Help, Președintele României și CCR! Jihadul acoperiților sapă subteran la desăvârșirea blocajului instituțional.(2/3)

26 octombrie 2014 at 20:31 121 comentarii

3.Omul care susține orice și pe oricine, MRU, prinde muște în grup organizat – prin Parlamentul României – cu spray lacrimogen. 
O, ce țară minunată, ca la nimeni și niciunde! În România n-avem urmă de infractor, nici de sămânță. În țară nu există niciun hoț, traficant de droguri sau de funcții, niciun corupt, nicio nesocotire a legii încălcate, dintr-o serie de motive mari și late, enorme și evident de limpezi:
a1) „Constituția și legile țării interzic în țară orice faptă penală”;
b1) „Nimeni n-are dreptul să afle secretele de stat în minciună, întrucât toate au caracter absolut – inclusiv numele făptuitorilor aflați în conflict cu legea penală, protejați după cum bubuie maturitatea mincinoșilor”;       
c1) „Când hoții sau infractorii noștri de toate soiurile pleacă să opereze la meserie, peste hotare, își riscă libertatea, chiar și viața”.
Cine încearcă să descopere ce legătură edificatoare există între perlele lui MRU, prezentate mai jos – similare cu a1,b1 și c1- și atribuțiile stabilite în vederea înlăturării situațiilor de incompatibilitate din partidele și autoritățile publice din România, observă cu ușurință că ceva e putred în Danemarca. Un filosof danez ar traduce în tăcerea de aur aceste aberații, forțate să pară argumente valide, cel puțin pentru a lăsa în liniște iluzia intactă că-n CSAT există măcar intenția îndeplinirii sarcinilor de serviciu conform cerințelor legilor românești.
 
Când asemenea enormități, una mai lacrimogenă ca alta, una mai îndepărtată de fondul problemei ca alta, la fel de manipulatoare și îndesate sistematic sub același preș al minciunilor nenorocite, le aud de la un parlamentar ca MRU – fost premier și director SIE – ce să mai zic?
Amice, ești simpatic, pentru că mă crezi idiot! Nu știu alții cum sunt, dar eu asta înțeleg, când îmi saltă inima de bucurie, la auzul acestor monumente reformatoare de îndobitocire în masă. Exact în același stil lacrimogen și perfid s-a exprimat MRU – a2, b2 și c2 – în mai multe rânduri înseriate de dimineața până seara de presa scrisă și audio-vizuală. I-a dat dispăruți în triunghiul Bermudelor pe toți acoperiții incompatibili, de oriunde or fi considerați la fel de inexistenți.
Din partide, Parlament, Guvern și sistemul judiciar, dar fondul problemei îl constituie iresponsabilitatea păpușarilor, prin blocajul instituțional organizat în autoritățile abilitate să stopeze infiltrarea acoperiților, în frunte cu CSAT, care nu-și îndeplinesc obligațiile ce decurg din dispozițiile imperative ale Constituției și ale legilor în materia incompatibilităților.
În această direcție întunecată pedalează MRU și ceilalți trecători prin CSAT-ul dresaților pentru cauza lor unică: eludarea Constituției și a legilor. În acest scop, folosesc același limbaj de lemn esență moale și scapă din vedere esența tare a gafei lor monumentale, emanată ca un tipar al consensului din același standard de lucru în cerc vicios.
 
Într-o frază, acești propagandiști împotriva domniei legii ne transmit involuntar ideea potrivit căreia, chiar dacă CSAT (prin membrii săi, în calitate de reprezentanți ai serviciilor de informații și ai ministerelor componente) ar avea de raportat un caz de incompatibilitate, ei declară public, sus și tare, că secretul de stat – în accepțiunea lor explicată – le interzice să-și respecte până și legământul de complezență: „Jur să respect Constituția și legile țării…”. Pe scurt, acesta-i sofismul lor cu cifru secret: „N-avem voie să respectăm Constituția și legile României”. Numai CCR poate să le deschidă încuietoarea adoptată cu sârguință, ca să nu rămână toți blocați pe viață în paralizia generală (individuală și instituțională). De aici li se trage lanțul slăbiciunilor cu verigile slabe – echivalente cu a1,b1 și c1- toate paralele cu fondul problemei și îmbrăcate în pretexte prețiose, pentru ascunderea adevărului în spatele secretului cu valoare absolută, intangibilă. Toate sunt glume proaste pe seama dispozițiilor Constituției și ale legilor:  
Legea SRI (nr. 14/1992- art. 36), personalul SRI nu poate face parte din partide sau alte organizaţii cu caracter politic”, idem Legea SIE (nr. 1/1998-art. 15), personalul SIE „nu poate să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice”. Constituția le interzice ofițerilor activi – acoperiți sau descoperiți – să facă parte din partide politice (art. 40 alin. 3- „membrii activi ai armatei”), iar statutul cadrelor militare (inclusiv din SRI și SIE-Legea 80/1995-art 28, alin. 1, lit/b) le interzice să candideze pentru a fi alese în Parlament sau în funcția de Președinte.     
 
a2) „Ofițerii activi nu au voie prin lege să se implice în acțiuni politice” – „Avem tot interesul ca ofițerii activi să nu se implice în politică, nu poți fi la dublă comandă”. (aici) Române, dormi liniștit, nicio lege nu se încalcă în țară! Garantat MRU! Oricum, secretul absolut din capul garantului nu concepe să fie scăpat niciun nume de incompatibil. E mai presus de lege.     
b2) „Legea e clară și spune că nimeni nu are voie sa afle sursele, metodele de lucru, tehnica internă a obținerii unei informații”-„Trebuie sa înțelegem un lucru, calitatea de angajat al unui serviciu e supusă unei legi a secretului absolut”. Calitatea de angajat nu poate fi un secret cu caracter absolut, fiindcă numele angajatului nu beneficiază de imunitate penală absolută și nici de maturitatea complicelui șef de serviciu (confuzie forțată între numele acoperitului și surse)          
c2) „Oamenii aceștia risca tot, inclusiv viata” -„Dacă e nevoie vorbim de dubla identitate în exterior și chiar de asumarea riscului vital”. (aici) Nu-i deloc nevoie, problema ține numai de incompatibilitatea acoperiților din țară, fără lacrimogene de adormit audiența, trimisă la derută în exterior după OZN-uri.
Ne impresionează până la lacrimi ipocrizia promițătorului MRU, pornit din ianuarie anul trecut – cu planul proiectat – împotriva ofițerilor acoperiți din Parlament (legislatura actuală 2012-2016). Inițiatorul volatil de legi nescrise aleargă acum orbește cu amnezia în cap și spray-ul în mână după bermuzii parlamentari acoperiți, văzuți eroic de urmăritorul închipuit într-o clipă de luciditate, dar dispăruți laolaltă în triunghiul Bermudelor. Activul apărător al adevărului, MRU, urmează să-și stropească și proiectul credibilității (aici)
 
4. CSM, garantul dependenței de CSAT.

Potrivit Constituției (art. 133 alin.1), CSM ar trebui să fie „garantul independenței justiției”, dar nu știe câți sunt în primul rând. Un membru CSM, judecătorul Horațius Dumbravă, tot întreabă, dar CSAT nu răspunde pozitiv – de 9 ani – la cererile primite de la CSM pentru verificarea realității declarațiilor prevăzute în Legea 303/2004 (art. 7, alin. 2 și 3). Același membru CSM s-a agitat cu același rezultat recent și în februarie 2014. (aici). A primit o explicație lămuritoare – cu senilitate – de la Teodor Meleșcanu: Niciodată nu au fost discutate în CSAT listele cu ofițeri acoperiți sau alte categorii de informații secrete ale serviciilor, indiferent de instituțiile despre care era vorba” (aici)

Codul penal prevede pentru infracțiunea de fals în declarații un termen de prescripție a urmăririi penale de 5 ani (art. 156 alin.1, lit. d și art.326). Magistrații depun la CSM câte o declarație pe propria răspundere, date anual în fața notarului. Eventuala infracțiune de fals în declarații – când magistratul nu este deconspirat – atrage și complicitatea la infracțiunea de fals în declarații a binevoitorilor care au ținut sub tăcere secretul magistral al unui acoperit aflat sub incidența legii penale. Teoria secretului absolut se dărâmă ca un castel din cărți de joacă de-a legea penală, construit pe nisipul mișcător al propagandiștilor care – din acest mic exemplu – își pot vedea interpretarea artistică în hora infractorilor cu chiuituri. Atenție! Și în cazul unui magistrat fost ofițer acoperit, dacă nu este deconspirat – după retragerea din slujba rușinoasă – câtă vreme nu s-a împlinit termenul de prescripție a urmăririi penale,  nici complicele mut și tolerant din serviciul respectiv  de pază protectoare a magistraților incompatibili nu scapă de răspunderea penală pentru infracțiunea de complicitate la fals în declarații.
Parchetul competent – la o adică – pentru urmărirea penală a jucătorilor în hora infractorilor este DNA. (directorii serviciilor au rang de ministru, idem ofițerii responsabili din servicii). Nu visăm minuni din astea, totuși ar suna bine să bată DNA-ul la porție ferecate măcar  de două ori. În aceste condiții transparente de interpretare, CCR va observa fără dificultate că incompatibilitatea și incidența legii penale nu acoperă puterea “absolută” a secretului de stat în minciună, nu doar în cazul activilor, ci și al foștilor ofițeri acoperiți. Este greșită intepretarea în favoarea infractorilor ținuți la secret, cu nume și prenume (evident, fără nicio legătură cu sursa aia intangibilă, văzută de MRU).
Hora supraputerii are totuși niște limite.
Reclame

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Cine crede că pierde, votul, delirează în capul lovit de pragul invizibil. Revoluție &reformă- frăția politico-religioasă (1/2)

121 comentarii Add your own

 • 1. nightmare  |  26 octombrie 2014 la 21:06

  Ceva mai clar de atît ,nici că există .. 😀

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  26 octombrie 2014 la 21:22

  Seara bună și aici!

  Night, remarcabil mesajul clipului și foarte potrivit cu postarea.
  Ideea de bază:
  „președintele e cel care ne apără de corupția partidelor”

  Apreciază

 • 3. nightmare  |  26 octombrie 2014 la 21:31

  Yep …mai rămânea să nominalizeze .. 😀 …ca la idioti .

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  26 octombrie 2014 la 22:25

  Da, altfel s-ar putea crede că ponta ne apără de corupția din PSD și iohannis de corupția din PNL-PDL. Ajutat de blaga si mru. 😀

  Apreciază

 • 5. noradamian  |  26 octombrie 2014 la 22:26

  Robert Turcescu:

  „Si daca, de miine, campania electorala pentru presedintie se schimba radical? Daca nimic din ce stim azi nu va mai arata la fel? Hmm? Pe ce criterii o sa votati? Partidul sau omul?”….

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  26 octombrie 2014 la 22:35

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 7. nightmare  |  26 octombrie 2014 la 23:59

  Noapte bună…..speranța moare ultima

  Apreciază

 • 8. eugeni  |  27 octombrie 2014 la 02:17

  sunt absolut de acord cu 3. Monica Macovei este cea care corespunde tuturor criteriilor.

  Apreciază

 • 9. nightmare  |  27 octombrie 2014 la 09:55

  Yep ,Eugeni ….Macovei se adreseaza unui segment de votanti ,nehotarîti ,doctrinari,intelectuali ,antibasisti ….Udrea altui segment ,celui mai fără fițe ,liceal ,nesofisticat in gindire ,muncitorului băutor de bere la sfîrșitul programului de lucru,basisti ….sunt 2 electorate distincte …sunt absolut sigur ,că la un moment dat se vor uni,depinde cine intră in turul 2 …cele 2 doamne cuprind împreuna o area electorală destul de mare …dacă Johannis e declarat incompatibil,atunci Macovei sigur intra in turul 2 …..situatia electorală este volatila …nimeni nu-i sigur de nimic …vom vedea parcursul.

  Cu siguranță electoratul Elenei Udrea va vota Macovei in turul 2 …de altfel Udrea nici n-o atacă pe Macovei …..ar fi bine ca sustinatorii lui MM să n-o mai atace pe Udrea ,fiindcă in turul 2 va fi nevoie de toate voturile .

  Apreciază

 • 10. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 11:19

  Ziua bună! Eugeni, 8, se vede că nu-s la curent cu evoluția relațiilor între taberele de galeriști cu pasiuni contrare (le ocolesc sistematic, de altfel) Oricum, nu e locul potrivit aici să vi le etalați.

  Apreciază

 • 11. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 11:20

  Salutare!
  Bank mai real decât inspirat din realitate.
  Scufița roșie:
  -Lupule, de ce mă tot ameninți că-i vei povesti bunicii cum am mers amândoi odată în tufiș?
  – Ca să te șantajez mai bine.
  – Dacă te reclam la nenea milițianu pentru corupere de minore, ce te faci?
  -Îmi voi aduna toată haita și vom urla să audă toată pădurea: „Cine va divulga secretul de stat în tufiș va fi cercetat, judecat și condamnat după legea noastră”
  – Și ce zice, mă rog, legea asta a voastră?
  – Puterea exemplului sporește spaima regimentului. Scapă cine poate, dar exemplul nu scapă niciodată. Indisciplinatul intră în regim special amenajat, înspăimântat cu doza maximă odată cu toată familia lui, judecat după rapoartele ciripitorilor și executat ca-n codru.
  -Cine îl apără?
  -Nu-l mai apără nici bunica.
  -Dar cine scapă cum poate? Până acum a găsit scăparea vreunul?
  -Da, unul Robert Turcescu, până acum. Mai târziu, o crede numai el.

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 11:23

  Night, dacă nu știai, votez Macovei, o votez cu argumente expuse aici, legate de candidați, dar fără să caracterizez în niciun fel pe cei care au alte opțiuni. Reproșurile astea între suporteri adversari n-au produs niciodată nimic constructiv sănătos, în schimb au contribuit constant la dezamăgirile comune. Ceeace îi reproșezi lui Eugeni, faci la rândul tău prin caracterizarea respectivă.

  Apreciază

 • 13. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 11:23

  Am pus greșit primul semn al întrebării. Trebuie mai sus cu un rând. Mă uitam după lup. Venise să mă întrebe dacă mai vreau o cafea. 🙂

  Apreciază

 • 14. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 11:27

  Bsk, povestea merge mai departe 🙂

  Apreciază

 • 15. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 11:34

  🙂
  Râzi tu, Harap Alb! 🙂

  Apreciază

 • 16. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 11:38

  păi ce să fac? 😀

  Apreciază

 • 17. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 11:43

  Nora,
  Merge merge mai departe și povestea cu peștișorul de aur. 🙂
  Aseară i-am spus două dorințe, dar mi-a îndeplinit numai una. Iarăși mi-a alunecat printre degete. 🙂

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 11:44

  Bsk, totdeauna mi-au plăcut poveștile 🙂

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 11:50

  Da, știu. Tocmai eu să nu te cred? 🙂

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 11:53

  va urma… va urma…. va urma… 🙂

  Apreciază

 • 21. nightmare  |  27 octombrie 2014 la 11:58

  Nora 12 ….stiam ….stiam 🙂

  Apreciază

 • 22. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 11:58

  Asta-i lege: urma alege! 🙂

  Apreciază

 • 23. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 12:06

  (Ră)sunător mai cristalin pentru Remus Truică. 🙂
  *

  Apreciază

 • 24. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 12:14

  No, e bine, deci! mademoiselle chante blues 🙂

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 12:22

  Doctor A:

  „Votantii lu’ Iohannis se gandesc ca Dorin Cocos o trage dupa el si pe Elena Udrea. Si striga : „Traiasca Justitia !”
  ………………………………………………………………………………………………
  Votantii Elenei Udrea se gandesc la incompatibilitatea lu’ Iohannis.
  Si striga : „Traiasca Justitia !”
  ………………………………………………………………………………………………
  Votantii Monicai Macovei gandesc la fel ca votantii lu’ Iohannis, si ai Elenei Udrea…
  ……………………………………………………………………………………………..
  Sa mai zica cineva ca votantii de dreapta nu sustin Justitia…
  ………………………………………………………………………………………………
  Votantii lu’ Ponta se gandesc… se gandesc… se gandesc… pana uita la ce s-au gandit. Si striga : „Sase ! Vin mascatii !””

  Apreciază

 • 26. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 12:48

  „Votantii Monicai Macovei gandesc la fel ca votantii lu’ Iohannis, si ai Elenei Udrea”
  Asta nu prea merge.
  Eu nu văd în ieșirea lui Iohannis un avantaj pentru MM. Se schimbă mai multe locuri în clasament, dar în avantajul altor candidați, nu al MM.
  PNL alergie la MM, PD mai mulți spre EU. De unde pentru MM?

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 12:56

  PNL-iștii îi umflă mai tare pe Moto și Mele, au de unde: cel puțin unul o va depăși pe MM în clasament. MM va coborî cel puțin cu două locuri.

  Apreciază

 • 28. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 13:04

  ICCJ a respins cererea de preschimbare a termenului.
  A rămas 18 nov.

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 13:09

  Din învățăturile trainerilor de peste ocean. (As fi exagerat de modestă dacă n-as recunoaste că, într-un fel sau altul, mereu m-am legat exact de aceste aspecte, păguboase, specifice comportamentului fanilor autohtoni (vorbesc de cei sinceri) E valabil pentru toate taberele.

  „1. Scopul fundamental al unui voluntar e să interacționeze cu cât mai mulți oameni pe care să nu-i antagonizeze. Mai spun o dată: scopul fundamental al unui fan e să nu-i antagonizeze pe cei cu care interacționează.

  Scopul secundar – repet: SECUNDAR – e să-i convingă pe respectivii să voteze cu candidatul susținut/ promovat de fan.

  Ceea ce vindeți voi nu e niciodată candidatul, ci starea de bine pe care cineva o resimte discutând cu voi despre candidatul vostru.

  În politică, „clientul nostru, stăpânul nostru” rămâne o butadă la fel de importantă ca în comerț. Asta nu înseamnă că trebuie să fiți de acord cu tot ce spune convorbitorul vostru – ci doar că nu trebuie să vă crispați când vă e criticat candidatul. Puteți răspunde relaxat la critici, astfel încât cel care le face să nu se simtă respins – și astfel să nu ajungă să vă respingă.

  Scopul vostru NU este să aveți dreptate și să câștigați cu orice preț o dispută – ci să câștigați un alegător pentru candidatul vostru. Dacă nu sunteți în stare, dacă simțiți că pentru voi e mai important să aveți dreptate decât să aduceți un vot, spuneți asta cinstit – și retrageți-vă din campanie. Încercați să nu interacționați cu nimeni. Altfel, faceți mai mult rău decât bine candidatului pe care îl susțineți.

  În campania electorală, ca și în comerț, un „client” nemulțumit provoacă mai multe pagube decât 100 de clienți mulțumiți.

  Așa că niciodată, sub nicio formă NU vă antagonizați convorbitorul. În clipa în care o faceți, candidatul vostru a pierdut automat minim 10 voturi. Exclusiv din cauza voastră.

  2. Pe lângă starea de bine, al doilea lucru fundamental pe care îl vindeți e încrederea. Nu încrederea în candidatul vostru, ci încrederea în onestitatea voastră.

  Nimeni nu-și cumpără un calculator bazându-se pe ce-i spune o pisi într-o reclamă la tele-shopping, pentru că știe că pisi aia e plătită să mintă. Poate să-și cumpere o tigaie sau o răzătoare, pentru că în cazurile astea minciuna e mai degrabă irelevantă – dar nu-și va cumpăra în felul ăsta un calculator. Iar un viitor demnitar e mai importat decât un calculator, așa că nu merge cu tele-shopping.

  Dacă vreți să vindeți un candidat, fiți onești: recunoașteți-i inclusiv limitele. Dați manualul de utilizare: la ce e bun și la ce nu e bun. Asta înseamnă că uneori va trebui să-i spuneți celuilalt „E foarte mișto ce crezi, și știi că eu îl/ o prefer pe X, dar cred că, dacă nu te răzgândești, candidatul Y e mai potrivit pentru tine. E ok, ți-l recomand cu plăcere, și mie îmi face o impresie bună.”

  Știu, e contraintuitiv ce spun: dacă faceți asta, pierdeți un vot. Dar câștigați încrederea celui care nu va vota cu candidatul vostru – iar asta vă poate aduce 10 voturi fix de la persoana respectivă. Care va continua să discute relaxat cu voi, și care va căuta oameni compatibili cu candidatul vostru – pe care îi va trimite la voi, pentru că deja vă consideră o persoană de încredere.

  Sacrifici un om ca să câștigi 10 – și păstrezi șansa ca și omul ala să se răzgândească și până la urmă tot cu candidatul tău să voteze – doar pentru că are încredere în tine.

  Dar asta se poate doar dacă ești perfect onest. Cea mai mică minciună propagandistică duce la pierderea încrederii – cu efecte la fel de grave ca cele provocate de antagonizare.”

  (preluat, parțial, de la Sorin Cucerai care analizeză critic, raportându-se la aceste principii, greșelile stafului MM)

  Apreciază

 • 30. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 13:10

  Bsk, 18, asta ce urmări poate avea?

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 13:11

  De-acuma iarăși le va sări muștarul unora mai deschiși la culoarea materiei. 🙂

  Apreciază

 • 32. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 13:18

  Face parte din spectacol 🙂

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 13:26

  @Nora-30
  Decizia CCR din 04 nov, chiar dacă îi va fi defavorabilă, nu-l va scoate pe Iohannis din turul doi.
  Am mai scris. În schimb, ICCJ nu ar mai avea de ce să lungească procesul după 18 nov, va adopta automat soluția CCR și poate pronunța decizia la primul termen, cel mult la al doilea (leșină avocatul lui Iohannis și rămâne fără apărător 🙂 ).
  Până la câștigarea alegerilor cu Iohannis ne mănâncă Ponta. 🙂
  Problema se revitalizează numai dacă Iohannis ar câștiga alegerile ( CCR are de validat rezultatul alegerilor, dar nu are cum înainte de 18 nov)

  Apreciază

 • 34. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 13:38

  @Nora-29
  De la pct.1, mai spune-o încă de două-trei ori! 🙂

  Apreciază

 • 35. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 13:55

  F.bun, îndemnul, f. limpede, dar în țara varanilor, a lui ponta, hrebe, fenechiu, SRS, vozganian, blaga, depinde cine și cum îl traduce 🙂

  Apreciază

 • 36. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 14:18

  Are legătură postarea și regret că s-a conturat o preocupare- ca să nu zic fixație – perdantă, redusă numai la intenția de corectare a HG 223/2013.

  În ultima parte se va înțelege de ce această țintă este auxiliară (conexă) și generatoare de confuzii păguboase pentru fondul demersului.

  „Semnal de alarmă“ de la Pleşu, despre fiul disidentului Ursu: „Vom provoca, prin nesimţirea noastră, o nouă victimă, de data aceasta în Bucureştiul „liber”?“
  *
  http://adevarul.ro/news/eveniment/semnal-alarma-plesu-despre-fiul-disidentului-ursu-vom-provoca-nesimtirea-noastra-noua-victima-data-bucurestiul-liberu-1_544ceea00d133766a840af77/index.html

  Apreciază

 • 37. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 14:21

  În privința învățăturilor din partea trainerilor de peste ocean, în sens social larg, nu legat de campanie, nu pot să nu mă gândesc cum si-a antagonizat dreapta, nu pe niste oengisti parșivi ca mircea toma, crăciun etc, asta nu e grav 🙂 ci pe milioane poate, de cetățeni anonimi care s-au opus jafului RM. I-au acuzat și batjocorit în fel și chip. Mistocăreala și vanitatea n-au tangență cu solidaritatea socială.
  Probabil era peste puterea lor de judecată să-nțeleagă că efectul acestui mod de a se distra pe seama unui segment social are bătaie lungă si că le periclitează nu doar credibilitatea ci si șansele de a reusi pe plan politic. S-au mai potolit, pare-se, abia acum, când Monica Macovei (pe care o parte din ei o susțin) și-a reafirmat poziția ei fermă, condamnând prădăciunea RM și a resurselor de orice fel.

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 14:25

  Bsk, e bun semnalul de alarmă al d-lui Pleșu, dar asteptăm lămuririle complete cu privire la fondul demersului pe care le-ai promis pentru a treia parte.

  Apreciază

 • 39. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 14:30

  @Nora-38
  Vei avea o mică surpriză. 🙂
  Cu ep.2 am preferat să scap de partea mai puțin atrăgătoare și să las loc pentru ultima parte (din păcate cea mai lungă… și lată 🙂 )

  Apreciază

 • 40. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 14:34

  Curiozitate maximă! 🙂

  Apreciază

 • 41. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 15:05

  Situația lui Andrei Ursu a fost creată de încrengăturile securiste conservate bine până în zilele noastre. Perpetuarea speciei este de fapt efectul instinctului de conservare al celor nevoiți să-ți ascundă faptele trecutului, să se protejeze unul pe celălalt și să uzeze de arma șantajului prin amenințare directă sau indirectă cu deconspirarea.
  În cazul Ursu, nu-și permit luxul de al lăsa pe maiorul Securității Marin Pîrvulescu pradă cercetării penale. Gândiți-vă numai la câte figuri recunoaște acest pilon al trecutului printre specimenele din politică și sistemul judiciar! Au periat postrevoluționar dosarul de urmărire informativă a lui Gheorghe Ursu până când a ajuns aproape gol în instanța de judecată. Milițienii instigatorii la infracțiunea de omor calificat, în acest caz, au scăpat mângâiați pe frunte: după condamnarea la câte 20 de ani fiecare, unul a executat un rest de pedeapsă simbolic (col Creangă), iar celălalt (col Tudor Stănică, e liber pe caz de boala prelungită tot de mediul securist perpetuat); al treilea, securistul Pârvulescu, nu a fost doar instigator ci a participat efectiv la torturarea lui Ursu până l-au omorât, conform planului.
  Procurorii complici, Ilie Picoruș (încă în Parchetul General, păzește zona tabu) și Alexandru Tuculeanu (pensionat) au fost păstrați pe baricadele structurii de rezistență și-au nenorocit alte victime (Panait, MISA)

  Apreciază

 • 42. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 15:10

  Actualele servicii de rahat reformat le protejează cu nesimțire acestor perpetuați ai speciei arhiva cu dosare compromițătoare .

  Apreciază

 • 43. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 15:14

  Numai la SRI sunt 60.000 de astfel de dosare vechi considerate secrete.

  Apreciază

 • 44. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 15:23

  Secrete de stat la ce? La conservarea structurii de rezistență organizată de ilici perpetuată pe principiul intangibilității secretului absolut despre care mănâncă pe nesăturate MRU.
  Asta-i reformare pe principii democratice? Ne bagă pe gît structura NATO ca unguent de înghițit mai ușor și cursiv așa-zisa reformare , pe care o invocă propagandiștii ca să lase impresia c-ar fi fost triați, controlați etc, dar americanii n-au nicio treabă cu arhivele trecutului securist și postrevoluționar folosite în scop de protecție socială a perpetuării speciei inepuizabile.

  Apreciază

 • 45. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 15:27

  Fără transparență, suntem creduli în demență! 🙂

  Apreciază

 • 46. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 15:31

  Poftim dovada! (pentru @44)
  Linkul din postare de la litera c2):
  Ziarist:
  „Presedintele spune ca serviciile au prea multa putere si ar exista riscul unor derapaje antidemocratice?”

  MRU:
  „Nu cred asta catusi de putin. Vorbim despre servicii reconstruite dupa norme UE si NATO stricte”.

  Apreciază

 • 47. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 15:56

  Pe asta n-o știam.
  Mi-a trecut prin cap să verific soarta singurului inculpat din dosarul Megapower – Cornel Moldovan- am aflat că fusese condamnat la 10 sau 12 ani, am vrut să continui căutarea, ca să văd dacă nu cumva securiștii noi l-au scutit de executare pe motiv de boală, dar m-am luat cu altceva și s-a dus curiozitatea. 🙂

  Robert Turcescu:

  Uluitor: in 2003, Ion Iliescu si Adrian Nastase l-au gratiat pe singurul condamnat in dosarul MEGAPOWER! Cu sase luni inainte, Curtea Suprema de Justitie stabilea ca NEFONDAT recursul inaintat de Cornel Moldovan privind intreruperea executarii pedepsei

  *
  http://www.turcescu.ro/2014/10/uluitor-in-2003-ion-iliescu-si-adrian-nastase-l-au-gratiat-pe-singurul-condamnat-in-dosarul-megapower/

  Apreciază

 • 48. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 19:00

  Bsk, QED! 🙂

  Am revenit de la treabă si aud acum că, mânați de știutele năravuri USELISTE, deși se acuză reciproc de abstrucționarea justiției, parlamentarii PSD&ponta împreună cei ai ACL -iohannis au scăpat de hrebe dar au reusit,în schimb, să-și pună la adăpost, și unii și alții, niste frați într-ale corupției și incompatibilităților.

  Apreciază

 • 49. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 19:17

  Ce zice asta? aud bine??? 😀

  Apreciază

 • 50. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 19:35

  Nora
  Ponta și confrații au reușit să-i scape de urmărirea penală pe frați și surori, dar te întreb: Pe Ponta cine-l va scăpa de urmărirea penală, dacă va ajunge președinte? Adică, din ce cameră va mai face Ponta parte, încât să beneficieze de protecția fraților și să nu mai fie cercetat penal?
  Chiar dacă președintele poate fi suspendat de Parlament în vederea judecării la ICCJ pentru înaltă trădare, nu scrie nicăieri în Constituție că beneficiază de altă imunitate decât a parlamentarilor.
  Or, parlamentarii pot fi urmăriți penal, judecați și condamnați, dacă fapta nu are legătură cu exercitarea unui mandat de ministru (adică fără cerere de la Parlament) și cu cerere de la Parlament, dacă ar fi (fost) ministru. [În ambele situații vorbim situația unui parlamentar]

  Cine-l mai păzește pe Ponta de urmărirea penală când nu va mai fi parlamentar?
  O va expulza pe Laura Koveși ca pe o măsea stricată.

  Apreciază

 • 51. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 19:42

  Altfel zis, cine este sigur că analogia cu dosarul Flota va funcționa pentru Ponta?

  Apreciază

 • 52. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 20:01

  Bsk, de-asta l-au si pus în locul lui Hrebe exact pe neacșu, pesedistul care a pus pe rol „marțea neagră”. Probabil abia asteaptă s-o reia imediat după scrutin, ori cu victor, ori cu iohannis la Cotroceni, doar toți ai lor au susținut legea aia infamă si atunci…

  Apreciază

 • 53. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 20:04

  Imunitatea președintelui în materie penală se va discuta la CCR pe 13 noiembrie, urmare unei excepții de neconstituționalitate ridicate de Japița Firea. ICCJ a sesizat CCR.
  Dacă excepția se va admite- va râsul curcii – fiindcă l-ar lăsa dezbrăcat pe Ponta gol-goluț?
  Deja există o decizie recentă 284 din 21 mai 2014 prin care CCR a reținut (numai) imunitatea președintelui identică cu a parlamentarilor.

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 20:05

  Camelia Badea:

  „In topul candidatilor la alegerile prezidentiale din Romania figureaza

  – un politician plagiator, care a incalcat Constitutia si legile tarii fiind simultan si ofiter SIE si procuror,
  – un primar care a incalcat legea privind regimul incompatibilitatilor si asteapta ca ICCJ sa ii interzica ocuparea unei functii publice timp de 3 ani,
  – si o doamna politician care a divortat la țanc impartind o avere uriasa facuta in mod dubios impreuna cu un afacerist care, cel mai probabil, va fi retinut in seara asta si propus pentru arestare preventiva in dosarul Microsoft.

  In conditiile astea, cum mama naibii se face ca Monica Macovei nu e la 80% in sondaje?!?!?!?!

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 20:09

  53, te pomenești că devine si firea eroină fără voie! 🙂

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 20:13

  Dacă pe 13 nov, cu 3 zile înainte de turul doi, CCR admite cererea de la ICCJ, Ponta mai are două căi de salvare de la dezbrăcare completă pe linie penală:
  – S-o mazileazcă rapid pe Koveși
  -Să facă în așa fel încât să piardă în turul doi.

  Apreciază

 • 57. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 20:15

  Bineînțeles, s-o mazilească imediat cum ajunge la Cotroceni.

  Apreciază

 • 58. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 20:18

  Eu am impresia că dosarele penale în care poate fi inculpat Ponta stau pe vineeeee! 🙂

  Apreciază

 • 59. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 20:21

  Păi avea vreo sapte prin vară. Poate i s-au mai adăugat. Sau sunt si mai aproape de a ieși pe țeava DNA 🙂

  Apreciază

 • 60. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 20:22

  Iulian Urban|: „Surse parlamentare spun ca Ponta a ordonat deputatilor PSD-PC-UNPR-UDMR sa paraseasca sala de plen pentru a NU se supune la vot legea amnistiei si gratierii, pentru ca Ponta vrea ca legea sa ramana si sa fie votata dupa alegerea lui ca presedinte pentru a putea sa ii gratieze pe Voiculescu, Hrebenciuc, si ceilalti corupti” .

  Apreciază

 • 61. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 20:29

  @60
  Da, se leagă. De-o vreme încoace, Ponta se teme să-și pericliteze șansele la prezidențiale în primul rând.
  În al doilea, pe Felix poate să-l grațieze fără lege, în schimb pe guzgan nu-l poate elibera din arest decât prin promulgarea legii amnistiei și grațierii, la nesimțirea lui nu mai contează nimic după ce ajunge la Cotroceni, și nu-l lasă nici conștiința lui tata -socru să cadă penal de popa-prostu.

  Apreciază

 • 62. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 20:34

  Am discutat noi pe-aici din vară că buba legii visate de Ponta este în refuzul piratului la promulgare, or acum chiar nu are rost nici să încerce s-o adopte în Parlament: până pe 21 dec nu are oricum cine s-o promulge. 🙂

  Apreciază

 • 63. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 20:38

  Macovei despre declarația lui ponta:

  „Ponta este din ce în ce mai iresponsabil și o amenințare imediată pentru țară. Azi a încercat să dicteze justiției soluția pe care ar trebui s-o ia în cazul de incompatibilitate Johannis.

  Candidatura lui Johannis este o mare vulnerabilitate și un pericol pentru România dacă acesta este declarat incompatibil. Liderii ACL și Johannis însuși poartă întreaga responsabilitate pentru posibila criză în care va intra țara în caz că este declarat incompatibil. A ajunge, însă, să dai indicații justiției din postura de prim-ministru arată că nu crezi o iotă în independența ei.

  Românii trebuie să se gândească la toate posibile consecințe ale votului lor. Românii au nevoie de un președinte care nu a încălcat Constituția, de un președinte care să asigure independența justiției și nu să-i dea ordine la televizor, au nevoie de un președinte care nu e vulnerabil în fața legii.”

  Apreciază

 • 64. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 20:39

  Ar fi avut un motiv s-o adopte în parlament ca să-i impresioneze și mobilizeze pe baroneți interesați (când era mai sigur de victorie ar fi riscat în preajma alegerilor), acum se simte la limită suportabilității șanselor de câștigare a alegerilor . 🙂
  A ales să-i mobilizeze pe hoții de voturi numai cu promisiunea.

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 20:49

  Păi îi duce cu preșu si pe ei! Se păcălesc și se toarnă reciproc. Vanghelie i-a înjurat, pe ghiță si pe ponta, fiindcă se stie supravegheat de ei. Le e frică unul de altul… 🙂

  Apreciază

 • 66. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 20:50

  Tudorel Urian:

  „Mod de utilizare corecta a votului in primul tur al alegerilor parlamentare: 1. Se pun intr-un bol biletele cu toti cei 15 candidati; 2. Se elimina toti cei care au probleme cu justitia; 3 Se elimina cei care au un anturaj mafiot, protejeaza mafioti sau nu se delimiteaza de fapte reprobabile din trecut si de oamenii suspecti din anturajul lor; 4. La cei care raman se analizeaza ideile si initiativele lor politice. Se elimina cei care au pus umarul la initiative anti stat de drept, anti-UE si anti-NATO; 5. Daca dupa toata treaba asta va mai ramane vreun nume in bol in afara de Monica Macovei, puteti sa-l votati.”

  Apreciază

 • 67. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 20:59

  Să vă arăt ceva interesant.
  *
  207. Bască ilie | iunie 26, 2014 la 17:03
  PS. Ovidiu
  Ce crezi? Dacă Ponta s-ar teme de deschiderea dosarului Panait, crezi c-ar mai candida la prezidențiale? Dar dacă CCR ar decide că un președinte în funcție poate fi cercetat penal? 🙂 🙂 🙂

  *
  224. Bască ilie | iunie 26, 2014 la 23:34
  Ovidiu
  *
  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/iccj-sesizeaza-ccr-cu-privire-la-suspendarea-urmaririi-penale-a-presedintelui-in-dosarul-gabrielei-firea-85315.html

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 21:03

  Adică, hăăt din vară… termenul la CCR taman cu 3 zile înainte de turul doi:
  Ce precizie, domne, ce precizie! 🙂
  *
  Aici se pot verifica cele două comentarii ale mele, să nu ziceți că-s neam mincinos. 🙂
  https://noradamian.wordpress.com/2014/06/24/orice-premiu-obliga/

  Apreciază

 • 69. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 21:05

  Bsk, să-nțeleg că și dacă iese și dacă nu, e la fel de vulnerabil? 🙄

  Apreciază

 • 70. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 21:08

  La 67 este al doilea motiv pentru care am amânat ultimele 7 episoade din cazul Panait. (primul l-am mai spus)
  Am avut încă două (total patru motive și gata! 🙂 )

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 21:14

  @Nora 69
  Este posibil. 🙂
  Aș zice că Ponta ar fi mai protejat să nu câștige alegerile, să rămână sub protecția fraților parlamentari… până în decembrie 2016, dar mai știi? Frate, frate, dar prostia se plătește cât nu face? Dacă îi provoacă urât pe frați și se hotărăsc să termine cu Dinastia (Ponta) celor trei ouă? 🙂

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 21:16

  Păi, da! Cu cât mai sus, cu atât mai periculos! 🙂

  Apreciază

 • 73. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 21:18

  Mai exact : Dinastia (Ponta) ouălor impare. Mai sunt și alții, toți cu număr par. 🙂

  Apreciază

 • 74. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 21:19

  @73
  Bănuiesc. 🙂

  Apreciază

 • 75. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 21:22

  @72 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 • 76. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 21:25

  @75
  M-am gândit la măsurarea de mare precizie: teslometrie. 🙂

  Apreciază

 • 77. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 21:30

  Azi am scăpat aiurea de trei ori semnul întrebării.

  Apreciază

 • 78. Bască ilie  |  27 octombrie 2014 la 21:50

  Ultima strigare.
  Somn ușor și nu uitați să visați! 🙂
  *

  Apreciază

 • 79. noradamian  |  27 octombrie 2014 la 22:31

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 80. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 11:31

  Saluttare!
  Așteptați-vă la panică de disperare în atac de inimă la pitpalac!

  Apreciază

 • 81. noradamian  |  28 octombrie 2014 la 11:39

  Salut! 🙂 Tic-tac, tic-tac… ?

  Apreciază

 • 82. noradamian  |  28 octombrie 2014 la 11:43

  Până mă-ntorc de la treburi poate apar noutăți despre indvizii din ganguri!… gangurile gangsterilor roșii, albastri, rozalii, căcănii, vreau să zic 🙂

  Apreciază

 • 83. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 11:47

  Pitpalacul cel mai mare ești chiar tu, Mitomaniacule!
  Să nu uităm de unde am plecat – numai Ponta să nu fie(fii!) – și unde n-ar fi rău să ajungem (cu bine; câteodată, tot răul e spre bine)! 🙂
  Niciodată nu-i târziu – nici în 2016 – să se aleagă grâul de neghină, câte-un pic, pic, pic, până… și-altădată ori e lungă, ori e lată. 🙂
  Nu fi trist, Harap Alb! 🙂
  *

  Apreciază

 • 84. noradamian  |  28 octombrie 2014 la 11:57

  No, să-i asteptăm cu răbdare s-ajungă la locul cuvenit! Și cu muzică 🙂

  Apreciază

 • 85. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 12:01

  Nora,
  La ceas 🙂 (de seară) m-am dus să vin, înec amarul într-un pelin. 🙂

  Apreciază

 • 86. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 12:20

  La @83,
  Nu uitați să observați mascați și la urmă țepe-țepe! 🙂
  Unde ești tu Felix? Doarme. 🙂

  Apreciază

 • 87. noradamian  |  28 octombrie 2014 la 12:32

  Poze, documente, declarații… Ce să mai zică bietul mitoman în fața evidenței?
  http://www.romanialibera.ro/special/dezvaluiri/exclusiv–o-fundatie-infiintata-de-ponta-a-fost-sponsorizata-de-claudiu-florica-354951

  Apreciază

 • 88. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 12:39

  @Nora-87
  Cutremurici la fundație! 🙂

  PS. Din pușcăria ta încăpătoare, de la @84, tresaltă bucuria nebunilor după muzica Legii amnistiei și grațierii. 🙂

  Apreciază

 • 89. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 12:59

  Apare în 2002, pe lângă fundătura fundației, și viitorul ministru pesedist sănătos din 2009, Ionuț Bazac, cu Forza Rossa de Ferrari.
  Și-a păstrat aspirațiile forțoase și a fost promovat la Forza Civică, ungurean de-al nostru. 🙂

  Apreciază

 • 90. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 13:32

  Nora,
  Când ai timp să actualizezi ora Grădinii, ne-ai salva de la decalaje neavenite de fus orar și recidive luate la ochi din considerente de caracter ordinar, după mentalitatea plagiatorului (bazat pe iuțeala de mâini la ochi și nebăgarea de seamă la audiență) 🙂

  Apreciază

 • 91. Cristian  |  28 octombrie 2014 la 14:49

  Ca ministru al dezvoltarii gestionind fondurile europene Elena Udrea a CHELTUIT accesind fonduri europene…dovada este reclama lui REGIO ce o vedem derulind pe tvuri cu obiective realizate concret..

  Doar nu o sa credem ca guvernul ponta cu nerozii lui cu tot a putut realiza proiecte atit de mari …in doi ani.. de neguvernare.
  .
  Fiti atenti la ce ne prezinta actorul Victor Rebenciuc ..peste tot se inscrie numele Elenei Udrea…

  Apreciază

 • 92. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 15:09

  @91
  Da, cam așa-i, Cristian. Peste tot scrie Elena Udrea. 🙂

  Apreciază

 • 93. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 15:17

  Știu și de ce: așa ne-a fost scris. 🙂

  Apreciază

 • 94. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 15:40

  Nora,
  La tema e azi și la încrederea care și-a găsit nașul de-alaltăieri.

  Ghici cine a răspuns azi, apoi „lasă-mă-n durerea mea”! 🙂
  -Dacă George Maior ar fi propus premier, aţi considera că este dăunător acest lucru?
  *
  „Atât SRI, cât şi SIE sunt foarte puternice şi trebuie creat un sistem de control al lor.
  După experienţa avută cu MRU, nu recomand nimănui să ia un şef de serviciu şi să-l numească prim-ministru.”
  *
  http://alegatordedreapta.info/golanul-striga-golanii/#comment-3669

  Apreciază

 • 95. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 16:53

  Prieteni și vizitatori trecători,
  În aceeași ordine de idei și din același link al postării (la litera c2).
  -Ghici cine-i idiotul! Ori eu, ori MRU!
  (după ce veți citiți întrebarea de baraj in PS-ul meu)

  Vă rog să rețineți egalitatea egalității: „Deci toți și în mod egal”.

  Ziarist:
  „Si daca ati fi primit o adresa similara celei trimise de presedinte catre SIE, in noiembrie 2013, prin care cerea sa specifice daca in Guvern exista ofiteri sau fosti ofiteri acoperiti, cum ati fi raspuns?”

  MRU:
  „[…] Nu exista o prevedere explicita in legislatie care sa autorizeze presedintele sa aiba acces la numele personalului care desfasoara activitate informativa. Mai mult, daca citim legea securitatii nationale, observam ca presedintele nici nu apare ca beneficiar al informatiei, beneficiarul fiind CSAT ca organism. Deci toti si in mod egal”.
  Concluzia este ca, daca dorim ca o anumita functie sau un anumit organ al statului sa aiba acces la astfel de informatii, atunci trebuie modificata legislatia, pentru ca pe ce avem acum acest lucru nu este posibil”.
  *
  PS.
  „beneficiarul fiind CSAT ca organism”, MRU ordonă că președintele singur (sau instituția Prezidențială, separată de CSAT) nu poate primi informația privind numele unui acoperit A; în schimb, dacă același Președinte ales stă cuminte în banca lui la ședință CSAT, alături de ceilalți membri, numai „toți și în mod egal”, da, e OK, vor primi toți elixirul fericirii cu astfel de informație.

  Cine să aducă informația pe masa CSAT? Acel unic atotputernic și atotcunoscător, acel membru CSAT, directorul SIE (în acest caz). Numai cu pipeta – fiecare membru CSAT, simultan – primește rația egalității cu picătură, direct pe limbă sau între ochi”! 🙂
  Ca la dentistul oftalmolog, în terapie de grup. 🙂
  „Orbi-sec”, soluție orală!
  Unul [ca MRU (sau Mele)] pentru toți, toți gură-casă pentru unul MRU.
  Atotputernicul decide de capul lui DACĂ și CE aduce pe masa CSAT, altfel toți vor înghiți în sec , cu excepția atotcunoscătorului Suprem, MRU.

  Întrebarea finală de baraj pentru supremația idiotului.
  -Dacă un președinte ales n-are voie să primească nicio picătură de la directorul SIE, ba chiar decide DACĂ și CE are chef să servească în terapie de grup la CSAR, atunci cum naiba înghițim reciproca, când foști directori SIE – MRU și Mele- se tot cer și se tot vor candidați aleși la Președinție?

  Apreciază

 • 96. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 17:56

  Până la postarea ultimei părți, poate vă întrebați cum poate decide CSAT-ul, în întregul grup de membri, să-i solicite informația A directorului SIE sau transmită informația unei alte autorități – în temeiul dispozițiilor legale și constituționale – (cum ar fi către CSM sau Parlament), din moment ce toate deciziile se iau în consens iliescian.

  Președintele României este doar unul dintre toți membrii egali din CSAT, are un singur vot (cel mult două cu al unui consilier prezidențial) în fața majorității miniștrilor (inclusiv șefii SIE și SRI).

  Când vicepreședintele CSAT , premierul, spune VETO, nu aduceți (sau nu trimiteți) nicio informație legată de Victor Ponta sau de incompatibilul magistrat/parlamentar/ministru A , nu mai mișcă nimeni și nimic în front, iar toată mascarada pișatului cu boltă pe Constituția și legile tării devine de fapt ea însăși acel fantasmagoric secret de stat, ascuns într-un grup atotputernic. Președintele – în inferioritate absolută perpetuă – este adus la tăcere și amenințat cu suspendarea/demiterea.

  Observați poanta supraputerii CSAT-ului în cerc vicios: Peședintele Traian Băsescu a vrut să afle de la fostul director SIE (Meleșcanu) câți ofițeri acoperiți – actuali sau foști – sunt mai întâi chiar în CSAT și apoi în restul echipei de guvernare. 🙂 Câți cai breji are herghelia guvernamentală.

  Culmea curiosului de secrete acoperite!
  Președintele i-a cerut lui Mele să-i răspundă în primul rând la întrebarea intimă:
  -Calule, mănânci ovăz? 🙂

  Apreciază

 • 97. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 18:11

  În concluzie, redusă la informația despre trecutul prezent al premierul minune Ponta (fost acoperit sau activ) și în același timp vicepreședinte CSAT, prin propunerea idioată cu pipeta în ședința de grup CSAT, MRU ne traduce astfel: din spirit de egalitate pentru toți, Ponta ar fi fost de acord și va fi oricând să se scoată informația despre el însuși. 🙂

  Apreciază

 • 98. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 18:56

  Cu Parchetul Militar – dirijat de procurori acoperiți sau trecători prin servicii secrete ca prin brânză (inclusiv din Parchetul General și prin detașare aprobată de CSM) – se vor respecta/aplica legile și Constituția în același cerc vicios la fel cum s-au respecta/aplicat anul trecut în cazul disidentului Gherghe Ursu ucis și cu complicitatea unor procurori aflați la dispoziția Securității, așa cum sunt și în prezent lucrători activi în același Parchet General.
  Mai încet cu aplicarea Legii în secret!
  Statutul prevede ca magistrații incompatibili să fie scoși din sistem, iar legea penală aplicată înseamnă și condamnați pentru fals în declarații, cu aceeași destinație: aut din magistratură, nu să continui mascarada cercetării secretului lor în parchete, ca la autoservire, sau cu infractori la secret în aceeași terapie de grup standardizat!
  Toți propagandiștii- acoperiți sau descoperiți- trimit toate cauzele spre soluționare numai în triunghiul Bermudelor! 🙂

  Apreciază

 • 99. noradamian  |  28 octombrie 2014 la 19:05

  Seara bună! 🙂 Bsk, țin minte că m-a revoltat pur și simplu felul în care Mru, vreme de o emisiune întreagă, la un tocșou, ne-a servit un fel de auto-acoperire, fără noimă, fără miez dar cu maximă seriozitate… 🙂

  Apreciază

 • 100. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 19:06

  Numai cu DNA-ul prinzi câțiva boieri din servicii, buni de cercetat și condamnat pentru complicitate la infacțiunea de fals în declarații, apoi mai stăm de vorbă despre secretul și hora infractorilor.
  Până una-alta este necesară intervenția CCR pentru restabilirea limitelor constituției și ale legilor în vigoare, nu lăsate la cheremul unor manipulatori și propagandiști iresponsabili.

  Apreciază

 • 101. noradamian  |  28 octombrie 2014 la 18:12

  ponta&iohannis, aceeasi carte: pe o parte popă, pe alta valet:

  „Johannis acum in declaratie la Tv : Basescu ar trebui sa fie cinstit sa spuna ca in 2012 la referendumul de demitere nu a fost umilit de PNL ci de 7,4 milioane romani care au votat pentru demitere!
  Inclusiv KWJ a votat pentru demiterea tiranului odios in 2012”

  Apreciază

 • 102. noradamian  |  28 octombrie 2014 la 18:17

  Bsk, 100, ar fi prioritatea priorităților pentru binele țării, în al doispelea ceas…

  Apreciază

 • 103. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 18:21

  Dovezile cercului vicios ascuns în triunghiului bermuzilor (tot din linkul c2):
  *
  Ziarist (a formulat întrebări legitime și inspirate; se poate și mai tari):
  „Proba nu poate fi obtinuta din cauza secretizarii informatiilor”

  MRU:
  „Trebuie sa existe proba, si imediat Parchetul se sesizeaza. Daca nu exista proba, sunt doar vorbe”
  Ia, proba, neamule, de la atotputernicul!
  ***
  Ziarist:
  „Dar cine are informatia, deci eventuala dovada, nu ar incalca legea prin deconspirare?

  MRU
  „Daca are dovada incalcarii legii, Parchetul se sesizeaza. Daca exista o ilegalitate, conteaza mai putin deconspirarea si mai mult incalcarea legii. De aceea si spun sa vina dovada!”

  De aceea vă spun și eu:
  Șantajul și ignoranța conviețuiesc în aceeași casă și pentru aceeași cauză nobilă: dovada ascunsă prin încălcarea legii, sub aparența de legalitate.

  Apreciază

 • 104. noradamian  |  28 octombrie 2014 la 18:25

  Bsk, exact de dialogul ăsta absurd îmi amintisem. Nu rostogolea decât unul și același lucru, într-un cerc fără ieșire și fără să spună nimic.

  Apreciază

 • 105. noradamian  |  28 octombrie 2014 la 18:28

  Simptomul definitoriu al unui regim fals democratic nu e grija pentru legalitate ci exclusiv, pentru aparența ei.

  Apreciază

 • 106. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 18:47

  Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării:
  Președinte: TB
  001-Vicepreședinte*** finul Ponta
  1. ministrul apărării naţionale*** OZN-istul, după nășelul Oprea
  2. ministrul de interne,
  3. ministrul afacerilor externe,
  4. ministrul justiţiei*** afinul Cazanciuc
  5.ministrul industriei şi resurselor,
  6. ministrul finanţelor publice,
  7. directorul Serviciului Român de Informaţii***nașul mare
  8. directorul Serviciului de Informaţii Externe***conașul
  9. şeful Statului Major General
  10. consilierul prezidential pentru securitate naţională.

  Apreciază

 • 107. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 19:00

  Nora
  Teatrul de operațiuni mincinoase din CSAT se joacă cu casa închisă de 25 de ani. Mai vrem 25 de ani aceeași piesă, pusă în scenă de structura de rezistență (de sorginte securistă) față de principiile democrației funcționale și ale statului de drept.
  Producător: nemuritorul. 🙂 🙂 🙂
  Regia: nemuritorul
  Imaginea: propagandiștii acoperiți și descoperiți.
  Muzica: propagandiștii acoperiți și descoperiți.
  Scenariul: secretul de stat în minciună colectivizată.

  Apreciază

 • 108. noradamian  |  28 octombrie 2014 la 19:11

  Nu mă pricep, dar poate, e preocupată și CCR de situația asta…

  Apreciază

 • 109. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 19:19

  CCR are posibilitatea să asculte un pic distribuția (membrii CSAT și alte părți interesa(n)te ), să corecteze textul din capul actorilor grăbiți și să le scotă gărgăunii din cap, adică să le sufle o partitură nouă după Constituția și legile țării, să le fie învățătură de minte în prezent și pentru viitor.
  Nu se mai poate înota cu armata de incompatibili protejați, ca gâsca pe apă netulburată, în această mocirlă neconstituțională.

  Apreciază

 • 110. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 19:22

  Dacă actorii tăceau, rămâneau filosofi danezi.
  I-a mâncat limba să ne arate cum nici n-au de gând să-și îndeplinească obligațiile. Un spectacol grotesc tragi-comic!

  Apreciază

 • 111. noradamian  |  28 octombrie 2014 la 19:27

  câtorva le-au căzut măștile. destul ca nu mai poată minți pe toată lumea,tot timpul 🙂

  Apreciază

 • 112. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 19:52

  Mint foarte prost, lamentabil, contradictoriu, cu formulări ilare.
  De ex. Meleșcanu, cu lista ofițerilor acoperiți (așa-zisa listă pretinsă de TB), a insinuat c-ar fi fost cerută lista tuturor ofițerilor acoperiți din SIE. După precizarea președintelui (era vorba doar de eventualitatea existenței unor acoperiți în Guvern), Mele a ținut morțiș să spună c-ar fi același lucru. 🙂 Cum ar fi posibil una ca asta?
  Erau sau sunt mai mulți acoperiți în guvern, suficienți să întocmească o listă, dar a avut noroc că legea din capul lui nu-i dă voie să respecte nicio lege și Constituția. 🙂 Scuza lui prostească, cu caracter general valabil- în temeiul secretului absolut, ca MRU, include de fapt orice fost ofițer acoperit- cu toate că pot fi încă sancționabili pe motiv de incompatibilitate (cu consecința pierderii dreptului de a mai ocupa o funcție publică, cum ar fi pentru alegerile din 2016 pentru politicieni sau excluderea din magistratură), sau chiar sub incidența legii penale timp de 5 ani de la întreruperea raportului de muncă sau serviciu.
  Mele se laudă cum ascunde de fapt cu senilitate și infractori. 🙂
  De acoperiții activi nici n-am cuvinte. 🙂

  Apreciază

 • 113. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 20:09

  La fel MRU. Lasă de înțeles că încălcarea legii nu mai împiedică raportarea unui incompatibil, dar cere dovada în orice situație.
  Păi, taman CSATul – care coordonează si activitatea SIE !!!!!- are obligația să iasă cu dovada incompatibilității parlamentarilor sau a miniștrilor și să anunțe CSM-ul în cazul magistraților.

  Hoțul MRU strigă: „Nu-i dovada! Nu fiți mai hoți ca mine! ” 🙂

  Apreciază

 • 114. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 20:16

  Nici nu mai avem nevoie de dovada: este suficient ce zice MRU, fostul director SIE înțelege deja că SIE nu poate să scoată dovada în nicio situație. 🙂

  Apreciază

 • 115. noradamian  |  28 octombrie 2014 la 20:22

  Da, niste gentlemeni cu preteșuguri subterane care, în ciuda diferenței de generație, de prețiozități și de pretenții, sunt modele politice perfecte pentru portretele în tonuri blânde și senine ale d-lui plesu. plus herr iohannis, să nu uit.

  Apreciază

 • 116. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 20:25

  Nu știu de ce MRU nu se ocupă de altceva, o muncă mai onestă decât cea de propagandist de serviciu. Tocmai el ne vinde gogoși, după ce ne-a anunțat buricos curățirea Parlamentului de acoperiți ochiți de el și comandați la două butoane?

  Apreciază

 • 117. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 20:31

  Probabil MRU se cere din nou la SIE și își susține proba de lucru (publică) și se creme să șteargă urmele scăpate pe cele două butoane (vezi ultimul link, înainte de pct. 4 din postare!)

  Apreciază

 • 118. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 20:33

  @117
  Asta mă deranjează și pe mine:
  „cea mai mare josnicie este că au fost și rămân useliști”
  ST?

  Apreciază

 • 119. noradamian  |  28 octombrie 2014 la 20:45

  Multă lume îl dădea dezuselizat, deși singurul regret față de trecutul lui politic uselist din 2009 în 2014 exprimat repetat, e că s-a procedat prea repede în 2012, că acțiunea usl n-a fost pregătită temeinic si că vestul a-nțeles gresit. Acum e clar că a fost si a rămas uselist.

  Apreciază

 • 120. noradamian  |  28 octombrie 2014 la 20:55

  musiu vp se duce la vale. iar ik, în loc s-o cârmească spre votanții de dreapta, îi preia modelul: pomeni, minciuni, jigniri…
  http://www.comisarul.ro/preziden%C8%9Biale+2014/surse-psd/procentele-lui-ponta-scad-dramatic-in-bu_255440.html

  Apreciază

 • 121. Bască ilie  |  28 octombrie 2014 la 22:29

  Noapte bună!
  Nu uitați, mai întâi încălzirea optimismului! 🙂
  *

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 899,967 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.359 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 899,967 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: