Cine crede că pierde, votul, delirează în capul lovit de pragul invizibil.

24 Octombrie 2014 at 13:04 95 comentarii

 Postat de Bască ilie, în „Grădina publică”
 
Prima tranșă de cititori duși cu sorcova vesela, sonați astrali recidiviști sau cu aptitudini de zâmbăreți în gol, s-a etalat pompos cu avertismentul gândit profund:
Aveți grijă cum ne  împăștiem voturile dreptei! Pericol de Ponta câștigător din primul tur!
Nu prea s-au găsit reacționari, să-i dea un pic astralului peste moacă, să-i atragă atenția – Băi, loază stelară, nu se poate una ca asta!-  semn că și ceilalți se simțeau  în al nouălea cer.
 
A doua tranșă în transă, cu mai mulți adepți decât mi-am imaginat, intră în aceeași categorie grea de cap. Emană un consens iliescian de invidiat, cu atac de panică în fața perspectivei votului pierdut pe capul perdantului preferat la prima rundă:
 
– În primul tur, eu nu votez cu X, de teamă să nu-mi pierd votul.
– Cum adică pierzi votul? De ce și unde îl rătăcești?
– Îmi doresc să votez pentru X, dar consum votul degeaba; intră altul în turul doi, după Ponta.
– Cine intră în turul doi?
– Iohannis. Se vede de la o poștă, după forța structurii de partid și sondaje.  
– Măi castravete, și-atunci, cu cine îți convine să votezi ca prostovanul, în locul preferatului tău X ?
– Cu Iohannis, pentru că va ieși pe locul doi; așa dau un vot util.
– Păi, nu spuneai mai ’nainte că, dându-ți votul pentru X în primul tur, Iohannis se va califica fără votul tău?
– Da. În primul tur, Iohannis n-are nevoie de votul meu. Îl voi vota în finală.
– Și ce te împiedică să votezi mai întâi candidatul cel mai apropiat de sufletul tău?
– Odată ce presupun că X nu va intră în turul doi, înseamnă că n-am ales bine câștigătorul. În primul tur avem doi căștigători, iar în finală unul. Cine nu nimerește câștigătorul votează pentru un perdant și așa pierde votul-miză. Ca la curse, nu? 
– Cu delirul ăsta, cazi în cursă. În turul doi nu ți-e teamă să-i dai votul lui Iohannis? Știi dinainte calul câștigător după finală? Sau vei plânge la fel după votul pierdut pentru Iohannis?
– ?
– Cine ți-a băgat în cap să votezi ca vrăjitoarea Vanessa, numai cu câștigătorul, avea de oferit un sfat mai valoros pentru mintea ta: să votezi cu Ponta în ambele tururi de scrutin; prima dată ești sigur de nimereală câștigătoare, iar după finală vei descoperi că ai  plâns – cel mult o dată – după un vot pierdut pe capul lui Ponta. 
-Nu-l vreau pe Ponta.
– Știi ce nu vrei sau nu știi ce vrei? Hotărăște-te!
– Nu știu   
-Ce?
-Nu știu unde greșesc.
 
Greșeala se află în concepția prostească: „vot pierdut”. La alegeri prezidențíale nu există vot pierdut în niciun tur. Trebuie să fie doar voință liber exprimată.
 Votul se poate pierde numai în alegerile care impun condiția pragului electoral, când voturile acordate unor competitori, plasați sub acel prag, se redistribuie celor situați peste prag. (5% din total voturi valabil exprimate la nivel național). De asemenea, se mai pierd voturile acordate candidatului independent peste numărul minim necesar pentru obținerea mandatului (egal cu coeficientul electoral).
Putem spune că voturile căzute sub prag și surplusul independenților performanți sunt confiscate și oferite altora, inclusiv sau mai ales competitorilor pe care n-ai fi vrut nici cu gândul să-i votezi.
Ca la europarlamentarele recente: buletinul tău perdant – cu miza pe o gloabă cu probleme la articulații – a fost fracționat, iar ponderea cea mai mare din votul pierdut a ajuns la PSD.  O altă opțiune, mai inspirată decât alegerea unui ratat – lovit cu capul de pragul vizibil – ar fi evitat pierderea prin acordarea votului cu greutatea lui integrală pe un singur cal, mai breaz, săritor peste obstacolul de 5%.  
 
La prezidențiale, teama pierderii votului este un delir de bătut în cap, fiindcă pragul invizibil înseamnă că votantul închipuit n-are de ce să se lovească și totuși se imaginează autofaultat.  Cine oscilează între două preferințe în primul tur (deja nu-i normal, dar mai multe ar dovedi înclinații patologice) ar fi de presupus să aibă măcar bunul-simț să aprecieze o opțiune principală A și a doua de rezervă B.
 Chiar și în cazul unui echilibru anticipat/estimat între A și B, în speranța ca unul  din cei doi candidați să rămână în competiție după prima rundă, prin ocuparea visatului loc al doilea, nu se poate întâmpla nimic surprinzător sau mai perdant decât opțiunea însăși, oricare ar fi ea. Votezi A și se califică A, e OK. Votezi A și se califică B, nu-i niciun bai pentru votantul oscilant-anormal. Și-așa se codea cu un ochi să-l voteze pe B; de-acum nu mai are motive să se codească în turul doi.
Când nu se califică niciunul dintre A și B, dar te mai vaiți în boala votului pierdut, mergi la psihiatru, înainte de 16 nov,  și întreabă-l:
-Domn doctor, trebuia să-l aleg pe Ponta din prima sau n-am voie să-l votez pe Iohannis nici în turul doi?      
 
PS.
Competiția cu rezultatul preconceput, la mâna sondorului necunoscut, este ori ca pețitul unui gentleman, încheiat cu ochii pe viitoarea soacră mică, ori ultimul front de salvare națională de turmă, ce nu se alege cu nimic nici la urmă, (ori de-ambele).
Anunțuri

Entry filed under: 7301634. Tags: , , .

Help, Președintele României și CCR! Jihadul acoperiților sapă subteran la desăvârșirea blocajului instituțional.(1/3) Help, Președintele României și CCR! Jihadul acoperiților sapă subteran la desăvârșirea blocajului instituțional.(2/3)

95 comentarii Add your own

 • 1. vasilegogea  |  24 Octombrie 2014 la 13:14

  Aş adăuga că nici ştampilarea multiplă a bletinului de vot, care atrage anularea lui, nu e, totuşi, un vot „pierdut”!

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  24 Octombrie 2014 la 13:29

  E mai puțin păguboasă 🙂

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  24 Octombrie 2014 la 13:39

  Mă gândesc însă, că aceia care refuză să voteze fiindcă „toti sunt aceeasi mizerie” stiu că locul de presedinte nu ramane neocupat și că -n felul ăsta îl fac presedinte pe ăla votat de toti pomanagiii, asistatii, spăgarii si mituiții țărișoarei.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  24 Octombrie 2014 la 13:42

  Tariceanu:
  ”daca nu iese Victor Ponta presedinte, voi emigra definitiv in Canada!”

  Șocant anunț! 100% liberal! 😀

  Apreciază

 • 5. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 13:49

  Resalutare!
  Iertată să-mi fie convingerea, toate au cel mult aceeași valoare zero:
  1. Absența de la urne.
  2. Votul alb.
  3. Votul nul din greșeală sau anulat intenționat.

  Nu reprezintă nimic, dar au loc de rezultat mai păgubos.
  De exemplu:
  – la un referendum de dorit să aibă un rezultat negativ – respins, prin invalidare din cauza prezenței sub limita legală – voturile cu valoare nulă (2+3) se contabilizează la prezență și boicotează taman ideea de boicot. 🙂
  – toate se transpun de fapt în auto-fault, fiindcă cel mai probabil îl ajută pe competitorul câștigător nedorit.

  PS. Protestele astea de valoare perdantă îmi amintesc de mofturile mele din copilărie, la mâncare. Când primeam apoi replica ucigătoare – „Nu-ți place, nu mânca!” – mai dura o vreme de grevă a foamei, realizam propria-mi prostie, și nu mai știam cum să ies din ea cu fruntea cât de cât reabilitată. 🙂

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  24 Octombrie 2014 la 14:06

  În mare, găsesc că evaluarea lui RV e corect argumentată cu fapte.
  Nițel părtinit e IK (ar fi prudent s-asteptăm si decizia CCR, cel puțin) si puțin prea aspru judecată, EU (asta dacă n-apar surprize legate de gala Bute)

  http://www.contributors.ro/editorial/extemporal-la-pre%C8%99edin%C8%9Bie-catalogul-clasei/

  Apreciază

 • 7. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 14:18

  @6
  Da, cu o singură observație.
  Plasarea lui Kelemen Hunor în ordinea asta, o șopârlică strecurată pentru aparența de obiectivitate a autorului, chiar dacă e una inofensivă. 🙂
  Să fim serioși! N-are cu ce să se recomande încât să-mi tulbure clasamentul adevărului pe fapte din vorbe, nu vorbe despre fapte.
  Un reprezentant de seamă al celei mai vechi meserii, practicată cu profit maxim în politică. Performerii casei de toleranță politică!

  Apreciază

 • 8. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 14:23

  Un Kereștoy mai fin ar fi evitat aparența asta. 🙂

  Apreciază

 • 9. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 15:38

  Am folosit intenționat limbajul și aroganța asemănătoare cu ale celor grăbiți să ne dea lecții de gândire superioară, prețioasă, insultătoare de naivitate sau discernământ deficitar.

  Prin votul nostru la orice fel de alegeri, mai ales pur direct din alegerile prezidențiale, în primul rând, din primul tur 🙂 , le dăm o notă candidaților noștri preferați – indiferent de opțiunea fiecăruia – iar datoria noastră civică presupune să ne exprimăm voturile astfel încât nota celui apreciat de fiecare în parte se se reflecte în clasamentul general.
  Conștienți de imposibilitatea ca toți candidații să câștige, la fel cum nu-și are rostul nicio competiție sub condiția ca preferatul fiecăruia dintre noi să câștige, altfel facem greva prostului de la PS-ul comentariului nr. 5 🙂 , onestitatea alegătorului înseamnă să-ți dorească o notă cât mai mare pentru candidatul apreciat de el cu bună-credință și speranță.

  La stabilirea clasamentului adevărului valabil pentru toți contribuim cu puterea noastră individuală, punctiformă. 🙂
  Restul depinde mereu și de ceilalți. 🙂

  Apreciază

 • 10. theo  |  24 Octombrie 2014 la 15:55

  Täriceanu, are destui bani afarä sä träiascä cum vrea
  nu a fost decat cu numele liberal.

  Apreciază

 • 11. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 16:02

  Când notele acordate de noi, muritorii de rând, clasei politice sunt trucate, influențate, manipulate, eronate, generate de calcule meschine, comandate, cumpărate etc, ne creăm toate șansele sociale falimentare să fim noi cei mai premiați corigenți și repetenți ai democrației noastre false.
  Ne vom fura singuri căciula și vom fi mândri că suntem români auto-faultați. 🙂

  Apreciază

 • 12. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 16:16

  Notele false descurajează competiția reală, valoarea și onestitatea celor care dovedesc cum pot să contribuie efectiv la evoluțiile social-economice și ale democrației sănătoase – uneori mai mult, alteori cu obstacole și motive obiective – în interesul nostru general.
  Notele false încurajează parvenitismul, submediocritatea, expansiunea celor care ne-au marcat teritoriul postrevoluționar al confiscărilor feroce cu față umană sau reversibilitatea pașilor mici, avansați cu răbdare și sacrificii, și ne săpăm cu ignoranță performanța interesului nostru general… boicotat de noi înșine.

  Apreciază

 • 13. theo  |  24 Octombrie 2014 la 16:18

  Bäscutzä,
  din päcate ai fäcut un rezumat in cateva cuvinte,
  este f. trist, dar vin timpuri grele.

  Apreciază

 • 14. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 18:41

  Hotnews: „Livia Stanciu spune ca in cauze similare cu a lui Klaus Iohannis s-a suspendat judecata pana la decizia CCR pe o exceptie”
  🙂
  Transpare soluția ICCJ, dependentă direct de decizia CCR din 04 nov, adică în recurs instanța nu mai are ce să judece, nu mai are de ce s-o lungească, ci trebuie să respecte soluția CCR
  *
  La tema postării.
  Culmea unificării forțelor de dreapta ar fi fost unică:
  Toți pentru unul, candidatul unic Iohannis înainte de alegeri, niciunul candidat la prezidențiale,, după pronunțarea incompatibilității înainte de turul doi!

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18370707-livia-stanciu-spune-cauze-similare-lui-klaus-iohannis-suspendat-judecata-pana-decizia-ccr-exceptie.htm

  Apreciază

 • 15. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 18:54

  Dansând cu lupii. 🙂
  *
  http://www.contributors.ro/reactie-rapida/normalitatea-monicai-macovei-dansand-tango-cu-radu-moraru/

  Apreciază

 • 16. theo  |  24 Octombrie 2014 la 19:41

  din päcate MM are niste sustzinätori betzivi agresivi, golani
  care te jignesc dacä nu-i aprobi. acestea vor respinge pe multzi care poate ar vota-o. este jalnicm-a scarbit

  Apreciază

 • 17. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 19:46

  @Theo
  Din politețe am evitat să comentez ieșirile tale sistematice pe seama Monicăi Macovei.
  Nu-i neapărat nevoie să mă incluzi printre cei insultați de tine, chiar dacă o faci involuntar.

  Apreciază

 • 18. theo  |  24 Octombrie 2014 la 19:54

  Bascä,
  scuze ,nu mi-a trecut prin cap sä te jignesc
  o sä evit sä mai postez:

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 19:59

  N-am zis să nu mai postezi.
  Scuze, nu mi-a trecut prin cap să-ți explic de ce cred eu că nu ajută la nimic să dirijăm sau manipulăm opțiunile altora și mai ales să-i condiționăm să aibă o anumită opțiune!

  Apreciază

 • 20. Creanga  |  24 Octombrie 2014 la 19:59

  Ziua buna!

  Decat sa te lovesti la cap (de prag), mai bine votezi ca un Prepeleac. Eu si la europarlamentare am ales ce parea mai potrivit, nu ce spuneau sondajele, altfel cum ar mai apare partied noi?
  Nora @4 Dar cine-l primeste pe Tariceanu?
  Theo, de ce generalizezi? Se poate ca agresivii sa sustina pe altcineva. Chiar si in turul trei, voi vota cu Macovei!

  Apreciază

 • 21. noradamian  |  24 Octombrie 2014 la 20:05

  Seara bună, prieteni! 🙂

  Desi aud că MM ar fi urcat pe locul 3, după Ponta si Iohannis, rămân la fel de neîncrezătoare în sondaje.

  Evaluarea candidatului IK are rost doar după ce se pronunță ICCJ. De acolo ar trebui să primească notă de trecere, în spiritul și litera legii. Iar legea spune așa:

  Conform dispozițiilor art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003, „funcția de primar și viceprimar este incompatibilă cu funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăți comerciale de interes național”.

  Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

  Apreciază

 • 22. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 20:17

  Da, și Iohannis zice că a lui e ideală, lungă și regională (unitatea), adică n-ar fi nici locală, nici națională.
  Învățați limba română fără regionalisme! 🙂

  Apreciază

 • 23. noradamian  |  24 Octombrie 2014 la 20:26

  Ponta fiind reprezentantul de necontestat al politicienilor infractori, sigur că Iohannis pare mai acceptabil, desi a făcut destule la scara lui de primar provincial. Încă din 2008 apărea într-un clasament al primarilor penali. Iar EU are si ea ceva probleme juridice în cercetare la ora asta. Într-o putreziciune politică de asemenea proporții, opțiunea pentru MM e absolut normală, nu pentru capacitatea de seducție a persoanei ci pur si simplu pentru că nu există, între cei 14, un alt garant al apărării statului de drept.

  Apreciază

 • 24. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 20:27

  Mai trebuie spus că alte instanțe au constatat incompatibilitatea în situații identice. La Alba Iulia pentru Iohannis s-a pronunțat judecătorul Avram Iancu, fost avocat, de parcă n-am mai văzut fantome din astea prin instanțe mai lipicioase din fire.
  Învățați limba română fără profesor (de fizică)! 🙂

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  24 Octombrie 2014 la 20:31

  La Alba Iulia i s-a rezolvat favorabil si dosarul imobiliar! Deh, prieteni fideli 🙂 În schimb ăi de la Brasov i-au luat bunătate de imobile care nu-i aparțineau 🙂

  Apreciază

 • 26. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 20:34

  Uite asta îmi scăpase! N-am mai privit înapoi cu mânie. 🙂

  Apreciază

 • 27. noradamian  |  24 Octombrie 2014 la 20:36

  Măi, și nu i-a ajuns că s-a băgat la piețe, AGAmanul a poftit si la serviciul de apă-canal, că avea nevoie presantă de bani. munciți. 😀

  Apreciază

 • 28. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 20:44

  @Nora-21
  Referitor la sondajul cu MM pe locul 3, acum vreo oră tocmai îi răspunsesem Luminiței, având în cap și șansele Elenei Udrea, fără patimă și unități de măsură preferențiale, chiar dacă n-o voi vota în primul tur.

  http://alegatordedreapta.info/best-case-scenario/#comment-3575

  Apreciază

 • 29. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 21:13

  Un exemplu rozaliu cu informații false sau contradictorii din presă.
  Le-am auzit cu urechile mele pe ambele
  1. Hrebenciuc a demisionat din camera deputaților. (inclusiv citat din declarația lui Hrebenciuc: „Da, e adevărat, mi-am dat demisia”)
  2. A fost reținut Andrei Hrebenciuc, nu și Viorel Hrebenciuc fiindcă are imunitate parlamentară.(în plus au apărut știri numai despre viitorul vot în cameră legat numai de arestarea deputatului Adam, nu și a dep. Hrebe)

  Contradicția: prin demisie din camera dep., Hrebe nu-și mai păstra imunitatea și putea fi arestat.
  Concluzie: era nevoie de o știre nouă, reparatorie. A apărut acum:

  Demisia lui Hrebenciuc va fi înregistrată la cameră luni. 🙂

  Apreciază

 • 30. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 21:24

  Cred că Hrebe a fost lucrat artistic de DNA. A scos în târg stenogramele discuțiilor cu Șova și au rupt în două tabere voturile din cameră dispre PSD. Hrebe și-a dat seama că este pierdut și a ales eroismul post-lucrătură cu demisia. (probabil avea indicii chiar înainte să iasă avizul OK de la comisia juridică)
  Eu n-aș fi mizat pe înfrângerea lui la vot în plen, dimpotrivă.
  DNA-ul m-a lucrat și pe mine. 🙂

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 21:34

  DNA va solicita arestarea lui Hrebe. Altfel s-ar face de râs.
  După ce au sesizat camera, nu se cade să se răzgândească într-o bâlbâială soră cu gluma.

  Apreciază

 • 32. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 21:37

  De-acuma numai instanța va hotărî dacă e glumă.
  Cel mai probabil, nu. 🙂

  Apreciază

 • 33. noradamian  |  24 Octombrie 2014 la 21:48

  L-au desforărit artistic, altfel spus! Să vezi acum ghemele cum se vor desface-n sfori și sforicele… 🙂

  Apreciază

 • 34. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 21:58

  O regulă nescrisă, doar practicată 🙂 , în cercetarea penală urmărește extinderea în aceeași cauză și pentru atragerea altor inculpați, inclusiv legate de alte fapte penale, nu înfundarea la maximum a inculpatului arestat și dispus să-și negocieze soarta.

  Apreciază

 • 35. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 22:06

  Somn ușor și să nu uităm să visăm:
  speranțele erau mai mici decât azi! 🙂
  *

  Apreciază

 • 36. Bască ilie  |  24 Octombrie 2014 la 22:16

  Uau! Numi una, de meditație.
  Ponta fuse la B1 și zise:
  „Udrea e consecventă, Iohannis urmărește doar funcții”

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  24 Octombrie 2014 la 22:22

  Tare! Da nu stiu dacă chestia asta îi place lui Udrea 🙂

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  24 Octombrie 2014 la 22:23

  Să medităm dansând! În somn… 🙂

  Apreciază

 • 39. racoltapetru6  |  25 Octombrie 2014 la 09:51

  Concluziile mele.
  1. Să mergem la vot și să votăm corect, pentru cel care ni se pare că nu are atâția baroni de hrănit.
  2. Dacă nu iese Ponta, scăpăm și de Tăriceanu. Doi dintr-un foc!

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 12:16

  Ziua bună! Petru, logic, concis și la obiect. Ar mai fi si varianta să votăm pentru cel capabil să rupă tradiția hrănirii baronilor, fie ei mulți sau puțini.

  Apreciază

 • 41. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 12:16

  Apreciază

 • 42. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 12:19

  Indiferent de la cine vine și pentru cine, minciuna are picioare scurte:

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Angela+Merkel+Nu+am+cunostinta+de+vreo+vizita+privata+in+Romania

  Apreciază

 • 43. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 12:31

  Saluttare!
  Nora-42
  Sursele de încredere ale lui Iohannis din PNL recidivează. 🙂
  Pe Iohannis nu l-au întrebat jurnaliștii din țară ca afară.
  Acoperiții noștri spun întrebări trăsnite, mai rar la obiect, ca să nu încurce subiectul întrebat. 🙂

  Apreciază

 • 44. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 12:37

  Măi, minciuna asta părea verosimilă. Chiar am crezut-o!
  Mari tâmpiți FURĂ lingăii din curtea lui care au lansat-o! 🙂

  Apreciază

 • 45. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 12:40

  Apreciază

 • 46. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 12:48

  „Dar o luăm de la-nceput, viitorul nu-i pierdut”… numai să ne pese. 🙂
  S-o luăm de la cap! De-acolo se împuținează damful. 🙂

  Apreciază

 • 47. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 12:53

  S-o luăm de la-nceput după ce scăpăm de căpetenii si prea-plecatele lor slugi 🙂

  Apreciază

 • 48. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 12:58

  „Slugitorii” eroi ai neamului pros(t)cris.
  Propaganda de îndoctrinare prin îndobitocire cu slugitori se ține.
  Câte-un pic, pic, pic, până-nețelem… nimic. 🙂

  Apreciază

 • 49. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 12:59

  până-nțelegem… nimic.

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 13:03

  Nu agreez insultele și măgăriile indiferent de „cauză” și sub nici o formă nici din partea adversă nici din partea celor cu care am preferințe politice comune. Citind însă aroganțele neinspiratului moderator, furios că nu i-a ieșit făcătura televizată, am avut strania impresie că-l aud pe Bombonel.

  Mălin Bot:

  „Un raspuns scurt pentru sectantii Monicai Macovei care se plang ca nu le mai deschid usa pe FB. Frati si surori, puteti sa ma injurati cat vreti la voi acasa si la Biserica Adorarii Fecioarei Justitiei, in intalnirile religioase, nu la mine acasa. Ati primt toate explicatiile pe care le putea da cineva, am facut cu voi psihopupu si terapie de grup. Pur si simplu cei care o tineti langa sunteti irecuperabili. Eu sunt om, am limitele mele.Am obosit sa va tot explic de ce e cerul albastru si sa vad ca nu pricepeti sau ca nu va intereseaza argumentele mele si insistati cu insulte sau calomnii. Asa ca nu va mai deschid usa pana cand va potoliti. E ceva sinistru, nici in perioada cea mai fierbinte a suspendarii lui Basescu nu am avut parte de asemenea fanatism si atitudine irationala.”

  Apreciază

 • 51. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 13:13

  Bsk, e un cântecel doar, nu un imn de luptă, nu face mare lucru, poate să deștepte un pic pe unii din indiferență, „din somnul cel de moarte”…

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 13:16

  Se vedea cât de greu se abținea Mălin Bot până să-și scape pe cherestea stratul gros de… recunoscut.
  De nivelul ăsta de jurnalism nu se poate lepăda.
  Brava, raționalule!

  Apreciază

 • 53. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 13:36

  Deh, echidistanța moderatorului față-n față cu reacțiunea boborului 😀

  Apreciază

 • 54. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 14:29

  Nora,
  Când Bot nu se descarcă nervos numai pe „sectanți”. El nu poate să se controleze deloc și sare la gâtul „Fecioarei Justiției”. Asta-i boală grea a paranoicului dominat de setea de răzbunare, hotărât să producă rău pe orice cale și indiferent de cauză. (nu-i în stare să delimiteze după ce criterii de judecată rațională MM este responsabilă de comportamentul altora)

  În comunicatul lui de la 50, Bot discută cu niște necunoscuți invizibili, nepoftiți și nelăsați în casa lui de pe FB. Vorbește singur. 🙂
  Ne arată proba lui de imaginație tulburată rău. 🙂

  Apreciază

 • 55. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 14:46

  Cine îndrăznește să-i conteste lui Bot supremația, deținătoare a adevărului absolut, ar face bine să-și ascundă și bunica de atacul paranoicului răzbunător. 🙂

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 14:53

  Între noi fie vorba, ca de la sectant la sectant, nici Mircea Marian nu se simte prea bine. 🙂

  Apreciază

 • 57. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 15:11

  Altul cu deontologia moralistă, MRU!
  *
  Întrebat dacă Traian Băsescu va fi un partener de dialog pentru noul PNL, fostul premier a răspuns: „Rămâne de văzut, pentru că dialogul nu se poate face nici uitând chiar tot ceea ce a despărţit apele în ultimul timp”.
  *
  Apa trece, lovitura de stat din 2012 rămâne în memorie și istorie.
  MRU are un gol memorabil. 🙂 Înainte să treacă cu vederea apele tulburi din 2012 , cineva acolo sus i-a șters memoria.

  https://www.rfi.ro/stiri-politica-53316-mru-alegatorii-sa-nu-le-dea-votul-unor-candidati-scosi-eprubeta

  Apreciază

 • 58. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 18:41

  La Realitatea, jurnalistul turnător al Securității cu acte-n regulă, Cornel Ivanciuc, alături de alți doi mascați, o linșează mediatic pe Monica Macovei.

  Apreciază

 • 59. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 18:45

  Au început cu dansul de la NașuTV și discernământul leșinat al susținătorilor. Șase, vine Monica și atrage ordinul pe unitate în tranșele turnătorilor!

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 18:59

  Numai Cornel Ivanciuc e înfierbântat împotriva MM, a început să recite câteva insulte pregătite de-acasă și se scremea din răsputeri să pară original cu o poreclă răsunătoare pentru MM.
  Panică în tunel?

  Apreciază

 • 61. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 19:09

  Bsk, ivanciuc e o relicvă securistă tipică. Ascultându-l, îți poți da seama nu doar de toxicitatea securității lui ceașcă pentru nație, ci si de cea a mostenitorilor care si-au continuat „misiunea”. Sigur că au un efect mizeriile astea dar nu cât cred ei.

  Apreciază

 • 62. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 19:10

  Ivanciuc a sărit și pe Elena Udrea, pe îmbrăcămintea ei ostentativă prin noroaie, dar, în aceeași frază, s-a întors subit la prima lui dragoste, Monica Macovei, care -uau!- a acumulat o „avere imensă”. 🙂

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 19:12

  Cine să le pună stavilă minciunilor? 🙄 Speranța stă în judecata liberă a românilor, atâta câtă mai e.

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 19:18

  Alo, Room Service, nașu și conașu Mele, scoteți-l pă ăsta din rețea! Vă face misiunea diplomatică de râs. 🙂

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 19:24

  E o campanie urâtă de tot, dominată nu doar de linșajele ordonate din centrele oculte de putere din spatele televiziilor, de amestecul slinos de adevăruri și minciuni -ca rețetă clasică de manipulare, ci si din pricina încăierărilor tembele între tabere de susținători care, ai zice, au cam aceleasi năzuințe. Cei care produc vrajbă în mediile prin care bântuie, sub aparența poziției de cetățeni responsabili și bine intenționați, par bucățică ruptă din spița provocatorilor securiști.

  Apreciază

 • 66. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 19:24

  De la începutul emisiunii, turnătorul dovedit Cornel Ivanciuc a elogiat rolul serviciilor de două ori.

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 19:28

  Nu poate iesi din ce-a fost. A fost și a rămas. Un Ciborg. Sau cipork 🙂

  Apreciază

 • 68. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 19:41

  Opțiunea mea pentru MM nu e împotriva celor care au alte opțiuni. Asta ar încălca liberul arbitru. Ca să nu mai spun că uneori are efect invers. Din moment ce am ajuns la concluzia că alegerea ei ar fi, în acest moment, cea mai bună din cele existente, adică în beneficiul țării, încerc să argumentez, mai degrabă indirect, asa cum o fac de mult timp si în mod constant prin conținutul postărilor. Lipsea doar persoana care să corespundă cu valorile pe care le apăr. Valori indispensabile unei societăți normale.

  Despre „votul util” și aici:

  http://www.contributors.ro/editorial/macovei-pre%C8%99edinte-%E2%80%93-ghid-de-utilizare/

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 20:09

  Apreciază

 • 70. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 20:29

  @Nora-68
  Te „contrazice” autorul primului comentariu (adus de @Lnm) din linkul de mai jos.
  Votezi MM, votezi aiurea sau ceva asemănător. 🙂
  Sunt tare curios ce înțelege același @Judex din postarea actuală din Grădină. 🙂
  *
  Golanul striga – “Golanii”!
  http://alegatordedreapta.info/golanul-striga-golanii/

  Apreciază

 • 71. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 20:58

  Bsk, părerea mea sinceră e că niciunul din ei nu-și convinge decât grupulețul de fani din jur. Li se pare că luptă pentru un scop măreț dar se caftesc între ei. Uneori cu mijloace deplorabile. Cotoioasele astea NU înving, ci resping. Prefer să cânt din frunză uneori, când am chef, decât să accesez la încăierări de cartier care, știu, produc adrenalină. Și atât! 🙂

  Apreciază

 • 72. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 21:28

  Da, confirmi o realitate blogosferică și supralicitez un pic cu o concluzie verificată (face obiectul postării de acum 🙂 )
  Superficialitatea unor trecători transmite cu probe edificatoare (inclusiv o parte 🙂 dintre vizitatorii Grădinii), în comentariile lăsate pe ici-colo. Dovedesc că au plecat așa cum au venit, adică scriem degeaba p-acilea, fiindcă în alte părți lasă urme adânci ca să arate c-au înțeles altceva sau nimic. Ba chiar și în probleme evidente, cum ar fi imposibilitatea câștigării prezidențialelor din primul tur, comentată detaliat pe-aici în vară, plus în reluare. (nici măcar nu-i vorba de o evaluare subiectivă sau interpretabilă) Ce pretenții să mai ai în dispute pe subiecte mai sensibile, marcate de idei preconcepute sau preferințele pre-stabilite?
  Concluzie cunoscută : nu are rost să ne propunem să convingem nici „grupulețul de fani din jur”, nici de jur-împrejur. 🙂
  Nu glumesc, consider mai probabil să fie percepute corect postările și comentariile – mult mai aproape de înțelesul normal al mesajelor scrise – trecătorii tăcuți. 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 73. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 21:31

  de trecătorii tăcuți.

  Apreciază

 • 74. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 21:41

  Altfel zis, cei care probează cu certitudine c-au înțeles de-a’ndoaselea, tot aceia își dovedesc cu prisosință înverșunarea propriilor conduite și comentarii pe alte subiecte. 🙂 Probează întâi bagajul ( de cunoștințe viceversa ) apoi dau cu el în cap pe unde se nimeresc. 🙂

  Apreciază

 • 75. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 21:56

  Orice opinie contrară unui mesaj/sens/înțeles punctul exprimat ar fi binevenită, eventual susținută mai mult sau mai puțin consistent, pentru a le pune în balanță sau în confruntare, după argumentele fiecăruia; util pentru ambele părți, până rămâne o undă de adevăr sau minciună. 🙂 Altfel, scapă cine poate, fiecare cu ce nimerește. 🙂

  Apreciază

 • 76. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 22:03

  Bsk, eu nu sunt înregimentată. Nu sunt o militantă. Cel mult, o observatoare ale cărei alegeri se referă la valori în primul rând. Iar blogul ăsta nu e un forum social. (Am dat peste vreo două postări de mai an, în care un obsedat îmi numărase comentariile, fericit că se împuținaseră 😀 ) Scriu ce cred, când simt nevoia și nu verific dacă ce cred eu ajung să creadă și alții. Mă bucur de orice observație sinceră. Nu mă duc prin alte parohii să fac misto de unii (ăsta e un miticism de cea mai joasă speță) Un fel de bolsevism de mahala. Am reacționat însă, pe măsura mojiciei, când s-au întâmplat de astea și pe aici. Mă si mir de faptul că am, constant, fără reclamă, fără blogroll, fără sponsorizare, o mulțime de cititori.

  Apreciază

 • 77. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 22:06

  Si mă bucur că aceeasi trecere o au și postările tale. Chiar mai mare 🙂 Ai dreptate în privința importanței confruntărilor de idei. Bazate pe argumente faptice si pe analize logice, deslușesc niste adevăruri. Dar crede-mă, am rezerve asupra modalităților în care o fac unii (nu toți!) Dacă nu i-as stii… 🙂

  Apreciază

 • 78. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 22:37

  Dragă Nora,
  De mi-aș propune să mă prefac de acord cu toată lumea și să tac, aș avea o reacție greu de stăpânit, cu toată aprobarea mea . 🙂
  Să încercăm!
  Somn ușor! 🙂
  *

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 22:57

  Nu esti genul la care mă refer (nu mă ispiti ca să nu zic mai mult 🙂 ) prin urmare nu-ți propun să te prefaci, ferit-a sfântul! )
  … și nu te forța să fii altfel 🙂

  Apreciază

 • 80. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 23:04

  Evident, nu-mi voi propune să mor de râs. 🙂
  În rest, înțeleg o greșeală de-a mea, dar îți voi raporta explicația cuvenită și mă vei absolvi de păcate; îți promit. 🙂

  Apreciază

 • 81. Bască ilie  |  25 Octombrie 2014 la 23:09

  Îți promit că mă vei absolvi de păcate. Să fim bine înțeleși! 🙂

  Apreciază

 • 82. nightmare  |  25 Octombrie 2014 la 23:15

  O scenetă de milioane ,mentalitatea partidelor intr-o interpretare colosală ….nu este pe YouTube ,doar pe Pro.tv

  Apreciază

 • 83. nightmare  |  25 Octombrie 2014 la 23:16

  Noapte buna,dragi gradinari

  Apreciază

 • 84. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 23:22

  Bsk, esti absolvit deja! Si oricum, stiu că-ți respecți promisiunile! 🙂

  Apreciază

 • 85. noradamian  |  25 Octombrie 2014 la 23:22

  Night, faaain! Multzam! 🙂 Sceneta aia e mai mult decât reală chiar de e ficțiune.

  Noapte bună!

  Apreciază

 • 86. Aurel  |  26 Octombrie 2014 la 01:39

  Din pacate multi confunda votarea cu pariul.

  Apreciază

 • 87. lastnightmusic  |  26 Octombrie 2014 la 09:53

  Salut
  @basca 70 – citindu-te, am accentuat doua nuante subtile ale textului @jude-xi an

  Este interesant la 1 Votati Udrea ( care castigand ) avem sansa de al avea pe Traian Basescu in administrarea tarii – Prim ministru problabil

  Este interesant la 2 Nu votati Macovei (care chiar pierzand dar la scor mare ) pierdem sansa de a-l avea pe Traian Basescu lider informal, formal al dreptei in epoca postBasescu.

  Apreciază

 • 88. Bască ilie  |  26 Octombrie 2014 la 10:45

  Saluttare!
  două nuanțe subtile? (ale textului lui @judex)
  Mă depășesc „subtilitățile” astea, după principiul egalității dintre mumă și ciumă. 🙂
  Cu fixativul obsesiv ai doar șansa să comunici în gol.

  Apreciază

 • 89. Bască ilie  |  26 Octombrie 2014 la 10:56

  @Aurel-86
  Inspirată observație!
  Cu toate c-am inclus-o în dialogul imaginar, nu i-am dat importanța meritată. 🙂
  Voi mai medita la asta și poate o săltăm în viitor pe un loc mai cinstit. 🙂

  Apreciază

 • 90. Bască ilie  |  26 Octombrie 2014 la 11:38

  @Lnm
  Un pic mai explicit.
  Am aici în Grădină dovezile scrise privind valoarea apreciată de mine pentru fostul candidat PMP, Cristian Diaconescu, înainte de anunțarea candidaturii sale, dar și după, când am explicat că nu-mi schimb imaginea formată despre el și disconfortul creat de reapariția în prim-plan. Am motivat renunțarea mea relativă la opoziția mea obositoare pentru comentatorii care îl susțineau atunci, în semn de respect față de majoritatea „cunoscuților” din preajmă. Mi-am propus și am continuat să susțin cu onestitate ideea candidaturilor multiple în primul tur, împotriva unicității păguboase a candidatului impus de interesele așa-zisei drepte unite.
  Am tratat candidatura lui CD ca pe una de respectat pentru individualitatea ei (izolată de restul reuniților), ca idee de principiu, privită într-o egalitate de șanse cu cea a oricărui alt candidat, indiferent de numele lui, numai să nu ne fie impus de calculele sondajelor străine de ideea de competiție (cu toate că avusesem altă opțiune, cunoscută, la europarlamentare, PDL pentru MM).
  Nu mi-am cedat convingerile contra opțiunii pentru MM, dar aveam speranțe mari și întemeiate că va rupe conviețuirea cu nepotrivirea de caracter(e). 🙂 M-a dezgustat persistența în pretextele anti-MM ale celor față de care manifestasem o conduită cel puțin rezonabilă. Din acest motiv am preferat să fac o pauză, să mă detașez de mizeriile non-dialogului și ale înverșunărilor meschinăriei electorale, cu viață trecătoare și perdantă.

  Continuarea expunerilor în ridicolul „subtilităților” îmi creează aceeași senzație de dezgust. Au rămas blocate în visul câștigului minor, neglijabil, fără orizont.

  Apreciază

 • 91. nightmare  |  26 Octombrie 2014 la 13:51

  Apreciază

 • 92. ion vizitiu  |  26 Octombrie 2014 la 16:10

  hei, hei, ai o virgula in plus in titlul tau!

  Apreciază

 • 93. Bască ilie  |  26 Octombrie 2014 la 20:27

  @92
  Mulțumim, rămânem în virgulele noastre. 🙂

  Apreciază

 • 94. noradamian  |  26 Octombrie 2014 la 21:15

  Seara bună! Aurel, votarea ca pariu e caracteristică electoratului de tip galerie

  Apreciază

 • 95. noradamian  |  26 Octombrie 2014 la 21:17

  Night, să sperăm că electoratului tânăr, mai ales, să-i pese mai mult decât până acum.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 896,580 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.366 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 896,580 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: