Excepțiile

19 iulie 2020 at 06:53 Lasă un comentariu

 Nu știu de niciun personaj mai acătării în PSD. Poate or fi. Am auzit doar de un primar de excepție al unei comune din Alba care a investit cu înțelepciune bani europeni modernizându-și localitatea după cele mai înalte standarde UE. Motiv pentru care a intrat în dizgrația șefimii PSD și l-au „concediat.”*** Sindrom tipic de organizație mafiotă, de partid -tumoare pe organismul debil al societății, în care un ales care-și slujește comunitatea în loc să fie servul grangurilor de partid e excomunicat. Dacă tumoarea ar fi localizată, poate ar fi operabilă. Dar cu mii de ramificații în toată structura statului, oricât ai fi de optimist, e greu de crezut.

 PNL, celălalt partid tumoare, poate cu mai puține excrescențe, și-a achiziționat și câțiva oameni de bună calitate pe care,  nominal, i-aș vota. Spre deosebire de PSD,  PNL știe să se folosească de imaginea lor. În loc să-i excomunice, îi scoate în față. Urâciunea e că în dosul vitrinei cumpără cu spor mafioți din rezerva  comună a familiei, consolidând ramificațiile din structura instituțional-administrativă a statului. Cele câteva persoane remarcabile cu care defilează PNL-ul, din păcate, nu au forța de a înlocui tumoarea cu țesut sănătos.

Dacă v-amintiți, ceva asemănător s-a întâmplat la PDL-ul condus de Traian Băsescu care a încercat să grefeze un grup de reformatori de excepție. Urmarea a fost respingerea brutală a grefei și absorbția PDL-ului în tumoarea mamă. În marele PNL! Cât despre micul PMP, nou zămislit atunci, un cadou cu fundiță roșie al ex-marelui bos pentru bombardiera Udrea, până la urmă i-a folosit tot lui, i-a permis să mai jongleze prin jungla politică, să ajungă în PE, să pună țepe justiției („eu te-am făcut, eu te omor”) să tragă sfori în sprijinul marelui PNL, cu deosebire să pună capcane perfide în calea USR+.  Specializat în intrigării, PMP e la ora asta un mărunt catalizator a tot ce e mai detestabil în celelalte două partide.

În fine, Alianța USR+, sabotată de la bun început de întreg spectrul șobolănimii politice, se vede că e tot ce n-ar putea deveni niciodată putregaiul fesenist. După cum e evident că, de la o vreme, a involuat. Cauza pricipală fiind chiar excepțiile care, în  cazul lor, din nefericire, strică. Așa cum în PNL excepțiile bune n-au cum să pozitiveze metabolismul partidului, în Alianță excepțiile negative pot s-o facă dacă n-au și făcut-o! În USR, primul partid cu profesioniști de valoare de care țara ar avea nevoie ca de aer, persistă și comportamente adolescentine rebele pentru care democrația de partid înseamnă un mijloc de etalare a ambițiilor individualiste. Dificil de compatibilizat într-o entitate funcțională&eficientă, cât timp fricțiunile între bisericuțe dominate de vanități personale le consumă energia, împiedicându-le afirmarea ca organizație orientată spre societate! Defect structural care poate fi depășit printr-o nouă paradigmă managerială, puternică&flexibilă în cadrul partinic oficial, cu statut ferm, funcții decise prin criterii acceptate, reguli clare.

Publicat în KAMIKAZE, rev. tipărită nr 30(539), 22-26 iulie 2020

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , , , , , .

Continuitate De la Duminica Orbului la Duminica lui Dominic

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 930.923 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 1.451 de urmăritori

Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 930.923 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Feed-uri


%d blogeri au apreciat: