Miros de decembrie

4 Decembrie 2017 at 17:20 12 comentarii

Câteva mii de protestatari nu înseamnă nimic, nu pot face nimic; n-o să răstoarne țara, comenta cu dispreț Udrea la B1 în urmă cu ceva timp. Idee preluată (cum altfel) și de Băsescu într-o formă mai abilă (o mărgică falsă, stridentă care n-avea ce căuta în șirul intervențiilor sale demne de apreciat pentru apărarea parteneriatului strategic cu SUA). Că toți fiii „statului paralel” se îmbărbătează în acest fel e logic. Și au dreptate: câteva mii, zeci de mii și chiar sute de mii de protestatari ca-n iarnă, civilizați (cu unele excepții care n-o să schimbe conduita întregului) cei care ies fără să se lase intimidați, de luni de zile, în stradă, constituindu-se într-o opoziție civică la statul paralel, nu-s genul jupânilor din anii ’89- ’90 puși pe lovituri de stat plănuite prin subterane securiste ca să acapareze puterea și să n-o mai lase. Și totuși, barosanilor de la putere le e grozav de frică, altfel n-ar recurge la acțiuni în forță, provocatoare, n-ar organiza contramanifestații nerușinate cu costuri uriașe din bani publici ca să-și pună la adăpost politicienii infractori&acoliții lor cu dosare grele din parlament și din alte instituții. Asta pe lângă faptul evident că preocuparea lor obsesivă e să-și treacă legile de salvat penalii, să-și dea liber la furăciuni și să controleze justiția. Adică „fac totul” ca să-și vadă cocoțat definitiv statul paralel peste morală, justiție și civilizație.

Par să nu-și dea seama că „fac totul” să se ducă pe copcă contând pe armate de corupți și pe neputința&duplicitatea unora cărora li s-au găsit de ceva timp scheleți prin dulapuri (cum ar fi bani negri pentru campaniile electorale; e doar un exemplu).

Frica și prostia agresivă, mituirea pe față, disperată, a unor dependenți nevolnici, anunță prăbușirea. Asta o văd, însă, și membrii lor de partid care n-au probleme cu justiția (chiar dacă au intrat în politică ca să prospere pe căi inaccesibile cetățenilor onești). Pentru cei mai ambițioși dintre ei, ce fac mai-marii lor acum e o oportunitate nesperată de care vor profita rapid. Ce va însemna asta pentru noi, vom vedea.

Anunțuri

Entry filed under: 7301634, Vedere în infraverde. Tags: , , , , .

Malchimistul Crăciun ’89

12 comentarii Add your own

 • 1. theo  |  4 Decembrie 2017 la 18:34

  bunä,
  da, cele mai intense si elocvente aspecte sunt duplicitatea si oportunismul. jevrosenia din PSD e cunoscutä, nici mäcar nu se mai feresc. Dragnea-Fierea-Iordache-Rädulescu-Olgutza-Mantea si altzi catziva- sunt o grupare ce vor puterea absolutä. bätranul Täri, trädätor cum este- face un pas lateral: vrea sä obtinä ceva in plus. cum pot sä-l acrediteze unii care-si spun liberali pe unul ca Täriceanu, personificare a oportunismului?

  Apreciază

 • 2. noradamian  |  4 Decembrie 2017 la 19:35

  Seara bună!
  Theo, ăștia care țin de putere acum sunt tot ce a produs politica mai toxic vreme de 28 de ani! Din nefericire, toate partidele derivate din FSN au produs într-o măsură mai mare sau mai mică, într-un fel sau altul, corupție fie și numai pentru că au folosit bani negri în campaniile electorale. Asta e și cauza pentru care nici reformele lui Băsescu (pe care le-am susținut ca si atâția alții) n-aveau cum să reziste după el, si nici imaginea lui de acum nu mai e cea din urmă cu 10 ani.

  Apreciat de 1 persoană

 • 3. theo  |  4 Decembrie 2017 la 21:19

  este deceptzionat- imi aduc aminte cum totzi au särit, nemernicii, cä el si Boc au micsorat salariile si pensiile, cä nu era nevoie. acum dupä 7 ani dupä, spun totzi zilnic o sä fie mai räu ca in 2009. tartorul täriceanu a alungat miniștrii pdl, s-a aliat cu psd și au pus mâna pe tot. si au întors totul cu zeci de ani înapoi, l-au suspendat, l-au instalat pe cäcäräu și usl-ul a acaparat tot. räul a inceput dupä 2014- atunci cand TB-nu mai avea puterea sä se rätzoiască la ei. si el a fost mintzit, neinformat de maior, ponta, ghitzä, coldea. eu sustzin cä dacä nu era TB, Romania era deja pe tavä la est. Nu-l cunosc dar intr-o zi o sä-l regrete romanii chiar dacä acum se comportä ca mafiotzii. e jalnic.

  Apreciat de 1 persoană

 • 4. noradamian  |  4 Decembrie 2017 la 22:25

  Speriați de reforma justiției- când a susținut înființarea DNA și ANI, l-au hărțuit în fel și chip și l-au suspendat de două ori asta e adevărat. Politica externă a fost la înălțime, eram mult mai respectați și mai liniștiți cu el. Și cu salariile a procedat responsabil într-o situație de criză mondială care în 2009 ajunsese și la noi, mai ales că la sfârșitul lui de mandat tăriceanu făcuse prăpăd în finanțe și-l lăsase pe Boc să se descurce. Asta în timp ce-i denigrau în fel și chip pe toate nimicurile dar, curios, numai de banii negri din campanii nu s-au legat niciodată fiindcă toți făceau asta, adică săpau la fundația statului ca s-apuce la putere. Așa s-au construit rețelele de corupție la care, din păcate, a contribuit și TB cu pdl (pe vremea aia habar n-aveam) și udrea, căreia i-a făcut cadou și pmp. O greseală capitală care i-a făcut rău și lui și reformării statului, efecte care se văd bine abia acum. Cum să reziste, atunci, statul de drept și reformele, oricine le-ar fi făcut? De-aia s-a și apropiat de foștii lui dușmani, uneori făcându-le jocul, aducând rating televiziilor unor moguli. Câte ceva despre toate am mai notat pe măsură ce le observam.
  ca aici:
  https://noradamian.wordpress.com/2014/02/17/din-greseala-in-greseala-spre-victoria-finala/

  Apreciat de 2 persoane

 • 5. racoltapetru6  |  5 Decembrie 2017 la 09:35

  Se pare că nu avem încotro și așteptăm ca salvarea să vină tot din rândul PSD-ului. Atâta vreme cât nu avem o opoziție credibilă din rândul celorlalte partide.

  Apreciază

 • 6. noradamian  |  5 Decembrie 2017 la 12:39

  Petru, din nefericire asta e ca atunci când esti bolnav si iei o aspirină să-ți scadă febra. Boala rămâne dar, măcar, transpiri un pic… 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 • 7. noradamian  |  5 Decembrie 2017 la 13:42

  Și niște slogane puse la dispoziție gratis, pentru mitingul psd:

  „Jos autostrazile!”

  „Nu avem nicio dilema / Vrem pe Dragnea pus pe stema.”

  „Munca e pentru tractoare, noi vrem pensii și ajutoare!”

  „Din salariul de la stat / Dragnea și-a făcut palat ”

  „Visăm state paralele, căci ne temem de zăbrele!
  PSD-i partidul sfânt, e votat și din mormânt!”

  „Nu vrem școli, nu vrem spitale, vrem doar două-trei sarmale!”

  „Ti-a apus vremea, Codruta
  Cea mai tare e Olguta!”

  „Nu vrem dinti ca sa mancam
  Vrem pe voi sa va votam!”

  „Chiar si mortii va voteaza
  #Rezistentii nu conteaza!”

  „Vrem sa va votam din nou
  Chiar de-o facem din cavou!”

  „Vrem fonduri deturnate
  Nu bugete si dreptate”

  Apreciază

 • 8. neax  |  18 Decembrie 2017 la 17:21

  Bună seara, bună seara! Ai idee când a spus Udrea acele cuvinte frumoase?

  Apreciat de 1 persoană

 • 9. noradamian  |  18 Decembrie 2017 la 22:02

  Seara bună, Neax! Mi-amintesc că în seara de 7 iunie 2014, udrea a operat cu grație și abjecție pmp-ul și că pe băsescu nu l-a durut. de-atunci au luat-o la vale, ireversibil, indiferent ce-ar face. Pe Udrea am auzit-o cu „vorbele alea frumoase” prin octombrie, la tv B1, după un protest cu 15.000 de persoane în București.

  Apreciază

 • 10. neax  |  18 Decembrie 2017 la 23:21

  Cred că de atunci am văzut noi că au luat-o la vale, ei erau de mult pe pantă.

  Apreciat de 1 persoană

 • 11. noradamian  |  18 Decembrie 2017 la 23:47

  Am sperat, totuși, că au, dacă nu un dram de caracter, măcar unul de diplomație și o oarecare deferență față de niște oameni de valoare& bună credință care s-au înhămat serios la treabă acolo: Marian Preda, Daniel Funeriu etc.

  Apreciază

 • 12. noradamian  |  19 Decembrie 2017 la 22:20

  Marian Preda:

  ”… and that government of the people, by the people, for the people…”? Nici vorbă!
  Acest Parlament ”al repetenților și infractorilor, ce lucrează cu repetenții și infractorii, pentru repetenți și infractori”:
  – Nicolicea a rămas repetent la prima facultate apoi a făcut Faculatea de Drept la Spiru Haret, Filiala Turnu-Severin, la FF.
  – Serban Nicolae a făcut Dreptul tot la particular, la Româno-Americană, facultate de categoria D pe care a absolvit-o la 29 de ani. Avocat-șofer apărator notoriu al infractorilor.
  – Iordache era inginer de la Caracal și a facut Dreptul la Craiova, la FF; l-a terminat la 42 de ani când era deja parlamentar.
  – Dragnea -condamnat și Tăricenu-inclulpat, ambii ingineri, au rămas repetenți în timpul studiilor.
  Ne fac legile inginerii-repetenți și juriștii la fără frecvență care, în plus, sunt inculpați sau apăratori ai inculpaților.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 897,571 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.375 de urmăritori

Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 897,571 hits
Follow Gradina de hartie on WordPress.com

Feeds


%d blogeri au apreciat asta: