Carta supremilor

9 martie 2017 at 12:58 6 comentarii

Declarația de consfințire a supremației&intangibilității parlamentului n-ar trebui, totuși, să ne surprindă. Dacă v-amintiți, s-au mai petrecut auto-sfințiri în înaltul for legislativ, cu declarații înduioșătoare de susținere, cu miruiri, a unor demnitari penali. Cea mai tare apreciere, însă, a venit în decembrie 2013, când supremul for legislativ al nației a primit premiul pentru „coruptul anului” din partea organizației OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) (aici)

Premiile anuale OCCRP, în caz c-aţi uitat, sunt destinate exclusiv unor „persoane şi grupuri organizate care promoveaza principiile unei societati fara respect fata de lege prin care recompenseaza  frauda si deturnare de fonduri, falsificare, furturi si mită”. Un premiu de o semnificaţie teribilă legată de contagiozitatea corupţiei care tinde să devină un flagel global mai distrugător decât războaiele acordat, în premieră, nu unui politician, ci întreg parlamentului unei țări europene.

Din motivaţia acordării premiului OCCRP: „In decembrie, Parlamentul roman a aprobat cateva amendamente la Codul Penal care vor da dreptul membrilor sai, ca si altor oficiali alesi, sa aiba imunitate in fata acuzatiilor de coruptie.(…) In acest fel, ei nu mai pot fi invinuiti de luare de mita, abuz in serviciu, conflict de interese si alte acuzatii legate de coruptie. Oficialii guvernamentali deja condamnati pentru coruptie ar putea fi eliberati”. (…) Parlamentul Romaniei a dus coruptia la un nou nivel in Europa, transformand-o in ceva legal.(…) Modificarile propuse la Codul Penal „sunt in flagranta contradictie cu acordurile internationale ratificate de Romania”, potrivit procurorului general al Romaniei. Parlamentul a trecut amendamentele. Ajutat de o parte a mediei care a denumit ziua respectiva „Martea Neagra a democratiei romanesti” preşedintele a reuşit în extremis să le respingă, se arata in textul distribuit in toata presa internationala. Parlamentul roman a propus, de asemenea, o lege a amnistiei (…) sub pretextul supraaglomerarii inchisorilor (…) pentru a elibera fostii ministrii incarcerati. In acest moment ( decembrie 2013) 28 de membri ai Parlamentului au fost condamnati sau sunt in curs de condamnare pentru coruptie. Mai mult de 100 de primari sunt judecati pentru abuz in serviciu”…

 După şase luni, în iunie 2014
În ton cu iniţiativele guvernului de încălecare în formă continuată a instituţiilor statului, în cursul anului 2013, parlamentul se califică în continuare, probabil pentru un superpremiu.
– Toţi penalii politici au fost și pe mai departe protejaţi  şi promovaţi de parlament pe criteriile OCCRP expuse mai sus. Unii au fost exportaţi cu viruşii corupţiei cu tot şi în nou alesul parlament european iar efectele nu s-au lăsat aşteptate nici acolo.
– Recentele (per)mutări politice sunt tot atâtea replantări de personaje compromise, pe criteriul utilităţii în clan.

După patru ani, primele luni din 2017
PSD reia în forță „programul” marțea neagră printr-o ordonanță „de urgență” dezactivată, din fericire, în urma intervenției președintelui și a protestelor maraton din capitală și din alte orașe ale țării.

 8 martie, 2017
Președintele senatului, el însuși anchetat penal, supune votului parlamentului o declarație de supremație prin care exclude președinția ca fiind parte a societății, se pronunță în favoarea legitimării abuzurilor în serviciu și a scoaterii din culpă a unor categorii de penali, consideră neconstituționale orice judecăți formulate de societate și de alte instituții, în afara celor din parlament, la adresa acțiunilor guvernului. o cartă a imunității totale adoptată cu 203 voturi pentru și 94 împotrivă. aici

În același timp la MIT (Massachusetts Institute of Technology) cea mai bună facultate de științe din lume s-a instituit un premiu de 250000 de dolari care se acordă „unei persoane sau unui grup angajat în ceea ce noi credem că este o nesupunere extraordinară în beneficiul societății”. Principiile acestui Disobedience Award sunt „curajul, non-violența, creativitatea, asumarea propriilor acțiuni” și poate fi câștigat de cercetători, inovatori, activiști pentru libertatea cuvântului, etc. aici

Reclame

Entry filed under: 7301634, Vedere în infraverde. Tags: , , , , , , , , .

Don’t worry, be happy Proces în curs

6 comentarii Add your own

 • 1. racoltapetru6  |  9 martie 2017 la 17:09

  Revoltător! Cred că lupta dintre manifestanți și PSD trebuie să ia o nouă amploare, având în vedere persistența în amnistierea și grațierea corupților.

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  9 martie 2017 la 18:36

  Par tot mai deciși să împingă statul în degringoladă. un comentariu de adineaori, al lui Liviu Avram de la „Adevărul”:
  „Ordonanța 6, ordonanța 9, ordonanța 13, Sevil Shhaideh abrogă principiul transparenței din administrația publică, bugetul e vraiște, Olguța dublează tot ce se cheamă salariu de bugetar, încasările Fiscului se prăbușesc, așa că Ministerul de Finanțe fură două zile din luna martie și le adaugă la februarie, Parlamentul se proclamă cea mai prestigioasă instituție, dar țâșnesc din el prin toate găurile inițiative de relaxare a legilor penale, parlamentarii îi alungă din comisii pe funcționarii care nu le cântă în strună, destituiri operate noaptea, tot felul de neterminați și analfabeți sunt numiți miniștri, secretari de stat, prefecți, subprefecți sau directori, restaurația intră brutal în Educație și Sănătate și câte și mai câte, toate în nici trei luni de la preluarea puterii – într-un cuvânt, guvernare.

  Ca să scăpăm cu mintea teafără, poate n-ar fi rău să privim această guvernare ca pe un fel de molimă, care – ca orice molimă – trece la un moment dat. Deci să fim optimiști: nici ciuma bubonică n-a durat la nesfârșit, ci doar a decimat o jumătate de Europă.”

  Apreciat de 1 persoană

 • 3. Erwin Lucian Bureriu  |  11 martie 2017 la 08:08

  Își fac de cap, dar viermele roade din interior. Ponta Euxinul incipit.
  Olguța Fasolescu dă bun de tipar pentru banii promiși. Prăbușirea imperiului FSN vine tocmai în momentul unei Europe în degringoladă. Hollande și Merkel vor primi un Fuss in Arsch de la electorat. Ar fi interesantă o Franță fascistă…

  Apreciat de 1 persoană

 • 4. noradamian  |  11 martie 2017 la 13:55

  Toate merg anapoda, se poate întâmpla orice nebunie. Nu pot concepe, însă, o Franță fascistă…

  Apreciat de 1 persoană

 • 5. Erwin Lucian Bureriu  |  11 martie 2017 la 16:20

  Arthur de Gobineau (1816 – 1882), Eseu asupra Inegalității Raselor Umane (1855). Gobineau grupa specia umană nu în cinci, ci în trei rase (cea albă, cea galbenă și cea neagră), susținând că interacțiunea sexuală dintre acestea va duce, inevitabil, la haos și la sfârșitul civilizației. Până la Hitler e doar un pas. Francezii, canadienii și englezii au fost rasiști înaintea germanilor. Chiar și românii au în tradiție un vechi rasism, moștenit până azi.

  Peste toate, Gobineau folosea în premieră termenul de „rasă ariană”, inițial cu sensul de urmași ai indo-europenilor (slavi, celți și germani), pentru ca ulterior să îl restrângă doar la „rasa germanică”. Poate că Arthur de Gobineau nu putea să prevadă urmările ideilor sale.

  Apreciat de 1 persoană

 • 6. noradamian  |  11 martie 2017 la 20:56

  Da, rasismul, cea mai întunecată latură umană, generează, în condiții politico-istorice favorabile, monștri. Pare că ne apropiem de un asemenea moment.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 900,523 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.361 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 900,523 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: