Help, Președintele României și CCR! Jihadul acoperiților sapă subteran la desăvârșirea blocajului instituțional.(1/3)

21 octombrie 2014 at 18:34 140 comentarii

Postat de Bască ilie în „Grădina publică”
În sfârșit, avem o țară ca afară. Eroii acoperiți de-afară s-au întors în țară. Cât pe ce să nu mai aflăm vestea asta minunată. S-au bucurat și acoperiții rămași în permanență acasă, jertfiți să apere din interior glia, nevoile și neamul. Acum ne-am pricopsit cu inflație de cadre în două sortimente de acoperiți: de la glie și de la sie. Când să-i felicităm pe cei din urmă, așa cum ne-a îndrumat cu mândrie candidatul eroin, Ponta, mai ia-i de unde nu-s! Cică acoperiții repatriați ai neamului s-au lăsat  ascunși, de juri c-au intrat în pământ. Din grija Guvernului, asistat de Meleșcanul șef la SIE, HG nr. 223/2013 îi scăpase deja într-o categorie de „informații secrete din domeniul de activitate a SIE”: „4. personalul din domeniul activității informative, chiar și după încetarea, în orice mod, a raporturilor de muncă sau de serviciu”. Numai acoperiții încetați de la SIE? O discriminare crudă și nedreaptă! Nu se poate să-i lăsăm fără o hotărâre asemănătoare tocmai pe acoperiții de la glie. Cei de la SIE au plecat afară în misiune cu niște puști (cu muniție oarbă, neputincioasă și inofensivă), pe când pe ăștia de la glie i-am simțit aproape, ne-au apărat la risc cu tunul (Jimbolia, Bancorex, FNI… începând de la Eterna și Fascinanta Românie, scoasă din anonimatul european odată cu prețul corect trimis, din glie rozalie, până-n mânile lui Costea și Meleșcanu; nu-i de mirare, Mele se amestecă pe oriunde nu te aștepți, de la micul la marele Paris). Până și amestecul de sie în glie reclamă necesitarea unei practici unitare în materia acoperiților români de pretutindeni. Nu se cade să-i lăsăm de izbeliște sau să-i scoatem la vînzare cu bucata, pe taraba din piața publică, pe acoperiții de glie încetați din SRI (DGIA, DGIPI) sau activi și reactivați în Parlament, sistemul judiciar, Guvern, partide politice. Aștept HG-ul identic al egalității acoperiților în fața legii, fără privilegii și discriminări numai de la SIE. Altfel, nașul Maior tace și coace altceva, în ciuda chemărilor disperate ale finului Ponta la lupta de clasă: „Maior ar trebui să se pronunțe clar privind folosirea instituțiilor de către Băsescu”. (aici)   
Cine știe? Poate finul i-a propus lui Maior să scoată pe piață, în co-pilotaj, un HG simetric pentru SRI, măcar pentru salvarea aparențelor egalității de tratament pentru acoperiți, dar nașul nu a avut darul pregătit ca altădată. Oare tace pentru Traian Băsescu, cum insinuează Ponta? N-aș crede. Tace ca să-și conserve imaginea croită cu migală.    
         
I. Nașul Maior, conașul Meleșcanu și afinul Cazanciuc se manifestă public ca la nunta finului Ponta. Toți joacă la fel ca-n CSAT.       
Printre câteva evenimente semnificative, legate de incompatibilitatea acoperiților, prezint sumar o posibilitate de încercare a porților CCR, printr-o eventulă acțiune a Președintelui, pentru soluționarea unui conflict juridic de natură constituțională (cjnc) dintre A și B:
A-CSAT.
B-Președintele României, CSM și Parlament.
Funcția de președinte al CSAT nu afectează dreptul Președintelui României de a sesiza CCR. Similar, CCR poate să cerceteze un eventual cjnc dintre Guvern și CSAT, al cărui vicepreședinte este premierul. (în ultima parte, a treia, voi completa motivele sesizării, inclusiv cu referire la HG 223/2013)   
 
1. Directorul SRI, George Maior, se laudă cu „posibilitatea” de a se lăsa controlat de „dinstinșii” parlamentari. Urmăriți-l la „lucru”!      

DigiTV-22.02.2013- emisiunea „Imparțial”: „Nu avem ofițeri acoperiți în Parlament. Nu există; există și posibilitatea de a controla acest lucru. M-a întrebat un distins parlamentar din comisia de control asupra serviciului: Da’ cum putem ști acest lucru? 🙂 Păi dacă dumnealui îmi trimite o scrisoare sau mă întreabă în cadrul oficial al comisiei și eu spun că nu, acest lucru, acest răspuns are și o valoare juridică clară. Și îi pot răspunde inclusiv în scris despre acest lucru. Păi, credeți că cineva se joacă cu aceste lucruri?” (aici)

Emană un „nu” hotărât, cu valoare de adevăr absolut! George Maior nu se joacă cu lucrul lucrat în terapie de grup parlamentar. Se joacă doar de-a controlul parlamentar – „nu știm cum” – și are valoare comică clară, întemeiată pe legea Omertei, fiindcă pune cu nonșalanță semnul egal între „întrebat” și „controlat”. Când spune Maior „nu”, distinsul controlor parlamentar este redus la tăcere cu valoare juridică de același rang comic. Maior face legea în comisia parlamentară și se plasează mai presus de orice lege, mizând exclusiv pe intepretarea lui originală la ordin: acoperirea minciunii drept mijloc și neaplicarea legii drept scop. Controlorii și-au găsit nașul, să trăiască! Cu zece zile înainte, spusese un alt „lucru”cu valoare inestimabilă și la fel de clară:
 
2. „Există ofițeri activi SRI între magistrați”
A pronunțat cu subiect și predicat adevărul de unică valoare juridică în comisia parlamentară de control SRI, la ședința din 12.02.2013. După câteva secunde s-a gândit c-ar fi mai inspirat să mintă cu seninătate fermă: „Nu există nicio incompatibilitate legată de activitatea serviciilor în raport cu membri ai parlamentului sau cu puterea judecătorească. Este o declarație fermă”. La al doilea tur de forță, și-a dat cu părerea, de valoare juridică originală, despre cum înțelege numai el posibilitatea ca acei ofițeri activi SRI, lucrători între magistrați, să nu fie incompatibli- ori minunea asta este imposibilă. Nici la ferma animalelor nu are valoare concluzia asta falsă, contrazisă flagrant de prevederile Constituției (art.125 alin. 3 și 132 alin. 2, referitoare direct la incompatibilitatea judecătorilor și respectiv a procurorilor) precum și ale art. 7, alin.1-4, din Legea 303/2004: se dispune „eliberarea din funcția deținută, inclusiv cea de judecător sau procuror” când se încumetă să fie  „lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informații”. Directorul SRI a ținut-o una și fermă în Magistratură numai privind „puterea judecătorească” (instanțele judecătorești, cu vîrful de lance ICCJ), dar acoperiții sunt la fel de incompatibili în parchetele Ministerului Public și în oricare alte ministere (procurori și judecători detașați sau asimilați acestora).
Toată lucrătura directorului SRI deconspiră minciuna pe fața acoperită și pericolul supremației secretului de stat în minciună, împotriva domniei Legii și a Constituției țării. Intepretul original George Maior poate fructifică ocazia să-i păcălească și să-i dărâme pe cei 9 judecători CCR, la fel ca pe cele 9 popice din comisia parlamentară de control SRI, rămase cu ochii blocați – ca la poarta 9 – în fața instructajului bine primit de la nașul adevărului.      

Aceste norme nesuferite au fost introduse în Legea 303/2004 (statutul judecătorilor și procurorilor), în 2005, de ministrul justiției Monica Macovei prin Legea 247/2005 (le-a băgat acoperișul în casă). Nu mai detaliez valoarea juridică” a acestor dispoziții din art.7 ; despre  intepretarea și neaplicarea lor am mai scris acum doi ani și jumătate (mai 2012) în serialul Cazul Panait, standard de lucru în Cooperativa Avântul”- ep. 10, pct. 16 (aici). După evenimentul valoros al SRI, din 12 februarie 2013, de remarcat a fost reacția rapidă și acoperitoare din presă. Ca la un semn comandat și executat, știrile despre declarațiile șefului SRI au sărit cu prășina peste propoziția „Există ofițeri activi SRI între magistrați” și au etalat în prim-plan imaculat numai fraza care începe cu acoperirea: „Nu există nicio incompatibilitate…”. Adevărul juridic de pomină, din prima criză de sinceritate, îl găsiți într-o raritate cu valoare de presă serioasă (aici). Singura reacție onestă și promtă a venit de la AMJ-Asociația pentru Monitorizarea Justiției – cu un comunicat (acum nu se mai lasă accesat), reluat pe pagina FB (aici), plus un dialog explicativ (aici). Restul presei a pompat stereotipic, în servicul de comandă, imagine fictivă de credibilitate mascată și exagerată în favoarea sfântului director SRI. (aici). Cu titlu de exemplu de valoare juridică adevărată, poate v-a scăpat,  mai are și alte lucruri de descoperit (aici). În toamna anului trecut, George Maior  nu a pierdut ocazia să promoveze precedentul și ușurința dărâmării popicelor din Comisia parlamentară de control SRI, de la începutul anului, la rang de argument pentru somnul națiunii liniștite: ”Există comisii parlamentare referitoare la controlul serviciilor de informații. Nu este nicio problemă din punct de vedere al unui serviciu să se prezinte cu orice chestiune în fața unei comisii parlamentare. Acum 4-5 luni chiar am fost chestionat în comisia de control asupra ofițerilor acoperiți și nu au fost probleme”. 🙂 (aici) Nașul comisiei SRI abia așteaptă să se joace cu judecătorii CCR, ca-n aceeași popicărie, cu altă pălărie.

Reclame

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , .

Unde e liniștea de altă dată? Cine crede că pierde, votul, delirează în capul lovit de pragul invizibil.

140 comentarii Add your own

 • 2. noradamian  |  21 octombrie 2014 la 21:29

  Episodul în care sunt prezentate date, torționari, proceduri, care demonstrează continuarea după 1989 a practicilor securiste cărora le-a căzut victimă inginerul Gheorghe Ursu:
  https://noradamian.wordpress.com/2013/11/12/cazul-panait-standard-de-lucru-in-cooperativa-avantul23/

  Apreciază

 • 4. Bască ilie  |  21 octombrie 2014 la 22:31

  Saluttare!
  Ce coincidență!
  N-aveți de ce să mă credeți, totuși vă spun. Propoziția de la pct. 2-„Există ofițeri activi SRI între magistrați”- m-a dus cu gândul la Andrei Ursu. Am vrut să amintesc în partea a doua ( am renunțat din cauza lungimii materialului) de maiorul de Securitate Marin Pîrvulescu, cum a fost scăpat ultima dată la Tribunalul Militar Teritorial București de un judecător militar poreclit de mine Glumescu ( parcă Gumescu ar fi corect 🙂 ), cu concursul procurorului de ședință (despre care am scris ce aiureală a susținut în favoarea securistului și al cărui superior, procuror-șef, fusese coleg cu Ilie Botos în serviciul secret al Armatei, DGIA, acum vreo doi ani. Botoș era detașat de la Parchetul General, procuror.
  La alde ăștia se referă fraza de sub scrisul albastru.

  …dar acoperiții sunt la fel de incompatibili în parchetele Ministerului Public și în oricare alte ministere (procurori și judecători detașați sau asimilați acestora).

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  21 octombrie 2014 la 22:37

  Seara bună! Bsk, de ce să nu te credem? Unele coincidențe par a avea o logică legată de evenimente în desfășurare.

  Apreciază

 • 6. Bască ilie  |  21 octombrie 2014 la 22:44

  V-ar plăcea să vă luptați într-o instanță pentru retrocedarea unui teren moștenit, dar vânat de gașca lui Hrebenciuc, mână-n mână cu judecătorul acoperit din completul de judecată?
  Și dacă a fost acoperit, iar acum a încetat „raportul” cu serviciul, cu ce vă aranjează ? Cu același rezultat. 🙂

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  21 octombrie 2014 la 22:45

  Neax, trist! Și inutil. La fel de inutil ca si naiv/vanitosul „Apel către lichele”. Altfel, nocivul destinatar e bine prins, literar, din toate unghiurile și sub toate aspectele.

  Apreciază

 • 8. Bască ilie  |  21 octombrie 2014 la 23:01

  Gunescu Gabriel a fost judecătorul militar de partea securistului.
  Procurorii eroini:
  „Procurorul șef al Parchetului de pe lângă Tribunalului Militar Teritorial București, col. Covei Stelea – reactivat în Ministerul Public dintr-o detașare (să-i zicem, mai secretă, anul trecut) pe filiera de reclamă „Armata e cu noi”, și-a trimis recent în instanță (cu sarcini de serviciu) un subordonat de ședință – procurorul militar Octavian Opriş – să apere interesele statului de-a’ndoaselea”

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  21 octombrie 2014 la 23:04

  Bsk. bănuiesc că trăiesc linistiți, îndestulați si de nimeni si nimic, tulburați…

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  21 octombrie 2014 la 23:06

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 11. Bască ilie  |  21 octombrie 2014 la 23:21

  Dosarul de care vorbește Andrei Ursu a fost blocat la mantinelă de renumitul procuror Ilie Picioruș și avea interes să-l protejeze pe fostul lui coleg de crimă organizată, mr secu Marin Pârvulescu.
  Împreună au pus în aplicare planul uciderii lui Gheorghe Ursu. După ce l-au arestat de-a casă, pentru găinăria de câțiva dolari (vreo 15), în loc să-l ducă la secția de se miliție nr. 20 din Berceni (ținea de procuratura de sector 6- unde lucrau Picioruș și seful lui, Alexandru Tuculeanu) l-au dus premeditat pentru omor la arestul Inspectoratului General de Miliție, pe mâna milițianului col. Tudor Stănică, fiindcă acolo avea Securitatea birouri (inclusiv Marin Pârvulescu).
  Vă pot arăta și poza clădirii cu două etaje (3 clădiri în aceeași curte) .

  Apreciază

 • 13. Bască ilie  |  21 octombrie 2014 la 23:55

  În arestul de la circa de Miliție nr. 20, a sectorului 6, nu aveau bătăuși și securiști în preajmă pentru anchetă.
  Am fost la circa asta înainte de 89. 🙂
  Nu arestat. Lucra acolo o cunoștință de-a mea veche, maiorul Ursu (Constantin). Pe băiatul lui îl cheamă tot Constantin (colonel la Inspectoratul General de Poliție, anti-drog). A apărut odată la Tucă, după o dispariție cu scandal de vreo 40 kg, parcă din depozitul Poliției).

  Apreciază

 • 14. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 00:16

  Indivizi de teapa lui Ilie Picioruș n-au ce să caute în magistratură.
  Ne lucrează și acum din Parchetul General. Nu pleacă la pensie (de serviciu, specială) fiindcă are de păzit urme, dosare, coautori, colegi de amintiri periculoase. Suferă acum pentru Hrebe, trambulina lui pentru PG, prin Bombo . Nu-are influență în DNA, asta înseamnă DNA. Zonă greu accesibilă, deocamdată.
  Somn ușor!

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 00:29

  Fantomele unor torționari bântuie încă prin magistratura. Se simt acasă.

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 00:35

  Pippidi, Miroiu, fane declarate ale sasului. Plus Pleșu. Conjunctura îl favorizează clar. Pentru fani, gașca de penali din jurul lui e invizibilă. Iar procesul se va soluționa se pare, abia în ianuarie. Deci… 🙄

  Apreciază

 • 17. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 00:36

  Somn usor! 🙂

  Apreciază

 • 18. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 00:40

  Încă o idee.
  din serialul Panait, episodul pus de Nora la poz. 2:
  *
  Maiorul de Securitate Marin Pârvulescu și-a demonstrat capacitățile de cel mai activ anchetator torționar al disidentului Gheorghe Ursu și coordonator al crimei organizate cu stridenta complicitate a procurorilor siamezi Ilie Picioruș și Alexandru Tuculeanu, fără de care n-ar fi fost posibile arestarea și aducerea inculpatului, acuzat de găinăria valuară, în incinta Direcției de Cercetări Penale din calea Rahovei nr. 37-39. Fără încriminarea procurorilor complici, imaginea incompletă a jocului cu piesele decizionale de puzzle îl va favoriza de protejatul de serviciu mr. Marin Pârvuleascu. Securistul torționar a declarat recent: „Nu cunosc cine a dispus arestarea lui și unde a fost închis. Ulterior, am aflat că a fost închis la organele de miliție”
  *
  1. Fără încriminarea procurorilor complici, imaginea incompletă a jocului cu piesele decizionale de puzzle îl va favoriza de protejatul de serviciu mr. Marin Pârvuleascu.
  2. Când securistul mințea anul trecut, c-ar fi aflat de arestarea lui Gheorghe Ursu ulterior, era înainte de pronunțarea hotărârii salvatoare la Tribunalului Militar. El de fapt bătea șaua să priceapă Picioruș cum se apropie de el și-l poate aranja dacă nu-l scoate din impas.
  „Nu cunosc cine a dispus arestarea lui”…, înseamnă, și pe-acolo este o direcție de căutare, poate mă aduceți în stare să-mi amintesc.

  Apreciază

 • 19. felixks  |  22 octombrie 2014 la 01:27

  Buna sea… dimineata! 🙂
  @Basca: multumiri pentru articol si dezvoltarile ulterioare.

  Apreciază

 • 20. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 01:40

  @Salve, Feliks! N-ai pt ce.
  Dezvoltările de la cazul Ursu duc la mai multe asemănări cu cazul Panait. Au avut aceeași mână de lucru, același mod de operare, aceleași reacții mincinoase ulterioare, aceeași cruzime necontrolată. Oameni în stare să ucidă fără să clipească.

  Apreciază

 • 21. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 01:52

  @Nora-16
  Pleșu s-a fript cu MRU și suflă în curul neamțului după mărimea procentelor din sondaje, nu fiindcă l-ar admira: nu-i mai permite blazonul să-și șifoneze imaginea de Guru orientat după vederi fundamentate.
  Ar fi de înțeles cumva. Să tot investești în eșecuri, ca formator de opinie, riști să zică lumea: gura bate Guru. 🙂
  Pe de altă parte, altă categorie nici nu maia așteapt rezultatul votului ca să-i zică… la fel. 🙂

  Apreciază

 • 22. felixks  |  22 octombrie 2014 la 02:33

  @Basca, am inteles: schimbul de maine a fost sadit de mult si acum se dezvolta armonios parazitand gazda (pe care cred ca o considera de fapt apartinandu-le de drept); are gazda suficienti anticorpi si reactioneaza adecvat- e bine; deocamdata pare ca n-ar avea dar mie imi pare ca a primit ceva vaccin (multa moneda batuta pe tema serviciilor din toate partile). Sunt optimist.

  Apreciază

 • 23. felixks  |  22 octombrie 2014 la 02:35

  Off topic: https://mareaspovedanie.wordpress.com/

  Apreciază

 • 24. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 03:17

  Nu-i Off. E ha, ha, hi. hi! 🙂 Mă abțin.
  *
  „Il stiam pe Predoiu un servitor credincios al presedintelui Basescu si nu prea intelegeam de unde familiaritatea aceasta cu guzganul rozaliu. Cind Predoiu a vrut sa-si treaca codurile in Parlament, a realizat ca nu poate sa o faca fara ajutorul opozitiei, majoritatea PDL era mult prea firava. Atunci a apelat la Hrebe si a negociat cu el trecerea codurilor. Acum un an, cind s-a descoperit ca in codurile lui Predoiu se afla multe puncte care ajuta marii corupti, am subliniat ca toate acele modificari, au venit de la negocierea Predoiu-Hrebe. In dorinta sa de a intra in istorie , ca autor al codurilor, visindu-se micul Napoleon al justitiei romane, Predoiu nu a facut caz de modificarile propuse de Hrebe. De fapt , am fost surprins de superficialitatea sa in momentul cind mi-a dat codul cu dedicatie si mi-a marturisit ca nu l-a citit si ca important e sa-l coordonezi nu sa-l citesti. Acest dispret al nostru pentru proprietatea intelectuala si pentru tot ceea ce apare in piata publica sub semnatura noastra, a dus cum bine se vede astazi, la multe probleme, uneori chiar la multi ani de galera”.
  *

  Apreciază

 • 25. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 03:29

  *
  „Un fost ofiter al serviciilor imi spusese cu mult timp inainte ca orice politician si om de afaceri din sistem, de la noi, are un buton la care raspunde la comenzi fara sa puna intrebari. Orice politician de la Presedinte pina la cel mai neinsemnat parlamentar. Mi-a si dovedit asta, apasind pe butoanele care se aflau in posesia lui. Imi explica de fapt, ca nu merita sa abordezi un politician pentru o problema, cel mai bine e sa te duci direct la “butonul” sau. Cu butonul se putea discuta mult mai destins si mai direct, fara ipocrizie. In cazul de fata nu stiam cine era butonul lui Daianu si de ce era atit de disperat sa ma convinga sa vind Hotnews-ul”.
  *
  Independența mi se pare cea mai înălțătoare formă libertate.

  Apreciază

 • 26. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 09:49

  A apărut știrea legată de soluționarea contestației lui Funar, respinsă.
  Doi judecători CCR – Augustin Zegrean și Daniel Morar – au motivat separat c-ar fi fost necesar să se verifice dacă este ofițer activ (dacă este, nu dacă a fost).
  Repet ce-am zis înainte de contestație:
  a) după tipărirea buletinelor candidatul rămâne în cursă, chiar dacă moare; adică Ponta nu mai putea fi șters de pe buletinele de vot pt primul tur.
  b) am mai zis o bănuiala, Daniel Morar nu a urmărit să-i blocheze candidatura lui Ponta, a avut altă țintă.
  Am reluat cele două observații ale mele ca să scot în evidență câteva mici detalii diavolești. 🙂
  1. Din a și b se subînțelege sau ar trebui să reiasă că m-am gândit numai la momentul tardiv al depunerii contestației lui Funar, după tipărirea buletinelor; altfel zis, puteam să mă exprim mai explicit dacă scriam altfel: Daniel Morar nu a urmărit să-i blocheze candidatura lui Ponta în primul tur (fiindcă nici nu poate să-l șteargă de pe buletine, dar… excluderea lui Ponta din cursă poate fi o țintă după primul tur, dar înainte de turul doi). Între tururi ar fi timp și loc pentru alte contestații, nu la fel de tardive și nu la fel de incomplete.

  2. Pe de altă parte, de regulă, de foarte regulă (cu prea puține excepții acceptate de lege), contează exact obiectul cererii reclamantului, acum aflată în fața judecătorului, adică ce-a zis exact Funar. A cerut să fie scos Ponta înainte de primul tur, pe motiv că a fost ofițer acoperit în timp ce era procuror până în 2001 ? Atunci tot la asta trebuie să răspundă și judecătorul: în limitele cererii, poate sau nu să-l scoată acum pe Ponta și ce relevanță are dacă a fost ce-a fost când a fost.

  3. De unde vine acum ideea verificării dacă Ponta nu cumva este și acum ce-a fost. 🙂
  (poate n-am observat că chiar Funar s-a invocat în cerere și prezentul posibil al acoperirii candidatului dezbrăcat) Din cazul de excepție al alegerilor prezidențiale, în care CCR are posibilitatea să se sesizeze din oficiu, adică autosesizarea nu mai ține instanța în limitele cererii reclamantului, iar CCR poate să cerceteze orice aspect legat se legalitatea candidaturilor. Chiar dacă nu-l mai ștergeau de pe buletine pe Ponta, CCR are temei legal să-l aștepte la cotitură înainte de tipărirea buletinelor pentru finală. 🙂

  4. Are și partea a doua a postării ceva neobișnuit legat de extinderea unor limite aparente. 🙂

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 10:05

  …extinderea unor limite și depășirea unor limite aparente.
  Interesant ar fi rahatul ascuns la cotitură și care îl așteaptă pe Ponta să intre în el. Adică TB nu putea să spună că Ponta este și acum acoperit de rahat, dar a lăsat ceva de înțeles… pe clanța ușii. 🙂 (poate ușa de la CCR). Prea a insistat TB cu precizia pe 2001, capăt de linie. Se străduia să se prefacă neștiutor nevinovat. 🙂 🙂 🙂
  Și-apoi cine l-a împiedicat pe Ponta să se lase reactivat?

  Apreciază

 • 28. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 10:10

  De-ar fi să vedem alegerile astea împărțite nemțește 🙂 , adică să se facă dreptate și pentru Iohannis 🙂 înainte de turul doi, apăi – tulai Doamne! – ce fain ne-am alege președintele din ce-a mai rămas în cursă, fără primii doi scăpați pe drum… în ce n-a văzut micul Paris. 🙂

  Apreciază

 • 29. felixks  |  22 octombrie 2014 la 10:23

  buna dimineata!
  KI are procesul la ICCJ pe 18 Nov

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 10:27

  Salve, Feliks!
  Nu ăla-i relevant sau decisiv pentru cursa cu obstacole.
  Are altul… pus de-o parte. 🙂 🙂 🙂 (pe 4 nov la CCR!)

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 10:32

  Urmăriți-l azi cu atenție pe Ponta! Poate apare în viu.
  Să observăm dacă are o față cu ușoare urme de (pe) clanță. 🙂

  Apreciază

 • 32. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 10:34

  Am găsit motivarea hotărârii. E un scurtă și restul lungă (opinia separată) O citesc și o aduc aici.

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 10:35

  E una scurtă…

  Apreciază

 • 34. felixks  |  22 octombrie 2014 la 10:36

  Oops! N-am stiut; sa speram ca iese bine, „nemteste” 😉

  Apreciază

 • 35. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 10:42

  Uau! Am greșit. E una istorică. 🙂
  Sună a premieră absolută.
  Se pune problema drăcoasă a legalității candidaturilor inclusiv după intrarea candidatului până peste cap în ce n-a văzut nici micul Paris.
  *
  http://lege5.ro/Gratuit/gqydmnbrga/hotararea-nr-49-2014-privind-contestarea-inregistrarii-candidaturii-domnului-victor-viorel-ponta-la-alegerile-pentru-presedintele-romaniei-din-anul-2014

  Apreciază

 • 36. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 11:01

  Inițial văzusem pe Politeia știrea preluată de la DigiTV și m-am grăbit cu primul comentariu legat de activul prezent și posibil băgat permanent până peste cap. 🙂
  Acum mă crucesc, întrebându-mă dacă nu cumva avanpremiera recentă – de cercetare publică a textelor de lege pentru acoperiți – a fost lecția de drept public pentru toți înainte de ruperea filmului pentru hoți. 🙂

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 11:10

  Ziua bună! 🙂 Pentru statul pe care-l stăpânesc deodată sau pe rând, PSD, PNL -cu codițele și peștii lor, decizia CEDO sună exact invers:
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/decizie-cedo–statul-roman-poate-refuza-angajarea-colaboratorilor-securitatii-354182

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 11:18

  Bsk, 26, 35, da, nu-i exclus ca Funar să devină erou… 🙂

  …„având de-a face cu o interdicţie prevăzută expres de Constituţie şi nefiind întrunite condiţiile de eligibilitate în ipoteza că cele sesizate de autorul contestaţiei ar fi reale, Curtea Constituţională a României trebuia să îşi stabilească competenţa de a judeca această contestaţie ca fiind una care priveşte verificarea condiţiilor de eligibilitate a unui candidat şi nu ca pe o contestaţie privind înregistrarea sau neînregistrarea unei candidaturi, conform art. 31 din Legea nr. 370/2004.”

  Apreciază

 • 39. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 11:28

  @Nora – 37
  Da, decizia CEDO trece pe lângă ce zicea europarlamentarul PSD Pascu (adusese Ovidiu declarația aici) cu ideea, prevăzută în legea actuală, asigurării locului de muncă pentru acoperiții descoperiți (legea zice, nu din culpa lor), adică să perpetuăm specia disciplinaților , o viață pentru o idee de viitor luminos!
  Problema-i, însă, fără multe victime ale deciziei CEDO câtă vreme nu-i obligatoriu să-l trimită la plimbare și-apoi nu-i vorba de acoperiți, ci de foști colaboratori ai Securității, se peste 25 de ani în urmă, cei mai mulți la vârste de pensionari. Și-apoi, până-i depistează CNSAS-ul și-au papat mălaiul.

  Apreciază

 • 40. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 11:31

  @38
  Se poate spune așa. 🙂
  Unde dai eroic și unde crapă eroul căzut pe frontul de șest! 🙂

  Apreciază

 • 41. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 11:43

  Numai simpla idee a dependenței lui Ponta de sinceritatea vreunui general SIE – în fața CCR – arată vulnerabilitatea dezbrăcatului șantajabil. A fi sau nu a mai fi candidat în rahat! Doamne-ajută! 🙂

  Apreciază

 • 42. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 11:45

  sau a nu mai fi nici activ, adică pasiv. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 12:17

  Bsk, cam nesigure alegerile astea deși e mai puțin de o lună până la finish!…

  Apreciază

 • 44. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 12:17

  La postarea intuiției cu titlul de premoniție: „Mai sunt și alte lucruri de descoperit. Călătoria merge mai departe…”
  *
  Ca să fiu mai scurt:
  46. Bască ilie | octombrie 1, 2014 la 22:20

  În cazul admiterii recursului formulat de ANI, cea mai spinoasă parte a prolemei juridice nu este dacă CCR va fi de acord ca solidul să primească sau nu mandatul în cazul câștigării alegerilor, fiindcă este mai probabil să piardă în turul doi (dacă se califică) și nu vom mai afla cum au avut de gând judecătorii CCR să soluționeze atribuirea medaliei de aur. Mult mai interesant ar fi de întrevăzut situația admiterii recursului înainte de stabilirea celor doi finaliști, adică dacă solidul Iohannis, plasat pe locul doi după centralizarea voturilor exprimate în primul tur, ar mai avea dreptul să continue cursa în detrimentul candidatului de pe locul trei. 🙂
  *
  @Feliks
  Data de 4 nov, la CCR, are și ușă de rezervă pentru intrare de la ICCJ (recurs) de care CCR are motive să țină cont.

  Problema ar deveni interesantă prin eliminarea din cursă a lui Iohannis (sau și a lui Iohannis 🙂 ) fiindcă s-ar ridica -înainte de turul doi – întrebarea dilemei existențiale după clasamentul din primul tur :
  – Intră în finală candidații de pe locurile imediat următoare (3+2, sau 3+1 respectiv 3+4) sau facem altul- pardon!- sau organizăm alte alegeri? 🙂

  PS. Nora
  Dacă Iohannis ar fi eliminat din cursă înainte de tipărirea buletinelor pentru finală, Andrei Pleșu se lasă de dileme. 🙂

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 12:19

  :)))))) TNR : „ultimul om cinstit din parlament, fochistul instituției, a cedat psihic și a jefuit o benzinărie”

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 12:20

  Devine fie apolitic, fie taliban 😀

  Apreciază

 • 47. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 12:35

  La întrebarea de mai înainte, ce răspuns al CCR vi se pare mai corect?
  A. Cine te-a pus să riști incompatibiliule sau/și acoperitule? Merhem mai departe în finală cu următorii din clasamentul adevărului de la primul tur.

  B. Alegătorii PNL-iștilor sau/și PSD-ișitilor n-au nicio vină că partidul lor de suflet au scos niște ratați la înaintare, să le dăm o șansă să-și aleagă președintele după restart. Reorganizăm alegeri, să le dăm o șansă de eșec și altor acoperiți. 🙂

  C. Președintele ales va fi al tuturor românilor 🙂 , indiferent ce partid l-a susținut; oricum va ieși din acel partid și va intra într-o independență ce n-a văzut Parisul. Și-apoi avem înregistrați în competiție candidați din start independenți. Aveți drept de opțiune în turul doi. Revenim la soluția A. 🙂

  Apreciază

 • 48. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 12:52

  @PS-Feliks
  Prin ușa de rezervă, cu recursul lui Iohannis de la ICCJ, m-am referit la situația reorganizării alegerilor, cu două chei: fie din cauza activului Ponta, fie chiar din cauza lui Iohannis, dacă ar câștiga pe 16, dar nu i-ar mai fi validat mandatul în timp util din cauza soluției Kaput de pe 18 nov. la ICCJ.

  Apreciază

 • 49. felixks  |  22 octombrie 2014 la 13:04

  @Basca 44,48 – multumesc; 47: as alege A.
  ANI cere ICCJ sa schimbe data judecatii (B1)

  Apreciază

 • 50. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 13:06

  Să fiu mai explicit la 48.
  1. Pe 4 nov, CCR poate decide incompatibilitatea celor aflați în situația lui Iohannis (demontează un artificiu folosit de Iohannis legat de cuvântul „regional” în loc de local si național).
  2. ICCJ va fi obligată pe 18 să admită recursul ANI împotriva lui Iohannis, în baza deciziei CCR.
  3. Validarea rezultatului la CCR nu se poate finaliza înainte de 18 nov (voturile din turul doi nu se vor centraliza într-o zi, pe 17 nov)
  4. Locul întâi al lui Iohannis, de pe 16 noc, ar fi egal cu zero. Nu va obține validarea mandatului. Ar însemna să ne mândrim cu un incompatibil ales și acceptat de CCR cu ochii închiși.

  Apreciază

 • 51. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 13:10

  @49
  Cu cât mai repede, cu atât mai simplu. 🙂
  Preschimbarea termenului scurtează suferința. 🙂

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 13:20

  După motivarea de azi a hotărârii CCR,
  și Melescaunul are tremurici cu scaunul (de prezidențiabil). 🙂

  Apreciază

 • 53. felixks  |  22 octombrie 2014 la 13:24

  @50: gandeam ca pe 18 nov va fi doar primul termen si vor urma contestatii, exceptii si alte intarzieri. Acum e clar, multumesc

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 13:24

  Chiar suntem o țară de securiști inepuizabili și acoperiți inestimabili?
  Eroi au fost, eroi sunt încă…
  Da’ ia mai mergeți toți la muncă!
  *
  Mama lor la… de hoți! 🙂

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 13:26

  Bsk, Felixks, vreme schimbătoare dintr-un minut în altul:
  „ANI nu se lasa si cere ICCJ sa judece dosarul de incompatibilitate INAINTE de alegerile prezidentiale, adica saptamana viitoare”. :roll:(Iulian Urban)

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 13:30

  @Felixks-50
  Este posibil ce zici, orice încercare moarte n-are… până la proba contrarie. A încercat și semi-tizul tău, dar s-a lovit de nota maximă. 🙂
  Să vedem și termenul: preschimbarea ar fi un respiro și pentru instanță.

  Apreciază

 • 57. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 13:37

  Să vedem și cum sare în sus Iohannis – ca tolomacul 🙂 – de bucuria judecății de apoi, un pic mai devreme! 🙂

  Apreciază

 • 58. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 13:41

  Săracul, iar o să se plângă că e hărțuit de justiția pe care promite, cu juma de gură, c-o s-o apere! 🙂

  Apreciază

 • 59. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 13:50

  Nora,
  ICCJ n-ar mai avea ce să judece în recurs după pronunțarea deciziei CCR de pe 4 nov. cu dezbrăcarea incompatimilului de bună-credință.
  Nu uita că tipul o ține langa cu procesele într-un abuz de drept, după ce actul de moștenire – în baza căruia și-a dobândit imobilele – a fost anulat prin decizie definitivă și irevocabilă la CABrașov!
  Am văzut spălători fericiți (de-ai lui Iohannis, inclus pe contributors). Ne dau lecții de moralitate și naivitate.

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 13:52

  Toate actele subsecvente celui anulat nu pot fi menținute. Doar lungești boala , poate-poate ajungi între timp președinte ales de proști.

  Apreciază

 • 61. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 13:53

  Fix peste 12 zile, deci!

  Apreciază

 • 63. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 14:01

  Încă ceva.
  Acel certificat de moștenitor a fost un fals evident- cu concursul lui Iohannis- legalizat la același notar și în aceeași zi în care și-a clocit actele de proprietate.

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 14:10

  @61
  Da, ceasul al doișpelea! 🙂

  Apreciază

 • 65. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 14:31

  Din camera de hotel, o tipă aude cioc-cioc în ușă.
  -Cine-i?
  -Poșta.
  -Câți sunteți?
  *
  Știre proaspătă pe B1.
  Mașina poștei din Craiova, călcată de hoți; au furat 170.000 lei.
  *
  Se întreabă și Poliția câți au fost.
  Știm numai numele primăriței Olguța de PSD; se trăgea din PRM. 🙂

  Apreciază

 • 66. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 14:33

  Un incident emblematic pentru cetatea banilor vegheată de olguța. 🙂

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 14:39

  Aoleu! Bietul Ponta este atacat nuclear din interior: 🙂
  „Doua mitinguri electorale programate in sectoarele lui Vanghelie si Negoita ANULATE intrucat Ponta are informatii ca urma sa fie huiduit de ” poporul pesedist” urmare a jocurilor de culise facute de Dragnea si Sebastian Ghita”

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 14:41

  Nora,
  Rețin că ți-am povestit odată de un fost coleg, repartizat la Ișalnița, de lângă Craiova. Pe peronul gării, tristețe mare, pleca la post. Aproape plângând 🙂 de fapt plângea:
  El:
  -Ce caut eu printre necunoscuți, departe de voi?
  Eu:
  -Hai, lasă, nu exagera!Poate or fi și olteni cumsecade. 🙂

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 14:48

  :)))) păi mai sunt și de ăstia cumsecade! De fapt, „peste tot” 🙂

  Apreciază

 • 70. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 14:49

  Văleleu! Abia numită în locul dobitocului de șova ca purtătoare de viclenii tembele de campanie, gerda lu pandele declară că-i ajută pe Ghita-Dragnea ca să-i ia partidul de la Ponta fiindcă „..in momentul actual PSD merge in deriva..” 🙂

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 14:51

  Ăsta-i tipul despre care amintit în grădină că ne-a povestit ( după 13 ani de la scena din gară) cum s-a îmbrăcat în bermude la sala de antrenament și de-atunci, între prieteni, le spuneam securiștilor codificat bermuzi, bermude.

  Apreciază

 • 72. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 14:53

  @71
  Nu mă-nnebuni!
  Dă-i japiței un pic de atenție și-ți ia toată vlaga! 🙂

  Apreciază

 • 73. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 15:02

  @iar 71. 🙂
  Văleleu, vreau și eu! 🙂

  „Elena Udrea: Traian Basescu se va inscrie in PMP in 22 decembrie”

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18356177-elena-udrea-traian-basescu-inscrie-pmp-22-decembrie.htm

  Apreciază

 • 74. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 15:09

  trădarea japiței confirmă că tandemul ghiță&dragnea a devenit noul cuplu de sforari ai pesede. Dar după cum se dau în gât unii pe alții, nu stiu cât vor rezista în această amețitoare poziție 🙂

  Apreciază

 • 75. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 15:18

  Intrarea lui Băse în partidul EU va avea cu siguranță, un efect pozitiv pe dreapta, îl va rebrendui, dar la ora actuală nu mi se pare un eveniment astral 🙂

  Apreciază

 • 76. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 15:23

  @75
  Iese cu scântei și oase rupte pesedește.
  *
  Ponta își deconspiră listele false de susținere a candidaturii.
  *
  Pe FB. Gabriel Biriș (avocatul ăla de fu în NR, cu taxele)

  Scandalos!
  Colega mea, Ruxandra Jianu, tocmai a fost sunata de la sediul de campanie al dlui Ponta sa i se multumeasca pentru sustinere. Numele ei apare in lista de sustinatori ai domniei sale, desi evident nu a semnat niciodata!!!
  Oare cati astfel de „sustinatori” o avea?”
  *
  Biriș află acum: semnăturile se adună în draci de pe listele electorale ale primarilor, comunicarea prin telefon a seriei nr CI, adresa de la cunoștințele agenților electorali de ocazie, din burtă șa, evident, toate cu semnături false.
  Ponta vrea să le împrospăteze memoria susținătorilor și cade din lac în puțoi. 🙂

  Apreciază

 • 77. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 15:24

  @76
  Nu zi hop până nu reapare astralul! 🙂

  Apreciază

 • 78. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 15:34

  Apropo de astral, am constatat fără surprindere existența blogosferică a unei categorii speciale de comentatori retardați: poți să le zici azi că laptele e alb, mâine zici că-i negru, poimâine albastru sau să bați câmpii cu orice prostie: ei tac în tembelism complice sau te aprobă în toate situațiile. 🙂

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 15:38

  Nu zic! 🙂 Astralu, da, dar să vedem cum iese starul PMP din probleme:

  http://sorinamatei.blogspot.ro/2014/09/bomba-de-presa-sebastian-ghita-elena.html

  Apreciază

 • 80. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 15:44

  Pe scurt: persoane cu fiabilități 🙂 de regulă și entuziaste. 🙂
  Păi, iar ne repetăm, cu fustiță deschisă la portiță. 🙂

  Apreciază

 • 81. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 15:52

  În situația aia teoretică, extremă, de accedere în finală a candidaților de pe locurile 3 + 4, Elena Udrea câștigă finala fără dubii.
  Oricum, la o adică, eu o prefer pe ea lui Iohannis. 🙂

  Apreciază

 • 82. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 15:58

  Am zis fără dubii, fiindcă eliminarea lui Ponta din cursă i-ar aduce Elenei Udrea voturi pesediste, ceea ce nu se poate spune de MM în finală cu EU (nu numai MM)

  Apreciază

 • 83. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 16:17

  O arestare cu cântec de guzgan rozaliu poate produce un cutremur cântat pesedește- prin negociere directă 🙂 – și propagat până în subteranele cazului Panait.

  Apreciază

 • 84. theo  |  22 octombrie 2014 la 17:10

  bunä,
  escrocii PSD, sunt asa siguri pe ei, cä vor sä punä mana
  pe tot, a bägat si fiul in afaceri.
  säracul bäiat- pui de sobolan.

  Apreciază

 • 85. theo  |  22 octombrie 2014 la 17:12

  nu se vorbeste de puiul rozaliu ca fiul lui Hrebe,
  spun cu tärie la diecare frazä, fostul iubit a lui EBA:
  sunt nebuni, mai räu ca OTV-UL

  Apreciază

 • 86. theo  |  22 octombrie 2014 la 17:14

  sä se ajungä cat mai repede la cazul Panait.

  Apreciază

 • 87. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 21:03

  Cu toate astea, într-o finală Iohannis – Ponta voi merge la vot 100% și voi vota 1000% pentru șarlatan.
  E prea tentantă dorința mea să văd fața de învins a mitomanului și nu-mi permit să adopt probele imbecilității: absența de la urne și/sau votul alb.

  Apreciază

 • 88. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 21:10

  Singura situație în care aș fi votat 1000% pentru mitoman ar fi fost finala Crin-Ponta. Mai consolat cu mitomanul decât cu gol-goluț cu nas prea sus de nerușinat în lovituri de stat legale.

  Apreciază

 • 89. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 21:15

  @97
  Asta-i viața într-un centru cultural, frumos ornat pe-afară până se coșcovește zugrăveala! Fața costă, unde-i mai fain vopsit gardul și plătește leopardul. 🙂

  Apreciază

 • 90. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 21:20

  Theo, la Sibiu în 2007 curgeau banii. Curat bairam cultural-politic. Iorgulescu și Vozganian si-au băgat nevestele să joace într-o piesă. Reclamă mare, asteptare și mai mare! N-am văzut-o. Dar jucau atât de prost, pare-se, încât un actor tânăr a făcut scandal monstru în timpul primei reprezentații și a plecat din spectacol. La Sibiu a fost distracție mare pe chestia asta, dar ”la centru” nu s-a auzit…

  Apreciază

 • 91. theo  |  22 octombrie 2014 la 21:35

  cred cä nu mai are sanse

  Apreciază

 • 92. theo  |  22 octombrie 2014 la 21:39

  pt. cä a venit vorba de Cäcäräu; trebuie sä aibä
  cateva tone de scheletzi in dulapuri………………………..
  a dispärut ca mägarul in ceatzä.l-a santajat mitomanul?
  nu vedetzi nu si-au aruncat nici o vorbä uratä, ii leagä
  ceva catastrofal, stiu numai ei:

  Apreciază

 • 93. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 21:41

  @96
  „Clădiri retrocedate sau în curs de retrocedare, Bisericii Evanghelice:”
  Ce noroc au unii, să meargă în curând prin oraș și se închine din metru în metru! 🙂

  Apreciază

 • 94. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 21:44

  Kăkărău pare să fi fost căutat de Ponta prin arhive și constrâns să se se recunoască în pericol ca Robert Turcescu.

  Apreciază

 • 95. theo  |  22 octombrie 2014 la 21:49

  asta nu este religie, mai rad de moslem, dar si crestinii
  indobitocesc poporul. este rusinos. si perversi astia dä
  bani bisericii ,ca sä-i binecuvanteze, o rusine.

  Apreciază

 • 96. noradamian  |  22 octombrie 2014 la 22:06

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 97. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 22:15

  @Nora-108
  Eu detest minciuna sfidătoare și ipocrizia arogantă. Reacționez cu mijloace modeste și mă obrăznicesc în cazul persistenței în cele două flamuri roșii. 🙂 Rezultă că n-am cum să încep eu ceea ce mă provoacă. În rest, nu-mi fac un scop în sine din reacțiile mele, pot fi tolerant înainte de recidivele lămuritoare ( cu excepții rare, de scurtă durată 🙂 ). În concluzie, orice spun de Iohannis nu-mi schimbă opțiunile, mai ales că n-am confruntări directe sau peste gard cu el.

  „ar fi de râsul lumii să nu câstige”
  Sunt pregătit și să râdem împreună. 🙂

  Apreciază

 • 98. dictaturajustitiei  |  22 octombrie 2014 la 22:16

  Reblogged this on Dictatura justitiei.

  Apreciază

 • 99. Bască ilie  |  22 octombrie 2014 la 22:25

  Somn ușor! 🙂
  *

  Apreciază

 • 100. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 00:11

  Doi ardeleni stăteau de vorbă:
  – Bă, io nu mai pot! De când cu emisiunile astea cu gătit, muierea mea o luat-o razna! Ieri o făcut ciorbă de fasole cu smochine. Smochine, bă, SMOCHINE!!!
  – Mie-mi zici? A mea o pus piersici în tocănița de cartofi… cică să-i dea un fleivăr modern…
  – Mi-i și frică să vin acasă, că cine știe ce blăstămăție pune pe masă. O trebuit să mănânc mămăligă cu rodii… Cu rodii, bă, CU RODII, mama ei de mâncare!
  – Io mănânc pe ascuns, că mi-i milă s-o jignesc… O făcut sarmale umplute cu creveți. Am așteptat să adoarmă ca să mânc un parizer cinstit…
  – A mea i-o pus la prunc la școală pită cu untură și cu rucola…
  – Asta nu-i nimic: am ținut pomană după mă-sa și o făcut colivă cu mascarpone și sirop de arțar… flambată!
  – Bă.
  – Da, bă.
  – Atâta am vorbit de mâncare, că amu mi s-o făcut sete!
  – Ie, și mie…
  – No, hai să merem la crâșmă, să pușcăm niște shot-uri de Jägermeister!

  Apreciază

 • 101. eugeni  |  23 octombrie 2014 la 07:45

  Basca,

  Foarte fain. Comentez mai tarziu.(dupa ce te recitesc)

  Apreciază

 • 102. Bască ilie  |  23 octombrie 2014 la 08:37

  Saluttare!
  Fain și bancul! 🙂
  Ieri aveam o curiozitate (coment 31) de la activul prezent dezbrăcat:
  *
  Urmăriți-l azi cu atenție pe Ponta! Poate apare în viu.
  Să observăm dacă are o față cu ușoare urme de (pe) clanță. 🙂
  *
  Azi se leagă ceva, după comportamentul lui de ieri:
  http://www.comisarul.ro/politic/exclusiv/in-curand-se-va-detona-bomba-campaniei-el_247753.html

  Apreciază

 • 103. Bască ilie  |  23 octombrie 2014 la 09:11

  De urmărit mare meci mare de rugby între primele două echipe din clasamentul adevărului: Ghiță TV și Contractul SRI.
  Meciul se desfășoară pe teren neutru: sala polivalentă de la SIE, cu acoperiș guvernamental dezinteresat și modernizat de HG nr. 322/2013.
  Arbitrul meciului: deputatul compatibil Ghiță, membru de onoare în comisia parlamentară de control SRI.
  Rezultatul nu contează. Ambele echipe vor primi Trofeul Cantității pentru merite deosebite în descoperirea calității parlamentarilor acoperiți de incompatibilitatea lor.
  Festivitatea de premiere se va încheia cu cântec, joc și voie bună în hora infractorilor uniți.

  Apreciază

 • 104. Bască ilie  |  23 octombrie 2014 la 09:13

  C-așa-i la rugby: hora infractorilor la grămadă. 🙂

  Apreciază

 • 105. Bască ilie  |  23 octombrie 2014 la 09:20

  Grămadă ordonată.

  Apreciază

 • 106. Bască ilie  |  23 octombrie 2014 la 09:30

  Reclamațiile, avertismentele și alte sancțiuni legate de meciul comemorativ anunțat se soluționează la Comisia de disciplină a magistraților acoperiți din CSM.

  Apreciază

 • 107. Bască ilie  |  23 octombrie 2014 la 09:43

  Cherchez la femme! Procurorul Elena Rădescu!
  Episodul 14, pct. 23 din „Cazul Panait, standard…”
  (nici cu ep. 15 nu-(m)i este rușine. 🙂 )
  *
  https://noradamian.wordpress.com/2012/05/24/cazul-panait-standard-de-lucru-in-cooperativa-avantul14/

  Apreciază

 • 108. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 09:58

  Ziua bună tuturor! …si unora din cucuruz, ca să fiu în ton cu bancul 🙂

  Bsk, unii zic că jocurile-s făcute: Merkel, vrea pe Iohannis președinte, americanii, pe Maior premier.

  Apreciază

 • 109. Bască ilie  |  23 octombrie 2014 la 10:37

  Nora,
  Înțeleg unde bați cu nașul Maior premier. 🙂
  Doar o vorbă vă mai spun.
  În partea a doua a postării veți înțelege că nu glumesc deloc cu hora infractorilor acoperiți, mai ales din sistemul judiciar, activi acoperiți și -atenție!- foști acoperiți, judecători/procurori, din cauza aceleași incompatibilități. Nu alta, nu veche, nu nouă, ci aceeași incompatibilitate. Secretul de stat în minciună acoperă faptele penale ale acoperiților, inclusiv ale decidenților din serviciile care ascund incompatibilitatea celor infiltrați în partide și instituțiile cheie ale democrației falsului transparent… cu față acoperită.
  Nu-i nevoie să demonstrăm noi, prostimea, existența acoperiților în locurile interzise de Constituție și legile nebăgate în seamă, ci ei trebuie să se simtă obligați să demonstreze măcar… c-ar fi posibil să verifice existența sau inexistența incompatibililor în evidențele lor. Eu cred că pot să demonstrez exact contrariul acestei ultime dileme existențiale a serviciilor mincinoase: n-au interes și nici cum să acționeze efectiv în depistarea celor aflați în conflict cu legea, fiindcă ar însemna să-și recunoască infracționalitatea organizată.
  Cu alte cuvinte, secretul de stat în minciună și argumentația lor propagată concertat, în apărare orbească, are pretenția să închidem cu toții ochii în hora infracționalității.

  Apreciază

 • 111. Bască ilie  |  23 octombrie 2014 la 12:21

  Mai clar 🙂 (dar se poate mult mai clar de-atât 🙂 )
  *

  Apreciază

 • 112. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 12:41

  Iooooi! 🙂

  Apreciază

 • 113. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 13:03

  Din ce mai trudeau cârtițele pe vremea lui milică cel viteaz 🙂
  http://romanian.ruvr.ru/2014_10_22/Este-santajat-Catalin-Harnagea-sa-nu-l-deconspire-pe-acoperitul-SIE-din-1997-4348/

  Apreciază

 • 114. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 13:13

  Aoleu, domnu Rebengiuc, unde ați ascuns hârtia higienică? 🙂

  ”O lege care impunea serioase restricţii în publicitatea stradală, iniţiată de Guvern în 2011 şi susţinută în iunie, la momentul votului în Parlament, atât de PSD, cât şi de Cabinetul Ponta, a fost amânată prin ordonanţă de urgenţă, cu semnătura premierului şi la iniţiativa viceprim-ministrului Liviu Dragnea, până după alegerile prezidenţiale. Ordonanţa aprobată discret, fără dezbatere publică şi fără a fi anunţată pe agenda şedinţei de Guvern, a fost adoptată de Cabinetul Ponta a doua zi după ce al doilea mare jucător din publicitatea outdoor, Affichage România, a fost vândut de grupul elveţian APG SGA SA lui Rene Rosenberg, apoi lui Liviu Uruc, prieten apropiat al lui Alexandru Iacobescu, la rândul său, omul de încredere al deputatului PSD Sebastian Ghiţă. În egală măsură, ordonanţa le-a adus beneficii imediate şi noilor investitori români din Euromedia, vândută cu trei luni înainte companiei autohtone Createlier, în care acţionari sunt deopotrivă oameni de afaceri aflaţi în relaţii bune cu Sebastian Ghiţă pe de o parte şi cu PDL-iştii Vlad Moisescu şi Dan Cristian Popescu de cealaltă parte. În seria „Tu ştii ce mai fac banii tăi?”, Gândul arată astăzi ce avantaje le-a adus ordonanţa „Dragnea-Ponta” candidaţilor la prezidenţiale, între care Victor Ponta este beneficiar direct, dar şi operatorilor de publicitate stradală păsuiţi până la 1 octombrie 2015 cu desfiinţarea a mai bine de jumătate dintre panourile pe care le deţin în prezent. Totodată, vedeţi cum a plătit Guvernul 840.000 de euro din programul „Regio”, chiar înaintea campaniei electorale, pentru o „campanie media” care sintetizează realizările guvernamentale cu bani europeni. 270.000 de euro dintre aceştia au ajuns în publicitatea stradală, mai bine de jumătate fiind atribuiţi de Ministerul Dezvoltării, printr-o licitaţie cu un singur ofertant, companiei Euromedia.” ( „Gândul”)

  Apreciază

 • 115. Bască ilie  |  23 octombrie 2014 la 13:19

  @134
  Șantajul și vernisajul
  sau
  lanțul slăbănogilor șantajați în prezentul nostru, cel de toate zilele drepturilor și libertăților fundamentale.
  Rupe lanțul cine poate… să scape. 🙂

  Apreciază

 • 116. Bască ilie  |  23 octombrie 2014 la 13:26

  Cu hârtia igienică se șterg banii înainte de spălare.

  Apreciază

 • 117. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 13:41

  Ce mare lucru niste păduri secerate! Pentru stergerea bănetului dat de ai lui victoraș unui client de-a lor pentru publicitate de campanie nimic nu-i prea mult! Țara se poate replanta, la nevoie. Cu Regio… 🙂

  Apreciază

 • 118. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 13:43

  Uite-asa! Să se bucure tot amărășteanu că-i pupă victoraș copilu:

  https://www.facebook.com/revista.kmkz

  Apreciază

 • 119. theo  |  23 octombrie 2014 la 15:30

  puiul de sobolan rozaliu se läuda cu educatzia aleasä,
  f. aleasä, nu asa cu una, cu douä

  Apreciază

 • 120. Bască ilie  |  23 octombrie 2014 la 15:38

  Japița Firea a sărit acum cu conferința de presă în campania
  „Salvați copiii traficați de Iohannis!”

  Apreciază

 • 121. theo  |  23 octombrie 2014 la 15:39

  o haimana ordinarä aceastä viperä Firea.

  Apreciază

 • 122. Bască ilie  |  23 octombrie 2014 la 16:02

  Pe mine m-au întristat cuvintele lui Andrei Hrebenciuc. L-am privit din postura mea de părinte; nu l-am văzut ca pe un pui de șobolan rozaliu, ci o victimă a parvenitismului transmis ireversibil, să prindă gustul banului, fără cale de vindecare. Andrei a spus-o conștient: totu-i OK pentru cine nu simte acest gust. Nevoile lui, însă, au atins un nivel de absorbție și satisfacție de nelepădat. Și-a lăudat tatăl pentru instructajul la locul de muncă bănoasă, dar nu-s convins că-i poartă o veșnică recunoștință.

  Apreciază

 • 123. theo  |  23 octombrie 2014 la 18:10

  F: trist, dar stim catzi din acesti parvenitzi isi cresc copii astfel
  asta este scoala oligarhilor, o mafie.

  Apreciază

 • 124. theo  |  23 octombrie 2014 la 18:37

  MM, a fost la B1, arogantä, rece, autosuficientä
  cu mutra ei acrä sperie orce votant.

  Apreciază

 • 125. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 20:15

  Seara bună! Excesul, de orice natură, strică. Oricând și oriunde. Inclusiv în campania electorală. Excesul de justițiarism, excesul de acuze (neacoperite juridic). Ca să mai vorbim de excesul de surse de venit pe seama statului- adică de incompatibilități? O formă de furt, de fapt, foarte răspândită, mai ales la primari 🙂

  Apreciază

 • 126. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 20:18

  Atacurile prostești ale madamei lui pandele nu-i fac rău inamicului IK! Dimpotrivă! 🙂 Gerda nu se lasă, îi face publicitate negativă pe gratis, mai să crezi că e angajată anume de Iohannis, -cu ora si cu atacul- atât e de bătută-n cap 🙂

  Apreciază

 • 127. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 20:25

  Theo, unii votează imaginea, alții votează omul, cu tot ce-a dovedit că a făcut si poate face bine pentru țară. B1 pare un post ceva mai drăguț cu EU decât cu MM. Poate nu-i adevărat. Totuși e ciudat că unii au dat bir cu fugiții de acolo! (Silviu Sergiu, chiar zilele trecute) Mi-ar place să cred că cele două candidate se pot înțelege una cu alta. Da’ dacă nu se poate… 😦

  Apreciază

 • 128. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 20:39

  Bsk, 143, da , e grozav de trist. La ce dezumanizare, pe toate planurile, inclusiv cel familial, poate ajunge omul lacom!

  Apreciază

 • 129. theo  |  23 octombrie 2014 la 22:04

  läcomia este nativä, nu, este educatä.acesti oameni
  candva pot devenii cei mai nefericitzi.

  Apreciază

 • 130. theo  |  23 octombrie 2014 la 22:10

  nora,
  vorbesti de imagine, nu este de ajuns.Presedintele nu este
  adonis, dar are carismä, puterea asta de a transmite, de
  a nu ceda,e disciplinat si poate faptul cä iubeste romania se vede.
  ponta face spume ca altzii, el nu se preface:
  acesti 10 ani, cu toate greutätzile, crizele, etc, s-a
  sträduit, nu i-a fost usor sä lupte cu haita rosie.

  Apreciază

 • 131. theo  |  23 octombrie 2014 la 22:13

  ideal ar fi fost, ca totzi cei de dreapta sä lase orgoliile.
  a fost o nebunie sä plece cu J- cu probleme.
  poate altul era mai potrivit, s-au s-a dorit doar mimarea dreptei, de cätre Blaga, poate nici J, nu stie.

  Apreciază

 • 132. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 22:30

  theo, pentru puțini alegători contează omul. Pentru cei mai mulți contează imaginea. Imaginea poate fi seducătoare (mai ales când e fabricată) dar poate fi și antipatică. Desi lucrurile în realitate pot sta altfel. Pe de altă parte, pe cât de greu se construiește o imagine, pe atât de usor poate fi distrusă Uneori, din nepricepere sau din lipsă de tact își fac rău candidații înșiși mai ales când acționează sub influența excesului de zel al susținătorilor. Fierbințeala stârnește reacții adverse nedorite. În formă continuată, le reduce șansele. Ajunge să le fie mai utilă inamicilor. Nu stiu de unde atâta orbire. Am tot vorbit de asta. Mai ales de când, aceleasi spirite războinic-justițiare, făcând abstracție de realitatea politică rezultată după alegerile din 2012, au declansat păgubosul război anti-coabitare.

  Apreciază

 • 133. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 22:36

  Sebastian Lăzăroiu:
  „Ma repet: Mircea Marian si Malin Bot sunt de buna credinta. Monica Macovei e de buna credinta. Cred ca celor doi li s a facut o nedreptate din partea celor care i-au acuzat, pentru ca sunt multe lucruri nespuse si care raman nespuse. Pe de alta parte, Monica este nedreptatita sistematic de televiziuni si e normal ca simpatizantii ei sa ajunga la exasperare la un moment dat. Dar sa stiti ca sunt destui oameni din televiziuni care vad aceasta nedreptate si incearca sa o ajute (pe barba lor). Si pentru asta merita apreciati. O discutie sincera despre cartelurile politico-mediatice care se formeaza in campanii ar merita facuta. Numai ca e nevoie de foarte multa sinceritate pentru asta”.

  Apreciază

 • 134. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 22:41

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 135. Bască ilie  |  23 octombrie 2014 la 22:50

  1. La Realitatea, moderatoarea i-a propus Monicăi Macovei să spună ce întrebări ar avea de adresat celorlalți candidați. Au ajuns la EU:
  a încercat să cumpere 20 de panouri (sau bannere), să le împartă pe mai multe județe, dar a renunțat când a văzut cât sunt de scumpe (100.000 euro); nu-și permite, banii din donații se pot vedea pe site și FB; a văzut afișajul pentru EU și ar întreba-o pe EU de unde a avut bani

  2. La B1TV, invitată EU, iar Ciocăzanu a întrebat-o ce are de spus despre curiozitatea recentă a MM „DE UNDE are EU averea dobândită?”
  Răspunsurile Elenei Udrea:
  -Averea mea este exact cea din declarația de avere. 🙂
  -O întreb și eu pe MM, de unde are bani de campanie. 🙂

  Apreciază

 • 136. Bască ilie  |  23 octombrie 2014 la 22:52

  Noapte bună!
  Doamne-ajută! 🙂

  Apreciază

 • 137. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 22:54

  Mihai Politeanu

  „Pe mine m-a amuzat ce s-a întâmplat la B1 TV azi. Nu știu de ce atâta emoție și depresii. Nu în fiecare zi trăiești situații atât de ireale: să fii cvasistăpână peste un post TV, să dai bani pentru asta și să te faci de baftă.

  Pe scurt întâmplarea: Monica Macovei este invitată la B1 TV. Întârzie 10 minute din cauza ploii – trafic ca la nebuni (irelevant). Începe discuția, una, alta, brusc și neanunțat, emisia se întrerupe și apare doamna Udrea vorbind, în direct, despre țoale (pe bune, despre țoale) timp de aproximativ 12 minute (big lol). Începe revolta pe FB, și-o iau pe coajă moderatorii, cel mai puțin vinovați de situație, însă cel mai la îndemână după un blocaj mediatic cvasi-total de circa două săptămâni.

  Consider că cele 12 minute au fost o foarte bună promovare electorală pentru Monica. Mi-aș dori să fie Monica întreruptă și de Ponta vreo 12 minute. Și de Johannis. Mă rog, la Johannis maxim 3-4 minute, sau cât poate el să zică ce are de zis”.

  Apreciază

 • 138. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 22:57

  Dan Alexe:

  „Băsescu și ura patologică…
  Persoanele importante din familia mea (toate femei, bărbații au cam murit) au o ură patologică pe Băsescu.
  Argumentele sînt așa (în ordine ierarhică):

  — Ne-a făcut de rîs.
  — E urât și probabil țigan tătar.
  — E vulgar.
  — E chel.
  — A vândut flota.
  — Fiică-sa e urâtă și probabil țigancă tătăroaică.
  — A vândut flota.
  — Fiică-sa a vândut flota.
  – A vândut flota.
  — E chel.
  — Ne-a făcut de rîs.
  — Nu-l mai suportăm.
  – Ne face de rîs.
  — Dănuț, tu ești cumva băsist?”

  Apreciază

 • 139. noradamian  |  23 octombrie 2014 la 22:58

  Somn usor! 🙂

  Apreciază

 • 140. Bască ilie  |  24 octombrie 2014 la 12:50

  Saluttare!
  Am văzut emisiunea Porcii zilei de ieri după 17, la B1TV.
  Țara asta are porcărie mare (în presă).
  Să te crezi jurnalist de calitate, cu pretenții, în timp ce judeci un candidat, fost invitat într-o emisiune – oricare ar fi acesta – după limbajul unor mesageri fanatici online, asta-i o performanță jurnalistică nemaipomenită.

  Să te crezi jurnalist și să prestezi cu atâta răutate manipulatoare, cu argumente tendențioase, cu rea-credință, pentru concluzia ridicolă MM=USL, ăsta nu-i mercenariat de presă de talia A3, când îl descoperi la oameni de presă respectabili până ieri, cum era Mălin Bot pentru mine.

  Ar fi fost vorba de presupuși susținători ai Monicăi Macovei. De ce să nu presupunem și noi mesajele de proveniență aranjată chiar de producătorii și aranjorii emisiunii Porcii Zilei? Se leagă perfect de aranjamentul cu reclama zilei, după cum s-a văzut ce bine a știut ruptura de 12 minute să nu pice din cer în timpul reclamei din troaca studioului.

  Porcăria zilei de ieri mai are și nesimțirea să ne arate cine a indus teroarea printre ditamai bărbați de presă fără prihană, după tortura lor psihică (la care eu, recunosc, n-aș fi rezistat atât de rezonabil, așa cum a reușit MM la final, și printre zâmbete, oricât de forțate ar fi fost) :

  „Sursa reacțiilor agresive, induse de atitudinea publică a doamnei Macovei, a reprezentat-o pauza publicitară electorală a Elenei Udrea din timpul emisiunii. Pretextul clamat în direct a fost că nu a avut timp suficient să-și expună ideile din pricina acestei pauze pe care doamna Macovei părea că nu o înțelege”.

  PS. Mi s-a reconfirmat, cu Mircea Marian în prim-plan, o vizibilitate mai veche: nu-i suficient să fii de bună credință; dacă nu reușești să-ți reprimi prostia, înseamnă că au scăpat-o dintr-un exces.
  *
  http://www.evz.ro/momentul-bizar-in-care-monica-macovei-produce-efectul-toxic-al-defunctului-usl.html

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 908.425 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 1.414 urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 908.425 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feed-uri


%d blogeri au apreciat asta: