Dormi liniștit! Pentru tine, Ghe. Ursu, I.P. Culianu, C.Panait… – cu dosare spălate de primenitele SIE și SRI – magistrații reformați de SIE/SRI șterg cu eroism urmele criminale în statul de drepți! (1/5)

5 Noiembrie 2014 at 10:44 150 comentarii

 Postat de Bască ilie în „Grădina Publică”
1. Magistrații acoperiți de legea junglei l-au tâlhărit pe A. Ursu ca-n codru.
Andrei Ursu, fiul disidentului Ghe Ursu (ucis în bătaie la 17 nov 1985 în urma anchetei comune a Miliției și Securității, în complicitate cu procurorii de la Procuratura locală sector 6), protestează – în greva foamei – împotriva sistemului judiciar. Pentru urmărirea mai puțin obositoare și mai simplu/direct de înțeles,.pe cât posibil, vom evita elementele faptice și juridice legate de cazul Ursu  
Imaginați-vă locatar într-o vilă, cu o singură familie vecină, în condițiile aceluiași regim juridic al imobilului (la fel de coproprietari, cu aceleași obligații ce decurg din aceeași lege). De undeva, de-acolo sus, de pe acoperișul locuinței se desprinde (de la mijloc) o bucată groasă de tencuială sau acoperișul cu totul după o rafală de vânt. Se nimerește în capul unui trecător, îl nenorocește pe viață sau moare.
Cum v-ați simți să vă treziți cercetat, acuzat, judecat și condamnat după o lege, iar vecinul să scape nu doar nejudecat, ci necercetat și absolvit de orice răspundere, fără să se înceapă urmărirea penală împotriva lui, teafăr și nevătămat, după aceeași lege, dar înțeleasă viceversa? Similar a fost nedreptățit Andrei Ursu și cere să se aplice aceeași lege pentru toți: într-un alt caz, torționarii regimului comunist au fost condamnați la răspundere penală în 2009 după o lege interpretată și aplicată ca la carte în statul de drept, dar în cazul Ghe. Ursu aceeași lege a fost înțeleasă după cartea junglei.      
Cu siguranță, veți începe să înțelegeți ce (vi) s-a întâmplat, după ce veți fi aflat că vecinul a fost ofițer al Securității, așa cum Andrei Ursu înțelege foarte bine de unde vine protecția postdecembristă de care beneficiază fostul maior de Securitate, tratat  într-un regim special prostrevoluționar, Marin Pârvulescu, coordonatorul anchetei, instigator și participant activ la torturarea lui Ghe. Ursu până la moarte.  
 
Revoltător și umilitor! Nici nu-i necesar să intrăm în amănuntele legate de fapte sau să le comparăm cu situațiile faptice ale altor torționari. Totul se reduce doar la o adunare simplă a timpului, începând de la aceeași dată:  01 oct. 1992. (Legea 140 din 01.10.1992 a abrogat art. 226 alin. 3 din Codul penal și a dat liber la curgerea timpului pierdut). De la această dată începe numărătoarea inversă a anilor (lunilor) în care legea penală îi permite statului român, prin instituțiile abilitate, să-i cerceteze pe criminali, să-i judece sau să-i condamne. După consumarea timpului prevăzut de legea penală veche, după faptă și răsplată, statul român este “pedepsit”; pierde dreptul de urmărire penală a inculpatului (sau a necercetatului scăpat), indiferent în ce stadiu l-a prins legea cu timpul expirat (înainte de începerea cercetării, în timpul urmăririi penale sau al procesului penal). Sancțiunea usturătoare primită de instituțiile abilitate ale statului, numită prescripția urmăririi penale, se traduce simplu: “Turcu plătește, organele încasează și se distrează!”. Organele reprezentative ale instituțiilor statului – plătite din banii prostimii, contra serviciilor de interes public – specifice Ministerului Public și actului de justiție în instanța de judecată – sunt procurorii și judecătorii de diverse specialități. Depinde cum îi nimerești: onești sau independenți, acoperiți sau nedescoperiți, santajabili sau bi-butonabil. La alegere sau după posibilități și specialități. Norocului trebuie să-i faci puțină curte. Cu ghinionul, însă, stăm în perfecțiune. Îmi permit să afirm că ni-l facem cu mîna noastră, altfel ne-am pierde statutul de prostime cu vechime.
 
2. Andrei Ursu – prin demersurile lui extreme – încearcă să ne deschidă ochii, în timp ce nouă – prostimii – trebuie să ne crape obrazul de rușine pentru indolența crasă, lașitatea și prostia în nepăsare mai mare decât ignoranța.
În 2009, ICCJ a pronunțat o decizie lămuritoare într-un alt proces penal (cazul Dulgheru), în care tot niște procurori militari au încercat – în disperare de (aceeași) cauză – să le spele trecutul unor torționari criminali și să le șteargă urmele criminalității protejate. Vă rog să citiți un extras din decizia în care judecătorii ICCJ au explicat din ce motive s-a suspendat prescripția răspunderii penale în cazul torționarilor regimului comunist, adică numai de la 01.10.1992 începe să curgă timpul “dreptății” postcomuniste (până la împlinirea  prescripției). Urmăriți mentalitatea eroilor reprezentativi ai partidului unic! 
 „Cât timp au avut calitatea de cadre active ale MAI – DGSS sau procuror militar, corect s-a concluzionat că tragerea lor la răspundere penale nu a fost posibilă, în perioada existenţei statului totalitar comunist, şi datorită poziţiei şi funcţiilor deţinute, iar o dovadă a acestui fapt o constituie şi poziţia adoptată de statul român, la propunerea primului ministru (I.G.M.), în urma unei anchete efectuate de o comise P.C.R. în 1968, de a nu se dispune punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a celor vinovaţi de stabilirea unui regim penitenciar de exterminare (I.G.M. declarând că „soluţia cea mai bună este să lăsăm lucrurile să se îndrepte spre prescripţie din punct de vedere juridic, dar să nu luăm o hotărâre, să spunem să nu fie trimis în judecată şi împotriva omului să se ia hotărâri politice. Mai sunt câteva luni până la prescripţie”  
Din aceeași decizie ICCJ nr. 2579/2009 (aici)
„Astfel, a fost luată în considerare calitatea specială a persoanelor respective (procuror militar, comandant al penitenciarului, medicul şef al locului de deţinere şi (sau) adjunctul acestuia), toţi având şi statutul de ofiţeri activi ultimii în cadrul Direcţiei Generale a Siguranţei Statului din M.A.I. Unele dispoziţii procedurale privind urmărirea penală pentru militari prevăzute în art. 226 alin. (3) C. proc. pen., dispoziţii abrogate prin Legea nr. 104/1992, publicată în M.Of. nr. 244 din 01 octombrie 1992, îngrădeau posibilitatea punerii în mişcare a acţiunii penale pentru ipoteze identice cu cele în care s-au aflat persoanele menţionate de petent”
 
Aceeași Lege, altă mentalitate, interpretare și aplecare, în loc de aplicare, din capul eroului necunoscut între magistrații postcomuniști: judecătorul militar Gabriel Gunescu, de la Tribunalul Militar Teritorial București, cu sediul materiei în spălătoria criminalității organizate pentru ștergerea urmelor eroilor torționari ai regimului criminal-represiv, inclusiv ale fostului maior de Securitate Marin Pârvulescu, sentința nr. 27/16.10.2013 (aici):  “4.3- În privința suspendării prescripției răspunderii penale până în 1992 (când s-a abrogat art.. 226 C. pen), după cum a susținut apărătorul ales al petentului, instanța nu poate reține o astfel de motivație, deoarece începând cu anul 1990 nu mai există nicio justificare pentru a nu se putea demara cercetarea penală în orice cauză”.
…Din jurnalul cel de moarte al disidentului iubitor de țară, Gheorge Ursu, poet, scriitor, inginer constructor:  
Și-mi zice fiul rătăcit:
-Se pare că s-a zis cu biserica Cotroceni!
-Cum așa, zic eu, doar toate porticele spre curtea interioară a palatului au fost zidite, să nu le vadă Scroafa, de ce s-o mai dărâme?

-Azi, mâine, în maximum 3 zile o demolează. Și era ctitorie a lui Șerban Cantacuzino”.

Anunțuri

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , .

Revoluție&reformă- frăția politico-religioasă (2/2) Offshore-uri electorale

150 comentarii Add your own

 • 1. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 11:26

  Saluttare!
  Nu m-aș mira să aibă legătură cu postarea:
  „Monica Macovei cere Biroului Electoral Central renumararea buletinelor de vot anulate”
  *
  PS. Nora, am mai lăsat un minut la ceas. 🙂
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18468317-monica-macovei-cere-biroului-electoral-central-renumarea-buletinelor-vot-anulate.htm

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 11:29

  Bsk, am prins din urmă, minutul 🙂

  Apreciază

 • 3. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 11:34

  „Sunt pe cale să dezleg misterul numărului mare de alegători pe liste suplimentare în Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Ilfov sau Teleorman, judeţe care nici nu au mari fluxuri de turişti, nici nu sunt mari centre universitare. Mi-a povestit cineva care e noua tactică a hoţilor de voturi de la PSD, cu Dragnea în frunte şi în bună înţelegere cu beneficiarul Ponta.
  Mecanismul e simplu: nu mai aleargă autocarele prin comune şi târguri, ca să voteze uncheşii de trei-patru ori în localităţi diferite. Acum aleargă doar hârtiile! De exemplu, în Târgu-Jiu se întocmesc liste cu datele de identitate a sute de gorjeni. Aceste liste sunt transmise în Vâlcea, la oameni de încredere ai PSD, care-i trec pe gorjeni pe listele suplimentare din secţiile de votare, ca şi cum s-ar afla <>. Odată trecut acest hop, băgarea votului în urnă, în numele <> inexistent, devine o simplă formalitate.
  Astfel, sute de inşi (iar la nivel naţional, probabil, zeci de mii sau chiar sute de mii) <> în alte judeţe fără să fi trecut pe acolo! Evident, nimic nu-i opreşte să voteze şi la ei acasă.
  Acum nu mai aleargă de colo-colo alegătorii, ci fac turism electoral doar voturile lor! E şi mai ieftin, mai ales că s-a scumpit benzina…” – Grigore Cartianu

  http://www.paginadepolitica.ro/operatiunea-ponta-scor-cu-4-in-fata-cate-voturi-s-au-furat-duminica/

  MM cere BEC verificarea voturilor anulate, iar HotNews, a listelor suplimentare pe care figurează aproape un milion de votanți.

  Apreciază

 • 4. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 11:57

  Persoanelor îngrijorate de tot ce se-ntâmplă (inclusiv unor prieteni cu care am povestit mai devreme), le transmit si comentariul următor, cu care, în parte, sunt de acord. Aș adăuga că orice echipă are nevoie de lider care să deschidă drumul spre noua direcție de mers. Drum anevoios, în care anticorupția e indispensabilă.

  Ivan Zubeldian

  Atâta pesimism negru n-am mai văzut de mult. Zici că alegem între Stalin și Reagan, nu între Iohannis și Ponta. Să ne reamintim puțin perspectiva istorică:

  1. În 2000 CDR s-a făcut praf sub conducerea unor idioți politic. (puși acolo de Coposu, btw). Ne-am trezit cu Iliescu președinte ca să nu votăm Vadim. Fără distrugerea aproape completă a „dreptei” anticomuniste, nu era loc pentru altceva. Băsescu ar fi fost probabil un ministru, în cel mai bun caz.

  2. Între 2000 și 2004 dreapta românească a prins contur și a căpătat susținere populară. Fără perioada Năstase nu am fi avut niciodată opoziție reală la PDSR. Dacă Năstase ar fi fost mai cumpătat și un pic doar mai înțelept, astăzi eram pe orbita Rusiei, Năstase termina al doilea mandat, Voiculescu era ministru de finanțe, Băsescu nu ar fi existat iar „dreapta” ar fi fost Traian Remeș, Andrei Marga, Tăriceanu și alte figuri triste.

  În perspectivă falimentul CDR e falimentul anticomunismului ca unică ideologie a dreptei. Anticomunismul era necesar dar departe de a fi suficient. A trebuit un șoc masiv ca să evoluăm.

  Falimentul de acum al lui Băsescu e falimentul anticorupției ca unică ideologie a dreptei. Și mai e și falimentul final al liderului salvator. Gata, după Băsescu vin echipe, nu lideri providențiali. Și doar cu DNA nu poți construi o țară și nici opri jaful generat de clasa politică. Trebuie altă construcție. Dar ea nu o să apară dacă ne mințim că trăim în continuitate.

  Vreau să spun că perioadele dificile nu sunt numai inevitabile, sunt de-a dreptul necesare. Constiința clasei noastre de mijloc nu se poate forma doar pe Facebook și în Centrul Vechi. Am intrat într-o nouă epocă, retrăim prăbușirea CDR. Avem nevoie de asta. Și nu, după asta nu e neantul.

  Apreciază

 • 5. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 12:32

  „Falimentul de acum al lui Băsescu e falimentul anticorupției ca unică ideologie a dreptei”
  Nu-s deloc de acord cu asta.
  Ideea de „faliment” poate să subziste numai în capul unui pesimist; culmea, unul hotărât să condamne pesimismul postimii!
  Cum vrei să evoluezi? Prin încercări, tenacitate, oameni deciși să încerce și marea cu degetul, nu cu scuipați falimentari pe obrazul unui Președinte ca Traian Băsescu.

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 12:51

  Da, logica demonstrației e de apreciat, cu excepția acestei șopârle a la Ivan 🙂 care se bate cap în cap cu restul… La asta m-am referit când am spus că nu-s de acord decât în parte. Și că anticorupția e indispensabilă unui drum spre normalitate. Pentru că din demonstrația asta cu deschidere spre altceva, contribuția lui TB pro-statul de drept, în deceniul justiției, rămâne decisivă. Dar e bine de aruncat ochii pe orice părere în care e ceva demn de luat în seamă.

  Apreciază

 • 7. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 12:54

  Si-ar mai fi ceva: virusii par mai antrenați acum decât în perioadele precedente, pe când boborului, supus îndelungat spălării de creier si sărăcirii, pare că i-a scăzut alarmant, imunitatea.

  Apreciază

 • 8. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 13:01

  Cu bune și rele, piratul a deschis unui grup al magistraților gustul independenței și portița domniei Legii, nouă ne-a deschis ochii să vedem un pic mai bine structura de rezistență subterană față de principiile democrației sănătoase; a deschis granițele legilor puse în aplicare, inclusiv prin forțarea limitelor Constituției iliesciene, a scăpat peste picioarele mentalității comunist-securiste o piatră de temelie a statului de drept. Chiar de s-ar dovedi reversibile în viitor ca efect, experiența acumulată de gusturile pe încercate rămâne ireversibilă.

  Apreciază

 • 9. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 13:03

  Aici sunt total de acord 🙂

  Apreciază

 • 10. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 13:10

  Mă îngrozesc numai la gândul trecerii ca prin urechile acului, la alegerile prezidențiale din 2004, de la agonie la extaz, când ne-a ratat șansa orbirii complete sub președinția preacuratului Bombo.

  Apreciază

 • 11. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 13:17

  Da, iar acum urechile acului par si mai mici, ori aproape înfundate. Noroc că, de fudul ce este, vip se străduiește din răsputeri să le desfunde: 🙂
  http://inpolitics.ro/ponta-cea-mai-mare-gafa-electorala-din-istorie_18405583.html

  Apreciază

 • 12. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 13:17

  Blamându-i pe cei care au pus umărul la deschiderile de drumuri și gusturi, după regula pesimistului inconștient – Cine face ca piratul, ca el să pățească! – de fapt ne-o facem din nou cu mâna noastră moartă și proastă, fiindcă descurajăm orice altă încercare similară pentru viitor.

  Apreciază

 • 13. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 13:18

  Am impresia că nu trece luna si voi publica un nou rând de „telegrame de mulțumire” 🙂

  Apreciază

 • 14. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 13:23

  Minimalizarea semnelor de însănătoșire e boală lungă, sigură și fatală.

  Apreciază

 • 15. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 13:23

  12, i-aș zice căpoșenia prostului fudul, un prototip comun pe la noi. Unul care nu renunță la blamul prin care s-a definit în ciuda oricăror evidențe. Incapabil să iasă din tiparul din care a făcut o cuscă. Din fanatism ori tezism. Ceva valabil și pentru unii al căror creier nu duce lipsă de mobilier.

  Apreciază

 • 16. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 13:27

  Ignorarea sau tolerarea celulelor canceroase ne termină galopant, fără drept de apel.

  Apreciază

 • 17. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 13:30

  @15
  Nora, păi, de asta mi-a sărit muștarul, de câte ori am avut ocazia. 🙂

  Apreciază

 • 18. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 13:31

  Normal, din moment ce aici e cheia de care depind șansele la însănătoșire a statului! 🙂

  Apreciază

 • 19. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 13:33

  Spuneam cu sinceritate ce simțeam în suflet:
  -Mă doare de câte ori sunt blamate excepțiile.

  Apreciază

 • 20. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 13:44

  Într-o societate amenințată chiar din clipa nasterii sale ( mă refer la decembrie 89) cu raptul statului de către asa-zisii eliberatori, doar niste excepții puteau să-i dea șansa ieșirii din marasm. A le blama ( inclusiv cu adjective folosite în sens peiorativ de genul „providențial”) a nu le recunoaste contribuția, înseamnă a te asocia (voluntar sau din inconștiență) cu aceia care continuă ofensiva, asupra ei. Pe de altă parte, asta nu trebuie să excludă critica argumentată și lucidă. Altfel vorbim de idolatrie, de absolutizare, adică de atitudini la fel de nocive ca si blamul.

  Apreciază

 • 21. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 15:15

  Și tăcerea mea spune ce-aș mai putea scrie după trecerea ta în revista punctuală de puncte-puncte. 🙂

  Apreciază

 • 22. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 15:26

  Da, aș mai avea ceva de zis: să ne ferească Dumnezeu de psihoterapia securistă, reformată performant și adaptată la mediul umed al prostiei de grup social buimăcit, îndobitocit, prins la înghesuială și manevrat la discreție de același erou necunoscut!

  Apreciază

 • 23. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 15:32

  Să ne mai vedem și cum îl felicităm în urale naționale, după indicațiile prețioase ale preconizatului președinte nou ales, îmi vine să urlu.

  Apreciază

 • 24. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 16:59

  În decizia ICCJ apare Legea 104/1992 în mai multe locuri, dar asta este greșeala lor de redactare. Corect este așa cum am scris eu la început, Legea 140/1992.

  Apreciază

 • 25. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 17:49

  Seara bună 🙂 „ se pare că mai usor votează un decedat din Teleorman, decât un român din diaspora”

  Apreciază

 • 26. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 17:56

  Momentul trimiterii corpului de control al premierului, ca atac la contracandidatul său, în plină campanie, are loc exact când s-a trecut la verificarea voturilor anulate si a celor de pe listele suplimentare.

  Apreciază

 • 27. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 18:05

  @Nora-25
  Despre asta comentam cu băieții și fetele de dreapta:
  *
  Nu-mi confiscă nimeni, dacă nu-i încredere, măcar speranța, că MM a obținut în realitate între 8 și 10%.
  Poate ziceți că spun o prostie. Așa o fi, nu-i exclus, dar eu zic că se simte rezultatul real mai mare. Doar nu suntem chiar căzuți din lună și nu mai credem subit în fraudele tradiționale, inclusiv țintite strategic împotriva adversarilor incomozi sau pentru favorizarea unui Diacon-doi, la fel de independent… ca (mai întâi ghiciți! 🙂 )
  *
  http://alegatordedreapta.info/saptamana-postaka/#comment-4239

  Apreciază

 • 28. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 18:35

  Nu știu exact cum a formulat MM cererea de verificare a buletinelor anulate. Noi am mai discutat pe-aici de anularea cu a doua ștampilă. Să explic pe scurt la ce m-am gândit.

  *
  88. Bască ilie | octombrie 31, 2014 la 14:29
  Candidatul independent Monica Macovei nu ar fi atins coeficientul electoral la europarlamentare, fiindcă se practică înlocuirea buletinelor ștampilate pe un anumit numem, după comandă tip Dragnea: “Radeți câte 15 de buletine cu MM pe fiecare secție!” (inclusiv prin anulare cu a doua ștampilă, ușor de realizat fiindcă s-a scos sistemul ștampilelor individualizate/numerotate)
  *
  Anularea intenționată a buletinelor votate corect MM, dar anulate cu a doua ștampilă, presupune- la verificare – descoperirea a cel mult două tipuri de buletine cu MM, adică două explicații posibile:

  1. Prima ștampilă (corectă) a fost trântită pe MM, iar a doua oriunde în altă parte.

  2. Prima ștampilă a fost pusă (corect sau aiurea) pe un nume sau aurea, dar – culmea ! 🙂 – a doua a căutat-o cu lumânarea pe MM – ca să ce? – ca să anuleze buletinul. Nu mă-nnebuni! 🙂

  În concluzie, buletinele cu căsuța MM ștampilată corect înseamnă buletin anulat intenționat cu a doua ștampilă oriunde. Asta aș fi cerut să se verifice: câte buletine anulate apar cu numele MM ștampilat corect?

  Apreciază

 • 29. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 18:40

  Vaaii, cât de simplu pot anula niste mizerabili voința a sute de mii de alegători care votează convinși că votul lor contează! 😦

  Apreciază

 • 30. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 18:41

  Ciudat: trădat de ai lui, Iohannis începe să semene cu un candidat independent…

  Apreciază

 • 31. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 18:53

  Nora,
  Există secții de votare special amenajate 🙂 cu aceiași membri ca-n familie, abonați de nădejde în tot felul de alegeri succesive, chiar dacă aparent reprezintă partide diferite.

  Apoi, când alți abonați specializați la locul de muncă în secția de votare nu-s reuniți într-o familie, lucrează iuțeala de mâini și nebăgarea de seamă la numărătoarea centralizată: scoate fiecare, după dotare, buletine ștampilate dinainte și ascunse în pantaloni, chiloți, sub haină, sub bluză. Cine-i mai goluț se mulțumește să scoată doar ștampila (din buzunarul unde ține bine și o mică tușieră) de anulare a buletinelor votate corect.

  Apreciază

 • 32. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 19:04

  La centralizare (sortare pe nume și apoi numărare) toți membrii secției de votare scormonesc prin buletine și sortează pe teancuri nominale. Cine se aproie mai cu nădejde de teancul MM, conform instructajului, operează anularea/numerotarea anti-MM după curaj, prețul serviciului suplimentar și mai ales, după cum îl încurajează gradul de ocupare (cu altceva) al celorlați membri cu privirea pe unde apucă fiecare. 🙂

  Apreciază

 • 33. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 19:05

  operează anularea/numărarea (nu numerotarea) anti-MM

  Apreciază

 • 34. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 19:14

  La urmă, în peste 95% din secțiile de votare se constată că nu se pupă (nu se închide cheia) numărul de semnături (votanți prezenți) cu numărul de buletine descoperite la numărare din urnă.
  E târziu, oamenii obosiți, nerăbdători să ajungă acasă sau la crâșma privatizatului din spatele școlii din comună, ce să facă bieții membrii? Închid socoteala cu cheia din burtă. Nu scot buletinele în plus ci adaugă altele, la mica înțelegere cu soarta din mâinile fiecăruia. Altă aproximare, altă viață!

  Apreciază

 • 35. Creanga  |  5 Noiembrie 2014 la 19:56

  Ziua buna!
  Aceiasi lege, alta aplicare, pentru securistii cu apucaturi criminale.
  Bsk, berea e la rece, ajunge curand. 🙂

  Apreciază

 • 36. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 19:56

  Astea vor fi acum aplicate si anti-IK, în turul 2. Le va fi mai usor.
  Uite ce se pregăteste si pentru diaspora (nu m-as mira să fie adevărat)

  http://www.comisarul.ro/politic/exclusiv/psd-pregateste-blocarea-votului-din-strai_265937.html

  Apreciază

 • 37. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 19:57

  Azi am rămas în urmă cu știrile și articolele.
  Trec numai titlul de pe Hotnws (Cristian Pantazi) oarecum la tema postării. Mucles Service! 🙂

  „Alo – Opozitia, ziaristi, DNA, SRI, ONG-uri – se ocupa cineva de cele 11% din voturi pe listele suplimentare? E cineva curios sa-i cunoasca pe turistii si studentii din Giurgiu, Olt, Calarasi?”

  Apreciază

 • 38. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 19:58

  Seara bună, Crengulin. La bere nu mă-nscriu, că e rece 🙂

  Apreciază

 • 39. Creanga  |  5 Noiembrie 2014 la 19:58

  Nora,
  Ei as! Nu sunt sperios de fel. Am vorbit si eu, normal, am spus ca solutia este votul prin corespondenta. Jignind in stanga si in dreapta nu rezolvi nimic.

  Apreciază

 • 40. Creanga  |  5 Noiembrie 2014 la 20:01

  Nora, ramasesem dator de ieri cu o bere lui Bsk. 🙂

  Apreciază

 • 41. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 20:04

  Alo, ziariști acoperiți! Dacă nu vă spovediți, măcar mârâiți ceva, să nu se vadă ce comandă a Omertei securiste executați în statul de drepți!

  Apreciază

 • 42. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 20:07

  @Creangă
  Am băut-o. Ai achitat pariul, dar n-ai respectat înțelegerea.
  Avea alcool. 🙂

  Apreciază

 • 43. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 20:08

  Crengulin, corect! MM face ce trebuie :

  „Monica Macovei anunta ca a depus plangere penala impotriva premierului Ponta si a ministrilor Psd Stanoevici si Corlatean si cere ca acestia sa fie condamnati la cate sase ani inchisoare pentru fraudarea votului din Diaspora”

  A pornit și strângerea de semnături pentru votul prin corespondență.

  Apreciază

 • 44. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 20:19

  @36
  Articolul despre intenția de blocare a votării în diaspora, din Comisarul, se apropie de modul de operare al diversioniștilor specializați și prinde bine câteva indicii. Mobilizare serioasă pentru garantarea victoriei lui Ponta. Niște dezinteresați din familie se joacă de-a alegerile ca la nuntă și jură că nu se implică.

  Apreciază

 • 45. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 20:34

  Turcescu spune chiar acum la Nașul TV că nu-i vine să creadă în numărul de voturi obținute de Ponta în diaspora mai mare decât al Monicăi Macovei.
  În urmă cu una oră tocmai îmi exprimasem aceeași îndoială:
  (nu insinuez inspirația lui RT de la alegătorii de dreapta)
  *
  http://alegatordedreapta.info/saptamana-postaka/#comment-4245

  Apreciază

 • 46. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 20:50

  „Avem nevoie de liniste tovarăși! Că prea vorbesc mulți neîntrebați din țara asta”

  /Nici una dintre cele 5 televiziuni de stiri nu a transmis conferinta de presa in care Monica Macovei a anuntat ca a facut plangere penala impotriva lui Ponta si in ce conditii il sprijina pe Iohannis/

  Apreciază

 • 47. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 20:55

  Turcescu îl întreabă pe Cătălin Predoiu ce părere are despre cazul Panait, în calitate de fost ministru, dacă știe măcar cine a anchetat. O va da la două capete în gol, în stilul caracteristic.

  Apreciază

 • 48. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 21:03

  Bună observația lui Turcescu despre păstrarea enigmatică a dosarului Panait la secret, tocmai fiindcă clasarea n-ar trebui să aibă nimic de ascuns, poate vrea cineva să scrie o carte.
  RT exagerează (după versiunea Fica) c-ar fi murit procurorul anchetator (întâi ieșit subit la pensie). Nu a existat un procuror cu asemenea traseu profesional în viață de aici sau de dincolo. Am verificat, plus că presa i-a văzut și nominalizat pe anchetatori (aceiași de la început până la sfârșit). Se bat câmpii pe versiunile rămase în memorie după manipulările șantajiste ale Expliziv-ului fâsâit.

  Apreciază

 • 49. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 21:08

  Nu mai zic de minciuna Elei Fica, evidentă cât un munte, că avea î mână dosarul întocmit de procurorul dispărut, dar nu era înstare să-i spună numele. (dacă tot „murise”, de ce i-ar mai fi ascuns numele, în loc să arate că poate să iasă din ce s-a băgat 🙂 )

  Apreciază

 • 50. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 21:15

  Monica Macovei

  Către Klaus Iohannis
  Aleea Modrogan 22, Sector 1, București

  ACORD pentru salvarea statului de drept și a democrației în România

  Domnule Klaus Iohannis,

  În numele oamenilor care m-au susținut prin votul lor și al celor care au lucrat pro-bono în această campanie electorală, vă transmit în continuare cerințele esențiale pentru a salva democrația și statul de drept în România.

  În cazul în care acceptați aceste minime cerințe, vă rog să semnați acest Acord, cu mențiunea că vă angajați să îl respectați în totalitate, atât în calitatea dumneavoastră de președinte PNL și co-președinte ACL, cât și în cea de viitor Președinte al României.

  Cerințele minime sunt următoarele:

  1. Să garantați și să acționați ferm pentru continuarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic în vigoare, semnat de România cu SUA și pentru menținerea angajamentelor României față de NATO ca fundament și prioritate a politicii noastre externe.

  2. Să garantați și să acționați ferm pentru continuarea procesului de integrare în Uniunea Europeană, prin aderarea României la spațiul Schengen și adoptarea monedei euro.

  3. Să nu promulgați legea grațierii și amnistiei, și să nu efectuați grațieri individuale decât pentru oameni aflați în nevoie (bătrâni, bolnavi și alte situații excepționale).

  4. Să organizați în 2015 un referendum național pentru eliminarea imunității parlamentarilor, miniștrilor și a președintelui, iar partidele care vă susțin să acționeze pentru ca voința exprimată a cetățenilor să fie transpusă în legislație și în noua Constituție.

  5. Să garantați promovarea de către partidele care vă susțin a:

  a. unei legi privind votul electronic și prin corespondență pentru ca toți românii din țara și străinătate să poată vota, în așa fel încât noul sistem de vot să funcționeze începând cu alegerile locale din 2016.

  b. unei legi privind modificarea legii partidelor politice, astfel încât să se permită înființarea unui partid cu minimum 3 membri, așa cum este în majoritatea țărilor europene.

  6. Să susțineți alocarea a 6% din PIB pentru educație și 6% din PIB pentru sănătate.

  7. Să cereți și să militați pentru depolitizarea și reformarea ANAF astfel încât:

  a. IMM-urile să nu mai fi hărțuite de autoritățile de control. Hărțuirea trebuie să înceteze pentru a proteja oamenii liberi cu inițiativă și afacerile lor;

  b. în 2015 ANAF să recupereze cel puțin 50% din prejudiciile stabilite prin hotărâri judecătorești definitive și să-și stabilească o prioritate din recuperarea banilor din evaziunea de mari dimensiuni.

  8. Să garantați împreună cu partidele care vă susțin că exploatarea cu cianuri de la Roșia Montană nu va deveni realitate și va rămâne doar un episod rușinos.

  9. Să garantați că:

  a. nu veți schimba conducerea DNA la nivel de procuror șef, procuror șef adjunct, adjunct sau șef secție, că nu veți accepta niciun fel de schimbare care să afecteze în vreun fel activitatea DNA.

  b. nu veți promulga nicio modificare a legii actuale privind Direcția Națională Anticorupție (DNA), care ar reduce sau slăbi competențele și instrumentele de anchetă ale DNA, inclusiv pe cele privind investigațiile din etapele premergătoare formulării unei acuzații.

  c. nu veți solicita sau promulga vreo lege de comasare a DNA cu nici o alta structură din Parchet, că nu veți accepta schimbarea denumirii DNA.

  d. nu veți cere sau promulga vreo normă legală care să schimbe procedura de numire și revocare a persoanelor cu funcții de conducere din parchete (DNA inclusiv), menținând actuala procedură în care ministrul justiției propune pe bază de competiție și selecție un candidat pentru oricare dintre aceste funcții, propunere urmată de audiere publică în CSM, și de decizia președintelui României.

  10. Să garantați că:

  a. veți aproba de îndată orice solicitare de urmărire penală care vă este adresata dumneavoastră de procurori pentru miniștri care nu sunt membri ai Parlamentului României, având în vedere că această atribuție este și în competența președintelui, conform articolului 109 alineatul 2 din Constituția României; partidele care vă susțin vor vota fără nicio excepție, prin vot la vedere și fără amânări, pentru ridicarea imunității și pentru aprobarea cererilor de urmărire penală adresate de procurori Parlamentului.

  b. nu veți face înțelegeri politice la momentul numirilor în funcțiile de conducere a parchetelor și că veți numi în funcție numai magistrați care au dovedit deja capacitatea de a lucra în dosare complexe, profesionalism, integritate, independență și curaj, selectați de către ministrul Justiției pe baza acestor criterii și prin proceduri competitive și transparente. Să garantați că veți refuza propunerile de revocare din funcțiile de conducere a parchetelor venite de la ministrul Justiției dacă acestea privesc procurori care îndeplinesc aceste criterii.

  c. nu veți accepta modificarea/slăbirea legilor anticorupție – Legea 78/2000, OUG 43/2002, Codul penal în secțiunile relevante, Legea 176/2010, Legea 115/1996 și Legea 161/2003.

  d. nu veți accepta modificarea/slăbirea cadrului legislativ și instituțional privind controlul averilor, al conflictelor de interese si al incompatibilităților, al declarațiilor publice de avere și interese.

  e. vă veți consulta cu ONG-urile de profil, Comisia Europeană și partenerii externi în privința politicilor publice în justiție și anticorupție pe care dumneavoastră, Guvernul sau Parlamentul le veți promova public.

  Cum toate cererile din prezentul pact sunt fundamentale pentru România, iar oamenii care m-au votat au votat, de fapt, pentru aceste principii și proiecte, am certitudinea că nu veți ezita să întăriți prin semnătură aceste cereri ale angajatorului dumneavoastră, poporul român.

  Monica Macovei

  Apreciază

 • 51. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 21:25

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 52. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 21:38

  @50
  MM are o idee ingenioasă, oarecum, dar întreb și eu fiindcă-s mai greu de bibilică: dacă Iohannis semnează, asta-i garanție? Și dacă nu vrea să semneze, rămâne ca-n tren, ca și cum MM n-ar fi dat OK-ul, fiindcă votanții vor afla de moftul nemțesc.

  Apreciază

 • 53. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 21:45

  Somn ușor!
  Nu uitați, nu vă hazardați în codrul cu uscături! 🙂
  *

  Apreciază

 • 54. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 21:50

  Bsk, eu cred că nu va semna, la felul lui de a fi, o va socoti o condiționare puțintel umilitoare.

  Apreciază

 • 55. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 21:51

  Bsk, Nu merg pe ideea că e imposibil să greșească, orice om are dreptul la greseală, oricât ar fi de merituos. Dar, mă gândesc, e ceva forțat ca un comportament în esență integru să fie pus în paranteză pentru o greseală.

  „14.02.2014: Întrebată despre cum se potriveşte o funcţie de europarlamentar cu Ostaficiuc, care a fost găsit în conflict de interese de ANI, Monica Macovei susţine că liderul PDL Timiş şi-a plătit datoria. „Ostaficiuc a fost sancţionat administrativ pentru conflict de interese, a greşit şi a plătit. Nu a fost condamnat pentru conflict de interese. A greşit şi a plătit – nu mă abat de la principiile mele. Dacă Colegiul Director va decide ca Ostaficiuc să fie un candidat, atunci va fi un candidat”, a spus Monica Macovei (http://www.debanat.ro/2014/02/ostaficiuc-candideaza-la-europarlamentare/#ixzz3IDvkljgs)

  la data declaratiei, Ostaficiuc se afla sub incidenta interdictiei de 3 ani de a mai ocupa o functie publica, insa Macovei, aflata ea insasi in precampania pentru europarlamentare, pare ca nu avea nimic impotriva candidaturii lui Ostaficiuc pe aceeasi lista, cea a PDL.

  in prezent, Ostaficiuc e urmarit penal (http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=4929), avand averea in parte sub sechestru (http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-18472063-sechestru-partial-averea-liderilor-pdl-timis-ostaficiuc-popoviciu-samartinean-dosarul-aeroportul.htm)”. (E. N.)

  Apreciază

 • 56. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 22:47

  Nora,
  Am verificat dacă este adevărată afirmația „la data declaratiei, Ostaficiuc se afla sub incidenta interdictiei de 3 ani de a mai ocupa o functie publica”
  Într-adevăr, am găsit decizia definitivă a ICCJ și a fost pronunțată în iunie 2013. (respingerea recursului individului împotriva hotărârii date de Curtea de Apel Timișoara)

  Suntem în rahat. 🙂 Fruntea sus!

  Apreciază

 • 57. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 22:50

  Oioioioi! suntem înconjurați! 🙂

  Apreciază

 • 58. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 22:51

  MD : „Citesc în ce condiții participă V. Ponta la ”dezbateri” în turul II: are pretenția să fie la televiziunile lui, cu ”moderatorii” lui, în formatul lui, pe temele lui. Singurul lucru care i-a mai rămas să ceară este și contracandidatul lui, ce naiba, doar n-o să aleagă alții cu cine dezbate el, nu?

  În realitate, e un refuz de a participa la dezbateri, fără ghilimele de data asta. E același refuz ca în turul I, pe același motiv: campania lui se bazează pe o suită extraordinară de minciuni grosolane. Trebuie să fie sigur că tot poporul pe care barajul mediatic l-a izolat de aceste minciuni, pe bani grei (și publici, in marea majoritate), rămâne bine izolat. Nimic despre antecedentele sale de plagiator, nicio întrebare despre parcursul ciudat în procuratură, nimic despre contraperformanța sa unică în postul de premier, unde efectiv a înregistrat eșec după eșec”.

  Apreciază

 • 59. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 23:02

  Așa, ca să ștergem unde am călcat și să dăm cu un pic de busuioc dres, afirmația Monicăi Macovei nu-i chiar una catastrofală: „Dacă Colegiul Director va decide ca Ostaficiuc să fie un candidat, atunci va fi un candidat”. Ea nu era Colegiul Director (Național) și nu-i o greșeală să-i lași puterea de decizie în parohia internă.
  Neinspirația se află aici: „Nu a fost condamnat pentru conflict de interese”. La negația asta nu-mi permit să mai caut busuioc. S-a epuizat stocul. 🙂

  Apreciază

 • 60. Bască ilie  |  5 Noiembrie 2014 la 23:20

  Omul râios nu a mai candidat la europarlamentare (el zicea ceva despre teama de eventuala contestație ANI, dar putem să ne imaginăm și tranșarea prin hăcuire în sânul colegiului director)
  Oricum, la a doua eroare asemănătoare de pilotaj, o condamnăm pe viață, cu executare, la locul de muncă în noul partid! 🙂

  Apreciază

 • 61. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 23:23

  Mda! Pentru infamia ar merita, în loc de busuioc, cucută 🙂

  Apreciază

 • 62. noradamian  |  5 Noiembrie 2014 la 23:34

  O analiză rezonabilă pentru turul 1, făcută de un tip doxat (L.G.) :

  „Date oficiale:
  Voturi exprimate: 9.723.232
  Anulate: 237.761
  Valide: 9.485.471
  Liste suplimentare si urna mobila: 1.202.300 din care
  Voturi in strainatate: 161.054
  Lista suplimentara si urna mobila in tara: 1.041.246 (cca 11%)
  Rezultate candidati principali:
  VVP: 3.836.093 (40.44%)
  KI: 2.881.406 (30.37%)

  Facand abstractie de mita electorala si de oamenii carati la sectiile de vot din localitatea de bastina am presupus ca din milionul de voturi din tara de pe liste suplimentare 1/4 din ele sunt „pe bune”. Oameni aflati in tranzit, in statiuni, studenti etc. Ar rezulta ca 780.935 de voturi ar fi „turism neprogramat”. Stim cu totii ca marea majoritate a astora sunt „cadavre”. Vii. Si voteaza cu PSD-ul. Dar cu indulgenta am zis ca doar 4/5 din ei sunt ai lui Dragnea si restul ar fi ai celorlalti candidati. Ii dam pe toti „non PSD” la ACL si rezulta ca PSD-UNPR-PC ar fi beneficiat de 624748 de voturi in plus iar ACL de 156.187. Scazand aceste cifre din datele oficiale ar rezulta urmatoarele

  Voturi exprimate: 8.942.297
  Anulate: 237.761
  Valide: 8.704.536
  Liste suplimentare si urna mobila: 421.326 din care
  Voturi in strainatate: 161.054
  Lista suplimentara si urna mobila in tara „corecte”: 260.326

  Atunci rezultatele candidatilor principali ar fi fost:
  VVP: 3.211.345 (36.89%)
  KI: 2.725.219 (31.31%)

  Cam asta inseamna frauda electorala prin „turism”: 5%
  Daca si aia „locala si corecta” este de 5% atunci ordinea ar fi fost alta.
  P.S. Nu uitati ca se fura si la „anulate” adaugandu-se stampile pe buletine.”

  Apreciază

 • 63. Bască ilie  |  6 Noiembrie 2014 la 00:17

  Nu știu cine-i LG, dar nu așa se pune problema împărțirii un număr de voturi depistate ca nelegale. (el doar estimează cu presupusul, de distracție, or asta nu dovedește nimic)
  De exemplu, prin vot multiplu dovedit, nu interesează cărui candidat le-ar fi fost acordate de votanți, ci dacă acest număr este egal cu jumătate din diferența dintre voturile primilor doi clasați.

  VVP: 3.836.093 (40.44%)
  KI: 2.881.406 (30.37%)

  Diferența VVP-KI = 953.690
  Jumătatea diferenței =476.895
  Dacă se depistează în timp util (adică până la validarea rezultatului la CCR) un număr de votanți multiplu mai mare de 476.895 (eventual împreună cu alte bube într-un număr definit), acest număr nu exclude posibilitatea ca ele să fi fost obținute fraudulos (numai) de PSD în defavoarea (numai a) ACL.

  Să zicem 476.900.

  VVP= 3.836.093-476.900 =3.359.196
  KI =2.881.406 + 476.900 =3.359.306

  KI>VVP deci numărul 476.900 are potențialul să răstoarne rezultatul, iar CCR poate să hotărască invalidarea rezultatului din turul doi.

  Apreciază

 • 64. noradamian  |  6 Noiembrie 2014 la 00:32

  Bsk, sigur că e o estimare care merge pe presupuneri. Dar de la un calcul ipotetic se poate trece la un calcul al probabilităților, unul ceva mai puțin ipotetic, prin care să se poată verifica dimensiunea exactă a fraudei. Interesantă asta cu numărul potențial răsturnător, nu pare un rezultat imposibil, ori un număr ireal 🙂

  Apreciază

 • 65. noradamian  |  6 Noiembrie 2014 la 00:33

  Somn usor, tuturor! 🙂

  Apreciază

 • 66. Bască ilie  |  6 Noiembrie 2014 la 00:51

  Trebuia să tai procentele, fiindcă am presupus aceleași date pentru turul doi ca exemplu de întoarcere a rezultatului.
  În turul întâi, însă, șansele de invalidare sunt infime, fiindcă se face aceeași raportare dar numai față de locul 3, adică ar fi nevoie de voturi cu nelegale în număr mai mare de jumătate din diferența Iohannis-Tăriceanu, (2881.406- 508.572)/2 = 2.373.834/2= 1.186.917
  Numai un număr mai mare de 1.186.917 voturi cu destinație incertă poate răsturna rezultatul în sensul trecerii lui Tăriceanu pe locul doi în locul lui Iohannis; în acest caz CCR poae să invalideze rezultatul primului tur.

  Din primul exemplu se poate vedea cât de ușor riscă PSD-ul să se trezească cu rezultatul invalidat (diferența este de regulă mai mică, idem numărul minim necesar de voturi cu destinație incertă capabil să ducă la invalidare)

  Se pune problema încuietoare: dacă un partid ca PSD își prezervă premeditat un stoc de voturi fraudate – ușor de dovedit (evident, numai de ei știute) – pot să jongleze validarea după cum bate vântul victoriei:
  1. Le vor scot la suprafața (se toarnă singuri 🙂 ) numai dacă vor pierde în lupta cu Iohannis.
  2. Vor tace chitic în caz de victorie.

  Astea, da, alegeri! 🙂

  Apreciază

 • 67. noradamian  |  6 Noiembrie 2014 la 01:06

  Bsk, fiecare zi poate aduce surprize. Ne-am obisnuit cu cele rele. Dar nu-i obligatoriu 🙂

  ps. ai câte o depeșă în ambele lăzi. Una am discutat-o deja pe aici. Cealaltă e de văzut.

  Apreciază

 • 68. Bască ilie  |  6 Noiembrie 2014 la 01:46

  Recepționat!
  Vezi să nu rămâi în urmă! 🙂
  Somn ușor! 🙂

  Apreciază

 • 69. Bască ilie  |  6 Noiembrie 2014 la 09:07

  Saluttare! Frauda e mult mai mare!
  De peste 366 de milioane de voturi (peste 366.000.000)
  Proba zilei: Pițipoanca cu pudelu (am văzut-o pe Hotnews)
  *

  Apreciază

 • 70. noradamian  |  6 Noiembrie 2014 la 10:57

  Ziua bună tuturor! 🙂

  Unii trăncănesc, alții se plâng ori tac, ea acționează!

  http://www.realitatea.net/monica-macovei-plangere-penala-impotriva-lui-ponta-corlatean-stanoevici_1563530.html

  Apreciază

 • 71. Bască ilie  |  6 Noiembrie 2014 la 12:04

  Banda, vă rog! 🙂
  *
  http://www.petreanu.ro/2014/11/06/banda-hotilor-de-voturi-a-dat-lovitura/

  Apreciază

 • 72. noradamian  |  6 Noiembrie 2014 la 12:16

  Din articol:
  „Aţi văzut cum operează o bandă de hoţi de buzunare? Sunt îndemânatici, hotărâţi şi perfect de coordonaţi, creează diversiuni şi, până înţelege victima ce i s-a întâmplat, ei sunt departe, cu prada lor”.

  Apreciază

 • 73. dora  |  6 Noiembrie 2014 la 13:21

  Nora, 🙂 un calcul al probabilitatilor ne poate ajuta sa vedem dimensiunea reala a noii strategii de fraudare din partea puterii…..si daca se investigheaza miezul problemei prin confruntarea listelor suplimentare cu CNP-rile votantilor si adresele exacte se poate ajunge la acea diferenta de 5% de care vorbesti.
  Eu am o convingere ferma ca,MM a fost faultata grosolan si la votul intern si mai ales la cel din diaspora.Voturile ei au ajuns aproape sigur nu la Tontalau si la Tradiceanu.

  Apreciază

 • 74. dora  |  6 Noiembrie 2014 la 13:22

  ci la aliatul de nadejde Tariceanu.

  Apreciază

 • 75. Bască ilie  |  6 Noiembrie 2014 la 14:47

  Klaus Iohannis, despre sustinerea conditionata a Monicai Macovei: „Sunt bucuros sa reafirm ca toate acele lucruri se gasesc in programul meu, pot sa confirm si intr-un document semnat”
  Macovei: „Il votez pe domnul Iohannis”
  *
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18479652-klaus-iohannis-despre-sustinerea-conditionata-monicai-macovei-sunt-bucuros-reafirm-toate-acele-lucruri-gasesc-programul-meu-pot-confirm-intr-document-semnat.htm

  Apreciază

 • 76. noradamian  |  6 Noiembrie 2014 la 15:07

  Departe de mine să mă entuziasmez, dar pot spune că azi, la Cluj, Iohannis a jucat deosebit de bine. A precizat (garantat) câteva lucruri (!) esențiale pentru statul de drept, exact în spiritul decalogului MM. Să sperăm că le va respecta. 🙂

  Apreciază

 • 77. noradamian  |  6 Noiembrie 2014 la 15:08

  dora, 73, 74, furt masiv, e limpede, nu-nțeleg de ce nu intră Justiția pe fir

  Apreciază

 • 79. Doina  |  6 Noiembrie 2014 la 21:36

  Corect. Si cand ma gandesc ca numai eu stiu 3 votanti care in primul tur nu s-au obosit dar m-au informat ca in tururul doi vor „ponta” si nu pentru Ponta e clar.Bine cei care au votat cu MM in pruimul tur e clar ce vor face .

  Apreciază

 • 80. noradamian  |  7 Noiembrie 2014 la 12:55

  Ziua bună, tuturor! 🙂 Aflăm că Marin Anton, incompatibilul, cel pe care EU l-a preferat intelectualilor din motive de „pragmatism” vrea să treacă la PSD. Tot din pragmatism. Mă-ntreb dacă, din același motiv, EU nu-l va susține pe ponta, condiționat firește ( eventual în baza unui decalog udrist). Întreb, nu dau cu parul!

  Apreciază

 • 81. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 13:10

  Saluttare!
  Decât să pui întrebări grele, legate de bubele abținerii, mai bine ar fi să dai cu parul. 🙂
  Eu nu sunt adeptul îndrumării oilor în țarc, dar buba nu-i la oi, ci la problema de identitate (nedeclarată, a îndrumătorului care preferă să le lase pradă lupilor)
  Oile supraviețuitoare or prinde calea spre o vatră, dar câte dintre ele vor mai fi crezute c-au ales drumul după cum le-a dictat conștiința? Ai?

  Apreciază

 • 82. noradamian  |  7 Noiembrie 2014 la 13:15

  Bsk, electoratul ei, în proporție de 80% îl vrea pe Iohannis, deputații PMP au migrat la UNPR, iar acum si scutierul Marin Anton…
  Întrebarea e grea, dar pentru cine?? 🙂

  Apreciază

 • 83. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 13:24

  Păi, da, asta-i! Nu-i la (n)oi întrebarea, ci la vârf. 🙂
  Nu numai oilor trebuie să le recunoaștem libertatea de opțiune, ci și organizatorului (de stână 🙂 ) , or cine riscă (să pară la vârf fără orientare clară) câștigă o laie bălaie. 🙂

  Apreciază

 • 84. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 13:43

  Libertatea de opțiune la vârf , dacă nu se pronunță, se vede, la fel cum se vede și când se jură strâmb. Pe cale de consecință, o laie bălaie înseamnă o șansă în plus să-și rătăcească mai multe oi în viitor.

  Apreciază

 • 85. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 13:49

  În concluzie, liniștea la vârf îmi sună tot a vatră luminoasă, pentru tăcerea mieilor. 🙂

  Apreciază

 • 86. noradamian  |  7 Noiembrie 2014 la 13:52

  A, da, vatra pierdută dar veșnic rămasă-n sufletele soldățeilor 🙂

  Apreciază

 • 87. noradamian  |  7 Noiembrie 2014 la 13:52

  Că veni vorba de pragmatism, nu trebuie să uităm, totuși, că dacă PNL n-ar fi fost co-autor la blietzkrigul uselist anti-stat de drept din vara lui 2012, cu pact sau fără, acum candidatul penelist Iohannis care le era alături artunci, n-ar mai fi fost cu 10% în urma lui ponta. Asta nu-nseamnă să nu ne bucurăm, că, însfârșit, IK, candidatul PNL (ACL) semnează pactul pentru statul de drept, cerut de MM și de o parte a societății civile, fiind lăudat pentru pragmatismul său.
  Guvernarea uselistă instalată în 2012 a prevăzut din capul locului că dacă nu ia măsuri va da chix la următoarele scrutinuri. Prin urmare, a ieșit iute cu măsurile asiguratorii, acoperite de OUG-uri neconstituționale care să permită ( ori să faciliteze) fraudele de-acum, la care asistăm neputincioși:
  – capturarea masivă de autorități locale de către PSD.
  – re-deschiderea posibilității de vot multiplu, prin permiterea votului pe liste suplimentare la toate secțiile. Anterior, votul pe liste suplimentare se făcea în secții speciale, în campusuri universitare și gări și alte locuri unde sunt concentrați votanții departe de domiciliu. Nu și prin satele din sud, lipsite de drumuri dar bântuite de turisti la fiecare scrutin
  – interdicția de a avea statut de partid parlamentar pentru facțiunile din alianța electorală ARD și, implicit, dreptul de a numi oameni în secțiile de votare. Toate măsurile luate prin OUG-uri neconstituționale fiind protejate de Avocatul (pontist!) al Poporului, dl Ciorbea.
  „Ca instrumente programatice de încălcat Constituția, OUG-urile în cauză au fost brevetate de guvernul Ponta în vara anului 2012, când a fost debarcat la comandă și Avocatul Poporului, instituția devenind o anexă a Puterii. Cu alte cuvinte, între vara anului 2012 și toamna electorală 2014 e o legătură de cauzalitate imediată și categorică”.

  Apreciază

 • 88. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 14:30

  @86
  Da, am înțeles, să trăiți! 🙂

  Apreciază

 • 89. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 14:34

  Legătura de cauzalitate categorică mai are – categoric – un cuvânt de spus și, tare mi-e teamă, unul lung și îndesat.

  Apreciază

 • 90. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 14:44

  În aceeași ordine de idei de la @87, garantul supremației Constituției, CCR, s-a gândit să-și conceapă, prin îmbunătățirea propriei jurisprudențe, un „sistem imunitar” de prevenire a unor pălituri similare cu OUG-uri (sau mai nou cu HG-uri precum 223/2013) la care judecătorii CCR se vor mai tot uita cu aceeași supremație neputincioasă?

  Apreciază

 • 91. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 15:22

  RV: „OTV revine pe cablu. Ultima şpagă de la “ciocoiul” VVP pentru DD”
  Adică:
  Spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cum te oglindești! 🙂

  Apreciază

 • 92. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 15:33

  „ACL: Votantii Monicai Macovei, Elenei Udrea si UDMR vor vota Klaus Iohannis”
  *
  http://www.ziare.com/klaus-johannis/monica-macovei/acl-votantii-monicai-macovei-elenei-udrea-si-udmr-vor-vota-klaus-iohannis-1331578

  Apreciază

 • 93. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 16:05

  Nora,
  Ceasul al XII-lea bate ca gongul. 🙂

  Apreciază

 • 94. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 17:34

  Nimeni nu vopsește gardul ca Vanghelie. 🙂
  *
  https://mareaspovedanie.wordpress.com/2014/11/06/spovedania-electorala-ii/

  Apreciază

 • 95. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 18:49

  A zis și Elena Udrea: îi roagă pe votanții ei din primul tur să vină la vot pe 16 nov și să voteze anti-Ponta.

  Apreciază

 • 96. noradamian  |  7 Noiembrie 2014 la 19:57

  Seara bună! 🙂 Da, văd că se adună rândurile, e bine! 🙂

  Apreciază

 • 97. noradamian  |  7 Noiembrie 2014 la 19:58

  Țapu îl vrea pe ponta! Și cu câtă încredere îl votasem prin veacul trecut… Și acum mi-e jenă…

  Apreciază

 • 98. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 20:14

  Resultados finales Bucarest: Ponta – 31,77%, Iohannis – 27,88%. Macovei – 11,98%
  En Bucarest, el número de votos alcanzó los 946.231. Ponta llegó a los 300.000 e Iohannis los 263.000.
  Votos:
  Ponta: 31,77%
  Iohannis: 27,88%
  Macovei: 11,98%
  Tariceanu: 10,4%
  Udrea: 6,2%
  C. V. Tudor: 4,5%
  Dan Diaconescu: 3,1%
  Teodor Melescanu: 2,4%
  http://espanol.hotnews.ro/stiri-politica-18490671-resultados-fianles-bucarest-ponta-31-77-iohannis-27-88-macovei-11-98.htm

  Apreciază

 • 99. noradamian  |  7 Noiembrie 2014 la 20:19

  Fain! de apreciat rezultatele de la București!

  Apreciază

 • 100. noradamian  |  7 Noiembrie 2014 la 20:21

  BSK, 94, e adevărul gol goluț în spovedania asta dar (ca să nu ne auzim vorbe) decizia nu poate fi decât ca și a autorului:
  Klaus „trăbă” votat! 🙂

  Apreciază

 • 101. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 20:31

  @Centa
  N-am zis altceva. 🙂

  Apreciază

 • 102. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 20:38

  „Proiecţii ale filmului lui Tudor Giurgiu despre procurorul Panait, în patru oraşe din ţară, între 10 şi 13 noiembrie – VIDEO”
  „Tudor Giurgiu a anunţat, miercuri, pe blogul său că va organiza săptămâna viitoare patru proiecţii speciale ale filmului „De ce eu?” (work-in-progress) în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj”.

  http://www.mediafax.ro/cultura-media/proiectii-ale-filmului-lui-tudor-giurgiu-despre-procurorul-panait-in-patru-orase-din-tara-intre-10-si-13-noiembrie-video-13493871

  Apreciază

 • 103. Creanga  |  7 Noiembrie 2014 la 20:50

  Ziua buna!
  Buna de pus deoparte centa, acus plecam spre Tahiti, acolo au doar bere cu alcool. 🙂

  Apreciază

 • 104. noradamian  |  7 Noiembrie 2014 la 21:27

  Bsk, 102, îmi pare rău că nu-i programat și la Sibiu! O să vină însă, cu siguranță și aici. 🙂

  Apreciază

 • 105. noradamian  |  7 Noiembrie 2014 la 21:28

  Cu scene din film:

  http://tudorgiurgiu.ro/political-animals/

  Apreciază

 • 106. noradamian  |  7 Noiembrie 2014 la 21:29

  Crengulin, mie-mi place numai berea cu alcool! Și, dacă se poate, neagră (Guiness) si nefiltrată 🙂

  Apreciază

 • 107. noradamian  |  7 Noiembrie 2014 la 21:38

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 108. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 22:43

  @Nora-104
  Nu fi tristă! Nu te las neinformată până atunci.
  Îți voi povesti cum va decurge premiera de ocazie. 🙂
  Somn ușor! 🙂

  Apreciază

 • 109. Bască ilie  |  7 Noiembrie 2014 la 23:19

  I-auzi, ce rău s-a făcut Iohannis! (DIGI)
  Cine-i Ponta să spună că nu acceptă indicații și observații europene sau americane? Stați un pic! Tot el le întinde covorul roșu chinezilor.
  Eu nu un vreau un astfel de președinte. 🙂
  Nici eu.

  ps. vorbește mai repede; a luat lecții de dicție, repezeală și răutate. 🙂

  Apreciază

 • 110. Bască ilie  |  8 Noiembrie 2014 la 11:44

  „Procesul resuscitat al comunismului: dezgroparea dosarelor în urma protestului lui Andrei Ursu”
  *
  http://www.contributors.ro/reactie-rapida/procesul-resuscitat-al-comunismului-dezgroparea-dosarelor-in-urma-protestului-lui-andrei-ursu/?cfcc

  Apreciază

 • 111. Bască ilie  |  8 Noiembrie 2014 la 11:50

  Saluttare!
  Încă nu-s 100% edificat dacă a fost omis intenționat comentariul meu de aseară la articolul anterior, de pe Contributors (la alte articole au apărut comentariile).
  Poate de acum încolo (ră)sare 🙂
  *
  Bască ilie spune:
  Comentariul tău e în așteptare.
  07/11/2014 la 22:14

  Magistrații vor fi nevoiți să recunoască imprescriptibilitatea urmăririi penale în cazul Gheorghe Ursu. Cercetarea, inculparea, judecarea și eventual condamnarea fostul maior al Securității, Marin Pîrvulescu, se vor împiedica de aceeași mentalitate a protecției eroilor devotați cauzei de strajă patriei, guvernată de instinctul de conservare al speciei. Multiplele încrengături ale relațiilor de serviciu din trecutul regimului represiv și-au prelungit tentaculele sub acoperișul secretului arhivat.

  Dacă fostul maior Marin Pârvulescu ar vorbi cursiv, cel puțin despre ce vede în jurul său în prezent, pe mulți i-ar popi,inclusiv pe complicii lui din Procuratura locală sector 6 (unul e actual procuror în PG, Ilie Picioruș – de strajă la dosare secretoase), dar nu va ajunge în acest punct nevralgic (nici dacă și-ar dori, nu va fi lăsat să vorbească nevrute sau nu va fi ascultat).

  Va fi copleșit de propuneri decente, trocuri, promisiuni de protecție contra tăcere, inclusiv ascunderea în continuare a documentelor cheie din dosarul de urmărire informativă întocmit de Securitate împotriva lui Gheorghe Ursu. Acțiunea penală și procesul penal, guvernate de supremația secretului interpretat după ureche – în scopul neînfăptuirii justiției – și de ascunderea perpetuă a probelor în arhivele SIE/SRI, vor conduce cel mult la un act de justiție impropriu, superficial, ciuntit, iluzoriu, necredibil. Cu jumătăți de măsură nu se înfăptuiește justiția, se spoiește justiția.

  Apreciază

 • 112. Bască ilie  |  8 Noiembrie 2014 la 12:38

  Bocuțul nu se dezminte, nu se joacă, nu-i pendinte. 🙂
  „Emil Boc a lăsat-o pe Udrea. Votează cu Iohannis” (foto 🙂 )
  http://www.paginadepolitica.ro/emil-boc-a-lasat-o-pe-udrea-voteaza-cu-iohannis/

  Apreciază

 • 113. noradamian  |  8 Noiembrie 2014 la 12:53

  Ziua bună! 🙂
  Bsk, 111, domnii preferă spoiala. pare-mi-se!…

  Apreciază

 • 114. noradamian  |  8 Noiembrie 2014 la 12:54

  Poate si udrea votează Iohannis 🙂

  Apreciază

 • 115. Bască ilie  |  8 Noiembrie 2014 la 13:25

  @114
  Din câte aud, văd și mă crucesc, există și proști fără pereche.
  Concepția lor despre votare prin anulare, buletin alb și absentare înseamnă răzbunare, de la anti-orice la anti-Ponta. 🙂
  *
  http://alegatordedreapta.info/ce-se-mai-poate-face/#comment-4417

  Apreciază

 • 116. Bască ilie  |  8 Noiembrie 2014 la 13:56

  Prezidențiabilul care se vizitează singur și eroic, tot în secret. 🙂
  http://voceatimisului.ro/ponta-refuza-timisoara-premierul-vine-judetul-timis-dar-nu-capitala-banatului-ci-la-varias-secret/

  Apreciază

 • 117. Bască ilie  |  8 Noiembrie 2014 la 14:05

  @Nora-113
  I-am suspectat pe nedrept, se pare, pe domnii de pe Cotributors.
  Nu era exclus să nimeresc în ziua de lucru a unui acoperit de serviciu, aflat sub consemnul „Pe aici nu se (mai) trece!”. 🙂

  Apreciază

 • 118. Bască ilie  |  8 Noiembrie 2014 la 14:18

  Nora
  Câteodată te mai las să vezi cât e ceasul din proprie inițiativă. 🙂
  Cu teste laborioase, nu la noi, s-a constatat că lejeritatea programului de lucru conduce la un randament sporit. S-a ajuns și până la prezența la serviciu după bunul plac, începând de la ora dorită de fiecare și înregistrată într-o fișă personală de pontaj cu compostor. Nu neapărat toate 8 ore în aceeași zi. 🙂

  Apreciază

 • 119. noradamian  |  8 Noiembrie 2014 la 15:11

  noroc cu sincronizarea visurilor că altfel și pestisorul de aur s-ar apuca de cântat 🙂

  Apreciază

 • 120. Bască ilie  |  8 Noiembrie 2014 la 16:40

  @Nora-119
  Nu-i bai de la peștișor nici de cântat ; de urlat mă tem. 🙂
  Tocmai apreciasem cel mult 4-5 dorințe pe-o listă, deja am trecut de 10, înainte să ajung la capăt. Mai bine încep cu alta, dar mă macină ordinea priorităților. Da, tot asta-i prioritatea: de urlat mă tem. 🙂

  Apreciază

 • 121. Bască ilie  |  8 Noiembrie 2014 la 20:25

  Ponta, nu uita, toți te vrem
  la DNA!
  *
  http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/galerie-fotovideo-iesenii-ii-striga-lui-ponta-toti-te-vrem-la-dna–79591.html

  Apreciază

 • 122. Bască ilie  |  8 Noiembrie 2014 la 20:41

  Apreciază

 • 123. noradamian  |  8 Noiembrie 2014 la 22:51

  „In 2 noiembrie, in ziua primului tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o circulara catre toate sectiile de votare din strainatate, cerand explicit ca celebra declaratie pe proprie raspundere sa fie completata de alegatori “in cadrul sectiei de votare”, inainte de a primi buletinele de vot si stampila.
  Documentul obtinut de Centrul de Investigatii Media a fost transmis de MAE sub semnatura neolografa a secretarului general Sorin Moise si este sursa tuturor intarzierilor care au pus sute de romani din strainatate in situatia de a nu mai putea vota, fapt ce a creat un imens scandal in Romania ultimelor zile”.

  http://www.investigatiimedia.ro/circulara-mae-care-a-dat-peste-cap-turul-i-al-alegerilor-prezidentiale-in-strainatate/

  Apreciază

 • 124. noradamian  |  8 Noiembrie 2014 la 22:59

  lapte si miere de la ponta:
  ministrul agriculturii anunță că va da in avans platile catre agricultori in valoare de 622 de milioane de euro!
  …iar cel al învățămîntului, ca va da profesorilor câte 700 de lei între cele două tururi.

  Apreciază

 • 125. noradamian  |  8 Noiembrie 2014 la 23:00

  Grigore Cartianu

  Tactica lui Ponta pentru turul 2 pare a fi una de gangster, care acționează după un plan în cinci etape:
  1. îl „somează” pe Corlățean (făcându-i cu ochiul) să organizeze bine alegerile din diaspora;
  2. Corlățean, cu acceptul tacit al lui Ponta, simulează luarea unor măsuri, dar nu schimbă mare lucru;
  3. turul 2 va fi o batjocură asemănătoare celei din 2 noiembrie;
  4. Ponta „se supără” și îl demite pe Corlățean;
  5. voturile astfel fraudate nu mai pot fi recuperate.

  Apreciază

 • 126. noradamian  |  8 Noiembrie 2014 la 23:03

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 127. Bască ilie  |  9 Noiembrie 2014 la 14:57

  For-mi-da-bil !!! 🙂 🙂 🙂
  *

  Apreciază

 • 128. Bască ilie  |  9 Noiembrie 2014 la 15:05

  Saluttare!
  Lyrics! Ex-cep-ți-o-nal! 🙂
  El e viermele,
  „Chiar nu putem să-l luăm pe talpă !?”
  *
  http://www.contributors.ro/societatelife/viermele-roman/?cfcc

  Apreciază

 • 129. Bască ilie  |  9 Noiembrie 2014 la 17:05

  „Jandarmeria apără hoția”
  „Brașov. Violențe miting anti PSD, imagini emoționante”
  *

  Apreciază

 • 130. noradamian  |  9 Noiembrie 2014 la 18:05

  Seara bună!

  da, mineriada lui ilici în varianta ponta. la fel de „spontană” (cu trupe de ciomăgari aduse cu autobuzul din alte localități) de decerebrată si de brutală!

  Apreciază

 • 131. Bască ilie  |  9 Noiembrie 2014 la 18:09

  Salve, Nora!
  Chiar acum am dat cu ceasul de pământ. 🙂

  Apreciază

 • 132. noradamian  |  9 Noiembrie 2014 la 20:24

  l-am recuperat! 🙂

  Apreciază

 • 133. noradamian  |  9 Noiembrie 2014 la 20:25

  subscriu fără rezerve:

  Mircea Marian:

  „dacă se întâmplă minunea ca iohannis sa iasa presedinte, va spun fara nici o modestie: e meritul basistilor – fie ca sunt cei din tabara macovei, fie ca sunt alegatorii lui udrea, fie ca vorbim despre capacitatea de organizare a pdl. astia, basistii, se bat acum cu ponta. nomenklatura din pnl a inceput sa tradeze din turul I, iar acum pur si simplu a disparut din lupta”.

  Apreciază

 • 134. Bască ilie  |  9 Noiembrie 2014 la 20:41

  @133
  Mai este drum lung până la merite. 🙂 În rest, de acord cu ideea, validă, spre deosebire de versiunea potrivit căreia susținerea băsistă pe față ar fi dăunat grav sănătății și șanselor lui Iohannis.

  Apreciază

 • 135. Bască ilie  |  9 Noiembrie 2014 la 20:50

  Referitor la merite, dacă le va avea mai mari agregatul PSD-ist de produs cârnați de voturi cumpărate și furate, se vor fi gripat meritele opoziției. Pe de altă parte, având în vedere diferența preconizată relativ mică între finaliști după turul doi de scrutin, validarea rezultatului fraudat în favoarea lui Ponta poate fi cu schepsis și cale de întoarcere de unde am plecat.

  Apreciază

 • 136. Bască ilie  |  9 Noiembrie 2014 la 21:01

  Ceva mai precis spus, validarea rezultatului fraudat, în principal în favoarea lui Ponta, poate fi cu schepsis… (cu șanse mai mici, nu-i exclusă întoarcerea rezultatului fraudat de PSD, dar cu Iohannis pe primul loc la puncte)

  Apreciază

 • 137. Bască ilie  |  9 Noiembrie 2014 la 21:10

  De ex. depistarea în timp util – adică până la validarea rezultatului la CCR – a unui număr de voturi mai mare decât jumătatea diferenței dintre cei doi alergători, poate conduce la invalidare indiferent cine este pe primul loc.

  Apreciază

 • 138. Bască ilie  |  9 Noiembrie 2014 la 21:12

  a unui număr de voturi MULTIPLE mai mare

  Apreciază

 • 139. Bască ilie  |  9 Noiembrie 2014 la 21:29

  Asociația (în loc de autoritatea) Electorală Permanentă are un program cu soft-schepsis, adus de Ghiță pe-o portiță, pentru depistarea votului multiplu, dar cu rezultatul bun de dat în vileag abia două minimum două luni. Și cu asta ce-am făcut? Rezultatul poate fi validat între timp, inclusiv când numărul depistat s-ar dovedi suficient pentru anularea alegerilor. În același timp, PSD-iștii știu exact în ce secții de votare, din ce zonă geografică, au pompat voturi multiple, or, știind unde cu fost concentrați votanții mobilizați de ei, asociația Electorală poate fi bătută pe umăr și avertizată să stea în banca ei, cumințică, și să nu mai divulge nimic din ce știe despre terenul marcat de PSD. Praf de liniște se găsește.

  Apreciază

 • 140. Bască ilie  |  9 Noiembrie 2014 la 21:37

  Asociația asta Electorală, care garantează în Permanența ei piața de desfacere a lui Ghiță, îmi sună ca frontul de salvare națională, cu personal „de nădejde la bine și mai ales la greu” pentru liniștea publică cea de toate deceniile.

  Apreciază

 • 141. Bască ilie  |  9 Noiembrie 2014 la 21:47

  Deviza de lucru în AEP cu softul-schepsis pe bani grei și bătaie lungă de joc:
  -Butonați, selectați, (in)fintrați! 🙂

  Apreciază

 • 142. Bască ilie  |  9 Noiembrie 2014 la 21:48

  Scuze!
  …(in)filtrați!

  Apreciază

 • 143. Bască ilie  |  9 Noiembrie 2014 la 21:53

  Veți afla exact peste câți ani (ne) mai lucrează pe-acolo plus 30 de ani. 🙂

  Apreciază

 • 144. Bască ilie  |  9 Noiembrie 2014 la 22:02

  Până nu vom avea în unele partide numărătoare paralelă rapidă a votului multiplu – cu soft a la Ghiță fără schepsis – vom zace sub aceeași umbrelă cu buton roșu. 🙂
  *
  Somn ușor!
  Nu uitați, ploaia de voturi furate se acoperă după cum bate vântul reformaților!

  Apreciază

 • 145. Bască ilie  |  9 Noiembrie 2014 la 22:17

  În traducere: zâmbește când dormi liniștit! 🙂
  *

  Apreciază

 • 146. noradamian  |  9 Noiembrie 2014 la 23:07

  Iohannis, figură faină în seara asta la B1! Limpede și convingător! Departe de a-l demobiliza, primitivismul, aroganța tembelă a pesediștilor și acuzele lor deșănțate îl favorizează. Și-l stimulează. Parc-am mai văzut filmul ăsta! Pune în evidență, diferența de clasă. La ora asta, Iohannis e susținut de un electorat eterogen. Depășirea mentalității tribale, de galerie, între grupurile de dreapta angajate în susținerea lui e deja un plus benefic pentru societate. Aprecierea că ar fi susținut mai mult de unii sau de alții nu mai poate genera fracturi. Nu-i mai scoate pe susținători de pe linie, fie că sunt apărători ai statului de drept, fie în stadiul de fani ai candidatului Nu e atât de labil electoratul, pe cât l-ar vrea unii… 🙂

  Apreciază

 • 147. noradamian  |  9 Noiembrie 2014 la 23:09

  Noapte bună! 🙂

  Apreciază

 • 148. Nora Damian  |  10 Noiembrie 2014 la 20:17

  „Deci preasfinţitul a fost de partea noastră total. E un om extraordinar. (…) Şi încă ceva, la toţi popii dacă pierdem toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am şi spus. Toţi au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă la mama dracului…”

  http://www.gandul.info/politica/inregistrare-exploziva-dintr-o-sedinta-psd-planul-de-aranjare-a-alegerilor-prezidentiale-pentru-victor-ponta-13520057

  Apreciază

 • 149. Bască ilie  |  10 Noiembrie 2014 la 23:17

  @148
  Din pierderile de cumpăt și simțiri pesediste, s-ar zice că imposibilul de vreun an-doi e pe cale să se producă. Parcă n-am fost nicicând atât de aproape să scăpăm, până una-alta, de prima catastrofă națională. Totuși, să nu ne pripim! Mai mișună și alte catastrofe, mai aproape, sau cel puțin așa le credeam, în coastă. 🙂
  Somn ușor!
  Nu uitați, și coastele se rup! 🙂

  Apreciază

 • […] mizerie? Cu iuțeală de mâini murdare, în scopul precizat la pct. 1 din episodul precedent (AICI) [Magistrații acoperiți de legea junglei l-au tâlhărit pe Andrei Ursu ca-n codru.]  În […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 897,593 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.375 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 897,593 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: