție cu nino-nino, altul e săltat din aeroport când încearcă să fugă, altul face infarct și toți spume la tv-uri.

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  16 ianuarie 2014 la 22:12

  Neax, mafioţii americani operau într-un regim constituit în asa fel încât să protejeze cetăţenii şi statul faţă de infracţionalitate. Ai nostri operează într-un regim gândit din capul locului să le apere infracţiunile. Şi-s năuciţi când nu la mai merge! Aşa se explică, cred, că ei trăiesc în altă realitate decât a societăţii.

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  16 ianuarie 2014 la 22:25

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 13. dictaturajustitiei  |  17 ianuarie 2014 la 07:23

  Bună dimineața! 😆
  Mă întreb, câți ani de aici încolo tot Băsescu va fi vinovat de toate catrastrofele ce vor urma ? Știe cineva ? 😆

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  17 ianuarie 2014 la 09:04

  Bună dimineaţa! 🙂 Carmen,în principiu, când varanul va fi trimis acolo unde trebuie s-ajungă, antibăsescismul provocat de toxinele anteniste va atinge un maxim si apoi o să scadă. Cum s-a întâmplat si după poprirea lui SOV. Numai că aici e ceva mai greu că-s mai mulţi bani şi mai multe interese politico financiare în joc.

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  17 ianuarie 2014 la 09:39

  postare nouă

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 899,895 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.359 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 899,895 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: