…Când toţi ajung la fel!

Am plecat, acum douăzeci de ani, dintr-o iluzie:  aceea că eliberarea în masă din carcera ceauşistă ne aducea, însfârşit, în stare de a ne  pune liberi în funcţiune,  statutul de egalitate, o valoare pasivă până atunci, de vreme ce vieţuisem încătuşaţi. O iluzie remanentă cu efect îndelungat, drog ideal de ţinut societatea neputincioasă, până la deplina ei înrobire economică, mentală, politică. Într-un asemenea paradis de manipulare,  dinamismului şi forţei reţelei prădătorilor pare a nu-i fi stat şi a nu-i mai sta nimic împotrivă!  Valorificarea malefică a tehnicilor şi mijloacelor securisto-activistice ceauşiste de către moştenitorii comunişti şi anticomunişti, bătrâni şi tineri, deopotrivă, a produs  singura reformă autohtonă reuşită pe termen lung: aceea a  unui jaf istoric, unic şi fără limite, a unei ţări.  Cu plan şi peste plan! O reformă a minciunii şi furtului fondată pe o necurmată politică a tunurilor  Din ce în ce mai multe şi mai neruşinate. Douăzeci de ani de asemenea obiective înseamnă o dramatică decădere sub toate aspectele începând cu declasarea morală, lipsa de repere, demotivarea, lehamitea fără leac.
Plasa relaţiilor informale în scop de jaf din subteranele puterii, politice, economice, media, protejate la suprafaţă de comedia războiului pentru supremaţie jucată pentru public pare a ieşi întărită  după fiecare luptă! Nu mai departe, năucitoarea lor „victorie” de ieri, din parlament,  aceea de salvare a unui individ care jigneşte orice urmă de moralitate, de bun simţ,  fiind o dovadă istorică fără dubiu! Încă un episod câştigat de parlament în războiul  contra naţiei!
Puţinele  momente de ieşire din frontul  politic uniform, pe de altă parte, rămân tot atâtea studii de caz pentru cercetători! O privire  sumară asupra mişcărilor din straturile de putere ale societăţii din istoria recentă, de pildă, ne arată şi „anomalii” politico-gravitaţionale care au consolidat  „legiunea” jefuitorilor.
…Pedepsirea exemplară  a câtorva persoane care au îndrăznit să uite că sunt pătate imaginându-şi că pot ieşi de sub „control” (Mona Muscă, huiduită prosteşte spre satisfacţia reţelei,  rămâne, poate, cel mai tipic caz)
…Coruperea, fără rezistenţă, a fostelor  victime: de la Marian Munteanu,  eroul „golanilor” din piaţa universităţii scăpat cu viaţă după  tragica devastare minerească şi devenit susţinător al grupării politice securiste cu pricina, la Emil Constantinescu, cel înfrânt de structuri pentru a se pune, cu un zel deplorabil,  în slujba lor. La fel de stranii şi traseele  figurilor emblematice ale luptei anticomuniste: de la M. Dinescu, romanticul poet al Revoluţiei devenit om de casă al comanditorilor reţelei, până la  Emil Hurezeanu ziaristul de legendă al Europei Libere, model de rezistenţă politică culturală, eşuat în curţile vântului. Iar în perimetrul jalonat de aceste repere, o ne-ntreruptă  forfotă de interese oculte.
Sigur că pe acest monitor al dinamicii publice, orice abatere de la traseele politice, partinice şi personale, înscrise în întrecerea psudo-democratică programată imediat după „revoluţie”, era un atentat la planurile clanurilor.
Un semnal cu totul altfel a fost renunţarea la imunitate parlamentară, cu toate primejdiile care decurgeau atunci din asta, de către învinuitul  în dosarul „Flota”.  Atitudine  singulară a viitorului preşedinte al României,  care avea să continue şi să fie urmată de un transfer de conduită asupra partidului pe care-l fondase.  Mai întâi consilierii locali ai partidului democrat au ieşit din consiliile de administraţie  ale regiilor autonome renunţând la indemnizaţiile imorale asigurate până atunci de aceste poziţii. Primarilor democraţi cercetaţi penal li s-a retras sprijinul politic al partidului.  Să nu fim naivi şi să credem că toate acestea şi altele însemnau o profundă schimbare de mentalitate a  acestor politicieni! Putem vorbi însă, de un oportunism pozitiv, de o altă viziune politică. Previzibil, reţeaua trădată şi-a strâns rândurile şi a trecut la atac organizându-şi  armate de mercenari nu numai în media ci şi în structurile administrativ-economice. Din ce în ce mai violente, reacţiile de denigrare şi diversiunile au devenit o constantă a vieţii publice, însă,  abia din momentul în care, datorită Monicăi Macovei, justiţia a făcut primii paşi pe tărâmul independenţei şi, cu eforturi inimaginabile, a reuşit să impună  DNA, ANI asigurând schimbările minime obligatorii cerute pentru admiterea în UE! Reforma fiind susţinută de politicienii democraţi apropiaţi preşedintelui plus un grup de liberali „trădători”, toţi aceştia au devenit ţinta hărţuielilor reţelei şi a mercenarilor ei! După scindarea alianţei, a urmat, cum se ştie, măturarea miniştrilor, cu Monica Macovei cap de listă.  Apoi,  stupefiantul episod al suspendării preşedintelui! Toate astea ne-au costat enorm sub toate aspectele care interesează binele comun.  Susţinerea guvernului minoritar Tăriceanu de către aceeaşi reţea a adâncit degringolada, întinzând corupţia şi incompetenţa dincolo de orice limite, din nefericire, cu puţină vreme înainte să dea şi criza peste lume şi peste noi!
Cu toate  greşelile şi limitele(neîndoielnice), doar nişte vulnerabilităţi,  slăbiciuni de neiertat,  ar putea anula câştigurile politice, atâtea câte sunt, datorate grupului evadat din cartel, ceea ce ar  întoarce dramatic, situaţia în  favoarea gangului!
Ce paradoxală e lumea asta! Nici criza, nici războiul inegal, de uzură dus de atâta vreme cu cartelul corupţiei, n-ar fi putut produce atâta rău cât mânăriile recente ale unor personaje de vârf care, cum se vede,  s-ar potrivi perfect mai curând reţelei decât acestui singur partid reformist aşa cum e perceput de câţiva ani.
Apărarea personajelor, partizanatul păgubos,  în loc de atitudinea de respingere,  fără echivoc, a unor asemenea coterii, anulează exact motivaţia care le-a asigurat  susţinerea electorală şi poziţia politică actuală.  Orice stagnare în scena „corupţii voştri sunt mai corupţi şi mai aroganţi  decât ai noştri” are toate şansele să devină o bombă distrugătoare a puţinului bun care s-a făcut în politica românească. Să instaleze definitiv ideea că toţi sunt la fel. Cine doreşte asta?


Descoperă mai multe la Aventuri în grădina de hârtie

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

86 de răspunsuri la „…Când toţi ajung la fel!”

  1. Un tablou perfect al ultimilor 20 de ani de perpetua tranzitie.Si zici ca imijloacele securisto-comuniste s-au perfectionat? Si din cand in cand simtim o apasare la fel de grava ca in anii 80?Pentru mine decaderea aproape totala a presei „libere”,mi se pare un dezastru insurmontabil pentru democratie.Repere morale se mai gasesc in afara cercului de dezinformatori .Ei nu pot sau nu vor sa se implice.

    tibi,tu ai scris expozeul?Iti recunosc intransigenta de pe vremea poienitei zgobii si fericite.Pacat de unii intrusi de acolo.Nu zic ca n-ai dreptate,dar atitudinea noastra trebuie sa fie constructiva si „evadatii din cartel”au nevoie de sustinerea noastra.Uneori si eu ma simt intre Scylla si Caribda,ma redressz cat mai repede si merg inainte.

    *** Am pus o intrebare la post.anterioara.Imi raspunzi?

    Apreciază

  2. dora, servus!

    semnez pentru conformitate şi articolul: nora damian! 🙂

    Apreciază

  3. dora,

    deja au pierdut destul timp! Am scris destule articole pana acum, in care satirizam felul in care presarii „măcinau in gol” N-aveau ce! „Fabrica” era aproape falimentara. Antenele la fel. Credibilitatea, ratingul, profiturile toate erau in scadere!
    Aveau nevoie de ceva concret ca să le salte! Şi a aparut Ritzi! Mana cereasca!
    Odata cu recenta isprava, duduii i-a iesit la iveala un portret cu care pedeleul n-ar mai fi trebuit sa defileze nici o clipa!
    Nu-i vorba aici de perceptia prin ochelari portocalii ci prin ochii electoratului!
    Alegerile din toamna nu vor fi castigate cu lamentarile partizane de pe bloguri.

    Apreciază

  4. nora draga,

    eu te credeam prin Ins.Azore.Mi-a placut cele „scriptul” si aprecierile mele sa le insusesti tu.Altadata sa n-o dai anonima.

    I-am scris si finei sau finutei….m-as bucura si ti-as multumi daca ai indruma-o la back page.

    Apreciază

  5. dora,

    multzam!

    Colaboratorilor mei le e rezervata ” biblioteca din chiosc”. Unde, daca-ti face placere, esti invitata sa aduci cand doresti note de lectura, de calatorie, sau altceva.

    Pana acum Skorpion are o postare si tibi noua postari, daca nu ma insel! De fiecare data mentionez aportul lor.

    Daca apare fini, îi spun, draga dora 🙂

    Apreciază

  6. Avatarul lui orangeskorpion
    orangeskorpion

    ANCORA,

    revin….

    Apreciază

  7. Avatarul lui orangeskorpion
    orangeskorpion

    ……………..

    tot ANCORA pentru ca inca nu am terminat de citit, dar vreau sa pun ceva:

    DEVIS GREBU

    Intrebare (a lui Cr.Teodorescu): Ce nu-ti place in Romania?

    Raspuns:

    Americanii obisnuiesc sa raspunda –ironic- la intrebarile care trateaza subiecte sensibile sau/si dureroase:

    „You don’t want to know the answer”.

    Asa ca…, do you?…

    Nu-mi place lipsa totala de „civism” a imensei majoritati a populatiei.

    Adaugata la incultura „lumpen-proletariatului”- elita de astazi a capitalei – sau la spoiala culturala a tineretului cu studii (presupuse) superioare,
    provoaca marlania generalizata care ma sufoca.

    Aroganta celor care s-au trezit peste noapte la volanul unui Mercedes( furat sau obtinut prin speculatii frauduloase), dupa ce in ajun adormisera pe scandurile carutei trase de o martoaga.

    Limba romana stalcita si butucanoasa, vorbita- mai ales de tineri, dar si „afacereza” sau „calculatoreza”.

    Interesul generalizat pentru „fapt divers”,”barfa”, „scabros”, „manele”, „vedete”( valoroase prin impactul notorietatii mediatice, dar nule din punct de vedere cultural, stiintific sau artistic).

    Lipsa de pregatire profesionala, mai in toate domeniile, combinata cu descurcareala „savanta” a mai tuturor solicitarilor.

    Lipsa de „fair play”, ignorarea „aproapelui”, lipsa minimei politeti, dispretul provincial fata de realizarile (chiar exceptionale) de peste hotare ale celor repatriati (benevol).

    ……….. si as mai putea continua indelung dar voi trage

    concluzia tragica:

    tara este unica, superba, trecutul bogat, folclorul minunat,

    elita cu nimic inferioara celor din centrele luminoase ale occidentului,

    dar poporul este profund si IREMEDIABIL contaminat, fapt ce ne indeparteaza de Europa -pe zi ce trece- in loc sa ne contopeasca.

    Sunt dezgustat si disperat.

    acelasi lucru simt si eu adeseori: dezgust si disperare !!!

    Apreciază

  8. Avatarul lui orangeskorpion
    orangeskorpion

    Excelent rezumat a 20 de ani tipic romanesti.
    bravo, Gavroche,

    Mai exista si aspecte pozitive, dar care au fost estompate de increngatura lacustelor care au tabarit pe Ro.

    Dora, apasarea pe care o simti a fi similara cu cea din anii ’80 este mai grava decit cea de atunci pentru ca acum, cica, traim intr-o tara fara dictatura si cu libertate….

    chiar astazi comentam astazi cu bossul companiei:

    – am trait citeva decenii in plina dictatura,

    – apoi 2 decenii intr-o tranzitie zglobie si abjecta,

    – acum ne-a prins criza financiara globala, care ne va lovi si va lovi Romania napraznic….

    (doar ca bossul e boss si are camara plina cu provizii pentru „iarna”
    :mrgreen:
    )

    Apreciază

  9. NOPŢI DE SÂNZIENE

    Apreciază

  10. ………….

    Fini,

    Beau Soir imi suna ca o rugaciune…

    desi imi place B.Streisand, totusi prefer prima varianta a cintecului…

    Apreciază

  11. Nora,

    te rog transmite-i Inei(Dorei) Emailul meu. L-am rugat pe Fila dar văd că nu a mers treaba.

    Apreciază

  12. salut fini, salut skorpion!

    La Sibiu e furtuna. De o ora fulgera non stop.
    Am inchis tv, calculator, acum am deschis, dar cred ca nu pentru multa vreme.

    Apreciază

  13. fini, transmit! OK.

    Apreciază

  14. Nora,

    îţi mulţumesc.
    La noi plouă cu găleata. 🙂

    Apreciază

  15. skorpion out!
    🙂

    gute Nacht!

    Apreciază

  16. gute Nacht, fini, skorpion!

    fini,

    transmis! 🙂

    Si aici ploua, ploua 🙂

    Apreciază

  17. muzica plina de vraja, in ambele interpretari!

    Multzam fini!

    Somn usor!

    🙂

    Apreciază

  18. Buna seara! Nu stiu sigur cine a scris : ”unui lucru fara cale, cale dand, alte lucruri fara cale vor urma!” – Cantemir ori Neculce? Daca in 2004 Stolojan nu-l lasa pe Tariceanu interimar, altfel evoluau lucrurile…Niciodata, dar niciodata, nu l-am inghitit pe acest Tariceanu. In anii ’90, patron fiind la Radio Contact, cenzura emisiunea BBC in limba romana : dupa cele 10 minute de stiri generale, cand trebuiau sa urmeze alte 20 de minute de actualitate romaneasca si analize, baga reclame ori muzica.
    Sa vedem cu DNA-ul ce va fi, vor sa-l neutralizeze.

    Apreciază

  19. Riddick,

    întotdeauna greşelile se plătesc. De data aceasta greşeala nu o plăteşte cel ce a făcut-o, ci o plătim noi.

    Apreciază

  20. Skorpi,

    în seara asta şi eu prefer prima variantă……
    Am asultat-o acum două zile şi chiar mi-a displăcut. Astăzi o ascult altfel.

    Apreciază

  21. Riddick,
    salut!

    N-am stiut de treaba cu cenzura BBC! Cred ca trebuiau s-o stie democratii, Stolojan!… Ca si alte lucruri. Am citit pe blogul tau despre cei cinci,despre ce puneau la cale flacaii acestia atat de „inalti”!… Stupefiant!
    Cum de au inspirat incredere, cum de s-a facut lipitura „DA” din 2004 cu asemenea „gangsteri sub acoperire” ? Greu de inteles!

    Multe lucruri de o importanta covarsitoare pot fi date peste cap de niste aspecte, aparent marunte! La asta m-am gandit scriind postarea. Nucleul sustinatorilor fideli pedele si lui TB,nu prea are cum să fie demobilizat. Dar, inafara lor, exista multe alte persoane, asupra carora lipsa de reactie critica dinspre portocalii fata de recentele actiuni ale ministrei de la MTS, dezamăgeste, posibil cu efect negativ asupra optiunii lor politice.

    Apreciază

  22. fini,

    a venit miezul noptii!

    Aici s-a mai potolit furtuna.
    Acum chiar ca mi s-afacut somn!

    Vise placute!

    😆

    Apreciază

  23. Vise frumoase Nora!
    Eu nu pot să visez. 🙂

    Apreciază

  24. Avatarul lui orangeskorpion
    orangeskorpion

    neata,

    si skorpion OUT!

    🙂

    Apreciază

  25. Salve Nora
    recapitulările sînt inevitabile în vremuri nebuloase că ne ajută să ne amintim lucrurile esenţiale pentru care am pornit la drum. Sînt ca o scuturare de praful aruncat în ochi de reţeaua care ar face orice ca să supravieţuiască şi să se perpetueze în eternitate. Noi n-o mai condamnăm pentru orice-ul ăsta fiindcă pas cu pas am învăţat, din eşec în eşec în lupta împotriva reţelei, că face parte din real, din posibil (prin urmare cert) şi că e total inutil.

    Fini
    Nu mai ştiu cînd mi-ai cerut să-i trimit Dorei adresa ta.
    I-am trimis-o Sunday, June 21, 2009 10:49:39 PM

    Apreciază

  26. Fila,

    îţi mulţumesc frumos! 🙂 🙂 🙂

    Se pare că la Dora e încurcăreala.

    Apreciază

  27. Servus, filadel!

    Articolul nu e unul de condamnare a retelei( asta n-o putem face noi, trebuie sa se faca in alta parte) ci de reamintire a modului in care s-a intins mocirla.
    Remember-ul e necesar pentru a intelege conditiile şi motivele care au produs ascensiunea partidului fondat de actualul presedinte, de la cele 7-8 procente, cat avea in urma cu zece ani, la de patru ori atat,ca si la alta structura si calitate a electoratului(in general una cu pretentii mai mari privind responsabilitatea)
    Demonstrarea practica a hotararii de reformare a clasei politice incepand cu propriul partid( unde oricum mai raman multe de facut) printr-o serie de gesturi publice si nu prin vorbe, a produs o crestere rapida a sprijinului electoral mai ales in ultimii cinci ani. Un salt remarcabil,dar deloc batut in cuie, care, prin abdicarea cat de marunta de la conduita demonstrata practic,poate scadea la fel de repede.
    A uita lucrul asta inseamna a semna cu buna stiinta pentru pierdere de suport electoral castigat cu greu. Uneori un bob de murdarie poate produce tot atata dezastru ca si un munte de gunoi. In perceptia publica chestiile astea sunt tot pe acolo. Ar fi pacat.

    Apreciază

  28. Avatarul lui orangeskorpion
    orangeskorpion

    salve, green garden,

    cam liniste pe aici,
    furtuni pe acolo??
    🙂
    pe unde locuiti?

    Apreciază

  29. ziua buna
    TUTUROR
    🙂

    Apreciază

  30. Nu stiu daca chiar totzi au ajuns la fel, dar nici prea putzini non-dalmatzieni pare sa nu mai fi ramas … Sau, nu se vad, pentru ca nimeni nu ii promoveaza.

    Apreciază

  31. dora

    Daca te-am suparat, itzi cer iertare ! 😦

    Cred ca m-am contaminat de la # fini, care tzi-a zis ‘ina’ … 🙂

    Apreciază

  32. Avatarul lui orangeskorpion
    orangeskorpion

    tibi,
    31

    nimeni nu-i promoveaza pentru ca este plictisitor si pentru ca nu contribuie
    la demolarea piratului

    tibi,
    32

    nu mi s-a parut ca dora s-ar fi suparat, din contra s-a bucurat ca o stii si dupa acest nume..

    🙂

    Apreciază

  33. Tibi servus!

    Cum te-am contaminat ? Cred că prin telepatie, că nu te-am mai văzut de-un car de vreme. 😆 Pe unde te-ai rătăcit de nu te-am zărit. Bine c-ai ajuns şi pe aleile Grădinii. Ina o chiamă, Ina îi zic. Zi-i şi tu tot aşa, că nu-i bai.

    Apreciază

  34. skorpion

    Se spune ca 1000 de ‘jurnalisti’ din toata tzara si nu numai, sint platitzi cu sume colosale, numai si numai cu un singur scop : demolarea piratului cu orice pretz !
    La propriu!

    Apreciază

  35. erată: cheamă

    Inadora îşi zice de multe ori.

    Apreciază

  36. servus fini
    🙂

    Bine v-am regasit, gradinari si gradinaritze ! 🙂

    Cum m-ai contaminat ? Simplu : si la postarea trecuta, si la postarea asta, ii tot spui dorei, „ina” ! 😀

    Apreciază

  37. servus tok!

    🙂

    Apreciază

  38. Antibasescismul mizerabil al unei prese care se prostitueaza in slujba unor infractori care-si bat joc de legi si de natie, nu trebuie sa ne-mpiedice sa tragem alarma cand in tabara lui Basescu îsi fac loc broaste.
    Mânate, parca, de „jurnalistii” de care vorbeste tibi, fâţele astea-i scad din acţiuni.
    Probabil acuma, tot piratul va drege cumva lucrurile, dar nu era nevoie de asemenea marfa.

    Apreciază

  39. Dar n-or fi „tonomate” si Ioana Lupea, Cristian Ghinea, ziaristii de la GDS si altii care analizează cu responsabilitate situatia si trag semnale de alarma…

    Apreciază

  40. Avatarul lui orangeskorpion
    orangeskorpion

    ……………………….

    sorry

    dar nu bag mina in fok pentru ioana lupea…

    si-a cam schimbat directia vintului de la o vreme

    :mrgreen:

    Apreciază

  41. servus nora

    Problema este ca presa a tras semnale corecte inca din 90.
    Numai ca papasha a infestat tot sistemul cu yesmanii sai, si la adapost fiind, au devalizat intreaga tzara. Acum, o data cu ‘descentralizarea’ , baronii locali comanda tot, iar politicul executa. Statul a devenit pur si simplu, prizonier, mafia este condusa direct de autoritatzi si protejata de buncarul sparlamentar plus de catre sistemul judiciar. Pare apocaliptic ce spun ? Bine ar fi sa nu am dreptate.

    Iar actuala presa, a invatzat ‘lectzia nastase’ : daca nu vor botnitza, primesc bani. Multzi ! Cu conditzia sa-l demoleze pe pirat, care a avut neobrazarea sa denuntze intreg sistemul pe 18 decembrie 2006; ce a urmat se stie, iar cei 322 isi continua nestingheritzi opera de demolare a tuturor sperantzelor celor care inca mai cred ca lucrurile se pot schimba.

    Apreciază

  42. Avatarul lui orangeskorpion
    orangeskorpion

    tibi,

    la papasha mai adauga-l si pe patriciu…

    ei doi lucreaza mina-n mina de ani buni de zile,
    dar au oficializat doar de curind relatia deosebit de buna

    doi ticalosi abjecti….

    Apreciază

  43. scorpion

    paturiciu a intrat ceva mai tirziu in calcule.
    Eu m-am referit la inceputuri, la anii 90 cind papasha a acaparat intreaga putere in stat, a impartzit feude, functzii etcetera, cu singura conditzie ca el sa fie la putere; de ce ? Pai e simplu : a avut ordine precise sa demoleze tot ce se facuse cit de cit bine pina atunci.
    Remeber ca Ro a fost singurul stat, care a semnat un acord cu rusia in 91 ?
    Cind Roman habar nu avea ce cauta el la Moscova ? Iar cind s-a prins, si a incercat sa liberalizeze economia, a luat suturi de miner ? Si 3% la prezidentziale ?

    Apreciază

  44. skorpion,

    cu regret constat ca datorita acelor multi ticalosi abjecti din scumpa noastra patrie, viata putinilor ziaristi care-si fac meseria ajunge sa fie aproape imposibila!
    Pentruca se insinuează treptat ideea ca daca aceia sunt sub orice limita de abjectie, cei din tabara opusa ar trebui scuzati chiar si cand dau si ei nitel de gustul abjectiei.

    Apreciază

  45. nora

    Pina in 90, era un banc : „mergem inainte! ca inainte era mai bine”! 🙂

    Acum, ce ar mai fi de spus ?

    Apreciază

  46. tibi,

    sunt perfect de acord cu ce spui si tu si skorpi!
    Cu un amendament: daca piratul lasa ceva seminte din sistemul ticalosit sa rodeasca si la el in ograda, scad sansele sa-l poata infrunta! Si odata cu asta si sperantele noastre de a iesi din zodia abjectiei nationale.

    Apreciază

  47. waw! Se starni o ploaie cu spume, iar, pe aici pe la sibiu! Sper sa nu ma-ncurce maine cu plecarea 😦 🙂

    Apreciază

  48. Avatarul lui orangeskorpion
    orangeskorpion

    tibi,

    „mai tirziu” ce inseamna la tine??

    1991.
    1991
    1991
    1991

    Partidul pe care-l conduce semneaza, alaturi de FSN, Carta pentru Reforma si Democratie, intrand in guvernul Roman remaniat.

    Dinu Patriciu devine ministrul lucrarilor publice si amenajarii teritoriului.

    :mrgreen:

    ciudate sint caile subterane ale mafiei postcomuniste, nu-i asa????

    Apreciază

  49. uite nora, scorpion & ALL :

    Chiar acum, la televizor ne arata cum au arestat 25 de politzisti care dijmuiau soferii pe drumul catre litoral. Credetzi ca vor patzi ceva ? Ei As …

    Probabil ca nu declarau intreaga prada, si vor fi inlocuitzi cu altzii, mai dispusi sa-si pastreze pentru ei, mai putzin. Asa mege sistemul, peste tot ! Exemple ? Cu duiumul : permise de sofer, diplome, posturi directoriale, posturi prin ministere,

    PESTE TOT ! Asta E !

    Apreciază

  50. Avatarul lui orangeskorpion
    orangeskorpion

    Gavroche,

    sint momente, zile, perioade – in functie de cite informatii negative culeg si rumeg – in care am senzatia ca

    aceasta tara NU ESTE CAPABILA SA IASA DIN ZODIA ABJECTIEI NATIONALE….

    sper sa poti pleca unde doresti, ploaia nu trebuie sa te impiedice..

    Apreciază

  51. skorpion

    paturiciu a fost la inceput din pepiniera de cadre tinere, care aveau o aura de neimplicare ante-decembrista; ca si catarama de exemplu. Numai ca Paturiciu a fost mai smecher si a dobindit mai mult, pentru ca a dat bani peste tot ! Iar cind a intrat in conflict cu piratul, s-a dat vadit de partea psd+pc+prm+pntcd+ oricine e dispus sa-l termine pe TB. Asa vad eu lucrurile. Poate ma insel.

    Apreciază

  52. am gasit la Riddick pe blog, acum cateva zile, un fragment dintr-un articol despre inceputurile „carierei de pradatori” a catorva asa-zisi liberali( ca de fapt sunt doar niste hoti).

    Apreciază

  53. skorpion,

    am trecut prin multe in ultimul an, asa ca sunt reticenta si-mi deschid greu aripile. Alta data eram tot un zbor! 😆

    Apreciază

  54. nora

    Cumva la Paltinis ? 🙂

    Apreciază

  55. Avatarul lui orangeskorpion
    orangeskorpion

    tibi,
    52

    paturicu era in relatii amiabile demult cu latura retrograda a psd.
    (o fi existind latura reformatoare? ma indoiesc)

    adu-ti aminte ca inca inainte de alegerile prezidentiale din 2004,
    paturiciu a exclamat: traiane, mai ai 2 saptamini…semn ca spera ca basescu nu va cistiga…

    patriciu + inca citiva l-au stiut mult mai bine pe basescu decit votantii..
    cu multi ani INAINTE DE 2004 !!!

    ulterior si votanii (pro sau anti B) s-au lamurit cum sta treaba cu Bs.

    Apreciază

  56. Avatarul lui orangeskorpion
    orangeskorpion

    Gavroche,

    da drumul la aripi!!

    🙂

    Apreciază

  57. salut, again!

    Nu, tibi, e pe un deal la iesirea din Medias spre statiunea Bazna. O coasta de deal cu livada, si o casuta sus, suspendata parca, de unde seara Mediasul se vede ca Viena din avion… 😆

    Apreciază

  58. Skorpion,

    in actuala faza, abjectii nu se mai feresc,

    sunt aroganti, cinici si sfidatori. Banii le dau senzatia de atotputernicie.

    ps. Multumesc pentru incurajare! 😆

    Apreciază

  59. skorpion

    Acum n-o sa ma apuc si eu sa spun cit de tare m-a cam dezamagit uneori piratu’ 🙂 !
    Pe paturiciu il bag undeva, intr-o sonda adinca si neagra din care sa nu mai iasa in veci.
    Dar, daca pina in toamna, clasa noastra politica nu va produce altceva, chiar ca n’as putea vota cu dude, crini, prostanaci, etcetera, pentru ca oricit de tare as fi eu de dezamagit, de durut tot ma doare de tarisoara asta necajita.
    Si prin comparatzie, piratu’ este totusi de departe mai bun ca ceilaltzi.
    Are si el o slabiciune parinteasca, nu sint de acord cu EBA pentru nimic in lume, plus ca vad ca si prin pdl au cam scos capul tot felul de napârci, dar …

    Apreciază

  60. Avatarul lui orangeskorpion
    orangeskorpion

    🙂

    si biserica evanghelica S.Margareta cu turnul inclinat se vede, nu-i asa???

    🙂

    te simti ca o regina de acolo de sus?!

    🙂

    si eu cu mintea mea – desi e vara – am vazut castanele coapte…
    ciudate feste imi joaca astazi mintea, cind afara este atit de cald..

    Apreciază

  61. Avatarul lui orangeskorpion
    orangeskorpion

    tibi,

    gindim cam la fel…

    este rau?
    este bine?

    🙂

    Apreciază

  62. nora

    Trebuie sa fie o priveliste minunata !
    Incerc sa mi-o inchipui, desi n-am vazut Viena din avion 🙂 .
    Am vazut-o numai de la inaltimea caruselului din Prater !
    Ala vechi, ca ala nou, nu stiu de ce nu mergea in ziua aia … 🙂

    Si facem pariu ca miine va fi soare ?
    Asa ca lasa tinguielile si zboara, nu mai face mofturi 😆 !

    Apreciază

  63. E… belvedere, ce mai! Ar trebui pictat! 😆

    Apreciază

  64. tibi, skorpion,

    e greu pana ma vad acolo sus! Pe urma uit o vreme de tot si de toate. Nu calculator, nu televizor… 😆

    Apreciază

  65. skorpion

    Ca gindim ‘cam la fel’ nu e nici bine, nici rau.
    Este o chestiune de bun simtz elementar si o chestie de comparatzie logica.
    Din cite stiu eu, numai prin comparatzie se pot lua decizii ratzionale.
    Asa ca, io’ votez piratu’ si cu asta, basta 😀

    Apreciază

  66. nora

    Mai am doua saptamini si p’orma uit si eu de tot si de orice altceva in afara de ceea ce am de facut timp de doua saptamini : un circuit in Grecia ! 🙂

    Momentan, am aminat si Ierusalimul si pe Gaudi. Asta E !
    O sa le vina si lor rindul, cindva. 8)

    Apreciază

  67. tibi, excelent! 🙂 Unde-n Grecia?

    Apreciază

  68. Cunosc o pictorita care ar putea picta peisajul cu turnul bisericii

    si

    cu un nuc foarte batrin undeva prin zona aia

    🙂

    Apreciază

  69. skorpion,

    si eu o stiu, dar e vorba tot de…aripi! 🙂

    Apreciază

  70. Danke, fini! 😀

    Apreciază

  71. Nora servus! 🙂

    Apreciază

  72. nora

    Circuit axat pe Atena trei zile, Egina doua, plus in treacat Salonic, Peloponez – o zi – Pireu, Delfi, Kalambaca, si altele din fuga. Avem destul de mult timp la optzional, asa ca acum fac sapaturi sa vad cum il voi umple 🙂 .

    Apreciază

  73. servus
    fini 🙂

    Acum trec la ascultat !

    Apreciază

  74. superb, concertul, fini! E unul din preferatele mele! 😆

    Apreciază

  75. tibi,

    un traseu complex, vezi tot ce e mai interesant in Grecia continentala, plus insula Egina. Doar caldura poate fi o problema in iulie, acolo, dar nici in Romania n-om sta mai bine. Eu o sa plec mai departe abia dupa jumatatea lui august, pana atunci vin altii pe la noi… 😆

    Apreciază

  76. Servus Tibi!

    Rara avis.

    Apreciază

  77. KALAMBAKA a fost un shock vizual pentru mine, pentru ca habar nu am avut de existenta acestui oras..

    ajungind noaptea acolo, frinti de oboseala, dimineata dupa cafea iesim din hotel si raminem INMARMURIT de zidul acela de MUNTE..incredibil si fascinant, mai ales ca eram complet pe dinafara

    la fel cum am patit cu LA SAGRADA FAMILIA, despre care in totala mea necunoastere nu stiam ca exista asa ceva si

    in peregrinarile mele prin barcelona ma trezesc cu ea in fata mea..

    consternare totala!!

    nu neaparat mi-a placut, ci stupoarea..

    de unde am tras concluzia ca uneori este fantastic sa nu stii nimic despre ceva,
    ca atunci ai placerea surprizelor totale..

    skorpion OUT!

    gute Nacht!

    Apreciază

  78. noapte buna, skorpion!

    Zâmbeste: maine se mai termina o zi pe plantatie 😀

    Apreciază

  79. noapte buna skorpion

    voi tzine cont de ceea ce ai spus aici 🙂 ! TKS !

    Apreciază

  80. fini

    Draga fini, dar ‘rara avis’ ? Am lipsit si io’ o biata zi, si gata ! capat critici 🙂 .
    Glumesc, desigur … 🙂

    Nu stiu cum sa-tzi spun cit de tare mi-a placut Mozart …
    Si iar nu stiu cum sa spun ca mie flautul mi se pare cel mai delicat instrument …
    Si chiar nu stiu cum reusesti tu sa gasesti nu numai melodia potrivita dar, ilustrata cum nu se poate mai sugestiv …

    Multzumesc este putzin spus. Cred ca GRAŢIE ! Este mai potrivit . 🙂

    Apreciază

  81. nora

    Caldura excesiva este chiar ultima mea problema.
    Potzi sa suferi de caldura si intr-un desert ‘cultural’ si nu mai dau exemple 🙂 .

    Tot ce vreau eu, este sa vad pe viu leaganul civilizatziei. Probabil ca dupa aceea, voi intzelege ceva mai binisor si alte lucruri. 🙂

    Bine.
    Noapte buna
    TUTUROR
    🙂

    Apreciază

  82. tibi,

    felul in care traiesti tu intalnirea cu alte locuri, alti oameni, alte culturi, ma indreptateste sa cred ca te vei intoarce „bogat” din calatoria asta!
    Si ne vei darui si noua din ceea ce a a fost o bucurie pentru ochii tai si sufletul tau.

    noapte buna!

    🙂

    Apreciază

  83. fini,

    ma alatur lui tibi, cu „gratie” si-ti spun noapte buna si somn dulce!

    🙂

    Apreciază

  84. Noapte bună, copii!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Aventuri în grădina de hârtie

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura